#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/12/2010 10:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ, ως άλλος Κρόνος, τρώει τα παιδιά τουΈχοντας αποξενωθεί και απομακρυνθεί πλήρως από το σύνολο σχεδόν  της κοινωνίας μας, το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε και έφτασε μέχρι εδώ, στηριζόμενο πρωτίστως στον σκληρό πυρήνα των οπαδών του, που εδώ και κάποιες δεκαετίες αποτελείται κυρίως από συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που σε κάθε δύσκολη συγκυρία του βάζουν πλάτη ελέγχοντας τις μάζες των δημοσίων υπαλλήλων, που με τη σειρά τους ορκίζονται στο όνομα του «κινήματος».Αυτή ήταν και είναι η εκλογική του βάση, και η μεγάλη του πολιτική δύναμη. Ή τουλάχιστον ήταν μέχρι σήμερα.

Καλώς ή κακώς, ως κόμμα εξουσίας, και μάλιστα άκρως λαϊκίστικης, το ΠΑΣΟΚ δεν έφερε τον πολυπόθητο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό, ούτε καν μας μετέτρεψε σε σοσιαλιστικούς ανθρώπους. Αυτό που έκανε ήταν να βολέψει, είτε με διορισμούς στο δημόσιο, είτε με μοίρασμα κάποιων οικονομικών «πακέτων», μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας που για το σύνολο σχεδόν της νεοελληνικής ιστορίας ήταν στην απ`έξω. Μην έχοντας καμία ιδεολογική πρόταση για την μετεξέλιξη της Ελλάδας, αρκούμενο απλά και μόνο στην είσπραξη και κατασπατάληση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων της ΕΟΚ, που κάποτε απέρριπτε μετά βδελυγμίας, το ΠΑΣΟΚ απλά είδε φως και μπήκε. Βρέθηκε δηλαδή στη κατάλληλη θέση τη κατάλληλη στιγμή. Και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Του το επέτρεπαν οι διεθνείς οικονομικές συγκυρίες.

Έτσι, και προκειμένου η ηγετική του κάστα να έχει το κεφάλι της ήσυχο, πλουτίζοντας ιδιοτελώς, την ίδια ώρα που πουλούσε φύκια ως «σοσιαλιστικές» μεταξωτές κορδέλες, δημιούργησε νέα επιχειρηματικά τζάκια, και μοίρασε θέσεις, οφίτσια, προνόμια,  και παχουλά επιδόματα, σε μια ολόκληρη κατηγορία κομματικών ανθρώπων, που σε φυσιολογικές συνθήκες όχι δημόσιοι λειτουργοί και συνδικαλιστές δεν θα ήταν, αλλά ούτε καν λούστροι. Έλα όμως που η κατηγορία αυτή τους βόλευε ώστε  να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, ζώντας οι μεν καλά και οι δε καλύτερα.

Ώσπου ήρθε η παγκόσμια κρίση, και ο πύργος από τραπουλόχαρτα που ήταν η οικονομία μας, κατέρρευσε παταγωδώς. Ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, που μέχρι τότε ήταν το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, που όμως εκτός από καμιά παρατήρηση που και που, δεν είχε φάει ποτέ σφαλιάρα. Μέχρι που άρχισαν  να πέφτουν σύννεφο οι ανάποδες, και ποιος είδε το ΠΑΣΟΚ και δεν το φοβήθηκε; Ποιος σοσιαλισμός και ποια πράσινα άλογα; Ποιος Τρότσκι και ποιο ΠΑΚ; Αυτά ήταν για τις εποχές των παχέων αγελάδων. Τώρα μιλάμε για Φρίντμαν, Στέφανο Μάνο, και πολύ μας είναι. Η εγχείρηση απέτυχε και ο ασθενής απεβίωσε. Έτσι απλά. Τα νοσήλια όμως θα πρέπει να πληρωθούν. Από τους τεθλιμμένους συγγενείς.

