#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/03/2010 12:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ ίσως δεν είναι εδώ


Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ…


 Του Διαμαντή Μπασαντή

 Τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μοιάζουν θολά. Οι παλιοί «ανδρεϊκοί» νοιώθουν «ξένοι». Δεν αντέχουν τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και τους περισσότερους της σημερινής κυβέρνησης. Η απόφαση της Νομαρχιακής της Θεσσαλονίκης εναντίον του νομοσχεδίου για την υπηκοότητα ήταν μια από τις γραμμές άμυνας που έστησαν στην προσπάθεια τους να ξεχωρίσουν.

 Ερώτημα: Πόσο μετράνε όλοι αυτοί στο εκλογικό σώμα;

 Απάντηση: Όχι, πολύ. Όμως, στην κατάσταση που είναι σήμερα η ελληνική οικονομία και κοινωνία το μόνο που μετρά είναι «πως την βγάζουμε μέχρι το καλοκαίρι»….

 Υπάρχουν και οι «μεγάλοι» παίκτες της οικονομίας. Πολλοί από αυτούς στήριξαν ΠΑΣΟΚ, αλλά νοιώθουν πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει έλλειμμα. Ήδη προβληματίζονται. Η πολύ επικοινωνία οδήγησε τα πάντα σε δύσκολο δρόμο και οι αγορές τους στρίμωξαν όλους. Παρακολουθούν τις εξελίξεις με σκεπτικισμό. Και περιμένουν να δουν τι θα γίνει.

 Ερώτημα: Πόσο μετράνε στην ελληνική κοινωνία;

 Απάντηση: Αριθμητικά όχι ιδιαίτερα. Όμως ελέγχουν ΜΜΕ και έχουν οικονομική δύναμη. Περαιτέρω οικονομική αστοχία της κυβέρνησης θα τους φέρει αντιμέτωπους μαζί της.

 Οικονομία και πολιτική

 Όλοι περιμένουν να δουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο. Εκεί θα κριθούν πολλά. Αν η χώρα καταφέρει να δανειστεί, με λογικούς όρους, και  βγάλει τη χρονιά μέχρι το Σεπτέμβριο, τότε έχει ελπίδες να φύγει προς τα εμπρός για ένα διάστημα χωρίς άμεσα προβλήματα.

 Αλλά και όλα εξαρτώνται πια από το αν θα υπάρξει κάποιο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο. Κάποιες κινήσεις στη διοίκηση και στην οικονομία που θα πείσουν πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

 Έτσι κι αλλιώς για την ώρα ο κόσμος μετά από τόση «καταστροφή», και επικείμενη «χρεοκοπία», είναι ζαλισμένος. Έχει «φάει» ήδη και την πρώτη δόση μέτρων (ουσιαστικά μέτρα ΔΝΤ) και περιμένει να δει τι θα γίνει. Όμως, ακόμα κινούνται μεταξύ «μουδιάσματος» και αναμονής. Οι μειώσεις εισοδήματος θα φανούν πρακτικά στην πορεία. Και τότε θα μετρηθεί στα αλήθεια το πολιτικό κόστος.

 Τα πράγματα θα σκουρύνουν αν τα μέτρα αποτύχουν και χρειαστούν νέα και πολύ περισσότερα. Και ακόμα δεν έχουν έρθει τα διαρθρωτικά μέτρα (ασφαλιστικό, άνοιγμα αγορών, διευκόλυνση επιχειρηματικότητας, εφαρμογή φορολογικού, εφαρμογή διοικητικών μεταρρυθμίσεων, κλπ)…

 Ερώτημα: Θα καταφέρει η πολιτική να αλλάξει την οικονομία;

 Απάντηση: Το έχουν ευχηθεί πολλοί. Όμως, άλλες οι πολιτικές ευχές και άλλη η οικονομική πραγματικότητα. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ο μεγάλος άγνωστος Χ της κυβέρνησης Παπανδρέου που πλέον κινείται στα όρια…

 Σε βραχυχρόνιο επίπεδο η όποια εξέλιξη θα συνάδει με το τι θα γίνει και με την Ευρώπη. Εκεί όσα λάθη είχε να κάνει μέχρι σήμερα η σημερινή κυβέρνηση τα έκανε. Από εδώ και πέρα περιμένει να γίνει εξισορρόπηση με την ευρωπαϊκή βοήθεια. Αν αυτό συμβεί τότε η κυβέρνηση πέρασε τον δύσκολο κάβο και κέρδισε και χρόνο, αλλά και την ανοχή των εταίρων. Αν όχι, το σκηνικό θα επιβαρυνθεί γρήγορα και οι πολιτικές επιπτώσεις θα είναι πιθανόν απροσδόκητες στην οικονομία, αλλά και στην πολιτική…

 Ο χρόνος

 Ο χρόνος έχει συρρικνωθεί. Οι εποχές που μέτραγαν όλοι με τετραετίες μοιάζει μακρινή σήμερα. Όλοι μετράνε τα πράγματα εβδομάδα με την εβδομάδα. Και οι πλέον «στρατηγικοί» μήνα με τον μήνα. Τα βραχυχρόνια όρια είναι μέχρι το καλοκαίρι. Τα μακροχρόνια μέχρι το φθινόπωρο. Αν μέχρι τότε εξισορροπηθούν τα πράγματα τότε η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει κάποια άνεση και ευρύτερο ορίζοντα…

 Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει την ανοχή της κοινωνίας. Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι συσπειρωμένο όπως στο παρελθόν. Επιπλέον, η κρίση αναστατώνει τα πάντα. Οι πολιτικές «δεσμεύεις» του παρελθόντος έχουν αμβλυνθεί. Το εκλογικό σώμα έχει γίνει ευμετάβλητο…

 Συνεπώς οι ανοχές και οι αντοχές κάμπτονται γρήγορα και οι μετατοπίσεις έχουν μεγαλύτερο εύρος και ταχύτερη εξέλιξη. Κάποτε ο κύκλος ενός κόμματος εξουσίας ήταν η 7ετία. Τώρα όπως έδειξαν οι τελευταίες εκλογές έχουν μειωθεί στην 5ετία. Και φυσικά με τη σημερινή κρίση όλα δείχνουν πως θα μειωθούν ακόμα περισσότερο…

 Προσομοίωση και πραγματικότητα

 Η κυβέρνηση αν και μετά το επόμενο τρίμηνο εξακολουθήσει να παίζει μονότονα το επικοινωνιακό χαρτί «φταίνε πάντα οι άλλοι» θα κολλήσει. Γιατί μετά το καλοκαίρι οι «άλλοι» θα είναι η ίδια… Και τότε η επικοινωνία θα περιοριστεί από την πραγματική πολιτική.

