#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2010 13:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ φοβάται το πολιτικό κόστος και ατενίζει το χάοςΌταν υπόσχεσαι ραγδαίες αλλαγές, ανατροπή της οικονομίας και της κοινωνίας, «επανάσταση» πράσινη ή άλλης απόχρωσης, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να τα κάνεις. Αλλιώς θα συγκαταλέγεσαι κι εσύ στον κύκλο των χαμένων ελπίδων και προσδοκιών των πολιτών.

Κάπως έτσι πάει να την πατήσει το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της αναβλητικότητας που το διακρίνει ως κυβέρνηση αλλά και της ατολμίας να πάρει δραστικά μέτρα για την οικονομία.

Αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που εγκρίθηκε με αστερίσκους από τους κοινοτικούς. Μπορεί στην Αθήνα να επιχαίρουν για το πράσινο φως λες και πρόκειται για τεράστια επιτυχία, όμως, στις Βρυξέλλες προστέθηκε ένας ακόμη προβληματισμός. Είναι η κυβέρνηση έτοιμη να «σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα»; Μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες για αποφυγή της χρεοκοπίας και της ακολουθούμενης περιπέτειας που θα μπλέξουμε ως χώρα;

Κατά τη γνώμη μας δεν είναι και αυτό αποδεικνύεται από το ΠΣΑ που παρουσιάστηκε. Εφόσον η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, τα γκάλοπ της δίνουν αέρα και δείχνουν ότι ο κόσμος περιμένει πολλά, τότε γιατί δεν τολμά; Γιατί επιλέγει ένα... λάιτ Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο της Κομισιόν; Και γιατί πρέπει η Ελλάδα να μπει στη βάσανο της καθημερινής έρευνας των στοιχείων της και των δράσεών της; Αφού το οικονομικό επιτελείο μπορεί τώρα να πάρει μέτρα γιατί δεν το κάνει, την ίδια στιγμή που γνωρίζει ότι τα μέτρα που έλαβε είναι ανεπαρκή και θα χρειαστεί σε τρείς  μήνες να ξαναφέρει νέο Πρόγραμμα;

Ας μας πάρει κοστούμι σε όλους ( ο καθένας ανάλογα με τα έσοδά του και τον τρόπο διαβίωσής του) τώρα ώστε να βγούμε πιο γρήγορα από τη στενωπό.

Τι θα γίνει αν το Μάιο το έλλειμμα δε δείχνει να μειώνεται και η Ελλάδα εμφανίζεται να μην πιάνει τους στόχους που έχει θέσει; Τότε θα έλθει η Κομισιόν πιο αγριεμένη, θα επιβάλλει αυτή τα μέτρα που θέλει και... γαία πυρί μειχθήτω. Θα έχουμε χάσει ένα εξάμηνο ως χώρα, σε μια στιγμή που δεν μπορεί να χάνεται ούτε μια ημέρα.

Επομένως, με το να αφήνει η κυβέρνηση να κάνει κουμάντο το πολιτικό κόστος, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία στη χώρα. Και σ’ αυτή την τακτική μεγάλη ευθύνη έχει ο ηγέτης, δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου που πρέπει να βγει από τη νιρβάνα της εκλογικής επιτυχίας και τα ταξίδια στο εξωτερικό και να εμπλακεί περισσότερο με την οικονομία, το κρίσιμο διακύβευμα αυτής της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 20/01/2010 13:47:20

  Το ΠΑΣΟΚ αν την βγάλει καθαρή με τα οικονομικά μέχρι το φθινόπωρο μετά θα'ναι άλλη μια εικοσαετία στην κυβέρνηση.

  Ας το χωνέψουν καλά μερικοί αυτό.

 2. Βασίλης avatar
  Βασίλης 20/01/2010 14:02:12

  Αγαπητέ Factorx

  Συγχαρητήρια για το site σου είναι πάρα πολύ χρήσιμο και αν και δε μου αρέσει η λέξη είναι πραγματικά εναλακτική πληροφόρηση.

  Θα ήθελα όμως να σημειώσω κάτι σχετικά με το παραπάνω άρθρο. Νομίζω ότι είναι μερικώς μονόπλευρο, με την έννοια ότι ενώ οι πιέσεις των Βρυξελλών δεν είναι αμιγώς οικονομικές, η σύστασή σου προς τους υπηρέτες συμφερόντων με πράσινο χρώμα (και φόντο τον ήλιο), είναι οικονομική.

  Πιστεύω ότι η οικονομική πίεση που ασκείται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, εμπεριέχει το σύστημα διοίκησης που θέλει να επιβάλλει η Ε.Ε. , που πιθανότατα είναι η κεντρικοποίηση των εξουσιών με τη λήψη αποφάσεων από ένα μόνο όργανο μελλοντικά, για όλη την Ευρώπη.

