Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τις θεσμικές αλλαγές που θέλει όλη η Ελλάδα
29/04/2014 13:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει τις θεσμικές αλλαγές που θέλει όλη η Ελλάδα

Για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, κατώτερο των περιστάσεων και χωρίς συναίσθηση της θέσης που βρίσκεται, επιχειρεί να μπλοκάρει τις θεσμικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός...

Για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ, κατώτερο των περιστάσεων και χωρίς συναίσθηση της θέσης που βρίσκεται, επιχειρεί να μπλοκάρει τις θεσμικές αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Θεσμικές αλλαγές στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης η οποία φυσικά δεν μπορεί να γίνει τώρα, όμως, μπορούν να ξεκινήσουν οι διεργασίες από την προαναθεωρητική Βουλή.

Το antinews είχε γράψει αρκετές φορές για το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά που περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Μόλις πριν μερικές ημέρες το πρώτο μας θέμα ήταν «Δύο κινήσεις ματ από τον Αντώνη Σαμαρά» όπου αναφέραμε μεταξύ άλλων τις μεγάλες ανατροπές που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός αφενός στην οικονομία και αφετέρου στην πολιτική και την κοινωνία.

Στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης έχουμε γράψει ότι σκέφτεται να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των βουλευτών, πιθανή ίδρυση Γερουσίας, κατάργηση του άθλιου νόμου περί ευθύνης υπουργών, αλλαγές στον τρόπο κατανομής του πολιτικού χρήματος κ.λπ.

Οι πληροφορίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες κάνουν λόγο για μια δυναμική παρέμβαση στον τομέα αυτό από τον κ. Σαμαρά που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή και κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Βενιζέλο. Στο πλαίσιο αυτό θα έπεφταν στο τραπέζι προτάσεις που και εμείς έχουμε αναλύσει αρκετές φορές, τις ίδιες που ανέφερε χθες και η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος. Δηλαδή:

*θέσπιση ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με την ιδιότητα του βουλευτή,

*αλλαγή εκλογής και ενίσχυσης του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας,

*θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού,

*επανεξέταση του αριθμού των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας,

*ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων,

*κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας (χρόνος παραγραφής) ως προς την ποινική ευθύνη των υπουργών,

*αλλαγή της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών,

*πρόβλεψη για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και ανάθεση του ελέγχου σε ειδικό σώμα, αποτελούμενο αποκλειστικά από ανώτατους λειτουργούς των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας,

*κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή,

*καθιέρωση σταθερού εκλογικού συστήματος με την πρόβλεψη ότι η αλλαγή του απαιτεί πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής,

*ισχυροποίηση των εγγυήσεων για εξάντληση της διάρκειας της κοινοβουλευτικής περιόδου,

*ενίσχυση του ρόλου των βουλευτών τόσο σε νομοθετικό όσο και σε ελεγκτικό επίπεδο,

*θεσμοθέτηση συγκεκριμένου κυβερνητικού σχήματος και αντίστοιχου οργανογράμματος με απόφαση των 3/5 της Βουλής,

*κατάργηση του θεσμού των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων και της αντίστοιχης αναβάθμισης του ρόλου των Γενικών Διευθυντών,

*ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου,

*ίδρυση ειδικού τμήματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων δημόσιων συμβάσεων και ιδιωτικών επενδύσεων,

*αναθεώρηση των περί δημοψηφισμάτων διατάξεων, για την πρόβλεψη διενέργειας δημοψηφίσματος και με λαϊκή πρωτοβουλία,

*πρόβλεψη για την υποχρέωση κατάθεσης ετήσιου αναλυτικού απολογισμού από όλους τους φορείς που χρηματοδοτούνται από το κρατικό προϋπολογισμό,

*θεσμοθέτηση δύο μόνιμων υπηρεσιακών υφυπουργών, Εξωτερικών και επί του Προϋπολογισμού, με 5ετή θητεία και εκλογή τους από τα 3/5 της Βουλής.

Ποιος διαφωνεί με όλα αυτά; Λογικά δεν θα έπρεπε κανείς, ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ, φοβούμενο ότι χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εξέδωσε ανακοίνωση αντιδρώντας στην φημολογία που προέκυψε.

