#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/07/2008 12:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το άγχος και ο φόβος που δεν κρύβονται πλέον

Γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να διώξει τον Ζορμπά; Επειδή θέλει να καλύψει όλα τα κενά γύρω της και να ελέγξει όσο μπορεί την λαίλαπα που έρχεται από την Γερμανία και την Αμερική για την Ζήμενς. Θυμηθείτε το: Μόλις τελειώσει η δίκη του Σίκατσεκ στην Γερμανία (και θα έχουν τελειώσει και τα μπάνια του λαού) θα απελευθερωθούν παράγοντες των μαύρων ταμείων που δεν μπορούν να μιλήσουν τώρα και θα γίνει της γνωστής κυρίας το κάγκελο. Με την δικαιοσύνη υπό πλήρη έλεγχο, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ανεχθεί έναν ανεξέλεγκτο παράγοντα να ψάχνει, με κίνδυνο να επαναληφθούν όσα έγιναν με τα ομόλογα. Έτσι με τρόπο χονδροειδή και αδίστακτο στέλνουν τον Ζορμπά σπίτι του με αποτέλεσμα να προκαλούνται τώρα ερωτήματα και σε στελέχη της ,επειδή ο Ζορμπάς συμβολίζει μια ολόκληρη εποχή για τη ΝΔ.Και εδώ ακριβώς είναι το θέμα: Δεν την νοιάζει πια την κυβέρνηση πως θα εκληφθούν οι πράξεις της, ούτε οι πολιτικές συνέπειές τους. Το μόνο που επιδιώκει πλέον είναι πως θα καλύψει τις τρύπες και πως ορισμένοι δεν θα πάνε φυλακή. Από αυτήν την άποψη η «πανίσχυρη» μέχρι πρότινος κυβέρνηση Καραμανλή θυμίζει στην καλύτερη περίπτωση της κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 και στην χειρότερη την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 1988-89. Τότε δηλαδή που όλοι νόμιζαν ότι η κυβέρνηση ήταν πανίσχυρη, αλλά έφτασε ένα μεγάλο σκάνδαλο για να αρχίσουν να καταρρέουν όλα και να βγουν και τα υπόλοιπα. Το σκάνδαλο αυτό υπάρχει τώρα και λέγεται Ζήμενς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 18/07/2008 12:11:35

  Σήμερα πρωί μίλησα με έναν από τους ελάχιστους δικηγόρους - από πλευράς ήθους - και μου είπε, ότι την θέση του κ.Ζορμπά δεν μπορεί να την αναλάβει Δικαστικός "ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ," ή μη μόνον συνταξιούχος !!!

  Παρανομούν και εδώ?????

 2. Factorx avatar
  Factorx 18/07/2008 12:25:05

  Ναι. Ο παυλόπουλος διαφωνει με την συνταγματικότητα του νομοσχεδίου σε αυτό το ζήτημα

 3. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 18/07/2008 12:41:37

  Άσχετο αλλά σοβαρό. Δεσποινίδες με κάγκελο δεν έχουμε, μόνο κυρίες;
  Επί της ουσίας. Αν "θέλανε", μήπως και κυβερνήτη αντιτορπιλικού δεν θα βάζανε επικεφαλής της επιτροπής; Γιατί δεν βάζουν συνταξιούχο δικαστικό, μήπως απαγορεύει η Ε.Ε.;

 4. Στάθης avatar
  Στάθης 18/07/2008 13:09:40

  Σύνταγμα της Ελλάδος

  Αρθρο 89, παράγραφος 3

  "Η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται"
  αλλά...

  στην παράγραφο 4

  "Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται στους δικαστικούς λειτουργούς ...να μετέχουν σε συμβούλια ή επιτροπές που ασκούν αρμοδιότητες πειθαρχικού, ελεγκτικού ή δικαιοδοτικού χαρακτήρα και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, εφόσον η συμμετοχή τους αυτή προβλέπεται ειδικά από το νόμο.
  http://www.bekiris.gr/sintagma_ellados_04.htm#DIKASTIKI

  Υ.Γ1 Αν καταφέρουν και περάσουν τόν νόμο έτσι τότε χαλάλι τους....
  Υ.Γ2 Οι εφημερίδες λένε ότι προαλείφουν τον Γ. Κολιοκώστα για την θέση (σωστοί!!!)

 5. Στάθης avatar
  Στάθης 18/07/2008 13:27:03

  Από την σημερινή Ελευθεροτυπία: στην αιτιολόγηση του νόμου αναφέρεται και το παρακάτω

  "...«Η αλλαγή αυτή (σ.σ. της Αρχής) κατέστη αναγκαία, λόγω των σοβαρών δυσλειτουργιών που παρατηρήθηκαν υπό το προηγούμενο νομικό καθεστώς και κυρίως της αδυναμίας συνεργασίας με τις εισαγγελικές αρχές».

  Απορία: Είναι εντελώς ηλίθιοι ή απλά αδιαφορούν πρό του (πιθανού) κινδύνου να τα βλέπουν ριγέ?

 6. aris avatar
  aris 18/07/2008 14:48:38

  απλά περνιούνται για πονηροί...

 7. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 18/07/2008 15:41:56

  με τον απερίγραπτο Υπουργό δικαιοσύνης όλα να τα περιμένουμε...

 8. Φιδίας avatar
  Φιδίας 18/07/2008 16:07:10

  Gouvernement Bling Bling που θα' λεγαν οι φίλοι μας οι Γάλλοι, κυβερνηση με κουδούνια, με φωτάκια χριστουγενιάτικα, κυβέρνηση για τα πανηγύρια που λεν και λαουτζίκοι (ετσι μου'πε ένας ταξιτζης σήμερα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.