Το Ποτάμι γέμισε με πολιτικούς φελλούς
29/06/2014 06:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Ποτάμι γέμισε με πολιτικούς φελλούς

Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές κι αν ήταν αυτό που μας ευχαρίστησε περισσότερο ήταν ότι… εξαφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Ποτάμι του έγινε ξαφνικά ρυάκι, στέρεψε και σα να μην είχε πολλά να πει χάθηκε από τις οθόνες. Και τι καλά, όλοι οι σοβαροί άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο χαμογέλασαν που δεν έβλεπαν στις οθόνες τον νέο… μεσσία της Ελλάδας. Είχαν βαρεθεί το ίδιο μοτίβο που πουλάει ο Θεοδωράκης. Ψευτοάνεση, ψευτοκουλτούρα, καταγγελτικός λόγος χωρίς καμιά σοβαρή πρόταση, άδειο σακίδιο και πολύ υφάκι. Μ’ όλα αυτά πήρε ένα 6% στις ευρωεκλογές και ηρέμησε, αν και οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να έχει μέχρι και 15%. Ισως γι’ αυτό και το Ποτάμι έπαψε να μας απασχολεί και είχαμε ηρεμήσει.

Φευ. Τα θαύματα στην Ελλάδα κρατάνε λίγο. Μόλις το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού πλησίαζε έκανε νέες εμφανίσεις ο… Σπορτ Μπίλυ της πολιτικής. Ξανά ο ίδιος ξύλινος λόγος, ξανά η αγραμματοσύνη, η κενότητα, η αναίδεια, το ύφος του «πάρτα όλα». Ακόμη και η επιλογή του Λαυρίου χρησιμοποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να γεμίσει τα κενά της πολιτικής… κενότητας της κίνησης αυτής που βρίσκεται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Λ-αύριο, για να μας δείξει ο Θεοδωράκης πώς οραματίζεται το αύριο. Όμως, καλά κάνει ο δημοσιογράφος και πουλάει τρέλα. Αφού υπάρχουν αυτοί που τον στηρίζουν και τον ψηφίζουν, ας τον λουστούμε όλοι μας.

Το συνέδριο είχε απ’ όλα. Δημοψηφίσματα στον τοίχο για θέσεις του κόμματος με τη μορφή διαγωνίσματος πολλαπλών απαντήσεων. «Θέλεις να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι;» - Ναι, μάλλον ναι, συμφωνώ, δεν συμφωνώ.

Είχε επίσης, εισιτήριο, ακόμη και για τους δημοσιογράφους. Θέλεις κύριε να πας να ακούσεις και να δεις το Ποτάμι; Θα πληρώσεις 5 ευρώ αλλιώς κάτσε σπίτι σου. Διότι, πίσω από το κόμμα δεν… υπάρχει κανείς. Το Ποτάμι και ο Θεοδωράκης προήλθαν από παρθενογένεση.

Είχε και τον δημοσιογράφο να μιλάει και να χρειάζονται… μεταφραστές. Διότι χωρίς μοντάζ είναι δύσκολο να σε καταλάβει ο κόσμος. Αφού έλεγε συχνά «τον επικεφαλή» είπε επίσης: «Νιώθω μια θετική αμηχανία για όλο αυτό που έχουμε στήσει. Δηλαδή η διάθεσή μας είναι πάρα πολύ θετική και για τα πρόσωπα που βλέπω, αλλά και για τα πρόσωπα που ακούω δηλαδή γι’ αυτές τις τοποθετήσεις που άκουσα στους τρεις τομείς που πέρασα και η αμηχανία έγκειται στο ότι… δεν ξέρω, μερικές φορές δεν χρησιμοποιώ πάντα τις σωστές λέξεις, η αμηχανία είναι ότι νιώθεις ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη και θα θέλω αυτή την ευθύνη να σας πω ότι δεν μπορώ να νιώθω ότι την παίρνω μόνος μου. Αυτή την ευθύνη την παίρνουμε όλοι μαζί.»

