#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2012 22:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μαξίμου κυβερνά ή το "σύστημα ΠΑΣΟΚ";Ζούμε ένα νέο «βρόμικο ’89»; Μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα γουνάκια θα ξαναβγούν από τη ναφθαλίνη και θα σκεπάσουν ο,τιδήποτε άλλο απασχολεί την πολιτική και την κοινωνία; Βολεύει κάποιους να δημιουργηθεί ένα σκηνικό δήθεν κάθαρσης του πολιτικού συστήματος για να τη γλιτώσουν κάποιοι και να την πληρώσουν άλλοι;

Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, ίσως και τίποτε. Όμως, εδώ και ημέρες, και κυρίως από σήμερα η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε ένα κύκλο βαθιάς εσωστρέφειας και πολιτικής απαξίας. Όχι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι άγιο. Άλλωστε κι εμείς από το antinews έχουμε γράψει ότι πρέπει να ξεκουμπιστούν οι δεινόσαυροι και να βγουν μπροστά νέοι και άφθαρτοι που έχουν όρεξη για δουλειά.

Όμως, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που δίνουν και ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται σε ελέγχους του ΣΔΟΕ, σε διάφορες καταγγελίες ή σε πιθανές εξαγωγές χρημάτων είναι ικανά να βάλουν φωτιά στην Ελλάδα. Ακόμη και αν τα σχετικά «ρεπορτάζ» «μπάζουν» από παντού. Διότι όταν δίνονται ονόματα πρώην υπουργών, ισχυρών πολιτικών ανδρών αλλά και νυν όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, τότε το πράγμα έχει χοντρύνει πάρα πολύ. Κι επειδή πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο Αλέξης, αλλά ένα πολύ έντονο παρασκήνιο, εμείς βάζουμε το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων.

Ζήτημα 1: Ποιος έκανε τις διαρροές; Είναι προφανές ότι κάποιοι μέσα από το ΣΔΟΕ διέρρευσαν τις πληροφορίες για το ποιοι είναι οι ελεγχόμενοι πολιτικοί. Όπως διέρρευσαν και τις καταθέσεις επιχειρηματιών που εμπλέκουν Βουλγαράκη, Μεϊμαράκη και Λιάπη. Φυσικά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτε. Από την στιγμή που κάποιος κάνει μια καταγγελία για πολιτικό, ο ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένος να την ερευνήσει. Αν όμως δεν αποδειχθούν όλα αυτά, τότε  απλά θα είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, όμως, αυτό είναι άλλο θέμα.

Ζήτημα 2:  Γιατί έγιναν οι διαρροές και μάλιστα τώρα; Πρόκειται για την αλήθεια; Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών;  Έχουμε μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης; Το παλιό και πετυχημένο κόλπο να ξεχάσει ο κόσμος τα μέτρα και να ασχολείται με τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι τέτοιο γιατί οι εμπνευστές του σχεδίου είναι μακριά νυχτωμένοι για το πώς σκέφτεται και αντιδρά πλέον ο λαός.

Ζήτημα 3 και σπουδαιότερον: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Αν οι φάκελοι με τα ονόματα έφυγαν από το ΣΔΟΕ χωρίς να έχουν την έγκριση των πολιτικών τους προϊσταμένων τότε έχουμε πολύ μεγάλο θέμα. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να άγεται και να φέρεται από διαρροές υπαλλήλων ή και των διευθυντών τους. Η δικαιοσύνη και μόνο πρέπει να ασχολείται με παρόμοια θέματα. Είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα από τα οποία κρίνεται η τιμή και η υπόληψη ανθρώπων να περνάνε ελεύθερα και κάποιοι να κάνουν τους τροχονόμους; Που είναι το υπουργείο Οικονομικών αλλά κυρίως που είναι το Μέγαρο Μαξίμου; Έχουν ελέγξει τις καταγγελίες και αποφάνθηκαν ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως; Αν ναι τότε μπράβο τους και θα είμαστε μαζί τους. Αν όμως δεν τις έχουν ελέγξει τότε θα είναι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Το βασικό ζήτημα στην παρούσα φάση είναι τι κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό κυβερνά ή ακολουθεί τα γεγονότα ανήμπορο να αντιδράσει;

