#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2008 12:49
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μεγάλο Πουθενά (2)

«Σκηνικό βαθύτατης κρίσης του συστήματος εξουσίας στην Ελλάδα» διαμορφώνεται λόγω της «έξαρσης της διαφθοράς», διαπιστώνει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Υποψιάζομαι ότι δεν αρέσει καθόλου στην κα Γιάννα το υπάρχον σύστημα. Προφανώς δεν την παίζουν μπάλα. Και πώς να την παίξουν; Ούτε ομάδα έχει, ούτε μπάλα ξέρει. «Κραχ με απώλειες 50% για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» κραυγάζει και η ΑΥΡΙΑΝΗ, επικαλούμενη δημοσκόπηση. Επειδή αν επικαλεσθεί την κυκλοφορία της, κλάφτα Χαράλαμπε. «Ούτε ο Κώστας, ούτε ο Γιώργος μπορεί» μας λέει και το ΒΗΜΑ. Και για να μας πείσει κάνει ειδικό αφιέρωμα στο τέλος του δικομματισμού όπου μας δίνει τα φώτα του και ο ανασυρθείς αιφνιδίως από την λήθη καθηγητής κοινωνιολογίας κ. Κ. Τσουκαλάς. Αλλά ποιος μπορεί να πιστέψει και το ΒΗΜΑ, όταν ούτε το Γιώργο δεν μπόρεσε να ανατρέψει, παρά την αμέριστη υποστήριξη του MEGA και του ΕΘΝΟΥΣ;  Γι αυτό, η μοναδική ελπίδα όλων αυτών είναι πλέον ο …Αλέξης Τσίπρας. Αν λοιπόν είστε από εκείνους που δεν έχουν αποβλακωθεί ακόμα εντελώς και δεν πιστεύουν ότι ξαφνικά η Αριστερά ετοιμάζεται να καταλάβει το …Μαξίμου προσέξτε τα εξής:

Επειδή και ο Καραμανλής και ο ΓΑΠ διαθέτουν, ακόμα, μεγάλη αντοχή, το «σύστημα» μπορεί να σπάσει μόνο μέσα από την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Επειδή όμως ο Βενιζέλος δεν τα κατάφερε, βάζουν τώρα τον Τσίπρα να τρέξει μπροστά ως ..λαγός. Ελπίζουν έτσι ότι η Αριστερά θα καταφέρει να μειώσει κι άλλο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, μέχρι του σημείου να βρει ο Βενιζέλος ένα πρόσχημα, για να φτιάξει το δικό του κόμμα, που έχει αρχίσει ήδη να το ετοιμάζει. Αν λοιπόν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ δεν θα διαλυθεί και η ΝΔ; Ο Καρατζαφέρης ελπίζει βέβαια ότι ένα ακόμα μεγάλο ποσοστό θα πάει στον ΛΑΟΣ και το υπόλοιπο θα παραμείνει ως το «όλον κόμμα» στη Ντόρα. Από την πλευρά τους (και όπως σας έχουμε ξαναπεί) η Ντόρα και ο Βενιζέλος ελπίζουν ότι θα αποτελέσουν, ως ηγέτες κομμάτων πλέον, έναν σταθερό πόλο αναφοράς, που θα εγγυάται τη συνέχεια και τη σταθερότητα στην κατανομή των ρόλων και τη διανομή της εξουσίας, με βάση κυβερνήσεις συνασπισμού.

Και κάτι τελευταίο. Όπως έχουμε ξαναπεί, η οικογενειοκρατία στο Μαξίμου δεν συμφέρει πλέον τα νέα και παλιά μεγάλα συμφέροντα. Όχι μόνο επειδή αποτελούν ανασχετικό παράγοντα για την πρόοδο (όπως την αντιλαμβάνονται) αλλά κυρίως και όπως αποδεικνύει η πρόσφατη ιστορία, προκαλεί πολιτικές ανωμαλίες και αστάθεια. Και καμία φορά, απειλεί ότι θα κλείσει και κανέναν στην φυλακή (θυμηθείτε τις «διώξεις» για την διαπλοκή).

Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται κατά τη γνώμη μας και μην τσιμπάτε. Και για να διασκεδάσετε λίγο, μέσα σε αυτήν την απέραντη θλίψη, σας πληροφορώ (αν δεν το έχετε ήδη μάθει) ότι και ο κυρ-Νίκος Κωνσταντόπουλος πιστεύει ότι  «ήρθε η ώρα για ένα νέο κόμμα».

Το Μεγάλο Πουθενά (1) θα το βρείτε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.