03/03/2009 23:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με τον Βγενόπουλο»;

Με το ΠΑΣΟΚ συναντήθηκαν σήμερα ενδιαφερόμενοι για την αγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τη στιγμή που το περιβάλλον Βγενόπουλου διαρρέει ότι το πέρασμα του αερομεταφορέα στη MIG είναι θέμα ημερών, αν όχι εντός αυτής της εβδομάδος. Πρόκειται για την Airworks SA, η οποία ζητάει την εξαγορά του 90% των μετοχών όλων των εταιρειών της ΟΑ. Στο μεταξύ, μια ακόμη τρίτη πλευρά που επίσης δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για την ΟΑ, η Chrysler Aviation INC, έστειλε στον υπουργό Μεταφορών, κ. Στυλιανίδη, νέα βελτιωμένη προσφορά.

Το ενδιαφέρον πάντως, εστιάζεται στη συνάντηση που είχε Airworks SA με τον αρμόδιο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ, κ. Σηφουνάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που παρέστησαν στη συνάντηση είπαν ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με την πρόταση Βγενόπουλου». Συγκεκριμένα, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «θεωρεί πως η νέα Ολυμπιακή πρέπει να έχει πολυμετοχικό σχήμα». Δηλαδή, ναι μεν κεφάλαια ιδιωτών, αλλά και το Δημόσιο. Ωστόσο, δεν διευκρίνισαν εάν το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει έντονα ή για τα μάτια του κόσμου, σε μια πιθανή απόφαση της κυβέρνησης να δώσει την  ΟΑ στη MIG. Και οι ίδιοι πάντως, φέρονται πεπεισμένοι ότι τόσο το μέγαρο Μαξίμου, όσο και η «αγία οικογένεια» συναινούν στην πώληση της ΟΑ στη MIG.

Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για την ΟΑ επιμένουν ότι, ανεξαρτήτως της επιθυμίας της κυβέρνησης να δώσει την εταιρεία στον κ. Βγενόπουλο, πρέπει να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και να εξεταστούν και οι υπόλοιπες -τουλάχιστον δύο- προσφορές. Στην πρόταση που έχει υποβάλλει η Airworks SA γράφει ότι στόχος της είναι να διαθέσει δισεκατομμύρια (!) ευρώ για την εξαγορά της ΟΑ, για επενδύσεις και την ανάπτυξη της εταιρείας. Δηλώνει δε, ότι δεν θα διώξει εργαζόμενους, αλλά αντιθέτως θα προσλάβει και «επιστημονικό προσωπικό» μερικών εκατοντάδων ατόμων. Προτείνει τέλος, να δώσει το 10% της ΟΑ στο Δημόσιο, δίχως το τελευταίο να καταβάλει χρήματα, και ένα ακόμη ποσοστό σε φορείς του απόδημου Ελληνισμού. Όσον αφορά την Chrysler Aviation, με έδρα την Καλιφόρνια, αυτή προσφέρει 210.000.000 για τον αεροπορικό και επίγειο κλάδο της ΟΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MIG-21 avatar
  MIG-21 03/03/2009 23:58:12

  Μάλλον το παιχνίδι χοντραίνει!!

  Το σίγουρο και ταυτόχρονα παράδοξο είναι ότι εν μέσο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης από εκεί του έδιναν 50.000.000 ευρώ ( στην πρώτη φάση η Chrysler Aviation) μετά το ΄΄μπάσιμο΄΄ της MIG έχουμε στην δεύτερη φάση την Airworks SA γράφει ότι στόχος της είναι να διαθέσει δισεκατομμύρια (!) ευρώ για την εξαγορά της ΟΑ!!

  Εάν είναι έτσι…….. τότε είναι τυχερούλης ο Κωστής!!

 2. Suhoi avatar
  Suhoi 04/03/2009 00:08:52

  Ακούγεται για 5-6 δισ, συνολικά για αγορά και επενδύσεις (αεροσκάφη, κ.λ.π.). Στην πραγματικότητα για την αγορά είναι παραπάνω από τον Βγενόπουλο. Δεν ξέρω όμως, πόσο σοβαρές είναι οι δύο προτάσεις. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν το παλεύουν (Κράϊσλερ και Αιργουορκς), τη στιγμή που ξέρουν ότι αυτή η εβδομάδα είναι η κρίσιμη και ότι η κυβέρνηση θέλει να την δώσει στον Βγενόπουλο. Επίσης, δεν ξέρω γιατί τέτοια μυστικοπάθεια εκ μέρους τους σχετικά με την προέλευση των χρημάτων. Βέβαια λένε τις πηγές χρηματοδότησης (Τράπεζες, Ιδρύματα, αμερικάνικα ως επι το πλείστον είναι είτε μπροστά, είτε από πίσω), αλλά γιατί δεν κοντράρουν δυνατά;

 3. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 04/03/2009 09:17:59

  Τελευταία ευκαιρία για την Ολυμπιακή.