Η Χαρ.Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία, πως «δεν υπάρχει πλαίσιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές» και ότι «τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για φευγαλέες προεκλογικές εντυπώσεις».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΠαΣοΚ αναφέρεται:

«Η κυβερνητική συνεργασία διέπεται από την προγραμματική συμφωνία των δυο κομμάτων και υπηρετεί πολύ συγκεκριμένες και επιτακτικές εθνικές ανάγκες. Ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε τέθηκαν ούτε συζητήθηκαν μεταξύ των δυο κομμάτων που έχουν πριν τις εκλογές του 2012 διατυπώσει δέσμες ιδεών και προτάσεων. Η σκληρή εμπειρία της κρίσης που βίωσε και από την οποία αγωνίζεται να βγει και βγαίνει πλέον η χώρα είναι προφανές ότι επηρεάζει καταλυτικά κάθε συζήτηση για μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος.

» Μια αναθεωρητική πρωτοβουλία όμως πριν και πάνω από ο,τιδήποτε άλλο προϋποθέτει εθνική ενότητα και πολιτική και θεσμική συναίνεση που αποτυπώνεται στις αυξημένες πλειοψηφίες που προβλέπει το άρθρο 110 του Συντάγματος.

»Στην παρούσα συγκυρία, λόγω της στείρας, μικροκομματικής και μίζερης στάσης της αντιπολίτευσης κυριαρχούν εκλογικές σκοπιμότητες και δεν υπάρχει πλαίσιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές. Ελπίζουμε μετά τις 25 Μαΐου να διαμορφωθούν στη χώρα συνθήκες που θα επιτρέπουν τέτοιες σοβαρές και υπεύθυνες συζητήσεις με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του λεγόμενου συνταγματικού τόξου.

» Κάθε σχετική συζήτηση χωρίς τις παραπάνω προϋποθέσεις είναι ανούσια ή ακόμη και θεσμικά παρακινδυνευμένη. Και σίγουρα τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για φευγαλέες προεκλογικές εντυπώσεις χωρίς βάθος, συνέχεια και το βασικό τουλάχιστον πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής και θεσμικής συναίνεσης που έχει ζωτική ανάγκη ο τόπος. Σε αυτές τις βασικές και θεμελιώδεις πολιτικές προϋποθέσεις επέμενε και θα επιμένει σταθερά το ΠΑΣΟΚ με προτάσεις και πρωτοβουλίες, όπως την περίοδο που έθετε μόνο του το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του συνταγματικού τόξου».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠαΣοΚ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε:

«Οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, αποτελούν μια πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και συνέχεια της προεκλογικής δέσμευσης του προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά.

» Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν στην κρίση των πολιτών και των κομμάτων προκειμένου να ξεκινήσει η ουσιαστική φάση της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο δημοκρατικός, δηλαδή, διάλογος και επί της διαδικασίας και επί του περιεχομένου.

» Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη έγκριση κανενός. Είναι σημαντικό ο σεβασμός που δείχνει η Νέα Δημοκρατία στις κομματικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ να επιδεικνύεται και αντίστροφα».

Τα πράγματα είναι απλά, γιατί άραγε το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ τα κάνει σύνθετα; Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ θέλουν να θέσουν στην κρίση του ελληνικού λαού ορισμένες βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα δομηθεί η νέα Μεταπολίτευση, η νέα Ελλάδα ή όπως αλλιώς θέλετε πέστε την. Τι πρόβλημα έχει ο κ. Βενιζέλος; Μπορεί κι αυτός όπως και κάθε αρχηγός κόμματος να κάνουν προτάσεις και μέσα από έναν γόνιμο διάλογο να αποφασιστούν αυτά που έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Από την άλλη είναι δικαιολογημένο το άγχος του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που σπαράσσεται για το αν έβηξε ο Γιωργάκης ή αν φτερνίστηκε ο Βαγγέλης. Όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε θα αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ τι θέλει. Η πατρίδα έχει ανάγκη από θεσμικές αλλαγές που θα την βγάλουν από το μεταπολιτευτικό μοντέλο άσκησης της εξουσίας. Το απαιτεί ο ελληνικός λαός ο Σαμαράς ακούει και πράττει αναλόγως. Οι υπόλοιποι που βρίσκονται; Ο ένας μαζεύει τα κομμάτια του και ο άλλος (ο Τσίπρας) ονειρεύεται μπολιβιαριανές επαναστάσεις. Θα μείνουν μόνοι τους τελικά γιατί θα τους έχει προσπεράσει ο λαός.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κάνω ότι δεν βλέπω avatar
  Κάνω ότι δεν βλέπω 29/04/2014 16:00:39

