#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2012 12:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ παίζει τα ρέστα του. Η ΝΔ;Το ΠΑΣΟΚ παρά την δημοσκοπική του καταβαράθρωση  σε συνεργασία  με τα  οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα που το στηρίζουν  φαίνεται να έχει  εκπονήσει σχέδιο που αν πετύχει  θα του επιτρέψει να δώσει την μάχη των επόμενων εκλογών με σχετικές πιθανότητες επιτυχίας.

Κομβικό σημείο του σχεδίου είναι η επιτυχείς ολοκλήρωση του PSI και παράλληλα ο εξαναγκασμός της ΝΔ να ψηφίσει ιδιαίτερα αντιλαϊκά νομοσχέδια όπως οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

Σε μια τέτοια περίπτωση η επιτυχία της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους  θα πιστωθεί  στο ΠΑΣΟΚ ενώ  τα σκληρά μέτρα τωρινά και προηγούμενα θα ισομοιρασθούν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Παράλληλα ο σχεδιασμός προβλέπει την παραίτηση Παπανδρέου ώστε το ΠΑΣΟΚ  με  νέο αρχηγό και  ρητορεία  τύπου Χρυσοχοϊδη  να πάει στις επόμενες εκλογές κατά το δυνατόν  αναγεννημένο και αναβαπτισμένο που αφού έσωσε την χώρα από την χρεοκοπία είναι πλέον  έτοιμο να την οδηγήσει σε νέους δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας.

Το σημείο εμπλοκής είναι ότι σε αυτά που ελπίζει το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο Βενιζέλος στα ίδια πράγματα  ελπίζει και ο Παπανδρέου ώστε να διασωθεί πολιτικά.

Έτσι ο Παπανδρέου ζητά παράταση της κυβέρνησης Παπαδήμου  ώστε να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από τα τραγικά του λάθη ενώ μέσα από την πρόταση για δυαρχία παρατείνει την  παραμονή του στο πολιτικό παιχνίδι.

Γνωρίζοντας τον σχεδιασμό των εξωθεσμικών κέντρων,  με τις καταγγελίες του εναντίον Ψυχάρη τους στέλνει μήνυμα ότι αν τον παρατήσουν τότε είναι αποφασισμένος να μιλήσει και να χαλάσει  το μοίρασμα των δουλειών (διαβάστε άρθρα antinews) που έχουν στηθεί και αποφασισθεί στο παρασκήνιο.

Ο Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά ότι κανείς από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους  δεν έχει το ειδικό βάρος να τον ανατρέψει χωρίς την μονομερή υποστήριξη των ΜΜΕ που παραδοσιακά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά η ΝΔ από την στιγμή που αποφάσισε να συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου δείχνει να έχει χάσει τον βηματισμό της και να έχει πρόβλημα στρατηγικής και στόχευσης.

Παρά το γεγονός ότι της έχουν δοθεί από τυχαία συμβάντα χρυσές ευκαιρίες να σμπαραλιάσει τους παραπάνω σχεδιασμούς παραμένει αδρανής.

Για παράδειγμα,  οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων, η παραίτηση Καπελέρη,  οι καταγγελίες Παπανδρέου για τον ρόλο Ψυχάρη και διοίκησης Εθνικής Τράπεζας ενώ της δίνουν την ευκαιρία να χτυπήσει στην καρδιά όλο αυτό το σύστημα που δεκαετίες  τροφοδοτεί-πριμοδοτεί το ΠΑΣΟΚ τις αφήνει ανεκμετάλλευτες.

Φαίνεται να στηρίζει πολλά στην εξάντληση του αντιπάλου εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου που τον ταλανίζει.

Ενώ  έχει όλα τα χαρτιά στα χέρια της ώστε να κινηθεί επιθετικά  επιλέγει αμυντική τακτική που μπορεί να την εγκλωβίσει.

