07/11/2009 16:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Συνέδριο δεν ήταν τελικά και τόσο ελέγξιμοΑν η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ γινόταν σήμερα στο Έκτακτο Συνέδριο, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί και να κέρδιζε. Αυτή είναι η δική μας εντύπωση και εκτίμηση από όσα διαπιστώσαμε παρακολουθώντας τις εργασίες του Συνεδρίου από την  έναρξή του μέχρι αυτήν την στιγμή. Το γεγονός άλλωστε ότι η εκτίμηση των περισσοτέρων από τους συνέδρους με τους οποίους συνομιλήσαμε είναι πως μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι … ισόπαλο επιβεβαιώνει ότι ο Σαμαράς έπαιξε μπάλα σε ένα  γήπεδο που όλοι ξέρουμε ότι ήταν από την αρχή κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της αντιπάλου του.

Επισημαίνουμε ότι η ομιλία του Σαμαρά καταχειροκροτήθηκε :

1 Στο σημείο που τόνισε ότι «το δημόσιο ήθος κερδίζεται καθημερινά. Πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Για έναν πολιτικό η ακεραιότητα είναι προϋπόθεση, δεν φτάνει να είναι απλά νόμιμος». Η αποστροφή αυτή θύμισε την εμπλοκή της Ντόρας Μπακογιάννη στην υπόθεση Siemens, αλλά και το γεγονός ότι οι περισσότεροι «βατοπεδινοί» είναι στο πλευρό της.

2 Στο σημείο που συνέκρινε εμμέσως πλην σαφώς την αντίπαλό του με την Χίλαρυ Κλίντον: «Στις προκριματικές εκλογές του 2008 για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στον ευκαιριακό, τον ταλαντευόμενο, τον οριακό ψηφοφόρο. Αυτόν που ψηφίζει πότε το ένα μεγάλο κόμμα, το Δημοκρατικό και πότε τους ρεπουμπλικάνους. Πίστευε ότι η ίδια μπορούσε να προσελκύσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον αυτόν τον μετακινούμενο ψηφοφόρο. …Απέναντι στη Χίλαρι, ένας άλλος άγνωστος τότε Γερουσιαστής ο Ομπάμα, υποστήριξε κάτι διαφορετικό, ότι «δεν μπορούμε συνεχώς κυνηγώντας τον ευκαιριακό ψηφοφόρο να χάνουμε τον μόνιμο, ότι δεν μπορούμε κυνηγώντας τους ταλαντευόμενους να χάνουμε τους σταθερούς, δεν μπορούμε ψαρεύοντας στις όχθες του ποταμού να χάνουμε την κοίτη».

3 Στο σημείο που τόνισε ότι  «δεν πρέπει να πάψουμε να κρύβουμε τις ιδέες μας και πρέπει να βρούμε την ιδεολογική μας ταυτότητα». Συνεχίζοντας μάλιστα είπε ότι η αγάπη για την πατρίδα, δεν οδηγεί στην περιθωριοποίηση, ούτε κάνει κάποιον λιγότερο κοσμοπολίτη, αλλά είναι προϋπόθεση για πρόοδο και προσφορά στη χώρα.

4. Στο σημείο που απάντησε έντονα στην προτροπή της κας Μπακογιάννη να κινηθεί η ΝΔ προς το μεσαίο χώρο, για να κερδίσει τις εκλογές. «Η ΝΔ είναι κεντροδεξιό κόμμα και δεν πρέπει να μετακινηθεί προς το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να πείσει την κοινωνία και όχι να ξεγελάσει τους ταλαντευόμενους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Να μην γίνουμε ολίγον από απομίμηση του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα και φτάνει».

5. Στο σημείο όπου δήλωσε συνεχιστής της ιδεολογικής και πολιτικής παρακαταθήκης του «καραμανλισμού», λέγοντας ότι θήτευσε δίπλα στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Ενώ αντιστοίχως η κυρία Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε όλους τους ηγέτες μέχρι σήμερα της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου και του πατρός της.

Η ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη

Με προσωπικές και πολιτικές αναφορές στον Παύλο Μπακογιάννη, τον Κωνστατίνο Καραμανλή, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή , η Ντόρα Μπακογιάννη επιχείρησε να στείλει το μήνυμα ότι η ίδια μπορεί να εγγυηθεί την προοπτική της εξουσίας. "Η μέρα που το ΠΑΣΟΚ θα πληρώσει τον προεκλογικό λαϊκισμό του έρχεται και τότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Σας υπόσχομαι ότι δεν θα χάσουμε ούτε μια μέρα. Από τις 30 Νοεμβρίου όλοι σηκώνουμε τα μανίκια και πιάνουμε δουλειά ώστε σε λίγες εβδομάδες και πάλι η Νέα Δημοκρατία να είναι μια γροθιά. Και θέλω να προειδοποιήσω το ΠΑΣΟΚ ότι το πάρτι τελειώνει εδώ". 

 Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η ίδια ήταν πάντοτε παρούσα στην παράταξη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το νήμα της κοινής πορείας της με το κόμμα δεν κόπηκε ποτέ, παραπέμποντας προφανώς στην αποχώρηση του κ. Σαμαρά.

 Αναφέρθηκε επίσης επι μακρόν  στη δική της πρόταση, για άνοιγμα στο μεσαίο χώρο, όπου κρίνονται οι εκλογές και όχι να περιθωριοποιηθεί στο πολιτικό σκηνικό, με πολιτικές που περιχαρακώνουν πίσω από φοβικά σύνδρομα και ιδεολοψίες. Αντιθέτως ο Σαμαράς προέβαλε ως προέχον αυτήν την στιγμή την ιδεολογική ανασυγκρότηση του κόμματος.

 Η κ Μπακογιάννη έκανε ένα θεαματικό άνοιγμα στο «καραμανλικό μπλοκ» εξαίροντας με θερμότητα την προσφορά του κ. Καραμανλή, λέγοντας ότι θα τιμήσει το έργο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο αυτό ήταν εκείνο που …χειροκροτήθηκε πιο πολύ στην ομιλία της.

 Ο Ψωμιάδης «σπρώχνει» προς Σαμαρά

 Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης τόνισε ότι εκφράζει τον απλό νεοδημοκράτη και αυτόν θέλει να δικαιώσει με την υποψηφιότητά του. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η ΝΔ πρέπει να αλλάξει πολλά, όχι μόνο το περιτύλιγμα και κυρίως να μην αφήσει μέσα της τα σάπια φρούτα, από τα οποία έχει πολλά. «Να αλλάξουμε μυαλά και να μην κυνηγάμε καρέκλες, γιατί διαφορετικά η κοινωνία θα δημιουργήσει άλλο πολιτικό φορέα».

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ακόμα ότι πρέπει να γίνει αυστηρή αυτοκριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ και να μην κουκουλωθούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Κατηγόρησε μάλιστα υπουργούς και στελέχη της ΝΔ ότι πρόδωσαν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την εμπιστοσύνη, που τους έδειξε.

Τέλος ζήτησε από τους συνυποψηφίους του και απ’ όλη τη ΝΔ να μην υποστείλουν τη σημαία της Μακεδονίας, για «δεν υπάρχει πατριωτισμός χωρίς πατρίδα».