 Το τι θα γίνει, βέβαια, το καλοκαίρι είναι του «τουρισμού ευαγγέλιο». Και το τι θα γίνει την επόμενη χρονιά είναι συνάρτηση και της ανάκαμψης που ήδη δείχνει η διεθνής οικονομία. ¨Ήδη οι ΗΠΑ περιμένουν αναπτυξιακούς ρυθμούς της τάξης του 3,5% και η Ευρώπη του 2%. Αυτό δίνει ελπίδες και στην Ελλάδα….

 Ο προσομοιωτής που χρησιμοποιούν στην κυβέρνηση οδηγεί στην σκέψη πως το «μαγαζί μαζεύτηκε»… ¨Όμως, το πρόβλημα είναι πως στην πολιτική οι προσομοιωτές δεν πετυχαίνουν το αποτέλεσμα γιατί θεωρούν πολλές παραμέτρους δεδομένες. Ενώ εδώ έχουμε τόσες παραμέτρους ανοιχτές. Π.χ. αρκεί ένας κρίσιμος υπουργός να τα κάνει θάλασσα (π.χ. στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ) και όλες οι προσομοιώσεις θα καταρρεύσουν. Υπάρχουν πια πολλές άγνωστες και ασταθείς παράμετροι μέσα στη χώρα.

 Για να μην πούμε ακόμα πόσες άγνωστες και ασταθείς υπάρχουν στη ζώνη του ευρώ που μόλις τώρα ανακάλυψε τις δυσκολίες της πραγματικής οικονομίας και της μη πολιτικής. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/03/2010 12:47:40

  Το μαγαζί μαζεύτηκε;
  Ποιό μαγαζί μαζεύτηκε; Το μόνο που παρατήρησα είναι πολλές μαζικές κλοπές στην περιοχή που μένω.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 25/03/2010 13:05:06

   Και επέλαση εισαγόμενων βουλγαρόγυφτων σε όλη τη χώρα.
   Μην μου αρχίσετε αντιρατσιστικές αηδίες, οι δήμαρχοι των πόλεων της επαρχίας είναι ανάστατοι.

  • nama avatar
   nama @ archaeopteryx 25/03/2010 13:52:51

   Έχεις κάποιο πρόβλημα με τους Βούλγαρους ή με τους Γύφτους; όχι, δεν θα σε πω ρατσιστή, απλά κομπλεξικό άνθρωπο με απωθημένα και μίσος για τους συνανθρώπους σου.
   Φωτιά και τσεκούρι στους κοπρόψυχους.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ archaeopteryx 25/03/2010 14:32:21

   @ nama

   'απλά κομπλεξικό άνθρωπο με απωθημένα και μίσος για τους συνανθρώπους σου.
   Φωτιά και τσεκούρι στους κοπρόψυχους.'

   Ποιος έχει μίσος είπες;

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ archaeopteryx 25/03/2010 16:44:54

   βουλγαρόγυφτοι; Please, what is this?
   Απ΄ότι ξέρω, όλοι οι γύφτοι, από Αιγυπτου έως Φινλαδίας ίδιοι είναι (και δεν είναι αυτό κακό).
   Όαο για τα σύνορα, υπηκοότητες, διαβατήρια κτλ, έ ευτυχώς υπάρχουν τροχόσπιτα (αυτοκινινούμενα ή ρυμουλκούμενα), υπάρχει και Schengen, εν ανάγκη υπάρχουν και μερικοί γύφτοι καλοί στα Computers και στις γραφικες τέχνες.
   Που ζείτε, οι γύφτοι δεν είναι πιά μόνον σιδεράδες και μουσικοί.
   (εκ μέρους φίλου αυτόχθονος γύφτου, - με προβλήματα χρήσης Η/Υ ακόμη, αλλά που θα πάει, θα τον μυήσω)

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 25/03/2010 17:14:37

   sic transit, ορδές γύφτων από τη Βουλγαρία που εισέρχονται ελεύθερα λόγω ΕΕ έχουν καταληστέψει την επαρχία.
   Εμφανώς δεν ξέρεις. Έχεις ζήσει κοντά σε περιοχή όπου έχουν προσωρινά ή μόνιμα στέκια ;

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ archaeopteryx 25/03/2010 19:47:37

   Με τους γύφτους ως λαό δεν έχω τίποτα. Αν όμως τα παιδιά των αλβανόγυφτων που έχουν εγκατασταθεί στη γειτονιά μου τα κάνουν λίμπα στη μόνη παιδική χαρά που υπάρχει κοντά στο σπίτι μου και όπου παίζουν τα παιδιά μου, βάζοντας ακόμα και φωτιά, και η φύλακας δεν μιλάει επειδή είναι αδιάφορη ή φοβάται ή και τα δύο, και οι μαμάδες των άλλων παιδιών δεν μιλάνε επειδή τα φοβούνται, τότε ΝΑΙ, έχω πρόβλημα.
   Αν ο αλβανόγυφτος κυκλοφορεί με αυτοσχέδιο τρίκυκλο χωρίς πινακίδες και αν πέσει επάνω στο αμάξι μου ή πάνω μου, θα την σκαπουλάρει γιατί δεν θα μπορέσω καν να τον εντοπίσω, και όταν η τροχαία το μόνο που σου λέει είναι "να προσέχετε κύριε να μην πέσετε πάνω του" (γεγονός), τότε ΝΑΙ, έχω πρόβλημα.
   Το ξέρω ότι η αιτία είναι η απουσία κράτους, αλλά εδώ κυριολεκτικά ισχύει το "μάθαμε ότι γ..., πλακώσανε και οι γύφτοι".
   Τα λοιπά, περί ομοιότητας των απανταχού γύφτων και περί υπολογιστών, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

