#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2011 18:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το άλλοθι που ψάχνουν οι τραπεζίτες δεν υπάρχει στην κοινωνία
Ο ένας μετά τον  άλλον βγαίνουν οι Έλληνες τραπεζίτες και εξορκίζουν ένα μεγαλύτερο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους.

Μη την αιτιολογία ό,τι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε στην κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος.

Εν μέρει έχουν δίκιο!

Όμως, ποιός ευθύνεται για τη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι τράπεζες μας;

Οι τραπεζίτες είναι αμέτοχοι και άμοιροι ευθυνών;

Που πήγαν τα θηριώδη κέρδη μιας δεκαετίας;

Θα απολογηθεί κανένας για τα προκλητικά θαλασσοδάνεια σε εκδοτικούς ομίλους;

Yποψιάζομαι  ο,τι κατά βάθος  εύχονται να έρθει το  μεγαλύτερο “κούρεμα” για το οποίο τάχαμου διαμαρτύρονται!

Θα είναι το άλλοθι της αποτυχίας τους!

Δεν θα φταίνε αυτοί, θα φταίει το κράτος!

Δεν αποκλείεται μάλιστα  το  κράτος να αισθάνεται και υποχρεωμένο,  αν τους κρατικοποιήσει!

Χώρια που δεν αποκλείω το ενδεχόμενο ακόμα και να τους αφήσει να διοικούν τις κρατικοποιημένες τράπεζες τους!

Γιατί, δείχνει να ενδιαφέρεται κανένας που οι κρατικοί μας τραπεζίτες οδήγησαν την  μετοχή της Εθνικής κάτω από τα 2 ευρώ,  του ΤΤ κάτω από τα 50 λεπτά και της ΑΤΕ κάτω από τα 30 λεπτά;

Αλήθεια ο πολυπράγμων, κατά τα άλλα,  Κεντρικός μας Τραπεζίτης, τι λέει για όλα αυτά;

Κατά τα άλλα, τώρα που οι παραλήδες αυτής της χώρας αντιλαμβάνονται ότι την μεγαλύτερη σούβλα στην ψησταριά οι Γερμανοί την ετοιμάζουν για αυτούς, είναι ευκαιρία να γίνει σοβαρή συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει και η χώρα να μην παράγει ελλείμματα αλλά και να μην ισοπεδωθεί η κοινωνία.

Απαιτείται μια κυβέρνηση ισορροπημένη η οποία και τις συντεχνίες θα βάλει στην θέση τους και όπου πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αλλά και με την τρόικα να διαπραγματευθεί και να μην έχουμε το φαινόμενο να είμαστε υποχρεωμένοι με εκβιασμούς να εφαρμόζουμε τα πάντα.

Απαιτείται μια νέα κυβέρνηση που θα ισομοιράσει το κόστος της προσαρμογής στα νέα δεδομένα σε όλους.

Τώρα είναι η στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων.

Ίσως είναι ο μόνος προεκλογικός αγώνας που θα διεξαχθεί με αλήθειες προς όλους για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν και η μοναδική περίπτωση εκλογής νέας κυβέρνησης χωρίς πανηγυρισμούς το βράδυ των εκλογών.

Α.Α. - Αris. A 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SOTPAP avatar
  SOTPAP 17/10/2011 19:09:01

  λυπάμαι που το λέω, αλλά διαπιστωνω με θλίψη ότι η παράταξη των νοικοκυραίων και πετυχημένων, σταδιακά μετατρέπεται σε φιλόξενη στέγη των αποτυχημένων και ποπολάρων

  • Tassos avatar
   Tassos @ SOTPAP 17/10/2011 19:16:43

   Είμαστε Λαϊκή Δεξιά φίλε. Με τον Λαό. Οχι με τα πούρα των Β. Προαστίων και την σάπια μπουρζουαζία. Υπήρχαν ευεργέτες που δεν είδαν ποτέ στην ζωή τους την Ελλάδα και δώσαν τα πάντα γι 'αυτήν. Και θα τους συγκρίνω με τους πεταμένους που πλερώνουν για να βλέπουν τις μάπες τους στις εφημερίδες με τα κοσμικά?

