#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2010 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «Πρώτο Θέμα» οδεύει προς την τελική σύγκρουσηΓαλατικά χωριά, γουρουνόπουλα, Ρωμαίοι που επιβουλεύονται την... ανεξαρτησία των Γαλατών, απειλές και εκβιασμοί, μπρα ντε φερ μεταξύ μετόχων και στο βάθος η πίτα που λέγεται έλεγχος των media άρα και της εξουσίας.

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ίσως να μην ενδιαφέρον τους πολλούς, αν και θα έπρεπε διότι έχουμε να κάνουμε με έναν καθαρά επιχειρηματικό πόλεμο, «βρόμικο» εν πολλοίς, που όμως, ίσως υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1. Θέμος Αναστασιάσης και Τάσος Καραμήτσος, βοηθούμενοι επικοινωνιακά από κάποιους εκλεκτούς φίλους τους σε εφημερίδες, διαδίδουν ότι έχουν έλθει σε σύγκρουση με τον Φ. Μπόμπολα για τον έλεγχο της εφημερίδας. Οτι δηλαδή ο επιχειρηματίας θέλει να πατήσει πόδι στο «Πρώτο Θέμα» που είναι «ανεξάρτητη» εφημερίδα και η οποία είναι η μοναδική που ελέγχει την εξουσία και άλλα τέτοια τρελά κι απίθανα.

2. Οτι ξαφνικά ο Μπόμπολας τρελάθηκε και θέλει να διαλύσει ένα μαγαζί, το πρώτο στην πιάτσα.

3. Οι δημοσιογράφοι του «Θέματος» με μια ιδιαιτέρως αλλαζονική στάση, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν υποστηρίζουν ότι αυτοί και μόνο αυτοί δεν έχουν εξαρτήσεις, χτυπάνε παντού, δεν τα παίρνουν από κανένα κ.λπ.

4. Ο Θέμος διαδίδει ότι έχει στείλει τελεσίγραφο στον Μπόμπολα που λέει ότι είτε θα πουλήσει ο επιχειρηματίας το 70% που κατέχει είτε ότι θα αγοράσει και το υπόλοιπο 30% που έχουν οι δύο εκδότες (Θέμος και Καραμήτσος).

Κατ’ αρχάς για την ποιότητα της εφημερίδας και τι έχει προσφέρει στη δημοσιογραφική ιστορία αυτού του τόπου δεν έχουμε τίποτε να πούμε. Κι όσοι αντιτείνουν ότι πουλάει 200.000 φύλλα άρα την προτιμά ο κόσμος είναι μακριά νυχτωμένοι. Λίγο μπούτι, λίγο dvd, λίγο δήθεν παρασκήνιο, χτυπήματα κάτω από τη μέση και πολύ μα πάρα πολύ ανοησία ποτέ δεν χάλασαν κανένα. Οχι, όμως, και να λένε ότι αυτό είναι δημοσιογραφία.

Σε ότι αφορά την σύγκρουση με τον Μπόμπολα, όλα αυτά είναι ιστορίες για αγρίους. Οταν οι Θέμος και Καραμήτσος πουλούσαν την εφημερίδα γιατί το έκαναν; Δεν «παντελώνιασαν» ουκ ολίγα εκατομμύρια; Και ειδικά ο Θέμος δεν πρέπει να μιλάει αφού πιθανότατα να ήταν φυλακή αν δεν είχε στήριξη από πολύ κόσμο. Για τους γνωρίζοντες, πριν από ένα χρόνο «παρακάλαγε» έξω από τα γραφεία επιχειρηματιών (και του Μπόμπολα) για να τον σώσουν στην υπόθεση του DVD.

Οσο για τον Μπόμπολα, λούζεται αυτά που ο ίδιος έκανε. Πλήρωσε καμιά 40αριά εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσει το «Θέμα»,  ή για να αγοράσει κάτι που όλοι εμείς δεν γνωρίζουμε; Ας πουν επίσης στον κόσμο πόσα εκατομμύρια μπαίνει μέσα η εφημερίδα με τις «περίεργες» αγορές δικαιωμάτων για ταινίες και τραγούδια.