  Αν υλοποιηθούν τα ως άνω αναφερθέντα σημεία, τότε θα υπάρξει πραγματική αλλαγή.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Κάνω ότι δεν βλέπω 29/04/2014 16:20:10

   Και τα μισά να υλοποιηθούν, θα πάει μπροστά η χώρα. Λείπει ένα βασικό σημείο, το ότι πρέπει οι δημόσιοι υπάλληλοι να μειωθούν κατά 50%! Να καθοριστεί ανώτερο όριο 350-400 χιλιάδες 9δεν χρειαζόμαστε παραπάνω)! Είναι ζωτικής σημασίας για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την οικονομία γενικότερα!

   • foros1 avatar
    foros1 @ Marcelos 29/04/2014 20:20:55

    έχετε μεγάλη εμμονή με το θέμα των ΔΥ. να το κοιτάξετε...

   • Νικος. avatar
    Νικος. @ Marcelos 30/04/2014 13:54:11

    Αυτό δεν θα το επιτρέψει ποτέ ο Σαμαράς φίλε Marcelos . Προτιμάει να κλείσουν άλλες 300.000 μαγαζιά, παρά να χάσει το μισό στρατό του. Αλλωστε η πρώτη υπεράριθμη Δημόσια Υπηρεσία είναι η Βουλή μας. Σε όλα τα κράτη της ΕΕ σε 10 εκ. κατοίκους αναλογούν 100-150 βουλευτές . Εμείς, όπως και στις παρακατιανές υπηρεσίες, έχουμε τους διπλάσιους. Και επειδη το θέμα βγάζει μάτι, τί σκαρφίστηκε ο Σαμαράς? Θα μειώσει λέει τους βουλευτές σε 250 και τους υπόλοιπους 50 δεν θα τους απολύσει, αλλά θα τους κάνει γερουσιαστές!!!. Οπως και με τους Δ. Υ. θα τους "απολύει" απο μιά υπηρεσία και θα τους προσλαμβάνει σε άλλη. Π.χ. ΕΡΤ. Τώρα τους ξαναπροσέλαβε η ΝΕΡΙΤ και κάποιοι που μείναν απ' έξω παίρνουν το μισθό τους ως σύνταξη. Μην ελπίζεις.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Νικος. 30/04/2014 17:52:23

     Στρατός του Σαμαρά οι ΔΥ; Αλωνίζει ο σύριζα εκεί μέσα λόγω του θυμού για τις περικοπές 40-50% που έφαγαν από ΓΑΠ. Παλαιοπασόκοι είναι οι περισσότεροι και πήγαν στο απάγγειο του Τσίπρα. Αν δεν ξέρετε τι γίνεται γιατί γράφετε βλακείες τέτοιου μεγέθους κάποιοι άραγε;

  • ManosK. avatar
   ManosK. @ Κάνω ότι δεν βλέπω 29/04/2014 16:25:09

   ....και το μισό ΠΑΣΟΚ στη φυλακής τα σίδερα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Κάνω ότι δεν βλέπω 29/04/2014 16:58:52

   Για αυτό πρέπει στις ευρωεκλογές να ανέβει ο Σαμαράς πάνω από τον Τσίπρα. Και με την σχεδόν τελειωτική εξαφάνιση του Πασόκ-ελιάς, ο Σαμαράς θα μπορεί να κυβερνήσει πλέον χωρίς τρικλοποδιές.

 2. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 29/04/2014 17:01:49

  Μακάρι να γίνει..είναι πολύ ωραίο όμως για νάναι αληθινό..και ιδού, πριν αλέκτωρ λαλήσει, ελάλησε ο Ευάγγελος....