Καταλάβατε τίποτε;

Αλλά εκεί που το Συνέδριο έδωσε τα ρέστα του ήταν στις παρουσίες και στους σκοπούς των παρευρισκομένων. Διότι, ναι να πας στο ιδρυτικό συνέδριο ενός κόμματος, αυτό είναι ευγένεια και πολιτικός πολιτισμός. Αλλά να τον ικετεύεις να συνεργαστεί μαζί σου, είναι η επιβεβαίωση ότι τα άλλα κόμματα κοιμούνται με τα τσαρούχια όταν οι Θεοδωράκηδες όλου του κόσμου προελαύνουν προς την εξουσία.

Και ποιοι δεν… βούτηξαν στο Ποτάμι. Ο Μπουτάρης και ο Καμίνης. Ο Τατσόπουλος και ο Ψαριανός, η Εύα Καϊλή, διάφοροι Δημαρίτες και Πασόκοι που βλέπουν φως και μπαίνουν. Ο Καφετζόπουλος, ο Ξυδάκης, ο Αγγελος Δεληβοριάς. Και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Παπαμιμμίκος, ο Βίτσας, ο Ανδρουλάκης, ο Θεοχαρόπουλος. Ολοι τους έριξαν άδεια για να πιάσουν γεμάτα στα θολά νερά του Ποταμιού. Γιατί ποιος ξέρει πως θα τα φέρει η τύχη; Να στηρίζονται στις ψήφους των Ποταμίσιων και να μην έχουν κάνει προσπάθεια να τους προσεταιριστούν ακόμη και αν είναι από άλλον πλανήτη;

Το Συνέδριο του σακιδίου, της σαγιονάρας και της δηθενιάς είχε πρωταγωνιστή τον Θεοδωράκη, τον Αναγεννητή και αναμορφωτή της Ελλάδας ο οποίος ξέρει ότι τα πολιτικά κενά γεμίζονται γρήγορα, ακόμη και με… ποταμίσιες πέστροφες. Σιγά μην άφηνε η διαπλοκή κενό το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εμείς οι κακόμοιροι τι φταίμε που πρέπει να ανεχόμαστε και πάλι τους πολιτικούς φελλούς και τα απομεινάρια του κεντροαριστερού εκσυγχρονισμού;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Kράντωρ avatar
  Kράντωρ 29/06/2014 10:12:57

  O Σταύρος Θεοδωράκης είναι απόφοιτος Λυκείου, διότι δεν διέθετε ικανές πνευματικές δυνάμεις για να εισαχθή σε ΑΕΙ ή, έστω,σε ΤΕΙ. Η έλλειψις ευφραδείας οφείλεται στην όχι υψηλή διανοητικότητά του. Η δημοσιογραφική του σταδιοδρομία εκκίνησε από την ΠΡΩΤΗ το 1986 , κοινή έκδοσις των δύο τότε ΚΚΕ, εξωτ. και εσωτ.. Πολλοί νέοι κομμουνισταί εζητήθησαν να συμβάλλουν στην έκδοση της. Τάσος Τέλλογλου,Νίκος Ευαγγελάτος,Νίκος Τσαγκρής, Ελ.Καλογεροπούλου, Κατ. Ακριβοπούλου, Ιωάννα Μάνδρου, Σταύρος Λυγερός, Μαρία Παπουτσάκη κλπ. Οι περισσότεροι φοιτηταί ή νεαροί πτυχιούχοι. Ο Σ.Θεοδωράκης προσκολλήθηκε ως παιδί για όλες τις δουλειές. Κατάφερε να γίνη κρατικοδίαιτος στην ΕΡΤ και να συνεχίση στο MEGA της διαπλοκής των νταβατζήδων. Ιδεολογικώς αρνησίπατρις διεθνιστής του νεοταξικού κυκλώματος. Το Ποτάμ-ιον δεν είναι ποταμός αλλά το υποκοριστικό του ποταμού! Προσωπικώς πιστεύω ότι ούτε ρύαξ ή ρυάκ-ιον είναι,αλλά χείμαρρος τροφοδοτούμενος από τον θεό της βροχής Ὀμβρο, όποτε αυτός επιθυμεί. Όπου Όμβρος ανάγνωθι ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

