25/04/2010 15:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζει στην εποχή ….Καραμανλή

«Υπενθυμίζουμε στον κ. Σαμαρά, ο οποίος και σήμερα μίλησε σαν να μην υπήρξε υπουργός του κ. Καραμανλή, ότι οι κυβερνήσεις τους δεν έκαναν "σφάλματα", αλλά πραγματικά εγκλήματα εις βάρος της χώρας»

Αυτό βρήκε να δηλώσει προ ολίγου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής για να απαντήσει στην ομιλία του Σαμαρά στην Καλαμάτα. Προφανώς δεν έχει πληροφορηθεί ο άνθρωπος  ότι ο Σαμαράς ήταν υπουργός Πολιτισμού μόνο επτά μήνες στο τέλος και ούτε καν στην κυβερνητική επιτροπή δεν συμμετείχε.

Συνεχίζοντας ο κ. Πεταλωτής είπε: «Όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών. ..Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο».

Και φυσικά μόνος του τα λέει μόνος του τ΄  ακούει. Επειδή και ο λαός και η βάση της ΝΔ μαύρισαν τον Καραμανλή

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος  Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμήχανος, χωρίς  συγκεκριμένες θέσεις, και με μόνη απάντηση το γνωστό κομματικό θράσος ο κ. Πεταλωτής σήμερα προσπάθησε να αντιπαραθέσει  τα ανύπαρκτα επιχειρήματα του κ. Παπανδρέου στις καθολικά αποδεκτές αλήθειες που διατύπωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ας μη ματαιοπονεί ο πρωθυπουργός, μέσω του εκπροσώπου του. Ο Ελληνικός λαός  έχει καταλάβει ότι η επιτήρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι  αποτέλεσμα των λαθών και των παραλείψεων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό  και στρέφει την προσοχή του προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι σε θέση  να ηγηθεί της συλλογικής προσπάθειας του λαού μας για να αντιμετωπίσουμε τη νέα δύσκολη πραγματικότητα, να υπερασπίσουμε την κοινωνική συνοχή και να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τον κλοιό του Δ.Ν.Τ., στον οποίο μας οδήγησε  η καταστροφική  πολιτική του κ. Παπανδρέου».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/04/2010 16:03:28

  Ο Γιωργάκης θα έπρεπε να μαζέψει τον κάθε μπούλη, γιατί μέρες που έρχονται, θα φάει φάπες.

  Μιλάνε τα λαμόγια για το ποιός φταίει...

  • Βολιώτης avatar
   Βολιώτης @ archaeopteryx 25/04/2010 16:30:47

   Αγαπητέ Αρχαιοπτέρυγα,
   γιατί να μη μιλάει ο κάθε μπούλης;
   Όταν η υποτιθέμενη σοβαρή νέα Νέα Δημοκρατία, τους αφήνει ανενόχλητους να αλωνίζουν, γιατί θα πρέπει οι κυβερνητικοί να αυτολογοκριθούν; Το ήθος ή η υπευθυνότητα περίσσεψε;...
   Γιατί ο λαλίστατος κ. Παναγιωτόπουλος, ο φέρελπις κ. Σταϊκούρας και πολλοί άλλοι της έρμης της κεντροδεξιάς, δεν αντικρούουν με επιχειρήματα τις ανοησίες των κυβερνητικών φερεφώνων;
   Λίγα ξέρω, πολύ λιγότερα από όλους σας, όμως, απ' όσο θυμάμαι, κάτι δανειάκια (έως δανειάρες...) της διακυβέρνησης 1993-2004, έπρεπε να εξοφληθούν από το 2004 κ μετά. Με τι έσοδα; Χωρίς δάνεια; Τόσο δύσκολο είναι να το θυμηθούν αυτό οι της από δω πλευράς; Ή, μήπως, δε συμφέρει;...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Βολιώτης 25/04/2010 17:04:50

    τις φάπες θα τις φάνε από εσένα και από εμένα... Τώρα, το ποιοί δανείστηκαν και ποιοί έφαγαν από το 1974 και μετά είναι σχεδόν δημόσια πληροφορία.