Η επέλαση της τρόικα (που δεν ήρθε δα και απρόσκλητη) ήρθε και αποτελείωσε το σοσιαλιστικό μας όραμα. Οι μόνοι που δεν το αντιλήφτηκαν εγκαίρως ήταν οι πράσινοι συνδικαλιστές, και οι εργαζόμενοι που ελέγχουν, οι οποίοι φαντάστηκαν πως αφού τόσα χρόνια στήριζαν το πράσινο φαγοπότι, νομιμοποιώντας το με αντάλλαγμα την δική τους καλοπέραση, το ΠΑΣΟΚ θα τους λυπόνταν. Έλα όμως που το ΠΑΣΟΚ και να θέλει δεν μπορεί. Δεν είναι πλέον αυτόνομο. Κάτι σαν μαριονέτα είναι. Άλλοι κινούν τα νήματα, κι αυτό χορεύει. Μόλις όμως σταματάει η μουσική σταματάει κι ο χορός. Και η μουσική σταμάτησε ξαφνικά με εντολή των Βρυξελλών. Σε αυτή τη φάση είμαστε. Το σύνθημα άλλωστε το έδωσε ο ίδιος ο Πάγκαλος (που ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες άτομα διόρισε στα τόσα χρόνια υπουργίας του) και ακολούθησαν και οι άλλοι. Και όπως οι ναζί εκμεταλλεύτηκαν κάποιους Εβραίους τους οποίους όρισαν ως Κάπο, για να ελέγχουν την ομαλή διεκπεραίωση των συνανθρώπων τους στους φούρνους, αλλά τους εκτέλεσαν με τη μία μόλις πλησίασαν οι σύμμαχοι, έτσι και το ΠΑΣΟΚ εκτελεί τώρα τους δικούς του βαστάζους, μόλις πλησιάζει η ….τρόικα.

Τέρμα λοιπόν στο απυρόβλητο του δημοσίου, τέρμα στην συνδιοίκηση των συνδικαλιστών, τέρμα στις συντεχνίες, τέρμα στα προνόμια. Είσαι υπάλληλος σε ΔΕΚΟ; Θα πληρώνεσαι όσο πληρώνει το Καρφούρ. Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Θα κινδυνεύεις με απόλυση. Μα! Δεν έχει ούτε μα ούτε ξεμά. Δις ιζ Σπάρτα, και όποιος γουστάρει. Και να η αποχώρηση της ΠΑΣΚΕ των σιδηροδρομικών από το ΠΑΣΟΚ, να οι απειλές της ΓΕΝΟΠ, να οι απεργίες της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, κ.ο.κ. Το πάρτι τώρα αρχίζει. Μόλις άρχισε να ξηλώνεται το βαθύ  πράσινο πουλόβερ.

Και έτσι φτάνουμε στην αρχή του τέλους. Το οποίο αμφιβάλλω αν θα επιβιώσει ώστε να το δει το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε ως Προμηθέας, υποσχόμενο να φέρει τη φωτιά στον άνθρωπο, αλλά που κατέληξε ως άλλος Κρόνος. Ναι αυτός που έτρωγε τα παιδιά του. Τη σάρκα της σαρκός του.Καληνύχτα σας  λοιπόν κε πρόεδρε. Καληνύχτα ΠΑΣΟΚ. Να μη ξεχάσετε να σκεπαστείτε. Κάνει κρύο στην ερημιά.

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 14/12/2010 10:40:46

  Έτσι είναι...

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 14/12/2010 10:42:17

  Φάκτωρα ανέβασε σε ξεχωριστό topic το σημερινό άρθρο του κορυφαίου Έλληνα δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ μπας και το διαβάσον εκεί στη Ρηγίλλης: http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/12/blog-post_2121.html

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 14/12/2010 12:31:28

   Πολύ ενδιαφέρον το ότι το άρθρο γράφεται στο Έθνος, όπου συνήθως ο Δελαστίκ είναι πιο συγκρατημένος από ό,τι π.χ. τα επίκαιρα.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 14/12/2010 12:31:45

    * ... στα Επίκαιρα.

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 14/12/2010 10:45:14

  Η πραγματικότητα είναι σκληρή και η αλήθεια πονάει.
  Είναι όμως αλήθεια.
  πασοκ χωρίς σάλιο και όποιος αντέξει!!!!!!!!!!

