#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/03/2012 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το άχαρο τέλος της παπανδρεϊκής δυναστείαςΛένε ότι η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη επεκτείνει, και η τρίτη … τα διαλύει.

Νομίζω μάλιστα, πως κάτι τέτοιο είναι ενσωματωμένο και στο (άγραφο) βρετανικό δίκαιο, όπου για να αποφευχθεί η «ασωτία» της τρίτης γενιάς των Λόρδων, των Κόμηδων, και των υπόλοιπων συνήθως χαραμοφάηδων κληρονόμων, οι πύργοι, τα κάστρα, και γενικά η ιδιοκτησία, παραμένουν στην οικογένεια μόνο για 99 χρόνια. Έτσι, κάθε τόσο, θα πρέπει να αγοράζονται από την αρχή.

Το αξίωμα λοιπόν αυτό, είναι ιδιαίτερα εύγλωττο στα καθ`ημάς, στη περίπτωση της πολιτικής δυναστείας των Παπανδρέου.

Μια δυναστεία που ξεκίνησε από τον Γεώργιο Παπανδρέου, από το Καλέντζι της Αχαΐας, όταν πρωτοδιορίστηκε νομάρχης Λέσβου το 1916. Η συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής είναι γνωστή, και αρκούντως εντυπωσιακή.

Διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας (1944-1945,1963,1964-1965), αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τα χρόνια 1950-1952, και πολλές φορές υπουργός, με πρώτη υπουργική θητεία στην Επαναστατική Κυβέρνηση του 1923. Φίλος, συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ελευθερίου Βενιζέλου, απέκτησε το προσωνύμιο «Γέρος της Δημοκρατίας», κατακτώντας μια θέση στο πάνθεον των Ελλήνων πολιτικών. Εν ολίγοις, έχτισε από το μηδέν μια σημαντική πολιτική σταδιοδρομία.

Ακολούθησε ο γιος του Ανδρέας, που ότι και να του προσάψει (εκ των υστέρων) κανείς, δεν παύει να είναι μια από τις πλέον χαρισματικές πολιτικές φυσιογνωμίες, της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Καθηγητής, οικονομολόγος, πολιτικός, συγγραφέας, διανοούμενος, μπον βιβέρ, κ.ο.κ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, όταν μικρό παιδί στην Αμερική , όποτε ανέφερα ότι ήμουν Ελληνάκι, ο μέσος Αμερικανός  αντιδρούσε απαριθμώντας τους δυο τρεις γνωστότερους (για αυτόν) συμπατριώτες μου. Μετά τον Ωνάση, την Κάλας, και τον Μίκη, πάντα ακολουθούσε το όνομα του Ανδρέα.

Όπως όμως κάθε κύκλος, έτσι κι αυτός των Παπανδρέου κλείνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έκλεισε χθες, με μια (τραγελαφική) ομιλία του ΓΑΠ, που αν μη τι άλλο, απέδειξε ότι … είναι αλλού.

Η πολιτική του παρουσία είναι ακόμη πολύ νωπή, και οποιοσδήποτε αξιολογικός χαρακτηρισμός θα ήταν ιδιαίτερα χρωματισμένος από τα δεινά που ζούμε σήμερα, και στα οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο. Για αυτό, θα αφήσω τους ιστορικούς του μέλλοντος να τον κρίνουν, όσον αφορά στο πολιτικό του έργο.

Αυτό όμως που θα ήθελα να επισημάνω είναι η αέναη αυτή τραγωδία του ανθρώπινου είδους.

Το χτίσιμο και το γκρέμισμα.

Η δημιουργία, και η παρακμή.

Η άνοδος και η πτώση.

Η εισπνοή και η εκπνοή.

Ότι ανεβαίνει, μοιραία πέφτει.

Μόνο που στη περίπτωση της δυναστείας Παπανδρέου, η πτώση δεν ήταν ηχηρή, αλλά μάλλον τζούφια.

