#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2012 17:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μαξίμου παρακολουθεί αμήχανο να γίνεται της διαπλοκής το ... κάγκελοO βόθρος άνοιξε και δε μαζεύεται με τίποτε. Οι αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο Καρούζου δεν έχουν τελειωμό, εμπλέκουν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Επίσης, επιβεβαιώνουν τη διάλυση της κρατικής μηχανής ή τη συνενοχή αυτής καθώς αποκαλύπτεται ότι οι καταγγελίες για το σκάνδαλο Καρούζου είχαν γίνει γνωστά σε όλους εδώ και χρόνια. Παρ’ όλα αυτά είτε γιατί κάποιοι δε θεωρούσαν σοβαρές τις καταγγελίες, είτε γιατί τις έβαζαν στο αρχείο είτε διότι κάποιοι κάλυπταν τον επιχειρηματία, μέχρι σήμερα ο Καρούζος είναι ελεύθερος, τρώει σε ακριβά εστιατόρια και μένει σε πολυτελείς σουίτες αν και έχει καταδικαστεί από πέρυσι σε 8 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή.

Στον όμιλό του έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 30 εκατ. ευρώ που φυσικά ποτέ δεν έχει πληρώσει, έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του ενώ αποκαλύπτονται περισσότερες από 20 off shore οι οποίες φυσικά πρέπει να ερευνηθούν για να διαπιστωθεί αν έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα κι αν σ’ αυτό εμπλέκονται και πολιτικοί.

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει το Έθνος της Κυριακής το οποίο παρουσιάζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για αγοραπωλησίες ακινήτων μεταξύ του ομίλου Καρούζου και της εταιρείας Φάντομ η οποία είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και στο real estate. O B. Ρέστης ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης με τον Στ. Ψυχάρη και είχε σημαντικό μερίδιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Κατέχει επίσης της τράπεζα FFB και έχει σχέσεις φιλίας ή συνεργασίας με διάφορους επιχειρηματίες της χώρας.

Σύμφωνα με το πόρισμα φωτιά του ΣΔΟΕ, γίνονταν πωλήσεις ακινήτων από τον Καρούζο σε εταιρεία του Ρέστη και δηλώνονταν χαμηλότερα τιμήματα με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει από φόρους πάνω από 8 εκατ. ευρώ ενώ οι δύο επιχειρηματίες κέρδιζαν πολλά περισσότερα. Οι συμφωνίες γίνονταν μάλιστα μέσα από ένα πλέγμα υπεράκτιων εταιρειών όπου μετά την έρευνα του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι ανήκαν στον Β. Ρέστη.

Οι καταγγελίες είχαν φτάσει στο ΣΔΟΕ από το 2010 όταν η κόντρα του Καρούζου με τον κτηματομεσίτη Ι. Λιβανό για τις μεσιτικές αμοιβές, οδήγησε το δεύτερο στον να προβεί σε αποκαλύψεις. Ο μεσίτης έστειλε στο ΣΔΟΕ στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ακίνητα στη Γλυφάδα στα οποία ο ίδιος μεσολάβησε, πουλήθηκαν στην εταιρεία Φάντομ. Το τίμημα της συμφωνίας ήταν πολύ μεγαλύτερο από αυτό που τελικά γράφτηκε στα συμβόλαια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το μεσίτη Λιβανό ο Καρούζος αγόρασε ακίνητα στη Γλυφάδα αξίας 147 εκατ. ευρώ αλλά δηλώθηκαν λιγότερα από 50 εκατ. με αποτέλεσμα το κράτος να χάσει τεράστια έσοδα από φόρους.

Ο Λιβανός είχε στείλει τις καταγγελίες του στο ΣΔΟΕ, τη δικαιοσύνη, τη Βουλή, ακόμη και στον πρωθυπουργό. Όπως αποκαλύπτεται, επίσης,από τον γνωστό συνδικαλιστή  κ. Καραπάνο,ο Λιβανός έστειλε επιστολή το 2010 και στον Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο ανέφερε ότι γνωρίζει τα σκάνδαλα του ομίλου Καρούζου. Επισήναπτε μάλιστα και διάφορες αναφορές που είχε κάνει σε αρμόδιους φορείς, όπως η πολεοδομία, που ωστόσο, εκώφευαν (βλ. παρακάτω)

Γύρω στο 2011 ξύπνησε το ΣΔΟΕ και άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι γίνονται σημεία και τέρατα στον όμιλο Καρούζου, οπότε και του έριξε χοντρά πρόστιμα και τον πήγε στα δικαστήρια όπου έφαγε 8 χρόνια φυλακή πέρυσι τον Οκτώβριο. Μέχρι σήμερα, όμως, κυκλοφορεί ελεύθερος αν και η ποινή του ήταν χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

