#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/08/2011 08:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ επιδοτεί το πρόβλημα της ανεργίας που ....δημιούργησεΈχουν πολύ χιούμορ στην κυβέρνηση. Αφού εδώ και 20 μήνες έχουν κάνει τα πάντα για να γεμίσει η Ελλάδα ανέργους, σήμερα έκαναν σύσκεψη για να τους... ενισχύσουν. Βλέποντας ότι η μάστιγα της ανεργίας είναι το νούμερο ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα προκαλέσει τις κοινωνικές εκρήξεις του χειμώνα, ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη για να ανακοινώσει -για ακόμη μια φορά- μέτρα ενίσχυσης των ανέργων. Αντί δηλαδή να προωθήσει πολιτικές που θα φέρουν ανάπτυξη και δουλειές αποφάσισε να επιδοτήσει το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε. Αντί να απορροφήσει η Ελλάδα το ΕΣΠΑ και να γίνουν έργα, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 3,9 δισ. ευρώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, προφανώς με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ και ίσως και σε κάποια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μετά την κυβερνητική:

Σε πρώτη φάση θα διατεθούν 2,7 δισ. ευρώ, τα οποία εν συνεχεία θα διευρυνθούν μέσα από την αναμόρφωση και τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων, ενώ οι πόροι οι οποίοι θα διατεθούν, προέρχονται κατά 55% από ΕΣΠΑ και 45% από εθνικούς πόρους.
Ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει σειρά ενεργητικών πολιτικών, όπως είναι τα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.
Το 50% των προγραμμάτων αφορά στη διατήρηση θέσεων εργασίας, το 25% την κατάρτιση και το 25% απασχόληση ανέργων.
Το σύνολο των ωφελουμένων από την εφαρμογή των προγραμμάτων θα είναι σε πρώτη φάση 600.000 άτομα τα οποία αναμένεται με τον επανασχεδιασμό να υπερβούν τα 900.000.
Κατά τη σύσκεψη ορίσθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τα προγράμματα τα οποία αναμένεται να υλοποιηθούν ως το τέλος του 2011 και τις αρχές του 2012.
Επίσης, ξεκινά η υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας για 55.000 ανέργους, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια επιλογής.
Στο πλαίσιο αυτό και για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, τίθεται σε λειτουργία συμβουλευτικό κέντρο (call center) με 30 γραμμές.
Από την 1η Οκτωβρίου τίθενται σε εφαρμογή τα νέα ενιαία προγράμματα κατάρτισης για εργαζομένους και ανέργους με το σύστημα voucher. Ο κάθε άνεργος αλλά και ο εργαζόμενος θα μπορεί να επιλέξει ο ίδιος το αντικείμενο και τον Φορέα κατάρτισης. Οι Φορείς κατάρτισης μπορεί να είναι πιστοποιημένα ΙΕΚ, ΚΕΚ, σχολές ΟΑΕΔ, Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών, ΤΕΙ, ΑΕΙ, κλπ.
Παράλληλα στις αρχές Σεπτεμβρίου ψηφίζεται από την Βουλή το νέο πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία και επιχειρηματικότητα και ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση του, με προϋπολογισμό ύψους αρχικά 60 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και επιπλέον 40 εκατ. ευρώ στη συνέχεια.
Στον ίδιο νόμο για την Κοινωνική Οικονομία, ψηφίζεται η ρύθμιση για τις αναπτυξιακές συμπράξεις που αποτελούν τη βάση για την έναρξη των Τοπικών Προγραμμάτων στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) με προϋπολογισμό 190 εκατ. ευρώ.
Τέλος, επιταχύνονται τα -30 στο σύνολο-, προγράμματα του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τις αρχές Σεπτεμβρίου εμπλουτίζονται με 8 νέα προγράμματα, μεταξύ των οποίων είναι, το πρόγραμμα «Επιταγή επανένταξης» για την απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών σε επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης, η πρόσληψη 5.000 ανέργων πτυχιούχων ηλικίας μέχρι 35 ετών, η κατάρτιση εργαζομένων για την διαρθρωτική προσαρμογή επιχειρήσεων, επιμήκυνση τουριστικής περιόδου, κλπ.

Ωραία όλα αυτά αλλά κατόπιν εορτής. Αφού η ανεργία θα ξεπεράσει το 16%, το ποσοστό στους νέους το 40%, αφού κλείνουν συνεχώς επιχειρήσεις, αφού η αγορά είναι ασύδοτη και απολύονται εκατοντάδες κάθε μέρα κι αφού και η ίδια η κυβέρνηση προτίθεται να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, μόνιμους ή συμβασιούχους, έρχεται να χρυσώσει το χάπι.

Μοιάζει με το δολοφόνο που τραυματίζει βαριά το θύμα του και μετά του δίνει τσιρότο για να κλείσει την πληγή από τη σφαίρα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 04/08/2011 10:43:06

  Το ''χιούμορ'',σ'αυτή την ΑΝΑΛΓΗΤΗ κι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ κυβέρνηση,μπορεί να περισσεύει αλλά η πείνα,η δυστυχία και η φτώχεια ΧΤΥΠΟΥΝ ολοένα και περισσότερες πόρτες Ελλήνων πολιτών...

 2. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 04/08/2011 12:06:06

  Ευχόμαστε, αυτή τη φορά, οι εξαγγελίες να λάβουν σάρκα και οστά.
  Είμαστε όμως πολύ επιφυλακτικοί γιατί παρόμοιες εξαγγελίες έγιναν και πέρυσι, μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια βελτίωση.

  Η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτήν όσους προέρχονται από τη μισθωτή εργασία, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους.

  Φυσικά και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

  Το μόνο «φάρμακο» είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Έτσι θα μπορέσουν να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.

  Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί όσο η κυβέρνηση εξακολουθεί να οδηγεί τη χώρα στο δρόμο της ύφεσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.