 2. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 13:06:50

  Το Πασοκ ειναι εδω ενωμενο και με τον Γιωργο ακομα ποιο δυνατο!!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Jimmy L 25/03/2010 13:14:19

   Άρχισες από νωρίς τα τσίπουρα, και σε πείραξε νηστικός.
   Μετά την παρέλαση πάμε για μεζέδες.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Jimmy L 26/03/2010 13:34:04

   Η λανθάνουσα...πληκτρολόγηση λέει την αλήθεια. Αν παρατηρήσεις Προφήτη, ο συνονόματός μου δεν προσδιορίζει το επίθετο "δυνατό" με το τονίζων την υπερθετικότητα επίρρημα "πιο" αλλά με την ερωτηματική αντωνυμία "ποιο". Η σημειολογία είναι ευκόλως εννοούμενη, ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν...

 3. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 13:16:50

  Γεια σου Προφητη με την...εξυπνη κριτικη σου!!!!

 4. donaE avatar
  donaE 25/03/2010 13:18:19

  Στους ψηφοφορους του Πασοκ το ζητουμενο ηταν παντα το βολεμα.Για αυτο ιδρυθηκε αυτο το κομμα για να εξυπηρετησει αυτη την λογικη και ετσι πορευτηκε.Αν λοιπον τωρα τους βολευει ο Ανδρεισμος θα τον θυμηθουν οπωσδηποτε και θα προσαρμοστουν.
  Αλα καρτ σοσιαλισμος,αλα καρτ ολα.Εξ αλλου το συνθημα το δινει ο αρχηγος.

  • tiramola avatar
   tiramola @ donaE 25/03/2010 13:44:36

   Οι μισοί Έλληνες δηλαδή Ντόνα είναι του βολέματος και είναι μόνο πασόκοι?
   Οι άλλοι μισοί είναι οι "υγιείς" που διαλέγουν τον δρόμο της "αρετής"?
   Οι αγροφύλακες σε ποιά κατηγορία ανήκουν?

   Αλλά άμα μπλέκεις με "κακές" παρέες...

  • donaE avatar
   donaE @ donaE 25/03/2010 13:52:14

   Οι αλλοι μισοι προλαβανε και βολευτηκανε tiramola μου,και εχουν παρακμασει.
   Αγροφυλακες εχει και στις δυο πλευρες...

 5. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 13:28:44

  Dona..Στους ψηφοφορους της ΝΔ το ζητουμενο ποιο ηταν??Μεχρι και λιγες μερες πριν τις εκλογες οι αθεοφοβοι εκαναν προσληψεις και αντι της μειωσης του κρατουςτο αυξησαν παρα τις προεκλογικες εξαγγελιες..Γιατι τοσο ευκολα και τοσο γρηγορα θελετε να μη θυμασθε?? Η αυτοκριτικη ποτε δεν βλαπτει Dona..

  • Fotini avatar
   Fotini @ Jimmy L 25/03/2010 18:54:08

   Αν δεν κανω λαθος ειχατε λυσσαξει που ο Παυλοπουλος δεν ειχε μονιμοποιησει 250.000 ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ το 2004 παρα μονο (!!!!!!) 70.000. Look who is talking!!!!! ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ πασης κακιας.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Jimmy L 26/03/2010 13:38:36

   Μη στεναχωριέσαι. Όσοι ψηφοφόροι της ΝΔ περιμένανε να βολευτούνε και είδανε ότι δεν τραβάει σε αυτό το θέμα η ομάδα, ως εκ του θαύματος μετατραπήκανε εν ριπή οφθαλμού σε φανατικούς ΠΑΣΟΚους.

 6. tiramola avatar
  tiramola 25/03/2010 13:35:32

  Προφήτη μην μου πεις ότι βλέπεις την εικόνα και δεν φουντώνει μέσα σου η ελπίδα για σωτηρία.
  Ο νεότερος Παπανδρέου ανέλαβε πάλι στα δύσκολα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ tiramola 25/03/2010 16:36:50

   Τιραμόλα, εγώ έστειλα την αφίσσα στον φάκτορα.
   Το ΠΑΣΟΚ τη θυμάται;

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ tiramola 25/03/2010 17:22:31

   http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_5585.html

   Tiramola,μην μου πεις ότι βλέποντας την εικόνα
   δεν φουντώνει μέσα σου η ελπίδα για σωτηρία.

   Μή μασάς, το ΔΝΤ ναν' καλα!

 7. tzimy avatar
  tzimy 25/03/2010 14:13:58

  καταπληκτικό σχόλιο δείτε το
  http://aliartos-city.blogspot.com/2010/03/blog-post_9347.html

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ tzimy 25/03/2010 15:12:52

   Καλο. Αρκετα καλο.
   Γιατι ομως μου φερνουν οι παρεμβασεις Καρατζαφερη καταστασεις στο νου του τυπου, "τρεχατε ποδαρακια μου να μη σας χε.. ο κ-λος σας"?
   Για την ακριβεια "τρεχατε ποδαρακια μου και 'στηριξτε το Γιωργο και το περιβαλον' του να μη σας χε.. ο κ-λος σας".

   1ον ή Ξερουν κατι που δε ξερουμε.
   2ον ή Ηταν το ΛΑΟΣ παντα στη γωνια και περιμενε να στηριξει Γκιωργος no matter what, μολις γινοταν πρωθυπουργος γιατι για καποιο λογο αυτο θα βολευε Μητσοτακη, γιατι ομως? Ο Μητσοτακης προφανως ξερει. Ας μας πει κι εμας.

