#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2011 11:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μεσοπρόθεσμο δεν νομιμοποιείται από το λαόΠρωτόγνωρο μόρφωμα, εν είδει νόμου, χαρακτηρίζει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε, προχθές, η Βουλή, τονίζοντας ότι οι δημοκρατικές εκλεγμένες κυβερνήσεις και οι πολιτικές νομιμοποιούνται μόνον μέσω της λαϊκής βούλησης. Αναφερόμενοι στη προχθεσινή ψηφοφορία, καταγγέλλουν τους βουλευτές ότι παραβίασαν το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, στην οποία, όπως αναφέρουν, εισήχθησαν “εν είδει «πλαισίου προϋπολογισμού» μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ.

 

Οι πρόεδροι υπογραμμίζουν ότι η Βουλή ψήφισε χθες «εν είδει νόμου, ένα πρωτόγνωρο στα χρονικά της μόρφωμα, στερούμενο κανονιστικών διατάξεων: το “Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής”».

 

Η Βουλή έπραξε αυτό «παρασυρόμενη από την εκτελεστική εκπροσώπηση των Ελλήνων, που παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το κανονισμό της Βουλής εισήγαγε εν είδει “πλαισίου προϋπολογισμού” μια σειρά από πίνακες αβέβαιης οικονομικής εξέλιξης και οικονομικά μεγέθη που διατίμησαν στα χρηματιστήρια του κόσμου, τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης και μάλιστα σε τιμή μικρότερη του ευρώ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

 

Παράλληλα, οι 60 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, καταδικάζουν «απερίφραστα την αλόγιστη και χωρίς διάκριση χρήση αστυνομικής βίας κατά πολιτών, οι οποίοι ουδόλως παρανομούν, αλλά απλώς ασκούν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών».

 

Ακόμη, οι πρόεδροι επισημαίνουν «πως τέτοιες πρακτικές, οι οποίες υπερβαίνουν το επιβαλλόμενο μέτρο και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία ανάμεσα στο χρησιμοποιούμενο μέσο και στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, πέρα από την αναμφισβήτητη αντίθεσή τους προς τις παραδοχές του νομικού μας πολιτισμού, ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους εκτροπών σε πολιτειακό επίπεδο, με συνέπειες απροσδιόριστες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

 

Οι δικηγόροι της χώρας δηλώνουν ότι «θα είμαστε έμπρακτα στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, ο οποίος τυγχάνει θύμα της κρατικής ή μη κρατικής αυθαιρεσίας και θα εξετάσουμε κάθε νόμιμο και θεσμικό τρόπο αποτελεσματικής προστασίας των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του».

Τέλος, εκφράζουν «την αγωνία τους για ό,τι ακολουθήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 30/06/2011 20:07:30

  Τη διερεύνηση του ζητήματος της χρήσης χημικών από την Αστυνομία ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργος Πατούλης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τεντέ. Ο κ. Πατούλης ζήτησε ακόμη να μη χρησιμοποιούνται χημικά και μάλιστα ληγμένα από το 1979.

  Παράλληλα, ο ΙΣΑ απέστειλε στο Γενικό Χημείο του Κράτους πέντε φιαλίδια χημικών που χρησιμοποιήθηκαν χθες από τα ΜΑΤ για την απώθηση των διαδηλωτών, προκειμένου να αποφανθεί για τη σύστασή τους.

  Ο κ. Τέντες ζήτησε από τους γιατρούς να του προσκομίσουν υπόμνημα με περισσότερα στοιχεία για τη χρήση των χημικών ουσιών και τις επιπτώσεις επί του ανθρώπινου οργανισμού και επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για τις ενέργειές του, αφού πρώτα λάβει το υπόμνημα.

  Παράλληλα, ο ΙΣΑ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «με έρεισμα τις διαχρονικά επαναλαμβανόμενες έκνομες πράξεις μίας δράκας αμφιλεγόμενης προέλευσης ‘ταραξιών’, μετετράπη το κέντρο της Αθήνας από τις δυνάμεις τάξης, σε θάλαμο αερίων...