Οι επισημάνσεις του κ. Ψωμιάδη για την Μακεδονία και τους υπουργούς που «πρόδωσαν τον Καραμανλή» εκτιμάται ότι σπρώχνουν τον κόσμο του προς τον Σαμαρά για ευνόητους λόγους.

 Καταλήγοντας ο κ. Ψωμιάδης είπε «αγωνίζομαι για σας, αγωνίζομαι για την ενότητα, ζητώ να χαμηλώσουν οι τόνοι» και με μία εντυπωσιακή κίνηση κάλεσε στο βήμα του συνεδρίου την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά για να χαιρετίσουν μαζί και «αδελφικά».

Διαβάστε τις ομιλίες εδώ:
Ομιλία Π. Ψωμιάδη στο Συνέδριο
Ομιλία Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο
Ομιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο Συνέδριο
Ομιλία Κ. Καραμανλή στο Συνέδριο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 16:24:33

  FACTORA DEAREST μπορεις να ανεβασεις ολη την ομιλια του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ???

  mille merci εκ των προτερων!!

 2. kolegas avatar
  kolegas 07/11/2009 16:33:08

  Ο Πανίκας κέρδισε τις εντυπώσεις και καλά θα κάνει ο Σαμαράς να του δώσει μία επιτελική θέση την επόμενη μέρα.

 3. ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ avatar
  ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ 07/11/2009 16:35:22

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  ΣΤΟ BLOG "ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ"

  http://antonissamaras.blogspot.com/

 4. Factorx avatar
  Factorx 07/11/2009 16:42:33

  Όλες οι ομιλίες υπάρχουν και στην "Επικαιρότητα"

 5. loretta avatar
  loretta 07/11/2009 16:43:34

  Τhanks!!!!

 6. socrates avatar
  socrates 07/11/2009 16:43:40

  Αντώνης Σαμαράς: καθαρές θέσεις από ένα πολιτικό που "αγγίζει" όλους τους Έλληνες.
  Τελικά το 2010 θα είναι πιό αισιόδοξο από όσο περιμέναμε.

 7. Swell avatar
  Swell 07/11/2009 17:06:08

  Αν δεν είναι βλάκας (δικός σου ο χαρακτηρισμός) γιατί είπε ότι η οικονομία πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, να λειτουργήσουν οι κανόνες της αγοράς; Μήπως πιστεύει ότι τη διεθνή οικονομική κρίση την προκάλεσαν τα νεφελίμ;

 8. larisaios onneditis avatar
  larisaios onneditis 07/11/2009 17:08:32

  Φοβερός ο Σαμαράς σήμερα.Οραματικός,Ιδεαλιστής,Φιλελεύθερος.Η μοναδική επιλογή νίκης και προοπτικής..

  • loretta avatar
   loretta @ larisaios onneditis 07/11/2009 19:41:27

   Λαρισαιε ΟΝΝΕΔΙΤΗ δωσε μας νουμερα απο λαρισα!!

   Η Α ΘΕΣ/ΝΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 70% το νουμερο ειναι σημερινο.

 9. ΕΛΕΝΙ v avatar
  ΕΛΕΝΙ v 07/11/2009 17:11:33

  Κι εγώ Ελληνίδα είμαι αλλά καθόλου δεν με άγγιξε η σημερινή του ομιλία !!Δεν μπορεί να με πείσει !! Μου έχει δώσει τόση πίκρα που δεν ξεπερνιέται με καμμία ομιλία ,μακάρι να κατέβει και ο Θεός να μιλήσει ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΠΙΑ !!

  • οξεία γωνία avatar
   οξεία γωνία @ ΕΛΕΝΙ v 07/11/2009 18:04:15

   Ξυδάκι συντρόφισσα Ντόρα Μητσοτάκη.

  • loretta avatar
   loretta @ ΕΛΕΝΙ v 07/11/2009 19:39:00

   ΔΗΛ τον εμπιστευοσουν???? ΚΑΙ ΠΟΤΕ???

 10. markella avatar
  markella 07/11/2009 17:38:31

  ολοι σας εδω μεσα... Παρατηρήσατε κατι στην ομιλια του Σαμαρά¨?

  Ακούσατε κατι που σας θυμισε αυτά που πιστευετε και εχετε γραψει κατα περιόδους εδω, η αλλου? Γιατί εγώ είδα πολλά απο αυτά που εχουν ειπωθεί αυτολεξί στην ομιλία του.

  Γιατί αν ο Σαμαρας και το επιτελείο του, εχουν επιδοθεί σε μια ξέφρενη κουρσα και μεσα στο internet, για να μεταφερει τις ιδεες και τις αγωνίες του απλου ψηφοφόρου της ΝΔ, τότε ο ανθρωπος αυτός έχει πιάσει το νόημα και το παλμο μας... Και αυτο δεν ειναι μικρή υπόθεση.
  Για φαντάσου είναι μόνο η αρχή!!
  Πραγματικά νομίζω υπάρχει οτι τοτε υπάρχει ελπίδα...!

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ markella 07/11/2009 17:52:31

   Kαι ακόμα καλύτερα αν απλοί φίλοι του όπως εμείς, έχουμε πει αυθόρμητα αυτά που λέει σήμερα ο Σαμαράς στις ομιλίες του. Αυτό σημαίνει ότι εκπροσωπεί κάποιους ανθρώπους.

 11. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 17:59:45

  Πανίκα,

  Συγκινητική η παρουσία σου στο συνέδριο και τα όσα πατριωτικά είπες.
  Η παραμονή σου όμως, ως τρίτου πόλου, δεσμεύει πατριωτικούς ψήφους και τους στερεί από τον Σαμαρά.
  Αν συνεχίσεις…θα είναι πασιφανής η στήριξή σου στην Ντόρα.
  Στην ιστορία θέλεις, να μείνεις, ως ο Πόντιος που έκανε την Ντόρα Μητσοτάκη αρχηγό της ΝΔ;

  Περιμένουμε την πατριωτική σου …στάση!

 12. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 18:12:47

  γράφετε στο άρθρο: "Aν η εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ γινόταν σήμερα στο Έκτακτο Συνέδριο, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί και να κέρδιζε"....όλες τις τελευταίες μέρες θεωρούσατε το έκτακτο συνέδριο "καλοστημένο μηχανισμό της Ντόρας" και αναφερόσασταν απαξιωτικά για αυτό και τους συνέδρους του........
  @ kanis....ωραίο το σενάριο που προωθείς.....η παραμονή του κυρίου Ψωμιάδη ως προεδρικού υποψηφίου, αποτελεί στήριξη στην Ντόρα.....

 13. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 18:14:59

  @ kanis....και είναι σαν να λες στον Ψωμιάδη:"ευχαριστούμε για την συμμετοχή, αλλά ξεκουμπίσου τώρα για να βγει ο δικός μας υποψήφιος".....μπράβο σου,δημοκρατική αντίληψη.....

  • kanis avatar
   kanis @ fatfat 07/11/2009 18:33:19

   Δεν είναι μάχη προσώπων. Είναι μάχη...γραμμών!
   Εαν αυτό το κατανοήσεις, θα δίνεις πιό μεστές απαντήσεις, χωρίς τον ξένέρωτο καθωσπρεπισμό, που τις διακρίνει!

