#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2008 03:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Πολυτεχνείο τώρα δικαιώνεται…

Στο post «Πως έφτασαν στον Θ. Τσουκάτο» οι δικαστικές αρχές γράφαμε ότι ένας από τους κρίκους των «φιλικών εξυπηρετήσεων» στη διακίνηση του εμβάσματος του 1.000.000 μάρκων είναι και ο επιχειρηματίας κ. Στυλιανός Βίος, ο οποίος λέγεται ότι είπε για το ύποπτο έμβασμα: «Έφθασε σε μένα, αλλά δεν τα κράτησα εγώ. Έκανα εξυπηρέτηση σε φίλο μου». Ο οποίος ήταν ο Θεόδωρος Τσουκάτος. Γιατί επανέρχομαι στο θέμα; Γιατί κάποιοι αναγνώστες μου έστειλαν μήνυμα και μου έβγαλαν κόκκινη κάρτα επειδή μου διέφυγε ότι ένας «Στ. Βίος» ήταν στην «Συντονιστική Επιτροπή του Πολυτεχνείου». Και τι έγινε, τους απάντησα. Και ο Λαλιώτης ήταν. Και η Δαμανάκη. Και τι μ΄ αυτό. Αυτοί επιμένουν όμως και μιλάνε και για κάποιες μαρίνες στην Χίο όπου ο ίδιος επιχειρηματίας συνεργάζεται με ένα άλλο όνομα γνωστό από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Γ. Βερνίκος (Vernikos Yachts).

Στενή συνεργασία με τον κ. Βίο έχει όμως στην Χίο και ένας άλλο επιχειρηματίας από το χώρο του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκεται στην υπόθεση της Ζήμενς. Ο κ. Μ. Βόγιας, για τον οποίο διαβάστε εδώ:  Τι κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Και μια τελευταία απορία για κάτι που επίσης μου λένε, αλλά εγώ δεν θέλω ούτε αυτό να πιστέψω. Στην κοινή επιχείρηση των κ. Βίου και Βερνίκου αναφέρεται και κάποιο όνομα «Κωνσταντίνος Νικόλτσιος». Ποιος είναι αυτός, ρε παιδιά; Δεν πιστεύω να είναι ο ίδιος Κ. Νικόλτσιος που ήταν παλιά στο ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και μετά στην εφημερίδα «Πρώτη» και το ταμείο των δημοσιογράφων; Αδύνατον. Διαφορετικά, κάποιοι από εμάς εδώ θα αισθάνονται πολύ ηλίθιοι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αραβαντινός ο Κορυδαλλιώτης avatar
  Αραβαντινός ο Κορυδαλλιώτης 20/06/2008 09:10:33

  αφού ο τσου παραδέχεται πως τα πήρε, και στη συνέχεια δεν υπάρχει κρίκος στην αλυσίδα ... αυτός που κατονομάζεται από τον τσου το αρνείται συντριπτικά και το αποδεικνύει...

  τότε πόσα χρόνια είναι η φυλακή που προβλέπεταο για το αδίκημα του τσου;

  είναι εγγυημένη παραμονή στη φυλακή; ή θα συμβεί όπως με το εγγυημένο εισόδημα;

  εγώ εδώ είμαι και περιμένω.

  !!!

 2. Basil avatar
  Basil 20/06/2008 09:32:42

  Αυτά συμβαίνουν. Μερικοί σκαλφαλώνουν, άλλοι-οι περισσότεροι- ζουν τις ζωές τους. Το γεγονός παραμένει και τυλίγεται στο μύθο του. Δεν έχει σημασία τι ήταν ο καθένας, από που προέρχονταν και και που πήγε. Σημασία έχει ότι κάποιοι την καταλλήλη στιγμή ήταν εκεί και ξεπέρασαν τους φόβους.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/06/2008 09:53:35

  Δεν υπάρχουν ιδεολογίες δεν υπάρχουν αγώνες. Όλα γίνονται για τη μάσα και οι ιδεολογίες είναι το προκάλυμμα για να φτάσεις στη μάσα αυτή. Η γενιά του πολυτεχνείου όπως εξελίχτηκε αποδείχτηκε η χειρότερη γενιά στη μετεπαναστατική Ελλάδα. Διάβρωσε, διέφθειρε και κατέφαγε τα πάντα. Οι αγώνες της αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας την κατάργηση κάθε θεσμικού ελέγχου-ασφαλιστικής δικλείδας της κοινωνίας την εγκαθίδρυση του Κοτζαμπασιμού και γενικότερα είναι υπεύθυνη για όλα τα χάλια που βιώνουμε σαν κοινωνία σήμερα.

 4. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2008 10:48:04

  oxi ke dikeonete avto dikeothike ,kseplirothike tora irthe i ora tis pliromis

 5. velvet avatar
  velvet 20/06/2008 10:58:42

  ΝΑΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΝΙΚΟΛΤΣΙΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΣΧΟΛΙΟΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

 6. Factorx avatar
  Factorx 20/06/2008 11:09:44

  Στο μικροσκόπιο λογαριασμός 3,3 εκατ. μάρκων

  Για συμπληρωματικές εξηγήσεις καλείται μέσα στις επόμενες μέρες στον εισαγγελέα Παν. Αθανασίου ένας εκ των υπόπτων, που έχει ήδη εξεταστεί από τον εισαγγελέα, καθώς στον λογαριασμό του φέρεται να έχουν γίνει δύο διαφορετικές καταθέσεις, συνολικού ύψους 3,3 εκατ. γερμανικών μάρκων.

  Πρόκειται για τον Μ. Βόγια, που διερευνάται από τον εισαγγελέα εάν λειτούργησε ως παρένθετο πρόσωπο, εάν τα χρήματα που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του προέρχονται από τα «μαύρα ταμεία» της μητρικής Siemens και είχαν τελικό αποδέκτη πρώην υπουργό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως ύποπτος έχει καταθέσει έγγραφο υπόμνημα στον κ. Αθανασίου, στο οποίο εξηγεί ότι τα ποσά που κατατέθηκαν στον λογαριασμό του αφορούσαν επιπλέον εργασία σε σχέση με τη σύμβαση για τα Ρatriot.Ωστόσο, οι εξηγήσεις του δεν θεωρήθηκαν επαρκείς και γι αυτό ξανακαλείται από τον κ. Αθανασίου.

 7. Suhoi avatar
  Suhoi 20/06/2008 11:10:13

  Αυτός ήταν που εβρισκόμενος στη διοίκηση του επικουρικού Ταμείου των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ κατηγορήθηκε ότι τζόγαρε στο Χρημτιστήριο τα λεφτά του Ταμείου που ... "χάθηκαν"; Οι καταγγελίες εις βάρος του από άλλους υποψήφιους για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ήταν βαρύτατες.

