#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/05/2011 14:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Σχέδιο Επανεκκίνησης αναλυτικά

Επτά βήματα για την επανεκκίνηση

 Πρώτον μείωση των φορολογικών συντελεστών: Προτείνουμε συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες και φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα. Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος αρχικά από το 45% θα υποχωρήσει στο 40% και μέσα σε τρία χρόνια δεν θα ξεπερνά το 30%. Ο ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 4,5%. Για τα καύσιμα είπε ότι θα αφαιρεθεί σε δύο χρόνια ο επιπλέον ειδικός φόρος που μπήκε επί ΠΑΣΟΚ. Προέταξε τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25% κατά το παράδειγμα της Ιρλανδίας αλλά με δρακόντειες ποινές για την μαύρη εργασία και σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Δεύτερον τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του  παρελθόντος: Κατάργηση του πόθεν  έσχες κατοικίας, όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες και κατάργηση του «πόθε ν έσχες» με εξαίρεση των πολιτικών όπου επανέφερε την πρότασή του για να εξεταστεί το «πόθεν έσχες» όσων διατέλεσαν υπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.Τρίτο, η  γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με καθιέρωση απλού και σταθερού συστήματος με κωδικοποίηση των διατάξεων και αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν.Τέταρτο, η  νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ταυτόχρονη αεροφωτογράφηση όλης της Ελλάδας  και απαγόρευση δια ροπάλου της  αυθαίρετης δόμησης.Πέμπτο, θα εξοφληθούν οι εκκρεμότητες του  κράτους προς τους ιδιώτες και  οι οφειλές κάθε είδους. Δεν μπορεί το κράτος να πρωτοστατεί στο κίνημα δεν πληρώνω.Έκτο, η  δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δις και προχθές προσθέσαμε ρύθμιση για 30 δις. «Ζήτησα από τον κ. Τρισέ να παραταθούν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των τραπεζών και για το 2012» ανέφερε χαρακτηριστικά.Έβδομο, μέτρα μηδενικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους όπως επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες που θα επανενεργοποιήσει την οικοδομή που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Επίσης πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών, αξιοποίηση των ευρωπαικών κονδυλίων, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αυτές οι ανάσες μπορούν να φέρουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο πάνω από 8 δις τα δύο πρώτα χρόνια.Ειδική αναφορά  έκανε ο κ. Σαμαράς στην αποκατάσταση της αδικίας στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων όσων έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ όπως και τις ενισχύσεις προς τους πολύτεκνους.

Το σύνολο των  μέτρων επανεκκίνησης θα έχουν κέρδος μείωσης του ελλείμματος κατά 2% ανέφερε και πρόσθεσε:Μέτρα  για την αντιμετώπιση της σπατάλης

Κοστολόγηση των  νοσοκομείων με πλήρη μηχανογράφηση και όρους στην συνταγογράφηση σε όλα τα επίπεδα. Πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια και μετά μία πρόσληψη για πέντε συνταξιοδοτήσεις. Περικοπή των επιδομάτων στα ρετιρέ και ιδίως των ΔΕΚΟ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε νέο κύκλο σπατάλη και ότι μεγαλώνει ξανά το κράτος του κόμματος. Εμείς δεν προτείνουμε οριζόντιες περικοπές ανέφερε και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του προγράμματος επανεκκίνησης της ΝΔ θα έχει αποτέλεσμα μείωση του ελλείμματος σε 1% του ΑΕΠ σε τρία χρόνια.