Aris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 08/01/2012 13:24:23

  ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ: Άρη σήμερα κάποιος φίλος μου μου έστειλε το παρακάτω e-mail:

  Ο χρήστης Λίνα Μπουμπουλίνα δημοσίευσε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -WE LOVE GREECE:

  Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση των πολιτών" πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα. Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία. Αν υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα". Συμπλήρωσε ότι "όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί». Ο κ. Καμμένος επανήλθε και πάλι σε υψηλούς τόνους ασκώντας κριτική στην οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως στα αδέρφια του πρωθυπουργού.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Χρήστος Δημάρης 08/01/2012 18:19:04

   Έχετε αναγορεύσει τη ρητορεία Καμένου στην πεμπτουσία της πολιτικής. Εντάξει, φωνάζει αυτός αλλά λίγο απέχει ο λόγος του από τον λαϊκισμό. Γιατί αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά που λες τότε τα "καίς" ακόμα κι αν λες αλήθειες. Αφήστε λοιπόν τις ιστορίες. Τα έχουμε πει από εδώ χιλιάδες φορές: Ο Σαμαράς δεν μπορούσε να μην συμμετάσχει στο σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης γιατί αλλιώς θα κυβερνούσε ερείπια. Δεν είναι ο Τρότσκυ ούτε ο Τσε Γκεβάρα ούτε ο Τσάβες. Και κλάμα για διαφόρους, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Δεν χρειάζεται να είναι. Είναι επαναστάτης της ουσίας. Επειδή είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η συναίνεσή του σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου, αυτό αποδεικνύει ότι είναι ο ίδιος που εγγυάται ότι δεν θα ξεπουληθεί η χώρα. Μόνο με Σαμαρά εκτός παιχνιδιού θα περάσει υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο. Όσο είναι ο Σαμαράς στα πράγματα ΔΕΝ θα περάσει. Σιγά μην δώσουμε την δημόσια περιουσία (φανερή και αφανή, δηλαδή φυσικό αέριο και πετρέλαια) στους δανειστές των νέων ομολόγων, επειδή το θέλει η Τοκογλυφική Διεθνής (βλ. κερδοσκοπικά funds, αμερικανικών, γερμανικών και αγγλικλών συμφερόντων και οι κολαούζοι ψοφοδεής υπάλληλοί τους πολιτικοί "εξυπηρετητές" τους - σε αυτούς απ' ό,τι φαίνεται συμπεριλαμβάνεται και ο Παπαδήμος στα χνάρια του Παπανδρέου).
   Στηρίζουμε Σαμαρά, πάμε μπροστά. Ξεπούλημα δεν έχει, δεν το επιτρέπουμε, δεν το ψηφίζουμε και αν τολμήσουν να το ψηφίσουν με τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και του αδελφού τους κόμματος του ΛΑγΟΣ τότε η ΝΔ θα τα ανατρέψει και θα καταργήσει τους σχετικούς νόμους μόλις αναλάβει την κυβέρνηση. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει κανένανς εκβιασμός ικανός να μας κάνεις να υπαγάγουμε τη δημόσια περιουσία μας στο αγγλικό δίκαιο. Ας μην φοβάται ο Καμένος και οι εύπιστοι οπαδοί του ότι αν ψηφιστεί η σύμβαση πάει πουλήθηκε η χώρα. Η υπαγωγή στο αγγλικλό δίκαιο δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Κια εν πάση περιπτώσει όσοι δεν μπορούν να ησυχάσουν ας ρωτήσουν ξεκάθαρα τον Μιχελάκη ή τον ίδιο το Σαμαρά με την πρώτη ευκαιρία. Μία και μοναδική ερώτηση: "Θα συμφωνήσετε με υπαγωγή στο αγγλικλό δίκαιο;"

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 18:22:07

    αγγλικών συμφερόντων

    Τοκογλυφική Διεθνής (βλ. κερδοσκοπικά funds, αμερικανικών, γερμανικών και αγγλικών συμφερόντων και τους κολαούζους ψοφοδεείς υπαλλήλους και πολιτικούς “εξυπηρετητές” τους – σε αυτούς απ’ ό,τι φαίνεται συμπεριλαμβάνεται και ο Παπαδήμος βαδίζοντας στα χνάρια του γιες μεν-Παπανδρέου).