 3. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 29/04/2014 17:15:31

  Υπόθεση εργασίας (και μόνο): Θα 'θελα να επισημάνω ότι ίσως μετά τις επερχόμενες εκλογές να υπάρχει συνεργασία των 2 κυβερνητικών εταίρων του στυλ "βάστα με να σε βαστώ..". Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών.. Υπάρχει δυσαρέσκεια στον κόσμο, που ούτε σκέφτεται "ευρωπαϊκές" Ελλάδες και δεν έχει λεφτά. Μην ξεθαρρεύετε.. με την "μεγάλη δημοκρατική παράταξη". Μόνο αν βγει η τετραετία και κάτι μεγάλο αλλάξει στην διαβίωση των πολιτών, θα είναι επιτυχής η προσπάθεια του ΑΣ. Περίμενε κανένας τον Σύριζα να ξεπεταχτεί το 2012? Έστε έτοιμοι για τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα..

  • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
   Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2014 29/04/2014 21:12:46

   Να συμπληρώσω ότι οι προτεινόμενες Συνταγματικές παρεμβάσεις ή τροποποιήσεις, πιστεύω, είναι στην σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει ακόμα όμως να βρεθεί Συνταγματικός ορισμός για την λειτουργία και τις υποχρεώσεις του Δημοσίου Τομέα έναντι όλων των Ελλήνων πολιτών. Καθαρά και ξάστερα. Επίσης ποιες θα είναι οι συνέπειες στους ΔΥ σε περίπτωση που δεν εκτελούν τα καθήκοντα τους. Το Δημόσιο όπως το ξέραμε πρέπει να εκλείψει, μια και καλή. Εκείνο το Δημόσιο ήταν και είναι (όχι η μόνη και όχι η μεγαλύτερη, για να προλάβω κάποιους "εύθικτους") μια από τις ρίζες του κακού. Πρέπει να γίνει.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Θόδωρος 17.06.2014 30/04/2014 17:53:46

    Ποινές υπάρχουν για τους ΔΥ. Εφαρμογή τους και έλεγχος διαρκής χρειάζεται. Τίποτα άλλο.

    • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
     Θόδωρος 17.06.2014 @ Γεώργιος Τ. 30/04/2014 18:42:03

     Συνταγματικώς, Γεώργιε. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν αλλάζει εύκολα. Με πλειοψηφίες 180+ βουλευτές. Οι νόμοι, οι νομοθετικές ρυθμίσεις, τα προεδρικά διατάγματα, οι πράξεις ΝΠ όλα αλλάζουν (κι όλο τα ίδια μένουν, δλδ. καμιά κοινωνική πρόοδος) ανάλογα με την κυβέρνηση. Τώρα είναι ευκαιρία! Αν ξαναπιάσουμε λεφτά στα χέρια μας, πάλι τις μ... θ' αρχίσουμε..

 4. airman avatar
  airman 29/04/2014 17:51:57

  Όσον αφορά τους μόνιμους υφυπουργούς, σκόπιμο θα ήταν να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα θέσπισης αντίστοιχων θέσεων και στα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εργασίας, κατόπιν σχετικής απόφασης της Βουλής. Οι δε αρμοδιότητες των μόνιμων υφυπουργών να ορίζονται με νόμο, να δίδεται δε δυνατότητα ανανέωσης της θητείας τους για μία φορά μόνο.

 5. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 29/04/2014 18:47:43

  Οι προτάσεις αυτές είναι ότι καλύτερο έχει ειπωθεί από πολιτικό φορέα τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι και μία απάντηση στο άρθρο του antinews ότι το Μαξίμου ζει σε γυάλα. Αυτές οι εισηγήσεις δείχνουν ότι το Μαξίμου έχει πιάσει τον σφυγμό του λαού. Το ΠΑΣΟΚ έχει την μόνιμη ελληνική πολιτική ασθένεια που λέει "αν δεν είναι δική μου ιδέα, τότε δεν είναι καλή ιδέα", "αν δεν είναι δική μου πρωτοβουλία, τότε δεν πρέπει να την ακολουθήσω". Αυτό λέγεται πολιτική "φτώχια". Η ανακοίνωσή του περιγράφεται με το λαϊκό σλόγκαν "πιάσε το αβγό και κούρευτο". Μπράβο στον Σαμαρά για την πρωτοβουλία αυτή. Έδειξε ότι είναι "έτη φωτός" μπροστά από τους άλλους.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 30/04/2014 17:54:25

   Συμφωνώ απόλυτα.