Επίσης, η Real News της Κυριακής αναφέρεται σε τρεις off shore εταιρείες οι οποίες πιθανότατα να κρύβουν πολλά και γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν.Μέχρι στιγμής, φαίνεται να αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο στο real estate μεγάλων διαστάσεων. Εκατομμύρια πάνε κι έρχονται, ακίνητα αγοράζονται σε μεγάλη αξία αλλά δηλώνεται μόνο η αντικειμενική αξία, το κράτος χάνει εκατομμύρια από φόρους, υπάρχουν σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις. Ο Καρούζος, άγνωστο πως, έχτισε μια αυτοκρατορία πάνω σε σοβαρές παρανομίες κι ενώ θα έπρεπε να είναι φυλακή κυκλοφορεί ελεύθερος. Επίσης, αποκαλύπτεται ότι γνωστοί επιχειρηματίες είχαν μικρή ή μεγαλύτερη εμπλοκή στο σκάνδαλο ενώ οι δεκάδες υπεράκτιες εταιρείες που βγαίνουν στο φως θα πρέπει να ελεγχθουν εξονυχιστικά. Αν κρύβεται η διακίνηση χρημάτων του κατασκευαστή και των συνεργατών του τότε έχουμε να κάνουμε με μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο. Αν όμως υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, του Μεϊμαράκη, του Βουλγαράκη, του Λιάπη ή όποιου άλλου, τότε το πράγμα σοβαρεύει πάρα πολύ και θα πρέπει να βγουν όλα στο φως.

Από την άλλη, η συνεχής διαρροή εγγράφων και πορισμάτων από το ΣΔΟΕ και τις εισαγγελικές αρχές ίσως κρύβει ένα σφοδρό πόλεμο συμφερόντων, μια μάχη των γνωστών και άγνωστων παικτών της εγχώριας διαπλοκής να επικρατήσουν ο ένας του άλλου.

Κάποιοι προφανώς θέλουν να χυθεί αίμα, να τελειώσουν τους αντιπάλους τους και να ωφεληθούν οι ίδιοι. Ακόμη και η δημοσιοποίηση των διάφορων λιστών με ονόματα ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων, προς αυτή την κατεύθυνση οδηγείται.

Και επαναλαμβάνουμε, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στο ΣΔΟΕ. Επειδή όπως πλέον επιβεβαιώνεται πέραν πάσης αμφιβολίας υπάρχουν εεί και δρουν κάποια παραμάγαζα που έχουν χαρτιά και μπορούν να κάψουν κόσμο και κοσμάκη.

Βεβαίως, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να στοχοποιηθούν και άνθρωποι, πολιτικοί ή όχι, που δεν φταίνε, κι αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολλοί οι αρμόδιοι. Να πούμε μόνο ότι για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους πολιτικούς ο Ν. Κακλαμάνης επιτέθηκε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Στασινόπουλο, επιλογή του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι γνωρίζει για τη διαρροή της λίστας και ότι μέχρι την Τετάρτη θα κάνει καταγγελία εναντίον του.

Κάθε πολίτης θα ευχόταν ασφαλώς να είχε ...δίκαιο ο κ. Νικήτας και όλα αυτά να γίνονται με απόφαση του πρωθυπουργού για να πάει επιτέλους κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, ή μάλλον στο κελί του.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Γιατί, κατά την γνώμη μας, το Μαξίμου παρακολουθεί απλώς αμήχανο - και κυρίως απροετοίμαστο - αυτά που συμβαίνουν. Πράγμα πολύ επικίνδυνο.

Έχουμε γράψει επανειλημμένως εδώ, ότι η διαπλοκή δεν πολεμιέται ούτε με κινήσεις καλής θέλησης, ούτε με ομιλίες και διατάγματα και κυρίως ούτε με μοίρασμα της πίτας, δίκαιο ή άδικο.

Πολεμιέται με μέτωπα, ρήξεις και κυρίως ατσάλινη αποφασιστικότητα.

