Το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να βαρέσει διάλυση
15/09/2014 09:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΠΑΣΟΚ έτοιμο να βαρέσει διάλυση

Μόνο η εξουσία το κρατά ακόμα στην ζωή...

Μετά τη ΔΗΜΑΡ έτοιμο να βαρέσει διάλυση είναι το ΠΑΣΟΚ και μόνο η εξουσία είναι αυτό που το κρατά ακόμη όρθιο. Η νέα σύγκρουση Βενιζέλου – Χρυσοχοϊδη, οι υπόγειες κινήσεις Παπανδρέου και οι αποσχιστικές τάσεις ορισμένων που καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φέρει το άλλοτε κραταιό κόμμα ένα βήμα πριν το γκρεμό.

Κι αν για τη ΔΗΜΑΡ δεν ενδιαφέρεται και κανείς αν έχει 1% ή 0%, για το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό εταίρο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Είναι πλέον σίγουρο ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα που ξέραμε πνέει τα λοίσθια και όσοι δεν το καταλαβαίνουν και καθυστερούν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν απλά θα σκάβουν περισσότερο το δικό τους λάκκο.

Το σχοινί φαίνεται να τραβάει ο Βενιζέλος ο οποίος επανήλθε στην κόντρα του με τον Χρυσοχοϊδη αλλά και τους υπόλοιπους Παπανδρεϊκούς και είπε μεταξύ άλλων: «Τα φαντάσματα είναι παρόντα και οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι. Έχουμε τη διπλή υποχρέωση να φτιάξουμε την ιστορία και να την αφηγηθούμε, ταυτόχρονα, κι αυτά θα τα κάνουμε στον πλατύ ορίζοντα της Δημοκρατικής Παράταξης και της εθνικής στρατηγικής».

Στο ερώτημα: «Γιατί να μας ξαναψηφίσουν;», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Γιατί αντιλαμβάνονται την υπευθυνότητα αυτών που λέμε, την κρισιμότητα του ρόλου μας, καταλαβαίνουν το κόστος, τη λύπη μας την ταπείνωση μας». Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε σειρά αναφορών με έντονο εσωκομματικό περιεχόμενο χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα. «Δεν είμαι προϊόν του κομματικού σωλήνα. Ας μετρήσουμε τις διαδρομές μας και ας ξαναθυμηθούμε ποιος είναι ποιος και πώς έχει συμβάλλει ο καθένας», είπε. Υποστήριξε ότι όσοι στρέφονται εναντίον του το κάνουν γιατί ξέρουν ότι «χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση, στρατηγική και έξοδος από την κρίση». Ο κ. Βενιζέλος είπε πως «ό,τι και να έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι κι αν έχει πει ο εσμός των ψεκασμένων, ότι κι αν έχει πει η Χρυσή Αυγή, όλα αυτά είναι μικρό μέρος» από όσα είχε ακούσει το 2007. «Ποτέ δεν έχω ακούσει τόσες χυδαιότητες», είπε και ανέφερε ότι στο επταήμερο από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 7 του μήνα που έδωσε συνέντευξη Τύπου, «άνοιξε όλη η νοσηρή βεντάλια του ΠΑΣΟΚ, και τη γυρίσαμε και δείξαμε το φάσμα του αξιόπιστου στρατηγικού ΠΑΣΟΚ και μας άκουσε ο κόσμος». Ωστόσο, συνέχισε, «τα φαντάσματα είναι παρόντα, οι καλικάντζαροι της παράταξης στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι», για να προσθέσει ότι δεν ήθελαν να σταθούμε τον Ιούνιο του 2012, δεν θέλησαν να σταθούμε στις ευρωεκλογές και προσέβαλαν την Ελιά. «Έγιναν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών, μέχρι τελευταία στιγμή περίμενα δήλωση στήριξης της παράταξης μέχρι και μετά το τέλος της ψηφοφορίας κι αυτή έγινε λειψή, αμφίσημη», είπε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι κάποιοι είχαν τρελαθεί με το δίλημμα που έθεσε στις ευρωεκλογές, αλλά ο κόσμος το βρήκε σωστό. «Αλλά δεν δέχομαι εξ αριστερών κριτική για τη σύμπραξη μας σε κυβέρνηση ανάγκης με τη ΝΔ από αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή. Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου», είπε και συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση με άλλους εκείνος ποτέ δεν έχει διανοηθεί στη διαδρομή του να προτείνει αλλαγή του ονόματος και καθαίρεση των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στην κριτική που διατυπώθηκε σε τοποθετήσεις στελεχών, νωρίτερα, για πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, διερωτήθηκε: «Πότε το ανακαλύψατε αυτό; Και τι σημαίνει δημοκρατική λειτουργία;», για να απαντήσει ότι η ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν, να μην επενδύεις στην ήττα και να μην εξαγγέλλεις τη νίκη του αντιπάλου βάση των δημοσκοπήσεων. «Επίσης δεν δέχομαι το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται μια θλιβερή ουρά, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει ότι «δεν μ’ αρέσουν οι προσωπικές συναλλαγές, το παρασκήνιο, οι σκοτεινές σχέσεις, στο όνομα συμφερόντων που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας, στην έξοδο από το ευρώ ή στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων». Αυτό, είπε που τους ερεθίζει, «είναι ο υψηλός βαθμός ανεξαρτησίας που έχουμε».

Επιπλέον ανέφερε πως έχει την αίσθηση ότι είναι δεδομένη η θέση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανέφερε ότι όμως δεν δέχεται την άποψη που έχει διατυπωθεί χωρίς προσυνεννόηση, ότι πρέπει να προτείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία ότι θα εκλέξουμε ΠτΔ όλοι μαζί, αλλά θα γίνουν εκλογές το Δεκέμβριο του 2015. «Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές θέλουν εκλογές, θα έχουμε εκλογές», ανέφερε.

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε παραφράζοντας, όπως είπε, στίχο του Χ. Λ. Μπόρχες, με την αναφορά ότι «δεν κτίζεις στην άμμο, αλλά κτίζοντας και ξανακτίζοντας στην άμμο, κάνεις την άμμο πέτρα». «Και πάνω σε αυτή την πέτρα οικοδομούμε αυτή την προσπάθεια. Δεν θα την υπονομεύσει καμιά μικρότητα, καμία αναζήτηση ρόλου, καμία φωνή του παρελθόντος», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tottengham avatar
  Tottengham 15/09/2014 09:20:10

  Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!

 2. Seagull avatar
  Seagull 15/09/2014 10:16:19

  Αυτοί οι καημένοι δεν θέλουν να δουν με τίποτα την πραγματικότητα, δεν θέλουν να δουν με τίποτα ότι η σοσιαλδημοκρατία (τρομάρα τους έτσι που την εφάρμωσαν) μας τελειώσε, αυτοί οι ίδιοι που την ευαγγελίζονταν την συνέθλιψαν. Υπάρχουν αφενός για όσο χρόνο θα είναι στην κυβέρνηση και αφετέρου για όσο ακόμα οι κρατικοδίαιτοι μιντιάρχες θα εκπέμπουν από τα βλαχομπαρόκ κανάλια τους.

 3. Naruto avatar
  Naruto 15/09/2014 12:43:00

  Το παλιό πνέει τα λοίσθια και το νέο αργεί να γεννηθεί , ο λαός λέει αργεί να βγεί του κολασμένου η ψυχή .

 4. ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
  ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 16/09/2014 12:08:58

  Μπουρλόοοοοοτοοοοο ! http://www.youtube.com/watch?v=Hfec8Myi048

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.