 2. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 25/04/2010 16:19:46

  πάλι τα ίδια ο Παναγιωτόπουλος!! γιατί δεν του απαντά με στοιχεία;; γιατί;; γιατί δεν του λέει η ΝΔ το 2004 παρέλαβε χρέος 115% επί του ΑΕΠ και παρέδωσε το 2009 113% επί του ΑΕΠ;;!! γιατί;
  γιατί πολύ απλά στηρίζει τον Παπανδρέου!!!
  το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να περάσει υπό το κράτος της οικονομικής τρομοκρατίας όλα όσα απεργάζεται η παγκόσμια διακυβέρνηση για τους λαούς της γης και αφού τα περάσει και η ΝΔ περιχαρής θα νομίζει πως θα αναλάβει τα ηνία για να ξαναπάρει την κουτάλα, η παγκόσμια διακυβέρνηση θα ανταμείψει τον Παπανδρέου, επαναδιαπραγματεύοντας το χρέος και φέρνοντας το νέο σχέδιο μάρσαλ θα ξαναπάρει την επόμενη τετραετία. έχει σχέδιο ο άνθρωπος και θα τον βοηθήσουν τα αφεντικά του να το ικανοποιήσει... (οι τρεις τετραετίες του πατέρα του είναι λίγες και ούτε με πρόεδρο του ΟΗΕ τον βλέπω να βολεύεται!!) ας ονειρεύονται και οι ντοροσημίτες οικουμενικές και η ΝΔ κουτάλα σε τρία χρόνια...
  και εμείς θα μείνουμε με τους εμπνευσμένους λόγους του Σαμαρά να παρηγοριόμαστε......

  • tiramola avatar
   tiramola @ Β.Κ.Σ. 25/04/2010 16:24:59

   Βασιλική για να απαντήσεις με στοιχεία πρέπει να ξέρεις αριθμητική...

  • effie B. avatar
   effie B. @ Β.Κ.Σ. 25/04/2010 16:55:44

   Β.Κ.Σ.,
   ακριβως οπως τα λες. Απο τον εμπνευσμένο λόγο του Σαμαρά στον ανευρο λογο του Πααγιωτοπουλου. Υπομονη, ο "Ιουνης γαρ εγγυς". Θα απελευθερωθουν τοσες δυναμεις (ξερω...) που δεν το φανταζεσαι.

 3. tiramola avatar
  tiramola 25/04/2010 16:20:27

  Ναι
  Στην τόσο αυτή μακρινή εποχή...
  Κάποιοι παριστάνουν επίσης ότι δεν ξέρουν και αριθμητική..

 4. GreenHosrses avatar
  GreenHosrses 25/04/2010 17:05:52

  πάλι τα ίδια ο Παναγιωτόπουλος!! γιατί δεν του απαντά με στοιχεία;; γιατί;; γιατί δεν του λέει η ΝΔ το 2004 παρέλαβε χρέος 115% επί του ΑΕΠ και παρέδωσε το 2009 113% επί του ΑΕΠ;;

  και έτσι να μην είναι ας μιλήσει ποιος δημιούργησε το πρωτογενές χρέος τι να πάει πει περίοδο 2004 -2009 τα χρέη εγγράφονται και μετά το τέλος μιας περιόδου διακυβέρνησης. Για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ άφησε ένα εξοπλιστικό άνω 20δις συν του τόκους (και τις μίζες) που εγγράφηκαν στους επόμενους προϋπολογισμούς και ακόμα δεν έχουν παραληφθεί όλα. Τα χρέη από την Ολυμπιάδα, οι τιτλοποίησεις μελλοντικών εσόδων.

