#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2012 07:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το έγκλημα του psiΤου Γιώργου Χαρβαλιά

ΚΑΚΩΣ οι μικροομολογιούχοι πήραν προχθές στο κυνήγι τον Βενιζέλο. Γιατί μπορεί ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, να υπήρξε ο εκτελεστικός βραχίονας της καταστροφής τους, ο ιθύνων νους του εγκλήματος, όμως, ήταν άλλος. Ο πολυβραβευμένος τραπεζίτης με «τις υψηλές διεθνείς διασυνδέσεις», ο… παρ’ ολίγον εθνοσωτήρας και γνωστότερος στα Μέσα Ενημέρωσης ως «δοτός πρωθυπουργός».

Ο κ. ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, λοιπόν, ήταν αυτός που σακάτεψε τις ελληνικές τράπεζες, διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία, εξανέμισε την περιουσία των πανεπιστημίων και έκλεισε τα σπίτια χιλιάδων Ελλήνων αποταμιευτών. Γιατί αυτός ήταν που εκτέλεσε πιστά, χωρίς καμία αντίρρηση ή έστω επιφύλαξη, τις εντολές των δανειστών και στην πράξη «κούρεψε» με το περιβόητο PSI την περιουσία του ελληνικού κράτους. Και ο ίδιος ήταν που αποκρούοντας τις συστάσεις του ΔΝΤ, έσπευσε να διαφυλάξει τα ελληνικά ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είχαν αγοράσει κοψοχρονιά από τη δευτερογενή αγορά οι πρώην εργοδότες του.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ εντύπωση ότι ο κύριος Λουκάς, που έστειλε στο καναβάτσο το ελληνικό τραπεζικό και ασφαλιστικό σύστημα, παραμένει ξεχασμένος στο απυρόβλητο, μακριά από το στόχαστρο των Μέσων Ενημέρωσης και όλων όσων αναζητούν αίτια στο σύγχρονο ελληνικό δράμα. Διότι αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι το PSI, έτσι όπως σχεδιάστηκε, χωρίς το παραμικρό δίχτυ ασφαλείας για τους Έλληνες ομολογιούχους, ιδιώτες και θεσμικούς, υπήρξε έγκλημα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, εφάμιλλο με αυτά των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ έγκλημα, γιατί παρά τις τεράστιες ζημιές που επέφερε στους κατόχους ελληνικών ομολόγων, η σχέση χρέους προς ΑΕΠ επιδεινώθηκε! Αποτελεί έγκλημα, γιατί προ του PSI η Ελλάδα είχε τράπεζες με κεφάλαια και σήμερα έχει ζόμπι που αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή υπό επιτροπεία, με τις ενέσεις ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ έχει περάσει από τη… διάσωση της χώρας από τον κύριο Παπαδήμο και οι τράπεζες δεν μπορούν ακόμη, ελλείψει κεφαλαίων, να εμφανίσουν τους αρνητικούς ισολογισμούς τους. Και αυτό θα καταστεί δυνατόν όταν αντλήσουν τα ξένα κεφάλαια που θα βαρύνουν ως χρέος τον Έλληνα φορολογούμενο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ όμως αυτή, τούτη τη φορά δεν φταίνε οι «κακοί τραπεζίτες». Υποχρεώθηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου να φορτωθούν ελληνικά ομόλογα, καλύπτοντας τις εκδόσεις για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Όπως υποχρεώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία να φορτωθούν τοξικά ελληνικά ομόλογα με υπόδειξη της ΤτΕ, η οποία με τη σειρά της εκτελούσε εντολές των δανειστών.

ΤΙ ΘΑ ’ΧΕ ΓΙΝΕΙ άραγε αν τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δέχονταν να πάρουν μέρος στο «κούρεμα», προστατεύοντας τα λεφτά των ασφαλισμένων; Θα είχαν πάει οι διοικητές τους κατηγορούμενοι για… απιστία (!) από την κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά μάλλον τα ομόλογά τους θα αποπληρώνονταν στο ακέραιο, όπως εκείνα του κερδοσκοπικού ιδρύματος DART FOUNDATION, που φρόντισε να… ξοφλήσει ο κύριος Λουκάς.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ στα δάχτυλα εγχώρια οικονομικά ΜΜΕ που τόλμησαν να αναδείξουν το θέμα, είναι ο έγκυρος ιστότοπος, Banking News, που έγραφε τις προάλλες: «Σε άλλες χώρες οι άνθρωποι αυτοί θα ήταν στη φυλακή ως εγκληματίες, αλλά δυστυχώς συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στα δρώμενα». Βαριά κουβέντα, αλλά εκατό τοις εκατό αληθινή…

(Δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
  Κ.Σ.Μαυρόπουλος 18/11/2012 09:23:33

  Αυτό που αποφεύγει να μας γράψει ο Χαρβαλιάς είναι το ότι ο Παπαδήμος δεν ανέλαβε την εξουσία με δικό του πραξικόπημα.
  Ήταν επιλογή, μετά από τα απερίγραπτα καραγκιοζλίκια του Καρατζαφέρη, των Βενιζέλου και Σαμαρά, οι οποίοι μέχρι τέλους υποστήριξαν τις ενέργειές τους.
  Αν τους έπιασε κορόιδα, ας τον στείλουν εκεί που πρέπει με τον συνεργάτη του, τον Προβόπουλο.
  Και με μια αυτοκριτική ο καθένας τους.

 2. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 18/11/2012 10:37:08

  Ο κύριος Παπαδήμος δεν απέκτησε πραξικοπιματικά την εξουσία.

  Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου στηριζόταν από τρία κόμματα με 250 βουλευτές - την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ.

  Ολοι αυτοί είναι άμοιροι ευθυνών?
  Είναι τελείως άσχετοι, χωρίς ''να σκαμπάζουν γρί'' από τα Οικονομικά που αφορούσαν την Ελλάδα?
  Ψήφισαν την κυβέρνηση Παπαδήμου , τα νομοσχέδια και το PSI, με τυφλή υποταγή, χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν?

  Πραγματικά, ΚΡΙΜΑ.

  Το να επιρρίπτονται ευθύνες για την αποτυχία του PSI σε έναν και μόνο άνθρωπο, σαν ''αποδιοπομπαίο τράγο'', ΔΕΝ απαλλάσσει καθόλου από τις ευθύνες τους βουλευτές , και τα κόμματα, που τον στήριξαν.

  Και σήμερα?

  Μήπως, οι ίδιοι και οι ίδιοι, και πάλι ψηφίζουν στα τυφλά?

  Για να δούμε, ποιός θα είναι ο ΄' αποδιοπομπαίος τράγος'' σε μερικούς μήνες..

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2012 11:00:43

  ¨Ομως τσιμουδιά για την γενεσιουργό πράξη του PSI, το Ντωβίλ του Μερκοζύ, υπό τα χειροκροτήματα Βενιζέλου, Παπανδρέου, Σαμαρά και ενίων "αριστερών".
  Και να πώ ότι δεν υπήρξε τότε αντίλογος; Θυμίζω μόνον Τρισέ και Μπινι Σμάγκι (οι "κακοί" Κεντρικοί "τραπεζίτες").
  Σε πολλούς άρεσε (και αρέσει) το "κούρεμα". Μετά όμως, γιατί μυξοκλαίνε για την άσχημη φαλάκρα ;

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2012 11:05:02

  Κακά τα ψέμματα, οι επίτροποι της ΕΚΤ που θα εγκατασταθούν στις ανακεφαλαιοποιημένες εμπορικές τράπεζες, αυτό τους "καίει" !
  Ο "αφελληνισμός" λέει - λές και μέχρι τώρα ήταν Ελληνικές...
  Άρχισε ήδη την "φιλοτραπεζική" δημαγωγία ο ΔΟΛ - χρωστάει τα κέρατά του στον μισό Γαλαξία βλέπετε, φοβάται ότι θα τους "βάλουν χέρι".
  Ακολουθούν το λοιπά ΜΜΕ...

 5. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 18/11/2012 11:06:57

  Τσ, τσ, τσ: Πάλι πρός τό ανεύθυνον, ακαταλόγιστον καί ακαταδίωκτον τών διοικητών (καί ιδιοκτητών) τής ΤτΕ τείνει, αλλά δέν αγγίζει, ο λόγος.
  Τό όλον σύστημα ζέχνει, μεγάρων, τζακιών, αυλών, αυλικών, ντελάληδων καί γελωτοποιών περιλαμβανομένων.

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2012 11:10:00

  ¨Ολοι μαζί, τότε χειροκροτούσαν για το "κούρεμα" του PSI, τώρα κλαίνε...
  "Ο Παπαδήμος φταίει"...
  Δεν έβαλαν μυαλό όμως, εύχονται νέο "κούρεμα". Άν (ό μη γένοιτο) συμβεί, πάτε στοίχημα ότι σε ένα χρόνο θα σχίζουν τα ιμάτιά τους;
  Το μεγαλύτερο κακό δεν συνίσταται στο ότι είναι τσάτσοι, αλλά στο ότι είναι - όπως λετε - άσχετοι, ανεγκέφαλοι τσάτσοι...

