#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2010 20:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ ποδοπατεί το τρίπτυχο "Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση"Από σημερινή ομιλία του Αλέκου Αλαβάνου στο Γραμματικό:

 «Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σήμερα αισθάνονται συγκεχυμένοι, αμήχανοι, ένοχοι, απαισιόδοξοι.

 Στην πιο δύσκολη όμως θέση βρίσκονται όσοι και όσες ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ.

 Γιατί την εκλογική στήριξή τους επικαλείται μια κυβέρνηση που άλλη πολιτική διακήρυξε, και εντελώς άλλη πολιτική εφαρμόζει.

 Γιατί, αν η ΝΔ έπαιρνε τα μέτρα Παπανδρέου, θα ήταν από τους πρώτους, από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο και στις κινητοποιήσεις.

 Γιατί η πιο ακραία και άγρια επίθεση για την πλήρη αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους από την λήξη του πολέμου μέχρι σήμερα, πάνω από μισό αιώνα, δεν έγινε από την δεξιά αλλά από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι εκφράζει τον σοσιαλιστικό χώρο.

 Γιατί το ιδρυτικό τρίπτυχο και διακήρυξη του Ανδρέα Παπανδρέου της 3ης Σεπτέμβρη «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση» ποδοπατείται και εξευτελίζεται όχι από τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την ίδια την κυβέρνησή του.

 Γιατί «Εθνική Ανεξαρτησία» δεν είναι η παράδοση της διακυβέρνησης της χώρας στους τραπεζίτες και τους ιμπεριαλιστές της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 Γιατί «Λαϊκή Κυριαρχία» σημαίνει ότι τις τύχες της χώρας τις καθορίζει ο ελληνικός λαός κι όχι η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Μπαρόζο, ο Όλι Ρεν, ο Στρος Κάν.

 Γιατί «Κοινωνική Απελευθέρωση» δεν είναι η σύνταξη των «περήφανων γερατειών» στα 67, η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού για τις νέες και τους νέους, η απόλυση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων με τον Καλλικράτη, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

 Δεν θέλουμε να ενοχοποιήσουμε τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλουμε να τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για αντιδραστικές επιλογές που λήφθηκαν ερήμην τους, χωρίς καν να ερωτηθούν.

 Δεν θέλουμε να απαλλοτριωθεί ή να διαλυθεί ο σοσιαλιστικός χώρος. Δεν κατεχόμαστε από ένα σύνδρομο επιδρομής και λεηλασίας. Μπορεί αυτός ο χώρος να υπάρξει με αξιοπρέπεια, τιμή και περηφάνια. Μπορεί σε συμπαράταξη με την αριστερά, με όλους όσους πλήττονται ανεξάρτητα από κοινωνική προέλευση, να αλλάξουν την πορεία της χώρας.

 Τους καλούμε να πρωτοστατήσουν μαζί μας στους αγώνες για την ακύρωση της Συνθήκης Υποδούλωσης της Ελλάδας στην Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. της κυβέρνησης Παπανδρέου. Είναι στα χέρια τους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία, την Ανεξαρτησία, την Κοινωνική Πρόοδο.

 Εδώ, από το Γραμματικό, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, απλώνει το χέρι του σε όλους τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες του ΠΑΣΟΚ για κοινούς αγώνες, σήμερα ενάντια στα μέτρα Παπανδρέου, αύριο για μια εναλλακτική προοδευτική λύση.»

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ataktos avatar
    ataktos 26/04/2010 20:49:33

    αυτά τα Πασοκ-ια μου θυμίζουν ....τους σταχανοβίτες της εξουσίας

  2. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο πέλαγος 27/04/2010 11:17:02

    Ο κ. Αλαβάνος ξέχασε να συμπεριλάβει και το σύνθημα του ΚΚΕ εσωτερικού "Ναι στην Ευρώπη των λαών", που είχε στόχο την ομαλή πρόσδεση της Ελλάδας στην ΕΟΚ των μονοπωλίων. Για την σημερινή κατάντια δεν φταίει μόνο το Πασόκ "σύντροφε". Και μάγκας και βολεμένος βουλευτής, στο τέλος καταντάς πολιτικός κλόουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.