Ας πουν επίσης επιχειρηματίες και εκδότες της εφημερίδας για τους μισθούς που πληρώνουν σε κάτι αργόμισθους.

Τέλος, ο Θέμος που διαφημίζει την δημοσιογραφική του ανεξαρτησία δεν είναι τόσα χρόνια «κολλητός» με τον Σ. Κόκκαλη στοον Πρωταθλητή; Ή μήπως δεν θα είναι κολλητός με όποιον επιχειρηματία «δαγκώσει» προκειμένου να αγοράσει το «Θέμα» αν ο Μπόμπολας πουλήσει;

Ας μη μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας... Η δημοσιογραφική πιάτσα ένα μεγάλο κρεβάτι είναι, που άμα σβήσεις τα φώτα χάθηκες...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος avatar
  Γιώργος 27/02/2010 20:29:36

  ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΕΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.
  Ο ΘΕΜΟΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟΝ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ" ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΟΧΙ ΤΟ "GOAL". ANTIΘΕΤΑ, ΤΟ "GOAL" EKΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΗΓΑΣΟ" ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.
  ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ...
  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.

 2. Τασος avatar
  Τασος 27/02/2010 20:43:22

  Ξέρετε κανέναν άλλο εκδότη που να ψήφισε Πολ.Αν. εκτός του Θέμου? Βλέπετε καμμία άλλη εφημερίδα εκτός του Πρώτου Θέματος να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση?

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ Τασος 27/02/2010 21:12:25

   Βασικά δεν παει την Ντόρα όχι ότι "ψήφισε" Αντώνη

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Τασος 28/02/2010 00:17:31

   Μην το κάνετε ΘΕΜΑ , αλλά όποιοι παρατηρούσατε τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας, όλο φωτογραφίες της Ντόρας ήταν. Τώρα, αν της έβαζε η ξαδελφούλα Κιμ ή κανείς άλλος, βρείτε το και μας λέτε!

  • Τασος avatar
   Τασος @ Τασος 28/02/2010 21:37:02

   Κασσάνδρα δεν κατάλαβες. Το 91 και στις επόμενες εκλογές ο Θέμος ψήφισε Πολ.Αν.

 3. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 27/02/2010 21:30:42

  Ο τσεβδός με το μόνιμο στραγάλι στο στόμα ψήφισε Αντώνη;;;Ε κι εγώ λοιπόν ψήφισα Χριστοφιλοπούλου(μπρρρρρ,άπελθε το ποτήριον τούτο)!!!!Οσο γιά το Πρώτο Ψέμα,την...Deal news κι όλες αυτές τις φυλλάδες,δεν θα σκάσουμε κιόλας, άν κάποια στιγμή κλείσουν.Με το καλό και στον αγύριστο.Ας μήν ήταν φορτωμένες με κασέτες,μοκέτες,κροκέτες,μανταλάκια και τσιμπιδάκια και θα βλέπαμε άν ξεπερνούσαν ποτέ τα 5000 φύλλα(10 φορές πάνω από τη φυλλάδα του...Δάγκα,την...Ψώρα).Ο οποίος Δάγκας,απερροφήθη απόλυτα από την Κρουέλα Κάτια.Μάλιστα, υπερακοντίζει σε σαλιαρίσματα γιά τον μαγεμένο ποδηλάτη.Ούτε ο πιό αφιονισμένος πρασινοχαχόλος,δεν γλείφει έτσι.Τι να συντέλεσε άραγε στην κωλοτούμπα του wanna be τραγωδού σε επαρχιακό μπουλούκι;Τι άραγε;;;;;;;Οσο γιά την αυτοκτονία του εφοριακού,πέρασαν δέκα μέρες κι ούτε μιά κουβεντούλα δεν του χαλάλησε ο Χατζηλαλάκης.Ουδείς αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος.Να μην τα ξαναλέμε:Ολη αυτή η νεόκοπη 'εκδοτική μαγιονέζα',η από το πουθενά προελθούσα,βαδίζει αναπότρεπτα στο πουθενά.Χούς και εις χούν.

