#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2010 20:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μνημόνιο δεν «έσωσε» την Ελλάδα. Προσπάθησε να σώσει τους δανειστές της χαντακώνοντας την Ελλάδα!Η πολιτική του Μνημονίου έχει πλέον αποτύχει!

Το παραδέχονται πλέον, ακόμα κι όσοι ορκίζονταν στο όνομά του, μέχρι πριν λίγους μήνες. Ακόμα και υπουργοί της κυβέρνησης...

Ακόμα και γνωστοί «παπαγάλοι» των MME το φωνάζουν κάθε μέρα.

Άλλωστε το λένε και τα νούμερα. Το λένε και οι διεθνείς αγορές.

Ετοιμάζεται να το πει και η Standard and Poor που μας πάει για νέα «υποβάθμιση». Και ο ένας διεθνής οίκος μετά τον άλλο – με πρώτο τον Bloomberg - δίνει ως «πιθανότερο σενάριο» τη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του 2011!

Κι έρχονται όσοι το υπέγραψαν και το ψήφισαν τον περασμένο Μάιο και υποστηρίζουν σήμερα το εξής απλοϊκό:

-- Το Μνημόνιο ήταν μια «δανειακή σύμβαση», λένε.

-- Το υπογράψαμε για να «πάρουμε τα λεφτά ώστε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις». Αλλιώς «θα κατέρρεε το κράτος».

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν ισχύει:

* Πρώτον, το Μνημόνιο δεν ήταν απλώς «δανειακή σύμβαση». Μια τέτοια συμφωνία περιέχει τρία πράγματα: Πόσα λεφτά θα σου δώσουν, τι θα τα κάνεις και με ποιους όρους θα τα ξεπληρώσεις. Εδώ δεν υπογράψαμε μόνον – ούτε κυρίως -  αυτά...

Υπογράψαμε πολύ λεπτομερές πρόγραμμα για κάθε πτυχή της οικονομικής πολιτικής μας, για τον δημόσιο τομέα, αλλά και για τον ιδιωτικό, σε διαδοχικές φάσεις, ανά τρίμηνο, συνεχώς, για μια τετραετία!

Αυτό που υπογράψαμε με το Μνημόνιο είναι απόλυτη δέσμευση πολιτικής για τέσσερα χρόνια! Κι όπως πάει, με την «επιμήκυνση» αποπληρωμής του, για πολύ περισσότερα: μέχρι 15 χρόνια όπως μας αποκάλυψε ο κ. Σκιόπα προχθές...

Υπογράψαμε δέσμευση πολιτικής, όχι απλώς δανειακή σύμβαση.

Και μάλιστα δέσμευση σε μιαν απολύτως λάθος πολιτική!

Αν είχαμε υπογράψει απλώς «δανειακή σύμβαση», δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να αλλάξουμε πολιτική σήμερα:

Θα είχαμε δεσμευτεί να μειώσουμε το έλλειμμα κατά 5,5% το χρόνο.

Δεν το καταφέραμε με τον ένα τρόπο, θα δοκιμάζαμε άλλον...

Τώρα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε με «θρησκευτική ευλάβεια» ένα πρόγραμμα που μας βυθίζει, συνεχώς, σε αδιέξοδο...

Για την ακρίβεια, το Μνημόνιο ακυρώνει τη δυνατότητά μας να τηρήσουμε τη δανειακή σύμβαση:

-- Δεν μπορούμε να μειώσουμε το έλλειμμα με τέτοια πολιτική.

-- Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το χρέος.

-- Ούτε τους όρους αποπληρωμής μπορούμε να τηρήσουμε. Κι αυτό το τελευταίο το κατάλαβαν και οι δανειστές μας...

Κι έρχονται αυτοί που το υπέγραψαν και μας λένε σήμερα ότι δεν φταίνε εκείνοι, αλλά φταίνε οι... άλλοι, που δεν το υπέγραψαν!

Και τους προειδοποιούσαν εγκαίρως...

* Δεν είναι αλήθεια, επίσης, ότι «αν δεν παίρναμε τα χρήματα δεν θα είχε το κράτος να πληρώσει μισθούς και συντάξεις».

Τα χρήματα που πήραμε ως τώρα δεν πήγαν «σε μισθούς και συντάξεις». Τα τρία τέταρτα περίπου απ’ όσα θα πάρουμε μέσα στο 2010 (μαζί και η τρίτη δόση – σύνολο γύρω στα 40 δισεκατομμύρια) θα πάνε σε πληρωμές παλαιοτέρων χρεών. Μόνο το ένα τέταρτο θα καλύψει τρέχουσες ανάγκες (μαζί και οι τόκοι εξυπηρέτησης του χρέους). Κι αυτές θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί από περικοπές μικρότερες από εκείνες που ήδη κάναμε. Πολύ μικρότερες.