Μίλησε για  θεσμικά μέτρα που θα συνοδεύσουν  την επανεκκίνηση της οικονομίας προτάσσοντας τον περιορισμό της  γραφειοκρατίας και έκανε ειδική αναφορά στην ανακήρυξη ΑΟΖ που φοβάται το ΠΑΣΟΚ και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας.Δημόσια περιουσία  και αποκρατικοποιήσεις

Αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δις. Το προτείναμε γιατί ξέραμε ότι το χρέος θα ξεφύγει αλλά η κυβέρνηση μας χλεύασε ανέφερε ο κ. Σαμαράς σήμερα η Τρόικα το βάζει σαν όρο του δανεισμού και πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό απαιτεί χρόνο ενώ έκανε λόγο για ανοησίες και φιάσκα τύπου Αστακού.

Για το θέμα των  Ακινήτων ανέφερε ότι μεμονωμένα ακίνητα μπορούμε να τα πουλήσουμε και πρότεινε αξιοποίηση και της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Αξιοποιώ την περιουσία του Δημοσίου σημαίνει πείθω κάποιους να επενδύσουν είπε ο κ. Σαμαράς. Αν δεν γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση της περιουσίας θα είναι ξεπούλημα. Μορφές αξιοποίησης είναι πολλές: από ενοικίαση και ΣΔΙΤ μέχρι Αμοιβαία Κτηματομεσιτικά Κεφάλαια. Εταιρίες Συμμετοχών και δημιουργία ειδικών επενδυτικών Οχημάτων για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών». Πάντως είπε ο κ. Σαμαράς ότι «δεν είμαι ατζέντης για να μιλήσω σήμερα για το ένα ή το άλλο ακίνητο όπως περιμένουν ορισμένοι».Τάχθηκε υπέρ των  αποκρατικοποιήσεων αλλά σημείωσε ότι  όλες μαζί οι ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο δεν φθάνουν τα 6 δις αν η κυβέρνηση αρχίσει να πουλά μαζικά μετοχές θα ρίξει κι άλλο τις τιμές. Χαρακτήρισε λάθος το σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ που δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. «Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με σύγχρονο τρόπο ξεκινώντας από την απελευθέρωση της ενέργειας. Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς πρέπει να μείνουν σε κρατικό έλεγχο. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή για το κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση.

Στρατηγικός επενδυτής  είπε ο κ. Σαμαρά θα αναζητηθεί και  για τις άλλες ΔΕΚΟ. Για τον ΟΠΑΠ είπε ότι φέρνει έσοδα δεν μπορούμε να τον πουλήσουμε σε τιμή όσο τα έσοδά του για δύο ή τρία χρόνια ενώ στράφηκε και εναντίον των συνδικαλιστών λέγοντας ότι « Κανένα συνδικάτο ΔΕΚΟ δεν είναι ιδιοκτήτης της ενέργειας ή άλλων δημόσιων υποδομών».

Διαβάστε κι αυτό το παράρτημα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/05/2011 14:57:28

  Η επίσημη αναφορά σε ΣΔΙΤ, Αμοιβαία Κτηματομεσιτικά Κεφάλαια, Εταιρίες Συμμετοχών, είναι εξαιρετικά θετική.
  Πρόκειται για απολύτως εφικτά και ρεαλιστικά εργαλεία - δυστυχώς εντελώς παραμελημένα μέχρι τώρα στο Δημόσιο τομέα.
  Μπορούν και να προσφέρουν στο Δημόσιο άμεση ρευστότητα, αλλά και ταυτόχρονα να τροφοδοτήσουν με προστιθέμενη αξία τη Δημόσια περιουσία (που σήμερα ρημάζει παρατημένη - βλ. ως παράδειγμα Ολυμπιακά ακίνητα ή αφήνεται έντεχνα να καταπατείται και να λυμαίνεται από ιδιώτες - για ένα κομμάτι ψωμί).

 2. Δήμος avatar
  Δήμος 12/05/2011 15:18:03

  Το σχέδιο υπάρχει στα αγγλικά; Είναι απαραίτητο για τη διεθνή εικόνα μας, όπως και για την επικοινωνία με την τρόικα.