  Μην ξεχνάμε κάτι , που αναφέρεται αρκετά στον Τύπο, ότι παράλληλα με την Ελλάδα αναφέρονται ως συγγενείς-ασθενείς και άλλες μεσογειακές χώρες (Ισπανία-Πορτογαλία)

  Παράλληλα λοιπόν με το οικονόμικο νοικοκύρεμα της χώρας μας, που απασχολεί περιέργως όλη την υφήλιο, γίνεται μια βολιδοσκόπηση σε έναν λαό από τους καχύποπτους και σχετικά μη δεκτικούς (για τα δεδομένα της Ευρώπης) σε σχέση με την κεντρικοποίηση της εξουσίας επί της Γηραιός Ηπείρου.

  Η βολιδοσκόπηση είναι αγαπημένη τακτική της Ε.Ε. και γενικά των φερόμενων ως εξουσιαζόντων.

  Να είσαι καλά και εσύ και οι αναγνώστες του site

  Βασίλης

 3. PELIAS avatar
  PELIAS 20/01/2010 14:17:48

  Αγανάκτηση,

  τα περιττώματα δέν χωνεύονται με τίποτε. Προσωπικά πιστέυω ότι, με το άρθρο του ο φίλος μας ο fX παρουσιάζει το έργο "το ΠΑΣΟΚ στο διηνεκές". Εγώ πιστεύω στο μή διηνεκές, καθ'όσον αυτό εξαρτάται απο τις εξελίξεις που είτε έτσι είτε αλλιώς δέν το ευνοούν. Δηλαδή μπορούν να το οδηγήσουν στην πτώση και στις πρόωρες εκλογές.

  ΠΕΛΙΑΣ

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ PELIAS 20/01/2010 14:36:08

   Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της διεθνούς οικονομίας. Εαν υπάρξει διεθνώς ύφεση θα φαλιρήσουμε 100%. Από ότι φαίνεται όμως τώρα υπάρχει οικονομική ανάκαμψη διεθνώς (μικρή αλλά υπάρχει).

   Εαν ο Παπακωνσταντίνου και η Κατσέλη καταφέρουν να συμμαζέψουν έστω και κατά δυο μονάδες το έλλειμα μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα μας προστατέψει η ΕΕ. Σε συνθήκες ανάκαμψης είναι σίγουρο ότι θα το κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει να καταρρεύσουμε. Σε αυτό ποντάρει η κυβερνηση.

   Μετά η συνέχεια είναι γνωστή, τα έγραψε και ο φάκτορας άλλωστε σε προηγούμενο post. Το ΠΑΣΟΚ μαγειρεύει δήμους, μετανάστες, εκλογικούς νόμους (μεγάλος μάστορας άλλωστε ο Σκανδαλίδης). Στη συνέχεια το βαθύ Πασόκ δίνει την σκυτάλη του στο "αβυσσαλέο" Πασοκ, δίνουμε και τίποτα "ψιχουλάκια" στους δεξιούς για να μην μας τα πολυζαλίζουνε (όπως την προηγούμενη εικοσαετία) και ...ρουα ματ.

   Άλλα είκοσι χρόνια με κουστούμι ο Πάγκαλος (εαν δεν σκάσει από κανένα γουρουνόπουλο στο μεταξύ-ζωή να'χει)...

 4. κατάλληλο για όλους avatar
  κατάλληλο για όλους 20/01/2010 14:21:58

  κακακακακακα..

  Να την βγάλει καθαρή μέχρι το φθινόπωρο? γιατί μέχρι τον φθινόπωρο και όχι μέχρι τον Ιούνιο. Ότι μας βολεύει λέμε.

  θα μπούνε όλοι στη φύλακα αγανάκτηση... Όλοι

  Όσοι περιμένουν βόλεμα έχουν βαθιά χαράματα.

 5. κατάλληλο για όλους avatar
  κατάλληλο για όλους 20/01/2010 14:26:52

  κακακακακακα..

  Να την βγάλει καθαρή μέχρι το φθινόπωρο? γιατί μέχρι τον φθινόπωρο και όχι μέχρι τον Ιούνιο. Ότι μας βολεύει λέμε.

  θα μπούνε όλοι στη φυλάκα αγανάκτηση... Όλοι

  Όσοι περιμένουν βόλεμα έχουν βαθιά χαράματα.

 6. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 20/01/2010 15:08:37

  Τό πρόβλημά του δέν είναι μόνο οικονομικό,δημιουργεί καί άλλα προβλήματα ή κυβέρνησί του,οπότε,βγάζει δέν βγάζει τόν χρόνο.
  Η τελευταία παράγραφος(περί Νιρβάνας καί ταξειδίων του)μού έφεραν στόν νού μιά φράσι πού συχνά έλεγε ένας συμφοιτητής μου,γιά ανθρώπους σάν καί αυτόν:
  Ma@@@@ς άνθρωπος χαρά θεού.

 7. Swell avatar
  Swell 20/01/2010 15:19:04

  Nα βρε που λέτε ότι το παιδί δεν έχει όραμα. Ατενίζει το χάος.