Το Μνημόνιο δεν «έσωσε» την Ελλάδα...

Προσπάθησε να σώσει τους δανειστές της χαντακώνοντας την Ελλάδα!

Η αλήθεια είναι ότι το Μάρτιο είχαμε μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Γιατί απλούστατα οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν φορτωμένες με «τοξικά» ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, και δεν είχαν καμία διάθεση να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε (και να γίνουν τα ομόλογα που είχαν στα χέρια τους... «ταπετσαρίες» για τον τοίχο).

Θα δέχονταν διαφορετικούς όρους, γιατί αλλιώς θα πλήρωναν εκείνοι το «μάρμαρο».

Θα στοίχιζε και σε κείνους πολύ ακριβά ενδεχόμενη Ελληνική χρεοκοπία...Προ ημερών η Ιρλανδία, αγρίως στριμωγμένη από τις ετοιμόρροπες τράπεζές της, διαπραγματεύθηκε σκληρά και διέσωσε το πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή της.

Δέχθηκε να κάνει περικοπές, αλλά όχι να θυσιάσει την πηγή της αναπτυξιακής δυναμικής της.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θυσίασε πρώτη την αναπτυξιακή δυναμικής της: Ανέβασε τους φορολογικούς συντελεστές της, αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει αισθητά τα έσοδά της. Και ενώ η Ελλάδα δεν είχε «στρίμωγμα» από τις τράπεζές της, που είναι πολύ υγιέστερες από τις Ιρλανδικές.

Κι έρχονται, σήμερα όσοι δέσμευσαν τη χώρα σε μιαν αδιέξοδη πολιτική χωρίς να διαπραγματευθούν το παραμικρό, να μας πουν ότι... τους χρωστάμε χάρη που μας... χαντάκωσαν!

Για να σωθεί η χώρα χρειάζεται συνολική αναδιαπραγμάτευση.

Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν όσοι υπέγραψαν το Μνημόνιο.

Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο είναι να παραδεχθούν το λάθος τους και να παραιτηθούν.

Να φύγουν!

Ακόμα υπάρχουν αρκετοί που δεν επιθυμούν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Ακόμα υπάρχουν πολλοί που θα χάσουν πολλά αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα.

Μια νέα κυβέρνηση μπορεί ακόμα να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέτυχε.

Καιρός να παραιτηθεί.

Με το καλό.

Πριν αναγκαστεί να φύγει υπό πολύ πιο δραματικές περιστάσεις.

ΝΖ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/12/2010 20:48:01

  Κάθε κράτος που μπαίνει στο ζυγό του ΔΝΤ απεμπολεί την εθνική του αυτοκυριαρχία, όχι μόνο την οικονομική. Απλά πράγματα. Το δένουν χειροπόδαρα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένας πολιτικός ηγέτης τύπου Νέστορος Κίρτσνερ της Αργεντινής. Όσο νωρίτερα το καταλάβει αυτό ο Σαμαράς τόσο καλύτερα. Εκτός και αν δεν θέλει ή δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο.
  Οπότε πάμε για άλλες καταστάσεις.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Strange Attractor 04/12/2010 21:00:51

   Απολύτως σωστό..Εχει 100 ήμέρες και κάτι ψηλά για την ακρίβεια,να καταλάβει ότι πρεπει να δράσει...Αλλά επειδή είναι ωριμότερος και σοφότερος από τό παρελθόν , είναι και αρκετά επιφυλακτικός.....μέ λιγότερη ανατρεπτική ορμή!
   Μετά βέβαια οι εξελίξεις θα είναι ποιό γρήγορες από ότι φαντάζονται...και μπορεί να είναι και πολύ δυσάρεστες..
   Και έχω μιά υποψία ότι και ή ψηλή κάτι τέτοιο αναμένει,για να δράσει..

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ Strange Attractor 05/12/2010 01:44:08

   Strange Attractor

   Εγώ και πολλοί άλλοι σε αυτό το μπλογκ, επιμένουμε να φωνάζουμε ότι η πολιτκή του Σαμαρά δεν είναι καθόλου μα καθόλου αντιμνημονιακή. Όταν ο Σαμαράς λέει ότι όταν θα έρθει στην εξουσία θα τιμήσει την υπογραφή της Ελλάδας, την υπογραφή του ΓΑΠ δηλαδή, δεν λέει τίποτε περισσότερο από το ότι θα συνεχίσει τη πολιτική του μνημονίου.

   Φοβάμαι ότι ο Σαμαράς δεν έχει καθόλου χρόνο. Αυτά που έπρεπε να διακηρύξει, έπρεπε να το είχε κάνει χθες. Αν δεν κινηθεί άμεσα πολύ φοβάμαι ότι τα γεγονότα που έρχονται θα τον υπερκεράσουν και θα τον παρασύρουν.