Ρωτάμε ξακάθαρα: Ήξεραν για τις διαρροές; Ενημέρωσε κανείς το Μαξίμου ότι δόθηκαν φάκελοι και ονόματα στα μέσα ενημέρωσης; Απ’ ότι ξέρουμε στο ΣΔΟΕ που κάνει τους ελέγχους μόλις πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε επικεφαλής ένας εφοριακός ο οποίος είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Γνωρίζει λοιπόν πώς διέρρευσαν οι φάκελοι με τις υποθέσεις και τι άλλα χαρτιά έχουν δοθεί από εδώ κι από εκεί; Υπενθυμίζουμε ότι διαχρονικά όποιος έπαιξε το παιχνίδι των διαρροών κάηκε και ο ίδιος στο τέλος.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ξεκάθαρο παιχνίδι… αλάνας. Αυτό δηλαδή που παίζεται στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ χωρίς κανόνες. Πιστεύουμε ότι το Μαξίμου χάνει τη μπάλα και αφήνει υποσυστήματα εντός της κρατικής μηχανής να κάνουν κουμάντο και να αλλάζουν το σκηνικό από τη μια στιγμή στην άλλη.

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Ποιοι είναι οι ελεγκτές των πολιτικών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο εδώ κι ένα χρόνο, όταν δηλαδή δεν υπήρχε καν η ΝΔ μέσα στο ΣΔΟΕ; Να θυμίσουμε μόνο ότι μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο Ι. Διώτης, τίμιος άνθρωπος, επιλογή όμως του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ξεκίνησε τους ελέγχους, αυτός και κάποιοι που κάνουν ακόμη κουμάντο εντός του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών αρχών έχουν τους καυτούς φακέλους και θα χορεύουν το πολιτικό σύστημα στο ρυθμό που θέλουν.

Άλλωστε, τι πρωτότυπο!: Τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ βγήκαν στη σέντρα ενώ το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος είναι τόσο επιτηδευμένα «μπαχαλοποιημένο», ένας δημοσιογραφικός αχταρμάς που εμπλέκει διάφορα θέματα, που τελικά το συμπέρασμα είναι ότι φταίνε όλοι.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Η κυβέρνηση κυβερνά ή τα συστήματα που ελέγχει το ΠΑΣΟΚ και διάφοροι «πεθαμένοι» οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν διαρροές και να προκαλούν χάος;

Οι «λαδιάρηδες» πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν. Να πάνε φυλακή, να δημευτεί η περιουσία τους, να τους βγάλουν στο Σύνταγμα και να τους πετάνε τομάτες. Όλα αυτά να τα πάθουν εφόσον αποδεδειγμένα έχουν κάνει λαμογιές. Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού που στενάζει από τη φτώχεια και δεν ανέχεται άλλα πολιτικά σκάνδαλα.

Και πιστεύουμε ότι και ο Σαμαράς αυτό θα θέλει. Είναι μεγάλο στοίχημα και μεγάλη πρόκληση. Όμως, αν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να ελέγξουν τόσο καυτά θέματα τότε έχουν τεράστιο πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. alexie avatar
  alexie 22/09/2012 22:41:30

  πρωτη πρωτη στη λιστα φιγουραρει η κορη του Επιτιμου

  η οποια μπορει να ισχυριστει οτι τη λιστα/υποθεση τη διερευσε το μαξιμου για να την σβησει απο το χαρτη..

 2. tnt avatar
  tnt 22/09/2012 22:45:02

  να αρχιζει να ξεβρωμιζει και η νεα δημοκρατια και η χωρα ...το μαξιμου ας κινειται πιο γρηγορα σε αυτην την κατευθυνση.τα μετρα ο κοσμος δεν θα τα ξεχασει αλλα τουλαχιστον θα υπαρχει ενα αισθημα δικαιοσυνης...αντε να παιρνουν και αλλοι σειρα να βγουν στην φορα τα απλυτα τους (κατι υπουργοι ψευτοδελφινοι)

 3. Δικερως avatar
  Δικερως 22/09/2012 22:45:41

  Ο Χατζηνικολαου θελει το Alter.
  To "Θεμα"εχει οικονομικο "θεμα".
  Εμεις ανοιγουμε τα ματια μας και σημειωνουμε στο μπλοκακι.

  • factorx avatar
   factorx @ Δικερως 23/09/2012 02:58:26

   Μην πετάς διάφορα χωρίς στοιχεία;

 4. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 22/09/2012 22:57:09

  ""Ζήτημα 3 και σπουδαιότερον: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Αν οι φάκελοι με τα ονόματα έφυγαν από το ΣΔΟΕ χωρίς να έχουν την έγκριση των πολιτικών τους προϊσταμένων τότε έχουμε πολύ μεγάλο θέμα. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να άγεται και να φέρεται από διαρροές υπαλλήλων ή και των διευθυντών τους. Η δικαιοσύνη και μόνο πρέπει να ασχολείται με παρόμοια θέματα. Είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα από τα οποία κρίνεται η τιμή και η υπόληψη ανθρώπων να περνάνε ελεύθερα και κάποιοι να κάνουν τους τροχονόμους; Που είναι το υπουργείο Οικονομικών αλλά κυρίως που είναι το Μέγαρο Μαξίμου; Έχουν ελέγξει τις καταγγελίες και αποφάνθηκαν ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως; Αν ναι τότε μπράβο τους και θα είμαστε μαζί τους. Αν όμως δεν τις έχουν ελέγξει τότε θα είναι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.""