   Ερωτησης: Τι ξερουν ολοι αυτοι και ποτε το εμαθαν? Κυριως γιατι ξερουν αυτοι, αν ξερουν και οι αλλοι οχι.
   Σας μπερδεψα? :P

 8. nov11 avatar
  nov11 25/03/2010 14:17:02

  'Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ζητούμενο ήταν πάντα το βόλεμα'
  ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!
  Μπορεί στην αρχή να υπήρχε ένας 'ρεμβασισμός' λόγω της κατάστασης που μονοπωλούσε η δεξιά τα προηγούμενα χρόνια αλλά υπήρχε το όραμα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη πατρίδα μέσα από συλλογικότητες.Κι αυτό όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα άλλα κόμματα με ότι αυτά πρέσβευαν.
  Στην συνέχεια άρχισε το ξεπούλημα με την εξαγορά των δοσίλογων στην Goldman Shacs κλπ..χρησιμοποιώντας τις γνωστές τακτικές.
  ΣΤΟ ΤΩΡΑ
  Ολόψυχα εύχομαι τα καλύτερα για τη χώρα όμως δεν τα βλέπω και λόγω ανεπάρκειας εκτός... των άλλων.Ο λαός λέει μια σοφή παροιμία.'Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται'.Στην προκειμένη περίπτωση ο πνιγμένος είναι το σύστημα που για να σωθεί θα γίνει πιο σκληρό.
  Τώρα για τον Αντωνάκη δυστυχώς είναι στρατηγός χωρίς στρατό.Άρα τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα....
  ΟΙ 'ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ' ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΛΟΥΦΑΞΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ... ΔΟΥΛΕΥΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ...ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΖΑΝ Ή ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ nov11 25/03/2010 14:42:36

   Συμφωνω οτι η μεγαλη πλειοψηφια των οπαδων του ΠΑΣΟΚ αρχικα ειχε ιδανικα.Το προβλημα ειναι οτι ειχαν αγνοια των αντικειμενικων δεδομενων με τα οποια λειτουργει ο κοσμος και πιστευαν πραγματα που δε γινονται.
   Ο μονος δυνατος σοσιαλισμος ειναι αυτος που πρεσβευει το ΚΚΕ και υπηρχε στην Αν.Ευρωπη.Αυτο που πιστευαν οι πασοκοι δηλαδη να συνδυαζουν τα καλυτερα στοιχεια ολων των συστηματων και να εχουν και τη πιττα αφαγωτη και το σκυλο χορτατο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
   Ετσι αναγκαστικα βολευτηκαν και σοσιαλισμος στην Ελλαδα εφθασε να σημαινει καπιταλιστικη κυβερνηση που κανει παροχες.Αυτο ομως ειναι θεμα συγκυριας.

 9. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 14:20:17

  Dona..To ζητουμενο για τους Νεοδημοκρατες ποιο ειναι??

 10. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 25/03/2010 15:03:52

  Προς το παρον παντως το (νεο) πασοκ ετοιμαζεται αυτες τις ημερες να ακυρωσει την συμφωνια για τον αγωγο μπουργκας-αλεξανδρουπολη!Ετοιμαστειτε να δειτε το (νεο) πασοκ να διαλυει στον αερα την συμφωνια κρυμενο πισω απο τις πρασινες-ψευτοοικολογικες Μ.Κ.Ο που τρεφει εδω και χρονια για τετοιου ειδους σκοπους.

  Τι να κανουμε?Ηταν κι αυτος ενας απο τους ορους του συμβολαιου που υπεγραψε ο ΓΑΠ στις ΗΠΑ προκειμενου να τον κανουν πρωθυπουργο!

  Τελικα η κυρα-μαργαριτα ξερει καλα απο managment!Ο γιωργακης θα φαινεται πως πασχιζει να φτιαξει τον αγωγο αλλα υπογειως θα τον πριονιζει με αλυσοπριονο!

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=322203&dt=25/03/2010

 11. Παλαιός avatar
  Παλαιός 25/03/2010 16:40:19

  Μήπως διαβάσατε το ωραίο κείμενο του Γιάννη Καλαιτζή στην Ελευθεροτυπία/Εβδομάδα με τον τίτλο "Ο Παλαιών Πατρών Γεώργιος;"
  Βρήτε το και απολαύστε το!

 12. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 25/03/2010 16:46:14

  Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ!
  Ευτυχώς!

 13. alone avatar
  alone 25/03/2010 17:22:01

  Το ΠΑΣΠΚ ςιναι εδω
  παλι κοντρα στο λαο

  • alone avatar
   alone @ alone 25/03/2010 17:22:36

   Το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω
   παλι κοντρα στο λαο

 14. alone avatar
  alone 25/03/2010 17:24:12

  Από τον αρθρογράφο του “Κόσμου του Επενδυτή”, το Δημήτρη Κωσταντακόπουλο,

  ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Τις προάλλες έβλεπα μια συζήτηση στην κρατική τηλεόραση για τα μέτρα. Τέσσερις συνομιλητές, “μεσαιομεγάλα” ονόματα, ανάμεσά τους και ένας από τους αρχιτέκτονες του “βρώμικου ‘89”, συμφωνούσαν με την κυβέρνηση. Διερωτήθηκα μήπως έπρεπε να φωνάξουν και κάποιον που διαφωνεί, έτσι για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, μπορεί και να αυξανόταν η τηλεθέαση.

  Δεν μούκαναν εντύπωση οι ασήμαντες εξυπνάδες που έλεγαν. Κάτι άλλο μούκανε εντύπωση. Δεν νοιάζονταν. Μιλούσαν για τη χώρα τους (;), τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών της, που κινδυνεύει να καταστραφεί. Το μόνο που τους ενδιέφερε όμως ήταν να εκστομίσουν μια “έξυπνη” ατάκα. Δεν αγνοούσαν μόνο το θέμα τους, αγνοούσαν και σε ποια χώρα ζουν και τι θα της συμβεί. Αγνοούσαν επίσης ότι κινδυνεύουν να θαφτούν κάτω από τη λάσπη των ελληνικών ερειπίων.

  Χαρακτηριστικό των μεγάλων δομικών κρίσεων είναι η αδυναμία των ιθυνόντων στρωμάτων να αντιληφθούν το βάθος τους και να προτείνουν λύσεις. ¨Όπως οι βουλευτές, που εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρουσφετολογικές προσλήψεις και να μην περιορίζουν τις αμοιβές των υπαλλήλων τους. Προφανώς δεν καταλαβαίνουν ότι ίσως αύριο να μην μπορούν να περπατάνε στον δρόμο.