   Και είναι κρίμα διότι όλοι εμείς που τον ψηφίσαμε τρέφαμε και συνεχίζουμε να τρέφουμε μεγάλες ελπίδες. Θέλω να πιστεύω ότι ο Αντώνης είναι η μοναδική ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλει όμως να βιαστεί. Η ιστορία δεν περιμένει.

 2. bromoskylo avatar
  bromoskylo 04/12/2010 20:48:49

  Και για να προετοιμαστεί το έδαφος για την εφαρμογή του μνημονίου έπρεπε πρώτα να ατιμαστούν διεθνώς οι Ελληνες ως «άχρηστοι», «διεφθαρμένοι» και «τεμπέληδες». Από τον πρωθυπουργό τους.

  • κριτικόςλόγος avatar
   κριτικόςλόγος @ bromoskylo 04/12/2010 23:18:46

   Να εννοήσει ο πρωθυπουργός οτι το ψάρι βρωμάει απο το ΚΕΦΑΛΙ. Να κοιτάξει τα του οίκου του λοιπόν απο το όχι μακρινό παρελθον και μέχρι τώρα στο παρόν για να μη μας δίνει λαβές για σχόλια.

 3. nick avatar
  nick 04/12/2010 20:55:49

  H κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πλήρως αποτυχημένη-επικίνδυνη και μας οδηγεί σε πολιτική-κοινωνική αποσταθεροποίηση.Η αντίστροφη μέτρηση για την βέβαιη, εκκωφαντική πτώση της ξεκινά στις αρχές του 2011.Τα 2 σενάρια:1)Η κλεψύδρα της θα αδειάσει γοργά έως την άνοιξη, ή 2) αργά και βασανιστικά έως τις αρχές του φθινοπώρου.Τα ΜΜΕ και τα γνωστά εξαπτέρυγα δεν θα είναι ικανά να αποτρέψουν το αναποφευκτο.Μόνο η πείνα μπορούσε να ξυπνήσει τα λοβοτομημένα όντα που λέγονται έλληνες...Ο Σαμαράς θα γίνει σύντομα πρωθυπουργός της Ελλάδας.Δεν ξέρω μόνο αν τα ζωντόβολα που λέγονται νεο-έλληνες το αξίζουν.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ nick 04/12/2010 21:17:22

   Tσακαλάκο να αναρωτιέσαι αν ο Σαμαράς είναι άξιος να ηγηθεί ενός τριςχιλιόχρονου πολιτισμού και όχι αν τα "λοβοτομημένα-ζωντόβολα Έλληνες" είναι άξιοί (!!!) του...!!

   Κατάλαβες μεγάλε;;;;

   Άντε γιατί πολύ μας τα ζαλίσατε με τον Σαμαρά όλοι οι καλοθελητές που βλέπετε λάθη ΜΟΝΟ στον Ελληνικό λαό, στην καμπούρα του οποίου γίνανε τζάμπα-μάγκες όλοι οι απατεώνες συνεπικουρούμενοι από τους ψευταράδες πολιτικούς.


   Για πολλοστή φορά:

   Ο Ελληνικός λαός δνε χρωστάει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ σε Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Ν πολιτικό...
   Σε ΚΑΝΕΝΑΝ..!!

   Οι πολιτικοί χρωστάνε στον Ελληνικό λαό την ανεξαρτησία του και την αυτόνομη ανάπτυξη του τόπου που ποτέ δεν του έδωσαν λειτουργώντας ΠΑΝΤΑ ιδιοτελώς και ως υποχείρια των πλουτοκρατών.

   Αυτός είναι ο Ελληνικός λαός...με τα καλά του και τα κακά του, κουβαλάει 3000χρόνια τεκμαρτής ιστορίας.

   Αν δεν του κάνει του Σαμαρά να πάει να βγάλει "μεροκάματο" αλλού.

   Που θα μας βγάλετε και χρωστούντες...

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ tsilivithras 04/12/2010 21:28:56

    μπράβο Άρη....

   • nick avatar
    nick @ tsilivithras 04/12/2010 21:46:22

    Αυτός ο τρισχιλιόχρονος πολιτισμός ψήφισε τον Οκτώβρη του '09 με μόνο κριτήριο να πάρει αύξηση 1,5% ξεχνώντας Ίμια, Οτσαλάν, Αιγαίο, Θράκη, αγωγούς, σχέδιο Ανάν, Ελσίνκι, πολυπολιτισμούς, απόψεις περί ελεύθερης καλλιέργειας ναρκωτικών στα μπαλκόνια, απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες και μόλις πριν λίγες μέρες εξέλεξε δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Και να την έπαιρνε κιόλας αυτή τη ρημάδα την αύξηση...
    Αν αυτός είναι ο ελληνικός λαός για σένα πάω πάσο. Αφού σου αρέσει προσκυνημένος, προδομένος, άβουλος, να επικροτεί αυτούς που τον τελειώνουν πάω πάσο.
    Στοιχίσου μαζί τους και καλή κατάθεση στεφάνου στο νέο μνημείο του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη...
    Υ.Γ. Εγώ αλλιώς θέλω τον μεγαλύτερο πολιτισμό που αναδείχθηκε ποτέ στον πλανήτη Γη.