Ο τελευταίος της δυναστείας απεδείχθη λίγος, και η πτώση του αθόρυβη. Θλιβερή θα έλεγα.

Σε ανθρώπινο επίπεδο τον λυπάμαι, σε πολιτικό… χαίρομαι.

Ας ελπίσουμε μόνο, πως θα αποσυρθεί με χάρη, χωρίς να μας προκαλέσει άλλη ζημιά.

Τιμώντας, αν μη τι άλλο, την μνήμη των προγόνων του, και τα εκατομμύρια Ελλήνων που τους λάτρεψαν.

Για αυτό λοιπόν, bye bye Georgie….. και να μας γράφεις.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 16/03/2012 17:55:43

  Αγαπητέ Strange Attractor, οι δυο μεγάλοι, ήταν μπον βιβέρ, ο τελευταίος μόνο εραστής της ... σάουνας!

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 16/03/2012 18:15:09

  'Παράξενε" το μόνο που θα πώ, αποφθεγματικά, είναι: Ποτέ δύο τόσο σπουδαίοι άνθρωποι δεν "εβγαλαν" εναν τόσο άχρηστο άνθρωπο. Ας όψονται οι κληρονομική ψευτοδημοκρατία και ο νεπωτισμός...

  • GM avatar
   GM @ Νίκος Αργεάδης 16/03/2012 19:43:41

   σπουδαιους εννοεις τον Γιωργο και τον Ανδρεα;εχεις λαθος γνωμη για τους σπουδαιους .ειδικα ο Ανδρεας που κατεστρεψε την Ελλαδα,πολλη σπουδαιος,στα αναθεμα

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ GM 16/03/2012 20:05:06

    Το σπουδαίοι έπρεπε να το βάλω σε εισαγωγικά, για να μην παρεξηγηθώ. Μα το εννοούσα σκωπτικά...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Νίκος Αργεάδης 16/03/2012 19:52:15

   +1000

 3. Digon avatar
  Digon 16/03/2012 18:19:47

  Κάλπες σε κάθε καποδιστριακό δήμο θα στήσει την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος. Συνολικά θα στηθούν 1074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 το απόγευμα, με δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας για δύο ώρες το μέγιστο.


  Δείτε τη λίστα με τα εκλογικά κέντρα
  Τα μέλη και οι φίλοι θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα λευκό και ένα με το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και τα δύο ψηφοδέλτια θα αναγράφουν «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα - Εκλογές Ανάδειξης Προέδρου 18-03-2012».

  Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, μέσα σε παραβάν, και όσοι σπεύσουν να ψηφίσουν θα καταβάλλουν 2 ευρώ.  Στις εκλογικές διαδικασίες συμμετέχουν:

  τα μέλη, τα οποία είναι εγγεγραμμένα μέχρι την 05-03-12 στα Μητρώα Μελών, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  οι φίλοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Φίλων μέχρι την 05-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  τα νεοεγγραφόμενα μέλη στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  οι νεοεγγραφόμενοι φίλοι στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένα ή νεοεγγραφόμενα μέλη, με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  οι νέοι ηλικίας 16-18 ετών ως εγγεγραμμένοι ή νεοεγγραφόμενοι φίλοι με αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριο.
  οι μετανάστες μέλη και φίλοι, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στα μητρώα με το διαβατήριό τους ή την άδεια παραμονής.
  οι μετανάστες μέλη και φίλοι, οι οποίοι θα εγγραφούν στις 18-03-12, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής και αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής ή ΔΕΚΟ, από το οποίο να προκύπτει η διαμονή τους στο Δήμο της Οργάνωσης που ψηφίζουν.
  οι Έλληνες της διασποράς, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριο ή το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
  οι πολίτες κρατών- μελών της ΕΕ που ζουν στην Ελλάδα, με αποδεικτικό στοιχείο το διαβατήριό τους.
  Η αναζήτηση του ψηφοφόρου από την εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με τα ακριβή στοιχεία του εγγράφου, θα γίνεται από τον εκλογικό κατάλογο, που γίνεται με τον υπολογιστή από τον χειριστή (όπου υπάρχει) και από τον έντυπο κατάλογο που γίνεται από τον καταγραφέα.