 14. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 18:17:50

  @ οξεία γωνία.....μεγάλη μπουκιά να φας, μεγάλο λόγο μην πεις...το ξυδάκι μπορεί να χρειαστεί σε εσένα μετά τις εκλογές.....καθώς και ένας καφές της παρηγοριάς....

 15. οξεία γωνία avatar
  οξεία γωνία 07/11/2009 18:21:48

  fatfat, μη ματαιοπονείς.
  Ενδεχομένως λόγω έλλειψης εμπειρίας δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι όταν τα γκάλοπ των καναλαρχών δείχνουν περίπου ισοπαλία σήμερα, αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι ο σαμαράς είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 μονάδες μπροστά.
  Σε ότι αφορά τον Ψωμιάδη, που είναι άνθρωπος που νοιάζεται 99% για την παράταξη και 1% για τον ευατό του, να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει αυτό που θέλει αυτός και όποτε το θέλει αυτός, χωρίς να νοιάζεται για την υποδείξεις κανενός από εμάς.

 16. sofias avatar
  sofias 07/11/2009 18:39:26

  για την ΕΛΕΝΙ v
  γλυκιά μου κυρία σε τι θέλεις να σε πείσει ο Σαμαράς?
  Σε έπεισε η Ντόρα για τον Καραβάκο?για τον Χριστοφοράκο και την siemens?
  Σε έπεισε με την στάση της στο σχέδιο Ανάν?σε έπεισε με το Βέτο στο Βουκουρέστη?
  Μα κυρία μου, επαίρεται σήμερα η Ντόρα για το Βέτο αλλά κανείς δεν βρέθηκε απο τους στημένους και πουλημένους δημοσιογράφους να την ρωτήσει το εξής απλό:
  Αν το 1993 δεν γινόταν τόσος θόρυβος με το κρατίδιο αυτό και την ονομασία του απο τον Σαμαρά και άλλους σαν εμένα 8α είχε σήμερα κανένα νόημα το Βέτο?Σήμερα θα το είχαμε ξεχάσει όπως μας παρότρυνε ο πατερούλης της.
  Αλήθεια ποιον μπορεί να πείσει η Ντόρα για τις αγαθές της προθέσεις?Οτι π.χ
  θα μπορέσει ποτέ να βάλει το ατομικό της συμφέρον πάνω απο το Εθνικό μας?
  Ο Σαμαράς το απέδειξε με πράξεις όταν χρειάσθηκε...
  Αν και αυτό δεν είσαι σε θέση να του το αναγνωρίσεις,πολύ φοβάμαι οτι είσαι κακοπροαίρετη απέναντι του και κλεινεις τα αυτία σου στην αλήθεια.
  Δεν πειράζει η αλήθεια θα λάμψει.

  • markella avatar
   markella @ sofias 07/11/2009 18:54:34

   Και συμπληρωνω την sofia v οτι αν ένας αρχηγός κόμματος πρ΄πει να ψηφιστεί επειδή ηταν τυχερη΄ να έχει αντρα

   Τον αειμνηστο Μπακογιάννη

   και πατέρα...Τον Dracumel...

   Λυπάμαι .....

   Γιατί χοντρικα, αυτο μας εδωσε να καταλάβουμε η Ντόρα, μιας και για το κυρίως Θέμα δηλ. το που στεκεται και το πως θα εκσυγχρονιστει το κόμμα...δεν είπε τίποτα!
   Λοιπον ας καταλάβουν όλοι οτι ΠΙΑ οι Ψηφοφόροι ελαβαν την μαχαιρα και θα κόψουν τον κ.... αυτου που θα προσπαθησει να ξεκατινιάσει το κόμμα.
   Για αυτο και ο Μειμαρακης εκανε...τουμπεκι!

 17. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 07/11/2009 18:45:45

  Μαεστρικά δημαγωγική η ομιλία της Ντόρας. Εξελίσσεται σε λαοπλάνο περιωπής.
  Τι να πει κανείς,χρειάζεται σελίδες. Θα σταθώ μόνο σε αυτό που λέει περί αυτόνομης και ανεξάρτητης ΟΝΝΕΔ. Είναι γνωστή η εθνοκάθαρση που από το παρασκήνιο έκανε η Ντόρα στην ΟΝΝΕΔ, όταν ο Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της ΝΔ. Η ΟΝΝΕΔ ήταν το παιχνιδάκι της Ντόρας. Ελυνε και έδενε μέσω δικών της ανθρώπων. Ντοράκια ονόμαζαν τους προέδρους της ΟΝΝΕΔ Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη. Καλό είναι να δουν οι νεώτεροι τι συνέβαινε τότε στο γνωστό video:

  http://www.youtube.com/watch?v=y-uDkM77onE

 18. markella avatar
  markella 07/11/2009 19:12:46

  τα τελευταια νεα για Θεσσαλονικη λενε...

  Α Θεσσαλονικης
  70% Σαμαρας
  30% Ντόρα

  • loretta avatar
   loretta @ markella 07/11/2009 19:36:49

   To επιβεβαιωνω !!! και οσο παει...μονον αυξανεται!!!

   Αυτα προς γνωση και συμορφωση οσων μπορει ακομα να πιστευουν οτι τα μεγαλα αστικα κεντρα ανηκουν στην ΝΤΟΡΑ!!!

   σε λιγο θα σας εχω και την Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

  • kanis avatar
   kanis @ markella 07/11/2009 19:36:53

   Στον Πανίκα τάπανε τα νέα;

 19. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 19:35:20

  Έγινε και η συναντηση Σαμαρα- Αβραμοπουλου σημερα στα πλαισια του συνεδριου. Ετσι κι αλλιως, αν κρινουμε απο τις δημοσκοπισεις, η αποχωριση Αβραμοπουλου μαλλον δυναμωνει κι αλλο τον Αντώνη.

 20. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 19:38:51

  Ο γίγαντας Θ. Γιαννόπουλος, πριν απο λίγο, στο Άλτερ.

  Άκης Παυλόπουλος: Ποιος κέρδισε στο συνέδριο;
  Θ. Γιαννόπουλος: Η παράταξη (δεν του έβγαινε να πει Ντόρα με τη μία). Να σας πω όμως, το κέρδισε η Ντόρα, γιατί μίλησε πολιτικά, παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πλαίσιο.
  Α.Π.: Δηλαδή;
  Θ.Γ.: Να, μίλησε για την προσωπική της διαδρομή και ότι ποτέ δεν έφυγε από την παράταξη!

  Ά, ρε γίγαντα, με σένα στο κόμμα τους πώς μπόρεσαν και έχασαν εκλογές!

 21. fatfat avatar
  fatfat 07/11/2009 19:46:59

  @ Επώνυμος...πες τίποτα και για τον κύριο Μανώλη που είχε προαναγγείλει ότι θα παραιτηθεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές!!!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 07/11/2009 19:52:57

   7 Σεπτεμβρίου θα παραιτούνταν (όταν θα ερχόταν η σειρά του στα θερινά τμήματα) και 3 Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκαν οι εκλογές.