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 18:23:44

     και αλλά πληκτρολογικά λάθη:

     Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός ικανός να μας κάνει να υπαγάγουμε τη δημόσια περιουσία μας στο αγγλικό δίκαιο. Ας μην φοβάται ο Καμένος και οι εύπιστοι οπαδοί του ότι αν ψηφιστεί η σύμβαση πάει πουλήθηκε η χώρα. Η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Και εν πάση περιπτώσει όσοι δεν μπορούν να ησυχάσουν ας ρωτήσουν ξεκάθαρα τον Μιχελάκη ή τον ίδιο τον Σαμαρά με την πρώτη ευκαιρία. Μία και μοναδική ερώτηση: “Θα συμφωνήσετε με υπαγωγή στο αγγλικλό δίκαιο;”

     • madprof avatar
      madprof @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 23:20:01

      "Μόνο με Σαμαρά εκτός παιχνιδιού θα περάσει υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο"
      Καλά, μην το δένεις και κόμπο! Συ είπας : Δεν είναι Τρότσκυ ούτε Τσε Γκεβάρα ούτε ο Τσάβες!

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 19:31:46

    ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ; Δεν είμαι οπαδός κανενός ανθρώπου και δεν βρίσκω κανένα λόγο να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σαμαρά. Δεν σας κάνει εντύπωση που ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν μας έχουν πεί ότι το θέμα του αγγλικού δικαίου είναι μία κόκινη γραμμή για την Ελλάδα; Σας θυμίζω πως η κυβέρνηση Παπαδήμου μας έχει πει ότι αυτό το θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση. Γιατί δεν αντέδρασε σε αυτές τις δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου η ΝΔ;

   • The Don avatar
    The Don @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 08/01/2012 22:44:53

    Εσύ, ρε Μανώλη, που το ξέρεις ότι ο Σαμαράς δεν θα δεχθεί το αγγλικό δίκαιο; και επίσης που ξέρεις αν θα τον ρωτήσουν;

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 08/01/2012 13:48:57

  Στην Ανατολική Γερμανία υπήρχε παλιά ένα κόμμα-γλάστρα, το Ost-CDU, δηλαδή, Ανατολικό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Το είχαν οι κομμουνιστές για να λένε ότι τάχα έχουν δημοκρατία και ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει του συντηρητικούς, αλλά θέλει τον κομμουνισμό. Συμπλήρωνε το παζλ μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας. Ώρες ώρες η ΝΔ μου θυμίζει ακριβώς εκείνο το κόμμα, που ήταν υποχείριο του καθεστώτος για να προσποιείται το καθεστώς ότι υπάρχει δημοκρατία.

  Συγχαρητήρια για το πολύ εύστοχο άρθρο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Διογένης 08/01/2012 18:27:05

   Έτσι θα ήταν αν εκλεγόταν η Ντόρα Μπακογιάννη αρχηγός της ΝΔ.

 3. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/01/2012 14:03:26

  Ο πασοκισμός γνωρίζει τις εκλογικές του δυνάμεις.Θα είναι πολύ χαμηλότερες,από κάθε άλλη φορά,τα τελευταία 35 χρόνια.ΟΜΩΣ,θα τα παίξει όλα για όλα.Αφενός θα επιδιώξει αλλαγή ηγεσίας αφετέρου προσπαθεί,με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ,να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία στο φιλο-μνημονιακό κάδρο.Το αρχικό κείμενο προσεγγίζει ορθά τα παίγνια του πασοκισμού.Το θέμα είναι τι κάνει η Νέα Δημοκρατία.Η συμμετοχή της στη κυβέρνηση Παπαδήμου είναι δίκοπο μαχαίρι.Όσο περνά ο χρόνος και ΔΕΝ προκηρύσσονται εθνικές εκλογές,τόσο πιο πολύ θα εμπεδώνεται στη λογική αρκετών πολιτών η πεποίθηση πως δεν διαφέρει η ΝΔ σε τίποτα από το πασοκισμό.Γι'αυτό,το γρηγορότερο δυνατό,η μεγάλη παράταξη ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ και να οδηγηθούμε στη κάλπη τάχιστα.Η κατάσταση,όπως έχει δημιουργηθεί,είναι,πρώτα απ'όλα,εις βάρος της χώρας και επιδρά αρνητικά στην εικόνα της παράταξης.
  Και κάτι τελευταίο,που δεν πρέπει να μας ξεφεύγει:Η κοινωνία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ...Μέχρι το Πάσχα θα έχει διαλυθεί το σύμπαν....Δεν κινδυνολογώ αλλά αυτή είναι η αλήθεια.Κάποτε,προ αρκετών μηνών,είχα αναφέρει πως αναρωτιέμαι τι χώρα θα βρει ο Σαμαράς και πόσο εξοντωμένοι θα είναι οι πολίτες της....Το ζήτημα είναι ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ...Αν συμβούν άλλα γεγονότα και έχει εξοντωθεί η κοινωνία,τότε θα είναι,ίσως,αργά....