   • bunker avatar
    bunker @ Tassos 17/10/2011 22:58:24

    ++

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ SOTPAP 17/10/2011 19:45:14

   Αντιγραφή από ένα φίλο (techiechan) γιατί θλίψη υπάρχει μόνο στο δούλεμα:

   Πως το μεγάλο κούρεμα θα αναγκάσει τις τράπεζες να βαρέσουν κανόνι και πως το ελληνικό κράτος θα πληρώσει από την τσέπη του για να τις σώσει, διότι οι ιδιώτες που τις έχουν τώρα όπως είδαμε και με την εξαγορά της eurobank απο την alphabank δεν θέλουν να βάλουν ούτε φράγκο παραπάνω. Αλλά ας δεχθούμε για λίγο τη λογική ....Ας υποθέσουμε πως το σχέδιο του κουρέματος αφορά όλα τα ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, δηλαδή γύρω στα 200δις ευρώ. Κούρεμα 50% σημαίνει 100δις λιγότερο ελληνικό χρέος. Πόσα από αυτά τα ομόλογα τα κατέχουν ελληνικές τράπεζες? Κάτι λιγότερο από 50δις. Άρα οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να βρουν 25δις από το κούρεμα. Τα έχουν? Όχι. Θέλουν να τα βάλουν τα αφεντικά τους από την τσέπη τους? Όχι. Άρα σου λέει ο κ.παπαδήμος ποιος θα τα πληρώσει? το κράτος. Άρα το ελληνικό κράτος ακόμα κι αν πληρώσει τη χασούρα των τραπεζών θα έχει καθαρό κέρδος 75δις ευρώ από το κούρεμα. Άρα γιατί φωνάζει? Διότι στο ενδιάμεσο οι τραπεζίτες θα έχουν χάσει τις τράπεζές τους. Κι αυτό είναι κάτι απαράδεκτο, έτσι δεν είναι κ.παπαδήμο?

   Το θέμα λοιπόν δεν είναι οι Τράπεζες όταν στη παλάντζα είναι η χώρα ...Αγγλοι Βέλγοι Γερμανοί που κρατικοποίησαν Τράπεζες είναι ηλίθιοι και οι υπόλοιποι αποτυχημένοι ποπολάροι;

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ SOTPAP 17/10/2011 19:56:12

   sotpap

   Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται στην κοινωνία και δεν έχεις καμία επικοινωνία με τον μικρομεσαίο έλληνα επιχειρηματία που εκπροσωπεί ένα τζίρο από 5.000.000 ευρώ έως 50.000.000.

   Ακου γιατί αυτοί μπορεί να είναι οι μέγαλοι χαμένοι της υπόθεσης και μαζί τους όλη η ελληνική οικονομία με εκατομμύρια ανέργους.

   Εχεις λοιπόν φίλε μου μια εταιρεία 50 ετών που το 2008 έκανε 50.000.000 τζίρο με 25.000.000 δάνεια συνέχεια ανοδικές πωλήσεις και βρίσκεσαι να έχεις κάνει και μεγάλες επενδύσεις.

   Μετά το 2008 οι πωλήσεις σου αρχίσουν να πέφτουν σήμερα είσαι στα 25.000.000 με 30.000.000 παράλληλα έχεις μεγάλες επισφάλειες και ζημιές γιατί δεν είναι εύκολο να αναπροσαρμόσεις αμεσα τα έξοδα σου.

   Η κεφαλαιοποιησή σου έχει καταρρεύσει εξαιτίας του χρηματιστηρίου και το μαγαζί σου δεν αξίζει πάνω από 8.000.000 που αντιστοιχεί στο 1/6 της αντικειμενικής αξίας παγίων και αποθεμάτων.

   Ερώτηση πρώτη αγαπητέ μέσα σε δύο χρόνια αυτό που έκτιζες μια ζωή αξίζει ψίχουλα τελικά τι πιστεύεις δεν έχεις χάσει από την κρίση;;

   Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα καταρρέει από το κούρεμα οι τράπεζες παιρνούν σε ξένα χέρια η στρόφιγγα του δανεισμού κλείνει ξαφνικά χρειάζεσαι ρευστότητα και για μερικά ευρώ δάνεια που σε άλλες περιπτώσεις θα τα έπαιρνες αέρα αναγκάζεσαι να κλείσεις.