  Με εντολή Σαμαρά στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς

  http://www.antinews.gr/2012/09/22/180800/

  • factorx avatar
   factorx @ H pena tis logikhs 23/09/2012 02:31:07

   Απο την στιγμή που υπηρξαν πρωτοσέλιδα, το Μαξίμου ήταν υποχρεωμένο να ενεργήσει έτσι. Πως όμως καταδικάζουμε εκ των προτέρων τον Πρόεδρο της Βουλής - τρίτο σε σειρά θεσμικό παράγοντα - με βάση την καταγγελία κάποιου; Δεν πρέπει να υπάρξει δικαστική έρευνα προηγουμένως;

   • Τί να λέμε; avatar
    Τί να λέμε; @ factorx 23/09/2012 09:28:56

    Το θέμα είναι πως ο λαός ακούγοντας τους Δικαστές τώρα μόλις να ξυπνάνε από το λήθαργο των τελευταίων 40 ετών...για να ζητήσουν χρήματα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΠΙΑ. Πλήρης Βυζαντινισμός...
    Όσο αφορά τις αποδείξεις:
    Η "πιάτσα" γνωρίζει/ακούει για επιχειρήσεις που είναι καταχρεωμένες και ενώ σε άλλες εποχές θα είχαν κλείσει τώρα αυτές επιβιώνουν...με τί κεφάλαια; Από που προέρχονται;

   • ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
    ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ @ factorx 23/09/2012 09:33:15

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ? ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ? ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ?

    • factorx avatar
     factorx @ ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 23/09/2012 11:21:22

     Διάβασες τ5α δημοσιεύματα; Η υπόθεση Κούβελου που την έχουμε βγάλει εδώ και μήνες είναι η αποκάλυψη; Ο αχταρμάς ονομάτων που λίγο πολύ "δικιαολογούνται" όλοι και ο ΣΔΟΕ τυς βγάζει καθαρούς; Ντροπή

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2012 23:04:48

  Στό Ζήτημα 2 πού ἀναφέρετε,ἄν ὅντως πρόκειται γιά προσπάθεια ἀποπροσανατολισμοῦ τῆς κοινῆς γνώμης,ἴσα-ἴσα,τά ἀντίθετα ἀποτελέσματα θά μποροῦσε νά φέρει,ἀφοῦ ρίχνει λάδι στή φωτιά.Πῶς θά μποροῦσε νά ἀποπροσανατολιστεῖ ὁ κόσμος ἀπό τά σκληρά μέτρα,ὅταν οἱ πολιτικοί πού τοῦ τά ἐπιβάλλουν,κατόπιν πίεσης,ἐμπλέκονται-ἄν ἀποδειχτεῖ-σέ παράνομες πράξεις...

 6. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 22/09/2012 23:40:32

  Ας ασχοληθει η κυβερνηση με την διαπλοκη και εκεινα τα μμε που βγαζουν διαφορες τετοιες ειδησεις πολλες απο τις οποιες εχουν ισως καποια βαση αλλα βγαινουν γιατι καποιοι μιντιαρχες ειναι δυσαρεστημενοι για διαφορους λογους.Αλλα δεν νομιζω οτι ο Σαμαρας και η κυβερνηση γενικοτερα ειναι αποφασισμενη να συγκρουστουν με την διαπλοκη...
  Θυμαστε τι ειχε πει ο Εβερτ; "Αν δεν υπαρξει σύγκρουση με την διαπλοκή, κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κακοδαιμονία και ούτε να την απαλλάξει από τη σήψη"

  Τα ιδια και στο παρελθον.επι Καραμανλη βγηκαν πολλα.Εκεινος ειχε μιλησει για νταβατζηδες αλλα τιποτα δεν εγινε.
  Η σκανδαλολογια ειναι ενα οπλο της διαπλοκης.Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει προβλημα διαφθορας, αλλωστε υπαρχει μεγαλυτερο σκανδαλο απο την ιδια διαπλοκη καποιων πολιτικων και των γνωστων επιχειρηματιων κρατικοδιαιτων....

