#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/07/2011 17:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μνημόνιο είναι επικαιροποίηση της αποικιοκρατικής πολιτικήςΤου ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ 

H ιδέα της διάλυσης των κρατών με μια ¨Κραταιά Γερμανία¨ στο επίκεντρο, γνωστή και ως "Mitteleuropa" του Χάνς Νάουμαν ( 1918 )  πνευματικού πατέρα του ¨Φιλελεύθερου¨  Γερμανικού Κόμματος, είχε ξεκινήσει στα πλαίσια των  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ¨ Στρατηγικών της Γερμανίας  -σαν-  ¨Διασυνοριακή Συνεργασία ¨

Michael J. Strauss, εκ μέρους του ¨ Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού¨ : "Νοικιάστε την ελληνική γη ( πρωτίστως τα νησιά σας …) "

Πρέπει να κατανοήσουμε, λοιπόν, ότι το ¨Μνημόνιο¨ και το ¨Μεσοπρόθεσμο ¨ ΔΕΝ αποτελούν ¨έκτακτα μέτρα¨ στην βάση της διαπιστωμένης κρίσης , ΑΛΛΑ η  ολοκλήρωση μιας ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ συστηματικής αποικιοκρατικής στρατηγικής του Γερμανικού και Αγγλοσαξονικού κεφαλαίου για την διάλυση ( ¨Αυτοδιοικητική¨ - Ομοσπονδοποίηση )  των ¨περιφερειακών κρατών¨ με στόχο την υπαγωγή σε καθεστώς ¨Κηδεμονίας¨ και πλήρους εκμετάλλευσης λαών και χωρών,  όπως περίπου ίσχυε στην ¨Κοινωνία των Εθνών¨ μετά τον Α  Π.Π….

Δηλαδή ο Ρεβανσισμός – Αναθεωρητισμός αναθεωρεί τον Ο.Η.Ε και τις αρχές του στην βάση της Νίκης των Λαών του 1945. 'Εχουμε μια ξεκάθαρη ιμπεριαλιστική ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ στα πλαίσια του ακήρυχτού 3ου Π.Π. μετά την ¨Γερμανική Ενοποίηση και την… ¨πτώση¨ των τειχών…¨ .

Επειδή ορισμένοι φίλοι μπορούν να πουν πως είμαι ¨δογματικός και εξτρεμιστής¨ στην σκέψη μου - ΝΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ –ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ- στις στρατηγικές της Γερμανίας και του ιμπεριαλισμού γενικότερα σε σχέση με τις σημερινές πολιτικές τους , οι οποίες αποτελούν απλά μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ  ΤΟΥΣ  :

1987 (καμία σχέση με το  ¨έτος κρίσης του 2010¨) . Ο τότε πρόεδρος της Δυτικής Γερμανίας Ρίχαρντ Βάϊτσεκερ , λίγο πριν αναχωρήσει από την Ελλάδα ΔΗΛΩΣΕ:

¨…Το Κράτος μας δεν είναι επιχειρηματίας και ούτε μπορεί να ασκεί πιέσεις προς τους προσανατολισμούς της ιδιωτικής πρωτοβουλίας . Αν και όπου έχει τέτοιο ρόλο καλά θα έκανε να τα προσφέρει όλα στην ιδιωτική πρωτοβουλία…¨

Ο Βάϊτσεκερ είχε έρθει στην Ελλάδα για να καταθέσει , μετά από 50 χρόνια…,  στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής απαγγέλλοντας ¨Ελύτη¨ ,   προκαλώντας κρουνούς δακρύων - σε όλη την Αριστερά – για την συμφιλίωση των λαών¨- και όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με τις ¨Επανορθώσεις¨ ; , είχε απαντήσει πως η ¨μνήμη¨ μένει , αλλά δεν συζητάμε στα πλαίσια της Ευρώπης των Λαών για Επανορθώσεις…  )