  Λιγότερο ή περισσότερο βολεμένοι, μπορούμε να καταδικάζουμε όσο θέλουμε τον ξυλοδαρμό του φίλου Παναγόπουλου, οι καταδίκες μας όμως δεν θα τον εμποδίσουν να αποδειχθεί μόνο η αρχή. Η αγανάκτηση και οργή που συσσωρεύονται γρήγορα στα έγκατα της κοινωνίας θα τα προκαλέσουν νομοτελειακά αυτά. Πόσο μάλλον που, τα φυσιολογικά αυτά και πολύ υγιή συναισθήματα, δεν μπορούν να βρουν καμία διέξοδο σε ένα χρεωκοπημένο πολιτικό-κομματικό σύστημα που μεταβλήθηκε, περιμένοντας τον νεκροθάφτη του, στη μεγάλη πληγή της χώρας.

  Κοιμήθηκα με τη ΝΕΤ, ξύπνησα με γνωστό σχολιαστή μεγάλου ιδιωτικού ραδιοφώνου, που βάζει όλο το αναμφισβήτητο ταλέντο του στην υπηρεσία του εργοδότη του και του νεοφιλελευθισμού. Ε ρε και τι έσερνε στους δημοσίους υπαλλήλλους, αλλά και στη ΝΔ, επί των ημερών της οποίας, έλεγε, διογκώθηκε το δημόσιο. Υπήρχε βέβαια μια μικρή λεπτομέρεια που ο ίδιος δεν ανέφερε και οι ακροατές αγνοούσαν. Αυτός ο λαύρος ”κοινωνικός κριτής” διόρισε την άνευ καταλλήλων προσόντων σύζυγό του, με ικανοποιητικότατες αποδοχές, σε δημόσιο οργανισμό, το τελευταίο διάστημα της ΝΔ! Μετά το 1990, το θράσος έγινε η κυριαρχούσα αρετή σημαντικού τμήματος της ελληνικής δημοσιογραφίας. ¨Όπως και η ξετσιπωσιά, το ότι κανείς δεν ντρέπεται πια, κορυφαία εκδήλωση της εθνικής παρακμής.

  Ποτέ δεν πολυσυμπάθησα τους δημοσίους υπαλλήλους και, όπως όλοι, έχω άπειρες φορές βλαστημήσει στις επαφές μου με το κράτος. Αγανακτώ όμως με αυτούς που τους κάνουν τώρα εξιλαστήρια θύματα, διοχετεύουν τερατωδίες εις βάρος τους και επιχειρούν να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και να εκτονώσουν την οργή των εργαζομένων του ιδιωτικού στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

  Τι θέλει π.χ. να μας πει ο κ. Πρόεδρος του ΣΕΒ που, κάθε λίγο και λιγάκι, υποστηρίζει ότι χρεωκόπησε το κράτος, αλλά υγιαίνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με όλο τον σεβασμό, δεν είμαστε τουρίστες. Ξέρει πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που δεν χρηματοδοτήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από το κράτος; Που δεν εκμεταλλεύθηκαν την αποδιοργάνωση και τη διαφθορά του; Προφανώς τη λειτουργία του κράτους δεν την καθόρισε ιστορικά η νοοτροπία των κλητήρων του. Τη νοοτροπία των κλητήρων καθόρισαν οι ανάγκες των πολιτικο-οικονομικών ιθυνόντων. Κι ας μη γελιέται ο κ. Πρόεδρος: όταν μια χώρα χρεωκοπεί, χρεωκοπούν όλοι, και χρεωκοπούν τόσο πιο γρήγορα, όσο λιγότερο το καταλαβαίνουν.

  Στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ μια υπάλληλος τοποθετήθηκε σε κρίσιμη θέση. Ο προϊστάμενός της της εξήγησε ότι μπορεί να παίρνει εικονικά έξοδα μετακινήσεων. Εκείνη αρνήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ησυχάσει επί δύο χρόνια, πόσο μάλλον που ο προϊστάμενος ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού. Με αφορμή και πολλές ανάλογες περιπτώσεις, είπα μια μέρα σε ένα φίλο ότι η “ταξική πάλη” στην Ελλάδα, εκείνα τα χρόνια, ήταν σύγκρουση μεταξύ δύο κατηγοριών “πρασινοφρουρών”, των παληότερων και ιδεολογικότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και των καιροσκόπων που το πλημμύρισαν μόλις οσμίστηκαν εξουσία.

  Αντίθετα με ότι λένε οι Βούδες της αριστεράς, από φόβο ίσως σε ποια κατηγορία μπορεί να τους κατατάξουν και τους ίδιους, η “ταξική” σύγκρουση δεν γινόταν αναγκαστικά μεταξύ ανθρώπων με διαφορετική θέση στην ταξική πυραμίδα, ήταν κυρίως σύγκρουση ανθρώπων με διαφορετικά ηθικο-ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά. Δεν ήταν σύγκρουση διαφορετικών ιδεολογιών, αλλά ανθρώπων που είχαν και ανθρώπων που δεν είχαν ιδεολογία. Οι δεύτεροι κέρδισαν και χάσαμε όλοι!

  ‘Eνας γνωστός μου προτίμησε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα από την πολεοδομία, μη θέλοντας να ενταχθεί στην παρανομία, ένας άλλος αναγκάστηκε να το βουλώσει όταν τον απείλησε πασίγνωστος επιχειρηματίας, γιατί διαπίστωσε τεράστιας έκτασης λαθρεμπορία καυσίμων. Μια συμφοιτήτριά μου, πεισματάρα ΚΝίτισσα, πήγαν να την κλείσουν στο τρελοκομείο γιατί επέμενε να κάνει τη δουλειά της. Μπορεί να γίνεται χάος στις προμήθειες των ενόπλων δυνάμεων, να μη βρίσκει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, σε κάθε διεύθυνση προμηθειών υπάρχει όμως ένας, αμετάθετος επί δεκαετίες υπάλληλος, που ξέρει απέξω κι ανακατωτά όλους τους κωδικούς, πως λειτουργεί όλο το σύστημα και εξασφαλίζει το interface κράτους-λαμογίων.