 3. Δήμος avatar
  Δήμος 12/05/2011 15:19:18

  Διαβάζω ανακήρυξη ΑΟΖ και χαίρομαι. Επιτέλους, κάποιος να το πει ξεκάθαρα. Έχουμε δικαιώματα και δεν χαριζόμαστε σε κανένα, για τίποτα.

 4. αυτονόητος avatar
  αυτονόητος 12/05/2011 15:19:47

  Οικονομολόγος δεν είμαι, ξέρω όμως ότι ο λόγος Σαμαρά έχει πνοή, ανησυχώ όμως για τα λαμόγια που είναι γύρω του, που βγάζουν το Φαήλο για ψάρεμα (μιας που τα λέει ωραία) κι αυτοί από πίσω ένας καινούργιος στρατός ημετέρων που καραδοκεί να έρθει στα πράγματα...

 5. επαναστατης του καναπεος avatar
  επαναστατης του καναπεος 12/05/2011 15:29:08

  Να μου δωσει πισω τα λεφτα που χω δωσει επειδη ειμαι ηλιθιος νομιμος πολιτης και εχω δωσει στο ΙΚΑ,στην πολεοδομια,σε ΦΠΑ κλπ και μετα να κανει νομιμοποιηση αυθερετων!!!!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ επαναστατης του καναπεος 12/05/2011 16:09:45

   Σ' αυτό, δίκιο έχεις.
   Τα νομιμοποιημένα αυθαίρετα και η αναστολή του "πόθεν έσχες", είναι σαν μύγα που πέφτει μέσα στο γάλα: Σκέφτεσαι μετά να το πετάξεις όλο.

   • zonitis avatar
    zonitis @ Ο Θείος 12/05/2011 17:23:45

    Ομως θα πρεπει να βρεθει καποτε μια λυση για να σταματησουν και οι μιζες με τις πολεοδομιες, ΔΕΗ, εφοριες και δεν ξερω κι εγω ακομα ποσους αλλους φορεις. Και αυτο που προτεινε ο Σαμαρας ειναι μια λυση. Ειτε τα νομιμοποιησει ειτε οχι, τα αυθαιρετα αυτα κατοικουνται. Απο την κινηση αυτη ομως θα εχει το κρατος συμφερον, αρα εμμεσα και εμεις οι ιδιοι. Τωρα συμφερον ισως να εχει μονο ο ιδιοκτητης του αυθαιρετου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ επαναστατης του καναπεος 12/05/2011 17:23:39

   Δεν είπε ότι θα νομιμοποιήσει χωρίς κόστος για τους παραβάτες, ούτε χωρίς μέριμνα για τα ευαίσθητα σημεία (περιβάλλον-αρχ. χώρους και μνημεία). Και μάλιστα διευκρίνισε ότι θα πληρώσουν με βάση την ιδιαίτερη αξία της περιοχής όπου έκτισαν, ενώ εσύ πλήρωσες με συμβατικό τιμολόγιο.

   Όσο για το "πόθεν έσχες" (εξαιρουμένων των πολιτικών) που λέει ο Θείος, η κατάργηση (για 3 χρόνια, αν θυμάμαι καλά) υποθέτω ότι έχει σχέση με την ανάγκη πρόκλησης του "δημιουργικού σοκ" στο οποίο αναφέρθηκε.

 6. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 12/05/2011 16:11:00

  Όλα τα δάκτυλα του χεριού σου είναι ίδια;

