#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/01/2010 12:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ, ο ΟΠΑΠ κι ένας φίλος από τα παλιάΓιατί παρακαλούν και προσεύχονται την Ιντραλότ;  

 Απόσπασμα από την ομιλία του Κίμωνα Κλωνάρη, πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας Πρακτόρων και παραμένοντος ισχυρού προσώπου σε όλες τις διαδικασίες παρασκηνιακά, στη Γενική Συνέλευση του ΟΠΑΠ, παρουσία των κ. Σταματόπουλου και Σπανουδάκη, δηλαδή της νέας ηγεσίας του Οργανισμού! Αφού μιλάει για περίπου 20 λεπτά επί παντός επιστητού, αποφασίζει να χαράξει και γραμμή!

 «Και πάω ακόμη παραπέρα. Δυο γίγαντες της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών είναι ελληνικές εταιρίες. Ήρθε η ώρα ΟΠΑΠ και Ιντραλότ να συγχωνευθούν. Ο ένας έχει το ταμείο και ο άλλος την τεχνογνωσία. Η ένωση τους είναι η μόνη διέξοδος. Η ΟΠΑΠ δεν έχει άλλη ευκαιρία να δημιουργήσει υπεραξία».

 Δεν ήταν καθόλου τυχαία αυτή η αναφορά του Κλωνάρη, κάτι για το οποίο παρακαλούν και προσεύχονται στην Ιντραλότ αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει να πουν. Η σύμβαση που λήγει το καλοκαίρι του 2010 επιτάσσει την εκ νέου προσέγγιση του ΟΠΑΠ και τις επόμενες εβδομάδες αυτό το σενάριο θα ξαναπάρει δημοσιότητα για να τονωθούν και οι μετοχές. Ότι θα επεκταθεί η σύμβαση θεωρείται περίπου ως δεδομένο. Το θέμα είναι ποιο θα είναι το τίμημα.  

 Αλήθεια, όμως, γιατί να πληρώσει ο ΟΠΑΠ 200 εκ ευρώ ή και παραπάνω για να αποκτήσει μία εταιρία που τα τελευταία χρόνια ζει αποκλειστικά από τη σύμβαση του 2007, αξίας άνω των 300 εκ ευρώ που πήρε από το ΟΠΑΠ;

 Μίλησε κανείς για ασυμβίβαστα;

Η τοποθέτηση του κ. Νίκου Σοφοκλέους, διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Ελλάδος, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ προκάλεσε έκπληξη αλλά τα καλύτερα θα έρθουν όταν θα διαπιστωθούν τα ασυμβίβαστα. Τι είδους; Πως είναι δυνατό ο κ. Σοφοκλέους να ασχοληθεί με θέματα της Ιντραλότ του κ. Κόκκαλη (βασικού προμηθευτή του ΟΠΑΠ) για παράδειγμα με τον οποίο έκανε μέγα deal για την Hellas On line του κ. Κόκκαλη στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο ένας εκ των γιων του κ. Κόκκαλη, ο Ντίνος Κόκκαλης; Πως δηλαδή θα αποφασίσει για τη σύμβαση; Ερχονται πολύ ενδιαφέροντες ημέρες στον οργανισμό…

 Κατά τα άλλα ο νέος πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Χάρης Σταματόπουλος αποτελεί όπως ακούγεται επιλογή του Παύλου Γερουλάνου και του Νίκου Παπανδρέου ο οποίος και διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην τοποθέτηση στελεχών στον κρατικό τομέα. Ο κ. Σταματόπουλος θα αποτελεί το μάτι και το αυτί του Μαξίμου στον ΟΠΑΠ και θα κληθεί να επεξεργαστεί το σχέδιο της περαιτέρω πώλησης ποσοστού του οργανισμού (πιθανότατα μέχρι και 14%, δηλαδή από το 34% να φτάσει στο 20%). Δε ξέρει καθόλου το χώρο, αλλά αυτό δεν είναι περίεργο. Σιγά μην είναι ανάγκη να έχει γνώση. Ο ρόλος του θα είναι συγκεκριμένος και επειδή οι πιέσεις θα είναι σημαντικές το επόμενο διάστημα, αυτό που μετράει είναι ποια γραμμή θα παίρνει από το Μαξίμου και μεταξύ άλλων και από τον κ. Πάγκαλο δηλαδή. Γιατί αναφέρω μόνο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Γιατί αποτελεί το μεγάλο στήριγμα διαχρονικά του Σωκράτη. Θα τα ξαναπούμε για αυτό το θέμα…

 Ο κ. Σπανουδάκης είναι η επιλογή του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για τον ΟΠΑΠ. Την περασμένη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, συναντήθηκαν στο υπουργείο, απογευματινές ώρες και αφού είχαν αποχωρήσει οι υπάλληλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκεί πήρε τις κατευθύνσεις. Πρώτα και πάνω από όλα θα αναφέρεται σε αυτόν και μετά στον πρόεδρο ή άλλον υπουργό.

Ο Τζόκερ

(στην φωτογραφία ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης παρακολουθεί την ομιλία του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 02/01/2010 13:15:44

  Διαβάστε κι αυτό:

  Ο blogger Παναγιώτης Βρυώνης στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ
  Στη νέα Διοίκηση του ΟΠΑΠ, συμπεριλαμβάνεται και ο πασίγνωστος και από τους παλαιότερους bloggers, Παναγιώτης Βρυώνης, (vrypan), 34 ετών.
  Φυσικά κάποιοι θα το δουν αρνητικά, για μας είναι θετικό: συνηθίσαμε να βλέπουμε σε όλες τις θέσεις ...γιατρούς και δικηγόρους.
  Γιατί να μην αξιοποιηθούν νέα, φρέσκα μυαλά, από το χώρο της τεχνολογίας και των νέων μέσων ; Αρκετά με τους δικηγόρους....
  http://taxalia.blogspot.com/2010/01/o-blogger.html

 2. Βανζετι avatar
  Βανζετι 02/01/2010 13:45:08

  Ο Παναγιώτης Βρυωνης αποτέλεσε μία από τις πρώτες επιλογές του Παπαναδρέου στο χώρο των Social Media στο ΠΑΣΟΚ.
  Ηταν για χρονια στην ιδιωτική εταιρεία Ogilvy, υπεύθυνος για διαφημιστικές κάμπανιες...