 2. parsifal avatar
  parsifal 30/06/2011 21:44:19

  Τα ληγμένα είναι ενα θέμα αν και μάλλον ισχύει οτι και στα φάρμακα : Απλώς είναι λιγότερο δραστικά, εις πείσμα της εκφράσεως "παίρνει ληγμένα".
  Ως πρός την ουσία, χρήση χημικών σημαίνει λιγότερους τραυματισμούς εκατέρωθεν καθώς αποσοβείται η εκ του συστάδην συμπλοκή. Προφανώς με ορθή χρήση, οπως απαγόρευση ευθείας βολής με εκτοξευτήρα βομβίδων.
  Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ FLASHBALL, βολίδα απο καουτσούκ διαμέτρου 40 χλστ., με κινητική ενέργεια παρόμοια με την βολίδα 0.38 special απλώς χωρίς διατρητικό αποτέλεσμα λόγω διαμέτρου και διαφορετικής κατανομής της πιέσεως...
  Είμαστε σίγουροι οτι δεν θέλομε τα χημικά ?
  Ενα θέμα που θα μπορούσε να τεθεί είναι γιατί δεν γίνεται χρήση του υδροβόλου Τ/Θ οχήματος που παρέμεινε αδρανές σε ολη την διάρκεια των συμπλοκών με τους μπαχαλάκηδες, με το πλήρωμα να ...παίζει με την οθόνη του τηλεχειριζόμενου πυργίσκου υδροβολής... Το οχημα, Ισραηλινής σχεδιάσεως με προδιαγραφές "ιντιφάντα" θα είχε διασκορπίσει σε μηδέν χρόνο τους επιτιθέμενους και θα απεσοβήτο η επέκταση των επεισοδίων.
  Η μή χρήση του για "ψυχολογικούς λόγους", αντιδράσεις του Τύπου κλπ. είναι βλακώδης : Είναι καλύτερη η εικόνα εμφυλίας συρράξεως που προέκυψε ?

 3. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 30/06/2011 22:17:47

  εγω δε μπορω να καταλάβω...
  εφόσον οι περισσότεροι αστυνομικοί είναι ερωτευμένοι με την πατρίδα τους, πώς βοηθάνε ΜΕ ΤΟΣΟ ΖΗΛΟ να ξεπουληθεί; ;

 4. parsifal avatar
  parsifal 30/06/2011 22:52:18

  Φίλε οπως και οι περισσότεροι ελληνες είναι ερωτευμένοι μόνο με την επιβίωση τους οπως, οπου και για οσο γίνεται... Τα περί πατρίδος είναι μεγάλα λόγια που ανέκαθεν εκρυβαν και κρύβουν ταπεινότατα αισθήματα και επιδιώξεις.
  Δουλειά κάνουν, οσο πληρώνονται θα την κάνουν, οποιος και εάν είναι αυτός που τους πληρώνει : Πράσινος, μπλέ, κόκκινος, ξένος η ημεδαπός.
  Ο Μπουραντάς και αυτός ..ερωτευμένος με την πατρίδα του ηταν στην κατοχή !
  Τα Τάγματα Ασφαλείας ηταν ντυμένοι...τσολιάδες !

 5. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 30/06/2011 23:17:03

  Αν δεν κάνω λάθος η πλειοψηφία των 300 που γ...νε την Ελλάδα όπως νομίζω έλεγε ο Μ. Καραγάτσης είναι δικηγόροι. Αν φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα είναι αποκλειστική ευθύνη όλων αυτών. Τόσο καιρό που ήταν κρυμμένοι οι δικηγόροι;

  Κάπως όψιμα δεν τους έπιασαν οι κρίσεις συνειδήσεως;

  Ή μήπως αποτελεί μέρος του έργου με την στάχτη στα μάτια;

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ Κοντη Λιζα 01/07/2011 13:40:30

   Κι η σύζυγος του Μπλαίρ δικηγόρος εξειδικευμένη σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν. Αλλά γι' αυτό την προσέλαβαν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι, γιατί ήξερε να υπερασπίσει τις παρανομίες τους. Τελικά έχασαν μια σημαντική υπόθεση λόγω της επιμονής Ελληνοκυπρίου που διεδκίκησε το δίκιο του (κατοχή της περιουσίας του από Βρετανούς στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου). Άντε και στα δικά μας.

 6. hunter avatar
  hunter 01/07/2011 11:56:27

  Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι νομιμοποιείται από τους δανειστές και η δοσίλογη κυβέρνηση θα δώσει γη και ύδωρ προκειμένου να συνεχίσει να βασιλεύει, ως πότε;;;; δεν ξέρω, σε αυτό όμως το σημείο καλείται ο Αντώνης Σαμαράς να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ΑΜΕΣΑ.
  Τα περί μη αναδιάρθρωσης κτλ είναι βλακείες, όλοι ξέρουν πως είναι πρακτικά αδύνατο να πληρωθεί το ήδη υπάρχον χρέος, οπότε τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα: -Αντώνη, μπορείς να πεις την αλήθεια;;;και ας πονέσουμε και ας ματώσουμε, αρκεί να δούμε μία νέα Ελλάδα σε μερικά χρόνια.

 7. Νικος avatar
  Νικος 01/07/2011 12:07:10

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ...
  ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!
  Τώρα πραγματικά μας άφησες σέκους, μοναδικέ, Αντωνάκη...