 7. λαλακης avatar
  λαλακης 22/09/2012 23:52:51

  Καλα το πασοκ ειναι κομμα υπο διαλυση , παρ ολα αυτα πρωθυπουργος
  εσωτερικου μοιαζει ο Βενιζελ .
  Αυτος ανακοινωνει μετρα , μιλα στους δημοσιοκαφρους ,πραγματι
  ειναι σαν να κυβερνα.
  Πρωθυπουργος εξωτερικου οκ ειναι ο Σαμαρας.
  Τωρα πως γινεται το πασοκ του 7% να στηνει βρωμικο 89 ειναι μαλλον
  θαυμα.
  Δεν ειναι γελοιο ενα κομμα τυπου ΚΟΔΗΣΟ να τρομαζει τη νδουλα ;
  Το ποιο γελοιο ειναι οτι ειναι και ''εταιροι''

 8. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 22/09/2012 23:58:12

  Όλοι θέλουμε την κάθαρση αλλά η κατάσταση γίνεται πλέον πολύ επικίνδυνη. Σε κρίσιμες περιόδους ο χειρότερος εχθρός για κάθε κυβέρνηση είναι η σκανδαλολογία, ειδικά όταν αφορά υψηλά ιστάμενους. Ακόμα κι αν είναι αληθινές οι καταγγελίες [νομίζω ότι κανένας δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα του να παριστάνει τον δικαστή] έρχονται σε εντελώς ακατάλληλη στιγμή. Είναι πολύ δύσκολο για μια κυβέρνηση να επιβιώσει επικοινωνιακά όταν έχει να αντιμετωπίσει σκανδαλολογίες. Πόσω μάλλον σε μια περίοδο σαν τη σημερινή. Όλοι θυμόμαστε την κυβέρνηση Καραμανλή να τρέχει να αντιμετωπίζει ανύπαρκτα σκάνδαλα και να μη μπορεί να κυβερνήσει.
  Ο Σαμαράς πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση ψύχραιμα. Η κίνηση να δώσει εντολή στον εισαγγελέα για εξέταση σε πρώτη φάση απαλλάσσει τον ίδιο από κάθε πιθανή εμπλοκή [αληθινή ή μιντιακή] και δίνει την εικόνα πρωθυπουργού έτοιμου για κάθαρση. Δεδομένου όμως ότι θίγονται υψηλά ιστάμενοι σε αυτή τη φάση, όπως και εμείς οι υπόλοιποι, δεν πρέπει να σπεύσει να πάρει το ρόλο του δικαστή. Έκανε αυτό που έπρεπε, διαχώρισε τη θέση του και προχώρησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να μην υποστεί φθορά αυτός και η κυβέρνηση, δεν πρέπει όμως με τίποτα είτε να πάρει ο ίδιος θέση πριν τη δικαιοσύνη είτε να προχωρήσει σε κινήσεις που θα ανεβάσουν το θέμα στην ατζέντα των ΜΜΕ. Ό, τι και να πιστεύουν ορισμένοι θέματα σαν αυτό δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τα μέτρα, αντιθέτως θα μεγαλώσουν τη δυσαρέσκειά του. Ακόμα κι αν δοθεί η εντύπωση του Σαμαρά να προχωρά σε κάθαρση η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη από τα οφέλη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας τουλάχιστον από τους εμπλεκόμενους, ο Μειμαράκης, έχει αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο για λίγους, και δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί τόσο εύκολα. Αν τελικά αποδειχθεί αθώος θα έχει χαθεί άδικα. Δε λέμε να τον υπερασπιστούν με κάθε κόστος, όπως έκανε ο Καραμανλής. Ας μην τον κρεμάσουν κιόλας όμως

  Γενικά, η στιγμή που επέλεξαν να φέρουν αυτό το θέμα στη δημοσιότητα είναι περίεργη και επικίνδυνη. Χρειάζεται λεπτό χειρισμό το θέμα. Αύριο θα κριθούν πολλά

  • Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
   Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 24/09/2012 11:37:03

   Όλοι θυμόμαστε την κυβέρνηση Καραμανλή να τρέχει να αντιμετωπίζει ανύπαρκτα σκάνδαλα και να μη μπορεί να κυβερνήσει......... Ανύπαρκτα σκάνδαλα? μα για το Βατοπέδι είχε μιλήσει ο ίδιος ο Καραμανλής στην ΔΕΘ και εμέσως πλην σαφώς είχε αποδεχθεί ότι υπάρχει θέμα....
   Οπως μας τα περιγράφεται ποτέ δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν τα όποια σκάνδαλα ή και οσμή αυτών.... Πότε άραγε είναι η κατάλληλη στιγμή?

