#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δηλώνει αδυναμία να κάνει την δουλειά τουΌπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Κ. Μητρόπουλος με τον Γ. Στουρνάρα, μέσα στο 2012 είναι δυνατόν να γίνουν μόνο δύο αποκρατικοποιήσεις, αυτές του Λαϊκού Λαχείου και του Κέντρου Ξένου Τύπου (IBC). Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή καθώς τα έσοδα δε θα είναι και εντυπωσιακά, κάθε άλλο μάλιστα. Κι ενώ όλοι λένε ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας δε μπορούν να μειωθούν οι φόροι και να ελαφρυνθούν τα χαμηλά εισοδήματα, το Ταμείο που είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο σκοπό, δηλώνει αδυναμία.

Στο ΤΑΙΠΕΔ που ξεκίνησε να λειτουργεί από πέρυσι το καλοκαίρι, δόθηκαν τα πάντα. Λεφτά για να προσλάβει κόσμο, να πληρώσει χιλιάδες ευρώ για επικοινωνιακή προβολή. Δόθηκε δύναμη στον κ. Μητρόπουλο και τα λοιπά μέλη του δ.σ. που ορίστηκε με διακομματική συναίνεση. Τους δόθηκαν όλα τα ακίνητα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, πολλά από αυτά ώριμα.

Κι όμως, το Ταμείο δηλώνει αδυναμία να κάνει τη δουλειά του. Μήπως να μας πει τι έκανε επί 12 μήνες; Αυτοί δεν ήταν που μας έλεγαν ότι έχουν στην αρχή 39, μετά 35, μετά 29 ακίνητα του δημοσίου που θα μπορούσαν να δοθούν με sale and lease back;

Δε μας έλεγαν ότι ο διαγωνισμός για το Ελληνικό είχε φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε θα προσελκύσει δεκάδες επενδυτές; Γιατί τώρα μαθαίνουμε ότι για το μεγαλύτερο έργο real estate φαίνεται να σκέφτονται αλλαγή των όρων του διαγωνισμού γιατί δε βγαίνει όπως τον σχεδίασαν.

Τι συμβαίνει με την Αφάντου και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα; Γιατί δε βγαίνουν οι διαγωνισμοί;

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε όπως πολλές θα είναι και οι δικαιολογίες των υπευθύνων του Ταμείου. Αν όμως δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά για την οποία μάλιστα πληρώνονται και πολλοί καλά (απ' ότι μαθαίνουμε) ας παραιτηθούν. Εκτός κι αν περιμένουν να τους «παραιτήσουν» για να πάρουν παχυλές αποζημιώσεις. Έτσι θα δείξουν και τον πατριωτισμό τους.

Ποιοί ενδιαφέρονται

 Για τα Κρατικά Λαχεία στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας έχουν προκριθεί τρεις σημαντικοί διεθνείς και εγχώριοι παίκτες της αγοράς. Πρόκειται για: (α) την αυστριακή Österreichische Lotterien Gesellschaft m.b.H., (β) τη σύμπραξη των εταιριών Sisal S.p.A. – Damco Energy S.A. – Damlot Α.Ε. και (γ) τη σύμπραξη των εταιριών OPAP Investment Limited – Lottomatica Giochi e Partecipazioni S.r.l. – Intralot Lotteries Limited και Scientific Games Global Gaming S.à.r.l. Οποιος από τους παραπάνω «μνηστήρες» επικρατήσει, θα αποκτήσει την άδεια λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για 12 χρόνια.

Οσον αφορά στο IBC, μέρος του οποίου στεγάζει σήμερα το εμπορικό κέντρο Golden Hall, τρία μεγάλα ονόματα του εγχώριου real estate διεκδικούν την επικαρπία επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του κτιρίου για 90 χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι είναι: η Lamda Development SA (του ομίλου Λάτση, που ήδη διαχειρίζεται το Golden Hall), η Talima Ventures Inc. (της οικογένειας Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτριας του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο) και η REDS Α.Ε. (μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 12/07/2012 07:26:04

  ....και (γ) τη σύμπραξη των εταιριών OPAP Investment Limited

  Γιά πιό λόγο έκανε την θυγατρική και δεν συμμετέχει ο εδω ΟΠΑΠ ?