  Σημ. Αποστολέα
  ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑΜΟΥ...........
  ΠΑΣΟΚΙΛΑ ΒΑΘΕΙΑ ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ

 4. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 16/03/2012 18:26:51

  ...Γεώργιος εγέννησεν Ανδρέα, Ανδρέας δε εγέννησεν Γεώργιον , Γεώργιος δε εγέννησεν το ..χάος , το Χάος δε εγέννησεν Ευάγγελον τον επονομαζόμενον Μπένι!!

 5. Θάνος avatar
  Θάνος 16/03/2012 18:34:15

  Θα με συγχωρήσεις αγαπητέ Strange Attractor αλλά διαφωνώ.

  Πιστεύω ότι η οικογένεια Παπανδρέου συνολικά κατέστρεψε την χώρα.

  Απλώς ο γέρος και ο Ανδρέας ήταν λίγο πιο ξύπνιοι απο τον ΓΑΠ,
  ή πιο τυχεροί και κατάφεραν να πείσουν τον κατά τα άλλα έξυπνο αλλά και εύπιστο λαό μας ότι για όλα φταίει η Δεξιά, οι Αμερικάνοι, και γενικώς κάποιοι άλλοι πλην της οικογένειας βέβαια.

  Τα λέω όλα αυτά γιατί ακόμα και μέσα στη δική μας παράταξη ακούγονται φωνές που λιβανίζουν τον Γέρο και τον Ανδρέα.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Θάνος 16/03/2012 18:49:36

   Ο "γερος" δεν ήταν καθόλου ξύπνιος.
   Ήταν ακριβώς σαν το ΓΑΠ. Λίγο μυαλό, ελαστικότατη ηθική και άφθονη φιλοδοξία, τον έκαναν ιδανικό ενεργούμενο για κάθε είδους βρωμιά.
   Η αγιοποίησή του έγινε από τα τότε "δημοκρατικά" ΜΜΕ , δηλαδή συγκρότημα Λαμπράκη.
   Αν από τότε υπήρχαν ΜΜΕ με την σημερινή τους μορφή, ο γέρος θα ήταν ο σύγχρονος εφιάλτης!

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ εναςάσχετος 16/03/2012 19:32:52

    Ακριβως !!Οσο για τον γυιο του ηταν κι'αυτος το ιδιο αλλα νεας κοπης λογω μακρας διαβιωσης στο εξωτερικο με μπολιασμα απο αμερικανικη οικονομικη μαφια {βλεπε ενεργουμενο ιδρυματος Ροτσιλδ}!

    • εναςάσχετος avatar
     εναςάσχετος @ Ραβινος 16/03/2012 20:18:44

     Ο Αντρέας δεν χρειάστηκε ή δεν του δόθηκε η αφορμή να προκαλέσει πραγματικό εμφύλιο.
     Διαφορετικά, θα τον έκανε χωρίς κανένα δισταγμό.
     Είναι πολλές φορές που σκέφτομαι τι θα είχε γλυτώσει η χώρα αν το 89 καταδικάζονταν και τον είχαν βάλει φυλακή. Γιατί δηλαδή ο Κράξι στην Ιταλία πέθανε φυγόδικος?

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 16/03/2012 18:43:17

  ........«Γέρος της Δημοκρατίας».... το ανδρείκελο του Τσώρτσιλ που αιματοκύλησε τη χώρα?
  Για τ όνομα του Θεού!!!
  Το μεταπολεμικό άγος της χώρας ξεκίνησε απ αυτόν και ακριβώς.
  Επειδή δεν αποκαθηλώθηκε ιστορικά (βοηθούσης και της ΕΔΑ σε αυτό), συνέχισε με τον Αντρέα που δεν δίστασε να κάνει έναν δεύτερο "ψυχρό εμφύλιο" και κατέληξε με το ΓΑΠ , δοσίλογο κι αυτό σαν τον παππού του.