 8. Στελιος avatar
  Στελιος 20/06/2008 11:17:49

  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ERYTHA HOTEL & RESORT ΤΗΣ ΧΙΟΥ
  Επενδύσεις 10 εκατ.ευρώ δρομολογούνται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Erytha Hotel & Resort, στη Χίο, όπως τονίζει στο Τ & P ο ιδιοκτήτης της Αρχιπέλαγος ΑΕ, που έχει το ξενοδοχείο, Στέλιος Βίος.
  Το συγκεκριμένο κονδύλι θα διατεθεί, σύμφωνα με τον κ. Βίο, για:
  - Την επέκταση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας,
  - Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών της και
  - Τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων ειδικής υποδομής και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων υψηλών προδιαγραφών.
  Ήδη, στο Erytha Hotel & Resort έχουν αποπερατωθεί οι εργασίες εκσυγχρονισμού των δωματίων, αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου, ανακατασκευής των κήπων και των πεζοδρόμων που συνδέουν τα 5 διαφορετικά κτίρια του συγκροτήματος, ανακαίνισης της υπαίθριας πισίνας και του pool bar.
  Σε εξέλιξη βρίσκονται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αρχιπέλαγος ΑΕ, τα έργα για την ανακατασκευή του lobby του ξενοδοχείου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου spa, κέντρου ευεξίας και γυμναστηρίου, το οποίο « πραγματικά θα αποτελέσει πρωτοποριακή, για τα δεδομένα του νησιού, κίνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βίος. ….
  Επισημαίνεται ότι από την ίδρυση του Erytha Hotel & Resort το 1990 έως σήμερα επενδύονται συνεχώς σημαντικά κεφάλαια για την ανανέωση του συγκροτήματος

 9. MIG avatar
  MIG 20/06/2008 13:30:06

  Αυτην την περιβοητη γενια του Πολυτεχνειου πρεπει να την στησουν στον τοιχο. Πως τα περασαν τα μαθηματα ωρε παλικαρια.? Αν κρινω απο τα εργα τους...

 10. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/06/2008 15:03:28

  Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου

 11. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/06/2008 15:14:17

  Γιατί να ντραπούμε?

 12. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/06/2008 15:16:18

  Καλά δεν ντρέπεστε καθόλου; Επειδή κάποιοι που συμμετείχαν στο έπος (κυριολεκτικά) του Πολυτεχνείου, απεδείχτηκαν όχι μόνο ανάξιοι, και άθλιοι, αλλά και χαμένα κορμία, με όλη τη σημασία της λέξεως, θα πρέπει να το μηδενίσουμε και να το σβήσουμε από τη σύγχρονη ιστορία; Τι κατάντια και τι ισοπέδωση των πάντων είναι αυτό; Τέτοια επανόρθωση και δικαίωση των Απριλιανών, που χλεύαζαν το Πολυτεχνείο, ούτε οι ίδιοι θα το περίμεναν. Θα φτάναμε μάλιστα στο σημείο να διαβάσουμε τη προτροπή "να στηθεί η γενιά του Πολυτεχνείου στο τοίχο" Τι άλλο θα πρέπει να δούμε; Χάθηκε , ένας, κάποιος σχολιασμός των θλιβερών αυτών σχολίων; Τι να πεί κανείς; Παρά αίσχος και ντροπή. Σε υβριστές συντάκτες και σε υπεύθυνους του blog.

 13. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2008 15:40:24

  Δημητριε opos se ole tis kinonikes omades etsi ke sta pedia tou politehniou ipirhan anrthopi ke antropakia .Gegonos omos ine oti i Antropi ehoun aposirti ke den tous kseroun oute ta pedia tous ta antropakia omos Laliotis ,Damanaki klp protagonistoun 33 hronia se ola ta komata ke epihirisis tou dimosiou tora kalos kakos pantos i embiria i prosopiki me avtous ine APOGOITEVSI .onomata Papageorgiou ,Kabouridis klp NTROPI !!!

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/06/2008 15:51:38

  ataktos
  Αν εσύ τους λες ανθρωπάκια, εγώ τους είπα πολύ χειρότερα. Τι σχέση έχουν όμως αυτά, με το "στήσιμο στο τοίχο" με την πλήρη απαξίωση του Έπους του Πολυτεχνείου, που επιχειρείται, και ιδίως με τη βροντερή σιωπή, του κατά τα άλλα ομιλιτικότατου Factor; Πολύ φοβάμαι, πως κάποτε πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες.

 15. En@s avatar
  En@s 20/06/2008 15:54:22

  Αυτη η λεγόμεμη γενια του πολυτεχνείου είναι ίσως η πιο άχρηστη γενιά που έβγαλε αυτος ο τόπος.

  Από την μια, ένα μέρος της, έδωσε σάρκα και οστά με περίτρανο τρόπο στον όρο λαμόγια και αυτό μας το αποδυκνύει με τον καλλίτερο τρόπο η καθημερινότητα της ειδησεογραφίας.

  Ένα άλλο κομμάτι της αποφάσισε να σκύψει το κεφάλι και ποτέ να μην ξαναμιλήσει για "το τότε" απαξιώνοντας πρώτα άπ όλα τον εαυτό του κυρήσωντας παράλληλα την έναρξη της αποπολιτικοποίησης.

  Τέλος ένα τελευταίο κομμάτι προσκολήθηκε σε έναν "αγάπης αγώνα άγονο" εμμένοντας σε αδιέξοδους αγώνες και ιδεολογικές πρακτικές αποξενονωντάς το δεκαετια με την δεκαετία απο την κοινωνία.

  Εν ολίγης 0 εις το πηλίκον.

  Υ.Γ: Αν αρχίζουμε δε και απαριθμούμε ονόματα σε αντιπαραβολή με σκάνδαλα της τελευταίας 25ετίας ο συσχετισμόςε θα είναι σοκαριστικός.

 16. Basil avatar
  Basil 20/06/2008 15:57:11

  @ Εξάκτινος
  Σύμφωνοι σήμερα δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Υπάρχει όμως το μέτρο. Αυτό μπορεί να προσδιορίσει την ισορροπία. Και έχει προ πολλού ξεπερασθεί. Αν το θέλεις και αλλιώς υπάρχει το καλό και το κακό. Αυτά είναι τα δύο άκρα. Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος εκδηλώνει σε κάποιες στιγμές της ζωής του και το καλό, σε άλλες το κακό και σε άλλες το φαύλο. Μην το ξεχνάς αυτό. Το αν κάποιοι πέρασαν τα μαθήματα το 74 με το λεγόμεμο πολιτικό 5 είναι άλλο θέμα.
  Δες και το Μάη στη Γαλλία πόσοι από αυτούς δεν εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους και τώρα είναι μοχλοί της νέας τάξης και του σιωνισμού; Αυτά συμβαίνουν. Εχει όμως και νεκρούς η ιστορία, αυτοί τι εξαργύρωσαν; Οι άλλοι όμως, αυτοί που σκαλφάλωσαν έγιναν οι εκφραστές της νέας κατάστασης. Ο Δήμητρης μιλάει για τους νεκρούς, και οι άλλοι μιλάνε για τους ζωντανούς-νεκρούς.

  Τα zombies ως γνωστόν δεν είναι χορτοφάγα.

 17. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 20/06/2008 16:15:53

  Κύριοι δε σχολιάζουμε άτομα αλλά κοινωνικές τάσεις. Η κυριάρχη τάση όπως αυτή εκπροσωπήθηκε από τα άτομα που αναφέρατε ήταν και είναι βαθύτατα παρακμιακή. Σαφώς και κάποιοι καπιλεύτηκαν κάποιοι σκοτώθηκαν κάποιοι αγωνίστηκαν και κάποιοι αποσύρθηκαν και πέθαναν στην ψάθα. Βασικά έχω κάνει μια παρατήρηση στη ζωή μου. Σε κάθε κοινωνία ή μικρόκοσμο υπάρχει ένα ποσοστό σκάρτων. Οι σκάρτοι συνήθως είναι ένα συγκεκριμένο ποσοστό. Αν αυτό το ποσοστό ανέβει π.χ. από το 10 στο 20% τότε έχουμε πρόβλημα. Στη γενιά του πολυτεχνείου συνέβη αυτό. Και στην τελική σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα με σταυροδοσία να μην έστελναν ως εκπροσώπους τους στη βουλή αυτούς που έστειλαν.

