23/12/2008 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με μπουκωμένο όχημα»

«Βόμβες» του Γ. Παναγιωτακόπουλου, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου και της παλιάς φρουράς του Κινήματος (ήταν ο οργανωτής των συγκεντρώσεων του Αντρέα) ταράζουν τα εσωκομματικά νερά του ΠΑΣΟΚ. Σε κείμενό του με τίτλο «Σκέψεις για την επικαιρότητα και τη λειτουργία του κόμματος» υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ρεύμα νίκης στην κοινή γνώμη, δεν έχει πείσει ότι έχει συγκεκριμένο πολιτικό πρόγραμμα, δεν έχει εγκαταλείψει τον κυβερνητισμό του παρελθόντος και τα στελέχη του, στην πλειονότητά τους, συνωστίζονται και δουλεύουν για να έχουν απολαβές από την επικείμενη κατάκτηση της εξουσίας. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός όταν αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου, εξαπολύει όμως σκληρή επίθεση σε μια από τις βασικές επιλογές του, το γραμματέα του κόμματος Γ. Ραγκούση.

«Αυτήν την περίοδο που φαίνεται το Κίνημά μας να ανακάμπτει, μοιάζει σαν μπουκωμένο όχημα. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και καμία μέριμνα. Το κόμμα δεν λειτουργεί. Κατ' ουσίαν είναι ανύπαρκτο και δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στη στοιχειώδη λειτουργία ενός δημοκρατικού και σοσιαλιστικού κόμματος», αναφέρει επί λέξει και κάνει λόγο για «εκφυλισμένες συγκεντρώσεις και στελέχη που κουράζουν με τον ξύλινο λόγο τους».

«Το εκλογικό σώμα εγκαταλείπει τη Ν.Δ., αλλά ταυτόχρονα τηρεί στάση αναμονής. Τιμωρεί την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δείχνει να μας εμπιστεύεται πλήρως. Ακόμα δεν έχουμε κάνει σαφές πώς προσδοκούμε την ανάπτυξη της χώρας», συνεχίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και προτείνει όλο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να εστιαστεί στην οικονομική λειτουργία του δημόσιου τομέα. Πολλά από αυτά τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, παρόντος του Γ. Παπανδρέου.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=67098

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΑΠόφιλος avatar
  ΓΑΠόφιλος 23/12/2008 12:22:45

  έ τώρα... καλά.

  Το Πασόκ είναι ίσως το βαρύδι του ΓΑΠ, μπορεί ο ΓΑΠ να μην είναι μπαλκονάτος, μπορεί να ζηλεύουμε που στα 56-57 του είναι σε φόρμα, μπορεί να μην πάτε Ρόντους, Μόντους και δεν ξέρω ποιόν άλλο, πρσωπικά δεν πάω την ...Λούκα (δεν μου έχει κάνει τίποτα η γυναίκα, αλλά την είχα δει πριν από πολλά χρόνια στο ... Yale, και δεν μου γέμισε το μάτι).

  Αλλά ο ΓΑΠ δεν έχει προσκυνήσει το αδερφάτο. Ότι κι αν λέει ο e-tipos. Απροσκύνητος.

 2. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 23/12/2008 12:32:28

  Καλά, το πασοκ έχει μπουκώσει εδώ και χρόνια, από αντανακλαστικά πάνε καλά! άργησαν 5 χρόνια, αλλά, το κατάλαβαν!

  Σήμερα έχει «μπουκώσει» ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, ξεπεράστηκε από την εποχή, όχι μονό επειδή δεν μπορεί να καταλάβει την εποχή, αλλά και επειδή δεν έχει ως λογική και νοοτροπία να δώσει κάτι καινούργιο στη χώρα.

 3. ΓΑΠόφιλος avatar
  ΓΑΠόφιλος 23/12/2008 12:39:38

  μακριά από μένα τα βαθυστόχαστα πολιτικά, αλλά μήπως έτσι τους βγει δε καλό?

  πως αλλιώς θα μας έπειθε ο ΓΑΠ οτι το Πασόκ του δεν έιναι το παλιό Πασόκ Βενιζελο-Βερελήδων? (άσε τους Τσοχατζόπουλους και τους Σμπώκους...)

 4. oktapus avatar
  oktapus 23/12/2008 12:43:24

  Σωστα, φιλε, τα λες.
  Ολο το πολιτικο συστημα ειναι μπουκωμενο μετα απο μια πολυχρονη εσωστρεφεια και αυτοεξοριση ιδεων εντος των συνορων της ολης επικρατειας.
  Ιδεες στερφες κι αγονες απ' την απομονωση και την μαλθακοτητα μοιαζουν με κεραιες κινητων,
  π' απεξω απ' τα συνορα δε φαινεται να πιανουν
  ουτε το γιες της υπαρξης των διπλανων λαων.