Είχε πει και άλλα πολλά τότε , σιγονταρισμένος από -όλες - τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας , όπως το ανιστόρητο : ¨ πως πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία όπως ο Βενιζέλος με τον Ατατούρκ το 1930 και η Γερμανία με την Γαλλία… ¨,  στα πλαίσια  βέβαια των συμφερόντων της Γερμανίας  που ήταν συνυφασμένα με την αγωνία για την ¨διασφάλιση της Ν-Α Πτέρυγας του ΝΑΤΟ…¨Παραθέτω δύο ξεχωριστές ειδήσεις , οι οποίες όμως βρίσκονται μέσα στην ¨ίδια γραμμή πλεύσης¨ …

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με θεωρητικά ζητήματα ¨ εθνικισμού και διεθνισμού¨  ή για το πώς προωθείται καλλίτερα  ¨η φιλία , η συνεργασία και η συμφιλίωση μεταξύ των λαών¨ ... Εδώ έχουμε να κάνουμε ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ που έχει δρομολογηθεί.  Άποψη μου είναι ότι πρόκειται για κινήσεις -παράπλευρες και συμπληρωματικές - του αποικιοκρατικού ¨μνημονίου¨ .

Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοι! Θα αγοράζουν γη στη Φλώρινα!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα οι Σκοπιανοί, Τούρκοι και λοιποί πολίτες εκτός Ε.Ε. θα μπορούν πλέον να αγοράζουν ακίνητα και γη σε παραμεθόριες περιοχές ύστερα από τη νομοθετική ρύθμιση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου με το από 22/6/2011 ΦΕΚ.

Άδειες οικοδομής σε παράκτιες συνοριακές ζώνες χωρίς την έγκριση του ΓΕΝ! 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα το ΓΕΝ εξαιρούνται από την διαδικασία αδειοδότησης και έγκρισης οικοδόμησης αιγιαλού ακόμα και σε συνοριακές περιοχές και πολύ σύντομα θα δούμε αποτελέσματα που ούτε στα χειρότερα όνειρά μας δεν περιμέναμε να δούμε 

Ας προσθέσουμε στις δύο παραπάνω ειδήσεις και τις καλές ¨προοδευτικές κα μη-μισαλλόδοξες προτάσεις¨ από ¨Δημάρχους - tour operators ¨ για ¨κατάργηση της βίζας και συνοριακών ελέγχων¨  για λόγους ¨Οικονομικής Ευημερίας  , Ειρήνης – Αγάπης – Ελπίδας και Επί Γης Ευδοκίας…¨ και τότε συμπληρώνεται και αυτό το πάζλ…

Πρόκειται για προώθηση ¨μακροχρόνιων στρατηγικών¨ , οι οποίες σήμερα βρίσκονται στο προ- τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης τους. Κανείς δεν είναι πλέον άμοιρος ευθυνών , κανείς δεν πρέπει να μπορεί να επικαλεστεί ¨άγνοια στα πλαίσια καλών προθέσεων¨ .

Στο κάτω – κάτω και οι κυβερνήσεις της Γερμανικής κατοχής ( 1941-1944 ) ¨αγνές πατριωτικές προθέσεις¨ επικαλέσθηκαν στις δίκες των δοσιλόγων .

Με τα σημερινά επιχειρήματα της κυβέρνησης  και άλλων μεταπρατών θα έπρεπε όχι μόνο να προταθεί η αναθεώρηση της ¨Δίκης των Έξη ¨ , αλλά και αυτών που ακολούθησαν μεταπολεμικά με βάση το νόμο ¨Περί Εθνικής Αναξιότητας¨ . Με βάση την αρχή της ¨ισότητας στην προδοσία¨ και την ¨ίση μεταχείριση¨  αποτελούν …¨αδικία¨.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/07/2011 18:36:41

  Η πατριωτική πολιτική από εδώ και πέρα για την Ελλάδα είναι μία: Απαγκίστρωση από ξένες δουλείες. Αν θέλουν γερμανοί και γάλλοι σχέση αλληλεγγύης εντός ΕΕ έχει καλώς. Αλλά να μας το δείξουν εμπράκτως.