 7. Ευμένης avatar
  Ευμένης 12/05/2011 16:41:05

  Σε γενικές γραμμές αυτά που γράφει φαίνονται πολύ λογικά (στη θεωρία πάντα) και μακάρι να δουλέψουν. Αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ότι η υφιστάμενη οικονομική πολιτική μας οδηγεί σε μαρασμό. Δεν υπόσχεται τουλάχιστον "λεφτά υπάρχουν" και πράσινα άλογα.
  Για τους λαθρομετανάστες? Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει?
  Για το Μνημόνιο τι θέση παίρνει? Επαναδιαπραγμάτευση σε τι?
  Και δύο ενστάσεις:
  α. Γιατί κατάργηση του πόθεν έσχες? Υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση για τους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν άποροι, βγάζουν 100Κ plus € τον χρόνο και στην συνέχεια αγοράζουν με ήσυχη συνείδηση τις Porsche και χτίζουν τις βιλίτσες τους? Αν υπάρχει άλλη λύση, να μας την πει.
  β. Αυθαίρετα. Να δηλώσω κατ'αρχήν ότι είμαι κάθετα αντίθετος στο Ελληνικό σύστημα διαχείρησης των οικιστικών ζωνών, με μια διεφθαρμένη πολεοδομία να περιορίζει τις ζώνες οίκησης σε ασφυκτικά πλαίσια για να κερδίζουν οι εργολάβοι των μπετον-πολυκατοικιών, με παράλογα κριτήρια όπως η πρόσφατη κλίση εδάφους και τα άπειρα στρέμματα που απαιτούνται για να κτίσεις εκτός σχεδίου και φυσικά όλα αυτά γίνονται για να ευνοούνται οι λίγοι "δικοί μας". Ως αποτέλεσμα, ένας τεράστιος αριθμός ακινήτων (1.000.000) είναι αυθαίρετα σήμερα, χωρίς να συνυπολογίσουμε αυτά που νομιμοποιήθηκαν παλαιότερα.
  Όμως, η νομιμοποίησή τους δημιουργεί δύο προβλήματα:
  1. Ξεφτιλίζει τους υπάρχοντες (έστω άδικους-παράλογους) νόμους και τους νομοταγείς πολίτες (όχι, δεν έχουμε κτίσει όλοι οι Έλληνες αυθαίρετα, υπάρχουν και οι μ... που ήταν νόμιμοι).
  2. Δεν θεραπεύει τα αίτια που προανέφερα. Σε κανά δύο χρόνια πάλι θα έχουμε 2-3 εκατ. αυθαίρετα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Ευμένης 12/05/2011 17:31:23

   Το μέτρο της νομιμοποίησης της μέχρι σήμερα αυθαίρετης δόμησης αναφέρθηκε σαν εισοδηματική πηγή και όχι σαν θεραπεία του οικιστικού προβλήματος. Άλλωστε δήλωσε ότι θα γίνει με παράλληλη αεροφωτογράφηση, ώστε να "κλειδώσει" στη σημερινή εικόνα. Οι νόμιμοι οικιστές είναι ούτως ή άλλως οικονομικά κερδισμένοι, σκέψου το λίγο και θα δεις γιατί.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ δρόμος 12/05/2011 17:40:49

    Άστα οι νόμιμοι σε αυτή τη χώρα είναι οι κλασικοί μαλάκες άστο να πάει

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ skeptiki 12/05/2011 19:30:38

     ήμουνα πάντα με τη νομιμότητα, ασχέτως αν πολλές φορές αισθάνθηκα κι εγώ έτσι. Το συγκεκριμένο το είπα επειδή, λόγω προστίμων και ειδικής τιμολόγησης, η νομιμοποίηση θα στοιχίσει στους αυθαιρετήσαντες περισσότερο από όσο σε όσους έβγαλαν άδειες (το ίδιο γίνεται και τώρα με τους ημιυπαίθριους, κι ας μην το αντιλαμβάνωνται πολλοί).