  Δημοκρατία σημαίνει και ευθύνη αλλά στην Ελλάδα την καταλαβαίνουμε ως μη ευθύνη. Όλοι είναι ανεύθυνοι.

 18. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 20/06/2008 19:09:18

  Για να μη λέμε ό,τι θέλουμε για τη Χίο:

  http://www.chiosnews.com/cn2512007958470.asp

  ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ επένδυσης συνολικού ύψους 10.323.265 ευρώ στις διατάξεις του επενδυτικού νόμου 3299/04 για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Erytha Hotel & Resort», ιδιοκτησία της εταιρείας Αρχιπέλαγος Α.Ε., στον Καρφά της Χίου, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

  Το ύψος της επένδυσης θα καλυφθεί κατά 25,2% με ίδια κεφάλαια, κατά 21,2% με εγκεκριμένο τραπεζικό δανεισμό και κατά 53,6% με επιχορήγηση του Δημοσίου.

  Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2008.

  Συγκεκριμένα, το επενδυτικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε προβλέπει:

  - Τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, καθώς και την επέκταση της μονάδας κατά 25 δωμάτια και 68 κλίνες.

  - Τη μετατροπή και την αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων που εντάσσεται λειτουργικά στην αρχική ξενοδοχειακή μονάδα σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας.

  - Την εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας αφαλάτωσης.

  - Την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, επιφάνειας 500 τ.μ.

  - Την κατασκευή ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για την ανάπτυξη θαλάσσιων σπορ.
  - Την αναβάθμιση στους χώρους της υπαίθριας πισίνας και του Βar, κ.α.

 19. Xase avatar
  Xase 20/06/2008 19:48:02

  Οταν εισαι νεος σηκωνεις το χερι και κανεις το
  σημα της νικης η το σημα της ειρηνης. Οσο μεγαλωνεις αρχιζουν τα χερια να κουραζονταο και το σημα μετατεπεται και γινεταιτο σημα της μερτσεντες.

 20. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/06/2008 22:30:17

  Anonymous των 8:36.
  Απάντηση δεν πήρα από κανέναν και φυσικά από τον ..λαλίστατο Φάκτορα, που σε άλλες ασήμαντες περιπτώσεις γράφει τα μύρια όσα. Επιτρέπεται τέτοια βροντερή σιωπή του, όταν χλευάζεται και πετιέται στα "σκυλιά" το έπος του Πολυτεχνείου;
  Αλλά και συ Anonymous των 8:36, νομίζεις ότι το ξύλο που έφαγες, σου επιτρέπει να ανέχεσαι και να διαβάζεις εμετικά-χουντικά καλέσματα "να στηθή στο τοίχο η γενιά του Πολυτεχνείου" και μην αντιδράς; Δεν αφορά και σένα αυτό; Τι στάση ανοχής στο ξεφτυλισμού και στην ύβρη είναι αυτή; Ντροπή σας ; Δυστυχώς είστε απαράδεκτοι..

 21. Theodore avatar
  Theodore 20/06/2008 22:31:41

  Μερικες φορες, εισαστε πολυ συναισθηματικοι.
  Ε ναι ρε παιδια. Τοτε, νεοι οντες, σκεφτονοτυσαν ετσι και επρατταν ετσι.
  Τωρα, μετα απο 35 χρονια, η ζωη τους αλλαξε,(βοηθουσης και καποιας συμβιας σιγουρα)και σκεφτονται αλλοιως.
  Και μηπως ειναι οι μονοι, που πεσανε στη λουμπα της κονομας;
  Δυστυχως, και πραγματι, η γενια αυτη, ενω ξεκινησε με τις αριστες προυποθεσεις, τακανε σκατα.Και αποσκατα.
  Οσον αφορα στο πως πηραν τα χαρτια τωρα.
  Μα που ζεις ανθρωπε μου;Δεν εχεις ακουστ για το περιβοητο "δημοκρατικο 5", που απητηθη και εληφθη απο τη σπουδαζουσα τοτε νεολαια, επι ποινη της ταμπελλας του χουντικου, σε καθηγητη, που δεν υπεκυπτε και δεν το χορηγουσε;
  Ετσι τα πηραν τα χαρτια.

 22. Suhoi avatar
  Suhoi 20/06/2008 23:04:09

  Χάσαμε, αλλά είχαμε δίκιο. Νομίζω ότι αυτό ταιριάζει για τη γενιά του Πολυτεχνείου και για όλες τις γενιές που αγωνίστηκαν. Χάσαμε, αλλά είχαμε δίκιο για τις ιδέες μας και εν πάση περιπτώσει ήταν ένας ωραίος αγώνας. Οι άλλοι, αυτοί πουπεριγράφει ο ΦακτορΧ, κέρδισαν. Δυστυχώς.

 23. ataktos avatar
  ataktos 20/06/2008 23:34:20

  suhoi -oxi emis den hasame alla ihame dikio
  avti apla kerdisan stigmiea ,to kalo ine oti den tha ta paroun mazi tous stis tzepes tous
  Ehasan
  avti pou efigan apo dipla mas ,simera ke avrio
  avti pou zbrohtikan sto ethanio ,narkotika (sinithos nei antropi ) klp
  ke opos blepis avti pou kerdisan ine i apolitik ke o erpon fasismos pou ipoula metaferthike se avton ton topo .

 24. Basil avatar
  Basil 20/06/2008 23:40:39

  @ Eξάκτινος

  Το πρόβλημα όπως το βλέπω σχετίζεται με την "χρονική άγκυρα" που τοποθετείς δηλ. την χρονική αναφορά. Αυτό είναι καθοριστικό. Η Ρεπούση & σια την τοποθετούν στη τουρκοκρατία. Πριν από αυτό υπήρχε κάτι άλλο που δεν μας αφορά. Εσύ την τοποθετείς αυθαίρετα κατά την γνώμη μου κάπου στη μεταπολίτευση. Αν εξετάσεις την ιστορική περίοδο του 20ου αιώνα θα δείς ότι οι Ελιτ πάντα έθεταν αποκλεισμούς και δρούσαν ως τοποτηρητές των ξένων. Αυτό δημιουργεί σειρά από προηγούμενα που συσσωρεύονται και δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση. Εδώ οι Ελιτ δεν έκαναν το παραμικρό για την εκτόνωση της κατάστασης. Α παγκοσμιος, Μικρασιατική καταστροφή, δικτατορία του 36, Β παγκόσμιος, Εθνική αντίσταση, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, Κυπριακό, Αποστασία, Χούντα, είναι απόδειξεις ότι οι ελιτ δεν μπορούσαν να δουν πέρα από τη μύτη τους. Οι ξένοι πάτρωνες να είναι καλά. Αυτό κάπου θα εκραγεί.