   Τέλος πάντων, ο Μανώλης είναι ένας απολύτως καθαρός άνθρωπος, σπάνιος στην πολιτική και δεν δέχομαι κουβέντα γι' αυτόν. Και για το Σαμαρά δέχομαι να πεις ότι θές, ας μην τον γουστάρεις, αλλά για το Μανώλη δεν δέχομαι τίποτα.

   Εξάλλου, η κουβέντα μου εμένα δεν ήταν ατομικά για τον Γιαννόπουλο, αλλά για το πόσο δεν υπάρχουν επιχειρήματα για να χαρακτηριστεί πολιτική η ομιλία της Ντόρας και όλο εκεί επανέρχονται.

   Φατφατ, μου είσαι συμπαθής, πραγματικά, το κάνεις με την καρδιά σου που υποστηρίζεις Ντόρα. Βλέπω και σε όλους τους άλλους σχολιαστές-υποστηρικτές της να κρατούν τη φτιαχτή γραμμή "είμαι αμφιταλαντευόμενος, αλλά μάλλον καταλήγω στη Ντόρα" για να φτιάξουν κλίμα - ε ρε τι σου είναι αυτοί οι Ίματζ Μέηκερς (ξεχάσανε όμως ότι το ψέμα "μυρίζει"). Αλλά οι άλλοι είναι κενοί, ενώ με εσένα συζητάμε.

   Εννοείται βέβαια ότι εξαιρώ και το φίλο μου τον Ψυχραιμία, με τον οποίο επίσης λέμε πολλά και ενδιαφέροντα.

  • loretta avatar
   loretta @ fatfat 07/11/2009 21:46:16

   χαχα βρε Φατ ΦΑΤ με αυτη την λογικη και η ΝΤΟΟΟΡΑ ειπε οτι ΘΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ !! ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

 22. Nikos captain avatar
  Nikos captain 07/11/2009 20:00:26

  Εχει δίκιο ο Κώστας Θ. Η Α.Μ η κ.Μητσοτακομπακογιαννοκούβελου ειναι Τέκνο (κόρη) άξιου πατρός.Αυτοι οι άνθρωποι φίλε μου το μόνο που σκέφτονται είναι οι δολοπλοκίες΄Τώρα την κυνηγουν όλοι ,όπως είπε και στο ΣΕΦ,βλέπει φαντασματα.Θέλει να μας πει ότι ο Σαμαράς έχει από πίσω του τα ΜΜΕ,τους βιομηχάνους τους Αμερικανούς.Για τέτοιους ηλίθιους μας πέρασε;Ολοι οι Σαμαρικοί τα εχουμε πάρει απο την Siemens το βατοπαίδιο και για να στείλουμε 'ενα γράμμα απο το ένα γραφείο στο άλλο στον ίδιο όροφο κάναμε 20 μέρες
  Οι γελίοι που την υποστηρίζουν δεν ξέρουν ότι σκάβουν το μέλλον της ΝΔ;
  Με τα μυαλα αυτά δεν προκείται να δει η ΝΔ εξουσία στον αιώνα τον άπαντα.Ασε δε και τον κ Γιαννοπουλο, η ....... του ανθρώπου αυτου ειναι .........μην το πω.Θα καταλάβεται όταν σας απαντήσει γιατί είναι με την ΝΤΟΡΑ

  Περαστικά τους

 23. Lavazza avatar
  Lavazza 07/11/2009 20:02:00

  Βρε παιδιά, όλο "καινούρια" ονόματα βλέπω να γράφουν την τελευταία εβδομά κι "όλως τυχαίως" είναι όλοι με το Σαμαρά...

  Πού ήταν όλοι αυτοί πριν τις Εκλογές όταν έδιναν εδώ μέσα τη μάχη οι δεξιοί επισκέπτες του μπλογκ;;;;;;;;;;;

  Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ξημερωνόμασταν εδλώ μέσα το τριήμερο του Βουκουρεστίου;;;;;;;;;;;

  Τί περίμεναν;;;;;;;;;;;

  • markella avatar
   markella @ Lavazza 07/11/2009 20:38:08

   Φανταζομαι οτι οι περισοτεροι εδω μεσα δεν ειναι του δογματος..."ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΜΩΡΕ?""

   Ολοι συμμετεχουν οπως μπορουν και οπως τους επιτρεπεται στον αγωνα .
   Αν υπονοείς κατι αλλο να το πεις ξεκαθαρα αγαπητη/τε LAVAZZA.

   Eξαλλου ολοι δεν εχουμε και την ιδια ηλικια...αλλοι ανω των 35 και 40 σαφως και εχουμε χρονια στο μετεριζι αλλα οχι απαραιτητα στον ιντερνετ.

   Εξαλλου γνωμη μου ειναι οτι δεν περισσευει κανενας σε κανενα χωρο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Lavazza 07/11/2009 21:06:33

   Για όλους υπάρχει η πρώτη φορά που μπαίνουν στο σάϊτ. Έτσι μπήκαμε κάποτε όλοι. Είδαμε φως που λένε και μπουκάραμε...

  • Vass avatar
   Vass @ Lavazza 07/11/2009 21:41:25

   Αυτό είναι το κέρδος του site από την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ. Νομίζω ότι το πρόσωπο που θα ηγηθεί σε ένα κόμμα αφορά όλη την κοινωνία.
   Απλά έχω να παρατηρήσω ότι μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την επιρροή του internet. Όταν ο Γιώργος μοίραζε blackberry στα στελέχη για on line ενημέρωση, στη Ρηγίλλης ήταν ακόμα στην εποχή των Amstrad.

  • Roulis avatar
   Roulis @ Lavazza 07/11/2009 22:50:13

   Epeidh prosfata egrapsa 1-2 sxolia kai eimai neos edw,egw proswpika file mou,hmoun se politiko grafeio ipopsifias vouleytou kai ekana proeklogiko agwna kai pira kanonikh adeia gia na mporesw na prosferw opws k oti mporousa perissotero!Sto politiko grafeio anakalipsa to antinews kai ektote to episkeftomai ka8e mera!!!

 24. markella avatar
  markella 07/11/2009 20:31:11

  Αλλοι ηταν μεσα στον αγωνα....και οχι απαραιτητα μεσα στα μπλογκ..
  αλλοι παλι ηταν στο 30% των δεν ξερω δεν απαντω, δεν παω να ψηφίσω γιατι ειχαν κουραστει!!
  Αλλοι παλι εργαζονται...
  Αυτο πρεπει να σου λεει το 33% της ΝΔ!!

  Ας μην απορουμε...

  Καποιοι ξημερονοταν στα μπλογκ τα τριημερα του Βουκουρεστιου εδω...αλλοι ξημερωνοταν σε αλλα "στεκια" και κομματικα γραφεια...!
  Ας μη λοιδορουμε τους οπαδους!!! Διοτι δεν εχουμε τετοιες πολυτελεις.
  Ανταλλασουμε αποψεις σε θεματα "ζωης" του κομματος και δεν διεκδικουμε τιτλους πρωτεργατων! Αυτα μας φαγανε!

 25. Βανζέλ Παπαντό avatar
  Βανζέλ Παπαντό 07/11/2009 21:01:07

  Η Ντόρα τα είπε μια χαρά:

  "Σε όλες τις μάχες που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στάθηκα δίπλα του και ποτέ δεν προστάτευσα τον εαυτό μου εις βάρος της παράταξης...Στη μεγάλη εθνική νίκη του Βουκουρεστίου, την πολιτική που εισηγήθηκα και υλοποίησα ως αρμόδια υπουργός Εξωτερικών... Ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική νίκη στο Σκοπιανό τα τελευταία 17 χρόνια και η νίκη αυτή φέρνει τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας."