 8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 12/05/2011 18:15:46

  ὑπέρ των αποκρατικοποιήσεων; καὶ τίποτα γιὰ τὸν κύριο παραγωγικὸ παράγοντα τῆς οἰκονομίας; καλὴ νύκτα, Σαμαρά. Κρῖμα, θὰ σὲ ψήφιζα. - οἱ ἐθνικοποιήσεις καὶ ὁ προστατευτισμὸς πρέπει νὰ ἀπενοχοποιηθοῦν. - πρῶτα καὶ πάνω ἀπό ὅλα: ἡ παιδία καὶ ἡ ἔρευνα. - ἀνάπτυξις τῆς κοινωνίας θὰ ἔλθῃ μόνο ἐὰν ἐπενδύσδουμε στὸ μόνο παραγωγικὸ παράγοντα τῆς οἰκονομίας: στὸν ἄνθρωπο. - ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι τὸ ἴδιο φάρμακο σὲ ἄλλες δόσεις.

  • radiomedic avatar
   radiomedic @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 12/05/2011 19:37:40

   Διάβασε και το παράρτημα, είναι πολύ αναλυτικό.

 9. Γιάννης Κ. avatar
  Γιάννης Κ. 12/05/2011 18:19:56

  Καλό θα ήτανε η Ν.Δ και δη ο αρχηγός της να σταματήσουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο. Συμπαθητικά τα νέα μέτρα αλλά κουβέντα για το τεράστιο δημόσιο που καταδυναστεύει πέρα απο τα κρατικά έσοδα και τον ιδιωτικό τομέα.
  Το λογικό επόμενο της μείωσης της φορολογίας,που είναι σωστη βέβαια, θα ήταν και ο περιορισμός του κράτους με απολύσεις που όμως φαίνεται να φοβούνται στη Ν.Δ. Και δυστυχώς εκεί θα κριθούνε όλες οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις απο όλες τις κυβερνήσεις οπότε χωρίς αυτό όλα τα άλλα είναι ψιλά γράμματα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Κ. 12/05/2011 21:48:31

   Απολύσεις, ε; Επειδή έτσι προστάζουν τα κτήνη της τρόικας και η Ξαφά;

   • Γιάννης Κ. avatar
    Γιάννης Κ. @ Αυριανιστής 12/05/2011 22:08:06

    Επειδή το επιβάλλει η κοινή λογική αλλά κάτι μου λέει πως δεν θα σου αρκεί αυτή η απάντηση οπότε οκ ας πούμε επειδη το επιβάλλουν τα ανθρωπόμορφα και συνάμα αιμοσταγή κτήνη της τροίκας. Μιλάω τη γλώσσα σου τώρα;

 10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 12/05/2011 18:24:10

  γιὰ τὴν ἐγκληματικὴ φοροαπαλλαγὴ ποὺ ἔθεσαν σὲ ἰσχύ ὅλες οἱ κυβερνήσεις, δὲν εἶπε ἀπολύτως τίποτα. τό ποσό ποὺ νομίμως δὲν πληρώνεται ἀπὸ τοὺς φοροαπαλλαχθέντες ἀντιστοιχεῖ στὸ χρέος. Ποιοὶ δὲν πληρώνουν νόμιμα; π.χ. οἱ ἐφοπλιστές. δὲν γνωρίζῃ τίποτα γιὰ τὸ τόσο πασίγνωστο στοὺς οἰκονομολόγους θέμα καὶ θὰ κυνηγάῃ καὶ αὐτὸς τοὺς φοροδιαφεύγοντες;