 7. S.P. avatar
  S.P. 16/03/2012 19:18:46

  Διαφωνώ στο ότι ο Ανδρέας . ήταν σοβαρός καθηγητής και επιστήμων. Ο κόσμος είναι μία γειτονιά τώρα και αν δώσετε στο Google το όνομα του, αναντίρρητα δεν θα σας δώσει πρωτότυπες εργασίες του ούτε σε πλήθος ούτε σε ποιότητα, που να προώθησαν την επιστήμη. Καθηγητής με οιαδήποτε σχέση ή και πρύτανης επί θητεία, ή επισκέπτης καθηγητής, δεν είναι σπουδαία υπόθεσις στην Αμερική.
  Αναντίρρητα ήταν εμπνευσμένος δημαγωγός, με επιτελική σκέψη για το κακό και με μία "ερωτική σχέση" , (ήταν μπαλκονάτος που λέμε) με έναν βαλκανικό λαό που δεν θέλει να έχει ούτε καλημέρα με το βιβλίο.
  Το πατέρα του και τον γυιό τους παρακάμπτω δια την ευτέλειαν της διανοίας.

  • Xmm avatar
   Xmm @ S.P. 16/03/2012 20:07:59

   Tenured proffesorείναι και παραείναι. Δεν ξέρω αν είχε tenure

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ S.P. 16/03/2012 20:13:44

   O Ανδρέας Π. είχε διδακτορικό από το Χάρβαρντ, και είχε διατελέσει καθηγητής στα πανεπιστήμια της Μινεσσότα, Υόρκ (Τορόντο), Στοκχόλμης, και Μπέρκλει, (στο τελευταίο ήταν νομίζω και πρύτανης του οικονομικού τμήματος).
   Τώρα αν αυτό δεν είναι σοβαρή ακαδημαϊκή καριέρα, σηκώνω τα χέρια.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Strange Attractor 16/03/2012 20:25:28

    Εάν πάτε με τα λεφτά του πατέρα σας, ο οποίος τυγχάνει και πρώην Έλληνας πρωθυπουργός να κάνετε διδακτορικό στο Χάρβαρντ θα σας το αρνηθούν λέγοντας: Δεν θέλουμε τα λεφτά σας ούτε την φήμη που απορρέει από το όνομα του πατρός και θα σας αποπέμψουν; Για Καναδά και Σουηδία τα παρακάμπτω.
    Επειδή δεν έχω χρόνο ψάξτε στο Google για τις δημοσιεύσεις του Α.Π. που πήγαν την επιστήμη λίγο μπροστά και τα ξαναλέμε.
    Κaτά τα άλλα εμμένω στην άποψη μου.

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ S.P. 16/03/2012 21:07:04

     Δεν είχε μπαμπά πρωθυπουργό όταν έκανε διδακτορικό στο Χάρβαρντ.
     Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

     • S.P. avatar
      S.P. @ Strange Attractor 16/03/2012 21:22:16

      Έχετε δίκιο. Ήταν όμως υπουργός Παιδείας το 1932 ήδη.
      Όσο για τον πρύτανης οι πρυτάνεις συνήθως στην Αμερική είναι επί θητεία(συνήθως βραχείας διάρκειας) και εκ περιτροπής. Ειλικρινά δεν ισοπεδώνω τίποτε, αλλά στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί μύθοι και τώρα που ο κόσμος έγενε τόσο μικρός (Internet...ταξίδια...) πρέπει να απαλλαγούμε απ' αυτούς αν θέλουμε να προχωρήσουμε

     • εναςάσχετος avatar
      εναςάσχετος @ Strange Attractor 16/03/2012 21:23:55

      Strange, κράτα μικρό καλάθι γιατί δεν ξέρεις τι θα βγάλει απ το καπέλο της η Wikιleaks.
      Οι Αμερικάνοι ξέρουν το κόμπλεξ των Ελλήνων με τα πτυχία και φρόντισαν να εφοδιάσουν τον "άνθρωπό τους" με μπόλικα χαρτιά.
      By the way, ο Μπους τζούνιορ, τι χαρτούρα είχε?