  • Fotini avatar
   Fotini @ Σπάρτακος 27/02/2010 23:31:26

   @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

   Μηπως θα μπορουσες να μου εξηγησεις τι συνεβει και ο Δαγκας εχει αλλαξει τα ρουχα του και τα φορα. . . αλλιως; Ημαρτον, τι θα δουνε τα ματια μου ακομα!

 4. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2010 21:45:58

  Ο αρχικος στοχος του Μπομπολακτωρα ηταν να παψει να υπαρχει μια εφημεριδα που δεν ηταν υπο τον ελεγχο του και εκανε μεγαλυτερη κυκλοφορια απο την δικη του ( δηλ παρεμβαση, οτι σημαινει τελος παντων αυτο). Η μεθοδος της εφημεριδας ειναι απλα διαδικαστικο ζητημα. Η κινηση στο χρονο απλα εχει αλλαξει μονο επιφανειακα καποια πραγματα. Ο βασικος - αρχικος στοχος να κλεισει η εφημεριδα παραμενει.

  • Vass avatar
   Vass @ Ανωνυμος 27/02/2010 22:01:02

   Η ντιρεκτίβα στο Μπομπολομάγαζο είναι cut 20% παντού. Από λογιστήρια Hachette, Έθνος ...
   Όσο δεν μπαίνει υπογραφή στην επέκταση της Αττικής Οδού θα σφίγγει ο κλειός. Βλέπετε είναι μεγάλα τα έξοδα της 4ης εξουσίας.
   Ο Κομιστής το ξέρει και φροντίζει για γενναία έξοδο.

 5. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2010 22:21:46

  Φιλε μου η Αττικη οδος ειναι κερματα μπροστα στους εκβιασμους του ΜΕGA για το φιλετο των 50 δις Ευρω που αφορα μονο τον χρυσο της Στρατονικης. Αποδειξη : Τρεχει το πρωινο του καναλιου, τα συνηθη μη-Ακτωρικα θεματα προβαλλονται, και ξαφνικα ο Οικονομεας λεει . Για 50 δευτερολεπτα παρουσιαζει στιγμιοτυπα απο τις στοες που οι εργαζομενοι του Ακτωρα βαζουν δυναμιτες κατω απο την Στρατονικη , τελειωνει το video, ο εκτελεστης δηλωνει και τελος. Παρουσιαση θεματος που αφορα τυπικα ποσο 50 δις Ευρω μεσα σε ενα λεπτο. Γνωριζουμε οτι στο Μαξιμου μια τηλεοραση ειναι σε 24ωρη βαση στο mega, οποτε η εννοια του εκτελεστη δημοσιογραφου Οικονομεα αποκτα αλλο επιπεδο. Παρενθετικα αναφερω οτι οποιος γνωριζει καλα το θεμα της Στρατονικης - ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ !!! - δεν απορει με το απολυτο σκοταδι που εχει επιβληθει στην υποθεση. Και υποψη, μολις αρχισαν να βγαινουν λεπτομερειες για το πυρηνικο εργοστασιο που δρομολογειται. Οι πρωτες λεπτομερειες κοστισαν και την αποπομπη του Αραπογλου, αν λαβουμε υποψη οτι μιλαμε για θεμα. Να εισαι καλα.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Ανωνυμος 27/02/2010 22:30:41

   Σωστά μίλησες ….

  • Αλεξάνδρα avatar
   Αλεξάνδρα @ Ανωνυμος 27/02/2010 22:31:20

   Επειδή πρώτη φορά ακούω για την Στρατονίκη, μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;

  • ataktos avatar
   ataktos @ Ανωνυμος 27/02/2010 22:35:35

   Υπάρχει σχετικό blog
   http://antigoldgreece.wordpress.com/

 6. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2010 22:28:18

  συμπληρωμα
  ο εκτελεστης δηλωνει τι δουλεια κανουν και αυτοι οι ανθρωποι εκει περα και τελος.
  συμπληρωμα
  και την αποπομπη του Αραπογλου, αν λαβουμε υποψη οτι μιλαμε για Εθνικο θεμα.
  Συγγνωμη για το ατελες σχολιο.