 8. elsoto avatar
  elsoto 01/07/2011 12:47:46

  Αίσχος.

  w-w.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=289401

  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή του Εφαρμοστικού νόμου, ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε και το έτερο σημαντικό ζήτημα: του ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με τα σχέδια των επιτελών του υπουργείου Οικονομικών, θα έρθει το «πόθεν έσχες» το οποίο θα υποβάλλουν υποχρεωτικά όλοι οι φορολογούμενοι και στο οποίο θα αναγράφουν το σύνολο της περιουσίας τους.

  Εκτός από τα εισοδήματα, τα ακίνητα και τα οχήματα, θα καταγράφουν τις καταθέσεις, τις επενδύσεις σε μετοχές ή άλλα προϊόντα, αλλά ακόμα και κινητές αξίες, όπως τα έργα τέχνης.

  Αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό χθες ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ότι: «Αν η φορολογική δήλωση δεν είναι ηλεκτρονικό καθολικό "πόθεν έσχες", με αναστολή εκεί που θέλουμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη, όπως είναι η αγορά της οικοδομής, αν δεν καθιερωθεί το ηλεκτρονικό χρήμα, ώστε να μην κυκλοφορεί ανεξέλεγκτο ρευστό σε πληρωμές, οι οποίες είναι και φορολογικά διαφεύγουσες, αν δεν εφαρμοστούν νέοι μηχανισμοί δίπλα στον παραδοσιακό μηχανισμό της φορολογικής διοίκησης, δεν θα πετύχουμε να εφαρμόσουμε έναν φιλόδοξο νόμο, έναν νέο κώδικα για το εθνικό φορολογικό σύστημα».

 9. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 01/07/2011 14:07:07

  Η δανειακή σύμβαση φέρει μια και μόνο υπογραφή! Ίδωμεν…

  http://thousandnews.wordpress.com/2011/07/01/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B7-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5/

 10. Ιεροκλής avatar
  Ιεροκλής 01/07/2011 14:42:51

  Βουλευτές με ειδικές ανάγκες

  Ψηφίστηκε πριν δυο μέρες στη βουλή των Ελλήνων το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα επί της αρχής. Η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε επιρροή, θεμιτή και αθέμιτη, στους κυβερνητικούς βουλευτές προκειμένου να περάσει ο νόμος και τελικά τα κατάφερε.

  Αν και ήταν αρκετοί οι πράσινοι βουλευτές που από καιρό με στόμφο προειδοποιούσαν ότι θα καταψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο τελικά πειθάρχησαν στις κυβερνητικές πιέσεις και συνετάχθησαν σε στρατό εθνικής μειοδοσίας υπό τον πράκτορα-πρωθυπουργό των Ελλήνων ΓΑΠ.

  Σε ρόλο δημίου-ανθρώπου που ξέρει να «πείθει», είχε αυτοπροταθεί και τοποθετηθεί από τον ΓΑΠ ο Βενιζέλος, ο οποίος αγόγγυστα αλλά και με εωσφορική ευχαρίστηση διεκπεραίωσε όλη τη βρώμικη δουλειά.

  Ο Βενιζέλος μετά το συμβιβασμό ανέλιξής του που έκανε με τον ΓΑΠ, αρχικά απέσυρε τους «δικούς» του βουλευτές απ' το να εκβιάζουν την κυβέρνηση, κερδίζοντας για κάποιους υπουργεία και υφυπουργεία και δίνοντας το σήμα στους υπόλοιπούς πως δεν αργεί και η δική τους η σειρά!

  Εν συνεχεία ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους διαφωνούντες μη «δικούς» του βουλευτές επηρεάζοντάς τους δουλικά να τον ακολουθήσουν.

  Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος που αρχικά είχε διατυπώσει τη γνώμη πως θα καταψήφιζε το μεσοπρόθεσμο τελικά μετέβαλλε άποψη λέγοντας απ' το βήμα της βουλής ότι το εθνικό συμφέρον (αυτό που ο Βενιζέλος του σιγοψιθύρισε) είναι πάνω απ' την αξιοπρέπειά του.

  Μάλιστα κύριοι! ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ. Τον είχε πείσει ο πονηρός Βαγγέλης πως θα ήταν εθνικά επιζήμιο να παραμείνει αξιοπρεπής! Ίσως ο Βενιζέλος πείσει κάποια στιγμή στο μέλλον το Ρομπόπουλο ν' ανέβει στο βήμα της βουλής, να στρέψει να νότα του προς το ακροατήριο, να κατεβάσει το παντελόνι του και να φιλήσει τον κώλο του! Όταν σε πείθουν πως η αναξιοπρέπεια του βουλευτή είναι εθνικώς επιβεβλημένη τότε γιατί όχι κι αυτό;