 9. Παναγιωτης Μπαζιωτόπουλος avatar
  Παναγιωτης Μπαζιωτόπουλος 22/09/2012 23:58:24

  Το υπονοούμενο ότι μπορεί να φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λάθος. Σε καμία περίπτωση, εκτός αν πρόκειται για κόμμα ηλιθίων, δεν θα έκανε αυτό το λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που γνωρίζει ότι στηρίζει τη μεγέθυνσή του σε πολλά λαμόγια της πιάτσας και έχει κάθε λόγο να ποιεί την νήσσα..
  Το πιθανότερο είναι οι αποκαλύψεις να οφείλονται σε ενέργειες της άκρας δεξιάς από τον Καρατζαφέρη μέχρι την Χρυσή Αυγή.
  Αυτοί έχουν κάθε λόγο να βγουν στο φως άμεσα οι σχετικές αποκαλύψεις.
  Όμως όταν βγαίνουν αυτού του τύπου αποκαλύψεις δεν χρειάζονται δικαστικές αποφάσεις για να τις επιβεβαιώσουν.
  Οι δικαστικές αποφάσεις χρειάζονται για να προσδιορίζουν την μορφή και την ένταση της τιμωρίας και όχι αν υπάρχει φωτιά… Φωτιά υπάρχει οπωσδήποτε… αφού υπήρξε καπνός.

 10. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 23/09/2012 00:01:35

  Ο πρωην βουλευτης και θερμος υποστηριχτης του Παπανδρεου ο κυριος Καρχιμακης ειναι εκεινος που ζητησε την παραιτηση του Μειμαρακη.
  οταν μιλανε καποιοι για συστημα πασοκ, ποιο πασοκ εννοουν;
  το πασοκ του Βενιζελου η το παλιο πασοκ που εχει βγει καταφυγιο στο Συριζα...

 11. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 23/09/2012 00:11:21

  Η καταγγελία στον ΣΔΟΕ που μπλέκει Μειμαράκη ( οι άλλοι δύο είναι πολιτικά πτώματα) είναι επώνυμη. Οιοσδήποτε δημοσίευε την είδηση(=επώνυμη καταγγελία) θα προσπαθούσε στοιχειωδώς να εξακριβώσει και το ποιόν και τα στοιχεία του καταγγέλοντος.
  Αν ο ΝΧ δεν το έχει κάνει ( το ολιγώτερο πιθανό)/ή αν τα έχει αξιολογήσει ως ανυπόστατα, είναι από αφελής έως ύποπτος.
  Αν το έχει κάνει και βρήκε πως τα στοιχεία στέκουν τουλάχιστον για δημοσιογραφική αποκάλυψη,που είναι και το πιθανώτερο, έχει δηλαδή ερευνήσει τι στοιχεία έχει εκείνος που έκανε την καταγγελία στον ΣΔΟΕ, τότε το θέμα αλλάζει.
  Η κομβική συνέντευξη Καραμανλή του 2008(=αρχή του τέλους) πρέπει να διδάξει. Δεν αρκεί να επέμβεις πολιτικά. Πρέπει να το κάνεις πριν σε πάρει οριστικά από κάτω και ανεξάρτητα αν οι συνεργάτες σου είναι αθώοι ή όχι. Όπως πολιτική δεν γίνεται με τηλεοπτικούς χρόνους έτσι δεν μπορεί να γίνει και με χρόνους ή όρους δικαιοσύνης(="περιμένουμε να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη").
  Την Τετάρτη έχει διαδηλώσεις...

 12. Λακμος avatar
  Λακμος 23/09/2012 00:26:21

  Την ωρα που οι τοκογλυφοι πανε να μας ποιουν το αιμα απαιτωντας οικονομιες 11,5(;) δις, θα κλεισουμε ματια σε ενα υποτιθεμενο σκανδαλο 10,2 δις; Και με ποια ηθικη δικαιωση θα στειλουμε τον κ. Μπαρμπαρουση να δικαστει γιατι εριξε ενα παγκο αν δεν αρχισει η νομιμη διαδικασια για να διαλευκανθουν οι φημες που αναφερονται σε τοσο υψηλα ισταμενα προσωπα; Και αν οι φημες ειναι απλες συκοφαντιες, ποιος ειναι αυτος ο τοσο ισχυρος που τολμα να συκοφαντει τοσο υψηλα ισταμενα προσωπα; Θα συλληφθει; Θα τιμωρηθει;

  • factorx avatar
   factorx @ Λακμος 23/09/2012 03:01:19

   Παραμυθια της Χαλιμάς. Κανείς δεν λέει το αντίθετο. Όλοι το ίδιο θέλουμε. Καθαρση. Αλλά η κάθαρση θα γίνει με διαρροές; Μήπως έτσι οδηγηθούμε πάλι σε θόρυβο και τελικά θάψιμο της υπόθεσης προς απογοήτευση όλων;

 13. oapotetoios avatar
  oapotetoios 23/09/2012 00:33:48

  όποιος φταίει να πληρώσει..όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ

 14. BEN avatar
  BEN 23/09/2012 00:34:11

  "Κάποιος" που θέλει το land δικό του.