  Αυτό απαντά την ερώτηση κάποιων τι έργο έχει να παρουσιάσει η Ντόρα

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Βανζέλ Παπαντό 08/11/2009 01:39:48

   ώπα, κι άλλο ενοχικό!
   ε, εντάξει, δεν μπορεί να γίνεται ασυνείδητα. Συμφώνησε για παράταση των φιλοδοξιών της. Μένει το κάψιμο του Σαμαρά σε δεύτερο χρόνο αν θα τους βγει...
   (προσωπικά θεωρώ πως δεν θα καταφέρουν να τους προκύψει καμμία τσέκου με αυτόν και ούτε θα τολμήσουν να βατοπαιδήσουν ερήμην του, καθώς φαίνεται και το επικοινωνιακό κομμάτι θα το κουβαλήσει στην πλάτη του, δεν είναι τυχαίο που σε όσους έχει δώσει την άνεση να τον υπερασπίζονται από τους πολιτικούς δημοσίως δεν έχει δώσει κανείς τους δικαίωμα διαπλεξίματος)

 26. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 07/11/2009 21:07:38

  Βρήκαν τώρα νέο επιχείρημα κατά Σαμαρά στο στρατόπεδο της Ντόρας: Ο Σαμαράς απευθύνεται σε δεξιό ακροατήριο, ενώ εγώ "στη μεγάλη κεντροδεξιά". Άρα, με εμένα θα κερδίσουμε παραπάνω ψήφους, ενώ με το Σαμαρά λιγότερες.

  Προσπαθούν έτσι να διαστρεβλώσουν αυτό που είπε ο Αντώνης, που δεν είναι άλλο από το ότι "πρώτα να επαναπατρίσουμε τους δικούς μας και μετά να πάμε για άλλους". Δηλαδή, είπε ότι πρέπει να πάμε σε δύο επίπεδα, όπως έκανε ο Ομπάμα. Η Ντόρα αντιθέτως είπε ότι "να πάμε κατευθείαν στους άλλους". Παρέλειψε το "πρώτα να πάμε στους δικούς μας". Πάλι με την πολιτική απάτη και τη διαστρέβλωση πάνε να προμοτάρουν την εκλεκτή τους.

  Όλοι λένε επίσης ότι πήγε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Ομπάμα. Δεν έκανε όμως αυτό ή τουλάχιστον δεν είπε αυτό (άλλο ότι μπορεί να ήθελε να κάνουν οι άλλοι το συνειρμό, πάντως δεν είπε αυτό). Αυτό που είπε ήταν, να κερδίσουμε τους δικούς μας, όπως το έκανε ο Ομπάμα που ήταν η συνταγή της επιτυχίας.

  Τέλος πάντων, τελευταίες απόπειρες. Κατά τη γνώμη μου, game over, το ματς κρίθηκε. Όποιος είδε σήμερα Αντέννα, είδε ότι πήρε θέση καθαρά υπέρ Σαμαρά. Απίστευτο, κέρδισε κανάλι στο πλευρό του! Ο Λιαρέλης τον σχολίασε ως τον κερδισμένο του συνεδρίου, το ίδιο κι ο Δελατόλλας, που εμμέσως προανήγγειλε στήριξη Αβρμόπουλου σε Σαμαρά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Δεν κρυβόταν, γενικώς. Βέβαια, έχουν και κάτι προηγούμενα με το σύζυγο της κας. Μπακογιάννη, οπότε λογικό είναι να βγάλαν τα μαχαίρια πρώτοι.

  Το καταλυτικότερο όμως ήταν για μένα η παρουσία Κεδίκογλου και Γεροντόπουλου στο Μέγκα. Μπορούσε να δει κανείς την παγωμάρα και το μούδιασμα Κεδίκογλου, και με τις δημοσκοπήσεις, και με το συνέδριο. Αντιθέτως, από την πλευρά Γεροντόπουλου υπήρχε φωτεινό πρόσωπο, χαμόγελο, αισιοδοξία. Ο Κεδίκογλου έκανε απέγνωσμένες προσπάθειες να βρει κάτι να πει υπέρ της Ντόρας, δεν του βγήκε να πει ότι στο συνέδριο κέρδισε η Ντόρα (βέβαια, είναι και σαφώς πιο σοβαρός από το σαλτιμπάγκο το Γιαννόπουλο ο Κεδίκογλου), προσπάθησε μόνον να πει για τη μεγάλη κεντροδεξιά που είπε η Ντόρα (αν δεν κάνω λάθος, διορθώστε με αν κάνω λάθος).

  Μου έκανε εντύπωση επίσης το άλλο που άκουσα, ότι λέει τη βάση τελικά θα την επηρεάσουν οι βουλευτές που είναι οι περισσότεροι με τη Ντόρα! Άκουσον άκουσον! Το μυαλό τους εκεί, στους μηχανισμούς! Ας μην είναι και τόσο σίγουροι για τους βουλευτές, θα έλεγα εγώ! Δεν βλέπουν τι γίνεται; Μας είπαν επίσης ότι τους έκανε εντύπωση που στο συνέδριο μιλούσαν οι σύνεδροι πολιτικά, με επιχειρήματα υπέρ του ενός ή του άλλου. Δηλαδή οι σύνεδροι ακόμη ταλαντεύονται; Ναι! Ακόμη ταλαντεύονται!

  Και ξέρετε γιατί; Διότι ο Αντώνης κερδίζει αυτούς που τον ακούν, τελικά. Δεν είναι τυχαίο ότι ανεβαίνει συνέχεια, παρά τις λίγες δημόσιες εμφανίσεις. Όσοι είδατε το πόσο "βαρύ" ήταν το συνέδριο όταν ξεκίνησε την ομιλία και πόσο "χαλάρωσε" όταν την είχε τελειώσει, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Στημένο κομματικό ακροατήριο το γύρισε υπέρ του! Όσο το σκέφτομαι, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία μου φαίνεται. Κοιτούσα τα ποσοστά της Alco, έβλεπα την πρωτιά και σχεδόν δεν το πίστευα. Από το πουθενά έρχεται και της παίρνει τη μπουκιά από το στόμα όπου σταθεί. Ακόμη και στο δικό της συνέδριο!

  Λένε τώρα ότι αυτοί αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις και ότι θα βγει από τον πρώτο γύρο. Έχουμε ακόμη να περιμένουμε τη GPO για τον Πρετεντέρη, μεθαύριο Δευτέρα, να δούμε τι θα βγάλει. Αλλά το κλίμα άλλαξε ήδη. Δεν είχαν επαφή με την κοινωνία, με την πραγματικότητα, από την αρχή. Ούτε τώρα έχουν! Αλλά τώρα δεν έχουν και επιχειρήματα. Πάει η αρχική ορμή, ο αρχικός ενθουσιασμός. Η κατάσταση θυμίζει όλο και περισσότερο Βενιζέλο "μακριά από εμένα οι παραλληλισμοί" μας είπε ο Λιαρέλης, αλλά "μου το θυμίζει". Ε ρε γλέντια!