  Πράγμα που σημαίνει: Μείωση επιτοκίου των δανειακών συμβάσεων του μνημονίου στο 1,25% όσο δηλαδή και το Euribor. Το υπόλοιπο spread να το αναλάβουν οι ίδιοι να το πληρώσουν και περισσότερο οι γερμανοί και γιατί όχι να θεωρηθεί εν μέρει συμψηφισμός με τα χρεωστούμενα από τις γερμανικές κατοχικές αποζημιώσεις του Β ΠΠ. Δεν νοείται αλληλεγγύη και ταυτόχρονα να μας προσθέτουν στην πλάτη μας spreads ανάλογα με το κερδοσκοπικό σχέδιο του τραπεζικού τους συστήματος.
  Εάν γίνει αυτό εμείς ταυτόχρονα να μειώσουμε τη φορολογία μας στο 10 με 15% για ΟΛΟΥΣ. Και μετά σου λέω αν θα πάμε καλά ή όχι

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/07/2011 19:15:31

  Eξαιρετικο αρθο..! Συγχαρητηρια ΝΤΑΝΤΟΝ.

  ΠΠ

 3. Λάμπρος Κωνσταντίνος avatar
  Λάμπρος Κωνσταντίνος 12/07/2011 19:40:44

  Λύση 1: Εγγραφή στον προϋπολογισμό του 1/2 των 575 δις ευρώ όπως δήλωσε ο Γάλλος σύμβουλος για τις Γερμανικές αποζημιώσεις με δημόσια Δήλωση του Σαμαρά και σε ευθεία ρήξη με την τελειωμένη Μέρκελ.
  Λύση 2: Συμφωνία με το παρακράτος των τραπεζών, π.χ.Goldman Sachs , να γίνει ομολογιακή η απαίτηση της Ελλάδος και να τα διεκδικήσουν οι τράπεζες από την Γερμανία με συμφωνία να προκαταβάλουν ομόλογα τουλάχιστον στο 1/2 των 575 δις ευρώ και πάλι ρήξη με την τελειωμένη Μέρκελ με δημοσίευση της συμφωνίας.
  Λύση 3: Δήλωση του Σαμαρά ότι θα καθορίσει μονομερώς την ΑΟΖ και συμφωνία με τους Ισραηλινούς-Κυπρίους για την συνεκμετάλλευση με αυτούς και τα δικά τους Funds.
  Λύση 4: Οι ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ακόμη στην γυάλα ή στην αντιπολίτευση.


  Λάμπρος Κωνσταντίνος
  Γεωπόνος Βόλος

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 12/07/2011 19:42:57

  Αναγκαία συμπλήρωση ( ΆΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ http://fih.gr/images/70230px_Germania_hinterg.png: ) :

  Το Γερμανικό αυτό σχέδιο , η ιδέα αυτή διάλυσης των κρατών με μια ¨Κραταιά Γερμανία¨ στο επίκεντρο ή την ¨Mitteleuropa¨ του Χάνς Νάουμαν ( 1918 ) πνευματικού πατέρα του ¨Φιλελεύθερου¨ Γερμανικού Κόμματος ( σήμερα ¨F.D.P.¨ το οποίο διατηρεί ¨ίδρυμα υποτροφιών ¨ στο όνομα του και έχει καταγγελθεί σε όλες τις χώρες του τρίτου κόσμου για υπονομευτική ανάμειξη , μέσω του ¨πολιτισμού¨ , στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών… , όπως και τα άλλα ¨πνευματικά κομματικά της ιδρύματα , Friedrich-Ebert της SPD και Hans Seidel της CDU ) , έχει ξεκινήσει...

