20/09/2012 18:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ διαρρέει νέο χαράτσι

Πακέτο μέτρων φορολογικού χαρακτήρα συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ το οποίο είναι πέραν του πακέτου των 11,8 δισ ευρώ και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν «μαξιλάρι» ασφαλείας, έχει στα σκαριά η κυβέρνηση. Αν και το συγκεκριμένο πακέτο έχει συζητηθεί εδώ και μέρες και έχει δοθεί και στους πολιτικούς αρχηγούς, το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να βάλει ακόμη μια τρικλοποδιά στην κυβέρνηση.

Διέρρευσε, λοιπόν, την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ως μέτρο που δεν είχε ποτέ ξανακούσει προκαλώντας αίσθηση καθώς πρόκειται για την επιβολή νέου χαρατσιού. Σύμφωνα με την πρόταση μπορεί να επιβληθεί φόρος 150 ευρώ σε όλα τα ακίνητα για ελεύθερους επαγγελματίες, για όσους ενοικιάζουν ακίνητα και για όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για κεφαλικό φόρο που θα αφορά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν ακίνητα αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες που μισθώνουν ακίνητο ή έχουν την έδρα σε ακίνητο ιδιοκτησίας τους.

Πέρα από τα παιχνίδια διαρροών και τις βόμβες που βάζει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση στην οποία ο ίδιος συμμετέχει, ένα ακόμη χαράτσι οριζόντιου χαρακτήρα βάζει φωτιά στο έτσι κι αλλιώς ταραγμένο κοινωνικό σύνολο. Δε φτάνει δηλαδή που θα περικοπούν μισθοί και συντάξεις, που θα επιβληθούν ακόμη περισσότεροι και άδικοι φόροι, κι ενώ τρέχουν τα χαράτσια στα ακίνητα και τα εισοδήματα, προτείνεται ένας ακόμη κεφαλικός φόρος.

Δεν ξέρουμε αν θα περάσει ή είναι απλά μια πρόταση που θα απορριφθεί, ωστόσο, δείχνει ότι και στραβός είναι ο γυαλός και στραβά αρμενίζουμε.

Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και σε σχέση με την πρόταση «κεφαλικού φόρου» που φαίνεται να έχει εισηγηθεί η ελληνική πλευρά, δηλώνουν ότι αυτό εμπεριέχεται στον συνολικότερο εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος.

Οι πέντε άξονες του νέου φορολογικού πλαισίου είναι:

1.Ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογούνται με βάση τον εταιρικό φόρο, ο οποίος θα μειωθεί

2.Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα θα φορολογείται με βάση βιβλία και στοιχεία και θα σταματήσουν να εφαρμόζονται οι τεκμαρτές και αυτοτελείς φορολογίες

3.Εισαγωγή νέας φορολογικής κλίμακας με λιγότερα κλιμάκια

4.Εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα

5.Διασταυρώσεις και χρήση όλων των «εργαλείων» που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα.

Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος, αναφερόμενο στον «κεφαλικό φόρο», τον αιτιολόγησε, λέγοντας ότι «αυτό που ακούστηκε ως πρόταση Στουρνάρα, δεν ήταν παρά ένα παράδειγμα τού τι θα μπορέσει να αποφέρει μια πολύ χαμηλή φορολόγηση, ώστε να γίνει αντιληπτό ότι η κλιμάκωση αυτής της φορολογίας προς τα επάνω θα μπορούσε να αποφέρει ακόμη περισσότερα έσοδα με δικαιότερο τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/09/2012 18:50:37

  Αυτό με τις διαρροές έχει καταντήσει γελοιότητα αλλά ας το δεχτούμε προς στιγμή.
  Δηλαδή π.χ ένας "μπλοκάκιας" μηχανικός, δηλαδή ένας οιωνεί μισθωτός που τον αναγκάζει παράνομα ο εργοδότης να έχει δελτίο παροχής αλλιώς δουλειά γιοκ, θα καταβάλλει:
  Κεφαλικό φόρο στο ΤΣΜΕΔΕ
  Κεφαλικό φόρο επιτηδεύματος
  Κεφαλικό φόρο αλληλεγγύης
  Κεφαλικό φόρο "έδρας"
  Flat tax 20 ή 30% από το πρώτο ευρώ
  κλπ

  Εντάξει ρε παιδιά, να καταθέσουμε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να βάψουμε την πέτρα σε εντονότερο μαύρο... Στην Ελλάδα θα μείνουν αυτοί που κλέβουν πραγματικά.
  Όσοι ενδιαφέρονται για νέο...αποικισμό μπορώ να τους δώσω οδηγίες. Δεν είναι και τόσο δύσκολο συνάδελφοι. Θα ησυχάσει το κεφάλι σας...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/09/2012 18:52:27

   Στην Παραγουάη μας βλέπω συνάδελφε.
   Σε φίνο ακρογιάλι...

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 20/09/2012 18:56:14

    Στις όχθες του Παρανά. Και θα βλέπουμε και ωραία μπάλα..