  Αν περιορισθούμε στην χούντα βλέπουμε ότι εδώ εγκαινιάζεται μια γενικώτερη παραβατική συμπεριφορά με πρότυπο τη μαγκιά και την αναίδια ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό. Επίσης έχουμε κατάργηση υποχρεωτικής παρακολούθησης, μεταφορά μεταφερόμενων, και Γ' εξεταστική επι χούντας και ακόμα καλά κρατούν. Παραβίαση ή κατάργηση των νόμων για την προώθηση των μικροαστικών συμφερόντων πάλι έχουμε κορύφωση επί χούντας (αντιπαροχές κλπ). Αστικοποιήση χωρίς μέτρο, αρχή επί εθνάρχη, κορυφωση στη χούντας. Επομένως δεν μπορούμε να λέμε γενικώς και αορίστως ότι η γενιά αυτή είχε μια παρακμιακή κουλτούρα. Ετσι εξελίχθηκε αργότερα. Αν εισαχθεί και η παράμετρος της μαζικού πρότυπου (μαζική δημοκρατία το ονομάζει ο Κονδύλης)τότε μπορείς να καταλάβεις την εξέλιξη που έγινε. Μην ξεχνάς τον ρόλο των ελιτ (ελίτ λέμε τώρα).

  Συμπερασματικά : Ναι, συμφωνούμε ότι πολλοί πήραν τα 30 αργύρια αλλά βρήκαν ένα έδαφος γόνιμο που το είχαν προετοιμάσει οι προηγούμενοι (ίσως από το 1832;)

  Και μία παρατήρηση: λέτε για την SIEMENS και εδώ η χρονική άγκυρα τοποθετείται πάλι αυθαίρετα στο 98. Νομίζω ότι οι πρακτικές αυτές υπήρχαν από πολύ παλιά. Εχετε δεί άλλες συσκευές εκτός από SIEMENS από τη δεκαετία του 30 'εως σχεδόν το 70-80. Αυτά είναι διαχρονικές πρακτικές.


  @ Δημήτρης

  Είδες τι εστί βερυκοκο; δεν είναι ωραίο να πειράζεις μύθους.

 25. Factorx avatar
  Factorx 20/06/2008 23:50:44

  @Δημήτρης. Όποιος βιάζεται πάντα σκονταύτει φίλ μου. Εχουμε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα απο τς 16 και τελικά μπήκα μέσα μόνο με dial up. Εισαι ο πρώτος που απαντώ. Ήσουν στο Πολυτεχνείο; Ορισμένοι απο απο εμάς ήτανε με όλα τα συμπαρομαρτούντα. Μια μάλιστα ήτανε στο Συντονιστικό των μαθητών και γνωρίζει. Μπορούμε να μιλάμε λοιπόν και να λέμε οτι θέλουμε για την ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ. Και μην ψαρεύσεις στα θολά νερά. Για τους Λαλιώτηδες και τους άλλους μιλάμε. Δεν μιλάμε για τον απλό λαό.

 26. Factorx avatar
  Factorx 20/06/2008 23:53:19

  @Δημήτρης. Και μόνο όταν καταρίψουμε όλους τους μύθους, πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η μεγαλύτερη λεηλασία απαρχής ελληνικού κράτους θα μπορέσουμε να ελπίζουμε οτι κάτι θα γίνει. Εδω ρε μεγάλε ο θεοδωράκης έγινε υπουργός του Μητσοτάκη κι εσύ κάθεσαι και μας λές για το ΄"Πολυτεχνείο";

 27. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/06/2008 01:01:46

  "Ο Δήμητρης μιλάει για τους νεκρούς, και οι άλλοι μιλάνε για τους ζωντανούς-νεκρούς.

  Τα zombies ως γνωστόν δεν είναι χορτοφάγα", -Basil

  @Δημήτρης: ΠΙΣΤΕΥΩ- ΝΟΜΙΖΩ- ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ότι,

  στον Φάκτορα είμαστε υποχρεωμένοι, γιατί έχει στήσει αυτό το φόρουμ κι εμείς μπορούμε να συν-ζητάμε. Δεν είναι μπαμπάς μας ούτε διαφωτιστής- καθοδηγητής- ινστρούχτοράς μας, που δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα χωρίς αυτόν. ΕΜΕΙΣ είμαστε το ΑΝΤΙNEWS. Κι Εσύ, κι ο κάθε Anonymous, κι ο En@s, κι ο Εξάκτινος, κι ο MIG, κι ο ataktos, κι ο velvet, κι ο ΠΔύο, κι ο Suhoi, κι ο ΣΤΕΛΙΟΣ, κι ο Xase, κι ο Theodore και ο Basil. Με τα στραβά και τα καλά μας. Άλλος είναι πιο Δεξιός, άλλος πιο Αριστερός, άλλος τίποτα, άλλος όλα, ο παράλλος αναγεννημένος χριστιανός κι ο δίπλα αναγεννημένος αρχαιοελληνιστής, και πάει λέγοντας.

  Αυτό το "πάει λέγοντας" είναι και το "ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ". Δηλαδή, να μην σταματήσει η κουβέντα με τίποτα, και να δούμε πού θα μας βγάλει. Για να γίνει αυτό, απαιτείται να υπάρχει, κατ' αρχάς- in the first place, και κατ' Αρχήν- in principal, ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ, ώστε να αρχίσει η ευ-εργετική συν-ζήτηση, ο ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ της διαλεκτικής έρευνας, που φανερώνει τον κάθε φορά ζητούμενο ΛΟΓΟ.

  Σ' αυτό το ταξίδι Αντι-Λόγου -> Δια-Λόγου -> Λόγου ΟΛΟΙ είναι ευ-πρόσδεκτοι, υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: να είναι ευγενείς. Οι πολιτικές τους πεποιθήσεις ούτε είναι ούτε δεν είναι προϋπόθεση συμμετοχής. Κανένας δεν έχει το αλάθητο, καμία ιδεολογία δεν είναι εκ προοιμίου ανώτερη ή κατώτερη άλλης. Όποια αντέχει στην τριβή του Διαλόγου, δικαιώνεται και προχωράει, μέχρι να συναντήσει την επόμενη που θα την θέσει υπό την αμφισβήτηση Αντι-Λόγου.

  "Και πάει λέγοντας" τούτο το μπλογκ- "Bounty*," που πάνω του ταξιδεύουμε κι ΕΜΕΙΣ ως πλήρωμα, φίλε, στους ωκεανούς του Διαδικτύου. Κανείς δεν ξέρει αν θα πιάσουμε ποτέ στεριά και ποιο λιμάνι ψάχνουμε. Καλές προθέσεις έχουμε κι ελπίζουμε στο "ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ", ακολουθώντας την ρότα την μυστική που μας σιγοψυθιρίζει στ' αυτί ο προπαππούς Ηράκλειτος: "Αν μη έλπηται ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ ουκ εξευρήσει"...

  ΥΓ. Δημήτρτη, ο Basil από το 3ο κι όλας σχόλιο ξεκαθάρισε τα πράγματα. Κι άλλοι μετά από αυτόν. Τώρα, αν ακούς πολλά χαιρέκακα σχόλια για την γενιά του Πολυτεχνείου, μην ξεχνάς ότι όλοι αυτοί ΜΟΛΙΣ πριν λίγα χρόνια πήραν θάρρος ξεμύτισαν από το καβούκι της ιδεολογικής κρυψώνας τους. Θα το ξέρεις, πιστεύω, το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι στην ζούγκλα, ε;
  Όσο για τον Φάκτορα, μην ξεχνάς και την "τρέλλα" του, που τον φέρνει -κουφή η ώρα!- τούμπα σε χαντάκια με αεροπλάνα. Δηλαδή, έχει και δοκιμές για το "Μαύρο Ρόδο" με τον Πάνο, συν τοις άλλοις. Ας τους ευχηθούμε, λοιπόν, "ΚΑΛΗ ΕΠΙΥΧΙΑ"...