  • madprof avatar
   madprof @ Komis Montechristo 08/01/2012 17:49:07

   Το άρθρο αποτυπώνει την πραγματικότητα του "πολιτικού γίγνεσθαι" του ΤσιτσιολινοΔημαγωγοΠροτεκτοράτου.
   Komi, είμαι αηδιασμένος από τους υπαίτιους της εσχάτης προδοσίας, κυρίως των δύο μαφιόζικων οργανώσεων που κυβέρνησαν.
   Λοιπόν τέλος με τις φλυαρίες. Εγκλημάτησαν σε βάρος της χώρας και των δύσμοιρων πολιτών οι ΝΔουλοΠασοκοΛήσταρχοι.
   Είμαι 56 αμοιβόμενος με 1200 ευρώα, ΠΕ από τα 28 εργαζόμενος, πληρώνω ενοίκιο 340 ευρώα, έξοδα αυτοκινήτου 200 ευρώα για μετακινήσεις κυρίως προς την εργασία μου, και δανείστηκα να βάλω 2 φορές πετρέλαιο να μην παγώσω, έχοντας πιει 3 καφέδες στις γιορτές! Το χρέος μου από 680 ευρώα πήγε στα 1300 σήμερα.
   Δεν την βγάζουμε, εκτός εάν μας χορηγήσουν κοιτώνες διαμονής και λέσχη φαγητού.
   Καμία βαλβίδα εκλογών πλέον δεν θα αντέξει και το κοινωνικό καζάνι είναι σίγουρο ότι οδηγείται στην έκρηξη, αφού η "φωτιά" φουντώνει καθημερινά.

 4. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 08/01/2012 14:29:29

  Άρη χρόνια πολλά και καλή χρονιά! «Να αγιάσει ο στόμας σου», όπως θα έλεγε η γιαγιά μου η Κωνσταντινουπολίτισσα γι’ αυτά που λες, στο πολύ ενδιαφέρον άρθρο σου.
  Ήθελα να ήξερα, στη Συγγρού δεν βλέπουν πως κάθε μέρα παραμονής στην κυβέρνηση του δοτού, από μεν τη Ν.Δ. αφαιρείται εμπιστοσύνη και δύναμη και πως στο ΠΑΣΟΚ παλεύεται πλέον η ανασυγκρότησή του; Δεν ακούνε, πως άρχισε ήδη να αναμασιέται ευρέως το γνωστό « δεν βαριέσαι, όλοι το ίδιο είναι»; Ή δεν βλέπουν πως ο τραπεζίτης ήρθε για να μείνει για να εκτελέσει προφανώς, το μεγάλο συμβόλαιο που έχει υπογράψει!
  Τώρα το γιατί εμπιστεύθηκαν τον «άτυπο» και προπαντός «άμισθο» σύμβουλο του ΓΑΠ - που δεν «πρόλαβε» να τον συμβουλέψει να μην ξεπουλήσει τη χώρα στους νέους ΔυΝάσΤες - είναι γρίφος για πολύ δυνατούς λύτες. Ή μήπως του έκανε πλύση εγκεφάλου να το επισπεύσει;
  Κατανοώ, πως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και πως όταν βρίσκεσαι στο χείλος του γκρεμού με το πιστόλι στον κρόταφο, προτιμάς να πηδήσεις, μπας και βρεθεί κανένα κλαρί να πιαστείς. Λοιπόν στη συνείδηση του κόσμου ο Αντώνης έχει διασωθεί και εμείς αλλά και πολλοί άλλοι τον περιμένουμε! Ως πότε όμως;

 5. peter k avatar
  peter k 08/01/2012 14:55:09

  Μπραβο Αρη.Ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα.Αφροδιτη ο Σαμαρας δεν εχη διασωθη.Στα δικα μου ματια ειναι τελειομενος.Στη πλειοψηφεια του ο λαος θελη παραμονη στο Ευρο.Αρα μια απο τα ιδια ΝΔ και πασοκ.Μονο ο Καμμενος τα λεει σωστα.