 7. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2010 22:41:39

  Εγω ειμαι διατεθειμενος να γραψω - και μαλιστα πολλα - ΠΟΛΛΑ - για την Στρατονικη - αλλα υποχρεωτικα πρεπει να παρω την αδεια του admin.Ειναι αγρια τα πραγματα. Θα κατεβασουν το site στο δευτερολεπτο. Οταν εμπλεκεται το ΣΥΝΟΛΟ των κρατικων υπηρεσιων σε ενα παιχνιδι νεκρων και ζωντανων ( φυσικα υπαρχουν και νεκροι, τι νομιζετετε ετσι απλα βγαινουν χρηματα ) τοτε η αδεια του ειναι εκ των ουκ ανευ. Συγγνωμη, δεν εχω καποιο blog η οτιδηποτε σχετικο δικο μου να παραπεμψω, οπου παραπεμψω δεν ειναι αναρτημενη ολη η αληθεια, οποτε ας περιμενουμε να δουμε τι θα πει ο διαχειριστης. Οποιος αναζητησει στο google την λεξη Στρατονικη, απλα να ξερει οτι αυτα που θα διαβασει θα ειναι το 20% της εικονας, και πολυ ειναι......

  • Wellman avatar
   Wellman @ Ανωνυμος 27/02/2010 23:03:36

   Και γιατι δεν κανεις ενα blog να τα γράψεις? Τόσο δύσκολο είναι πιά; Και βάλε κι ενα link να ξεμπερδεύεις.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Ανωνυμος 27/02/2010 23:38:57

   φιλε ασε τα ηρωικά και αν εχσεις να πεις κατι σοβαρό στειλε μου e-mail να το ανεβασω (factorx@otenet.gr). και δες στην μηχανη αναζήτησης οτι εχουμε γραει αρκετες φορες για την Στρατονικη

 8. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 27/02/2010 22:48:10

  http://antigoldgreece.wordpress.com/
  Ψυχραιμια φιλε μου, το site που ανεφερες το εχουν οι προστατες της Εισαγγελιας Πολυγυρου. Υπαρχουν δυστυχως πολλα γεγονοτα που το αποδεικνυουν κατηγορηματικα και απολυτα. Ας σταματησω εδω, γιατι το θεμα καιει και ζεματαει. Ας περιμενουμε τον διαχειριστη. Τι στο καλο, τοσα χρονια μεσα στο σκοταδι περασαν, σε μερικες ωρες σκονταψαμε ;

  • ataktos avatar
   ataktos @ Ανωνυμος 27/02/2010 22:55:40

   γ αυτούς τους λόγους ο Γιαλατσακος μου άρπαξε το πατρικό ,κτισμένο από τους προπάππουδες μου το 1800.

 9. fitsulas avatar
  fitsulas 27/02/2010 23:03:05

  Πάντως το Πρώτο Θέμα είναι η μόνη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που δεν έχει καταληφθεί από την ροζ πλέμπα.

 10. kwlotoumpas avatar
  kwlotoumpas 28/02/2010 00:05:45

  fitsula ton pono sou esu...

 11. antigold avatar
  antigold 28/02/2010 09:18:54

  Aνώνυμε, ποιο site "το εχουν οι προστατες της Εισαγγελιας Πολυγυρου"??!!

  Δεν είναι μόνο ο χρυσός της Στρατονίκης, είναι ο χρυσός της Ολυμπιάδας, ο χρυσός των Σκουριών, ο χρυσός όλης της Β.Χαλκιδικής... Σε οικονομικό επίπεδο, πρόκειται για ένα σκάνδαλο μπροστά στο οποίο ωχριούν η ΖΗΜΕΝΣ και το Βατοπέδι, αλλά φυσικά ο Μπόμπολας το έχει κρατήσει μακριά από τη δημοσιότητα. Είναι άλλωστε ένα διακομματικό σκάνδαλο άρα κανέναν δεν συμφέρει η αποκάλυψή του...