  (Πιστεύω ότι, μέχρι να ανεβάσω το σχόλιο, θα σκάσει μύτη κι αυτός)

  ------------
  * ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ

  Αν συγχωρέσεις τον εαυτό σου,
  αν καταφέρεις ν' αγαπήσεις, λένε,
  αυτό το μαύρο φώς αλλάζει χρώμα,
  -νομίζω λένε κάποιοι ακόμα.

  Μοιάζουνε μαύρα τα νερά που ταξιδεύουμε
  όμως εμείς βλέπουμε χρώματα κι ακόμα
  πάνω στο Boundy λέμε αντέχουμε.

  Στα μονοπάτια αυτά που χάραξες
  τα φίδια ζητάνε να συρθώ για να περάσω
  θα κατεβαίνω μέχρι να φτάσω
  κάτω από τόνους πλαστικά σκουπίδια
  εκεί που λάμπουν τα χαμένα δαχτυλίδια
  στην αμμουδιά σου να μη ξεχάσω
  της μοναξιάς μου το γεράκι να γυμνάσω
  τα φίδια κρέμονται απ' το δέντρο σα θηλιά
  μα αν τους ξεφύγω μπορεί να πιάσω
  το άλογο σου απ' το λαιμό και αγκαλιά
  να ταξιδεύουμε μέσα στη μέρα
  που χρόνια τώρα τρέχω να προφτάσω.

  Τι είν' η γαλήνη, τι είν' η γαλήνη;
  αν συγχωρέσεις τον εαυτό σου
  λένε πως βλέπεις την απάντηση γραμμένη στη σελήνη.

 28. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 21/06/2008 01:09:59

  Όπα, sorry: "Το καράβι" είναι τραγούδι από τα πάλαι ποτέ "ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ", σε στίχους και μουσική Παύλου Παυλίδη.

 29. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 21/06/2008 01:20:45

  @ basil Δε θα σου απαντήσω εκτενώς διότι δεν έχω χρόνο. Η χρονική απαρχη σε αυτά που λες εντοπίζεται στην περίοδο που μας πήραν οι Αμερικάνοι από τους Εγγλέζους με εκείνο το περίφημο τηλεγράφημα.
  Μετά άρχισαν όλα αυτά που γράφεις έγιναν φανερά επί χούντας και συνεχίστηκαν μετά. Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ανακόπηκαν και επιταχύνθηκαν από τους μετέπειτα και φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.

  Ειδικά αυτό που λες συνεχίστηκε με τέτοιους ρυθμούς και είναι αυτό που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

  Αν περιορισθούμε στην χούντα βλέπουμε ότι εδώ εγκαινιάζεται μια γενικώτερη παραβατική συμπεριφορά με πρότυπο τη μαγκιά και την αναίδια ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στον κρατικό μηχανισμό.

 30. Anonymous avatar
  Anonymous 21/06/2008 11:05:11

  'Ολοι καθόμαστε πάνω στον Τιτανικό και συζητάμε πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους οι θερμαστές και πόσο αρμονικά παίζει η ορχήστρα. Σωσίβιες λέμβους θυμήθηκε κανείς να κατεβάσει;

  http://www.ppol.gr/fullarticle.php?id=3600

 31. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/06/2008 13:42:02

  ΕΠΙΜΕΝΩ μέχρι τέλους!!..
  Γιατί δεν τοποθετείται κανείς, μηδέ του Φάκτορα εξαιρουμένου, στο επαίσχυντο και φασιστικό σχόλιο: "Αυτην την περιβοητη γενια του Πολυτεχνειου πρέπει να την στήσουν στον τοιχο"(MIG);
  Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι στον Φάκτορα που έχει στήσει αυτό το φόρουμ; (Ανάμεσα στις χιλιάδες στη χώρα μας).
  Και γιατί, αυτό του δίνει το δικαίωμα να φιλοξενεί και μάλιστα ασχολίαστες, παρόμοιες ολοκληρωτικές-άθλιες, απόψεις για στησίματα στο τοίχο (MIG);
  Και είναι απλά "χαιρέκακα σχόλια ("νήπιος γέρων") οι παραπάνω απόψεις;
  Τι να πεί κανείς, χάθηκαν ποιά οι έννοιες των λέξεων.
  Επίσης, είναι πολύ άχαρο και μη αποδείξιμο, είτε να επικαλείται κανείς τη πραγματική ή όχι συμμετοχή του ΤΟΤΕ, ή να ρωτάει όποιον έχει άλλη άποψη αν συμμετείχε ή όχι ; Έλεος;
  Τι νόημα έχει κάτι τέτοιο, μετά 35 χρόνια; Πέραν του ότι, αυτοί που επικαλούνται τη συμμετοχή τους το 73, σιωπούν όταν το 2008, άλλοι ζητούν εκτελεστικά αποσπάσματα. Έλεος !!. (δις).
  Τέλος, το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι στην ζούγκλα, μάλλον ταιριάζει σ'αυτούς που εκ του ασφαλούς (και υπό την ανωνυμία!!) της Δημοκρατίας, λοιδωρούν, και προπηλακίζουν (για δεύτερη φορά) όσους έβαλαν το κεφάλι τους στον τροβά, όσους βασανίστηκαν, καταστράφηκαν, σακατεύτηκαν.
  Για την μετέπειτα πορεία, κάποιων απ'αυτούς, ο ίδιος τους έκρινα με το σκληρότερο και πιό αμείλικτο τρόπο. Όχι όμως και με ακραίες-απάνθρωπες, χιτλερικές τελικές -λύσεις .
  Σημείωση: Δεν καταλαβαίνω τις “τρέλλες”, τις τούμπες σε χαντάκια με αεροπλάνα, τις δοκιμές για “Μαύρο Ρόδο” με Πάνο κλπ. κλπ. , που αναφέρονται προφανώς στο Φάκτορα. Αλλά και ότι να σημαίνουν, με τίποτε δεν δικαιολογούν την ενοχή και τη σιωπή στις όποιες ΦΑΣΙΣΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.

 32. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/06/2008 16:54:38

  Και ο Κον Μπεντίντ συμμετείχε στον Μαη τού 68 αλλά τώρα ειναι καραφασισταριό τού κερατά..
  Δηλαδή θα αθωώνεται κάθε τωρινό λαμόγιο επειδή συμμετείχε στο Πολυτεχνείο???
  Θάλεγα μάλιστα οτι όποιος συμμετείχε στο Πολυτεχνείο τότε και ξεπουλήθηκε μετά είναι διπλά απαράδεκτος επειδή στηρίχτηκε στο γεγονός τής συμμετοχής του και κονόμησε (δεν πρόκοψε επειδή άξιζε αλλά επειδή πούλησε την συμμετοχή του σε εναν αντιστασιακό αγώνα).
  Θα σηκωθούν απο τούς τάφους τους χιλιάδες ανωνυμοι νεκροί τής Εθνικής Αντίστασης πού δεν πούλησαν τίποτα παρά τον εαυτό τους γιά μιά καλύτερη Πατρίδα γιά να φτύσουν κατάμουτρα τέτοια τυπάκια..
  Και δεν ειδα ουτε τον Μηνη ,ουτε τον Μουστακλή ούτε τον Οπρόπουλο ούτε τον Παναγούλη ,ούτε την σπουδαια Κυρία Πέπη Ρηγοπουλου(ναι ηταν η κοπέλλα που πατησε το τανκ οταν εσπαγε η κεντρική πορτα τού Πολυτεχνειου)να εξαργυρώνουν τούς αγώνες τους με αργύρια..
  Οποιος το έκανε ειναι κατάπτυστος..
  Και δυστυχώς ΄Τα στερνά τιμούν τά πρώτα΄.
  Οπότε ναί μέν το Πολυτεχνείο ήταν μιά κορυφαία αντιστασιακή στιγμή τής νεώτερης Ιστορίας μας,αλλά δεν θά χειροκροτήσουμε ,ούτε θα αθωωώνουμε μονίμως σήμερα κάποιους μονον και μονον επειδή κάποτε συμμετείχαν σε μιά σημαντική εξέγερση..
  Υ.Γ.
  Φυσικά και διαφωνώ για στησιματα στον τοιχο κ.λ.π.
  Ειναι απαράδεκτα..