  Ένας δεύτερος βουλευτής ΠΑΣΟΚ που βρέθηκε να ποδοπατάει την αξιοπρέπειά του ήταν ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης. Ο εν λόγω κύριος εδώ και μήνες εμφανιζόταν να δηλώνει πως θα καταψήφιζε το μεσοπρόθεσμο αν δεν αποσυρόντουσαν τα άρθρα ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

  Μέχρι τελευταίας στιγμής δήλωνε ανυποχώρητος. Κι όμως προς έκπληξη όλων (πλην του Βαγγέλη) τελικά υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο. Όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν, γιατί το έκανες εκείνος απάντησε πως τον είχε διαβεβαιώσει και ο Βαγγέλης αλλά και ο ίδιος ο ΓΑΠ πως η υπόθεση της ΔΕΗ θα επανασυζητείτο στη βουλή.

  - Μα είναι νόμος του κράτους τώρα κύριε Αθανασιάδη: επέμεινε ο δημοσιογράφος.

  - Κι όμως εμένα με έχει διαβεβαιώσει ο κύριος Βενιζέλος: επανέλαβε πολλές φορές μονολογώντας ο βουλευτής!

  Κάπως έτσι πειθάρχησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές με ειδικές ανάγκες, στο να υπογράψουν το ξεπούλημα της πατρίδας!

  Υπήρξε όμως κι ένας απ' αυτούς που αντιστάθηκε, ο τυφλός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κουρουπλής, ο μόνος χωρίς πραγματικές ειδικές ανάγκες! Εκείνος δεν είχε κάνει στομφώδεις δηλώσεις. Καθόταν στη μέση των εδράνων της βουλής. Ο Βενιζέλος μέχρι τελευταία στιγμή δεν τον άφηνε. Γινόταν η ονομαστική ψηφοφορία μες το κοινοβούλιο κι ο χοντρός υπουργός οικονομικών τον είχε πλευρίσει (απ' το βίντεο της βουλής βλέπουμε τον Κουρουπλή να ψηφίζει με το Βενιζέλο να κάθεται δίπλα του) και τον πίεζε ασφυκτικά να του επιβάλλει τη δικιά του γνώμη, ασκώντας του βία, επιρροή, ζητώντας του να ψηφίσει αυτός για 'κεινον!

  ΟΧΙ βροντοφώναξε όμως ο Κουρουπλής κι ο χοντρός αντιπρόεδρος (ο δεύτερος χοντρός αντιπρόεδρος μετά τον επίσης χοντρό Πάγκαλο) επέστρεψε ντροπιασμένος στο υψηλά ιστάμενο έδρανο του.

  Ο τυφλός βουλευτής αναδείχθηκε ο μόνος βουλευτής ΠΑΣΟΚ χωρίς ειδικές ανάγκες, και με ειδικές ανάγκες όλοι οι υπόλοιποι!

 11. JOHN avatar
  JOHN 01/07/2011 18:08:34

  Την επομενη φορα θα δοκιμασουν στη πλατεια το αεριο¨της μουσταρδας¨Δοκιμασμενο προιον μαζικης εξολοθρευσης.Σιγουρα τοτε δεν θα επιστρεψουμε γιατι απλουστατα θα εχουμε αποδημησει εις κυριον.Με αυτο το τροπο το παραμαγαζο της τροικας που λεγεται βουλη θα μπορει χωρις προβληματα να πουλαει τη πραματια του,και οι υπαλληλοι μετα τη βαρδια τους θα επιστρεφουν σπιτια τους,χωρις να κυνδυνευουν απο αγανακτησμενους πελατες για τη σκαρταδουρα που τους πουλησαν!

 12. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/07/2011 18:37:58

  Η βουλή είναι δημοκρατικός θεσμός. Παραμάγαζο είναι αυτό που έχουν φτιάξει όσοι ψήφισαν Μνημόνιο και Μεσοπρόθεσμο.

  • JOHN avatar
   JOHN @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 01/07/2011 19:50:47

   Μανωλη δεν διαφωνω.Αλλα δημοκρατικος θεσμος ειναι οταν η βουλη εκφραζει τη λαικη βουληση.Οταν αυτη βρησκεται σε απολυτη αναντιστοιχια με τις αποφασεις της τοτε ειναι κατι αλλο.Οταν νομιμοποιει την υποδουλωση,τη βια,τις κραυγαλαιες αρπαχτες των διαφορων πολιτικων προσωπων,την αδικια τοτε μιλαμε για εκφυλισμο του δημοκρατικου αυτου θεσμου που με αγωνες κατακτηθηκε.Δεν κατηγορω τη βουλη σαν θεσμο αλλα τον εκφυλισμο της και την ελλειψη αυτοπροστασιας της απο τετοια εκφυλιστικα φαινομενα.

 13. ΔΗΜΟΣ avatar
  ΔΗΜΟΣ 02/07/2011 08:37:36

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ γΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.