  Η διάλυση του ελληνικού κράτους είναι η αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και για την ξένη εξάρτηση της χώρας, οι δύο αυτές λειτουργίες δεν είναι παρά οι δύο όψεις της λειτουργίας του ελληνικού Λαμογιστάν. Από τη μια διογκώνει το κράτος, διορίζοντας σε μεγάλο νοσοκομείο 45 ηλεκτρολόγους, που χτυπάνε κάρτα το πρωί και φεύγουν, από την άλλη αποφεύγει να διορίσει 50 χειρουργούς που λείπουν στο πιο κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, ώστε να πηγαίνει η πελατεία στην ιδιωτική, αλλά κρατικοδίαιτη και χειρότερης ποιότητας ιατρική. ¨Όταν ένας άξιος ¨Ελληνας διπλωμάτης στη Μόσχας έγραψε πέρυσι σε υπηρεσιακή έκθεση την αλήθεια για τους αγωγούς, τον παρέλαβε ολόκληρο το σύστημα ΥΠΕΞ και μόνο που δεν τον πέταξαν από την υπηρεσία προς παραδειγματισμό και των υπολοίπων. Ποιος συνάδελφός του θα τον μιμηθεί τώρα;

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι αυτοί που είναι γιατί “διατάχθηκαν” να γίνουν τέτοιοι – κι αυτό που κυρίως πρέπει να τους προσάψουμε είναι ότι υπήρξαν, οι περισσότεροι, πειθήνια όργανα της εξουσίας. Διατάχτηκαν από τους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες, τους εν γένει ιθύνοντες, που τέτοιους τους θέλουν, έστω και αν κατά καιρούς αγανακτούν με το αποτέλεσμα της δικής τους δράσης ή αβελτηρίας. ‘Αλλωστε, το δημόσιο δεν λειτουργεί με αυτοδιαχείριση, έχει κάθετη οργάνωση. Αρκεί να μπουν συγκεκριμένοι στόχοι και συγκεκριμένο, μετρήσιμο έργο σε κάθε επίπεδο. Αλλά οι προϊστάμενοι του ελληνικού δημοσίου χρειάζονται ένα διαλυμένο και πειθήνιο δημόσιο.

  ¨Εχουν και οι ίδιοι οι υπάλληλοι σημαντικό μερίδιο ευθύνης, είτε γιατί ορισμένοι έβαλαν το χέρι στο μέλι, είτε γιατί δεν έθεσαν τα ζητήματα, προτίμησαν να δωροδοκούνται με εικονικές υπερωρίες, επιδόματα, εύνοιες προϊσταμένων και υπουργών, λαμπρές καριέρες συνδικαλιστών που δεν θυμούνται πότε δούλεψαν. Αλλά υπάρχει τεράστια δόση υποκρισίας, απάτης και υστεροβουλίας στην άποψη ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για την οικονομική κρίση, ή ότι φταίει εν γένει ο λαός, η κοινωνία, ο παληοχαρακτήρας μας. Δεν εξισώνονται οι ευθύνες του περιπτερά και του πρωθυπουργού, ούτε είμαστε όλοι ίδιοι. Μόνο οι ένοχοι και όσοι επιδιώκουν διαιώνιση του συστήματος έχουν συμφέρον από μια τέτοια ερμηνεία. Επιπλέον, υπάρχουν και υπάλληλοι που εκτελούν άψογα τα καθήκοντά τους.

  Σε αυτούς θάπρεπε κανονικά να στηριχθεί μια προσπάθεια αναμόρφωσης, επανίδρυσης του κράτους. Συνδέοντας εξέλιξη-αποδοχές με απόδοση, θέτοντας μετρήσιμους, συγκεκριμένους στόχους σε κάθε υπάλληλο και κλιμάκιο, προστατεύοντας τους κρατικούς λειτουργούς από την αυθαιρεσία προϊσταμένων και υπουργών.

  Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση πήρε συλλήβδην τους υπαλλήλους των 1200, 1500, 1800 ευρώ, συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων και τους μείωσε τον μισθό. Ταυτόχρονα τους ενοχοποίησε συλλήβδην ως ανίκανους και διεφθαρμένους. Εσείς τι λέτε; Θα ορθοποδήσει η διοίκηση; Θα κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους; Τώρα τους απειλεί με άρση μονιμότητας. Μα υπάρχουν νόμοι που επιτρέπουν την απόλυση υπαλλήλων, απλώς δεν εφαρμόζονται. Στη σημερινή κατάσταση η κατάργηση της νομιμότητας θα οδηγήσει στο να διορίζει κάθε κυβέρνηση τους δικούς της υπαλλήλους, όπως ακριβώς γινόταν προτού θεσπισθεί!

  Καμμιά μεταρρύθμιση δεν μπορεί να πετύχει χωρίς πολύ διαφορετικό δημόσιο. Ούτε ανάπτυξη θα υπάρξει, γιατί δεν διαθέτουμε αστική τάξη με αίσθηση ιστορικής αποστολής και δυνατότητα υποκατάστασης του κράτους. Πουθενά και ποτέ στον κόσμο, σε οικονομίες πολύ ισχυρότερες της δικής μας, δεν υπήρξε βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς στρατηγική εμπλοκή, άμεση ή έμμεση, του κράτους και χωρίς εθνική ηγεσία με στρατηγική ανάπτυξης. Μια ηγεσία που νοιώθει ότι απολογείται στην ιστορία του έθνους της, όχι στην Ουάσιγκτων και τις Βρυξέλλες και ακολουθεί τη συμβουλή του Κρούγκμαν: Μην κάνετε αυτά που σας λέμε, κάντε αυτά που κάνουμε! (Δίπλα μας άλλωστε έχουμε το παράδειγμα Ερντογάν. Ζημιώθηκε η Τουρκία γιατί δεν έχει πειθήνιους ηγέτες;)

  Η ΡΙΖΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

  Αλλά για να γίνει οτιδήποτε, χρειαζόμαστε κυρίως εθνικό όραμα. Τουλάχιστο επί ένα τέταρτο αιώνα, σε αυτή τη χώρα, αποκαθηλώνονται, αποδομούνται, γελοιοποιούνται, εξευτελίζονται στην πράξη όλες οι συλλογικές αξίες, αριστεράς ή δεξιάς, παράδοσης ή νεωτερικότητας, κάθε ατομική και κοινωνική έννοια ηθικής. Είτε πρόκειται για τις αξίες του έθνους, του καλώς νοούμενου πατριωτισμού, του χριστιανισμού, είτε πρόκειται για τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σοσιαλισμού. Ακόμα και οι νέοι της Ελλάδας, όταν ξεσηκώθηκαν τόσο βίαια το 2008, γιατί ένοιωσαν πριν από μας το μεγάλο κενό και το καθολικό αδιέξοδο, δεν είχαν που να στραφούν για να δώσουν νόημα στην εξέγερσή τους.