Το Μαξίμου όμως νόμισε ότι επειδή τα ΜΜΕ άρχισαν να λιβανίζουν είτε τον πρωθυπουργό, είτε συνεργάτες του, απέκτησε και τον έλεγχο. Ισχύει όμως στο διηνεκές το ρηθέν απο το  Antinews: "δωράκια αυτοϋπονόμευσης δεν κάνουν ποτέ στους αντιπάλους"

[caption id="attachment_181783" align="alignnone" width="640" caption="κλικ για μεγέθυνση"][/caption]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/09/2012 18:44:27

  Ενώ το Βήμα της Κυριακής αναφέρεται σε πραξικόπημα που δεν έγινε...και ας κάνω μία ερώτηση: αν γινόταν πραξικόπημα ποιοί θα κέρδιζαν;;;;;
  Ή μάλλον, ποιοί δεν θα ενοχλούνταν πιά;
  Ας δούμε λοιπόν τι θα συνέβαινε μετά το πραξικόπημα:
  1.Αν γινόταν πραξικόπημα τότε θα βγαίναμε αυτόματα εκτός ΕΕ. Καθώς το προβλέπουν οι συνθήκες της ΕΕ. Χώρα μη Δημοκρατική τίθεται αυτόματα εκτός της ΕΕ. (αυτός θα ήταν ο στόχος των...στρατιωτικών;;; Χμμμμμ. Τί ειρωνία! Ακριβώς ίδιο στόχο έχει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ....)
  2. Μία Ελλάδα, υπό αυτές τις συνθήκες, εκτός ΕΕ, θα ήταν έρμαιο των εχθρών της (π.χ. Τουρκία, θυμάστε τα γεγονότα της Κύπρου).
  3. Κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης θα σταματούσε. Κάθε αποκάλυψη σκανδάλων, offshore εταιρειών θα σταματούσε. (Αναρωτιέμαι αν οι προσπάθειες αναζήτησης ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών θα συνεχιζόταν...). Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως αν δεν υπήρχε η παρουσία της Τρόϊκας, και η υφέρπουσα κρίση, τότε δεν υπήρχε περίπτωση να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα που αηδιασμένοι παρακολουθούμε σήμερα; Σκεφθείτε το...
  4. Η χώρα, παντελώς διαλυμένη πλέον, θα έπεφτε ολοκληρωτικά στα χέρια της "Μαφίας"...

  ΥΓ. Προέρχομαι από μία οικογένεια η οποία στήριζε ανελλιπώς το Στράτευμα...όμως από το 1981 και μετά οι Στρατιωτικοί σίγησαν...το βούλωσαν...για να μην αναφερθώ σε ορισμένους οι οποίοι είχαν αποκτήσει και παρατσούκλι όπως π.χ. ο κύριος 20% κλπ (μίζες)...τόσα χρόνια οι Στρατιωτικοί δεν έβγαλαν κιχ...καθώς οι πολιτικάντηδες τους είχαν στουπώσει με χρήμα...και οι Στρατιωτικοί έκλειναν τα μάτια τους στον κατήφορο που πήγαινε η χώρα...και συμμετείχαν στο κομματικό πάρτι...αριστερό και δεξιό κομματικό πάρτι...οι Στρατιωτικοί είχαν καταντήσει κομματόσκυλα...ε, λοιπόν, σήμερα οι Στρατιωτικοί πρέπει να το βουλώσουν πάλι.
  Μη βγάλουν κιχ.
  ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ.
  ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΦΙΑ".

  • thΘymios avatar
   thΘymios @ Τί να λέμε; 29/09/2012 20:21:59

   Δεν υπάρχει σκάνδαλο Siemens, αλλά σκάνδαλο Siemens-Intracom. Δεν μας λείπει ο Καραβέλας, ούτε Χριστοφοράκος, τον Κόκκαλη τον έχουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να τον δικάσουμε. Θέλουμε;

  • Βατάτζης avatar
   Βατάτζης @ Τί να λέμε; 30/09/2012 01:17:32

   Ακριβώς! Ο ρόλος του ΓΑΠ ήταν να κάνει τα πάντα για να προσφέρει στην Πατρίδα του, τις ΗΠΑ, το τεράστιο δώρο της διάλυσης της ευρωζώνης. Αφού είδε κι απο'ειδε (και εδώ είναι ο θετικός πολιτικός ρόλος της Μέρκελ, αν ήταν τίποτα μουσάτοι του SPD μπορεί και να τους πέρναγε), αποφάσισε ουσιαστικά ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΕΙ πραξικόπημα.

   Οταν ο Φράγκος κατάλαβε το παιχνίδι, οργανώθηκε έτσι, ώστε και να μην υπάρχει (θετική και επικίνδυνη) απάντηση στις αντιδράσεις πολιτών στο δρόμο υπέρ του να αναλάμβανε ο στρατός την εξουσία στις 28/10/2011 αλλά και να κάνει το παν για να κάνει αυτούς τους αξιωματικούς που (όντως) είχαν τάση για κίνημα να μην μπορούν να κουνήσουν ρουθούνι... Για αυτό τα πρακτοράκια του ΔΟΛ σήμερα, αποφάσισαν να αμαυρώσουν την προσωπικότητά του Φράγκου. Ξέρουν ότι εξαιτίας του, τα σχέδια τους σταμάτησαν. Μέχρι και την αντιαρματική τάφρο που ο ίδιος ξεκίνησε με το Μηχανικό, θέλησαν να σταματήσουν (επειδή δεν προσέλαβε εργολάβους!), αλλά ευτυχώς δεν τους πέρασε. Τώρα οι εργολάβοι τον τιμωρούν.. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλές φορές..