   Μια υγιέστατη εταιρεία πριν τέσσερα χρόνια μέσα στο 2012 κλείνει.

   Εμφανίζονται μετά κάποιοι ξένοι και ένα μαγαζί που έκανε πάγια αποθέματα πελατολόγιο και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς 20.000.000 το αγοράζουν με 5.000.000 επειδή το σχέδιο είναι οι Ελληνες φτωχοί και φτιαγμένοι να χάσουν τα πάντα.

   Αν δεν έχεις οικονομικές γνώσεις ρώτα όποιον ξέρει να σου πει ότι το παραπάνω είναι ένα άκρως ρεαλιστικό σενάριο.

   Η ΝΔ δεν πρέπει να την ενδιαφέρει να κρατηθεί η μεσαία επιχειρηματικότητα ζωντανή;;

   To antinews με το άρθρο αυτό ποιον πιστεύεις ότι εκφράζει;;

   Ολοι αγαπητέ αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι το ξεπούλημα δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας θα ακουμπήσει τους πάντες.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/10/2011 19:29:24

  Τοθυς έλεγαν "πάρε ομόλογα και θα σου δώσω και αυτή την δουλειά". 'Η πάρε ομόλογα ή φουντάραμε". Η σχέση κράτους και τραπεζών είναι εξαιρετικά διαπλεκόμενη.

  Από την άλλη πλευρά, οιτράπεζες είναι το μονοι ελληνικό κεφάλαιο που έχει μείνει, και ο "θυμόσοφος" και εγώ δεν βλέπουμε με καθόλου καλό μάτι να αγοραστούν οι τράπεζες για μία δραχμή από την τάδε ή δείνα "Ευρωπαϊκή".

  Η πρότασή μου; θυσιάστε τα σαπάκια, σώστε αυτές που μορούν να σωθούν και ελπίζω να μοιράσετε και την Εθνική μεταξύ σας.

  Οι τράπεζες που αξίζει να σωθούν είναι αυτές που θα έχουν κάποοια υποψία ιδιών κεφαλαίων, παλιών , καινούργιων...

 3. victoria (true) avatar
  victoria (true) 17/10/2011 19:30:30

  Πικρό ανέκδοτο, αγοράζεις τραπεζικές μετοχές με πενηντάευρο και γίνεσαι βασικός μέτοχος!

  • xzetta avatar
   xzetta @ victoria (true) 17/10/2011 19:59:17

   δες το σαν ευκαιρία. οι τραπεζικοί υπάλληλοι μπορούν πλέον να τσοντάρουν να αγοράσουν τις τράπεζες (αν όντως πιστεύουν στην βιοσιμότητά τους) και ο Φωτόπουλος&ΣΙΑ μπορεί να αγοράσει τη ΔΕΗ (αφού είναι τόσο ικανός και οι εκάστοτε διοικήσεις διεφθαρμένες και ανίκανες) . Να η ευκαιρία για την λαική, συμμετοχική επιχείρηση που θα ανήκει στους εργαζόμενους της και θα συμμετέχουν στα κέρδη (και τις ζημιές). Αλλά ακόμη και αν τους καλούσαν να αγοράσουν θα έβαζε κανείς το κεφάλαιο? κατά τα άλλα θέλουν συνδιοίκηση.

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ xzetta 18/10/2011 00:10:53

    Σωστό κι αυτό. Αλλά αν μείνουν οι άνθρωποι με πετσετάκια αντί για μετοχές; Δεν ξέρω να το συστήσω :-(

 4. S.R. avatar
  S.R. 17/10/2011 19:31:23

  Το προβλημα των τραπεζων, ηρθε κυριως απο την ευκολη επενδυση που εκαναν σε ελληνικα ομολογα "υψηλοτοκα" και ..."ασφαλη". Και εγραφαν ευκολα λογιστικα κερδη... Και θεωρουσαν εαυτους "οικονομικα τσακαλια" που τους επρεπαν μπονους... Τωρα ερχεται το "κουρεμα", πιθανως και "ξυρισμα".... Αναρωιεμαι τα "οικονομικα τσακαλια", θα παρουν καποιο "μαλους",τωρα....