  Σστα πλαίσια των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ¨ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ¨ Στρατηγικών της Γερμανίας -σαν- ¨Διασυνοριακή Συνεργασία - Intereg ¨ ( βλέπε http://www.diploweb.com/cartes/interreg.pdf , http://www.inews.gr/20/imerida-gia-ti-synergasia-kai-tin-asfaleia.htm , ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ EUROPE DIRECT -ΞΑΝΘΗΣ epixeireite.duth.gr/files/Europe%20Direct%20Xanthi%20Νο%2038.doc ) ...

  ΚΑΙ την ¨Ευρώπη των Περιφερειών¨ με πολύ ¨-Ομοσπονδιακό -και Αυτοδιοικητικό Πνεύμα ¨ ( στο οποίο εντάσσεται και η Ελληνική ¨μεταρρύθμιση – απορρύθμιση ¨ της Τοπικής ¨Αυτοδιοίκησης¨ με Καποδίστρια – Καλλικράτη , βλέπε http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/cor/index_el.htm , http://europa.eu/about-eu/institutions-bodies/cor/index_de.htm ,) .

  Μην ξεχνάμε το τι έγραφε – μόλις πριν ένα χρόνο - και ο κ. Michael J. Strauss, εκ μέρους του ¨ Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού¨ …

  "Νοικιάστε την ελληνική γη ( πρωτίστως τα νησιά σας …) "
  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/590754/Article.aspx#bellow

  Δεν βρίσκω τίποτα άλλο να προτείνω , εκτός από μια παραπομπή στην ¨Εγκυκλοπαίδεια Νταντόν¨ , η οποία είναι η εξής :

  ¨ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΝΤΑΝΤΟΝ¨

  Για πάσα δημοκρατική , αλλά και αποτελεσματική , χρήση ¨με την συναίνεση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού¨ , σύμφωνα με τις αρχές της ¨ δικαιοσύνης, επιείκειας και της αναλογίας των μέσων ¨ .

  ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
  ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
  ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
  ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ


  Άρθρο 134
  Έσχατη προδοσία

  Παράγραφος 2…

  Τιμωρείται… με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη όποιος …

  α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς -ή προσκαίρως-, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού….

  β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή…. από την ενάσκηση της εξουσίας που της παρέχει το Σύνταγμα ή να την εξαναγκάσει να εκτελέσει ή να παραλείψει πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή…

  Άρθρο 135
  Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας
  Παράγραφος 2…

  Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρ. 134 - ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ’ αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με κάθειρξη.

  Άρθρο 137Α
  Βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας

  Παράγραφος 1…

  Υπάλληλος ή στρατιωτικός, στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση ή η εξέταση αξιόποινων πράξεων ή πειθαρχικών παραπτωμάτων ή η εκτέλεση ποινών ή η φύλαξη ή η επιμέλεια κρατουμένων, τιμωρείται με κάθειρξη, εάν υποβάλλει σε βασανιστήρια κατά την εκτέλεση αυτών των καθηκόντων πρόσωπο που βρίσκεται στην εξουσία του με σκοπό:

  α) να αποσπάσει από αυτό η από τρίτο πρόσωπο ομολογία κατάθεση, πληροφορία ή δήλωση ιδίως αποκήρυξης ή αποδοχής πολιτικής ή άλλης ιδεολογίας.

  β) να τιμωρήσει.

  γ) να εκφοβίσει αυτό ή τρίτα πρόσωπα.

  Με την ίδια ποινή τιμωρείται υπάλληλος ή στρατιωτικός, που με εντολή των προϊσταμένων του ή αυτοβούλως σφετερίζεται τέτοια καθήκοντα και τελεί τις πράξεις του προηγούμενου εδαφίου.

  Παράγραφος 2…

  Βασανιστήρια συνιστούν, σύμφωνα με την προηγούμενη παρ. κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη, καθώς και κάθε παράνομη χρησιμοποίηση χημικών, ναρκωτικών ή άλλων φυσικών ή τεχνικών μέσων με σκοπό να κάμψουν τη βούληση του θύματος.