 6. nikos avatar
  nikos 29/04/2014 18:56:56

  Δεν νομίζω οτι τίθεται ζητημα ΠΑΣΟΚ . Αλλωστε δεν εκπροσωπεί πλέον μεγαλύτερο ποσοστό του λαού απο τους οικολόγους ή τον Θοδωράκη, τους ΑΝΕΛ κλπ. μικρά κόμματα. Αν αλήθεια τα πιστεύει αυτά ο Σαμαράς και δεν τα βγάζει για προεκλογικό τρύκ, οφείλει να τα καταθέσει ως νόμο στη βουλή και όποιος τα ψηφίσει... Δεν έχει καμμιά υποχρέωση για εθνικά ζητήματα να ζητάει την έγκριση των υποδίκων στη συνείδηση του Ελληνικού λαού, που εξ ανάγκης χρησιμοποιεί την ψήφο τους (για να μην τους στείλει στα δικαστήρια) προκειμένου να κυβερνάει.

 7. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 29/04/2014 18:59:24

  Άντε τώρα να πείσεις τον κόσμο ότι κυνηγάς τον Λαϊκό Σύνδεσμο ως εγκληματική οργάνωση όταν συνεργάζεσαι επίσημα με μια κατεξοχήν τέτοια...

  • airman avatar
   airman @ Ο Λούμπεν 29/04/2014 20:19:00

   "Εκπρόσωποι" και των δύο έχουν πάρει το δρόμο προς την "υποχρεωτική φιλοξενία" των σωφρονιστικών καταστημάτων. Κάποιοι δε έχουν ήδη "εγκατασταθεί" εκεί μετά από σχετικές αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Ο κόσμος βλέπει, αντιλαμβάνεται, κρίνει, αποφασίζει και αποφαίνεται. Όποιοι δυσπιστούν ή φοβούνται για τη στάση του, έχουν τους λόγους τους.

   • Ο Λούμπεν avatar
    Ο Λούμπεν @ airman 29/04/2014 20:22:11

    Μπορεί να έχουν πάρει εκπρόσωποι καί των δύο τον δρόμο προς την φυλακή αλλά μόνο του ΠΑΣΟΚ προς τις υπουργικές καρέκλες...

    • airman avatar
     airman @ Ο Λούμπεν 29/04/2014 21:13:03

     Για όσο ακόμα χρειαστεί ... Η ακυβερνησία μπορεί να βολεύει κάποιους. Μια άλλη κυβέρνηση κάποιους άλλους. Υπομονή ...

     • Ο Λούμπεν avatar
      Ο Λούμπεν @ airman 29/04/2014 21:34:14

      έχεις δίκιο, έχουμε τους λόγους μας που αμφιβάλλουμε για αυτό"..."

 8. Queen avatar
  Queen 29/04/2014 19:41:24

  Όλες αυτές οι αλλαγές πιστεύω ότι θα είναι καλοδεχούμενες από την πλειονότητα του λαού, δυστυχώς όμως κάποιες από αυτές για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται τουλάχιστον τα 2/3 ή τα 3/5 της Βουλής για να ψηφιστούν και να γίνουν αποδεκτές στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. Πιστεύετε ότι με την παρούσα σύσταση της Βουλής, υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο; Εδώ κάποιοι από τους βουλευτές αμφιβάλλω αν ξέρουν να διαβάζουν, πόσο μάλλον να ψηφίζουν.

  • Queen avatar
   Queen @ Queen 29/04/2014 20:39:15

   Άκυρο για τα 2/3, τα οποία ισχύουν στην περίπτωση της ανάδειξης του Προέδρου της Βουλής.

  • Nikos avatar
   Nikos @ Queen 29/04/2014 20:53:35

   Πρόκειται προφανώς για άλλο ενα προεκλογικό πυροτέχνημα, σε εντελώς ακaτάλληλο χρόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.