  Γενικώς οι απαντήσεις που δίνονται δεν είναι ικανοποιητικές. Εδώ στο πανυγήρι για τις 100 μέρες είχε αναφέρει ο Γιωργάκης ότι δεν θα πάμε ΔΝΤ. Δεν του αναφέρει τίποτα για την μετακύλιση στο 08 και 09 του ελλείμματος, ότι ακόμα και οι ίδιοι έδωσαν άλλο έλλειμα τελικά από αυτό που είδε η eurostat ενώ κατηγορούσαν για ψεύτικα στοιχεία.

 5. Αρβανιτάκης Αλέξανδρος avatar
  Αρβανιτάκης Αλέξανδρος 25/04/2010 17:07:16

  Φίλε Β.Κ.Σ. θα παρακαλούσα να μην υποτιμάμε το λαό μας...μπορεί να παρουσιάζει σημεία πλαδαρότητας αλλά σίγουρο είναι ότι τρεις φορές ο Ελληνισμός, το 2004 με το Σχέδιο Ανάν, στην ανοικτή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και στην ανοικτή διαδικασία της ΝΔ διεξευσε τα σενάρια και έστειλε τους ανθρώπους του συστήματος στο καλάθι των αχρήστων....
  χρειάζεται όραμα και δουλειά, το όραμα το βάζει ο Σαμαράς, σε εμάς τους πολλούς αναλογεί η δουλειά....και θα τη βρούμε την άκρη μας, όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν...ας αρχίσουμε από το προσωπικό μας παράδειγμα...αυτά τα λέω φυσικά συμμεριζόμενος την οργή και την αγωνία που βιώνουμε όλοι μας...

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 25/04/2010 17:39:25

  Συνεχίζοντας ο κ. Πεταλωτής είπε: «Όταν το ελληνικό κράτος από το 1830 μέχρι το 2004 είχε δανειστεί 180 δις ευρώ και μέσα σε μια πενταετία δανείζεται άλλα 120 δις, αυτό είναι έγκλημα εις βάρος όλων των Ελλήνων και των μελλοντικών γενεών. ..Αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αποφύγει ο κ. Σαμαράς που παριστάνει τον έκπληκτο»

  Σύγκριση χρηματικών ποσών διαφορετικών αιώνων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται.

 7. dim avatar
  dim 25/04/2010 20:22:11

  Μπράβο ρε Πεταλωτή.
  Να επαναφέρεις γρήγορα στην κυβέρνηση τον ΑΚΗ, τον ΓΙΑΝΝΟ , τον ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ και τα λοιπά παλικάρια.

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 25/04/2010 20:56:16

  Τα πεταλωμενα επιχειρηματα εχουν την εξης ημερομηνια ληξεως : το ΠΑΣΟΚ θα δανεισθει αυτη τη τετραετια το ποσο που δανεισθηκε η ΝΔ στη πενταετια δηλαδη οσο απο το 1830 ως το 2004.
  Αφου θελουν να παιζουν με τους απολυτους αριθμους να δουμε πως θα φαινονται αυτα το 2013.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/04/2010 21:34:33

  xaxaxa τέλειος τέλειος...
  Να ρωτήσω κύριε Παταλωτή εκπρόσωπε της υπό κηδεμονίας κυβέρνησης:

  φέτος και του χρόνου η χώρα θα πρέπει να δανειστεί 110 δις €. Θα φταίει η κυβέρνηση υπό κηδεμονία φαντάζομαι...
  Το 2020 που θα λήγουν τα δεκαετή θα φταίει η τότε κυβέρνηση εεε;

  Οι άνθρωποι δεν είναι καν μαθητευόμενοι μάγοι γιατί θα είχαν κάτι μάθει...
  Αλλά ξέχασα όπως λέει και ο υπό κηδεμονία αρχηγός τους "Εξω το ΔΝΤ έξω η ΕΕ" ενυπόγραφος κιόλας χαχαχαχα

 10. Aggelos avatar
  Aggelos 26/04/2010 11:18:15

  γιατι δεν του παντησε η ΝΔ ,οτι ο γαπ ειναι υπουργος και μελος του υπουργικου συμβουλιου απο το '85?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.