 15. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 23/09/2012 00:50:32

  Όλα γίνονται για να περάσουν σίγουρα τα μέτρα !!!...
  Σας εχω στο χέρι, μην κουνηθεί κανείς στην ψηφοφορία.

 16. NONOS avatar
  NONOS 23/09/2012 01:12:10

  Παλιό φαι ξαναζεσταμένο.......ολοι ειναι στο κόλπο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ΜΜΕ και κυβερνώντες...οι "υλατζίδες" κλείνουν τα κυριακατικα φύλλα 12 η ωρα το μεσημερι της Παρασκευής....αν απο το Μαξίμου δε πηραν χαμπάρι για το τσουναμι των δηθεν αποκαλύψεων του λαλακη ειναι αξιοι της τυχης τους η κατι αλλο παιζεται............

 17. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 23/09/2012 01:14:09

  Κι ετσι ολος ο κοσμος θα αποσυντονιστει και θα μαλωνουμε μεταξυ μας για το "βρωμικο '89", ποιος εδωσε τις λιστες, ποιος κυβερνα, και θα ψηφιστουν τα μετρα. Σαν τις εκλογες στην Αμερικη... Μερικες εβδομαδες πριν τις εκλογες, βγηκε η ταινια με τον Μωαμεθ κι εγινε το μπαχαλο...

 18. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 23/09/2012 01:23:42

  Οταν ενα ζητημα διερευνησης τυχον ευθυνων πολιτικων παει στην Δικαιοσυνη
  θα καταληξει οπωσδηποτε στην Βουλη(ο καταπτυστος Νομος Βενιζελου περι ευθυνης υπουργων για τον οποιο παραδοξως δεν μιλα κανεις)και θα κουκουλωθουν ολα οπως το σκανδαλο Ζημενς με πορισματα τυπου Τραγακη
  για τα εξοπλιστικα κ.λ.π.
  Αυτα γινονταν κατα κορον στο παρελθον τα ζησαμε με τα απαλακτικα πορισματα.
  Πλην ομως στην παρουσα φαση για την περιπτωση των ερευνων του ΣΔΟΕ
  και με μια κοινωνια στα προθυρα της εξαθλιωσης και κολημενη στον τοιχο
  αν δεν χυθει συντομα απλετο φως 'η το χειροτερο γινει προσπαθεια συγκαλυψης ο Σαμαρας και οι Δυο της συγκυβερνησης θα ζησουν τον πιο τρομερο εφιαλτη τους.
  Ας το καταλαβουν στο Μαξιμου, στην Ιπποκρατους και στην Αγιου Κωνσταντινου οτι δεν ειμαστε πλεον στις εποχες της πολιτικης χαλαρωσης και της ευδαιμονιας αλλα στα προθυρα της πτωχευσης και της εξαθλιωσης
  οποτε ας μη τολμησουν να εμπαιξουν τον Λαο.

 19. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 23/09/2012 02:57:36

  O κ.Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το δημοσίευμα εν πτήσει, επιστρέφοντας από την Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και μόλις πάτησε Αθήνα προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:"Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews.Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης.Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

  "Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ 'όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα", έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης στο twiiter

  Τέλος ο Μιχάλης Λιάπης δήλωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

 20. factorx avatar
  factorx 23/09/2012 02:59:43

  Βαζεις ερωτήματα και απαντάς μόνος σου. Δεν υπάρχει κανένα υπονούμενο για ΣΥΡΙΖΑ

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/09/2012 03:02:58

  Ο ΝΧ με τον "κουρασμένο" τράβηξε την κλωστή για να αρχίσει το ξήλωμα του πουλόβερ της τότε κυβέρνησης.

  Αλλά κανένας δεν μπορεί να σου προκαλέσει μείζονα βλάβη αν δεν του παράσχεις καίρια αφορμή με την πολιτεία σου, ιδιωτική και δημόσια.

  Καθένας μπορεί να βρει "πάτημα" όταν αυτός που οφείλει να είναι "νόμιμος και ηθικός" είναι παράνομος και ανήθικος.

  Τώρα λοιπόν, πάλι, αρχίζει ή επιχειρείται να αρχίσει κάποιο "ξήλωμα".
  Που φαίνεται να είναι της κυβέρνησης.