 8. airman avatar
  airman 16/03/2012 19:29:48

  Ο Γεώργιος Παπανδρέου κληροδότησε στον υιό μια ''άδεια οικοδομής'' σε ''οικόπεδο φιλέτο''. Ο υιός έχτισε ένα ''αυθαίρετο'', με ''δάνεια'' και ''υποθηκεύσεις''. Ο δε εγγονός το κατήγγειλε στην ''πολεοδομία''! Αριστούργημα!
  Η οικογενειοκρατία στην πολιτική έχει δυστυχώς αυτά τα αποτελέσματα, όταν την ''περιουσία'' καλείται να διαχειριστεί ένας φαύλος υιός και μετά ο ευήθης απόγονός του!

 9. Βαγγέλης, Πειραιάς avatar
  Βαγγέλης, Πειραιάς 16/03/2012 19:38:05

  Τον αθωώσαμε ήδη τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου; Ποινικές συνέπιες δεν έχουν οι πράξεις του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου; Τα κελία στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο για τους φτωχούς φουκαράδες που κλέβουν κανένα πορτοφόλι;

  Οι πράξεις του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου δεν τιμωρούνται από τον ελληνικό ποινικό κώδικα;

  Αλήθεια;

  Εάν ναι, τότε να ανοίξουμε τις φυλακές, καθώς οι περισσότεροι εκεί μέσα είναι αθώοι σε σχέση με αυτά που έχει πράξει ο Γεώργιος Ανδρέας Παπανδρέου.

  Ο Νίκος Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ακόμη έξω; Δεν σκοπεύει ούτε αυτόν να οδηγήσει στην δικαιοσύνη η Νέα Δημοκρατία; Ελπίζω να κάνω λάθος….

  Άκου εκεί τον λυπάσαι ως άνθρωπο. Οι προτεστάντες δεν γνωρίζουν από συγχώρεση, και στους προτεστάντες πρέπει να φέρεσαι προτεσταντικά. Τέρμα η συγχώρηση. Αυτή υπάρχει μόνο για τους ορθόδοξους - το πνεύμα και την συμπεριφορά - συμπολίτες μας.

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/03/2012 20:50:00

  Ποτέ μη λές "ποτέ".
  Και "τέλος".
  J. Bond

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Ο Θείος 16/03/2012 23:42:58

   Σωστός ο James...

 11. 3κιοκουκος avatar
  3κιοκουκος 16/03/2012 21:29:20

  <<Ακολούθησε ο γιος του Ανδρέας, που ότι και να του προσάψει (εκ των υστέρων) κανείς, δεν παύει να είναι μια από τις πλέον χαρισματικές πολιτικές φυσιογνωμίες, της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.>>
  όχι μόνο εκ των υστέρων αγαπητέ.κάποιοι τον βρίζαμε και πριν από 25+ χρόνια.

  • marios avatar
   marios @ 3κιοκουκος 17/03/2012 00:30:40

   Ήσασταν χουνταίοι;

   • 3κιοκουκος avatar
    3κιοκουκος @ marios 17/03/2012 09:43:50

    όχι,ΝΔ.

