22/04/2010 22:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την δικαιοσύνη να γίνει κομματικό όργανο

Μια απίστευτη δήλωση έκανε από τη Βουλή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Απαντώντας στην πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής Δ. Σιούφα, ο οποίος είπε ότι πρέπει όλα τα λεφτά ή μέρος από τη ρύθμιση να πάνε για τη μείωση του ελλείμματος ο κ. Παπουτσής είπε με νόημα: «Το ΣτΕ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση, σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να προσαρμόσει τις νομοθετήσεις και τη διερεύνηση των νομοθετημάτων με βάση τις δέουσες προσεγγίσεις. Και ο νοών νοείτω».

Με λίγα λόγια ζήτησε από τους δικαστές να προσαρμόσουν τις αποφάσεις τους στην ανάγκη όχι της χώρας αλλά της κυβέρνησης. Να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα και να εκδώσουν αποφάσεις οι οποίες θα “βολεύουν” τα νομοθετήματα του ΠΑΣΟΚ.

Μαθαίνοντας προφανώς η κυβέρνηση ότι στο ΣτΕ αντιμετωπίζουν με προβληματισμό το νομοθέτημα Μπιρμπίλη για τους ημιυπαίθριους, στέλνει μήνυμα στους δικαστές να μη βγάλουν καμιά απόφαση που θα “καταρρίπτει” το νόμο.

Να καταργήσουμε δηλαδή τα Ανώτατα Δικαστήρια γιατί η Μπιρμπίλη αποφάσισε να το παίξει... Σουφλιάς και να εισπράξει από τους χρεοκοπημένους Έλληνες πάνω από 2 δισ. δήθεν για πράσινα έργα.

Θα ήταν πιο έντιμο να ζητήσει αυτά τα χρήματα από τον κόσμο παρά να βγάζει νόμους που αγγίζουν τα όρια της αντισυνταγματικότητας.

Και θα πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση τι έλεγε για τους ημιυπαίθριους το προηγούμενο καλοκαίρι ότι έβγαζε ανάλογη ρύθμιση ο Σουφλιάς. Τότε είχαν πέσει όλοι πάνω του (και δικαίως) και έλεγαν ότι δεν θα σταθεί στο ΣτΕ.

Τώρα ήλθε η ώρα να πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΚΑΙς avatar
  ΣΚΑΙς 22/04/2010 22:23:09

  ΦΑΚΤΟΡΑ δικαίως ή αδίκως ο Σουφλιάς είχε δίκιο τότε. Και αν τον άκουγαν θα είχαμε 2 δις λιγώτερα μέτρα, το δώρο ολόκληρο και γιατί όχι το ΔΝΤ μια μακρινή υπόθεση.

  Υποθέσεις κάνω αλλά και το ΔΝΤ μια υπόθεση στο GAP (κενό) δεν ήταν!

 2. Orestios avatar
  Orestios 22/04/2010 22:33:51

  Προσπαθούν να φιμώσουν κάθε τί που αντιδρά στις παρανομίες τους.
  Η κυβέρνηση ορκίστηκε να υπηρετεί τους Έλληνες με βάση το Σύνταγμα και όχι το αντίθετο.
  Σε λίγο δεν θα διστάσουν να βγάλουν και τα τανκς στο δρόμο. Εδώ έβγαλαν έξω τους απατεώνες πριν λίγους μήνες.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/04/2010 22:37:48

  Μα γιατί μας παραξενεύει; Εδώ καταθέτουν ολόκληρα νομοσχέδια που κάνουν "νόμιμο" αυτό που μέχρι τώρα ήταν παράνομο. Η δε Μπιρμπίλη, το έχει πάρει εργολαβία.

 4. πολίτης avatar
  πολίτης 22/04/2010 23:20:07

  Λυπάμαι, στην περίπτωση αυτή θα συμφωνήσω μάλλον με τον Παπουτσή. Τα υφιστάμενα ημιυπαίθρια δεν πρόκειται να κατεδαφιστούν έτσι κι αλλιώς, οπότε είναι υποκριτικό να μιλάμε για προστασία περιβάλλοντος. Έπειτα και το πρόστιμο διατήρησης αυτό το ρόλο δεν έχει; Δεν γκρεμίζεις τον τοίχο και πληρώνεις πρόστιμο για να το διατηρείς. Μόνο που επειδή δεν γίνονται οι έλεγχοι πληρώνουν μόνο όσοι την πατάνε, μετά από καταγγελία. Ενώ με τη ρύθμιση αυτήν θα πληρώσουν όλοι όσοι θέλουν να τα τακτοποιήσουν. Και ναι,τα έσοδα να πάνε για το έλλειμμα, όχι σε βλακείες. Βέβαια ο άκομψος τρόπος που το έθεσε ο Παπουτσής δείχνει μία διάθεση παρέμβασης στη δικαιοσύνη, αλλά πάντως όχι χειρότερη από του Καστανίδη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.