    • tsilivithras avatar
     tsilivithras @ nick 04/12/2010 22:03:02

     Τραβήξου λίγο γιατί η γλώσσα σου έγινε καφέ.

     • nick avatar
      nick @ tsilivithras 04/12/2010 22:32:24

      Εκεί, με το ΔΝΤ παρέα, περήφανε για το παρελθόν σου & αδιάφορε για το παρόν και το μέλλον σου νεο-Έλληνα...

     • tsilivithras avatar
      tsilivithras @ tsilivithras 04/12/2010 22:54:17

      Εκεί που ξεκινά η προσωπολατρεία, η λογική πάει περίπατο.

      Κι εσένα η λογική σου προφανώς πήγε για τζόκινγκ τσακαλάκο.

      Τράβα ξεσκόνισε το σεμεδάκι κάτω από τη φώτο τώρα.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ nick 04/12/2010 21:23:47

   εντάξει ρε παιδιά, είπαμε καλός ο Σαμαράς, αλλά όχι ότι οι Ελληνες δεν είναι κι αντάξιοί του, μην τρελλαθούμε κιόλας! και μη βρεθείτε και προ καμιάς τρελλής εκπλήξεως και τρελλαθείτε!
   σε αυτό τον τόπο ισχύει το μη χείρον βέλτιστο, μην το ξεχνάμε

   • nick avatar
    nick @ σιδεράκιας 04/12/2010 21:48:14

    όπως τ΄ακούς φίλε. Είναι πολύ καλός για να είναι πραγματικός για τα δεδομένα της σημερινής Ελλάδας...

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ nick 04/12/2010 22:00:46

     μου το είχε πει κι εμένα αυτό πριν χρόνια μιά γερμανίδα, αλλά απ'ότι θυμάμαι ήταν σε γιορτή κρασιού στο Ρήνο κι είχε κατεβάσει κάμποσα ποτηράκια.
     η πόρωσή σου με το Σαμαρά φίλε δε διαφέρει από την πόρωση των πρασινοφρουρών.

     • nick avatar
      nick @ σιδεράκιας 04/12/2010 22:27:56

      Είμαι πωρωμένος με το να κυβερνήσει τη χώρα μου ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός.
      Αν σ' ενοχλεί, πάρ' το ΔΝΤ σου και εμπρός...

     • σιδεράκιας avatar
      σιδεράκιας @ σιδεράκιας 05/12/2010 08:26:29

      φίλε μου κάτι σαν εσένα, που σε κάθε δεύτερη λέξη του "αρχηγού" τους έχουν οργασμό μας οδήγησαν εδώ. από τους απλούς ηλίθιους ψηφοφόρους μέχρι τους Γκρούεζες.
      Ξαφνικά θυμήθηκες τον ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό. Μαζί σου αν είναι έτσι, αλλά μην ξεχνάμε και την καταγωγή του Σαμαρά, δεν είναι ούτε αυτόςένας από όλους μας. Κι αυτός από τζάκι είναι. Απλά εγώ ελπίζω να αποδειχτεί ότι καίει τα δικά του ξύλα

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ σιδεράκιας 05/12/2010 19:45:40

      Και για να καταλάβουμε την αποχαύνωσή μας, αρκεί το σχόλιο του σιδεράκια. Πού εύχεται βέβαια να μας βγεί καλός, αλλά θεωρεί μειονέκτημα το ότι ο Σαμαράς είναι από τζάκι! Δηλαδή όλες οι καλές καταβολές (γιατί, αν και του Σαμαρά οι καταβολές είναι "ύποπτες" ποιές δεν είναι;) γίνονται επιλήψιμες και αποφευκτέες! Ας βρούμε λοιπόν γύφτο απ'τη γενιά μας, να τον εμπιστευτούμε. Να μην αναρωτηθούμε, όμως, αργότερα, αν βουτήξει το παγκάρι, ακριβώς γιατί θα μας μοιάζει...
      Αξιοκρατία στην Ελλάδα σημαίνει να κυβερνάει ένας εκπρόσωπος της μέσης μιζέριας, αμορφωσιάς και κουτοπονηριάς. Οι άλλοι αποκλείονται, θεωρούνται εκ προοιμίου "εχθροί του λαού".
      Δεν ξέρω ποιό ένστικτο αυτοσυντηρήσεως -ή πονηριάς- μας έχει εμποδίσει να εξαπολύσουμε "πολιτιστική επανάσταση" αλά Μάο, μέχρι τώρα. Ίσως να τη δούμε στο άμεσο μέλλον, με τέτοια μυαλά.
      Ελληνική Λαοκρατία! Απορώ πως την αποφύγαμε μέχρι τώρα.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ nick 05/12/2010 01:31:08

   ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΡΟΙΚΑ-ΠΑΣΟΚ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!!!!!
   (Λυση 1η- ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ασχετα αν με ψεματα φοβίζουν για την “3η δοση” , η οποια είναι μονο για εξοφληση τοκογλυφων και ΟΧΙ μισθων η συνταξεων οπως ψευδως ισχυριζονται)
   Λύση 2η- ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 157 +εξαπτερυγα εξω!! Μετα να βρουμε και που μένουν οι “τροικανοί” και να τους
   διαολοστειλουμε!!!!!
   Οι Ιρλανδοί ΔΕΝ περίμεναν κανέναν, ΟΡΜΑΝΕ!!!!!
   Μην περιμενουμε να βρεθει απο μηχανης θεός κι εμείς πρέπει κάτι να κάνουμε επιτέλους…!!!!!!!!!

   ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ!!

   http://www.antinews.gr/?p=73740

   Να ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!!!

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/12/2010 21:06:50

  Πολύ καλή σύνοψη. Άντε με το καλό να παραιτηθεί αυτή η απίθανη κυβέρνηση.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Επώνυμος 05/12/2010 01:47:44

   Καλύτερα όμως ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και "να τους παραιτήσουμε" με τις ΚΛΩΤΣΙΕΣ το συντομοτερο εμεις.....Πριν να ειναι αργα..!!
   (Η κατάσταση ειναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ δε θέλει σκέψη.... χανουμε
   χρόνο οσο σκεφτόμαστε κι αυτοί εκτελουν αποστολη καταστροφης..)

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/12/2010 21:14:42

  χμμ... το antinews τα λέει αυτά ...6 μήνες; 9 μήνες; από τον Αύγουστο του 2009; Για να το λένε και τα ΜΜΕ πάει να πει φύγαμε γιά άλλη φάση...

  Η Κυβέρνηση Παπανδρέου έπαιξε και παίζει άγνωστο ρόλο. Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν είναι απλά βραχυκυκλωμένοι από το ίδιο τους το αναισθητικό.

  Ένα είναι σίγουρο. Μηδένισαν οι x(-00^&&## κάθε μας διαπραγματετυιτκή ικανότητα, εκτελώντας εντολές που εξυπηρετούσαν άλλους.

  Όσοι ασχολείστε με τα οικονομικά, σκεφτείτε: Σκληρό νόμισμα, υψηλά επιτόκια, δανεισμένοι βραχυπρόθεσμα, και το κυριότερο, μες το μνημόνιο ΔΩΣΑΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ. Εκτός αν κάτι μου διαφεύγει πρόκειται για προδοσία ολκής.

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ archaeopteryx 04/12/2010 21:30:24

   έτσι είναι.....

 6. Νίκος avatar
  Νίκος 04/12/2010 21:21:10

  Εδώ και δυό χρόνια έψεγα τα νεοραγιάδικα ανδρείκελα που ξεπούλησαν την πατρίδα μας. και με "μαλλώνατε" να "μην μιλώ έτσι για τον πρωθυπ ουργό". Είναι πλέον πολύ αργά και οι μάχες οπισθοφυλακής ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ. Έχουν υποθηκεύσει την εθνική περιουσία τα ελληνώνυμα και ξενήλατα νεογραικύλια.

 7. Misha avatar
  Misha 04/12/2010 21:22:13

  Τα λέμε και τα ξαναλέμε με τον κίνδυνο να γινουμε βαρετοί:
  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ από τα «δανεικά» του Μνημονίου δεν πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις.
  Όλο το πακέττο , όπως «έρχεται» πηγαίνει ολόκληρο στις τσέπες των «πιστωτών» για προηγούμενα ληξιπρόθεσμα δάνεια.

  Δυστυχώς, όπου εφαρμόστηκαν τέτοιου είδους μέτρα, όπως αυτά τα σκληρότατα και αδικότατα του κατοχικού Μνημονίου, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια : φτώχεια και εξαθλιωση.
  Και οι κοινωνίες που τα υπεστησαν , μάτωσαν μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά.
  Όσες δε κοινωνίες απαλλάχτηκαν από τετοιου είδους κατοχικές πολιτικές το πέτυχαν με λαϊκές εξεγέρσεις και μέσα από πολλές δυσκολίες.
  Δυστυχως , η μαυρίλα είναι όλη μπροστά μας...