  • Αψήφιστος avatar
   Αψήφιστος @ S.R. 17/10/2011 22:46:53

   @S.R. έγραψε:
   «Τωρα ερχεται το “κουρεμα”, πιθανως και “ξυρισμα”…. »

   Αν μείνουν μόνον στο ξύρισμα και δεν τους πάρουν και το .. σκάλπ νάναι ευχαριστημένοι.
   Και εδώ που τα λέμε.. ας πρόσεχαν!
   ΔΕΝ είναι οι τραπεζίτες και τα γκόλντεν μπόις οι εργαζόμενοι που θα τους λυπηθώ ιδιαίτερα ... μετα συγχωρήσεως δλδ!

 5. AZ avatar
  AZ 17/10/2011 19:35:33

  Να βαλουν οι μετοχοι των τραπεζων το χερι στην τσεπη, αλλιως να κλεισουν το κωλομάγαζό τους. Δεν βλεπω γιατί πρεπει να τους πληρωσουμε τις αφρονες ενεργειες? Ετσι ειναι καπιταλισμός! Οχι κρατικοποιηση των ζημιών και ιδιωτικοποιηση των κερδων. Για ηλιθιους ψάχνετε?

  ΑΖ

 6. kostas avatar
  kostas 17/10/2011 20:41:07

  Τι φτένε οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομέτοχοι που επένδυσαν τις αποταμιεύσεις τους σε μετοχές τραπεζών εδώ και χρόνια, με 20 και 30 ευρώ την Εθνική;
  Πέρυσι που έγινε ΑΜΚ της Εθνικής στα 5,2 ευρώ, στο υποποκατάστημα της γειτονιάς μου, ουρές κάνανε κάτι γριούλες και συνταξιούχοι, τμήμα του πληθυσμού που σχεδόν αποκλειστικά εμπιστεύεται την ΝΔ, (τέως μικρομεσαία- μεσαία τάξη) προκειμένου να συμμετάσχει στην αύξηση με τις οικονομίες των..

  Τι φτέει αυτός ο κόσμος, όταν οι Πολιτικοί βάζανε τους Τραπεζίτες να αγοράζουν ομόλογα;

  Κρατικά ομόλογα της Ελλάδας αγοράζανε, όχι της Αλβανίας..

  Πρέπει δηλαδή με το έτσι θέλω των Γερμανών, να φάνε 25 δις από τα λεφτά του κοσμάκι;
  Οι μεγαλομέτοχοι έχουν βολέψει το μέλλον τους, ότι και να γίνει, τα παλιά κέρδη τα έχουν εξασφαλισμένα, οι μικρομέτοχοι που δίνανε 10, 20, 50 χιλιάρικα για να έχουν μια απόδοση καλύτερη από αυτήν μιας κατάθεσης 2-3%., και μάλιστα ως μακροχρόνια επένδυση, αυτοί γιατί να πληρώσουν την νύφη;

  Για να έρθουν μετά οι Γερμανοί και να τις ξαναπάρουν καθαρές, στο 1/10 της αξίας τους και να βάλουν χέρι σε όλες τις υποθήκες της Χώρας;

  • Αψήφιστος avatar
   Αψήφιστος @ kostas 17/10/2011 22:58:27

   «..με 20 και 30 ευρώ την Εθνική;»

   48 € σε χαλάνε;
   (κάπου εκεί ήταν πριν 3 χρόνια η ΕΤΕ)

   Στο ερώτημά σου πάντως απάντηση υπάρχει..
   Όταν αγοράζεις 20 ή 30 ή 40 δεν κρατάς τις μετοχές μέχρι να φτάσει στο 1.5 € η μία!
   Για όνομα του Θεου!
   Η κοινή λογική λέει πως όταν η τιμή χάσει ένα "Χ" ποσοστό απ την τιμή αγοράς - που καθορίζω «εγώ», το πολύ -25% - ξεφορτώνεσαι τις μετοχές σου.
   Αν τις κρατάς μέχρι να μηδενιστούν ε
   .. τότε δεν κάνει να αγοράζεις μετοχές!
   Κλείστα σε προθεσμιακό και ότι παραπάνω πάρεις καλό είναι.