  Δεν πρόκειται για αποκλειστικά ελληνική τάση, εδώ όμως παίρνει τώρα τόσο επικίνδυνες διαστάσεις. Δεν είναι η μόνη αιτία της κρίσης, είναι μόνο η εσωτερική συνιστώσα. Διαπλέκεται όμως με τις οικονομικές και γεωπολιτικές πιέσεις στη χώρα, γιατί καθορίζει τη δυνατότητα επιτυχούς ή όχι απόκρουσής τους.

  Κανένα “σύστημα” δεν μπορεί να επιβιώσει με κύρια οργανωτική αρχή “προτίμα τον ανίκανο από τον ικανό, τον ανήθικο από τον ηθικό, τον δικό μας από τον άλλο”, κατευθυντήρια αρχή ενός συστήματος μηδενικού κοινωνικού κεφαλαίου. Στην ιατρική είναι πασίγνωστο το φαινόμενο που κάθε κύτταρο ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, πολλαπλασιαζόμενο χωρίς περιορισμούς και αδιαφορώντας για το σύνολο, Λέγεται καρκίνος.

  Καμμιά κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει όταν καταστρέψει όλες τις κοινωνικές αξίες, όλες τις κοινότητες απόψεων, συμφερόντων και στόχων, βάζοντας μόνο έναν ξετσίπωτο ατομικισμό, ένα εγωϊστικό κενό στη θέση τους. Μια τέτοια κοινωνία αναπόφευκτα παρακμάζει και πεθαίνει

 15. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 18:14:09

  alone...και τωρα ξυπνησες εσυ και καποιοι αλλοι που ισχυριζοντε οτι το Πασοκ δεν ειναι εδω!!!

 16. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 25/03/2010 18:19:32

  Topa sok inedo.

  Συγγνώμη, μόλις πήρα ιθαγένεια.

 17. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 18:26:35

  Τρυο Πασοκ ιδρυθηκε για να υπηρετει το ΛΑ.Ο.Σ και την πατριδα..Ετσι απεφανθη ο κυριος Διαμαντη Μπασαντη οπως λεει στον τιτλο του αρθρου του..Μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε την τιμη να γνωριζουμε την ιδιοτητα του???

  • Beyond The Stars avatar
   Beyond The Stars @ Jimmy L 25/03/2010 22:20:58

   Για να απολυθεί?

 18. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 25/03/2010 19:14:17

  για Jimmy L.

  Αν ξέρεις να διαβάζεις θα δεις πως άλλος ο τίτλος (αλλά και το ύφος) του άρθρου μου και άλλος ο τίτλος της αφίσσας που έβαλε για εικονογράφηση το ANTINEWS. Καλά θα κάνεις πριν κάνεις τον ανακριτή να μπορείς να διακρίνεις μερικά πράγματα. Την ευθύνη της εικονογράφησης (όχι μόνο εδώ αλλά και στις εφημερίδες δεν την έχει ο αρθρόγραφος παπατρέχα. Αλλά είσαι τόσο παπατρέχας που δεν διάβασες το κείμενο. Έβγαλες συμπέρασμα από την εικονογράφηση. Να διαβάζεις τότε κλασικά εικονογραφημένα κάνουν καλο στην ηλικία σου....

  Αλλά γιατί ρώτας ιδιότητα ενός που γράφει επώνυμα εσύ ένας ανωνυμογράφος. Μήπως είσαι ανανκριτής. Μήπως θα με πάς στην Κρατική Ασφάλεια. Ή, από εκεί θα καταλάβεις το κείμενο που δεν διάβασες. Άσε φίλε όποιος ξέρει γράμματα δεν βρίσκει και τίποτα στο διαδίκτυο όπου υπάρχουν τα πάντα. Ακόμα και οι ιδιότητες άνθρωπε εσύ χωρίς όνομα και ιδιότητα...

 19. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 25/03/2010 19:26:08

  Για Jimmy L.

  Διάβασε σε παρακαλώ τον δικό μου τίτλο και το άρθρο και όχι τον τίτλο της αφίσας που εικονογραφεί το κείμενο. Ως γνωστό (αλλά εσύ δεν ξέρεις και πολλά όπως φαίνεται) την εικονογράφηση σε κάθε κείμενο την θέτει ο αρχισυντάκτης (ιστοσελίδας, εφημερίδας, περιοδικού κλπ). Συνεπώς, πάψε να διαβάζει κλασικά εικονογραφημένα και μάθε να διαβάζεις κείμενα…

  Όσο για την ιδιότητα προς τι η αναζήτηση. Από εκεί θα βγάλει συμπέρασμα για το ποιόν μου η Ασφάλεια. Παλαιομοδίτικος τρόπος και πολύ χουντικός. Αλλά επειδή γράφω επώνυμα και αν ξέρεις γραφή κι ανάγνωση κάτι την βρεις στο διαδίκτυο. Γράφω επώνυμα. Δεν πετάω λάσπη ανώνυμα όπως εσύ…

 20. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 25/03/2010 19:34:47

  Η διαστρωματική λαμογιά καταστρέφει τη χώρα κι όχι, οι επι μέρους γραφικοί πλέον κομματικοί παράγοντες!