 8. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 04/12/2010 21:26:17

  ξέρει κανείς να μου πει που μπορώ να βρω αξιόπιστα στοιχεία για το ΑΕΠ; ισολογισμό του κράτους θέλω, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός του Υπ.Οικ. είναι αξιόπιστος όταν ανά τρίμηνο αναπροσαρμόζουν έλλειμα και χρέος

 9. χρηχα avatar
  χρηχα 04/12/2010 21:39:15

  Η Ελλάς ανήκει εις την δύσην.........

  Κυριολεκτικά.....

  Αν έπεσε στο αμάρτημα να κάνει κάποιες κινήσεις που την άφηναν να φαντασιωθεί ότι είναι ανεξάρτητο κράτος , τώρα αυτό πληρώνει για να της γίνει μάθημα ότι κανέις σκλάβος δεν μπορεί να εναντιώνεται στα αφεντικά του και να τολμά να φαντασιώνεται πραγματική δική του πολιτική ,που θα ευνοεί τα δικά του συμφέροντα.....

  Οι κακομοίρηδες εμείς οι οραματιστες μιας ενιαίας ενωμενης ευρώπης καθόμαστε και κοιτάμε με δέος(ενιοτε ευρισκόμενοι σε σοκ) τα τεκταινόμενα και αναρωτιέμαστε πού είναι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική που οραματιστήκανε όλοι αυτοί οι σοφοί άνδρες που "βάλανε πλάτη" και πολύ χρήμα όλα αυτά τα τελευταία 50-60 χρόνια για να οικοδομηθεί ΜΙΑ ευρωπαϊκή ΕΝΩΣΗ......

  Δυστυχώς δεν επτωχεύσαμεν μόνον......

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ χρηχα 04/12/2010 21:43:18

   όπως φαίνεται, η ΕΕ υπήρξε για να γίνουν πιό εύκολα αποδεκτοί οι Γερμανοί και να πουλούν τα προϊόντα τους από τη μία κι από την άλλη για να μπορούμε κι εμείς να αγοράζουμε τα γερμανικά προϊόντα, με δανεικά βέβαια, αλλά ποιός μπορούσε να αντισταθεί στο made in Germany;

 10. tsilivithras avatar
  tsilivithras 04/12/2010 22:00:43

  Τα δάνεια δημιουργούν σκλάβους.
  Το καταλάβατε;;;
  Τα δάνεια από την επανάσταση μέχρι το σχέδιο Marshall μέχρι τα πακέτα Ντελόρ και τα ΚΠΣ είναι Ο-Λ-Α δανεικά λεφτά για να κρατάνε ένα λαό ΣΚΛΑΒΟ.

  Είναι το "τυράκι" μπροστά από τη φάκα.

  Σκλάβοι είμαστε τόσα χρόνια.
  Από τους Οθωμανούς στους Ρωσο-Άγγλους στους Γερμανούς μετά στούς Άγγλους μετά στους Αμερικανούς και τώρα στους Γερμανο-Σάξωνες.
  Δεν απελευθερωθήκαε ποτέ.
  Τα δάνεια και οι κυβερνήσεις ήταν στημένες μπίζνες για να μην αποκτήσει ποτέ αυτός ο τόπος αυτόνομη ανάπτυξη.

  Σκλαβωθήκαμε με δάνεια και δεθήκαμε με ΑΙΜΑ ώστε να "κουμπώσει" το δίπολο στον τόπο μας.

  Αριστεροί και δεξιοί, αιώνιοι εχθροί, αμέτρητες μάχες από τα βουνά μέχρι το Πολυτεχνείο, από την Αμερική ως την Γαλλία τα καταφύγια των "ηγετών", από τα αστυνομικά τμήματα ως τα ξερονήσια, από τα υπόγεια ως τις οργανώσεις βάσης, από τα Πανεπιστήμια ως τον συνδικαλισμό, από τις πολιτικές δολοφονίς ως την "τρομοκρατία"...

  Δεμένοι με "αίμα".

  Γιατί;;;;

  Για να μαστε μια ζωή χωρισμένοι...διαιρεμένοι...μαλωμένοι...
  Και όταν χρειάζεται οι Έλληνες να μαχηθούν τι βλέπουμε;;;

  Διχόνοια.

  Γιατί;;;

  Γιατί ο ένας πάει δεξιά...κι ο άλλος αριστερά.

  Και δεν πάει να γ*μηθεί η πατρίδα...

  Αρκεί "εμείς" να μην είμαστε με τους άλλους ρε.
  "Εμείς" ρε ξέρουμε καλύτερα ρε...όχι οι "άλλοι".
  Ποια ομόνοια ρε μλκ;;;Ρε ξέρεις τι μου κάναν εμένα ρε αυτοί οι "άλλοι" ρε;;;
  Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;;;

  ....

