#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/08/2010 11:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μνημόνιο δημιουργεί μια ...τρύπα στο νερόΜιλώντας σήμερα στον  FLASH 96, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας της ΝΔ, Ν. Μυταράκης είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράσαμε στις 7 Ιουλίου όταν παρουσιάσαμε την στρατηγική της Ν.Δ. το πρόγραμμα για την οικονομία. Ο μεγάλος μας φόβος είναι ότι, ενώ το μνημόνιο, σωστά επιβάλει δημοσιονομική πειθαρχία, και προσπαθεί να κλείσει την μόνιμη παθογένεια, της Ελληνικής Οικονομίας, αυτό που λέμε διαρθρωτικό έλλειμμα, παίρνει μέτρα πολύ γρήγορα, πολύ μεγαλύτερα από την έκταση του δεδοτικού ελλείμματος με αποτέλεσμα να δημιουργεί κυκλικό έλλειμμα.

Ο φόβος, λοιπόν, είναι ότι το πρόγραμμα δημιουργεί  - μια τρύπα στο νερό – δημιουργεί μεγαλύτερο κυκλικό έλλειμμα απ’ αυτό που θα έπρεπε να έχει η ελληνική οικονομία, προσπαθώντας ν’ αντιμετωπίσει το διαρθρωτικό. Και  τα στοιχεία που έρχονται σιγά – σιγά, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν αυτούς τους φόβους μας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ θα προτιμούσα να είχαμε άδικο και η ελληνική οικονομία να μην έμπαινε σε μεγάλη ύφεση, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον, έχουμε δίκαιο σ’ αυτό. Και το γεγονός ότι ανεβαίνει ο πληθωρισμός δείχνει σε κάποιο βαθμό, ότι δεν έχει διαβαστεί σωστά η ελληνική οικονομία, όταν σχεδιάστηκε το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο εξωτερικό σε μεγάλο βαθμό. Η κυβέρνηση δέχθηκε τις αρχές που επέβαλε το πρόγραμμα, αλλά αυτό το πρόγραμμα δεν έχει καταλάβει ότι τα προβλήματα της Ελλάδος είναι περισσότερο διαρθρωτικά, είναι προβλήματα, ανταγωνισμού, είναι προβλήματα ελλείψεως επενδύσεων. Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν ακόμα αντιμετωπισθεί.

Όλη η έμφαση, μέχρι στιγμής, έχει δοθεί στο ταμειακό, κι όλα τα άλλα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. Και εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μας, η σκληρή πραγματικότητα ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά, μ’ αποτέλεσμα ενώ προσπαθεί η Τρόικα να δημιουργήσει αποπληθωρισμό, και κατά κάποιο τρόπο αυτό θα ήταν θετικό για τα λαϊκά εισοδήματα, γιατί από τη μία σου μειώνουνε μεν το μισθό αλλά σου μειώνουνε και τα έξοδα, εμφανίζεται η παθογένεια...

Έχουμε αυτή τη στιγμή το χειρότερο απ’ όλα τα σενάρια, και υπάρχουν ακόμα μέτρα μπροστά μας, όπως η μετακύλιση προϊόντων από το φθηνό Φ.Π.Α στο ακριβό Φ.Π.Α. τα οποία θ’ αυξήσουν ακόμα περισσότερο, τον πληθωρισμό το 2011, τα οποία, βέβαια, θα δημιουργήσουν προβλήματα πολύ μεγάλα στην οικονομία και ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 09/08/2010 11:59:53

  Στην ουσία,η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου,η τρόικα και το μνημόνιο,που υπογράψανε, μας εξαναγκάζουν να δημιουργήσουμε μια πέτρα τόσο τεράστια,που να μην μπορούμε να την σηκώσουμε. Φαύλος κύκλος...

 2. Johnny X avatar
  Johnny X 09/08/2010 12:15:56

  Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει. Περί γερής μίζας πρόκειται, τύφλα να χουν αθροιστικά όλα τα προηγούμενα σκάνδαλα των δύο μεγάλων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αλλά και των παραρτημάτων τους (ΛάΟΣ).