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/09/2012 18:57:09

  Μάλλον πρόκειται για επιβολή νέου φόρου 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων.
  Και είναι πρόταση Στουρνάρα.
  Τον οποίο οι βενιζελο-πάσοκες θα πρέπει να αντιπαθούν σφόδρα, εξ ού και το μόνιμο τζαρτζάρισμα με αγκώνες και γόνατα...

 3. nikos avatar
  nikos 20/09/2012 19:46:21

  Έτσι, έτσι. Αυτο δεν θέλαμε; Μια πετυχημένη επαναδιαπραγμάτευση . Απλά μπερδεψαμε ποιον εννοουσαμε ότι θέλαμε να την κάνει.
  Τελικά την κάνει η τροϊκα

  Σε άλλο Post έγραφα, ότι αυτη η κυβέρνηση σε ωθεί στην ξενιτιά για να επιβιωσεις (ή να απεβιώσεις) αξιοπρεπώς .
  Απ´οτι φαίνεται, οι συνάδελφοι μηχανικοί είναι έτοιμοι.

 4. δημης avatar
  δημης 20/09/2012 20:39:50

  ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ..ΔΙΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ..ΠΑΣΟΚ..
  ΜΕΤΑ ...ΑΠΟ:
  ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ..ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ...ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ..ΟΠΑΔΩΝ ..ΚΛΠ ..

 5. armageddon avatar
  armageddon 20/09/2012 21:05:47

  Κεφαλικός φόρος ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ έμπνευσης....

 6. anonymous avatar
  anonymous 20/09/2012 21:21:10

  1) Αυτές οι διαρροές κάνουν τεράστια ζημιά.
  2) Οι ελ επαγγελματίες είναι πλέον χρεοκοπημένοι. Δε μπορεί να τους λένε μονίμως φοροκλέφτες και να τους βάζουν το ένα χαράτσι πάνω στο άλλο. Είναι πιο έντιμο να βγουν να πουν ότι πρέπει να κατατίθεται το 100% του εισοδήματος των ελ. επαγγελματιών στην εφορία.
  3) Μιλάνε για φόρους σε αγροτεμάχια, για έξτρα φόρους σε ελ. επαγγελματίες, για νέα χαράτσια για νέους κεφαλικούς φόρους. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ειδικά για εμάς που ποτέ δεν υπήρξαμε κρατικοδίαιτοι.

 7. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 20/09/2012 21:49:26

  Κανονιστε να χτυπησετε με νεο κεφαλικο φορο τους μικρο-μεσαιους ιδιοκτητες ακινητων, οι οποιοι ειναι ενα μεγαλο μερος της μεσαιας ταξης, και σε μεγαλο ποσοστο στηριζουν παντα τη ΝΔ, και μετα οταν θα δειτε τη Χ.Α στο +20% , θα ειναι πολυ αργα...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Μικρασιάτης 20/09/2012 23:02:02

   + Απ οτι φαινεται οσους εχουν ενα εισοδημα απο εκμεταλευση μιας μικρης ακινητης περιουσιας, το Ελληνικο Κρατος τους θεωρει κλεφτες που πρεπει να τιμωρηθουν σκληρα, αφου εκτος απ τη φορολογηση του εισοδηματος τους, με τις οποιες κλιμακες, πρεπει να φορολογηθουν εξτρα για το οποιο εισοδημα τους με τα καθε λογης χαρατσια, ενεργειακα πιστοποιητικα, κεφαλικους φορους, εξτρα φορους ενοικιου απ το πρωτο ευρω κτλ.

   +Παροτι το οποιο καθαρο εισοδημα τους ειναι πολυ λιγοτερο, αν σκεφτει κανεις τις φθορες στο ακινητο τους απ τη χρηση, και τη πτωση της αξιας του απ τα χρονια.

   +Αλλα θα μου πεις ποιος νοιαζεται γιαυτα τα κοροιδα ?? Αφου δεν εχουν εργατο-πατερες να βαζουν πλατη, θα τους ριμαξουμε.
   Καλααα... δεν θα ειναι παντα ετσι απλο...

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μικρασιάτης 21/09/2012 00:12:41

   630 ενοίκιο x 12 = 7560 - 2 268 φόρος εισοδήματος = 5 292 - 575 χαράτσι =4 717:12 μήνες =393 καθαρό μηνιαίο μίσθωμα. Απόδοση ακινήτου κάτω από 2% και θέλουν να πάρουν κι άλλους φόρους. Πραγματικά δε συμφέρει ούτε να το έχεις ούτε να το μισθώνεις.

 8. τσαλες avatar
  τσαλες 20/09/2012 23:11:34

  Μάλλον εθελοτυφλούμε, ο Στουρνάρας είναι καθαρή επιλογή του Α.Σ όπως προφανές είναι πως και ο νέος φόρος, αν ισχύει, δικής τους εμπνεύσεως είναι.

 9. Γιάννης avatar
  Γιάννης 21/09/2012 12:51:36

  Μην ανησυχείτε, είναι τα τελευταία μέτρα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.