  Οι τυχόν πολιτικές επιδιώξεις όμως πίσω από τις αποκαλύψεις είναι η μια όψη του νομίσματος.
  Η άλλη είναι ότι ταυτόχρονα σοβεί το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα της κάθαρσης.
  Από το 1989 – μην πούμε από το 1974.

  Η έλλειψη νεμέσεως έχει σαπίσει την κοινωνία.

  Ο ΝΧ -και κάθε ΝΧ- δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν καταλύτης εξελίξεων εάν δεν είχε επικρατήσει μια κλεπτοκρατία πέρα από κάθε φαντασία.
  Η οποία επιβεβαίωσε την απληστία του "ανθρωπίνου κτήνους" και δοκιμάζει, στα όρια να διαλύσει, μια κοινωνία που διολίσθησε στον οικονομικό αναρχοφιλελευθερισμό, καταργώντας κάθε διοικητικό και ηθικό μηχανισμό ελέγχου της ανθρώπινης φύσης .

  Παιδιά, παρά την τριβή, δεν παύω να εκπλήσσομαι.
  Ποσά μίζας, κλοπής, υφαρπαγής ασύλληπτα, από ανθρώπους που πίνουν τον καφέ τους στο διπλανό τραπέζι, καλημερίζοντάς σας ευγενικά όταν κάθονται.

  Οι κλέφτες της διπλανής πόρτας.

  Παραθέτω τρεις περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, χωρίς να αναφέρω πολιτικό χώρο ακριβώς για να μην θεωρηθεί ότι δημιουργώ εντυπώσεις.
  Μόνο καταθέσεις, χωρίς τα ακίνητα
  1. Οικογένεια υπουργού : 200 εκατ.
  2. Αυτοδιοικητικός και βουλευτής : 100 εκατ.
  3. Στέλεχος τραπέζης : 50 εκατ.

  Όσο για το μέσο ποσό καταθέσεων ενός μέσου προϊσταμένου σε μια μέση υπηρεσία αιχμής ;
  5 εκατ.

  • Maximus Decimus avatar
   Maximus Decimus @ Προφήτης 23/09/2012 11:24:53

   Γενικολογίας το ανάγνωσμα; Ξέρεις Προφήτη οτι ο Χατζηνίκος ήθελε το κανάλι της Βουλής και δεν του το έδινε ο Μειμαράκης; Ξέρεις επίσης οτι από χθες τον παρακαλάνε να αποσύρει την μήνυση, αλλά αυτός δεν κάνει τίποτα; Αν εγώ πάω στον ΣΔΟΕ και σε κατηγορήσω ότι τα παίρνεις από τον τάδε, θα είσαι κατάπτυστος; Έλεος, τέτοια ευκολο-λογία δεν περίμενα απο σένα

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Maximus Decimus 23/09/2012 14:43:14

    Αγαπητέ, α) δεν διαβάζεις προσεκτικά β) μάλλον δεν γνωρίζεις τι πραγματικά έχει συμβεί στη χώρα.

    Δεν κατηγορώ κανέναν από όσους έχουν δημοσίως αναφερθεί αλλά 3 ανθρώπους εκ των οποίων τους δύο πιθανώς δεν τους έχεις ακούσει, δεν συμμετείχαν ποτε στην Α' Εθνική του πολιτικού σκηνικού.

    Το νόημα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων διετέλεσαν "κάτι" έχουν πλουτίσει πέραν πάσης φαντασίας.
    Φυσικά, με παράνομο τρόπο.

    Για να σε πείσω θα πρέπει να σε παραπέμψω σε στοιχεία όχι νομότυπα αποκαλυφθέντα από ελεγκτικές υπηρεσίες. Ε, δεν θα στείλω τον Φ. φυλακή.Μπορείς να μην το πιστεύεις.

 22. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 23/09/2012 07:25:46

  Κοίτα να δεις που λείπουν οι προφανείς από τη λίστα... Και οι αποκαλύψεις έρχονται από τον κυρ-Νίκο...

 23. kackos avatar
  kackos 23/09/2012 11:31:27

  Μειμαρακη ,αφού δεν τον κατεβασες για δήμαρχο και κτλ κανεις και δηλώσεις ότι το κανάλι της βουλής δεν πωλείται , διωχνεις και τον επίτιμο ...θα βρεθείς τουλάχιστο συμπεθερος του Εσκομπαρ

 24. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 23/09/2012 12:07:24

  Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα τι παίζει και πως παίζεται διαβάστε ένα απόσπασμα από "ρεπορτάζ" της iefimerida του Χ. Ράπτη, που είναι ή ήταν μέχρι πρόσφατα στέλεχος και στο Πρώτο Θέμα που έκανε την δήθεν αποκάλυψη για τους 32.