  Δεν ξέρω παιδιά, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα μας "βγει" ο Αντώνης, αν θα είναι αυτό που θέλουμε και πιστεύουμε. Και μόνον όμως που τρώνε τέτοια ήττα όλοι αυτοί οι αλαζονικοί μηχανισμοί, νιώθω τέτοια χαρά, που δεν μπορώ παρά να υιοθετήσω ένα πανώ που είδα πρόσφατα σε απαξιωτική ανάρτηση του Παραπολιτικά: Αντώνη, σε ευχαριστούμε που υπάρχεις!

  Καλό βράδυ σε όλους!

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ Επώνυμος 07/11/2009 21:23:48

   Ναί επώνυμε, βρήκαν και άλλο επιχείρημα κατά του Σαμαρά: Έχει αιμορροίδες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυριανής και των Νέων.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Επώνυμος 07/11/2009 21:38:57

   Δε μπορουν να καταλαβουν πως δεν αρκει να εχεις με το μερος σου περισσοτερους βουλευτες αλλα τη βαση. Και επιπλεον , να σταματησει η καραμελα περι Δεξιας του Σαμαρα και κεντροδεξιας της Ντόρας. Ο ΣΑμαρας θελει πρωτα να μαζεψει τους παραδοσιακους κ μετα να ανοιχτει στο κεντρο. Μην ξεχναμε πως με σαμαρα αρχηγο, ειναι θεμα μηνων να πεσει το ΛΑΟΣ στο 2% !!!!Το ειπε σαφεστατα ο Θ.Δαβακης, βουλευτης Λακωνιας με καταγωγη απο τη Μανη που φημιζεται για το βασιλικο παρελθον της και τη σκληρη δεξια ταση της. Είπε ο Δαβάκης: 'Το ΛΑΟΣ ειναι συνιστωσα της ευρυτερης κεντροδεξιας παραταξης. Με τις καταλληλες κινησεις ο Σαμαρας μπορει να απορροφησει το 5,5% που πηρε το ΛΑΟΣ στις 4 οκτωβριου.'

   Όσο για την επιρροη του Σαμαρα στο κέντρο, μιλάει μονη της έρευνα του http://onned1984.blogspot.com/2009/10/blog-post_25.html

 27. sofias avatar
  sofias 07/11/2009 21:21:03

  Lavazza κάτι ξέρει και λέει πιο σωστά η markella...
  Εξάλλου δεν μας γνωρίζεις ,και το οτι ενω μπαίναμε εδω αλλα δεν γράφαμε δεν σημαίνει οτι δεν έχουμε ξενυχτίσει αλλού.
  Εγω λέω ας έρθουν χιλιάδες,εκατοντάδες χιλιάδες και ας είναι και για πρώτη φορά,μόνο να εμφανιστούν και στις 29 του μηνός να δώσουν ηχηρό παρών στην εκλογή του Σαμαρά και να μην περιμένουν απο τον καναπέ τους να αλλάξουν τα πράγματα.

 28. kanis avatar
  kanis 07/11/2009 21:37:02

  Επώνυμε

  Πόσο δίκιο έχεις...
  Επι 20 συνεχή χρόνια, η οικογένεια Μητσοτάκη προετοιμαζόταν, κυριολεκτικά με όλα της τα όπλα, για αυτήν την αναμέτρηση. Κι όμως,πλέον εμφανώς, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό, που θα αναμενόταν!
  Ο Αντώνης πέρασε σχεδόν μία δεκαετία σε πολιτική απομόνωση κι αφάνεια. Κι όμως, με το ελάχιστο των εμφανίσεων του, αλλά με ξεκάθαρα, ουσιαστικά κι ελπιδοφόρα μηνύματά, καταφέρνει καθημερινά, να πολλαπλασιάζει γεωμετρικά, τους φίλους κι υποστηρικτές του και να κερδίζει τις εντυπώσεις!
  Πόσο δίκιο έχεις...Το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω πια....

  • loretta avatar
   loretta @ kanis 07/11/2009 21:45:02

   και μην ξεχνατε την αναμειξη που ειχε στην ΟΝΝΕΔ!! Ηταν μια και μοναδικη..να διοριζει ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ...ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ...ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ..ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ..και ολος τυχαια που βρεθηκαν αυτοι μετα ε??

   • kanis avatar
    kanis @ loretta 07/11/2009 21:53:52

    Ο μηχανισμός που στήθηκε αυτά τα 20 χρόνια, μόνο με τον ιστό της αράχνης μπορεί. να παρομοιαστεί...Από που να αρχίσεις...
    ...κι όμως το ένστικτο οδηγεί στον Αντώνη!

    • loretta avatar
     loretta @ kanis 07/11/2009 21:55:22

     να συμπληρωσουμε φιλε/η οτι το ενστικτο ποτε δεν πεφτει εξω!!

    • kanis avatar
     kanis @ kanis 07/11/2009 21:56:31

     Ακριβώς!

 29. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 07/11/2009 22:36:53

  Ε Ξ Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Ο Σ σημερα ο Σαμαρας. Με πολιτικη πλατφορμα, προτασεις και συγκροτημενο λογο, ικανο να δωσει προοπτικη στην ΝΔ.
  Πολιτικος λογος που λεει ΠΟΛΛΑ και κρυβει λιγα.
  Συγκρατημενο και καχυποπτο αρχικα το ακροατηριο.
  Πιστευω πως αρκετοι απο εκει μεσα εχουν ηδη γυρισει μετα την ομιλια του.

  Η Ντορα, εκπληκτικη μονο στο ...κοκκινο σακακι.
  Η ομιλια της θα ταιριαζε σε συνεδριο του Economist και οχι Ελληνικου κομματος. Προτεινει την παλλινορθωση του Μητσοτακεϊκου με ολα του τα ...περελκομενα.
  Πολιτικος λογος που λεει λιγα και ...ΚΡΥΒΕΙ πολλα.
  Επεισε τους ... κολλητους, εδιωξε τους ... υποψιασμενους.

  Ο Πανικας απλα... Θεος.
  Παρα τα μπινελικια που εριξε, ηταν ...καλυτερος του αναμενομενου.
  Ιδιως οταν στο τελος εσερνε τον ...Πυρριχιο...