 5. Jimmy l avatar
  Jimmy l 23/12/2008 13:22:19

  Παναγιωτακοπουλε μας εχεις κουρασει με τις κατα καιρους ανοησιες σου. Καιρος να φυγεις και να μας αφησεις ησυχους.Μπουκωσαμε .........!!

 6. Africa avatar
  Africa 23/12/2008 13:25:22

  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΕΙ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΕΙ!

 7. osaperas avatar
  osaperas 23/12/2008 13:55:14

  "Το κόμμα δεν λειτουργεί. Κατ’ ουσίαν είναι ανύπαρκτο" λέει ο Παναγιωτακόπουλος.

  Μα πως να λειτουργήσει και γιατί.

  Στις δημόσιες υπηρεσίες είναι αργόμισθοι όλοι τους και περνάνε την ώρα τους σε βάρος των υπολοίπων

 8. tony avatar
  tony 23/12/2008 14:00:49

  Ακόμα πασοκ ρε παιδιά εδώ καταρέει ο καπιταλισμός εμεις ακόμα συζητάμε για κρατισμό και εθνικά κράτη?
  Οταν ο γιός τά εψησε με τον Μητσοτάκη να ρίξουν τον Πατέρα για να προετοιμάσουν τις συνθήκες της δημιουργίας του πασοκ της εικοσαετίας ο Ελληνικός λαός πλήρωσε μια επταετία και μισή Κύπρο.Αργότερα το πλήρωσε και αυτός όταν ο Γιός του τά εψησε με τον Μητσοτάκη να βγάλουν τρελλό τον πατέρα του για να πάρει και ο γιός την διαδοχή.Ο γιος όμως είναι άτυχος γιατί μέχρι να έρθει η σειρά του χρεοκόπησαν τά αφεντικά στό london.ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟ ΒΡΟΜΙΚΟ 89??

 9. Jimmy l avatar
  Jimmy l 23/12/2008 14:03:42

  Nα δεχθουμε φιλε osaperas οτι το κομμα ειναι ανυπαρκτο.Και ο Παναγιωτακοπουλος τι κανει??Βολτες στην Μηλιωνη και στην Βαλαωριτου??? και αφ υψηλου και απ εξω κριτικη???

 10. ataktos avatar
  ataktos 23/12/2008 14:09:10

  Συνεχίζω την μελέτη και απολαμβάνω το περιοδικό « ""ΟΙΚΟΛΟΓΕΙΝ"" τεύχος 1 και το συστήνω σε όλους . Βλέπεται δεν χάνω το dt μου με της φλυαρίες η μασσαλία του κάθε επαγγελματία «σουσλοφ».

 11. osaperas avatar
  osaperas 23/12/2008 14:10:15

  Jimmy,
  Τι αλλο μπορεί να κάνει ο Παναγιωτακόπουλος; Δηλαδή τι άλλο ξέρει να κάνει;
  Πλέον, εκτός από βόλτες και αφ υψηλού και απέξω κριτική δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, επειδή απλούστατα δεν ξέρει

 12. 7QKRW avatar
  7QKRW 23/12/2008 14:10:36

  Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ανεβαίνει λόγω της αδυναμίας του Καραμανλή να κάνει οτιδήποτε.
  Η πόλωση που δημιουργεί ο Καραμανλής ευνοεί τον Παπανδρέου καθώς δεν έχει να προτείνει τίποτα και ότι υποσχέθηκε ήταν μόνο ψέμματα.
  Θυμίζω το "ηθικό πλεονέκτημα" που διαπιστώθηκε παλιότερα υπέρ του Παπανδρέου. Ίσως να βοηθάει σήμερα.
  Ο Καραμανλής δεν έχει να περιμένει ούτε καν συσπείρωση από την πόλωση καθώς λέει τα ίδια και τα ίδια εδώ και πέντε χρόνια. Η προσπάθεια να κατηγορήσει τον Παπανδρέου για τις συνεντέυξεις σε ξένα media δεν βρήκε ανταπόκριση έστω και αν η προπαγάνδα των συμφερόντων έδειξε 50 - 50 την άποψη της κοινής γνώμης.
  Ο Παπανδρέου επανέλαβε απλά ένα σύνθημα των διαδηλωτών και την άποψη ότι τα δισ στις Τράπεζες δεν σώζουν κανένα.
  Με αυτόν τον τρόπο ο Παπανδρέου συνεχίζει να προσεγγίζει την κοινωνία και ο Καραμανλής να στρέφεται πιο δεξιά και να απομακρύνεται επαναλαμβάνοντας τη ρητορεία της συντήρησης περί πατρίδας. Ίσως όλα αυτά που κάνει και λέει ο Παπανδρέου να είναι από την άλλη μία σοσιαλδημοκρατική ρητορεία και να μην πείθει τους πιο "μπασμένους". Αλλά να είναι σίγουροι στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα μας έπειθε ούτε ένα πιο κοινωνικό πρόγραμμα.
  Την αντιπολίτευση και τα δικαιώματα θα τα κερδίσουμε στο δρόμο χωρίς τα λάθη των αναρχικών ή έστω και τις προβοκάτσιες.