  Πουλώντας κομμάτι-κομμάτι τα μεταλλεία Κασσάνδρας που πήρε με μηδενικό τιμημα, οι Κούτρας/Μπόμπολας έβγαλαν καθαρό κέρδος 260 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό οικονομικό αντικείμενο των μεταλλείων υπολογίζεται σε 22 δις. Για αυτήν την ιστορία έχουμε παραπεμφθεί ως χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο τώρα εξετάζει την νομιμότητα της μεταβίβασης. Ο Φακτωρ τα έχει γράψει, αλλά μήπως ακούσατε τίποτα σχετικό στα κανάλια;

  Υπάρχουν κι άλλα πολλά... Έχουμε έναν πόλεμο στη Χαλκιδική, με μικρά χωριά αντιμέτωπα με έναν οικονομικό γίγαντα και με ένα "Επενδυτικό Σχέδιο" που αν πραγματοποιηθεί θα καταστρέψει τη Β.Χαλκιδική. Έχουμε ένα μεταλλείο του μέγα-Μπόμπολα που λειτουργεί χωρίς καμία απολύτως άδεια, έχουμε σπίτια και ιστορικά μνημεία που ραγίζουν από τα φουρνέλα που πέφτουν κάτω από το χωριό, τη Στρατονίκη, και μια πρόσφατη μεγάλη καταστροφή στο Στρατώνι για την οποία έχουν αποσιωπηθεί πλήρως οι ευθύνες της εταιρείας...

  Όποιος θέλει ας δει ενδεικτικά:
  http://antigoldgreece.wordpress.com/category/μεταλλεία-κασσάνδρας-χαλκιδικής/μεταβίβαση-στην-ελλ-χρυσοσ/ και
  http://antigoldgreece.wordpress.com/tag/στρατονίκη/

  Περιμένω με αγωνία τα στοιχεία του ανώνυμου φίλου και με χαρά θα τα αναδημοσιεύσω!

  • ataktos avatar
   ataktos @ antigold 28/02/2010 14:14:37

   @Ανωνυμος –πέρασαν ώρες και τίποτα περισσότερα .Κρίμα σοβαρέψου …

 12. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 28/02/2010 09:37:25

  Fotini kai Anonymos:Αν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο Φωτεινή,ιδιαίτερα από τη μέση και κάτω,θα καταλάβεις.Αντε γιά να σε βοηθήσω:Τ'όνα χέρι νίβει τ'άλλο και τα δυό το πρόσωπο.Πάντως γιά την αυτοκτονία του εφοριακού,ουδέν νεώτερον.Ανώνυμε:Ασφαλώς και η Αττική οδός είναι πενταροδεκάρες μπροστά σε άλλα 'θαύματα'που συντελούνται.Αλλά γιατί τη σνομπάρεις;;;;;Ο λαός λέει:μάζευε κι άς είναι και ρώγες.Επειδή όμως δεν έχουμε πιά την κακιά 'δεξά',αλλά....Δημοκρατική Κυβέρνηση(λέμε τώρα),δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς,να στραφεί το βλέμμα της πρώτα στα σκάνδαλα που βγάζουν μάτι;Και με την ευκαιρία:Οταν επί 'επατράτου' κλείναν τα Τέμπη γιά μερικές ώρες λόγω χιονιού,τα βοθροκάναλα έσκουζαν νυχθημερόν.Ξέρει κανείς σας πότε θα ξανανοίξουν κετά τόσους μήνες;Θα πληρώσει κανείς (και ποιός;;;) γιά την ταλαιπωρία των...υπηκόων;Προφανώς η αύξηση του ΦΠΑ και οι περικοπές μισθών, φαίνεται πως επαρκούν γιά να καλύψουν τις ζημιές.Αθάνατο 'κυκλάμινο'!!!!!Αθάνατε μαγεμένε ποδηλάτη,που 'δεν χρωστάς' σε κανέναν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.