  Από τα συνολικά 120 δανεικά της τρόικας, τα 75 έχουν ήδη πάει στις τράπεζες, ενώ αποθέωση της "σωτήριας" επιλογής αποτελεί το ότι ενώ η τελευταία δόση είναι 9, τα 25 να πηγαίνουν και πάλι στις τράπεζες. Ξεπουλάμε την Ελλάδα και καταστρέφουμε τους Ελληνες για να επιβιώσουν οι ξένοι τραπεζίτες που έκαναν κακές επιλογές.

  Με το αζημίωτο ασφαλώς. το δικομματικό σύστημα, πάλι για τη μίζα και την επιβίωσή του, λεηλατεί την Ελλάδα μέχρι σημείου ανεπανόρθωτης ολικής καταστροφής.

  Να περιμένουμε τα ειδικά δικαστήρια; Εγώ λέω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοια. Ούτως ή άλλως, πραξικοπηματίες είναι. Επιπλέον, υποστηρίζουν ξένα συμφέροντα σε βάρος εκείνων της χώρας.

  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!!!
  ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ.

  • Misha avatar
   Misha @ Johnny X 09/08/2010 12:26:12

   Λες την αληθεια!
   Διαλύουν την Ελλάδα και εξαθλιώνουν το λαό της για χ'αρη των τραπεζιτών.
   Μα το είπε καθαρά και ο ΓΑΠ σε πρόσφατη συνέντευξη του: τα μέτρα τα πήραμε γιατί κινδύνευαν οι τράπεζες , όχι μόνο οι ελληνικές.

   Διαφωνώ στο «ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ»

   ΠΆΝΩ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑΣ, ΑΙΩΡΟΎΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΒΑΤΑ ΤΟΥ.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ Misha 09/08/2010 12:51:56

    Σωστά αφού του αρέσουν τα extreme sports ας κάνει και λίγο bunjee jumping

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Misha 09/08/2010 16:26:35

    Την τύχη του Νατζιμπουλαχ

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Johnny X 09/08/2010 14:49:37

   Φίλε μου καλά τα λες. Είμαστε όλοι έτοιμοι περιμένοντας το σύνθημα. Θα τους διώξουμε, ας προσέχουμε μόνον ποιός θα μας κάτσει και πάλι στον σβέρκο. Πρέπει οι διάδοχοι να τοποθετηθούν ξεκάθαρα σε όλα τα θέματα που συζητάμε εδώ δηλαδή άμεση έξοδο από το μνημόνιο, αναδιαπραγμάτευση του χρέους και αν οι Ευρωπαίοι δεν μας θέλουν επιστροφή στην δραχμή. Είμαι αγανακτισμένος και θέλω επιτέλους να πληρώσουν αυτού που ξέσκισαν τις σάρκες της Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια.
   Ραντεβού στον αγώνα

 3. KLE avatar
  KLE 09/08/2010 12:32:12

  Μιλάμε για μεγάλη μίζα και μπισνα,o ΓΑΠ καλά τα κανόνισε με τους παρτειοτες του τους αμερικανούς.
  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ,ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/08/2010 12:43:06

  Μου είναι αδύνατο να φανταστώ ότι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ ΔΕΝ γνώριζαν την εξοντωτική λειτουργία των καρτέλ στην ελληνική αγορά.

  Θεωρώ λοιπόν την επιλογή αυτού του μίγματος μέτρων ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και με προφανή στόχο την τελειωτική εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και της συγκέντρωσης της οικονομιας στα χέρια του 10% της ολιγαρχίας που θα διαχειρίζεται το παραγόμενο προϊόν".

  Ο Μax Keiser βέβαια στο επικό του βίντεο μιλάει για τη συγκέντρωση του εθνικού πλουτου στα χέρια του 1%.

 5. STANLEY avatar
  STANLEY 09/08/2010 12:44:06

  Η πλάκα είναι ότι δίνουν τόσα χρήματα στους τραπεζίτες αλλά θα πουλήσουν και μισοτιμής ΑΤΕ-Τ.Τ.Ο εκπρόσωπος της τρόικας συμφωνεί στην ίδρυση του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας αλλά διαφωνεί στο να υπαχθεί η ΑΤΕ σ αυτό,έτσι ώστε να πουληθεί πιο εύκολα.Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ζούμε.Πρέπει να μας θεωρούν πολύ μ......