 4. Blut und Tränen avatar
  Blut und Tränen 14/12/2010 10:45:25

  Σύγχυση σκόπιμη, όλα στο τραπέζι, φήμες, τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια για να δημιουργηθεί σοκ και δέος και σύγχυση. Πολύ αμφιβάλλω αν θα γίνει κάτι ουσιαστικό στο τέλος. Ημίμετρα, αδικίες, ανοησίες, βόλεμα κάποιων μέσω μετατάξεων, ρίξιμο κάποιων άλλων. Ούτε σοσιαλισμός, ούτε φιλελευθερισμός, ούτε νεοφιλελευθερισμός. Να κοροϊδέψουνε την τρόϊκα ότι κάνουνε εξυγίανση, να κοροδέψουμε τον κόσμο ότι δίνουνε μάχη με την τρόϊκα, να κοροϊδέψουν τους εαυτούς τους ότι κυβερνάνε.

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Blut und Tränen 14/12/2010 10:49:28

   Το ταμείο είναι μειον και ο χορηγός ΕΕ μας τελείωσε.
   Όσο και να κοροϊδέψουν στο τέλος θα το πιούν το πικρό ποτήρι θέλουν δε θέλουν.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/12/2010 10:51:08

  Η μικρομεσαία δημοκρατία των "μη προνομιούχων" καταρρέει μέσα από τις ίδιες τις αντιφάσεις της. Ο θρίαμβος του μικρομεσαίου από το 1981 και μετά, βασιζμένος στις επιδοτήσεις στα ΜΟΠ, στα πακέτα Ντελόρ, στα Πλαίσια Στήιξης και στην κατάληψη του Δημοσίου, μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα σωρό από ερείπια. Η πτώση του ελληνικού μικροαστισμού, ο οποίος εκφράστηκε κυρίαρχα μέσα απ 'το ΠΑΣΟΚ, είναι αναπόφευκτη.
  (Έχω την εντύπωση ότι αυτό είναι κάτι που αρέσει εντέλει στον ΓΑΠ. Νομίζω πως, για ψυχολογικούς λόγους, αντιπαθούσε πάντα το "δημιούργημα" του πατέρα του).

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/12/2010 11:09:15

  *Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει την πιθανότητα να ζητήσει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, όπως έγινε γνωστό από πηγές της κεντρικής τράπεζας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερ.

  Το αστειο της ημερας. Ακους πατεραααα???

  ΠΠ

 7. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 14/12/2010 11:09:17

  Το άρθρο είναι εύστοχο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Εν Πλώ 15/12/2010 08:06:52

   Έχεις σωστή αντίληψη φίλε μου.

 8. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 14/12/2010 11:13:23

  S.A.

  Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα.

  Το βαθύ ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και δυνατό!

  Αυτοί που απείχαν, δεν γύρισαν την πλάτη τους στο ΠΑΣΟΚ, απλώς δήλωσαν παρόν, έτριξαν τα δόντια τους. Εβαλαν το όπλο παραπόδα, αλλά δεν πήγαν στην ΝΔ.

  Μεχρι προχθές ήμουν κι εγώ της άποψης σου. Ομως προχθές, ήμουν σε παρέα με φίλους που εργάζονται στον ΟΣΕ, ο καυγάς είναι ενδοοικογενειακός. Το παιχνίδι γίνεται ανάποδα τώρα.

  Παλιά τους διόριζαν, σήμερα κάνουν "αναδόμηση". Ουτε το μνημόνιο τους ενδιέφερε, ούτε τα νεα μέτρα.

  ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ!

  Αν χρειαστούν απολύσεις υπάρχουν αρκετά γαλάζια παιδιά.

  Αν χρειαστούν αποσπάσεις, ξέρουμε ποιοι θα είναι ριγμένοι.

  Περιμένουν να φύγουν οι "μεν", για να ξαναπροσλάβουν δικούς τους, όταν θα χρειαστούν υπαλλήλους. Ειδατε τι έγινε με τα σκουπίδια;

  Κακως η ΝΔ περιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ θα τα βάλει με τον εαυτό του.

