#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 11:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει και δεν είναι εδώ
Κανονικά δε θα άξιζε να ασχοληθούμε με το ΠΑΣΟΚ και με τον ασκό του Αιόλου που άνοιξε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Όμως, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν σκεφτούμε ότι ακριβώς πριν από δυο χρόνια ήταν πανίσχυρο κόμμα με 44%, με έναν δημοφιλή πρωθυπουργό και με υπουργούς που ήταν δυνατοί και δεν είχαν κανένα λόγο να ανακινούν θέματα αρχηγίας και διαδοχής.

Είναι επίσης ένα καλό μάθημα ακόμη και στη ΝΔ για να αποφύγει τα λάθη του ΠΑΣΟΚ, αν και το βασικό πρόβλημα της Ιπποκράτους ήταν κατά κύριο λόγο η λογική της μοναρχίας Παπανδρέου, η λογική της δικτατορίας της οικογένειας του Ανδρέα. Στη ΝΔ ο Σαμαράς έχει άλλα προβλήματα, αλλά σίγουρα δεν έχει τις βαρονίες αφού κατάφερε να ξεκαθαρίσει τα τζάκια.

Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν θα έπρεπε αυτοί που σήμερα βγαίνουν και κατηγορούν τον Γ. Παπανδρέου, να κρυφτούν από ντροπή. Είναι δυνατόν ο κ. Χρυσοχοΐδης να βγαίνει και να μιλά με τέτοιο τρόπο για τον αρχηγό του; Αυτός δεν το ευνόησε δίνοντάς του κορυφαία υπουργεία; Δεν τον ανέδειξε σε βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απλά και μόνο με τις δάφνες της εξάρθρωσης της «17Ν»;

Πώς λοιπόν ο ευεργετηθείς να χτυπά τώρα τη δρυ που πέφτει; Και χωρίς συστολή να έρχεται να στηλιτεύει τον αρχηγό του λες και αυτός είναι άμοιρος ευθυνών.

Στο ΠΑΣΟΚ των τελευταίων δύο ετών ισχύει το «μαζί τα κάναμε» και ο κ. Χρυσοχοΐδης που εμφανίζεται τώρα ως ισχυρός δελφίνος θα πρέπει να μας θυμίσει αν έδινε την ψήφο του στα υπουργικά συμβούλιο και στη Βουλή σε όλες τις κρίσιμες υποθέσεις. Επίσης, μήπως να μας θυμίσει το έργο που έχει επιτελέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης και ειδικά στο θέμα της απορρόφησης του ΕΣΠΑ; Βοήθησε καθόλου, ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τη ρευστότητα στην αγορά; Ή μήπως έχει να επιδείξει έργο στη συγκράτηση των τιμών;

Επομένως, για τον κ. Χρυσοχοϊδη και όλους τους υποψήφιους δελφίνους ισχύει επίσης το «δεν έχετε δικαίωμα για να ομιλείτε».

Απλά ο υπουργός προχώρησε στην επίθεση για δύο λόγους: Πρώτος γιατί πιστεύει ότι έχει τη στήριξη των Αμερικανών αλλά και των ντόπιων συμφερόντων. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Mega, έχει άριστες σχέσεις με το Μπομπολέικο και τον ΔΟΛ.

Δεύτερον διότι έχει μάθει πως Παπανδρέου και Βενιζέλος έχουν προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία παράδοσης του δαχτυλιδιού από τον πρώτο στον δεύτερο. Θέλει έτσι ο κ. Χρυσοχοΐδης να κινήσει τις εξελίξεις, να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου και να πάνε σε εκλογές από τη βάση όπου σίγουρα ο κόσμος θα δώσει χοντρή σφαλιάρα στον κ. Βενιζέλο. Έτσι, Χρυσοχοΐδης, Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε ψήφισή τους από τη βάση του ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ που πιθανότατα θα διαλυθεί και να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα της κεντροαριστεράς με άλλους πρόθυμους να επαναφέρουν μετά από κάποια χρόνια το νέο… ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Τις επόμενες ημέρες σίγουρα ο κ. Λοβέρδος και οι άλλοι δελφίνοι θα βγουν στα χαρακώματα για να πάρουν μια θέση στην poll position. Μέχρι τα Χριστούγεννα ή ελάχιστα μετά δεν αποκλείεται να έχουν νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές θα πάει άλλος να διεκδικήσει την εξουσία.

Η ουσία είναι ότι αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι το ΠΑΣΟΚ παρά τη μεγάλη του νίκη ήταν μια «αναγκαστική» συμμαχία. Τους ένωνε η εξουσία διότι κατά τα λοιπά δεν έχουν καμιά κοινή πορεία, κανένα κοινό όραμα. Τι δουλειά έχει ο Βενιζέλος με τους άλλους δελφίνους; Τι δουλειά έχει ο Πάγκαλος με τον κ. Λοβέρδο π.χ. Ετερόκλιτες δυνάμεις που βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή, όταν η ΝΔ ψυχορραγούσε.

Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να προσέξετε τα ρεπορτάζ και τα παραπολιτικά των εφημερίδων. Το ποιους παίζουν και ποιους θάβουν. Έτσι θα καταλάβουν όλοι ποιοι προωθούνται για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ ή στο νέο κόμμα, όποιο κι είναι αυτό.

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

  1. anonymous avatar
    anonymous 05/12/2011 12:50:27

    Το ΠΑΣΟΚ ήταν είναι και θα είναι εδώ. Απλά θα αλλάξει όνομα. Η παράταξη αυτή είναι χρήσιμη για τους ξένους και θα την κρατήσουν με νύχια και με δόντια. Και την παράταξη θα διατηρήσουν και τη μεθοδολογία της δηλ. να δουλεύουν τα κορόιδα να τους τα παίρνουν μέσω φόρων και να τα τρώνε μέσω κρατικών κονδυλίων.

    Η δεξιά ήταν και είναι πολύ κοντόφθαλμη και μικρή για να τους αντιμετωπίσει. Ο Ηρακλής κέρδισε τον Ανταίο όταν τον σήκωσε στον αέρα, όταν δηλ. τον απέκοψε από την πηγή της δύναμής του. Το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές πηγές δύναμης. Από ξένη χρηματοδότηση μέχρι ντόπιο στρατό. Θα διαλυθεί ως παράταξη αν τους κόψουμε τη ροή του χρήματος και όχι μόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.