 7. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 18/11/2012 11:18:44

  Για πολλά κακά από όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας ευθύνεται και η διαβόητη "πολιτική ευθύνη". Για να τιμωρηθεί κάποιος πολιτικός σήμερα, πρέπει να στοιχειοθετηθεί δόλος ανεξάρτητα αν οι πράξεις του ή οι παραλήψεις του έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για τη χώρα. Αναλαμβάνουν ή τους καταλογίζεται "πολιτική ευθύνη" και "καθάρισαν" το πολύ πολύ να μην επανεκλεγούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος αφού δήλωσε ανερυθρίαστα ότι έχασε το αρχικό CD της λίστας Λαγκάρντ μετά διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν έχει εξωχώριες εταιρείες , καταθέσεις κ.λπ. και μετά γύρισε σαν "κύριος ;;;;" στο σπιτάκι του.
  Αν αλλάξει ο νόμος - Σύνταγμα και σε περιπτώσεις μεγάλης βλάβης από τις πράξεις ενός πολιτικού η "πολιτική ευθύνη" να διώκεται ποινικά να δείτε πως θα βελτιωθεί ταχύτατα το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

 8. Dwranna avatar
  Dwranna 18/11/2012 12:24:40

  Μήπως πρέπει να ξανά διαβάσουμε το γνωστό άρθρο του πριν ....

  Λουκάς Παπαδήμος: Οι παγίδες που κρύβει το µεγάλο κούρεµα
  Αρθρο του στο «Βήµα της Κυριακής» (και για τους «Financial Times»)
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2011 08:36

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Dwranna 18/11/2012 16:08:30

   Έχεις δίκιο. Αρχικά μάλιστα, ο Παπαδήμος διαφωνούσε με το PSI, ήταν ευθυγραμμισμένος με το "μέτωπο της άρνησης" στην ΕΚΤ (Τρισέ - Μπίνι Σμάγκι).
   Λύγισε, άλλαξε άποψη βαθμιαία μετα το Ντωβίλ - και έγινε πρωθυπουργός χωρίς εξουσία ("ειδικής αποστολής").

 9. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 18/11/2012 12:34:55

  Για να θυμηθώ: ο Σαμαράς δεν υποστήριξε το PSI; Ποιος έχει την ευθύνη; Ο Παπαδήμος εντολές εκτελούσε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Δεν έχει σημασία 18/11/2012 16:10:43

   Αποδείχθηκε (εκ των υστέρων) ότι ο Παπαδήμος κακώς άλλαξε άποψη - και στη συνέχεια δέχθηκε την πρωθυπουργία “ειδικής αποστολής”.
   Έγινε έτσι συνυπεύθυνος, έστω ως εκτελεστικό όργανο.

 10. GREGORY KAN avatar
  GREGORY KAN 18/11/2012 12:38:19

  Ton okt του 2011 ειχε δηλωσει οΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑΣ για την συμφωνια που πανηγυρζαν οι ΠΑΣΟΚΟΙ μη γελοιοποιησθε για να δουμε με τα ασφαλιστικα ταμεια και μικροεπενδυτες εξαιρουντε οπως η προηγουμενη συμφωνια ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ !!!!!ΜΕΤΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΠΟ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ...ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΕΧΟΥΜΕ!!!

 11. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 18/11/2012 18:14:43

  Καθαρή ματιά και παστρικές κουβέντες του Γιώργου Χαρβαλιά. Κάντε σύγκριση με τις θολές "αναλύσεις" και τις ακόμη πιο θολές πράξεις μερικών - μερικών...

 12. firiki2010 avatar
  firiki2010 18/11/2012 19:08:01

  Ο Παπαδήμος ήταν σταθερά κατά του PSI. Ανέλαβε την τεχνική διεκπεραίωση όσο το δυνατόν καλύτερα γινόταν μιας απόφασης που είχε ήδη ληφθεί και από την οποία προφανώς (αν θυμηθούμε τις συνθήκες της εποχής) δεν μπορούσαμε να κάνουμε πίσω. Και για να εξηγούμεθα : Στο PSI φτάσαμε λόγω της αποτυχίας όσων προηγήθηκαν.

  • akenaton avatar
   akenaton @ firiki2010 18/11/2012 21:11:37

   Έτσι! Όχι να φορτώσουμε το PSI στον Παπαδήμο. Ούτε και οτιδήποτε άλλο φυσικά, καθώς θυμάμαι πως (γονατιστοί) τον παρακαλούσαν όλοι να δεχτεί την πρωθυπουργία ......