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 20/01/2010 15:23:26

  Ο ΓΑΠ τελικά δουλεύει για τον Μπένυ. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά θα μας προκύψει και πολιτική προσωπικότητα η Καϊλή, που πρόλαβε και πήγε με τον χοντρούλη σε ανύποπτο χρόνο. Μνησθιτί μου....

  • Swell avatar
   Swell @ Strange Attractor 20/01/2010 15:28:39

   Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Εξ ού κι η Καϊλή.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Strange Attractor 20/01/2010 15:32:09

   Τι καλό ρε συ σουέλ; Για να σε κυβερνήσει προορίζεται η κοπέλα, όχι για να κάνει αισθησιακό σόου!

  • Swell avatar
   Swell @ Strange Attractor 20/01/2010 15:45:14

   Θέμα οπτικής είναι S.A. Κάπως έτσι τοχε πει και ο Επίκουρος, καλή του ώρα.

 9. tiramola avatar
  tiramola 20/01/2010 15:31:19

  Δραστικά μέτρα θέλετε?Μάλιστα!
  Και ποιά είναι αυτά?
  Μήπως να κόψουμε τον 14ο μισθό , να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις και να αυξήσουμε τη φορολογία?
  Να αυξήσουμε και το ΦΠΑ?
  Και όλα αυτά επί δικαίων και αδίκων?
  Ποιός ευθύνεται για την κρίση?Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι?
  Πάλι αυτοί θα πληρώσουν τη νύφη?

  Παπανδρέου βλέπεις τι θέλει ο λαός?
  Μην κολώνεις λοιπόν!Κοπάνα τους αλύπητα , το ζητάει ο οργανισμός τους....

  • Hase avatar
   Hase @ tiramola 20/01/2010 15:37:56

   Ρε Τιραμολα δεν μας παρατας λεω. Αυτα τα ...να μειωσουμε, .. να αυξησουμε, ... και ολες αυτες τις μαλακιες τι τις λες. Στην κυβερνηση εισαι και δεν το ξερουμε; Αλλα σου ειπα και αλλη φορα, εισαι εμμισθοςμ υπαλληλος του ΠΑΣΟΚ και τα κονομας απο κει, ειτε εισαι μεσα στην κυβερνηση ειτε εισαι στον τομεα της προπαγανδας της.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 20/01/2010 15:41:52

   Μακάρι να μπορούσες και συ φίλε μου να διευκρινήσεις τι εννοεί ο ποιητής δραστικό μέτρο...
   Θα ήταν ευχής έργον...
   Το εύκολο το ξέρω και εγώ , σε λέω υπάλληλο και ξεμπερδεύω...

  • hypo avatar
   hypo @ tiramola 20/01/2010 15:43:01

   Ο tiramola είναι βιοτιστής. Παρόλα αυτά υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ που ξεσκίζει τους παραγωγούς. Πάω στοίχημα ότι θα συμφωνεί και στην αύξηση του ΦΠΑ στο 15%. Έτσι θα πραγματωθεί η θεωρία του βιοτισμού.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 20/01/2010 15:48:24

   @hypo
   Δεν έχετε την δυνατότητα να κάνετε ούτε μία πρόταση.
   Μοναδικό σας όλπο η συκοφάντηση και "χαρακτηρισμοί"...

  • hypo avatar
   hypo @ tiramola 20/01/2010 15:51:19

   Ρε Τιραμόλα γιατί δε πας να γράψεις στο opengov ή στους Διαλόγους του ΠΑΣΟΚ; Αλλά ξέχασα, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σας τους έκλεισε και αυτούς για να μην την πρήζετε. Εδώ εμείς όμως τι φταίμε;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ tiramola 20/01/2010 19:45:31

   Προτασεις για tiramola

   1. Παγωμα ολων των μισθων των ΔΥ και των συνταξεων εως 2000 ευρω και μειωση 5% ολων των ανω των 2500 ευρω.
   2. Παγωμα ολων των προσληψεων.
   3. Υποχρεωτικες μεταταξεις και μεταθεσεις ΔΥ ωστε να καλυφθουν τα κενα απο υπηρεσιες με πλεοναζον προσωπικο.
   4. Περικοπη ολων των εκτος βασικου μισθου (αποσπασεις,υπεωριες,εκτος εδρας κλπ). Το κρατος θετει στοχο για μειωση των μισθολογικων δαπανων του 3-5%.
   5. Ξεπαγωμα ολων των αυτοχρηματοδοτουμενων εργων που σταματησε η Μπιρμπιλη.
   6. Καταργηση της αρμοδιοτητας του Συμβουλιου Επικρατειας να σταματα επενδυσεις.
   7. Ιδρυση ιδιωτικων πανεπιστημιων ωστε να εκμεταλλευθουμε τους χιλιαδες Ελληνες εκωτερικου με πτυχια και διδακτορικα και αντι να στελνουμε εξω φοιτητες να δεχομαστε ξενους.
   8. Προωθηση εργοστασιων λιθανθρακα για τη ΔΕΗ (δε λεω για πυρηνικα που κανουν ολοι οι γειτονες για να μην ελθει αποτομα).