  Είμαστε καταδικασμένοι να μένουμε σκλάβοι ξένων συμφερόντων εις τον αιώνα τον άπαντα αν ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΝΟΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...!!!

  Καταλάβατε ρε μάγκες;;;

  Και να πείτε του Σαμαρά αν θέλει να ΗΓΗΘΕΙ αυτού του τόπου να πάει να χτυπήσει προσοχή μπροστά στην σημαία, να πει τον Εθνικό ύμνο και να ορκιστεί από μέσα του για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

  Εμείς πρέπει να αφήσουμε τις μλκς στην άκρη και να είμαστε έτοιμοι να βγούμε στο δρόμο να διαδηλώσουμε ότι ξέρουμε τι κάνουν στον τόπο μας χρόνια τώρα...ξέρουμε τι πάνε να κάνουν με τα κωλολεφτά τους...ξέρουμε τι κάναμε λάθος και αυτή τη φορά θα το κάνουμε σωστά.

  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ΚΚΕ πέθαναν...Π-Ε-Θ-Α-Ν-Α-Ν ρε το καταλάβατε;;;

  ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙΚΤΡΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ.

  ΓΚΕ ΓΚΕ;;;;;

  Και κάθεστε και κουνάτε ακόμα "σημαιάκια";;;

  Πέθαναν.
  Κηδέψτε τους μέσα σας μπας και βρει καλύτερη τύχη ο τόπος.

  Γιατί ο τόπος αυτός υποφέρει από τα κόμματα που είναι πουλημένα και το δίπολο που τεχνηέντως συντηρούν χρόνια τώρα γιατί χωρίς αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ.

  Ξυπνήστε...

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ tsilivithras 04/12/2010 22:32:45

   Τσιλιβήθρα...περίμενε καμμια 400 χρόνια ,και πάλι αμυδρές ελπίδες έχεις...Εδώ προτίμησαν να πουληθούν στούς Τούρκους για να μην χάσουν προνόμια, παρά να μονιάσουν...
   Καί όταν επαναστάτησαν ,πάλι για προνόμια τό έκαναν..
   Για άλλη χώρα μιλάς εσύ..Σε κάποιο μέλλον
   Εχεις μεγαλύτερη ιδέα για τούς Ελληνες από ότι έχουμε οί Ελληνες για τόν εαυτό μας και τούς συμπολίτες μας.
   Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, επέμενε......." ο επιμένων νικά"

  • cobalt avatar
   cobalt @ tsilivithras 04/12/2010 22:43:29

   +1000 μύρια
   Ας ξαναθυμηθούμε πρώτα ποιοι είμαστε και μετά να δούμε αν μας χωρίζει κάτι. Πλακωνόμαστε τόσα χρόνια...
   "Ρωτάμε εμείς τι πράμα είναι αυτή η φατρία (δεν την ξέραμε εις την πατρίδα μας αυτείνη την λέξη, ξέραμε όμως άλλες προκοπές, καπεταναίικες). Μας λένε· "Μεράστηκαν οι καλοί πατριώτες να προκόψουν την πατρίδα"· -κι' όλος ο τόπος γιομάτος Τούρκους"

   Εκεί που λέει ο Μακρυγιάννης για Τούρκους, βάλτε και Lidl, C4I, Siemens. Άγγλους, Γερμανούς, Αμερικάνους κλπ κλπ

 11. Σταύρος avatar
  Σταύρος 04/12/2010 22:18:08

  Τσίλι, δεν θα μπορούσα να συμφωνούσα περισσότερο μαζί σου, απ' ότι σε αυτό το σχόλιο!
  Μπράβο!
  Η αποκαθήλωση των ειδώλων ή το Λυκόφως των Θεών!

 12. tsilivithras avatar
  tsilivithras 04/12/2010 22:47:44

  παγωτατζή

  Η προκοπή της ομογένειας αποδεικνύει ότι όταν ο Έλληνας βρίσκεται μέσα σε οργανωμένο περιβάλλον τότε η προκοπή του είναι δεδομένη.

  Είμαστε ευρηματικότατος λαός...άνθρωποι που μπορούμε από το τίποτα να φτιάξουμε "κάτι".
  Η ίδια ικανότητα, χωρίς οργανωμένο περιβάλλον, καταλήγει εναντίον μας γιατί βγάζει παθογένειες.
  Οι δικοί μας οι επιχορηγούμενοι "ηγέτες" το ξέρουν αυτό.
  Οι χορηγοί τους επίσης.
  Οπότε από την μια θέτουν ένα πλαίσιο που να βγάζει την κακή πλευρά του Έλληνα κι από την άλλη τον ελέγχουν με το δίπολο και την διχόνοια.