 6. k avatar
  k 08/01/2012 14:57:04

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ Σ΄ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10%. Η ΝΔ ΒΕΒΑΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΠΡΑΒΟ.

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 08/01/2012 15:14:40

  Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά Αφροδίτη

 8. Αμυντικός avatar
  Αμυντικός 08/01/2012 15:21:21

  Θαυμάστε λογική ανεγκέφαλου: "Ο Σαμαράς είναι τελειωμένος", επειδή "ο κόσμος θέλει να παραμείνει στο ευρώ" και επειδή "μόνο ο Καμμένος τα λέει σωστά", "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μια απο τα ίδια".

  Ρε πανέξυπνε για ρώτα τον Καμμένο που θαυμάζεις ξέρει τίποτα από τους "Φίλους Σαρκοζί" που είχε φτιάξει μαζί με τον άλλο γίγαντα τον Ζωή επί Κωστάκη Καραμανλή; Τι σκοπούς είχε; Τι παιχνιδια παιζόντουσαν στο υπουργείο Αμυνας με τον Μεϊμαράκη; Κανέναν Χούμπαυλη γνωρίζουν;

 9. Κλεισθένης avatar
  Κλεισθένης 08/01/2012 18:35:01

  ΝΔ, τι είναι αυτό; Γράψτε ΝΔ21 για να καταλαβαινόμαστε.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Κλεισθένης 08/01/2012 19:25:43

   Κλεισθένη

   Καλή Χρονιά

   Πάλιωσαν κάτι τέτοιες εξυπνάδες βρες τίποτα καλύτερο.

   Είναι αλήθεια ότι η 29η Νοεμβρίου είναι η επίσημη ημέρα πένθους του Μητσοτακέικου.

 10. Y. avatar
  Y. 08/01/2012 18:36:32

  Κάπου την Άνοιξη, από τους Ισπανούς. ”σουουουτ....οι Έλληνες κοιμούνται...”
  Καταχείμωνο, από τους Έλληνες, ”σουουουτ....η ΝΔ κοιμάται...”

 11. juliet avatar
  juliet 08/01/2012 18:39:58

  Αρη ,καλή χρονιά
  συμφωνώ απόλυτα μ΄όσα αναφέρεις.Την ίδια απορία έχω και εγώ ,πότε θα ξυπνήσουν και θα πλησιάσουν το κόσμο που τόσο τ΄έχει ανάγκη.Μήπως οι καρέκλες είναι πολύ αναπαυτικές και η ζέστη δημιουργεί χειμερία νάρκη;
  Οι ευκαιρίες έρχονται και παρέρχονται .Τα γεγονότα τρέχουν ,η συμφορά είναι καθημερινή και συνεχώς γίνεται ασφυκτική.Η Αφροδίτη αναφέρει για τη θεωρία ''του όλοι ίδιοι είναι''.Οσο παιρνά ο καιρός ο κόσμος αρχίζει ν΄απελπίζεται .Ο Καραμανλής ο Α έλεγε:''Στην πολιτική ,κάθε απόφαση δεν αρκεί μόνο να είναι σωστή.Πρέπει να λαμβάνεται και στην κατάλληλη στιγμή.''
  Τις τελευταίες μέρες άκουσα πολλούς που είπανε και οι άλλοι τι θα κάνουν;Το αισχρό τηλεοπτικό τρικ της μετάλλαξης όσο περνά ο καιρός αρχίζει να πιάνει ,όταν ο άλλος είναι απελπισμένος και δεν έχει να περιμένει τίποτε.
  Εδω, οι προχθεσινοί ''προφήτες ''που πολεμούσαν για την κοινωνικοποίηση ''πιστώνουν'' τις προσδοκίες τους για οικονομική ανάκαμψη στην ιδιωτικοποίηση και δεν άνοιξε ''μύτη'' από τους συνδικα ληστάδες .Και εμείς που ακριβώς είμαστε ;Θα δικαιωθούμε στην άλλη ζωή; Πότε επί τέλους θα σταματήσει η οικονομική αφαίμαξη;Στέρεψαν πια οι σωστές ιδέες ,οι ελπίδες και τα οράματα ;Αρχίζω και διερωτάμαι μήπως ο βόθρος είναι τόσο μεγάλος που δεν κάνει εξαιρέσεις;Είναι δυνατόν όλοι να είναι ίδιοι;Πότε θα μπορέσουν να καταλάβουν ότι θέλουμε όραμα και μπορούμε να τα βάλουμε με όλους τους προδότες .Αύριο θ' είναι αργά .
  Παλιά οι Κεφαλλονίτες μπακάληδες είχανε απ΄όλα και αν επήγαινε πελάτης και δεν είχανε αυτό που ζητούσε δεν τον έστελναν αλλού αλλά το έφερναν,έλεγαν αν ο πελάτης φύγει δύσκολα τον'' μαζεύεις.''