  Η ΝΔ πρέπει να σταθεί στο πλευρό του κόσμου, αυτούς πρέπει να πείσει.

  Αυριο στην Απεργία πρέπει να δηλώσει ΠΑΡΟΝ.

  Δεν χρειάζεται να κάνει τα καραγκιοζιλίκια του ΓΑΠ με τα Δακρυγόνα.

  Μια δήλωση βρε παιδί μου, μια κουβέντα.

  • 3birdssitting avatar
   3birdssitting @ netakias.wordpress.com 15/12/2010 18:28:54

   Συμφωνώ με την συλλογιστική σου.

   Ναι, προσπαθουν να διασώσουν το σύστημα. Μόνο που δεν εχει ελπίδα το σύστημα αυτό πλέον.

   Το 2011 θα ειναι πολύ δύσκολη χρονιά. Ομως το 2012 και το 2013 θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο Δημόσιος τομέας.

   Προς το παρόν μειώνουν οριζοντίως μισθους και συντάξεις, αλλά ακόμη δεν εχουν μειώσει τα πρόνόμια, τους υπεράριθμους και την σπατάλη.

   Ακομη και εαν κουτσα στραβά περάσει το 2011, τις επόμενες χρονικές περιόδους θα μειωθουν δια απολύσεων οι υπεάριθμοι ("δεξιοι" και "αριστεροι"), θα κοπούν προνόμια αυθαιρεσίας (π.χ. παροχές χρηματικές και διοικητικές σε συνδικαλιστικές ομαδες) και θα αναδιοργανωθει η επιχειρησιακή δομή τους κρατους καταργωντας αχρείαστες ή/και μη-αποδοτικές ή/και μη-αποτελεσματικές δραστηριώτητες του δημόσιου τομέα.


   Ακόμη

 9. Εν Πλώ avatar
  Εν Πλώ 14/12/2010 11:19:56

  Πρέπει να αλλάξει και όνομα το πασόκ. Ντροπιάζει τον όρο σοσιαλισμός.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Εν Πλώ 14/12/2010 15:27:22

   Σωστόν!

 10. ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ COMES BACK 14/12/2010 11:31:49

  Η μονινη εδω και τριαντα χρονια φασαρια για το "παπλωμα".Το "παπλωμα" της δημοσιουπαλληλιας!!!Ποιοι θα απολυθουν-ενω ως φαινεται (ΚΑΙ ΟΡΘΑ)-δεν θα απολυθει κανενας.Θα μεταταγουν απλα και θα συτιζονται απο την θεαρεστη κρατικη μηχανη!!!Και βεβαια η ευθυνη του ΠΑΣΟΚ στην συγκεκριμενη διασταση ειναι ιστορικη, χωρις να εχει παει πισω σε "επιδοσεις" και η ΝΔ τα εννια χρονια που κυβερνησε...Οσο για τους αλλους???Ποιος τους γ....ει!!!Σαν να μην ειναι Ελληνες.Και βεβαια, παντα η γνωστη καταστροφολογια που πουλαει:Το ΠΑΣΟΚ θα κρατησει τους δικους του και θα διωξει τους υπολοιπους.Ετσι απλα. Δηλαδη, για οσους δεν γνωριζουν--λιγο πριν ξεκινησουν οι απολυσεις (που ολα δειχνουν οτι δεν θα γινουν), οι ΔΥ, θα υποβληθουν σε εξετασεις αιματος...Οποιωνων το αιμα "ελαφροπρασινιζει" σωζεται...Οι υπολοιποι στον καιαδα...Αυτο ομως ειναι το μεγαλυτερο κακο της Μεταπολιτευσης.Οτι ανθρωποι,αποψεις, ιδεες και παραστασεις ζωης ομαδοποιηθηκαν (κατι σαν τον Ολυμπιακος-Παναθηναικος η το Αρης-ΠΑΟΚ), και οι μεν ειναι τοσο σιγουροι για τους δε οταν και τα δυο μεγαλα κομματα εξουσιας σε επιπεδο Βουλευτικων Εκλογων ψηφιζονται απο περιπου εξι εκατομμυρια Ελληνες!!!ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.