   Δόξα τω Θεώ! νύχτωσε και σήμερα...

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 17/10/2011 20:49:19

  Mε την ευκαιρια διαβαζα προχθες ενα αρθρο για την αλλοτε κραταια Εθνικη Τραπεζα οτι η κεφαλαιοποιηση της ανερχεται σε 1,7 δισ ενω η θυγατρικη της Finsbank της Τουρκιας αξιζει 5,7 δισ ! Ποιος το περιμενε οτι η κινηση Αραπογλου να την αγορασει αυτη που ο Σερλοκ Χολμς γραμματεας της ΠΑΣΟΚΑΡΙΑΣ Καρχιμακης ειχε αναγαγει σε σκανδαλο ολκης με ερωτησεις και επερωτησεις στην Βουλη ! Ειναι να μην παρει κανεις σβαρνα ολους αυτους που γεμισαν της τραπεζες με κομματικους φιλους και τις φορτωσαν με θαλασσοδανεια των ομοτραπεζων της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ κατοχης {ιδε PROTON BANK Υποθεση Λαυρεντιαδη που θελουν να τον αποδωσουν ασπιλο στην κοινωνια μιας και κρατα στα χερια του την λιστα των ''τουβλων με χαρτονομισματα ''!} Αναμονη οπου ναναι θα σκασουν οι κλησεις του οικονομικου εισαγγελεα και οι εκθεσεις της Blackrock κι'εκει να δειτε μουτρα στις κοσμικες στηλες !

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/10/2011 22:12:35

  Oι ελληνικες τραπεζες δεν ευθυνονται για την κριση.Οι τραπεζες ευθυνονται για την κριση σε ολο τον υπολοιπο κοσμο πλην Ελλαδος.
  Για την ελληνικη κριση ευθυνονται οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ που δανειζονταν συνεχως και τελικα παρασυρθηκαν οι τραπεζες απο τις πιεσεις τους να αγοραζουν ομολογα για να σωζονται οι προυπολογισμοι.
  Και φυσικα δεν ευθυνονται καθολου οι μικρομετοχοι.

  • S.R. avatar
   S.R. @ ψυχραιμια 17/10/2011 23:07:09

   Συμφωνω οτι το κρατος δανειστηκε και διωρισε αισχρα ( κυριωτατα το πρασινο κρατος,βεβαια) , αλλα δεν καταλαβαινω σε ποιες "πιεσεις" ειχαν αναγκη να υποκυψουν, οι τραπεζες... Ο ευκολος δρομος ηταν... Κατα τα αλλα εχεις δικιο για την αντιδιαστολη μεταξυ ελληνικων και ξενων τραπεζων, οσον αφορα την υφη των προβληματων τους...

  • Αψήφιστος avatar
   Αψήφιστος @ ψυχραιμια 17/10/2011 23:10:31

   @ψυχραιμία έγραψε:
   «Και φυσικα δεν ευθυνονται καθολου οι μικρομετοχοι.»

   Όποιος μπαίνει στον τζόγο - και το χρηματιστήριο είναι τζόγος ακόμα και αν κάποιος μείνει μόνο στις μετοχές - αναλαμβάνει και τα ρίσκα του.
   Εναλλακτικές με εγγυημένη απόδοση υπάρχουν αλλά αποδίδουν λιγότερα απ τις μετοχές.
   Που σημαίνει πως όποιος αγοράζει μετοχές πάει για περισσότερα.
   Όσο αυξάνεις τα προσδοκώμενα κέρδη αυξάνεις και τον κίνδυνο να βγείς χαμένος.

   Δεν τίθεται θέμα «φταίω ή δεν φταίω» δλδ..
   Απ την στιγμή που αγοράζεις μετοχές αναλαμβάνεις ρίσκο..
   Και φαντάζομαι πως κανένας δεν αγοράζει χωρίς να το γνωρίζει αυτό.

   Τσάι καυτό με μπόλικη ζάχαρη.
   Ας είναι και lipton .. τι να κάνουμε;
   κρίσεως ημέραι γάρ!