  • Jack Sparrow avatar
   Jack Sparrow @ Τί να λέμε; 30/09/2012 01:21:49

   Προσυπογράφω φίλε μου…Να είσαι πάντα καλά…

  • Jack Sparrow avatar
   Jack Sparrow @ Τί να λέμε; 30/09/2012 01:24:40

   Προσυπογράφω φίλε μου…Να είσαι πάντα καλά…!!!

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Τί να λέμε; 30/09/2012 12:13:26

   Αν αναφέρεσαι στους στρατηγούς έχεις απόλυτο δίκιο. Αν όμως αναφέρεσαι στο σύνολο των στρατιωτικών ότι μας είχαν στουπώσει με χρήμα πλανάσαι πλάνην οικτρά.Πάντα στην απ΄ έξω μας είχαν και τώρα μας θυμήθηκαν που ήρθε η ώρα της πληρωμή.

 2. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 29/09/2012 19:12:10

  Και για να καταλάβετε τί εννοώ με τη λέξη "Μαφία" συνδυάστε με το γεγονός πως οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας υπολογίζονται σε περίπου 1.5 τρις ευρώ...επαναλαμβάνω το ποσό: 1.5 τρις ευρώ...(σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιοποιημένο επιστημονικό άρθρο...)
  Η Ελλάδα, λοιπόν, διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μίας εν δυνάμεις χώρας με την Κατάρα των Πόρων (Rsource Curse). Όπως π.χ. η Νιγηρία η οποία είναι πλούσια σε πετρέλαιο, αλλά διαλυμένη χώρα...
  Σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά όπως αυτά περιγράφονναι σε επιστημονικά άρθρα:
  1. Όταν μία χώρα διαθέτει πλούσιους ορυκτούς πόρους (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό άεριο κλπ.)
  2. Όταν δεν διαθέτει ισχυρούς ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΟΥΣ δημοκρατικούς θεσμούς (democratic institutes)
  3. Όταν υπάρχει διαφθορά η οποία στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο καθεστώς διοίκησης (regime)
  ....τότε η χώρα πάσχει από αυτό το σύνδρομο...το σύνδρομο της Κατάρας των Πόρων...(αυτό το σύνδρομο δεν έχει σχέση με την Ολλανδική Ασθένεια...)
  Αν οι φυσικοί πόροι της χώρας (για τους οποίους τώρα ξεκινούν οι διαδικασίες διερεύνησής τους) πέσουν στα χέρια του διεφθερμένου καθεστώτος που μας διοικούσε τα τελευταία 40 χρόνια...τότε οι πιθανότητες να γίνουμε Νιγηρία είναι αυξημένες....

  • Jack Sparrow avatar
   Jack Sparrow @ Τί να λέμε; 30/09/2012 01:30:28

   Γρήγορη απαλλαγή απ την ΜΑΦΙΑ και να τελειώνουμε μια για πάντα…Τις καταγγελίες και την δημοσιοποίηση, πιστεύω την έκαναν ΟΙ ΙΔΙΟΙ, για να δυσχεράνουν και το έργο της Κυβέρνησης και των Διωκτικών Αρχών…έτσι ώστε να γλιτώσουν…Με λάθος άνθρωπο τα βάλανε όμως.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/09/2012 19:21:25

  Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, μαζί με τις τόσες ανεκδιήγητες "μπαλαφάρες" πολλών χρόνων, είχε πεί κάτι σοφό στη Βουλή, λίγο πριν διακόψει την πολιτική του δραστηριότητα - άν δεν απατώμαι ήταν το 1994 : " Όταν βλέπεις ότι η θάλασσα ετοιμάζεται να κοκκινίσει από το αίμα των καρχαριών που αλληλοεξοντώνονται, καλό είναι να βγαίνεις στη στεριά. Και αυτο θα κάνω ".
  Καλά αυτός προλαβε και έφυγε νωρίς, πριν κοκκινίσει η θάλασσα...
  ΥΓ: Κάποιοι στρατιωτικοί - όσοι πονούν για τον κατήφορο της χώρας - άν δεν αρκούνται στο να το βουλώσουν, άς "κελαηδήσουν": Άς "κελαηδήσουν" άν ξέρουν για τον "οίκο" τους, μήπως και ξεκαθαρίσουν τα λογιστικά βιβλία πολλών ετών στο μαγαζί "Προμήθειαι - εισαγωγαί οπλικών συστημάτων, ΥΠΕΘΑ". Τόσο τα επίσημα, όσο και τα άλλα με επικεφαλίδα 20% στο εξώφυλλο.