  ...ή , κάνω λάθος;

 21. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 22:04:22

  Εγω δεν μπορω να γνωριζω τι κανει αρχισυντακτης κυριε Διαμαντη.Εγω και ο καθενας βλεπει ποιος υπογραφει το αρθρο...Αυτον κρινω..Τα περι ασφαλειας και ανακτριτη μακρια απο μενα.Οι ασφαλιτικες μεθοδοι δεν ταιριαζουν σε δημοκρατικους ανθρωπους και απορω γιατι εχρησιμοποιησες αυτες τις λεξεις..Μηπως εχεις καποια σχετικη εμπειρια??? Δεν σου κρυβω οτι με προβληματισε καπως..Εαν ρωτησα την ιδιοτητα σου εχει καποια σημασια γιατι αλλη βαρυτητα εχει να ακουω εναν καθηγητη πανεπιστημιου και αλλο να ακουω καποιον ασχετο ..Αυτο ηταν το νοημα της ερωτησης μου και τιποτα αλλο ..Νομιζω οτι εγινα αντιληπτος!!Και με την ευκαιρια ποιοα ειναι η γνωμη σου για την παραποιηση του Ανδρεα??

 22. Factorx avatar
  Factorx 25/03/2010 22:48:08

  @Jimmy L:

  1. Ακόμα και οι αντιδημοκρατικοί και αντιδημοφιλείς ηγέτες δεν τόλμησαν να λογοκρίνουν εκείνους που τους γελοιογραφούσαν. Η φωτογραφίνα ειναι μια γελοιγραφία και τίποτα άλλο που υπενθυμίζει τι έλεγε ο Ανδρεας, το αντίθετο δηλαδή. Μόνο ένας φανατικός θα ενοχλείτο

  2. Γιατι δεν μας λες καλύτερα για την στηριξη του Καρατζαφέρη απο τον Πάγκαλο και το επίσημο ΠΑΣΟΚ;

 23. Jimmy L avatar
  Jimmy L 25/03/2010 23:28:41

  Αγαπητε Φακτορα..Μακραν και περα απο εμενα η λογοκρισια..Την απεχθανομαι και την εχω πολεμησει.Τωρα οσον αφορα την γελοιογραφια.Την θεωρησα και την θεωρω σαν μια παραποιηση της ιστορικης φυσιογνωμιας του ιδρυτη του Πασοκ..στο κατω κατω της γραφης ειπα την αποψη μου ανεξαρτητα εαν συμφωνει καποιος μαζι μου.Αλλωστε δεν περιμενα καποια επιδοκιμασια απο κανενα επισκεπτη του site..Aντιθετα επιθεση περιμενα οπως και εγινε .Ο Καρατζαφερης οπως πολυ καλα γνωριζεις προσπαθει να ψαρεψει στα θολα νερα σαν παμπονηρος που ειναι και αυτον τον καιρο παει με το ρευμα.Αλλωστε και ο Σαμαρας στηριζει την προσπαθεια που γινεταιστην ΕΕ και θα ειδες αποψε τα θετικα αποτελεσματα.Γνωριζω απο τον τοσο καιρο που ειμαι επισκεπτης του site σας την πολιτικη προελευση των επισκεπτων του αλλα αυτο εμενα δεν με ενοχλει..Ομως πρεπει να σου πω οτι ενοχλουμαι απα καποιες ρηχες αναλυσεις και απο καποιες ανουσιες ειρωνιες και σαχλαμαριτσες ορισμενων που σε καθε περιπτωση δεν προαγουν τον διαλογο και υποβαθμιζουν το επιπεδο που θα επρεπε να υπαρχει..

 24. Διαμαντής Μπασαντής avatar
  Διαμαντής Μπασαντής 26/03/2010 08:31:40

  ΓΙΑ Jimmy L.

  Άκουσε φίλε δεν σε ξέρω και δεν θέλω να συνεχίσω χαριτωμενιές και μπηχτές με αγνώστους. Για να ξέρεις γενιά μου κι εγώ βρέθηκε από το σχολείο απέναντί στην Ασφάλεια και στα τανκς (τον καιρό της Χούντας), αλλά και μετά στην μεταπολίτευση.

  ΄Εγραψα ένα καίμενο και δεν το διάβασες. Διάβασες μόνο την εικονογράφηση του αρχισυντάκτη. Αφού δεν γνωρίζεις τις πρακτικές στα site και τις εφημερίδες κοίτα να τις μάθεις. Μην παραποιείς όμως αυτά που έγραψα. Ότι είχα να πω το είπα στο κείμενο μου. Και γι' αυτό δεν είπες τίποτα.

  Το πόσο δημοκρατικός είσαι άσε να το κρίνουν οι άλλοι. Εσυ μάθε να κρύβεσαι πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας. Και στο ξεναγράφω αν ξέρεις τίποτα κολυβογράμματα μπες στο διαδίκτυο και μάθε ελεύθερα για τον όποιον θές να μάθεις...

  Άσε, λοιπόν, τις εξυπνάδες. Δεν σε πήρα αποδοκίμασα (τουλάχιστον εγώ σε αυτό το site) για ότι έγραψες για το ΠΑΣΟΚ ή τον A. Παπανδρέου. Σε αποδοκίμασα για το ύφος και το ήθος που αυτό εκπέμπει. Αν θες περαιτέρω συζήτηση για αυτά τα πράγματα σε πρώτη ευκαιρία...

  Αλλά μην πουλάς "πασοκοφροσύνη" όπως άλλοι πουλάνε me to kil;o "δεξιοφροσύνη" και κάποιοι άλλοι "αριστεροφροσύνη". Είναι παλιό και φτηνό ιδεολογικό κόλπο... Εγώ έγραψα μια ανάλυση. Όλα τα άλλα τα έκανες εσύ προβοκάροντας μέχρι τέλους και απαντώντας στα κλασικά εικονογραφημένα....

 25. yannidakis avatar
  yannidakis 26/03/2010 12:26:04

  το προβλημα φυσικα ειναι κατα ποσο η σκια (της φιλοσοφιας) του ΠΑΣΟΚ κυνηγα την τωρινη κυβερνηση και υστερα το κατα ποσο η κυβερνητικη πολιτικη υπερ της σωτυριας της χωρας ειναι ικανη να υπερβει την κομματικη ιδιοσυγκρασια του ΠΑΣΟΚ :[

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.