 33. Basil avatar
  Basil 21/06/2008 16:58:49

  @ Δημήτρης

  Καλησπέρα. Καταλαβαίνω θές να πείς όμως σκέψου τα παρακάτω:
  α) Σχολείο πλέον δεν υφίσταται. Πλαίσιο λειτουργίας δεν υπάρχει. Οποιος μπορεί πρέπει να στείλει τα παιδιά του σε ιδαιωτικό. Ο΄Ευθυμίου (υπουργός παιδείας ειχε δε πεί το εξής : "Τα παιδία μας τα στέλνουμε σε ιδιωτικό γιατί και εγώ και η μητέρα τους εργάζομαστε και δεν έχουμε άνθρώπο να τα κρατάει" και σε ποιό ιδιωτικό ?" στο κολέγιο αθηνών" ΕΡΤ
  β) Ποιοί είναι αυτοί που ξεπούλησαν τον ΟΤΕ και γενικώτερα την χώρα΄
  γ) ποιοί είναι αυτοί που οδηγούν το ΕΣΥ σε διάλυση με απώτερο στόχο την ιδιωτική υγεία.
  δ) Ποιοί είναι αυτοί που δημιούργησαν τους κοινωνικά αποκλεισμένους?
  ε) Ποίοι είναι αυτοί που προπαγάνδιζαν την ισχυρή ελλάδα και έφαγαν τρελλά λεφτά από το χρηματιστήριο?
  στ) Ποιοί είναι αυτοί που εμπνεύστηκαν και πήγαν να υλοπόιησουν το σχέδιο Αναν?
  ζ) Ποιοί είναι αυτοί που έστρωσαν το δρόμο στο Σημίτη και στο εκσυχρονιστικό καθεστώς των κόττερων, της κόκας, του βιάγκρα και της γευσιγνωσίας.

  Προφανώς για όλα τα παραπάνω φταίνε τα UFO, εγώ, εσύ, ο ΝΓ, και ο φάκτορας.Δεν είναι αυτοί που έστησαν εξουσιστικούς και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς
  Δεν είναι ο Λαλιώτης, ο Ευθυμίου, η Δαμανάκη, ο Μίμης, ο κοτζιάς, και τόσοι άλλοι που λόγω της συμμετοχής τους σε μια εξέγερση, την κεφαλοποίησαν είτε ώς κύρος απόψεων, είτε ως μαύρο χρήμα. Τελικά οι ζωές μας είναι καλύτερες ή χειρότερες καθώς περνούν τα χρόνια? Από αυτό κρίνεται μια γενία. Αν άφησε μια παρακαταθήκη στις επόμενες.
  Η γενία του πολυτεχνείου τι αφήνει? Σε πληροφορώ ότι αυτή η έννοια δεν υφίσταται πλέον. Τα θέλουμε όλα τώρα. Να πάνε να γ@μ#θ*$!! οι επόμενες γενιές.

  Και πρόσεχε, κυκλοφορούν πολλοί της γενιάς αυτής εκεί έξω. BRAIN_BRAIN_BRAIN......

 34. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/06/2008 17:12:52

  Μπράβο

 35. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/06/2008 17:54:57

  Σπύρος 4:54.
  Σ'ευχαριστώ πολύ</b)!
  Επιτέλους! Μετά 36 ώρες βγήκε και ένας άνθρωπος να καταδικάσει την αίσχιστη πρόταση :"να στηθεί στο τοίχο η γενιά του Πολυτεχνείου"(MIG).
  Συμφωνώ, σχεδόν σε όλα που γράφεις. Δεν ανέφερα πουθενά, πως αξίζουν χειροκρότημα όσοι συμμετείχαν στην εξέγερση. Μάλιστα χαρακτήρισα(πιό πάνω) ανάξιους, άθλιους, χαμένα κορμία όσους με τη στάση τους δεν τίμησαν την τότε συμμετοχή τους, και μάλιστα εξαργύρωσαν με οφίτσια τους αγώνες τους.
  Προς Basil
  Ισχύουν και για σένα, τα περισσότερα, από όσα γράφω στο Σπύρο.
  Άλλο όμως αυτό, άλλο τα στησίματα στους τοίχους , που περιέργως και συ basil δεν βρήκες κουβέντα να πείς, στις 300 περίπου λέξεις σου... Ενώ προτίμησες να πείς Να πάνε να γ@μ#θ*$!! οι επόμενες γενιές. Είναι θαυμάσιο!! Τέτοιος αλτρουϊσμός και αλληλεγγύη στα παιδιά μας.
  Εύγε σου!!...
  Όσο για την βροντώδη σιωπή του Φάκτορα, ελπίζω να οφείλεται σε βλάβη του δικτύου. Αν όχι, κρίμα, και πάλι κρίμα.
  Σημείωση: Τι εννοείς basil :να προσέχω.... brain.brain brain.;

 36. Basil avatar
  Basil 21/06/2008 18:33:49

  Δεν ακούω από κανένα σήμερα αυτή την έκφραση. Τουναντίον βλέπω μια αντίληψη που λέει όλα πρέπει να γίνουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν αφήνεις τίποτα για τις επόμενες γενεές.Μιλάω για την κυρίαρχη αντίληψη. Αυτή την αντίληψη που καλλιέργησε η γενία. Οχι για την δική μου.
  Το brain.brain brain.είναι η έκφραση των ζωντανών -νεκρών των zombies του σχολίου 18.

 37. Σπύρος avatar
  Σπύρος 21/06/2008 18:50:40

  Φίλε Δημήτρη ,το γενικό μπάχαλο πού επικρατεί στην κοινωνία αλλά και το γεγονός ότι παλιές ΄Ιστορικές διακρίσεις΄τείνουν δυστυχώς να ξεχαστούν-με ευθύνη θάλεγα μεγαλύτερη αυτών πού μιλούσαν γιά Κοινωνική Δικαιοσύνη-θά γραφτούν και ακραία πράγματα...
  Απο την μιά οι γάλλοι σοσιαλιστές που καταργούν την ταξική πάλη-κάποτε την ειχε καταργήσει και ένας αστείος Υπουργός Εργασίας ονόματι Λάσκαρης στην Ελλάδα-απο την άλλη οι νεοφιλελευθερες μπούρδες περί ΄Τέλους της Ιστορίας΄ά λά Φουκουγιάμα έχουν δόσει την δυνατότητα να γράφονται και σοβαρότατες ανακρίβειες ή να εμφανίζονται στο προσκήνιο απόψεις ακραίες έως αντιδραστικές...
  Δυστυχώς όταν οι εκπρόσωποι τής ΄Προόδου΄έχουν εξισωθεί βάσει τών πολιτικών επιλογών τους μέ δυνάμεις παραδοσιακά ΄συντηρητικές΄χάνεται η μπάλλα.
  Υ.Γ.
  Εμένα το ίδιο με ενοχλεί που μερικοί χειροκροτησαν τίς αγωγες Βγενοπουλου κατά Τσιπρα και ΓΑΠ...
  Λες και δεν καταλαβαινουν οτι η προσβλητική στάση καποιων Νέου Τύπου επιχειρηματιών,απεναντι στούς δημοκρατικούς θεσμούς,επι τής ουσίας ανοίγει κερκόπορτες εκτροπών .