  • Τί να λέμε; avatar
   Τί να λέμε; @ Ο Θείος 29/09/2012 19:52:06

   Σωστοί οι Θείος και kostis...
   @kosti:
   Δεν σου κρύβω πως ήμουν αρκετά επιφυλακτικός στην αρχή με το Σαμαρά. Ο Σαμαράς δεν έχει άλλη επιλογή από το να ξεκαθαρίσει την Κόπρο του Αυγείου. Καθώς τα δεδομένα της διαπλοκής πλέον βρίσκονται στα χέρια των ξένων ηγετών (CDs κλπ). Οι οποίοι ξένοι έχουν στόχο να ξεβρωμίσουν τον τόπο από το διεφθαρμένο καθεστώς (regime). Καθώς έχουν πάρει ανάποδες, φοβούμενοι τυχόν αλλαγή γεωπολιτκής θέσης της χώρας...αυτό δεν θα το αφήσουν να γίνει..ο Σαμαράς το έχει καταλάβει αυτό...έχει καταλάβει πως υπάρχει η έξωθεν βούληση να τον βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμα...το έχουν καταλάβει και οι διεφθαρμένοι...οι οποίοι την πάτησαν στέλνοντας έξω τα χρήματά τους...όσο είχαν τα χρήματα σε ελληνικές τράπεζες ήταν προστατευμένοι...καθώς οι τράπεζες ήταν ελεγχόμενες από το καθεστώς τους...από τους ίδιους....τώρα τα χρήματά τους βρίσκονται στα χέρια ξένων τραπεζών...η Τρόϊκα έχει τα στοιχεία τους...και τους σκίζει...

 4. kostis avatar
  kostis 29/09/2012 19:23:08

  για οσους δεν καταλαβαν τι συμβαινει τις τελευταιες μερες, ο Σαμαρας ξεκινησε την επιχειρηση καθαρα χερια (κατι αναλογο που εγινε στην Ιταλια απο δικαστες) η καλυτερα την Ελληνικη εκδοχη της υποθεσης-επιχειρησης ΕΡΓΚΕΝΕΓΚΟΝ που στην Τουρκια, (μοιαζει πιο πολυ με την δικη μας περιπτωση) που ειχε σαν αποτελεσμα να ξηλωθει απο τον Ερτογαν το στρατιωτικο-πολιτικο συμπλεγμα των κεμαλιστων. Εδω αντιπαλο δεος ειναι το διεφθαρμενο πολιτικο-επιχειρηματικο κατεστημενο. Μπραβο στον Σαμαρα που το τολμησε. Ειναι ο μονος που το εκανε αλλα και ο μονος που θα μπορουσε να το κανει. Πρεπει να στηριχθει και μονο γιαυτο.

  • camel avatar
   camel @ kostis 29/09/2012 19:35:55

   Δηλαδη ο Σαμαρας εκανε προεδρο της βουλης καποιον που ανηκει στο διεφθαρμενο πολιτικο κατεστημενο και εχει βαλει τον πεντακαθαρο Χατζηνικολαου και τον Τριανταφυλλοπουλο να ξεβρωμισουν τον τοπο. Να κοιταξεις την ημερομηνια ληξης

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ kostis 29/09/2012 19:40:35

   Εύχομαι να είναι έτσι.
   Ξέροντας όμως ότι το Τουρκικό δικαστικό σύστημα δεν φόρτωσε το σκάνδαλο Εργκένεκον στην πλάτη του σάλιαγκα για να το "πάει παρακάτω", όπως εδώ συνηθίζουν.
   Και έχοντας μικρό καλάθι για τα κεράσια: Ως γνωστον, η επιχείρηση "καθαρά χέρια" στην Ιταλία δυστυχώς οδήγησε τελικά, από την απλή διαφθορά- διαπλοκή κομμάτων και επιχειρηματιών, σε σούπερ διαφθορά μονοπωλιακού τύπου, με πολιτική, Μέσα Ενημέρωσης, κρατικές επιχειρήσεις και ιδιωτικές ενωμένες σε σώμα ένα.