  Άρθρο 138
  Επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας

  Παράγραφος 1…

  Όποιος επιχειρεί με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας να αποσπάσει από το ελληνικό κράτος έδαφος που ανήκει σ’ αυτό ή να συγχωνεύσει έδαφος του ελληνικού κράτους σε άλλη πολιτεία τιμωρείται με θάνατο.

  Άρθρο 139
  Προσβολή εναντίον της διεθνούς ειρήνης της χώρας

  Παράγραφος 1+2 …

  Όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται με ξένη κυβέρνηση με σκοπό να προκαλέσει πόλεμο ή εχθροπραξίες εναντίον του ελληνικού κράτους ή κάποιου συμμάχου του, τιμωρείται με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη.

  Αν εξαιτίας των ενεργειών αυτών ξέσπασε πραγματικά ο πόλεμος ή άρχισαν οι εχθροπραξίες τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή με θάνατο.

  Άρθρο 141

  Όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

  Άρθρο 143
  Στρατιωτική υπηρεσία στον εχθρό

  Ο Έλληνας υπήκοος που σε καιρό πολέμου κατά του ελληνικού κράτους υπηρετεί σε εχθρικό στρατό… τιμωρείται με την ποινή του θανάτου ή με ισόβια κάθειρξη.

  Άρθρο 144
  Υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού

  Παράγραφος 1…

  Όποιος σχετικά με πόλεμο που ξέσπασε ή που επίκειται κατά της ελληνικής πολιτείας ενεργεί παράνομα και εν γνώσει με τρόπο που μπορεί να ενισχύσει τις πολεμικές δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας ή των συμμάχων της τιμωρείται με ποινή θανάτου ή με ισόβια κάθειρξη.

  Παράγραφος 3…

  Όποιος σε έδαφος του κράτους που σε καιρό πολέμου βρίσκεται κάτω απ’ εχθρική επιδρομή ή κατάληψη -ευνοεί τις πολιτικές βλέψεις του εχθρού -πάνω σ’ αυτό το έδαφος ή ενεργεί εν γνώσει με τρόπο που μπορεί να μειώσει την πίστη των πολιτών προς το ελληνικό κράτος, τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη.
  ΤΕΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑΣ ...

  ΤΑ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...
  ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
  Διονύσης Σαββόπουλος - Τα παιδιά που χάθηκαν ...

  http://www.youtube.com/watch?v=7QT2AGG2I-k

 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 12/07/2011 21:07:36

  "Νταντόν" γιατί ταλαιπωρείσαι άδικα;Διάβασε το "Mein Kampf" και θα σου λυθούν πολλές απορίες. Εξ άλλου κατά τη διάρκεια της "Δημοκρατίας της Βαϊμάρης" γράφτηκε, ήτοι την περίοδο της "MittelEuropa".Επίσης το εξαίρετο "Αι απωλεσθείσαι μάχαι".Είμαστε γι' αυτούς Urlaubland ήτοι χώρα διακοπών.Λήξις.Δεν αλλάζουν μήτε μυαλά μήτε θεώρηση των πραγμάτων. Εμείς τι κάνουμε;

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 13/07/2011 01:23:02

  Εξαιρετικές και ΄΄Διαφωτιστικές ΄΄ οι πληροφορίες...η Ελλάδα περικυκλωμένη από όρνεα..

 7. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/07/2011 03:47:24

  Κάποτε μας έβλεπαν μόνο σαν χώρα ανάπαυσης απομάχων της εργασίας και του πολέμου + ¨Αγροτικό Εξάρτημα¨ για προϊόντα που δεν παρήγαγαν ( συμπεριλαμβανομένων και των ¨στρατηγικών μετάλλων και πρώτων υλών ).