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 21/01/2010 00:35:27

   @tiramola πάρχεις και εσύ από την ίδια ανίατη ασθένεια!

   Διάβασε τις προτάσεις του Σαμαρά για την οικονομία κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό!

   Καλή συνέχιση στη πίστη σου στις προσδοκίες του ΓΑΠ...Τελικά αφού υπάρχουν λεφτά γιατί για τους αγρότες δεν υπάρχουν;

   Δε περισεύουν από τη πράσινη ανάπτυξη; Οι αγρότες μέσα στο πράσινο δε ζούνε;

   Συνολικά έχεις αφήσει 6 αναπάντητα ερωττήματά μου από τη στιγμή που σε γνώρισα!

   Ελπίζω να μην τ' αυξήσουμε σύντομα!

  • Ένας Τυχαίος avatar
   Ένας Τυχαίος @ tiramola 21/01/2010 00:37:42

   Και του "ψυχραιμία" μια χαρά είναι και πιό συγκεκριμένες διότι του Αντώνη μπορεί να σε μπερδεύουν!

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/01/2010 16:52:30

  τιραμόλα, σε αναγκαστική διαχείριση κρίσης, η μόνη συνταγή επιτυχίας περιλαμβάνει ειλικρίνεια επι των αρχών και του προβλήματος και σχεικά ισομερη΄κατανομή του προβλήματος. 1/2 περικοπές και 1/2 φορομπηξίες. Ή 40% περικοπές, 40% φορομπηξίες και 20% αναδιαπραγμάτευση. Το θέμα είναι ότι αυτά που λέμε ψευδονύμως εδώ είναι deadly serious και αναρωτιέμαι αν τα παιδιά έχουν την ικανότητα.

  Άρα μην είσαι σοφιστικός, δεν λέμε "πηδήξτε μας" λέμε "όλοι γθα την λύση του προβλήματος". Το όλοι περιλαμβάνει και τους έχοντες και τους μη έχοντες.

  Δυστυχώς μηδενίστηκε η αξιοπιστία σας με τις πράσινες βαλχάλες, όσο για το μεταναστετυτικό, ή στάχτη στα μάτια είναι ή απίθαν κουτό.

  • hypo avatar
   hypo @ archaeopteryx 20/01/2010 17:53:01

   Λοιπόν, ας σοβαρευτούμε. Στην Ελλάδα μετά το 2004 δεν υπήρχε καμία ενόχληση εάν κάποια επιχείρηση δεν απέδιδε το ΦΠΑ. Πριν τουλάχιστον υπήρχαν κάποιοι έλεγχοι. Στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει το 90% και το θεωρεί και μαγκιά. Τι πάει να πει ο όρος υπερκατανάλωση, όταν δεν αποδίδεται το ΦΠΑ; Μηδενικά έσοδα για το κράτος. Και μην ανησυχείς τιραμόλα. Ο Έλληνας πάντα κατανάλωνε και πάντα θα καταναλώνει. Δε βλάπτει να γίνει λίγο πιο προσεκτικός και να αποκτήσει και φορολογική συνείδηση.
   Τώρα για την αξιοπιστία Παπανδρέου αυτή είναι από καιρό χαμένη. Στο εξωτερικό τον θεωρούν χαχαχούχα και γι' αυτό κερδοσκοπούν εις βάρος μας. Τουλάχιστον ο πατέρας του είχε κάποιο ειδικό βάρος. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μια φορά στη Βουλή είχε ανεβεί ο Σημίτης στο βήμα και έλεγε ότι πρέπει να ακολουθήσουνε τη συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και μετά σηκώθηκε ο Α. Παπανδρέου και είπε "ναι, μα ξέρετε ο κ. Σημίτης δεν είναι πλέον Υπ. Οικονομίας". Αν λοιπόν ο Παπανδρέου ο νεώτερος είχε πάρει έστω και στο ελάχιστο από τον πατέρα του θα είχε κάποιο πολιτικό βάρος. Τώρα όμως είναι ελαφρύς σαν πούπουλο.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ archaeopteryx 20/01/2010 18:27:16

   Η αλήθεια είναι ότι η φοροδιαφυγή έχει φτάσει σε εξοργιστικά επίπεδα και αυτό από τη μια έχει ως συνέπεια το κράτος να κοιτάει πάντα να αρμέγει τους σίγουρους "πελάτες", τους μισθωτούς, και να τους αρμέγει εξοντωτικά, και από την άλλη μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων να βασίζονται στο μαύρο χρήμα.