  από την Ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ
  Ανακοινώσεις X.A.
  06/02/2012
  Ίδρυση Θυγατρικής Εταιρείας με την επωνυμία «OPAP INVESTMENT LIMITED»

  Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει την ίδρυση θυγατρικής Εταιρείας με την επωνυμία «OPAP INVESTMENT LIMITED » και έδρα την Κύπρο. Το μετοχικό κεφάλαιο προσδιορίστηκε στο ποσό των 200.000,00 ευρώ και επί αυτού η ΟΠΑΠ Α.Ε. κατέχει το 100%.

  Μεταξύ των καταστατικών σκοπών της Εταιρείας περιλαμβάνονται, η διοργάνωση, διεξαγωγή και διαχείριση πάσης φύσεως τυχερών παιγνίων, στιγμιαίων λαχείων και στοιχημάτων προκαθορισμένης ή και μεταβλητής απόδοσης.

  με 200,000 χιλιάρικα κεφάλαιο θα "μπεί " στον διαγωνισμό ?
  φτάνουν ?

 2. No Way avatar
  No Way 12/07/2012 11:14:49

  Στην επιστολή που ακολουθεί, και την οποία απέστειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και προς όλους τους βουλευτές ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ παραθέτει στοιχεία που φυσιολογικά θα έριχναν άμεσα την οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θέλει να τα δει και προσπαθεί να πουλήσει την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ στο σύνολό της είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή της χωρίς να ρωτηθεί ο...........
  φυσικός ιδιοκτήτης (δηλαδή ο λαός) μέσω δημοψηφίσματος.

  Κάποιοι, αν επιμείνουν στο ξεπούλημα - χάρισμα του πλούτου της χώρας, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την φυλακή. Και μην θυμώνετε κύριε Σαμαρά. Ο καιρός που οι πολιτικοί θα αντιμετωπίσουν τις ποινικές τους ευθύνες, είναι πολύ κοντά, αφού τα "πολιτικά κόστη" δεν σας κοστίζουν τίποτε, πέρα από την εναλλαγή σας στην εξουσία...

  Η επιστολή του κ. Μπίλλη

  Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

  Στη σελίδα 23 του annual report 2004 της ΔΕΗ που σας απεστάλη (και συνημμένο) αναφέρεται ότι η ΔΕΗ διαθέτει 3347 εκατομμύρια τόνους λιγνίτη (Δυτική Μακεδονία, 1876 εκατ., Δράμα 900 εκατ., Ελασσόνα 69 εκατ. και Μεγαλόπολη 255 εκατ.).

  Συνολικά δηλαδή διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά λιγνίτη.

  Με 0,1 του ευρώ ανά κιλό λιγνίτη η αξία των λιγνιτικών αποθεμάτων της ΔΕΗ ανέρχεται σε 334 δις ευρώ και με 0,01 του ευρώ (δηλαδή ένα λεπτό) ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 33 δις ευρώ.
  Με 0,05 ευρώ ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 150 δις ευρώ.

  Συνημμένα μπορείτε να δείτε επίσης τα φράγματα της ΔΕΗ και να εκτιμήσετε και εξ ιδίων και τη γενικότερη τους αξία.

  Παρακαλείστε να θέσετε τα στοιχεία αυτά υπ όψην του κ. πρωθυπουργού που προχωρεί σε «ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπ όψην τη χρηματιστηριακή της αξία των 400 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

  Ευριπίδης Μπίλλης
  Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ No Way 12/07/2012 21:20:47

   Για την απόλυση των Φωτόπουλων και όλων των άλλων κηφήνων τι έχει να μας πει ο κ. Μπίλλης, συριζόπουλα?

 3. Iωάννης34 avatar
  Iωάννης34 12/07/2012 11:24:57

  Eτοιμάζεται για βουτιές το Χρηματιστήριο ακούγοντας τετοιες ειδήσεις.Σύντομα το φράγμα των 600 μονάδων θα σπάσει..προς τα κάτω

 4. Κώστας Ε.Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε.Χριστοδούλου 12/07/2012 13:38:33

  Αντώνη , πρόσεχε τίς "επωνυμίες" τών "ενδιαφερομένων"...........

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.