  "Το iefimerida.gr με ρεπορτάζ που δημοσίευσε στις 17 Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει ότι κορυφαίοι υπουργοί βρίσκονται στην λιστα του ΣΔΟΕ

  Οι αποκαλύψεις πάντως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έμειναν ασχολίαστες. Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε μέσω του Twitter από τον πρόεδρο της βουλής να παραιτηθεί.

  «Αντώνη τα'μαθες τα νέα; Άργησες! Βαγγέλη εσύ έχεις ήδη αργήσει! Ο λαός ζητά παραίτηση εδώ και τώρα! Για άλλη μία φορά κανένας δεν "ακούει»

  Το δικό του σχόλιο ανέβασε στο Twitter και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών Μάρκος Μπόλαρης.

  «Υπάρχει άραγε βουλευτής που θα δεχτεί να ψηφίσει τα νέα μέτρα, αλλά θ'αρνηθεί την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, για τους τρεις πρώην υπουργούς,της ΝΔ;»

  Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έγραψε:

  «Ο Γιώργος Βουλγαράκης ισχυρίζεται σε ότι τον αφορά ,σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για παραμύθι χωρίς δράκο.
  Και για τις offshore έλεγε τότε το 2008 περίπου τα ίδια και προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς.
  Αποδείχθηκε όμως, ότι, υπήρχε Δράκος με φτερά και φωτιές.
  Υπάρχουν βέβαια δράκοι ταγμένοι στο καλό, όπως η Σαφίρα του Εραγκον(του Κρίστοφερ Παολίνι) και δράκοι ταγμένοι στο κακό όπως οι δράκοι του Βουλγαράκη»

  Δηλαδή οι γνωστοί κομιστές που έγιναν τιμητές βγάζουν ένα δήθεν "θέμα" όπου όλοι οι κατηγορούμενοι ...απαλλάσονται και μετά το θέμα διαδίδεται από τα φιλαράκια τους και τους γνωστούς "εισαγγελείς" του ΠΑΣΟΚ, Μπόλαρη και Καχριμάκη - τους ίδιους της υπόθεσης Βατοπεδίου δηλαδή.

  Απο κοντά σαν τον περονόσπορο και ο Νικολόπουλος

 25. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 23/09/2012 15:45:53

  Η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται κάθαρση, αυτό είναι σίγουρο. Να… ξεβρομίσει ο τόπος που λένε όλοι.
  Ασφαλώς και το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν αποτελείται από αγίους. Ειδικά την τελευταία περίοδο της κρίσης, όπου ο λαός στενάζει, κάποιοι αξιότιμοι πολιτικοί μας έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό ή τα τοποθέτησαν σε θυρίδες, ακίνητα, χρυσαφικά κι ότι άλλα τιμαλφή μπορεί κανείς να φανταστεί.
  Η κάθαρση λοιπόν είναι διαχρονική απαίτηση. Όταν όμως αυτή η κάθαρση αφήνεται από την επίσημη πολιτεία και τη δικαιοσύνη στα χέρια εφημερίδων, καναλιών και γενικά μέσων ενημέρωσης τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

 26. factorx avatar
  factorx 24/09/2012 13:48:42

  Κατέθεσε μήνυση ο Βουλγαράκης
  Πριν από λίγο ο Γιώργος Βουλγαράκης, κατέθεσε μήνυση κατά των μαρτύρων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση με τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό.


  Ο ίδιος έγραψε στο twitter : "όπως είχα δηλώσει από χθες, κατέθεσα μήνυση εναντίων των λασπολόγων, για τα μυθεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας."

 27. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 24/09/2012 23:27:19

  "Αν οι φάκελοι με τα ονόματα έφυγαν από το ΣΔΟΕ χωρίς να έχουν την έγκριση των πολιτικών τους προϊσταμένων τότε έχουμε πολύ μεγάλο θέμα. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να άγεται και να φέρεται από διαρροές υπαλλήλων ή και των διευθυντών τους."

  ΑΚΡΙΒΩΣ εδώ, στο κομμάτι αυτό του κειμένου βρίσκεται μία από τις κύριες αιτίες της παρακμής του Έθνους. Δηλαδή το καπέλωμα των θεσμών του Κράτους από την εκτελεστική εξουσία.
  Είναι δυνατό σε Κράτος Δικαίου οι ανεξάρτητοι δημόσιοι λειτουργοί να χρειάζονται την έγκριση των πολιτικών τους προϊσταμένων για την εφαρμογή του νόμου!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.