   Από τι κινείται η βιομηχανία εστίασης και διασκέδασης;
   Από τι κινείται η βιομηχανία του τουρισμού που απευθύνεται σε Έλληνες;
   Από τι κινείται η οικοδομή, ειδικά εξοχικών και πολυτελών κατοικιών;
   Από τι κινείται η αγορά ακόμα και ειδών ένδυσης, υπόδησης, ειδικά τα ακριβότερα;
   Ολα αυτά κινούνται από το μαύρο χρήμα. Ουσιαστικά το κράτος το έχει αποδεχθεί αυτό.
   Δηλαδή, τα 100 και 200 ευρώ που εισπράττει μαύρα ο μεγαλογιατρός σε κάθε βίζιτα από το παράνομο ή νόμιμο ιατρείο του, κάπου θα διοχετευθούν, δεν θα τα βάλει στο σεντούκι.
   Σε αρκετές περιπτώσεις, τα λεφτά αυτά προέρχονται από μαύρο εισόδημα, οπότε κανένα πρόβλημα. Ανακύκλωση μαύρων χρημάτων. Σε πολλές όμως περιπτώσεις, αυτά είναι χρήματα μισθωτών, χρήματα φορολογημένα που πάνε στην τσέπη μεγαλογιατρού που εκμεταλλεύεται την υπαρκτή ανάγκη ή την απελπισία, αν θέλετε, του ασθενούς.

   Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να δημιουργηθεί φορολογική συνείδηση, αλλά αυτό είναι θεωρητικό, πάει στο απώτερο μέλλον.
   Άρα, κακά τα ψέματα, πρέπει να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Για παράδειγμα, ναι, να υπάρχει τηλέφωνο καταγγελιών, δεν είναι ρουφιανιά, τη στιγμή που ο τύπος θησαυρίζει και ετοιμάζεται να αγοράσει το 2ο πολυτελές 4χ4 σε βάρος μου.
   Αν ο μεγαλογιατρός μου κλείνει ραντεβού στο σπίτι του Κυριακή και μου ζητάει στο τέλος "το σύνηθες", δηλαδή 200 ευρώ μαύρα, γιατί να μην τηλεφωνήσω να του κάνω λίγο τη ζωούλα δύσκολη; Υπαρκτή περίπτωση αυτή, δεν είναι θεωρητικό το παράδειγμα.
   Βέβαια, μπορεί κανείς να πει, ο ασθενής γιατί πήγε σπίτι του Κυριακή; Σωστό και αυτό (αν και ο συγκεκριμένος ασθενής δεν ήξερε για τα 200, μάλλον κανένα 100ρικο φανταζόταν, αλλά αυτό δεν αναιρεί το θέμα).

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ archaeopteryx 20/01/2010 18:29:49

   Το ότι ο Αλογοσκούφης άφησε τα δημόσια έσοδα να καταρρεύσουν είναι γεγονός. Οσο γεγονός είναι ότι ο GAP είναι κατάλληλος μόνο για πρόεδρος της ΜΚΟ "Αγάπη και ειρήνη στον κόσμο".

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 20/01/2010 21:06:01

   τιραμόλα, κάντε ότι θα έκανε το ΔΝΤ. Εκτακτος κεφαλικός φόρος αφ ενός (με κριτηριο ποιοί μπορούν) ΚΑΙ μείωση εξόδων αφετέρου (α) στην Δημόσια διοίκηση ( ο Ιθαγενής έχει γράψει εξαιρετικό κομμάτι πριν λίγες μέρες) και (β) απαλαγείτε από τα τσιμπούρια τους κρατικοδίαιτους.

   Βάλτε στις 10 εντολές ή το Σύνταγμα το απαραβίαστο και άθικτο των τραπεζικών καταθέσεων, έχει ψιλοφρικάρει η πιάτσα. Καταργήστε έστω για τα μάτια κάθε μαύρο γιαλιστερό κρατικό ή «υπερεσιακό» αυτοκίνητο. Ναι, και τους σωφέρ. Ο επιχειρηματίας με τις σφραγισμένες και ο απολυμένος δεν έχουν σωφέρ.

   Τι θες να σου πω ρε μάστορα; να με φωνάξετε να σας το κάνω; Ψυχολογία στο ναδίρ; Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

  • bfo avatar
   bfo @ archaeopteryx 21/01/2010 04:13:44

   τιραμόλα, σε αναγκαστική διαχείριση κρίσης, η μόνη συνταγή επιτυχίας περιλαμβάνει ειλικρίνεια επι των αρχών και του προβλήματος και σχεικά ισομερη΄κατανομή του προβλήματος. 1/2 περικοπές και 1/2 φορομπηξίες. Ή 40% περικοπές, 40% φορομπηξίες και 20% αναδιαπραγμάτευση.

   ---

   α) Αυτή η συνταγή για διαχείριση κρίσης (και μάλιστα με συγκεκριμένα ποσοστά) από ποιά πείρα προέρχεται;

   β) Η κρίση είναι κρίση οικονομική ―όπως στις ΗΠΑ― ή δομική, η οποία, λόγω παγκόσμιας ύφεσης κύλησε και στο ανύπαρκτο οικονομικό μας σύστημα;

   Αν είναι δομική θα την ξεγελάσουμε κόβοντας επιδόματα; Η οικονομία πως θα ανακάμψει και πως θα εμφανιστεί παραγωγή, ισοζύγιο εσ/εξ, αποπληρωμή των δανεικών κλπ κλπ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 21/01/2010 07:48:09