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ juliet 08/01/2012 19:21:29

   juliet

   καλή χρονιά και σε σένα.

   Την Δευτέρα διαβάζω θα έχει συνάντηση ο Σαμαράς με τον Παπαδήμο.

   Εαν δεν θέσει θέμα αντικαταστάσεων, των διοικήσεων της Εθνικής Τράπεζας, των διευθυντών ΔΟΥ και ΣΔΟΕ, και του υπουργού δικαιοσύνης στο όνομα της διαφάνειας που απαιτούν οι πολίτες θα έχει κάνει μεγάλο λάθος.

 12. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/01/2012 20:14:23

  Φίλε madprof,τα έξοδα όλων είναι δυσβάσταχτα.Σε αντιλαμβάνομαι πλήρως.Με πολύ ζόρι βγαίνουν αρκετοί,ενώ πολλοί άλλοι δεν βγαίνουν.Τα χρέη έχουν φτάσει ως το λαιμό.Η οργή και απόγνωση όλων ξεχειλίζει.Η κοινωνία κοχλάζει.Το θέμα είναι η χώρα να οδηγηθεί,με ομαλές διαδικασίες,σε μια άλλη εντελώς κατεύθυνση.Πριν η πατρίδα φτάσει στο γκρεμό(ήδη είναι στο χείλος του),να προλάβει να οδηγηθεί άμεσα σ'έκλογές.Να δοθεί η δυνατότητα στην αξιωματική αντιπολίτευση να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα και τις διακηρύξεις της.Γι'αυτό και επιμένω,όπως και πάρα πολλοί σχολιαστές σ'αυτό το διαδικτυακό μετερίζι,στη προκήρυξη εκλογών,το γρηγορότερο δυνατό,για να προλάβουμε τα χειρότερα.Ελπίζω η Συγγρού ν'αντιλαμβάνεται τη κρισιμότητα των περιστάσεων.Μετά τις εκλογές θα υπάρχει ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο.Τα δεδομένα θ'αλλάξουν.

  • madprof avatar
   madprof @ Komis Montechristo 08/01/2012 23:49:48

   Αν δεν αντιληφθούν όλοι οι κομματΆρχεις ότι μοναδικός τρόπος να επανακτήσουν οι πολίτες το ηθικό τους και την εμπιστοσύνη στους πολιτικούς φορείς είναι να ελεγχθούν, από αδιάβλητο σώμα ορκοτών λογιστών - δίωξης οικονομικού εγκλήματος και εισαγγελέων, όλα τα οικογενειακά δενδρύλλια και οι παραφυάδες της ΝεποτισμοΝομενκλατούρας, αρχής γενομένης από τους υποψήφιους βο(υ)λευόμενους, για το "πόθεν το αίσχος τους", από την επομένη των εκλογών δεν θα κυκλοφορούν στο προτεκτοράτο.
   Υπήρξε Εσχάτη Προδοσία, ουχί στιγμιαία (sic!) και απαιτείται Κάθαρση και Τιμωρία των Υπευθύνων με παράλληλη δήμευση των Ληστευθέντων, υλικών και άυλων, από τα οικογενειακά δενδρύλλια και τις παραφυάδες τους !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.