 30. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 07/11/2009 23:01:44

  Από την άποψη της πειθούς στον πολιτικό λόγο, η ομιλία της κ.Μπακογιάννη, ήταν άρτια , αφού χρησιμοποίησε όλα τα μέσα και τις τεχνικές: επίκληση στη λογική, επίκληση στο συναίσθημα, επίκληση στο ήθος το πομπού, επίθεση στο ήθος του αντιπάλου και επίκληση στην αυθεντία.
  Από την άλλη, η ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν στρατηγικά διαφορετική - αμιγώς πολιτική και βασισμένη σχεδόν αποκλειστικά στην επίκληση στη λογική, διανθισμένη με ρητορικά ερωτήματα και επιλεγμένα παραδείγματα ως ενδεικτικά μέσα συναισθηματικής απόχρωσης.
  Το μόνο που μένει να απαντηθεί είναι αν οι σύνεδροι (και όσοι άκουσαν τις ομιλίες) σκέφτονται περισσότερο ή αισθάνονται περισσότερο.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ Καθρέφτης 07/11/2009 23:12:18

   Το συνεδριο ειναι καστρο της Ντορας για ευνοητους λογους. Οι συνεδροι ειναι 4.500, οι ψηφοφοροι νεου προεδρου πανω απο 200-250.000 !!!Οπότε ολα ειναι σχετικά. Πάντως η ομιλία Σαμαρα ηταν μια αμιγώς πολιτικη ομιλία. Επιτέλους ακούσαμε θεσεις και οχι ευχολογια και εκθεσεις ιδεών. Μεσα σε ενα μηνα ο Σαμαρας διπλασιασε τις δυναμεις και την επιρροη του. Απομενουν 3 ολοκληρες εβδομαδες, στις οποιες θα κλειδωσει και θα εμπεδωθει η νικηφορα πορεια του. Ο Δελατόλας του ΑΝΤ1 μιλησε εμμεσως για στηριξη Σαμαρα απο Αβραμόπουλο. Αν ο Αντωνης συνεχισει να ανεβαινει ετσι, θα ειναι αδιάφορη η καθοδος ή μη του Ψωμιάδη.

   • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
    ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 07/11/2009 23:13:04

    ..Με το σκεπτικο πως Σαμαρας και Ψωμιαδης απευθυνονται σε παρομοιο κοινο.

 31. maria avatar
  maria 07/11/2009 23:53:59

  παρατηρησατε τη ζεστασια και το παθος αλλα και την αποφασιστηκοτητα του Αντωνη σε αντιπαραθεση με την επαγγελματικη θεατρικοτητα της Ντορας?Εμενα σημερα μου εδειξε οτι καταλαβε πως εχουν τελειωσει ολα!!!

 32. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 07/11/2009 23:56:55

  Ιδεολογική συγκρότηση και πολιτική πλατφόρμα μακράν ο Σαμαράς..

  Υψηλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μου έλεγε σήμερα πως τη κυβέρνηση τη συμφέρει να βγει η προβλέψιμη και κενή πολιτικά Ντόρα.

 33. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 07/11/2009 23:59:08

  Επίσης...Είναι φανερό πως με την ομιλία της η Ντόρα εκπροσωπεί τη λεγόμενη τάση ΠΑΣΟΚ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ!!!!

 34. αρχισαμε avatar
  αρχισαμε 08/11/2009 00:01:40

  Ασχετο(?)
  Στο γνωστο πλεον parapolitika,
  κατω απο τη λεζαντα
  "πολιτικος ...καφες Δεν τον "λεμε", ΤΟΝ ΠΙΝΟΥΜΕ"
  ακολουθει η αναφορα στην ομιλια Σαμαρα.

  Μαλλον κατι καταλαβαν ....

 35. Υ. avatar
  Υ. 08/11/2009 00:15:59

  Η υποκρισία και τα ψέματα της Ντόρας στο Συνέδριο

  Η υποκρισία
  Στη προσπάθεια της να έρθει πιο κοντά στη μεγάλη βάση της παράταξης που είναι ο Καραμανλισμός και οι αξιακές αρχές του, παρακολουθούμε εδώ και καιρό τη Ντόρα στις διάφορες ομιλίες της να αναφέρεται και στου δύο Καραμανλήδες. Το ίδιο συνέβη και σήμερα στο Συνέδριο, όπου ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ομιλίας της περιείχε εκτενείς αναφορές. Ο στόχος της σαφής, και εύκολα διαγνώσιμος. Να πείσει τους ψηφοφόρους της 29/11 δια της λεκτικής πειθούς (μέσω συναισθηματικών μηνυμάτων και αποστροφών), ότι η ίδια αποτελεί ένα κομμάτι αυτού (του Καραμανλισμού). Αναφορές όπως “ο ΚΚ2 έδωσε το πολιτικό στίγμα στη παράταξή μας”, ή “η αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα”, “η επιβλητική μορφή του ΚΚ2 την ώρα που κατέβαινε απ’ το αεροπλάνο, για να ανταμωθεί και πάλι με την ιστορία”, και “η υπογραφή στον χώρο του Ζαππείου, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη”, είχαν αποκλειστικό αυτό τον σκοπό.

  Οι οπαδοί της παράταξης, όλοι αυτοί που θα ψηφίσουν σε 20 μέρες, ξέρουν ότι η όλη οικογένεια, ποτέ δεν εντάχθηκε και αποδέχθηκε τις αρχές του Καραμανλισμού. Πάντοτε το έβλεπε σαν μια ευκαιρία και ένα βήμα, για τις προσωπικές της διαδρομές. Αυτό το γνωρίζουν, όχι μόνο οι ίδιοι οι οπαδοί της ΝΔ, αλλά και αντίστοιχοι άλλων παρατάξεων. Για ρωτήστε τι πιστεύουν οι του πασόκ, ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ για τους Μητσοτάκηδες? Οι διαδρομές τους είναι γνωστές σε όλους. Σε όλο τον ελληνικό λαό.

  Και τα ψέματα
  Πλην όμως της υποκρισίας, η Ντόρα χαρακτηρίζεται και για τα μεγάλα της ψέματα. Όταν λέει ότι “ποτέ δεν προστάτευσα τον εαυτό μου εις βάρος της παράταξης”, δε λέει τίποτα για τη μεθόδευση της φυγής Καραβέλα και την αποκαλυπτική συνέντευξή της στο Χ#Νικολάου για το ίδιο θέμα. Όταν αναφέρει ότι “υποστήριξα την εκλογή του Προέδρου από τη βάση”, ξεχνά να πει ότι από την αρχή, είχε υποστηρίξει την εκλογή από τους Συνέδρους. Όταν σημειώνει ότι “μπορούμε να ανακτήσουμε το ηθικό μας πλεονέκτημα που χάσαμε από συμπεριφορές στελεχών”, δεν αναφέρει την προεκλογική κολεγιά με τον Βουλγαράκη. Τέλος, όταν ζητά “αν μου κάνετε τη μεγάλη τιμή να με εκλέξετε Πρόεδρο, δεσμεύομαι να κινούμαι συλλογικά, υπεύθυνα, ενωτικά”, αγνοεί να πει ότι πολιτεύτηκε με προσωπικές διαδρομές, υποσκάπτοντας συγχρόνως τον ΚΚ και τη κυβερνητική πορεία.

  Δεν ξεχνάμε. Θυμόμαστε. Και θα το δείξουμε στη κάλπη στις 29 Νοεμβρίου

  • Υ. avatar
   Υ. @ Υ. 08/11/2009 00:18:58

   ...όπου ΚΚ2, κάντε το ΚΚ1

  • loretta avatar
   loretta @ Υ. 08/11/2009 00:22:49

   και λιγα λες!! εδω παιδι μου μας ειπε η Θεοδωρα μεταξυ αλλων…ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΟΙ 3 ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!! ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ 3???

   • Υ. avatar
    Υ. @ loretta 08/11/2009 00:25:24

    Έχεις δίκιο. Μου διέφυγε!

 36. Νεοδημοκράτης avatar
  Νεοδημοκράτης 08/11/2009 00:39:26

  Απέχετε νομίζω πολυ από την πραγματικότητα!