 38. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 21/06/2008 19:22:05

  basil με συγχωρείς πολύ, "Δεν ακούς από κανέναν σήμερα αυτή την έκφραση"; Τον σχολιαστή με αρ. 11 MIG, που τον ανέφερα τόσες φορές, σε τόσα σχόλια, δεν τον "άκουσες": MIG June 20th, 2008 at 1:30 pm Αυτην την περιβοητη γενια του Πολυτεχνειου πρεπει να την στησουν στον τοιχο; Τι να πει κανείς; Αν πας να μας τρελάνεις, πεστο μας και χαλάλι σου .
  Σπύρο
  Συμφωνούμε κατά 99%. Εκτός από το οι εκπρόσωποι τής "Προόδου έχουν εξισωθεί βάσει των πολιτικών επιλογών τους με δυνάμεις παραδοσιακά "συντηρητικές".
  Όχι μόνο δεν πιστεύω κάτι τέτοιο, αλλά και στη 7η δεκαετία μου, αγωνίζομαι με τις όποιες δυνατότητες, για προοδευτικές αλλαγές στη χώρα μας, γιατί νομίζω ότι: το οφείλω στα παιδιά μου και στη γεννιά τους, που δεν τους αφήνουμε και τον καλύτερο δυνατό κόσμο, αντίθετα..
  Και βλέπω πως, αργά και βασανιστικά, κάτι πάει να γίνει, στο σημερινό τέλμα...

 39. Basil avatar
  Basil 21/06/2008 22:39:48

  Επόμενως αγαπητέ Δημήτρη πέρασες πολλά και ξέρεις ακόμα περισσότερα. Ομως μην κολλάς στις λέξεις.
  Σε μία τέτοια επικοινωνία θα γίνονται παρεξήγεις.
  Τι θελώ να πω κοντολογίς: ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ> Τι στο καλό θα παραδώσει η γενιά του πολυτεχνείου; ΤΙ ΠΕΣΤΟ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΙ; Τον τσουκάτο και τον λαλιώτη; Την γενικευμένη μίζα; Το power game που γίνεται στις εταιρείες; Το βιάγκρα; ΤΙ; Η ένα δείκτη γεννήσεων 1.36 παιδιά ανά γυναίκα; Αυτό το τελευταίο το θεωρώ ταφόπλακα ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΚΕΣ. Αν είναι το τέλος μιας εξέγερσης, να είναι αυτός ο δείκτης που σημαίνει ότι η κοινωνία πέρασε σε στάδιο παρακμής και δεν θέλει να μεγαλώνει παιδιά, τότε πρέπει να εξετασθεί και να του γίνει κριτική. Αν είναι τα τζιπ, να είναι η πραγμάτωση του οράματος του πολυτεχνείου τότε χαρισμά σας. Δεν θές να το δεις και πιάνεσε από λέξεις και εκφράσεις για να σώσεις αυτό που δεν σώνεται. Οι κύριοι εκφραστές αυτής της γενείας μίλησαν και να τα έργα τους. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ πάτε να γ@μ#θ*$!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΠΡΙΝ.

  ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΛΘΕ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΙΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Δεν είναι όλα όπως τα θές.

  Και δε μου λες το τσουκάτο τι τον κάνεις; ο MIG λέει στο τοίχο. Γνώμη του. Προσωπικά λέω αυτός και οι άλλοι της μίζας και της διαπλοκής μέσα, απόσυρση ισόβεια. Δεν καταδικάζω κανένα. Αυτός ο καθωσπρεπισμός δεν μου πάει.

 40. Anonymous avatar
  Anonymous 22/06/2008 11:32:39

  Φίλε Σπύρο,
  άν είναι φασίστας ο Κον Μπεντίτ (δεν ντρέπεσαι, Εβραικής καταγωγής είναι ο άνθρωπος, έλεος, δεν είμαστε όλοι σαντάμηδες σ' αυτή τη χώρα), τι είναι κάποιοι που βγαίνουν κάθε βράδυ στα παράθυρα;
  Έχουμε χάσει κάθε μέτρο και κάθε αίσθηση της αλήθειας, αυτό το τρελοκομείο όπου ζούμε, μας αξίζει.

 41. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/06/2008 11:55:27

  Οποιος είναι Εβραϊκής καταγωγής αθωώνεται ανώνυμε??
  Απο πότε η καταγωγή ειναι τεκμήριο αθωώτητας??
  Aυτός να ντρέπεται,πού υποστηρίζει καθε εισβολή και καθε βομβαρδισμό..Και ακομα χειρότερα επειδή είναι Εβραίος και γνωρίζει τι έχει περάσει ο λαός αυτός..

  Φυσικά και ένας φασίστας μονον θα χαιρόταν για τις βομβες ουρανιου πού έπεφταν στην Σερβία και γιά τούς 120000 νεκρούς στο Ιράκ..
  Αυτοι που βγαινουν στα παραθυρα λεγονται παπαγαλάκια.....

 42. Anonymous avatar
  Anonymous 22/06/2008 12:09:33

  ... και τί ακριβώς λένε όταν παπαγαλίζουν, παρακαλώ;

 43. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/06/2008 13:15:45

  Καλά για τον Κον Μπεντιντ το κατάπιες???
  Mας πεταξες την Εβραϊκή του καταγωγή στην μουρη μπάς και βγάλεις λαγό περι αντισημιτισμού??
  Λαθος πορτα χτυπησες ΔημητροΒαλλιανατε μου..

  Τα παπαγαλάκια δημιουργηθηκαν επι Σημίτη κυρίως και συνεχιζουν ακαθεκτα επι παντός καθεστώτος.

 44. Basil avatar
  Basil 22/06/2008 13:24:00

  Εχω την αίσθηση Σπύρο ότι αυτό το φαινόμενο που η συζήτηση καταλήγει-όπως στο ανέκδοτο- σε ένα άσχετο θέμα, θα πολλαπλάσιασθεί. Τους κάθεται στο λαιμό. Δεν το αντέχουν οι "homo-universalis". Τέτοια "εθνικιστική" προπαγάνδα μες τα πόδια μας. Απαράδεκτο.

 45. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/06/2008 13:30:35

  Μα φιλε Basil ο τύπος επέλεξε την Εβραϊκή καταγωγή ενος ανθρώπου μπας και βγαλει λαγό...
  Αυτος ειναι ο ρατσιστής που κρινει βασει Φυλής..
  Οποιος ειναι Εβραιος ειναι καλός a priori,οποιος ειναι Ιρανός επι παραδειγματι κακός..
  Πολυπολιτμικός φασισμός των Δημητράδων...
  Καλά σε παιδακια νομιζουν οιτ μιλάνε??

 46. Basil avatar
  Basil 22/06/2008 13:39:08

  Εχεις δίκιο. Παλιές πρακτικές για να πουν κοίτα τι λένε και τι γράφουν αυτοί οι τύποι. Αυτό το περιμένω. Αν δεις, είναι πλέον πολλές οι διασυνδέσεις από άλλα sites.
  Καλό μεσημέρι και τα λέμε.