   • kostis avatar
    kostis @ Ο Θείος 29/09/2012 20:04:45

    στην Ιταλια αποστρατευθηκε το πολιτικο κατεστημενο απο λοχαγο και πανω.. Το ιδιο συνεβη και συμβαινει στην Τουρκια του Ερτογαν. Και οι δυο υποθεσεις κρατησαν χρονια. Στην Τουρκια δεν εχει κλεισει ακομη αυτη η ιστορια και θα παραμενει ανοιχτη οσο θα κυβερνα ο Ερτογαν.. Η κινηση Σαμαρα, ειναι υψηλου πολιτικου ρισκου, οπως ειναι αυτες οι υποθεσεις μεγαλης κλιμακας και σπουδαιοτητας. Βιασυνη και αστοχιες μπορει να οδηγησουν την υποθεση σε φιασκο. Οσο για τον φιλο camel θελω να του πω, πως και Τουρκοι πασαδες-στρατηγοι επι Ερτογαν πηραν τα αξιωματα, αλλα ο Ερτογαν τους ξηλωσε και τους εστειλε φυλακη.

  • Lampros avatar
   Lampros @ kostis 30/09/2012 02:46:50

   Εδω αντιπαλο δεος ειναι το διεφθαρμενο πολιτικο-επιχειρηματικο κατεστημενο.

   Το οποίο αντιπροσωπεύει ο Καρούζος;

   Τα 200 μεγαλύτερα κεφάλια δεν τα πρόσεξε;

  • Ίωνας avatar
   Ίωνας @ kostis 30/09/2012 02:58:08

   Ξεκίνησε την επιχείρηση καθαρά χέρια με το 70% της λίστας να προέρχεται από την Ν.Δ. και οι περισσότεροι να είναι στελέχη και υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές.Τι άλλο θα διαβάσουμε δεν ξέρω.Η επιχείρηση καθαρά χέρια στην Ιταλία πήρε τον δρόμο της από τον δικαστή ντι πιέτρο καμία σχέση λοιπόν.Κανένας δεν έχει κάνει τίποτα έως τώρα.

 5. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 29/09/2012 19:39:49

  Πολιτικό σύστημα σε καλπάζουσα αποκολοκύνθωση. Παλιοί καπεταναίοι βλέπουν μούτσους να σηκώνουν κεφάλι και να τους παίρνουν στο κατόπι∙ τα έρμα τα μαντριά γιομήσαν φοβισμένους λύκους κι απ ΄την πείνα τους ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Η Κόλαση του Βλαχάκη ( γιατί η άλλη, η αυθεντική, δεν αξίζει σε βαλκάνιο υποσύστημα) σε εξέλιξη.

 6. πολίτης avatar
  πολίτης 29/09/2012 20:20:47

  Ότι οι ξένοι (Γερμανοί) έχουν στα χέρια τους στοιχεία διαφθοράς και διαπλοκής των δικών μας εδώ, είναι σίγουρο. Δεν έχουν όμως καμιά διάθεση να βοηθήσουν την κυβέρνηση (Σαμαρά) να ξεκαθαρίσει. Εκβιάζουν ασύστολα για τα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εδώ μάχη γίνεται από τους εγχώριους γύπες που παλεύουν για το κοκαλάκι που θα τους πετάξουν οι έξω. Κοκαλάκι από το πτώμα της ετοιμοθάνατης χώρας μας.
  Κανείς δεν υπολογίζει αυτή την κυβέρνηση. Γιατί; Γιατί δεν τους έχουν ικανούς για το απροσδόκητο, δεν απειλούνται και δεν εννοώ τσαμπουκάδες, αλλά αποφάσεις.
  Θα έπρεπε ήδη κρυφά να τυπών0υν χρήμα και να καταστρώνουν σχέδιο. Και να το θέσουν ορθά κοφτά. Αν δεν αλλάξει αυτή η σύμβαση με όρους επιβίωσης, η Ελλάδα δε θέλει τη δόση.
  Δε θα μας ρημάξουν για να μείνουμε στο ευρώ. Αν ελπίζουμε ότι θα σωθούμε με μια γενική αλλαγή στην Ευρώπη, δεν προλαβαίνουμε. Αργεί, θέλει χρόνια και ως τότε εμείς ως κράτος θα έχουμε διαλυθεί.
  Το αποφασίζουν; Καλώς. Δεν το αποφασίζουν; Γεια σας, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και θα πληρωθείτε όταν θα μπορέσουμε.
  Θα είναι εύκολο στην αρχή; Όχι, αλλά σίγουρα με καλύτερες προοπτικές. Τα εθνικά μας συμφέροντα; Σιγά τη στήριξη που μας προσφέρει η ΕΕ. Μπορεί να έχουμε καλύτερες προτάσεις. Το συμφέρον μας θα κοιτάξουμε, δεν παντρευτήκαμε με κανέναν από δαύτους.
  Έχει κανείς τα κότσια;

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ πολίτης 29/09/2012 22:57:51

   Εδώ, κάποιοι δεν έχουν τα κότσια να αφήσουν τα μαλλιά τους άβαφα (δηλ. τα κότσια να παραδεχθούν οτι δεν είναι 20 χρονών. Τόσο απλό πράγμα).

