30/08/2008 00:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Μαξίμου εγκαταλείπει Αλογοσκούφη

Για όποιον ξέρει και διαβάζει πίσω από τις γραμμές και πίσω από τους τίτλους, ο κ. Αλογοσκούφης είναι πλέον μόνος του. Μέχρι και εφημερίδες της παράταξης του επιτίθενται. Για να μην μιλήσουμε για υπουργούς που κανείς δεν βγήκε να τον στηρίξει (πλήν …Λιάπη με τον οποίο κατά τα άλλα σφάζεται). Όσο για τους βουλευτές, οι παντιέρες των ανταρτών γράφουν «Αλογοσκούφης».

Όλοι στη ΝΔ του επιτίθενται πλέον, αλλά όχι και στον Κ. Καραμανλή. Λες και δεν στήριξε ο πρωθυπουργός το φορολογικό νομοσχέδιο στην Κυβερνητική Επιτροπή, λες και δεν είναι υπουργός της κυβέρνησής του ο κ. Αλογοσκούφης. Ο στόχος του Μαξίμου είναι προφανής, τους μάθαμε πια. Να αποστασιοποιηθεί ο κ. Καραμανλής από τα φορομπηχτικά μέτρα και να πάει στην ΔΕΘ με πιο ήπιο πρόσωπο. Τότε θα επιστρατευθούν και οι αναλυτές, οι σχολιαστές και οι άλλοι τηλεοπτικοί μαϊντανοί (που απουσιάζουν τώρα επιδεικτικά από το πλευρό του κ. Αλογοσκούφη) για να στηρίξουν το ανθρώπινο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Με αυτά και με άλλα όμως η γνώμη μας είναι ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι ήδη παρελθόν για το υπουργείο Οικονομικών. Να φύγει τώρα είναι βέβαια αδύνατο. Ποιος θα φτιάξει τον Προϋπολογισμό; Κάποια στιγμή όμως πριν από τις πρόωρες εκλογές (που θα γίνουν κατά τον Μάρτιο) θα μετακομίσει σε άλλο υπουργείο και ο κ. Καραμανλής θα κάνει τον πολυθρύλητο ανασχηματισμό. Τι θα γίνει μετά τον Μάρτιο; Μα διπλές εκλογές τον Ιούνιο, μαζί με τις Ευρωεκλογές.

Άντε να πάμε κανένα θερινό σινεμά τώρα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 30/08/2008 00:39:36

  Ολη η προσπαθεια πλεον ειναι το πασπατεμα της τουρτας ,να την δειχνει ευγευστη, και ας ειναι παραγεμισμενη με δηλητηριωδη μανιταρια...

 2. Nick avatar
  Nick 30/08/2008 00:48:05

  Ποιο προϋπολογισμό; Αν είναι να κάνουν ακριβή πρόβλεψη όπως πέρυσι (χαχαχα) καλύτερα να φύγουν...

  Εκλογές; Χμμμ, πάντως το χαρτί επιστρατεύσεως το έχω έτοιμο...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2008 00:56:36

  Για να μην ξεχνάμε και τις εκτός συνόρων αναγνωρίσεις του τεράστιου έργου του κ καθηγητή

  101 Dumbest Moments
  The year's biggest boors, buffoons, and blunderers

  η 39η θέση είναι δική του, ...ο άνθρωπος έχει γράψει στην Οικονομική Ιστορία το όνομα του με χρυσά γράμματα και δεν το λέω εγώ που τον συμπαθώ κιόλας (...όπως φαίνεται από όλες μου τις αναρτήσεις), CNN

  http://money.cnn.com/magazines/business2/101dumbest/2007/full_list/index.html

  ΥΓ

  φαντάζομαι ο καταλληλότερος θα θυσιάσει τον άνθρωπο που τίναξε την Ελληνική οικονομία στον αέρα, αλλά τον Μάρτιο? θα αφήσει δηλαδή τον επιτυχημένο να συντάξει άλλο ένα προϋπολογισμό? με βάση τις ίδιες εύστοχες προβλέψεις?
  εεε όχι και αναντικατάστατος ο αποτυχημένος.

 4. 10 22 avatar
  10 22 30/08/2008 01:03:04

  το πρόβλημα του αλογοσκούφη είναι οτι σκέφτεται και πράττει μάλον σαν καθηγητής που πειραματίζεται με μαθηματικοοικονομικά μοντέλα παρά σαν υπουργός που πρέπει να προσφέρει και κοινωνικό έργο.

  επειδή έτυχε οι σπουδές μου να είχαν αρκετή οικονομία στο πρόγραμμα μπορώ να σας πω οτι αν κάποιος εξετάσει τις ενέργειες του αλογοσκούφη αυστηρά ακαδημαικά θα διαπιστώσει οτι είναι αλάνθαστες ωσάν να ήταν θεωρητικές απαντήσεις σε θέμα εξετάσεων:
  ''τι θα κάνατε για να σώσετε έναν οικονομικό οργανισμό(κράτος στην προκειμένη περίπτωση) που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης?''

  το πρόβλημα είναι οτι αυτές οι ακαδημαικά και μαθηματικά αλάνθαστες 'απαντήσεις' του αλογοσκούφη έχουν τεράστιο κοινωνικό κόστος.

  δηλαδή τελικά θα καταλήξει να σώσει τον οικονομικό οργανισμό-κράτος από την κατάρρευση αλλά θα του έχουν πεθάνει οι πολίτες από την πείνα!