 12. voter avatar
  voter 16/03/2012 22:19:46

  Ο Γεώργιος Παπανδρεου πέθανε τιμημένος ,παρά τα σοβαρά ιστορικά του λάθη ,στην πιο σκοτεινη περίοδο της μεταπολεμικης -μετεμφυλιακής Ελλαδας , στην χουντα .
  Ο Ανδρέας Παπανδρέου πέθανε υπο τις δοξαστικές ιαχές μιάς μεγάλης μερίδας των Ελληνων ,που τους είχε ζαλίσει η άκοπη και απρόσμενη συμμετοχή στην νομή ενός εφήμερου δάνειου πλουτισμού και σε λήψεις αποφάσεων ,με μόνο κριτήριο την εκ κλαδικής προέλευση .
  Ο ΓΑΠ ,αφού ξεπλήρωσε με τον πλεον οδυνηρό τρόπο -με την χλεύη και την απαξίωση σύμπαντος του ελληνικου λαου- την "κατάρα" να έχει πατέρα τον Ανδρέα , ευτυχως για εμας , δεν θα ξανασχοληθει με το σπορ της πρωθυπουργίας ,( με μια μικρη επιφυλαξη ).
  Μετα απο μια περίοδο , εύλογου "πένθους" ,θα ζήσει ηρεμος κι ευτυχισμένος με τον αθλητισμο και τις οικολογικες του ανησυχιες , θα ταξιδεύει ανα τον κόσμο και πολύ συντομα θα μας εχει ξεχασει .

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/03/2012 22:25:19

  Ο κύριος υπεύθυνος για την καταστροφή της παραγωγικής μηχανής της χώρας, της υπερδιόγκωσης του δημοσίου και του υπερδανεισμού είναι ο Ανδρέας Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ήταν χαρισματικός, δε λέω, αλλά το χάρισμά του το σπατάλησε στην δημαγωγία, στη θωπεία των κόμπλεξ της αριστεράς και στην παράδοση του κράτους σε αυτούς μέσω του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού. Έφτιαξε έναν σοβιετικού τύπου δημόσιο τομέα και μια ληστρική νομενκλατούρα. Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ήταν ένας λαοπλάνος που ενσάρκωσε το όνειρο του κάθε πικραμένου που είδε στο πρόσωπό του έναν πονηρό, γκομενιάρη και καπάτσο (το τρίο της ψευτομαγκιάς).

  • S.P. avatar
   S.P. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/03/2012 22:32:42

   Σε όσα γράφετε έχετε απόλυτο δίκιο και τα εκφράζετε άριστα!

 14. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 17/03/2012 00:05:53

  Τα είπες όλα ΜΑΝΩΛΗ Μ. Εύγε !

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/03/2012 00:12:30

  Το αριστερό άλλοθι του μέσου τσιφτετέλληνα ήταν ο Ανδρέας.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Strange Attractor 17/03/2012 09:28:28

   Η όλη εικόνα σε 9 λέξεις!! Έτσι ακριβώς...

 16. yianna avatar
  yianna 17/03/2012 01:27:01

  Ο Υιός ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Χωρίς κύρος, πολύ φιλόδοξος, με τις επαφές της μαμάς, προσπάθησε να κάνει καριέρα στην ελληνική και ξένη πολιτική σκακιέρα. Και τα έκανε σ.....
  Και όλες αυτές οι μπούρδες ότι έφταιγε η ΝΔ για το έλλειμμα του 2009 είναι για τους ανεγκέφαλους. Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι σκόπιμα οδήγησε την Πατρίδα εκεί που την οδήγησε.
  Οι Παπανδρέου υπήρξαν παρανοϊκοί σε όλη τους τη ζωή, με πιστόλια πάνω στο τραπέζι, προσωπικά πιστεύω ότι ήταν η Καταστροφή της Πατρίδας. Στα τσακίδια λοιπόν να πάει

 17. νεφέλη avatar
  νεφέλη 17/03/2012 02:28:28

  ...το ότι επανακάμπτει ο σημίτης του χρηματηστηρίου,
  με την εκλογή του "υπάρχει λίπος"...
  ας συνυπολογιστεί στην συζήτηση...
  για την μελλοντική επαύριο της χώρας,
  αν μη τι άλλο!

 18. Εγώ avatar
  Εγώ 17/03/2012 13:27:12

  Αυτή η φωτογραφία θα πείσει και τον πιο ξεροκέφαλο άντρα για τα καλά τής χρήσης των προφυλακτικών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.