   εε... μπορείς να το συζητήσεις και να το σκεφτείς, και να κάνεις μια επιτροπή να εκδίδεις αναπτυξιακά κουπόνια μέσω ΚΕΕΠ. (Κέντρο εξυπηρέτησης εξανδραποδισμένων πολιτών)

   Και περικοπές επιδομάτων, και μείωση επιδοτήσεων και μείωση φορολογικού συντελεστή. Η ιδέα είναι αν αφήσεις τον άλλον να δουλέψει και να παράγει, να φύγεις από τη μέση. Το σταλινικό κρατος πατερούλης είναι αυτό που μας έφερε εδώ. Όσο καλός και να είναι ο επιδοτούμενος επιχειρηματίας, δημιουργεί περισσοτερη στρέβλωση. Αντι να περιμένεις να σου γυρίσουν τα λεφτά που θα του δώσεις, άστα στον κόσμο και άφησε ελεύθερη την επιχειρηματικότητα. Η πιθανότητα να το καταλάβει αυτό ο έλλην σταλινοσοσιαλιστής είναι δυστυχώς μικρή...

 11. tiramola avatar
  tiramola 20/01/2010 17:22:07

  Αρχαίε δεν είναι η πρώτη φορά που θα σου πω ότι σε εκτιμώ σαν συνομιλητή.
  Έχεις άποψη , χρησιμοποιείς αριθμούς στα κείμενα σου και η δική σου πλην όμως καθαρή αλήθεια γίνεται αντικείμενο επικοδομητικής συζήτησης.
  Παράλληλα αποφεύγεις την αρλουμπολογία η οποία είναι χαρακτηριστικό αρκετών οπαδών που νομίζουν ότι κάνουν αγώνα για την καλύτερη ατάκα σε online gαme

  Πως διάολε με αύξηση φόρων και πάγωμα ή μείωση μισθών θα λειτουργήσει το ρημάδι το μοντέλο που βασίζεται στην υπερκατανάλωση?
  Με την ψυχολογία στο ναδίρ των καταναλωτών-πολιτών?

  Και τι σημαίνει δραστικό μέτρο για σένα?

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 20/01/2010 17:22:13

  Εγω απεγνωσμενα θελω να ακουσω για αναπτυξη, αποκεντρωση΄για μεγαλωμα της πιττας βρε αδερφε. αλλα ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ+ΤΙΠΟΤΑ=ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ! βλακες, ε βλακες. Μ' αρεσει να μιλω με ΔΕΔΟΜΕΝΑ. τιραμολα και λοιποι ΠΑΣΟΚΟκρατες σοσιαλησταδες, συγκρινετε τις εξαγωγες Ελλαδς-Τουρκιας για να αντιληφθειτε σε τι χαλι ειμαστε. Και θελουν να μας βοσνιοποιησουν. Αϊ σιχτιρ πια...

 13. Orestios avatar
  Orestios 20/01/2010 17:39:18

  Το GAP είναι πλέον πασιφανές πως δεν ασχολείται με την οικονομική πραγματικότητα. Τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι της ομάδας του Γιάννου και το μόνο που ενδιαφέρει το ασήμαντο GAP είναι να περιφέρεται σε μαζώξεις και να αυτοδιαφημίζεται με το στυλ της μωρής ντεμπιντάντ (δείτε με, έγινα και πρωθυπουργός).
  Το μόνο για το οποίο καίγεται είναι να περάσει το νομοσχέδιο της ιθαγένειας. Ο τρόπος, που το προωθεί, και μόνο αυτός, φανερώνει το ανθελληνικό του μένος.
  Μην περιμένετε λοιπόν να λυπηθεί κανέναν και να ενδιαφερθεί για την οικονομική κατάσταση. Ήταν το ίδιο που περιφερόταν στο εξωτερικό κατασυκοφαντώντας την χώρα μας. Ο ηγέτης!
  Επιπλέον στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης" παραδίδει γή και ύδωρ. Αντί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, έχοντας κάνει τα ντίλια, θα αναχωρήσει από αυτή τη ριμαδιασμένη χώρα για άλλη θέση.
  Βιογραφικό κάνει, πάρτε το χαμπάρι.

  • hypo avatar
   hypo @ Orestios 20/01/2010 18:01:24

   Όσο γι' αυτό έχεις χίλια δίκια. Πριν τις εκλογές γυρνούσε στην Ευρώπη και αντί να μας υπερασπίζει ο φωστήρας μας κατηγορούσε. Το κάνανε και πρόεδρο της ΣΔ τρομάρα του. Εδώ ούτε μια φορά δε μπορεί να μιλήσει χωρίς κείμενο.