  Αυτός ήταν ο προορισμός μας για τα οικονομικά επιτελεία του ναζισμού .

  Tα οποία ανέλαβαν μετά την λήξη του Β΄Π.Π. την ανασυγκρότηση της ¨δημοκρατικής¨ Γερμανίας. Ο Λούντβιχ Έρχαρντ ο πατέρας του δυτικογερμανικού ¨οικονομικού θαύματος¨ , ο εφευρέτης της λεγόμενης ¨Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς¨ , ήταν επίσης ένας από αυτούς , όπως και άλλοι πολλοί ¨διευθύνοντες οικονομολόγοι¨ ( Wirtschaftsgauleiter ).

  Αργότερα στα πλαίσια της ¨νέας¨ , μεταχιτλερικής , Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στα βήματα του Καρλομάγνου ( όπου και το ¨ομώνυμο ¨ βραβείο ¨Karlspreis¨ τ΄οποίο έλαβε ο Κ.Καραμανλής στο Άαχεν το 1977 για τις καλές του υπηρεσίες στο όραμα , ο Γ. Παπανδρέου ¨κατέκτησε¨ μόνο το χρυσοποίκιλτο ¨τέθριππο άρμα¨ της Πύλης του Βραμδεμβούγου ) μας είπαν -μόνο τουρισμό- ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ , διότι στα πλαίσια των ¨ειδικών σχέσεων που προωθεί η Ε.Ε. ¨ με τις χώρες της Β. Αφρικής και του ¨τρίτου κόσμου¨ , ήθελαν πια τα αγροτικά να τα εισάγουν ¨συμψηφιστικά¨ από αυτές τις χώρες , αν όχι σε καλλίτερη ποιότητα- διότι τα αγροτικά μας προϊόντα ήταν ¨απαράμιλλα ¨ - τουλάχιστον σε καλλίτερες τιμές και σαν συμψηφισμό στην εξαγωγή προϊόντων -τους- .

  Για να εξυπηρετηθούν δηλαδή τα εξαγωγικά συμφέροντα των μητροπολιτικών ιμπεριαλιστικών χωρών της Ε.Ε. , κυρίως της Γερμανίας , επέβαλλαν την διάλυση της αγροτικής παραγωγής στις -υποτακτικές - ( ¨ισότιμες¨ ) χώρες-μέλη της Μεσογειακής Περιφέρειας της , χωρίς αυτές να έχουν κανέναν ¨αμοιβαίο όφελος¨ , όπως ορίζει το Σύνταγμα για κάθε πολιτική συνεργασία ή οικονομική συμφωνία . Και μας διέταξαν ¨αναδιαρθρώσεις¨ για εκτροφή στρουθοκαμήλων , παραγωγή ¨μανιταριών¨ , ¨σπαραγγιών¨ , ¨κρόκου Κοζάνης¨ , ¨αρωματικών βοτάνων¨ , μαστίχας Χίου και ¨brandname¨ για το αυγοτάραχο Μεσολογγίου...

  Και επειδή όλα αυτά δεν έφταναν, αντιπρότειναν στους ¨νέους αγρότες¨ τον ¨αγροτουρισμό¨ και τα ¨θεματικά δάση¨ και ¨μη¨- Κυβερνητικές οργανώσεις για την προστασία της ¨καφέ αρκούδας¨ , των ¨περιστεριών ¨ και άλλα πολλά για την προστασία της ¨ισορροπίας της φύσης...¨ , όπως επίσης και ¨γυναικείους συνεταιρισμούς ¨ για την παραγωγή γλυκών κουταλιού και προϊόντων ¨μεσογειακής δίαιτας¨ ...

  Ο Ελληνικός λαός όμως έμεινε γυμνός , απόλυτα εξαρτημένος σε όλα και για όλα. Μπορεί όμως να μεταναστεύσει ¨για μια νέα τύχη¨.