 11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 12/05/2011 18:33:29

  καὶ φυσικὰ οἱ μύθοι ποὺ διασπύρουν οἱ μονεταριστὲς (=νεοφιλελεύθεροι) ἀπὸ τὶς ἀρχὲς τοῦ `90 μὲ πρώτους καὶ καλύτερους, Μητσοτάκη, Μάνος, Ἀνδριανόπουλος, ὅτι ἔχουμε μεγὰλο δημόσιο καὶ πρέπει νὰ μικραίνουμε τὸ κράτος κτλ κτλ πρέπει νὰ σταματήσῃ. οἱ ἰσχυρισμοὶ αὐτοὶ δὲν ἐπαληθεύνται μὲ τὴν ἐπανάληψι ἀλλὰ μὲ τὰ τεκμήρια. Τέτοια τεκμήρια δὲν παρουσιάζει κανένας τους. Δηλαδή θέλω ἕναν ἀριθμὸ ποὺ θὰ στηρίζεται στὰ στατιστικὰ στοιχεῖα, καὶ θα λέγῃ ὅτι τό ποσοστὸ τοῦ Ἑλληνικοῦ Δημοσείου σὲ ΑΕΠ εἶναι μεγαλύτερο ἀπὸ αὐτὸ τῆς Γερμανίας, Γαλλίας κτλ. Τὰ στοιχεία λένε ἀκριβῶς τὸ ἀντίθετο. Φυσικά ἄν θέλῃς νὰ πουλήσῃς τὸν πλοῦτο τῆς χώρας σου σὲ ξένους τότε πρέπει νὰ ψεύδεσαι.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 20:29:20

  Μπεννυ : " τα περισσοτερα απ οσα ειπε σημερα ο Κ Σαμαρας τα συζηταμε εσωτερικα ! " χαχαχαχαχααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαα

  Θοδωρα : " ο Σαμαρας μοιρασε -θα- " χαχαααα

  ΠΠ Θα μεινεις παγκο !

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/05/2011 20:29:58

  Που θα βρουμε ολες τις διαφανειες?

  ΠΠ

 14. ΝΕΚΡΑ avatar
  ΝΕΚΡΑ 12/05/2011 22:40:57

  Θυμίστε μου τι είπε ο Σαμαράς για τα κλειστά επαγγέλματα....
  Θα καταργήσει τις βάση συντεχνιών αμοιβές δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων, φαρμακείων;
  Θα διώξει κανένα δημόσιο υπάλληλο ή θα εξακολουθούμε να τους πληρώνουμε όλους;
  Για τα ταξί και κάθε κλίκα που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο του Ελληνα;
  Θα μπουν αναλογιστές στα ταμεία και οι συντάξεις θα περικοπούν σύμφωνα με τα αποθεματικά;
  Αν δεν κλείσει το έλειμμα του δημοσίου, αγορές δεν βλέπουμε ούτε τη Δευτέρα Παρουσία!!

 15. zame avatar
  zame 12/05/2011 22:53:49

  Οσο το δυνατόν συντομότερο (απο χτες να ωρίμαζε και να ξεκινούσε) & με συνοπτικές διαδικασίες (αν ειναι δυνατον) να γυρίσουμε αυτη την ΜΑΥΡΗ σελιδα που ΖΟΥΜΕ

  Είτε αρέσει είτε όχι σε μερικούς..είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΕΛΠΙΔΑΣ (που οφείλουμε ολοι ανεξαιρέτως πολιτικών πεποιθήσεων να την "ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ" εστω "βρεγμενοι") γιατι εκτος απο τα ευνοητα στα οικονομικα,φορολογικα,μεταρρυθμιστικά.. κλπ.
  Περιεχει ισχυρή δόση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ανακαμψης της σημερινης ψυχολογιας (ειναι ευνοητοι οι λογοι) που οπως ειπε ειναι το 50% & το αλλο μισο ειναι οτι πρεπει να γινουν ολα μαζι για να εχουμε τα αμμεσα αποτελεσματα απο την αναμενομενη δυναμικη

  ..Μαρεσε επισης αυτό που ειπε για τους ορους αλληλεγγύης μεταξυ των χωρων στην ΕΕ.. (καλη μπηχτη)

 16. ΑποΜηχανηςΦτωχος avatar
  ΑποΜηχανηςΦτωχος 13/05/2011 02:05:08

  Λυσάξατε με τους δημόσιους. Πόσοι πρέπει να μείνουν στο δημόσιο ξέρει κανείς να μου πεί? Ρίξτε μια ματιά εδώ:
  http://maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5724:2011-05-12-06-15-25&catid=36:arthrografia&Itemid=63

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.