  • Misha avatar
   Misha @ STANLEY 09/08/2010 13:09:30

   Aπό αυτό που λες και μόνο φαίνεται πως η επίθεση είναι εναντίον της Ελλάδας, εναντίον των αγροτων που εχουν υποθηκευμενα τα χωραφια τους στην ΑΤΕ, εναντίον όλων μας.

   Πρόκειται για κανονικό ρεσάλτο οικονομικών δολοφόνων.Μας κατακλέβουν και μετά θα μάς αφήσουν στη μοίρα μας αφου πρωτα στιγματίσαμε μόνοι μας με τις απογραφές των διαφορων τζογαδορων, την πατρίδα μας και τον λαό της.

 6. zackii avatar
  zackii 09/08/2010 12:50:22

  Θα επιχειρήσω εδώ μιά μικρή ανάλυση...
  ..και θα αρχίσω απότομα, ελπίζοντας κάποιοι από τη ΝΔ (αν δεν έχουν πάει διακοπές) να προβληματιστούν.
  Γιατί να ψηφίσει ο (Μ..) Ελληνικός λαός ΝΔ? Γιατί του το λέμε εμείς που γράφουμε στα blogs? Πόσοι είμαστε? Τόσοι πολλοί ώστε να επηρεάσουμε το εκλογικό σώμα? Δε νομίζω.
  Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει ο κος Σαμαράς. Ανάπτυξη, γιά να βγούμε όσο το δυνατόν συντομότερα από τον έλεγχο του ΔΝΤ. Μάλιστα. Πείτε μου ένα υποψήφιο πρωθυπουργό από τη μεταπολίτευση και μετά που δεν έλεγε μέσες άκρες ακριβώς τα ίδια.
  Τι λέει ο ΓΑΠ? Μα ακριβώς τα ίδια με άλλα λόγια. Κι αυτός ευαγγελίζεται την όσο το δυνατόν συντομότερη απαγκίστρωση από τη μέγγενη του ΔΝΤ. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα μάλιστα ότι επειδή έχει τον κρατικό μηχανισμό και τα γνωστά ΜΜΕ στα χέρια του μπορεί μαγειρεύοντας στοιχεία και με την ασύστολη προπαγάνδα των καναλαρχών, να φανεί πολύ πιό αξιόπιστος στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων.
  Ποιό θα είναι το σύνθημά του στις επόμενες εκλογές? Πολύ απλό.
  ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΧΑΜΕΝΕΣ? ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ? ΑΝ ΝΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΝΔ.
  Πόσοι θα τσιμπήσουν? Πάρα πολλοί, και ανάμεσα σε αυτούς ο μεγαλύτερος όγκος των σημερινών αναποφάσιστων. Άρα καθαρή νίκη του ΓΑΠ με πολύ μικρότερο ποσοστό.
  Τι έχει να αντιτάξει η ΝΔ απέναντι στο σύνθημα του ΓΑΠ? Απολύτως τίποτα.
  Τι θα μπορούσε να έχει ως σύνθημα ο κος Σαμαράς? ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Εφόσον όλοι ξέρουμε ότι όλες αυτές οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μέρος των ετήσιων δαπανών και έγιναν φυσικά εκ του πονηρού, το σύνθημά του θα έπρεπε να είναι - ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ, ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. Αυτό και τίποτα άλλο. Θα τσάκιζε το ΓΑΠ. Αν δεν το κάνει και περιμένει να πέσει το ώριμο φρούτο, δυστυχώς πιστεύω ότι θα είναι άλλο ένα όνομα στη λίστα των προέδρων της ΝΔ, αλλά δυστυχώς όχι στη λίστα των πρωθυπουργών.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ zackii 09/08/2010 13:03:48

   Το ΠΑΣΟΚ οχι μόνο συνθήματα μπορεί να παρατάξει που θα τα πιστέψει ο λαουτζίκος αλλά και όπλα αμα λάχει να πούμε. Πως κατάφεραν να χώσουν στη γωνιά τη παράταξη της Δεξιάς, αυτή δηλαδή που ψηφολογικά είθισται να υποστηρίζεται απο την ψήφο των ένστολων?

   ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΛΑΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
   ΜΑ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ!

  • Orestios avatar
   Orestios @ zackii 09/08/2010 13:07:53

   Με πετρέλαιο θέρμανσης στο 1,5 ευρώ το λίτρο σίγουρα θα πάρει πάρα πολλούς ψήφους το ΠΑΣΟΚ.
   Μην σου πώ θα σαρώσει.
   Χώρια που θα έχει και αέρα από την νέα περικοπή των εισοδημάτων και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.
   Θρίαμβο προβλέπω.
   χαχαχαχαχαχαχαχα

  • spiros avatar
   spiros @ zackii 09/08/2010 14:58:58

   Το σύνθημα δεν φέρει ουσία αλλά κοροειδία, όπως λεφτά υπάρχουν. Αγαπητέ δεν συμφωνώ με το σύνθημα αλλά με πρόταση επανόδου στην ομαλότητα. Μήπως όμως έιναι πολύ νωρίς για΄κάτι τέτοιο;

 7. Factorx avatar
  Factorx 09/08/2010 13:22:51

  Τελκά ο Μυταράκης ειναι πολύ καλός. Αν κάποιος γνωριζει το θέμα του...Η συγκεκριμένη δηλωση ειναι απο τις περιεκτικότερες τοποθετησεις που εχω διαβασει. Και για να μην γκρινιάζουμε μόνο, δυο νέα πρόσωπα (Μυταρακης, Τζότζολα) κι αλλαζουν κιόλας την εικόνα

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Factorx 09/08/2010 13:43:12

   Είναι αυτό που λέγαμε εδώ και καιρό Φάκτορα, η αλλαγή της ΝΔ είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπριντ 100άρι. Σιγά σιγά "παίρνει κεφάλι" ο Σαμαράς, κρατάει δυνάμεις για το τελευταίο "ξέσπασμα".

  • nbechr avatar
   nbechr @ Factorx 09/08/2010 15:14:11

   Μην υπερβαλουμε τόσο .........

 8. KLE avatar
  KLE 09/08/2010 13:25:31

  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΞΥΦΗΣΑΤΕ ,ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΝΟΜΟΥΣ,ΑΝΤΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ,ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΠΑΡΑΧΩΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ,ΣΥΜΠΡΑΤΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΒΙΑΙΑ Κ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥ.
  ΟΙ ΔΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Κ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ(ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ……ΤΡΑΓΙΚΟ).
  ΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ( ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΘΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 80 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ)
  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΛΛΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ(ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΚΟΨΕ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΛΥΣΕ ΚΟΣΜΟ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΔΩΣΕ ΔΙΣ,ΟΥΤΕ ΕΙΠΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ……..!!!!!ΚΑΙ………!!)

  ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

  • Orestios avatar
   Orestios @ KLE 09/08/2010 14:49:55

   Εφαρμόζει σοσιαλισμό κλε.
   Σε συνεργασία με τους σοσιαλιστές της Τρόικας και του ΔΝΤ.
   Για να μαθαίνετε τί έστι σοσιαλισμός.

 9. anonymous avatar
  anonymous 09/08/2010 16:09:43

  Αυτά που λέει στη δήλωσή του έχουν ειπωθεί κατ επανάληψιν σε αυτή τη σελίδα, τόσο με αναρτήσεις όσο και με στα σχόλια.

  Θα ήθελα τη δήλωση πιο απλή κι εκλαϊκευμένη. Ο μη ειδικός δεν την κατααβαίνει. Μιλάει με ορολογία. Π.χ. μιλάει για κυκλικό έλλειμμα. Βγείτε έξω και ρωτήστε έναν τι είναι το κυκλικό έλλειμμα. Αν πάρετε απάντηση σας παρακαλώ να την παραθέσετε έτσι από περιέργεια.

 10. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 10/08/2010 00:56:26

  Hole on the water, a fire in the SKAI.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.