 7. xzetta avatar
  xzetta 29/09/2012 22:13:02

  βρε βούληση να υπάρχει και απο σκάνδαλα άλλο τίποτα. θα χρειαζόταν να χτίσουμε πολλές φυλακές.
  βούληση δεν υπάρχει βέβαια. Γιατί τα δοχεία της διαφθοράς είναι συγκοινωνούντα.

  • panos avatar
   panos @ xzetta 29/09/2012 22:49:09

   Ειναι δυνατον να πειραξεις το προεδρο της βουλης των Ελληνων με τα λιγα.............ακινητα και τις offsore?

 8. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 30/09/2012 00:01:05

  Bγήκε χθες δημοσιογράφος που πρόσκειται στον Κοντομηνά και με αφορμή την υπόθεση Μεϊμαράκη τα έχωνε στο Ρέστη . Τι δουλειά έχει ο άνθρωπος του Κοντομηνά να επιτίθεται στο Ρέστη (έχουν βρεθει τίποτα στοιχεία σε βάρος του;). Και τι σχεση έχει με αυτά η σχέση του Ψυχάρη με τον Ρέστη. Τον οποίο Ψυχάρη κτυπάει σήμερα η νεόκοπη εφημερίδα του Μαρινάκη λέγοντας οτι βρίσκεται σε κόντρα με τον Βαρδινιογιαννη

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 30/09/2012 00:17:53

  ....Aν όμως τελικά δεν είσαι αποφασισμένος για την κατά μέτωπο σύγκρουση με τους τοκογλύφους δανειστές, μα ούτε και με τους διαπλεκόμενους μαφιόζους, αν δεν προτίθεσαι να εξαφανίσεις τους απατεώνες μεγαλοκαρχαρίες εκβιαστές, αν επιλέγεις να είσαι τόσο εξοργιστικά φιλήσυχος, συνεννοήσιμος, συγκαταβατικός και συμβιβάσιμος, τότε γιατί μπήκες καλέ μου σε όλο ετούτο το σκληρό και άκρως απαιτητικό παιχνίδι; Γιατί τάραξες την εξασφαλισμένη σου ησυχία, κι έφτασες να δηλώνεις σε ξένη εφημερίδα πως...βασανίζεσαι ασκώντας την Πρωθυπουργία στην Ελλάδα; Μήπως βασανίζεσαι γιατί ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ να πράξεις όλα αυτά που η συνείδησή σου φωνάζει οτι οφείλεις; Κουρασμένο και απόντα, είχαμε. Τουρίστα-γυρολόγο -προδότη είχαμε. Βασανισμένον κι αναποφάσιστο ΔΕΝ χρειαζόμαστε. Δεν τον σηκώνει η Τραγωδία μας έτσι καθώς εξελίσσεται. Έχουμε φτάσει στην κορύφωση και απαιτείται αναπόφευκτα μία ηρωϊκότερη μορφή. Δε χωράνε οι ...κομπάρσοι. Ή γίνε λοιπόν σύντομα αυτό που μας χρωστάς και που χρωστάς κυρίως στον εαυτό σου, ή πάρτο απόφαση πως κάθε μέρα που περνάει, θα φθείρεσαι, θα αποχρωματίζεσαι, θα ακυρώνεσαι και θα ομοιάζεις σε λίγο φρικτά, μ΄ αυτούς που απεχθανόμαστε και που περιφρονούμε. Γιατί πολιτική δεν είναι ο ψυχικός αυτοακρωτηριασμός, ούτε η ατιμωτική συνθηκολόγηση με τη μετριότητα και την παρακμή. Γι αυτό θα συνεχίσεις να βασανίζεσαι, όσο επιμένεις να πηγαίνεις κόντρα στον προορισμό σου.

  • Jack Sparrow avatar
   Jack Sparrow @ BLACKQUEEN 30/09/2012 01:47:03

   Black Queen σε βρίσκω σαμαρικότερη του Σαμαρά και θα το χάσεις το «στοίχημα»…μην ξεχνάς ότι ο Σαμαράς δεν είναι χθεσινός «παίκτης»..Ξέρει πολύ καλά να ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ αριστοτεχνικά, ακόμα και τις δυσμενέστερες συγκυρίες, προς όφελος του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, ο οποίος είναι ένας::: Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ «ΑΣΦΥΞΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ…

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Jack Sparrow 30/09/2012 09:42:41