 9. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 14:07:05

  συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είμαι κι εγώ σαν εσένα, έχω μια εταιρεία που έκανε τζίρο 7.000.000 ευρώ και σήμερα εξαιτίας αυτής της κρίσης, ο τζίρος μειώθηκε στο 1/3.
  οι τράπεζες έκαναν ουρά να με χρηματοδοτήσουν και τώρα ψάχνω εγώ να βρω χρηματοδότηση.
  εντωμεταξύ δεν έχω ούτε ευρώ οφειλή στην εφορία και το ΙΚΑ, μόνον την περαίωση σε ρύθμιση
  μου χρωσ΄τα το κράτος 2.2 εκ. ευρώ από το 2009 που δεν μου τα δίνει και έχω αναγκαστεί να στραφώ δικαστικά
  απασχολώ 11 ανθρώπους , δίνω ψωμί δηλ. σε 12 οικογένειες μαζί με τη δική μου
  αυτοί λοιπόν που καλούν κι εγκαλούν τους τραπεζίτες και επιχαίρονται για το χάλι των τραπεζών μας, στην πλειοψηφία τους σιτίζονται ή από το Κράτος, ή από τίποτε περίεργα δίκτυα και το παίζουν επαναστάτες
  γι αυτους μιλώ και όχι για τύπους σαν εσένα.
  η ΝΔ πρέπει να σκύψει πάνω στη μικρομεσαία επιχείρηση, αλλά πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ανεύθυνος που γράφει το δικό του, ότι δεν υπάρχει οικονομία και επιχειρηματικότητα, χωρίς τραπεζικό τομέα. Υγιή τραπεζικό τομέα

 10. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 14:09:50

  και οι μικροκαταθέτες απο ποιον θα πάρουν τα λεφτά τους;

 11. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 14:10:34

  όπως το λες ειναι
  1000%

 12. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 14:11:38

  ο Λαυρεντιάδης δεν ηταν χορηγός της εκδήλωσης του Ιδρύματος Καραμανλή για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη;

 13. SOTPAP avatar
  SOTPAP 18/10/2011 14:13:54

  για το swap της GOLDMAN SACHS με το οποίο ο κ. Σημίτης έκρυψε δημόσιο χρέος και το φορτώθηκε η ΕΘΝΙΚΗ, ευθύνεται η διοίκηση της Τράπεζας; Κι όμως ο κ. Σημίτης έχει το θράσος να αρθρογραφεί για τη σωτηρία της Ελλάδος.
  ειδικό δικαστήριο δεν υπάρχει γι αυτόν;

 14. promitheas avatar
  promitheas 18/10/2011 17:09:29

  Αυτό το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης για να επιβιώση και κυρίως για να αποπροσανατολίσει, κατασκευάζει εχθρούς αφού πρώτα στην πράξη τους έχει εξουδετερώσει μέχρι τελικής πτώσης, όπως την επιχειρηματικότητα, εν συνεχεία δαιμονοποιεί το πτώμα της. Ένα άλλο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης είναι και η φοροδιαφυγή! Όταν οι πολιτευτές βρίσκονται σε λογικό αδιέξοδο να εξηγήσουν που θα βρούν τα χρήματα για τις παροχές που τάζουν, νά ο από μηχανής θεός της φοροδιαφυγής που τους ξελασπώνει. Μετά άνοιξε νέα φάμπρικα για τις τράπεζες ώσπου τις φαλίρισαν κι' αυτές. Τώρα να πω ότι από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουν να δαιμονοποιούν το πτώμα τους;

 15. brankaleon avatar
  brankaleon 18/10/2011 17:19:42

  Πρέπει ν' αναρωτηθούμε το εξής απλό.

  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

  Αυτό εν μέρει μπορεί να φωτήσει τα "πράγματα", τις φοβέρες και τις προθέσεις τους.

 16. promitheas avatar
  promitheas 18/10/2011 21:59:15

  Brankaleon, είναι σαν να ρωτάς αν θα στοιχημάτιζαν ότι θα εκτροχιαζόταν το τραίνο και ταυτόχρονα αγόραζαν εισητήριο (βλέπε Ελληνικά ομόλογα) για να ταξιδέψουν μ' αυτό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.