  ¨Πρέπει¨ να εισάγει ακόμα και κάρβουνο από την Αργεντινή..., λεμόνια από την Τουρκία , πατάτες από την Αίγυπτο και κρέας- γαλακτοκομικά από την Ολλανδία , Γαλλία και Γερμανία... , διότι δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τοξίνες , μεταλλαγμένα προϊόντα και αμερικάνικη σόγια...

  Το ίδιο ακριβώς που κάνουν οι ιμπεριαλιστικές χώρες με την Κίνα , μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού , ¨ελεύθερου¨ Εμπορίου... Επειδή αυτές έχουν τεράστιο όφελος με τις εξαγωγές και τις επενδύσεις στην Κίνα , επέβαλλαν σε όλες τις άλλες χώρες , κυρίως στις Περιφερειακές όπως η Ελλάδα , οι οποίες δεν έχουν αμοιβαίο όφελος¨ , να εισάγουν προϊόντα σε τιμές ¨ντάμπινγκ ¨ στο κόστος παραγωγής και κόστους εργασίας με νόμιμο ή παράνομο τρόπο ( λαθραίες εισαγωγές και παρά - εμπόριο ) Κινεζικά προϊόντα και υποπροϊόντα , διαλύοντας την τοπική τους παραγωγή και καταβαραθρώνοντας τις τοπικές συνθήκες εργασίας σε επίπεδο ¨τριτοκοσμικό¨...

  Από την ιμπεριαλιστική πολιτική , τους όρους του ΠΟΕ και της Ε.Ε. πρέπει να απαλλαγεί η Ελλάδα στην πορεία για την οικονομική της ανάκαμψη και το σταμάτημα της κοινωνικής εξαθλίωσης μέσω της άνισης ¨ ελεύθερης¨ αγοράς.

  Το κύριο όμως θέμα της παρέμβασης μου αφορά την απειλή κατάλυσης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και του δικαιώματος Αυτοδιάθεσης του Ελληνικού λαού , πρωταρχικό ανθρώπινο δημοκρατικό δικαίωμα , μέσω του ξεπουλήματος γης σε μεθοριακές - συνοριακές περιοχές στην στερεά και νησιωτική Ελλάδα.

  Πρόκειται για κινήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν και τις σχετικές για αυτές τις περιπτώσεις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που παρουσίασα παραπάνω.

 8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 13/07/2011 07:27:17

  "Το κύριο όμως θέμα της παρέμβασης μου αφορά την απειλή κατάλυσης της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και του δικαιώματος Αυτοδιάθεσης του Ελληνικού λαού , πρωταρχικό ανθρώπινο δημοκρατικό δικαίωμα , μέσω του ξεπουλήματος γης σε μεθοριακές – συνοριακές περιοχές στην στερεά και νησιωτική Ελλάδα"

  De facto έχει ήδη καταλυθεί, προσωπικά δεν έχω αυταπάτες.Ας κάνουμε μια βόλτα στη μεθόριο (ηπειρωτική και νησιωτική) και θα λάβουμε γεύση από πρώτο χέρι.Επίσης κατελύθη διά της αθρόας "εισαγωγής" πάσης φύσεως μεταναστών οι οποίοι ΔΕΝ πρόκειται ν'αποχωρήσουν αλλοιώνοντας κατά τον τρόπο αυτόν την πληθυσμιακή σύνθεση και διαστρωμάτωση.Αγαπητέ φίλε, το παιχνίδι είναι στημένο εδώ και πολλά χρόνια.Το ξανάγραψα παλαιότερα εδώ: βρες και δες τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ χάρτες του Σώματος των Αμερικανών Πεζοναυτών και θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ.Στεναχωριέμαι διότι δυστυχώς διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει η διάθεση αντίδρασης.Θα παρακαλέσω να μην μου ζητήσεις να εξηγήσω τι εννοώ λέγοντας "αντίδραση" γιατί θα προκαλέσω το ενδιαφέρον του εισαγγελέως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.