 14. κατάλληλο για όλους avatar
  κατάλληλο για όλους 20/01/2010 17:47:58

  για κάτσε ρε tiramola,,
  τι έγινε μέσα σε λίγες δεκαετίες όλα αυτά άλλαξαν κατά τρόπο τραγικό για τους Έλληνες; Πώς δηλαδή ένας λαός, με "παράδοση" στη συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων, εμφανίζεται "νταντέλα"; Ένας λαός, ο οποίος είχε υπό την κατοχή του δεκάδες τρισεκατομμύρια δραχμές σε καταθέσεις —τα οποία μεταφράζονταν σε δισεκατομμύρια του δολαρίου εκείνης της εποχής—, βρέθηκε να χρωστά άλλα τόσα και με την υπόλοιπη περιουσία του να έχει "χαθεί". Τι απέγινε εκείνο το μυθώθες συλλογικό κεφάλαιο; Πώς ξαφνικά ο ΟΤΕ βρέθηκε υπό γερμανική ιδιοκτησία; Πώς ξαφνικά το μεγάλο λιμάνι της χώρας έχει γίνει κινέζικο και το μεγάλο αεροδρόμιο της χώρας έγινε γερμανικό; Πώς βρέθηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια ξένων ατομικών ιδιοκτησιών μέσα σε μια τόσο μικρή χώρα; Πώς κατάφεραν οι πολυεθνικές του τουρισμού ν' αποκτήσουν ιδιοκτησίες "πλακών" χιλιάδων στρεμμάτων πάνω στο "μπαλκόνι" του Αιγαίου;

 15. Άκερμος avatar
  Άκερμος 20/01/2010 17:49:41

  =ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΕΨΗΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΑΠΠΑΓΛΑΝNΗΣ ΣΤΟ EXTRA ΤΟΥ ΒΡΥΩΝΗ.
  -ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΛΗ???? ΜΠΑΑ !!!!
  -ΕΜΕΝΑ ΠΑΠΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ.

 16. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 20/01/2010 17:58:56

  Ορέστιε,δίκιο έχεις.Απόλυτο δίκιο.Αλλά δεν το λυπάσαι το τσαμένο;Δεν έχει ακόμα αντιληφθεί, τίποτα.Χαρά γεμάτο είναι,δεν το βλέπεις;Χώρια που έκανε ότι μπόρεσε γιά να μας διασκεδάσει.Τι μπιρμπίλες μας έφερε,τι μπατζέλες και ψαροκασέλες,τι λούκες-μπουλούκες-μαμελούκες.Ελεος πιά!Τι άλλο θέλετε πιά να μας σερβίρει;Τη γυναίκα με το μούσι,την ασώματο κεφαλή,το νεγράκι που ξερνάει φίδια;Δεν λές Ορέστιε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γωγουλίνι,που φθήνηναν ως διά μαγείας τα οπωροκηπευτικά και χάσαμε και τον Τσιαμτσίκα!!!!
  Υ.Γ.το....debutante,το βρήκα εξαιρετικά επιτυχημένο.Θα το υιοθετήσω.

 17. ataktos avatar
  ataktos 20/01/2010 18:36:56

  Συνειδητή επιλογή είναι το χάος για το ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ» Όλα στο βωμό του Χάος»

 18. Dimi avatar
  Dimi 20/01/2010 18:43:30

  Oσο η αυτή Κυβέρνηση προσπαθεί (μάταια) να μάς πείσει ότι ο «Προοδευτικός» Αφελληνισμός της Χώρας είναι για το καλό μας, όσο βλέπουμε τους οικονομικούς gurus να μάς προσβάλλουν διεθνώς και να μάς τιμωρούν γιά να μάς βάλουν στο καλούπι, όσο οι καθημερινές καραβιές των λαθρομεταναστών βιάζουν παρά φύση την υπέροχη Ελλάδα, όσο προβάλλονται οι επισκέψεις ειδημόνων γιά το μεταναστευτικό και οι χαιρετούρες και τα χαμόγελα "κονσέρβα" περισσεύουν, τόσο οι υποψίες γιά το "άλλο σχέδιο» της ολικής καταστροφής της Ελλάδας γίνονται βεβαιότητα. Οι καιροί είναι πονηροί και οι εχθροί εντός και εκτός της Χώρας αμέτρητοι. Να είμαστε σε εγρήγορση γιατί είμαστε μόνοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να πληρώσουμε γιά τα οικονομικά εγκλήματα άλλων. Σήμερα στο μετρό, άκουσα έναν αγανακτισμένο επιβάτη να λέει μεταξύ άλλων που δεν γράφονται, το απίστευτο: "όλοι αυτοί οι . . . . . . . ς θέλουν κρέμασμα στο Σύνταγμα από τα τσίνορα". Κύριε Ελέησον, σε τι μέρες ζούμε?!!

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/01/2010 19:03:08

  Δεν αποκλείεται ξεζουμίζοντας τον κόσμο η κυβέρνηση να μειώσει αρκετά το έλλειμμα. Όμως, μετά τι θα γίνει; Πώς θα κινηθεί η εγχώρια αγορά; Πού θα αναζητήσει τα επόμενα έσοδά του το κράτος όταν θα έχει εξαντλήσει τους πόρους των πολιτών του;

 20. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 20/01/2010 19:59:42

  Και μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα, έχεις και τον Κο Πεταλωτή που σου λέει, ότι στο ΠΑΣΟΚ δουλεύουν 20 το 24ωρο.
  Η σκληρή δουλειά, εγκυμονεί κινδύνους.....