  Αμόρφωτα κομματόσκυλα σαν τον nick παραπάνω είναι ο λόγος που λοβοτομήθηκε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ tsilivithras 04/12/2010 23:16:24

   Σε κατανοώ..ομογενής γάρ,αλλά και εκεί όταν γινόμασταν πάρα πολλοί παρουσιάζαμε τα ίδια συμπτώματα με τούς εν Ελλάδι..
   Σε μικρές ομάδες λειτουργούμε καλύτερα και δικαιότερα
   Μού τό επισήμανε ό Misha και συμφωνώ...

 13. nick avatar
  nick 04/12/2010 23:13:59

  Ο τελευταίος που με είχε αποκαλέσει έτσι ήταν ένας ΠΑΣΟΚος προοδευτικός πολυπολιτισμικός εθνοπροδότης. Περίεργο, γιατί εσύ το παίζεις πατριώτης.
  Να είσαι καλά νεο-Έλληνα.
  Και να ξέρεις ότι δε σου αξίζει μόνο ένα μνημόνιο, αλλά πολλά...

  • κριτικόςλόγος avatar
   κριτικόςλόγος @ nick 04/12/2010 23:33:15

   Ποιός μπορεί να αναλάβει μια χρεωκοπημένη (πολυπολιτισμική !)χώρα αλλα και συνειδήσεις; Iδού η απορία.

 14. Ωκεανός avatar
  Ωκεανός 04/12/2010 23:20:50

  Το ΔΝΤ το φέρανε(καλώς)για να πάρουν επιτέλους τα μέτρα που δεν τολμούσε να πάρει κανένα κορπόσκυλο Ελληνας πολιτικός.
  Πόσο μυαλό χρειάζεται να το καταλάβουμε;

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Ωκεανός 04/12/2010 23:38:53

   φιλε το φερανε για το λογο που λεει ο τιτλος.για να σωθουν οι δανειστες μας(κυριως οι τραπεζες).οταν ξεμπαρκαρουν τα ομολογα που εχουν στην εκτ τοτε θα μας αφησουν να ψοφησουμε...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Ωκεανός 05/12/2010 01:11:41

   Δηλαδή ρε λέγαμε ποια μέτρα ήταν αύτα που κατά τη γνώμη σου έπρεπε 'επιτέλους' να παρθούν και πάρθηκαν;

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Ωκεανός 05/12/2010 08:20:51

   Αυτό το ωραίο παραμύθι το λένε όσοι, πασόκοι, δε θέλουν να πιστέψουν ότι ο ΓΑΠ κι η παρέα του δεν είναι προδότες.
   Η πραγματικότητα είναι ότι κυβέρνηση ΝΔ δε θα μπορούσε ποτέ να πάρει αναγκαία μέτρα, όχι μόνο περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, θα είχε στα κεραμίδια τους πράσινους γάτους.

 15. thanos avatar
  thanos 04/12/2010 23:22:57

  Κ εγώ πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα έπρεπε να κάνει πιο δυναμική αντιπολίτευση. Να λειτουργήσει πιο γρήγορα για το κόμμα (ξεκαθάρισμα προσώπων) και να κάνει μια άλλη πιο μαχητική (όχι μόνο στα λόγια) αντιπολίτευση

 16. nickd2 avatar
  nickd2 06/12/2010 17:43:14

  Σοβαρολογείτε ότι πρέπει ο Σαμαράς να κάνει δυναμική αντιπολίτευση για να πάρει την εξουσία; Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή. Χρειάζετε τουλάχιστον 5-6 χρόνια να συνέλθει από τέτοια ήττα. Δεν είναι μόνο το μέγεθος τησ ήττας είναι οι αιτίες που την προκάλεσαν και που φανερώνουν ότι τα στελέχη της δεν ήταν ούτε είναι έτοιμα να κυβερνήσουν .Ο Σαμαράς έχει πολύ δουλειά με υπομονή να χτίσει "νέο" κόμμα με ιδεολογική ταυτότητα. Δεν μπορεί να μου λέει εμένα που είμαι συντηρητικός η Γιαννάκου ότι δεν μπορεί να αποσύρει το βιβλίο με το συνωστισμό στη Σμύρνη. Αυτά τα κάνει και το Πασοκ δεν χρειάζεται να είναι στην εξουσία η ΝΔ

 17. Ωκεανός avatar
  Ωκεανός 06/12/2010 21:39:17

  nickd2 τα είπες πολύ σωστά.
  Να συμπληρώσω απλά οτι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται,αλλά δεν υπολόγισε τα σκυλιά..
  Η ΝΔ θα ξανακάνει να δεί εξουσία σε 10 χρονάκια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.