  • Φώτης avatar
   Φώτης @ Kράντωρ 29/06/2014 15:46:53

   Παρα το ότι δεν ειμαι ουτε καν φίλα προσκείμενος στο ποτάμι επιτρεψτε μου να σας πω πως και μόνο το να συνδέετε την διανοητικότητα με την εισαγωγή σε ΑΕΙ δείχνει ότι ή βρίσκεστε...σε άλλη εποχή ή είστε εγκλωβισμένος σε συμπλεγματικά πλαίσια!Το γεγονός οτι έγινε αυτός που έγινε αποδεικνυει οτι μια καποια αξία την έχει.Το οτι δεν αποτυπώθηκε σε κάποιο τίτλο σπουδών είναι ήσσονος σημασίας.Μην γίνεστε λοιπόν τόσο προσβλητικός για συνανθρώπους σας που,στον τομέα του ο καθένας,προσπάθει για την ανέλιξη του με θεμιτά πάντα μέσα.Εκτός και αν έχετε αποδείξεις για το αντίθετο.

   • Nikoss avatar
    Nikoss @ Φώτης 30/06/2014 18:39:39

    Αγαπητέ Φώτη, Είναι τόσο προφανές, ετσι γίνεται πάντα, χαιδεύουμε κάποιον γιατι μας εξυπηρετεί εκεινη τη χρονική στιγμή και φυσικά χυδαίες επιθέσεις οταν βλέπουμε οτι μπορεί να μας απειλήσει.

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 29/06/2014 12:23:21

  Ας μην είχε την αβάντα των νταβατζήδων και δεν θα έπαιρνε ούτε 0,5 % . Βέβαια τον πήγαιναν γιά παραπάνω ποσοστά γιά νέο ΠΑΣΟΚ , αλλά τον αποδόμησε λίγο ο Λαζόπουλος και δεν τους βγήκε . Τώρα έχουμε νέα επεισόδια στην υπερπαραγωγή , του Σταύρου του Μεγαλοπρεπή .

 3. airman avatar
  airman 29/06/2014 16:34:50

  Όταν βλέπει το 7% να λύνει και να δένει, ονειρεύεται ότι με διψήφιο ποσοστό θα βαράει το ντέφι (όπως του λένε)! "Ποτάμι", "Ελιά" και Μπένυ βασιλιά! Υ.Γ. Αλέξη το νου σου, έσω σε εγρήγορση για να μη ξυπνήσεις "ξεσκέπαστος"!

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ airman 30/06/2014 11:08:56

   Δεν έχω αντίρρηση σε όσα από τα ήσσονος σημασίας διακηρύσσει ο κος Θεοδωράκης. Θα έλεγα ότι τα περισσότερα από αυτά είναι κοινότυπα και θάλεγα…. ….αυτονόητα…. Εννοώ βέβαια αυτά που μπόρεσα να καταλάβω.....από όσα είπε στο ιδρυτικό συνέδριο του "ποταμιού"…..στο Λαύριο.. Προσπάθησα πολύ ειλικρινά να ξεχωρίσω το ιδεολογικοπολιτικό του πρόταγμα ας πούμε, αλλά δεν μπόρεσα να το εκλάβω...επ’ ουδενί…. Ποιος είναι, τι πιστεύει, που τοποθετείται, σε ποια κατεύθυνση θέλει να οδηγήσει τα πράγματα και τι θέλει να μας πει αυτός ο άνθρωπος? Βέβαια το 6% του εκλογικού σώματος, είναι "τιμή" του και "καμάρι" του και του παρέχει το κάθε....δικαίωμα! Τι να κάνουμε? Αυτή είναι η τάση και η σημερινή στάθμη του ελληνικού εκλογικό σώματος σε.....ποσοστό 6%... Και πού... είμαστε … ακόμη!!!!!

 4. Αθηναίος avatar
  Αθηναίος 30/06/2014 13:53:20

  ας βρίθει πολιτικών ογκολίθων (Βούλτεψη, Γιακουμάτος,Μητσοτάκης κά).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.