 13. rally monkey avatar
  rally monkey 19/11/2012 00:24:37

  ο κ. Χαρβαλιας να πεφτει τόσο εξω στο συγκεκριμενο θεμα ... και δεν μας εχει συνηθισει σε αστοχιες

  ο Παπαδημος ήταν απλα διεκπεραιωτης και τα περιθωρια ελιγμων ηταν δραματικα περιορισμενα μετα το showdovn Παπανδρεου στις Καννες

  μαλιστα κατι το οποιο δεν αναφερεται ποτε ειναι πως ο ιδιος ο Παπαδήμος μερικες βδομαδες πριν γινει πρωθυπουργος ειχε αρθρογραφησει ανοιχτά εναντια σε οποιαδηποτε αναδιαρθρωση του Ελληνικου χρεους
  (κειμενο το εχω στειλει σε παλιοτερο σχολιο)
  γιατι το εκανε? γιατι απλα δεν ειχε αλλη επιλογή
  και αυτο προφανως το εγνωριζε και ο κ. Σαμαρας
  δεν ξερω ποσο μπορουσε να μπλοφαρει με την θεση της χώρας

  Να εξηγουμαστε κανενας Ελληνας δεν πιστευει οτι το PSI εγινε για το καλό της Ελλάδας. Ουτε ο Παπαδημος. Το PSI ειναι κομματι της τραγωδίας. Οι συνεπειες ειναι αυτες που περιγραφει το αρθρο. Στην πολιτικη ομως δεν μπορεις να βγεις να πεις αυτα τα πραγματα και πολλες φορες ειναι το μη χείρον βέλτιστον ακομα και οταν το 'μη-χείρον' ειναι τόσο σκ*τά οσο ηταν το PSI.
  H επιλογη ειχε παψεi να ειναι της Ελλαδας αλλα αυτων που θα επρεπε να αναλαβουν την χρηματοδοτηση της για την επομενη δεκαετια..
  ergo Παπανδρεου Παπακωνσταντινου φυσικα..
  O επισημος τομεας (κρατη/ΔΝΤ) δεν θα δεχοταν επ'ουδενι να χρηματοδοτησει την Ελλαδα για τα επομενα χρονια ωστε η χωρα να εξυπηρετησει το ιδιωτικο της χρεος (αυτο εληγε πρωτα) και στη συνεχεια να υποστει ο ιδιος haircut πολλαπλασιο αυτου που θα δεχτει σε μια βδομαδα (υπο την πιεση του ΔΝΤ ακομα και μετα το PSI).

  να εξηγουμαστε αυτα που γραφει το αρθρο για τις συνεπειες του PSI ειναι όλα ακριβη
  το να βαζουμε ομως τον Παπαδημο (και τον Σαμαρα) στο καδρο μαζι με τους ΓΑΠ και Παπακωνσταντινου θολωνουμε τα νερα και προσφερουμε ελαφρυντικα στους πραγματικους εγκληματιες.
  Ο κοσμος πρεπει να μαθει την αληθεια και επειδη ο κ. Χαρβαλιας μεχρι τωρα εχει παιξει σπουδαιο ρολο στο να ενημερεωσει τον κοσμο για οσα συνεβησαν στην Ελλάδα νομιζω στο συγκεκριμενο πρεπει να διαβασει αναμεσα στις γραμμες..

 14. Διογένης avatar
  Διογένης 19/11/2012 08:25:41

  Γιατί δεν κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά εθελοντική ακύρωση του PSI; Να δώσει στους ομολογιούχους πίσω τα παλαιά τους ομόλογα, με πενταετή αναστολή εξόφλησης (ή, όσο χρειαζόμαστε για να ξαναβγούμε στις αγορές) και ισόχρονη αναστολή τοκοφορίας.

  Θα μας έρθει πιο φθηνά, διότι δεν θα πληρώνουμε και τους τόκους που πληρώνουμε για τα νέα, κουρεμένα ομόλογα.

  Οι ομολογιούχοι θα ξαναπάρουν, έστω και σε βάθος χρόνου, όλα τα λεφτά τους, ενώ και οι τράπεζες θα ξαναέχουν κεφάλαια και δεν θα χρειάζονται πια καμία δόση, την οποία μάλιστα η Ελλάδα θα μπορεί μέχρι και να επιστρέψει στους εταίρους.

  Και δεν είναι καν ανάγκη να κάνει εθελοντική ακύρωση του PSI. Μπορεί απλώς να το ρίξει στο τραπέζι ως διαπραγματευτικό χαρτί.

 15. sitting duck avatar
  sitting duck 19/11/2012 12:34:50

  O Παπαδήμος φρόντισε προσωπικά να εξαιρεθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ από το κούρεμα. Αυτό δεν είναι απλή...διαχείριση, αγαπητοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.