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_1473.html

 21. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 20/01/2010 20:23:16

  Εντωμεταξύ, συνειδητοποιήσαμε ότι σήμερα το spread έφτασε μέχρι 302 μονάδες;

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/01/2010_319331

  Τη στιγμή που το χρηματιστήριο έπεσε 3,39%...

 22. ndvoice avatar
  ndvoice 20/01/2010 22:11:43

  Ντου σε σπίτι Νεοδημοκράτη blogger.
  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έκανε έφοδο σε σπίτι blogger που ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και κατέσχεσε κομπιούτερς, ενώ ο blogger έχει οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
  Γνωρίζει κανείς σας τίποτα;

  • Factorx avatar
   Factorx @ ndvoice 20/01/2010 22:13:35

   Τρωκτικός το παίζεις, ή φίμωτος; Αναπαράγεις οτι ακούς; Μας λες τι γραφει το τρωκτικό; Εγω στην θεση σου θα περίμενα

  • ndvoice avatar
   ndvoice @ ndvoice 20/01/2010 23:27:16

   Φάκτορα,

   Δεν το παίζω ούτε τρωκτικό ούτε φίμωτρο και δεν έχω καμία σχέση με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εξάλλου δεν είχα το χρόνο σήμερα να διαβάσω τα συγκεκριμένα blogs. Όμως γνωρίζεις ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ο άνθρωπος είναι στη ΓΑΔΑ. Τις λεπτομέρειες θα τις μάθουμε σύντομα. Μου κάνει μεγάλη όμως εντύπωση γιατί ο συγκεκριμένος blogger είναι καλό παιδί και χαμηλών τόνων.
   Το σχόλιό μου εδώ δεν έγινε για να φοβίσει, αλλά για να προκαλέσει συζητήσεις και να ξεσηκώσει. Γιατί αν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι πίσω από κάποια δίωξη θα πρέπει να καταδειχθεί άμεσα μέσα στο διαδίκτυο.

 23. trochalos avatar
  trochalos 22/01/2010 16:10:41

  Δεν ξέρω έσυ τι λες Φάκτορα,ο ΓΑΠ πήρε στις εκλογές τα σόβρακα του Καραμανλή και τωρα σκέφτεται πως θα την κάνει χωρίς να αναλάβει καμμία ευθύνη και χρεωθεί το βάρος των προβλημάτων ,αφού δεν τα σηκ.ωνει το ποδήλατο του.Είδες τι έπαθε ο πρεζιντετ Ομπάμα απο τον ξεβράκωτο Γερουσιαστή στις προχθεσινές εκλογές.Τι θέλετε να πάθει τα ίδια ο μέγιστος πολιτικός ανήρ όλης της Ελλάδος ανα τους αιώνες.Είναι πάνω από τον μικρό πολιτικό τον ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΖΕΛΟ.Ο πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής,ο Μέγας στρατηλάτης και εκπορθητής της Πόλης,ο άνθρωπος που θα λύσει το Κυπριακό και τα προβλήματα όλου του ΚΟΣΜΟΥ γιά αυτό πήγε και στο Άγιο Δομίνικο,αυτός που αν αποτύχει θα κάνει τον κ.Παπουτσή να φύγει από την χώρα,που δεν χρωστάει σε κανέναν αλλά μόνο στην κ.Μιχαλάκαινα.Αυτός Φάφτορα που πήρε το 44% των μακάκων της Ελλάδος;Σε παρακαλώ μην το ξαναπείς οτι φοβάται το πολιτικό κόστος Ο άνδρας έχει τέτοιο ανάστημα που δεν τολμά κανεις να του πει ότι δεν πάει καλά.¨Οταν μιλά ο ΓΑΠ όλα τα ΜΜΕ και οι περισότεροι δημοσιογράφοι σιωπούν από σεβασμό στον πρώτο και ασύληπτο πρωθυπουργό μας,με τα πτυχία στην οικονομία,στην νομική και ιδιαίτερα στο διεθνές και συνταγματικό δίκαιο.Μόλις οι κοινοτικοί είδαν το σχέδιο τα έχασαν,είπαν τι σχέδιο είναι αυτό αυτό είναι από άλλον πλανήτη!!!Το έβγαλε ο Αλμούνια φωτοτυπίες και το έστειλε σε όλους για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σε καιρό κρίσεων.Μιλάει τα αγγλικά σαν μητρική του γλώσσα με αποτέλεσμα να ξεχάσει τα Ελληνικά.Ποιός άλλος έχει αυτά τα προσόντα ο Σαμαράς, η Ντόρα η ο Βενζέλος;
  Τι άλλο νά πω ρε Φάκτορα ,το άτομο δεν παίζεται,από την μία ....πάει στην άλλη,τι να κάνουμε.

 24. Y. avatar
  Y. 22/01/2010 16:55:38

  Φάκτορα συγχαρητήρια. Το σάϊτ πάει ξυράφι!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.