 4. christos avatar
  christos 04/03/2009 10:55:41

  Μιας και το ΠΑΣΟΚ ξέρει από αποτυχημένες προσπάθειες εξυγίανσης της Ολυμπιακής είναι φυσικό να αντιτίθεται σε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια…με εκπρόσωπο το αρχιλαμόγιο τον Σιφουνάκη…

 5. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 04/03/2009 12:15:20

  Άκουσα ότι η Aegean, έκανε προσφορά διπλάσια της MIG.

 6. Under-Uber avatar
  Under-Uber 04/03/2009 12:37:16

  Προς δημιουργίαν εντυπώσεων η προσφορά της Aegean μια που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βασιλάκης οτι μια προσφορά απο την εταιρεία του για την Ολυμπιακή ΔΕΝ θα ετύχαινε εγκρίσεως απο την ημεδαπή Επιτροπή Ανταγωνισμού, πολλω δε μάλλον απο την Ευρωπαϊκή. Το κάνει για να δυσκολέψει το παιχνίδι για τον Βγενόπουλο και για να τον "τιμωρήσει"που του απογύμνωσε την εταιρεία του απο τα σημαντικοτερα στελέχη.
  Οσον αφορά πηγές χρηματοδότησης του φιλόδοξου αλλά εξωπραγματικού σχεδίου Βασιλάκη, ειναι άγνωστες και μάλλον ανύοαρκτες έχοντας ήδη ο ίδιος εξαντλήσει τα όσα περιθώρια του διέθεταν γαι την Aegean και την Hertz...

 7. Le canard avatar
  Le canard 04/03/2009 13:08:12

  Η Αιτζιαν έχει μεγάλα προβλήματα οικονομικά, ενώ τα δυο βασικά στελέχη που την έστησαν (Σιμιγδαλάς-Δαλιάκας) έφυγαν από εκεί για την ΜΙΓΚ

 8. Le canard avatar
  Le canard 04/03/2009 13:09:41

  @christos

  Δεν λές όμως, τίποτε για τον Βερελή που ακόμα και οι ΠΑΣΟΚοι των έβριζαν διότι ήταν εκείνος που έβαλε την ταφόπλακα (για ποιό λόγο και ποιούς σκοπούς άραγε;) στην ΟΑ.

 9. fantomas avatar
  fantomas 04/03/2009 13:30:30

  Under-Uber

  EXEIS ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΗ ΤΡΟΠΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!
  (ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΝΤΙΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΜΙSTER MIG ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)

 10. Le canard avatar
  Le canard 04/03/2009 13:41:15

  @fantomas

  Πρέπει όμως, και οι άλλοι να αποδείξουν ότι είναι φερέγγυοι. Διότι προς το παρόν μόνον λόγια είναι. Προφανώς τα πάντα θα κριθούν στις εγγυητικές επιστολές. Διότι οι προστάσεις απάντων μπορεί να είναι πολύ καλές, αλλά δεν ξέρουμε τη φερεγγυότητά τους και την προέλευση των χρημάτων. Απλά,για τον κ.Μιγκ ξέρουμε κάτι παραπάνω.Για τους άλλους;

 11. fantomas avatar
  fantomas 04/03/2009 16:22:22

  Le canard

  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΙΣΩ ΥΠΕΡ ΤΗΣ Chrysler Aviation ...... ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ Η ΜΥΤΡΙΚΗ ΤΗΣ Chrysler Aviation...... ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΗ!!!
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΓΙΑ ΜΥΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ Chrysler MOTOR!!!

  ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΄΄ΕΤΑΙΡΕΙΑ''!!!

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/03/2009 16:38:36

  μυτρική; όπως λέμε μύτη ή μύτρα; Hello.... ΜΗΤΕΡΑ.... μήτηρ κλπ. " Η " η η

 13. fantomas avatar
  fantomas 04/03/2009 20:00:38

  Strange Attractor

  ΕΤΣΙ, ΕΤΣΙ!!!
  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ!!
  ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ?
  ΑΜ ΠΩΣ!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.