    Eγώ αγαπητέ Μr. Jack Sparrow, όσον αφορά τον κ. Αντώνη Σαμαρά, επιθυμώ διακαώς, μόνο ένα πανάκριβο στοίχημα να κερδίσω. Αυτό που εκκρεμεί μεταξύ συναισθήματος και λογικής μου, από την εποχή της αντιμνημονιακής του παρουσίας και της μετέπειτα ...στροφής. Δεν αμφιβάλλω για τις προθέσεις, τις δυνατότητες και τα ταλέντα (μπορεί και να τα εμπιστεύομαι πιό πολύ κι απ΄ τον ίδιο), ανησυχώ για τη μακαριότητα, για την ακινησία και την αναποφασιστικότητα στην οποία κινδυνεύει κανείς να αυτοκαταδικαστεί, όταν κινείται αναγκαστικά σε βούρκο κι όταν τριγύρω του έρπουν μέτριοι, αισχροί απατεώνες, χυδαίοι διαπλεκόμενοι αγύρτες και λοιποί εμπειρότατοι εθνικοί νταβατζήδες. Την ΑΝΑΤΡΟΠΗ δε, την απαιτώ ολική και σε κάθε επίπεδο που επιβάλλεται. Ο σκοπός, δεν είναι μόνο ''Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ «ΑΣΦΥΞΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ…'' που αναφέρετε. Είναι κι η επικράτηση μιάς νέας ηθικής, η σύγκρουση με τα κατεστημένα μεγαλοσυμφέροντα, η αποκατάσταση του αυτονόητου και της δικαιοσύνης, η υπεράσπιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών, η επανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης που θα μας εμπνεύσει και θα μας ενώσει, η διεκδίκηση μιας νέας πραγματικότητας που να μας αξίζει. Κι επειδή πιστεύω οτι ο ιδανικός για να επιχειρήσει όσα αναφέρω είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός, αναρωτιέμαι πότε θα αποφασίσει να το πιστέψει κι ο ίδιος, ώστε να επιχειρήσει την ''επανάσταση'' που οφείλει.... *** Φυσικά και είμαι μάλλον και ..δυστυχώς, (για την ώρα;) ...Σαμαρικότερη του Σαμαρά.

  • Διογενης avatar
   Διογενης @ BLACKQUEEN 30/09/2012 01:52:16

   και μη ξεχνας. "λογο της οικογενειας μου δεν αντιμετωπιζω τετοια (οικονομικα) προβληματα. συμπασχω ομως καθε δευτερολεπτο..."
   δακρυσα

 10. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 30/09/2012 00:19:57

  Από την εποχή της Εξεταστικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση του Βατοπαιδίου, το 2010, είναι γνωστές τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ οι επιδιώξεις του κτηματομεσίτη Ι. Λιβανού να μπλέξει στις υποθέσεις του πολιτικά πρόσωπα της Ν.Δ.

  Τότε, ο κτηματομεσίτης για να πετύχει την κατάθεσή του, είχε στείλει μια «επείγουσα έκκληση» με την οποία ζητούσε να τον καλέσουν να καταθέσει όσα γνωρίζει.
  Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς τότε ο πρόεδρος της Επιτροπής Μ. Μπόλαρης δεν αξιολόγησε το αίτημά του και δεν τον κάλεσε να καταθέσει, όπως και πώς γίνεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας, που τότε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Εξεταστική, «προσπέρασε» το αίτημα, ενώ σήμερα θεωρεί τα λεγόμενά του αξιόπιστα.

 11. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/09/2012 09:12:16

  Καί πότε μέ τό καλό θά ηρεμήσουν τά πράγματα, θά ανακεφαλαιοποιηθούν οι δένξέρωτινοςείναιπιά τράπεζες νά μέ ξαναθαλασσοδανείσουν ώστε νά συνεχίσω ν'αγοράζω γκατζετάκια κορεάτικα, αυτοκινητάκια κινέζικα, φλατσκριντιβι γιαπωνέζικες, σκόρδα τούρκικα, λεμόνια αργεντίνικα, ντομάτες πολωνέζικες, νά πληρώνω τά χαρατσάκια μου στήν τιμία καί δένξέρωτινοςείναιπιά ΔΕΗ, τό νερό νεράκι μου στίς δένξέρωτινοςείναιπιά ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ καί νά νά στέλνω στήν οφσόρ μου τό περίσευμα απόσα περισέψουν;

 12. sotos avatar
  sotos 30/09/2012 10:43:44

  Καλημέρα σας.

  Απ' ότι διαβάζω, διαπιστώνω ότι οι δηλώσεις και το βιβλίο του Π. Ρουμελιώτη περνάνε στο "ντούκου".......

  Γιατί άραγες....:::::

 13. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 30/09/2012 18:26:16

  Υπάρχει διακριτική άσκηση τού πολέμου κατά τής διαφθοράς, κε Πρόεδρε, κυνηγάνε τούς έλληνες διαπλεκόμενους καί αθωώνουν τούς ξένους καί τούς βουλη-μικούς ενδιαμέσους τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.