  Νομίζω χειριζόταν την Vodafone....

 3. fitsulas avatar
  fitsulas 02/01/2010 14:26:34

  Σε άλλο σχόλιο αναφέρεται και ο διορισμός στελεχών της Vodafone στην ΕΡΤ. Φαίνεται, τελειώνει και η ληστρική σύμβαση με τον Θρύλο.

 4. ΗΛΙΑΣ avatar
  ΗΛΙΑΣ 02/01/2010 15:04:50

  ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΟΒΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΜΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΘΩΣ Ο ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ 2 ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΑΜΜΕΣΑ.ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

  • nasos avatar
   nasos @ ΗΛΙΑΣ 02/01/2010 19:37:12

   Όλα δείχνουν πως η Κυβέρνηση ΓΑΠ ηθελημένα σπρώχνει την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση,προκειμένου να περάσει την ατζέντα της,ιδίως τον νόμο για μαζικές ελληνοποιήσεις,με τις λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις.

 5. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 02/01/2010 17:11:36

  Πως το είχε ο ΓΑΠ πει τα συμφέροντα τρέμουν το ΠΑΣΟΚ ναι είναι αλήθεια ούτε 100 μέρες δεν πέρασαν και τα έχουν κάνει πάνω τους... αρε γιαούρτια που πάνε χαμένα.

 6. DrNo avatar
  DrNo 02/01/2010 17:19:58

  Tον έκραξαν για τη νομική του σύμβουλο Κα Σιούτη (SIEMENS), τον έκραξαν για τη Γεν. Γραμματέα ΥΠΕΚΑ Κα Καλτσά (ΤΕΡΝΑ) κι αυτός χαμπάρι...
  Και δεν ντρέπεται να λέει: Είμαστε αντιεξουσιαστές της εξουσίας!

  Μην υποτιμάτε την οικογένεια Παπανδρέου. Γ@μ@ει αυτή τη χώρα από πάππου προς πάππου

  • Soustom avatar
   Soustom @ DrNo 02/01/2010 17:44:56

   Γιατί ξέρουν πολυ καλά να αναγνωρίζουν και να εκμεταλεύονται τίς αδυναμίες(προσόντα;)τής φυλής(μας),τον εγωισμό μας,τήν μεγαλοψυχία μας,τήν ματαιοδοξία μας και όλα τά υπόλοιπα "ευγενή μας" χαρακτηριστικά,βασιζόμενοι σε αυτά,με τον πιό απλό και κυνικό τρόπο.Καί μάς δίνουν(λέει ή οικογένεια) και πρωταγωνιστικό ρόλο.
   Στήν ουσία όμως πρόκειται για αληθινούς βιρτουόζους της παλάμης!
   Μικρούς τιτάνες της αυτοϊκανοποίησης!
   ...Α! Ξέχασα΄.Στήν φυλή μας αρέσουν και τά θεάματα.

 7. Ένας Τυχαίος avatar
  Ένας Τυχαίος 02/01/2010 18:23:39

  ....Είμαστε αντιεξουσιαστές συην εξουσία....Πάμε!....

 8. futurist avatar
  futurist 02/01/2010 19:30:55

  Ποσους είπαμε ότι έχει απολύσει ο Ν. Σοφοκλέους από τη Vodafone μέσα σε δύο χρόνια;

 9. evi avatar
  evi 02/01/2010 19:52:51

  Ο Γιωργάκης θα ακολούθησει με ευλάβεια την τακτική του πατέρα του.
  Παραλάβαμε καμμένη γη-> σκληρή λιτότητα 3,5χρόνια-> τσοβόλα δώστα όλα το τελευταίο 6μηνο-> νίκη στις εκλογές για δεύτερη 4ετία-> όχι λιτότητα για 2-3 χρόνια->νέα τζάκια->νέα λιτότητα στο τέλος->ήττα στις εκλογές 2016-2017.

  Χαλαρώστε, βρίστε τον Καραμανλή που έφερε τον Γιωργάκη πρόωρα στην εξουσία (γιατί βαρέθηκε ή εκβιάστηκε) και προσαρμοστήτε στη μακροχρόνη παραμονή Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ .

 10. Τζόκερ avatar
  Τζόκερ 02/01/2010 20:17:56

  Οι δύο βασικές επιλογές του Κόκκαλη πάντως για τον ΟΠΑΠ δεν πέρασαν. Ο Στουρνάρας και ο Σπυράκης έφαγαν πόρτα. Μένω εκεί, δε λέω τίποτα παραπάνω, είναι νωρίς ακόμα

  • Soustom avatar
   Soustom @ Τζόκερ 02/01/2010 20:29:45

   ..αλλος είναι ο Δούρειος Ιππος..

 11. Δανιηλ Μι. avatar
  Δανιηλ Μι. 03/01/2010 05:09:52

  siemems vodafon intralot = kokalis

 12. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ avatar
  ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΗΣ 04/01/2010 16:59:45

  Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΕΛΑΜΒΑΝΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ.
  - Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΑ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ;
  ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.