 47. Anonymous avatar
  Anonymous 22/06/2008 13:42:24

  Σπύρο, είσαι καινούργιος στην πιάτσα, ρώτα τους παλιούς να μάθεις. Εσείς κάνετε τους "αντιαμερικάνους" τώρα που είναι in και ασφαλές, μαζί με τον Καρατζαφέρη και την Κανέλλη, άλλοι έχουν φάει πάρα πολύ ξύλο όταν χρειαζόταν κότσια (στα χρόνια του "θείου", άς πούμε).
  Σωστό για τη Σερβία και το Ιράκ, αλλά ποιά λαμόγια λήστεψαν, παρέα με τους Μιλόσεβιτς, το Σερβικό λαό; Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά τότε γύρω στο 1995, είχες ακούσει μήπως τίποτα για Κυπριακές τράπεζες, για "οικόπεδα", για Έλληνες μισθοφόρους στη Βοσνία;
  Με τόσους εφοπλιστές και πετρελαιάδες που κυκλοφορούν εδώ γύρω, χρειάζεται να ψάξει κανείς για αντισημιτισμό;
  Άν πάλι νομίζεις ότι ο Σημίτης ανακάλυψε την Αμερική, τα μυστικά κονδύλια και τις μαύρες σακκούλες σε δημοσιογράφους τα θυμάμαι από το 1960.
  Όποιος βρίσκεται μέσα σε γυάλινο θερμοκήπιο, καλό είναι να μή πετάει πέτρες στους έξω.
  Έχουμε το χάλι που έχουμε επειδή εύκολα τρώμε την παραμύθα.

  ΥΓ. Συνήθως οι φίλοι με φωνάζουν Μήτσο, όχι Δημήτρη.

 48. Σπύρος avatar
  Σπύρος 22/06/2008 13:59:20

  Και πού ξερεις αδελφέ σε ποια χρονια εχει φαει ο καθενας ξυλο???
  Kαι αυτο τι ακριβώς σημαινει??
  Θα βγαλει ο καθεις τα αγωνιστικά του ευσημα σε ενα blog??
  Aντε τοτε να γράψει και ενας ΕΑΜΙτης να μας απαγορεψει να μιλαμε επειδή φυλακιστηκε επι Κατοχής.
  Το συνολο τής ζωής καθενός μετράει...
  Με τι αξιες κινειται στην δουλεια του,πώς αντιμετωπίζει την λαμογιά και την διαφθορά πώς κλεινει τα αυτια του στις σειρηνες της διαπλοκής..
  Υ.Γ.
  Ο Μιλοσεβιτς υπηρξε επισημος συνομιλητης του Χολμπρουκ..
  Και ναι υπηρξαν 20 μισθοφοροι απο την Ελλαδα ,οπως και ταγματα Μουσουλμανων στην Βοσνια...
  Εσύ έχεις ακουσει για την βομβα στο κεντρο του Σεραγεβο που ηταν καθαρη προβοκατσια των Βοσνιων??
  Εχεις διαβασει το βιβλιο τού αληταρα του Κουσνερ που παρδεχεται οτι εγραφε ψεμματα για να αντιστρεψει την κοινη γνωμη της Γαλλιας??
  Οτι και να μου λες για τον Μιλοσεβιτς οι βομβαρδισμοί είναι αισχρότερη πραξη...
  Και εάν μιλας για Μιλοσεβιτς θα μιλας και για Τουτζμαν και για Ιζετμπεκοβιτς...
  Οχι οτι βολευει...
  Οσο για τον λογιστή ,ακριβώς επειδή επαγγέλθηκε σημαντικες αλλαγες στην κοινωνια αλλα στην πραγματικοτητα ενισχυσε την αρπαχτη και την λαμογια με ταπαπαγαλακια του ειναι διπλα καταπτυστος...
  Στην αρχή οι πολίτες εδειξαν ανοχή επειδή πριν ειχαν ζησει τις γελοιοτητες του Ωνασειου ,της Λιανη,της Τουρλουμουση και τής Θωμαδακως της Βαγγελως που μας κυβερνουσαν.
  Ειπαμε δεν ειμαστε χτεσινοί...
  Και εαν σε λενε Μητσο γραφτο για να μην μιλαμε με ανωνυμο.

 49. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/06/2008 19:59:05

  "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ“

  *****
  Η Μητέρα "ημετέρα ΠΑΙΔΕΙΑ": "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ, Ιδέες- ΔΟΓΜΑΤΑ & ανθρώπους- ΔΕΣΠΟΤΕΣ"

  Το να είναι κάποιος Έλληνας, εκτός από φυλετικής καταγωγής προσδιορισμός, είναι και ΙΔΕΟ-ΛΟΓΙΑ => ΠΟΛΙΤΙΚΗ θέση- στάση- αντίληψη- άποψη ζωής... Είναι το ελληνικό way of living, ή το "know-how" του "ΕΥ ΖΗΝ" ("ΖEN", το λεν οι της Άπω Ανατολής)...


  "...Λέει στην «Λιμπερασιόν» ο 82χρονος Φρανσουά Βαλ, ο πατέρας του οποίου πέθανε το 1943 στο Άουσβιτς: «Το ουσιώδες στο κείμενό μου στην ‘Λε Μοντ’ ήταν η δήλωση πως ο διωγμός των Εβραίων ήταν ένας διωγμός όπως όλοι οι άλλοι».

  Επί 35 χρόνια εκδότης (στον οίκο Seuil) και με μεγάλη επιρροή στην γαλλική διανόηση, ο Βαλ αποσύρθηκε πλήρως πριν 16 χρόνια. Βγήκε όμως από την σιωπή του πριν από μερικές βδομάδες, δημοσιεύοντας στη ‘Λε Μοντ’ ένα αυστηρό άρθρο εναντίον του παλιού του φίλου, γλωσσολόγου Ζαν- Κλοντ Μιλνέρ, ο οποίος χαρακτήρισε αντισημιτικό ένα βιβλίο του Πιέρ Μπουρντιέ και ανήγαγε τους Εβραίους σε ε ν σ ά ρ κ ω σ η του α π ό λ υ τ ο υ θ ύ μ α τ ο ς.

  .. Για τον γλωσσολόγο, οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες είναι αρνητικές έναντι των Εβραίων, επειδή είναι εμποτισμένες από έναν χριστιανικό οικουμενισμό όπου, κατά τη ρήση του Αποστόλου Παύλου, «δεν υπάρχει πια ούτε Εβραίος ούτε Έλληνας».

  Σ’ αυτό ο Φρανσουά Βαλ αντιτάσσει την εμπειρία ενός δείπνου, πριν από δύο ή τρία χρόνια: «Ήταν στο σπίτι ενός ψυχολόγου. Όλοι ήταν Εβραίοι και το θέμα ήταν η Τορά (τα βιβλία του Μωυσή, τα πέντε πρώτα της Βίβλου). Εγώ σιωπούσα». Όταν τον ρώτησαν γιατί σιωπά, ο Βαλ τελικά είπε: «Τι θέλετε να σας πω;

  Ε γ ώ ε ί μ α ι Έ λ λ η ν α ς». Δηλαδή, είμαι φιλόσοφος, όχι μελετητής του Μωσαϊκού Νόμου”, Γιώργος Αγγελόπουλος, Τα Νέα, 2-3-07  ------

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.