  Περισσότεροι από 3.000 σύνεδροι έδωσαν το παρών στο Royal Olympic,
  αποδεχόμενοι την πρόσκληση της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο χώρος δεν ήταν
  αρκετός με αποτέλεσμα να κλέισει για μεγάλο χρονικό διάστημα ο δρόμος
  μπροστά από το ξενοδοχείο. Χρειάσθηκε η παρέμβαση της αστυνομιάς για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

  Σαφές μήνυμα νίκης, σε συνέχεια της συγκινητικής υποδοχής που της επιφύλαξαν το πρωί, στην ομιλία της στο ΣΕΦ. Όρθιοι την αποθέωναν επί μακρόν μετά το τέλος - αλλά και κατά τη διάρκεια - της ομιλίας της.

  Οι Νεοδημοκράτες της εμπιστευόμαστε το άυριο και την ελπίδα της μεγάλης μας παράταξης.

  • markella avatar
   markella @ Νεοδημοκράτης 08/11/2009 13:29:49

   Μετα απο οσα ειπες...
   λειπει και ενα
   ΟΛΕ
   στο τελος!
   Εγω λεω...κανε κρατει!

  • Υ. avatar
   Υ. @ Νεοδημοκράτης 08/11/2009 13:36:54

   Νεοδημοκράτη, το ελπίδα είναι κλεμένο. Πρωτοτύπησε και λίγο.

 37. kanis avatar
  kanis 08/11/2009 01:11:28

  Κάτι που λέγεται για τα ποσοστά της Κρήτης κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, κυκλοφορεί ευρύτερα;
  Ακόμη λέει κι οι Μίνωες θα ξυπνήσουν, για να πάνε, να ψηφίσουν..

  • Υ. avatar
   Υ. @ kanis 08/11/2009 02:31:50

   Για λίγο πιο λιανά, πως το παίζει η Κρήτη? Ποιοί είναι εκεί με Σαμαρά?

   • kanis avatar
    kanis @ Υ. 08/11/2009 10:36:02

    "την κόρη του όξαποδώ, δεν τη θεμε.."
    Θα γίνει γέλιο έκεί!

   • Υ. avatar
    Υ. @ Υ. 08/11/2009 11:53:52

    Με Σαμαρά, τι παίζει Κρήτη? Σχοινάς Ρέθυμνο, Μαρκογιαννάκης Ηράκλειο, Πλακιωτάκης Λασήθι?
    Και οι άλλοι φίλοι. Ότι ξέρετε, από οπουδήποτε, επικοινωνήστε το. Να μαθαίνουμε.

    • Υ. avatar
     Υ. @ Υ. 08/11/2009 13:09:23

     Κανίς υπεκφεύγεις. Συγκεκριμένα πράματα. Με ονόματα. Να μαθαίνουμε.

    • markella avatar
     markella @ Υ. 08/11/2009 13:12:17

     Ο σαμαρας κρητη...εχει προβλημα ειναι κατω απο 30%.
     Αλλα κοιταμε το δημογραφικο....σε ολη την Ελλαδα.
     Η μακεδονια τον Κραταει Δυνατο..!

    • kaneis avatar
     kaneis @ Υ. 08/11/2009 13:17:11

     Στα Σφακιά, ακούγεται ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα υπέρ του Αντώνη. Αλλά κι αλλού στην Κρήτη, είναι πολλοί οι ξεσηκωμένοι, για να μην βγεί η κόρη του Μητσοτάκη. Νέο ρεύμα;;;;
     Αυτά λένε οι φήμες.

    • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
     ΓΙΑΝΝΗΣ @ Υ. 09/11/2009 01:43:24

     Στα Χανια Βολουδακης ειναι με Σαμαρα

 38. Poisonous avatar
  Poisonous 08/11/2009 01:55:22

  Το body languge της Ντορας μίλαγε από μόνο του...Οι αναλύσεις είναι εκ του περισσού

  • markella avatar
   markella @ Poisonous 08/11/2009 13:14:07

   Τι λεει το body language de la Dora??

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ markella 08/11/2009 13:22:06

    "είμαι ανασφαλής, λέω το ποίημά μου, δεν ξέρω τι είναι «αλήθεια» (ποτέ δεν με απασχόλησε), θέλω να τα καταφέρω, δείτε με, φαίνομαι"

    • markella avatar
     markella @ archaeopteryx 08/11/2009 13:27:49

     Εγω την ειδα να κουνιεται ολοκληρη εκει πανω... μαλλον για να χασει κατι περιτουλια που εχει βαλει τελευταια!!

    • Υ. avatar
     Υ. @ archaeopteryx 08/11/2009 13:33:17

     Αχ εσείς τα θηλυκά. Ενώ εν τέλει τα βρίσκεται μεταξύ σας, τις μπηχτές τις έχετε

    • markella avatar
     markella @ archaeopteryx 08/11/2009 13:37:11

     Υ Sweetie...
     Ξερεις η αληθεια ειναι οτι οταν εμας τις γυναικες μας πιανει αγχος, εμμηνοροια η εμμηνοπαυση,
     τα γλυκα ειναι ο καλυτερος μας φιλος!!
     Απ αυτη την αποψη το λεω...καλε!

    • Υ. avatar
     Υ. @ archaeopteryx 08/11/2009 13:59:48

     Παρ’ όλα αυτά, δες τι πέτυχε το λιμπερέϊτιον μούβμεντ. Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια.
     Γυναίκες να διεκδικούν αρχηγίες.
     (κα μη δώσεις χαρακτηρισμό, μέϊλ σόβινιστ)

 39. tassos avatar
  tassos 08/11/2009 10:30:59

  3.000 Συνέδρους φίλε Νεοδημοκράτη δεν είχε ούτε το Συνέδριο. 2000 κόσμο είχε. Μας έχουν φτυσμένους μεγάλε. Η Ντόρα είχε 500 άτομα στο ξενοδοχείο που πήγαν να φάνε και να πιούνε τζάμπα. Αυτή είναι η αλήθεια.

 40. kanis avatar
  kanis 08/11/2009 13:03:28

  Τα Σφακιά όμως βράζουν!

 41. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/11/2009 13:25:05

  θα τα ακούσει αυτά κανένας κεντρώος και θα γυρίζει στον τάφο του...

  Αυτά τα λέει το Μένγκα. Όταν καταλάβουμε ότι από το 60 από εκεί είναι οι σταύλοι του Αυγείου... Και ο άτεκνος έχει και ...επιγόνους.

 42. markella avatar
  markella 08/11/2009 13:34:49

  Λοιπον...επειδη λεγονται πολλα, οι δικες μου πληροφοριες λενε τα εξης¨

  1. Οι συνεδροι ηταν 2000-2500 χιλ. και οι Εξωκομματικοι χειροκροτητες Ντορακηδες ηταν περι τα 500 ατομα τα οποια και αντιδεοντολογικα & προκλητικα "την εκαναν προκαλώντας" οχι μονο εμας που βλεπαμε, αλλα και τον ΚΚ ο οποιος ...εκανε παρατηρησεις.

 43. rakosillektis avatar
  rakosillektis 08/11/2009 17:01:16

  Markella 1.37

  sxoliasmos epipedou pressgr

  sxolia nanai ki oti nanai etsi?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.