 13. giankoulas avatar
  giankoulas 23/12/2008 14:40:21

  ti na pei kaneis gi auta ta prosopa san ton kurio auto, o opoios einai axristos, agrammatos, anepaggletos k.ok. kai paristanei kai ton ideologo (xaxa xaaaaa). Episis na min ksexname ton upallilo tou, ton k. Relo pou petaei tous kafedes otan prepei, kai tous allous koukouloforous pou diathetei.

 14. Jimmy l avatar
  Jimmy l 23/12/2008 15:33:45

  Γιωργο κανε επι τελους πραξη το συνθημα ΄΄΄ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ¨¨

 15. Δήμος avatar
  Δήμος 23/12/2008 16:05:00

  Παναγιωτακόπουλος: Με αντοχή κατσαρίδας μετά από πυρηνικό βομβαρδισμό. Δεν είναι παρά η αναβίωση ενός "μπρουτάλ" και "πριμιτίφ" αγροίκου, που συνέδεσε την ανέλιξη του με την επαγγελματική πρόσδεση στο ΠΑΣΟΚ. Από... χιλιομετρητής και συγκεντρωσιάρχης-βοηθός του Κίμωνα Κολούρη-στην ηγετική καθοδήγηση του Κινήματος. Ποιός θα τόλεγε! Αλλά,πάει πολύ να μιλάει ο άνθρωπος που έχει αναγάγει τα μικροκομματικά μαγειρέματα στα Συνεδρια του ΠΑΣΟΚ σε επιστήμη και να διεκδικεί ρόλο τιμητή και "συνείδησης της παράταξης". Η Ελλάδα είναι μικρός τόπος, γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας , για να δεχθούμε τις παπαρδέλες του Παναγιωτακόπουλου, ως θέσφατα.

 16. Pομαντικός avatar
  Pομαντικός 23/12/2008 22:46:30

  Κύριε Παναγιωτακόπουλε,οσο πιο γρήγορα καταλάβεις οτι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ,ΣΥΧΑΘΗΚΕ,ολους αυτούς που δήθεν απο αγάπη και ενδιαφέρον για το κίνημα,δρούν προβοκατόρικα και για το δικό τους και μόνο συμφέρον και την πολιτική τους υπαρξη, αλλά και για την τσεπη τους,οπως ελόγου σου,και άλλων πολλών που πλούτισαν απο την πολιτική και δέν θέλω να αναφέρω τώρα τα ονόματά τους,ίσως λέω ίσως,με γεναιότητα μας απαλλάξετε της ανεκδιήγητης παρουσίας σας, και ίσως, λέω ίσως ο λαός κάποτε μπορέσει να σας συγχωρέσει για οτι έχετε κάνει στο παρασκήνιο εναντίον του.

 17. hiong avatar
  hiong 24/12/2008 16:35:37

  Osapera, είσαι πανάσχετος. Ο Παναγιωτακόπουλος είναι η ψυχή του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ. Χωρίς αυτόν σήμερα "βάση" πολύ απλά δεν θα υπήρχε. Ρήτορας δεν είναι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ούτε κανένας πολιτικός κολοσσός. Αλλά οργανωτικά είναι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Ή μάλλον η σπλήνα του. Όσο για την αφ' υψηλου κριτική απ΄εξω και τις βόλτες, αυτά τα κάνουν άλλοι.

 18. Δήμος avatar
  Δήμος 24/12/2008 19:32:55

  Για να είμαστε-ημέρες που είναι-εντάξει. Ο Παναγιωτακόπουλος δεν υπήρξε λαμόγιο, όπως μπορούν να βεβαιώσουν όσοι τον γνώρισαν στον ΟΠΑΠ. Ούτε επί Ανδρέα, ούτε επί Σημίτη, πολύ περισσότερο. Αυτό όμως, δεν αναιρεί τον πολιτικό πρωτογονισμό που τον χαρακτηρίζει και τον οδηγεί σε κραυγαλέα λάθη ανάλυσης και κατανόησης της πολιτικής πραγματικότητας, όταν αυτή κινείται πέραν του μανιχαϊκού διαχωρισμού "μαύρο-άσπρο". Ο κομματικός πατριωτισμός του είναι αδιέξοδος και τώρα τον οδήγησε να διοχετεύσει στον Ελ. Τύπο τις απόψεις του. Κρίμα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.