  αυτά είναι συνηθισμένα διλλήματα για οικονομολόγους δυστυχώς....

  και ένας οικονομολόγος που γίνεται υπουργός πρέπει οπωσδήποτε να πράττει με γνώμονα το κοινωνικό καλο και αν χρειαστεί ας παρεκκλίνει από τα μοντέλα.

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2008 01:05:33

  ΑΑΑΑΑ ....αν ο καταλληλότερος Κ Καραμανλής ο Β θέλει και την ταπεινή βοήθεια μου ας μην βάλει στη θέση του επιτυχημένου τον Σαμαρά, Δήμα ή άλλον, αλλά μια εγγυημένα αποτελεσματική και σίγουρη λύση : ηγούμενος Εφραίμ, Θεία εγγύηση στα οικονομικά, εγγυημένη απόδοση.
  40.000.000 € από μια πώληση και του έμειναν και τα οικοπεδάκια που πήρε ως αντάλαγμα
  Θαύμα παιδάκι μου Θαύμα που ...ανάκραζε μέσα από την πένα του στο ΠΟΝΤΙΚΙ ο γνωστός γελοιογράφος την δεκαετία του 80.

 6. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2008 01:29:41

  4.10

  αλάνθαστες? οι προβλέψεις, τα μέτρα, η αγορά ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το τίμημα της πώλησης του ΟΤΕ, τα έσοδα / στόχος για το 2008, ο τρόπος λειτουργίας των μηχανισμών του ΥΠΟΙΟ, το πρόγραμμα των ΠΔΕ , η φοροδιαφυγή, ο κεφαλικός φόρος 10%, Τέλος ακίνητης περιουσίας, η διαδικασία της περαίωσης, το Δημόσιο Χρέος, ο πληθωρισμός, κλπ
  Συγνώμη αγαπητέ αλλά ...τι είναι τότε λάθος?
  Μιλάει για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στο προϋπολογισμό, ενώ αν ήξερε ο ΕΛΛΗΝΑΣ μισθωτός τις αμοιβές και τον τρόπο φορολόγησης (μέσο των ΔΥΒΕΤ)του προσωπικού του ΥΠΟΙΟ θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες.

  ΥΓ

  ”τι θα κάνατε για να σώσετε έναν οικονομικό οργανισμό(κράτος στην προκειμένη περίπτωση) που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης?”

  απλά θα καταλόγιζα ευθύνες σε αυτόν που έχει την διαχείριση τα τελευταία 5 χρόνια και θα τον έστελνα σπίτι του,
  μετά θα προχωρούσα σε καταγραφή του χάους που έχει δημιουργήσει,
  θα μηχανογραφούσα τα πάντα,
  θα λειτουργούσα την διασταύρωση στοιχείων έτσι ώστε να μην ξεφεύγει το 80%
  θα προχωρούσα σε άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (όσο και αν στενοχωρούσα συγγενείς και συζύγους Υπουργών)
  θα ξαναμοίραζα την πίτα
  Απλά πράγματα, που οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν ανακαλύψει το μαγικό ραβδί ακολουθούν την λογική

 7. aionios avatar
  aionios 30/08/2008 02:11:54

  "απλά θα καταλόγιζα ευθύνες σε αυτόν που έχει την διαχείριση τα τελευταία 5 χρόνια και θα τον έστελνα σπίτι του"

  όταν ανέλαβε έκανε απογραφή και είχε πλέον πλήρη εικόνα της κατάστασης της οικονομίας.
  μετά 5 έτη πανικόβλητος δεν ξέρει κατά πού να κάνει.
  στην αρχή μείωσε το φόρο στις Α.Ε τώρα αποδεκατίζει την ραχοκοκαλιά της οικονομίας τους μικρούς.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/08/2008 10:06:32

  88 καθηγητάδες και το κράτος έχει καταστραφεί
  Bismarck

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/08/2008 12:03:41

  Πέρα από την πλάκα, λυπάμαι που δεν είμαι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά μισθωτός.
  Πέρα από το γεγονός ότι είναι αντισυνταγματικό κάποιος ΕΛΛΗΝΑΣ πολίτης να έχει αφορολόγητο 12,000 € και κάποιος 0,00 € (επειδή o κ Αλογοσκούφης είναι ανίκανος να ελέγξει τον δεύτερο) δεν μπορεί να τον αποκαλεί κλέφτη και να του επιβάλλει κεφαλικό φόρο 10%.
  Του αξίζει κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας να σπαταλήσει 1,000 € και να του κάνει μήνυση για συκοφαντική δυσφίμηση.
  Μόνο και μόνο για να τον κάνει ρεζίλι, όπως και ο ίδιος κοροϊδεύει όλους εμάς τους υπόλοιπους.

 10. ο νοών....νοείτω avatar
  ο νοών....νοείτω 30/08/2008 13:01:38

  @Ιθαγενή,
  Δεν είναι το κόστος των 1.000€ που θα αποτρέψει κάποιον να κάνει μήνυση στο ακατανόμαστο Νο2.
  Είναι ο φόβος ότι θα στοχοποιηθεί και θα του στείλει το ΥΠΟΙ την ΥΠΕΕ και θα τον ξετινάξει.
  Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν μαζευτούν καμμιά 10αριά χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι και του κάνουν και αγωγή απαιτώντας ο καθένας μύρια για συκοφαντική δυσφήμιση πέραν των άλλων.

 11. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 30/08/2008 13:24:58

  Ο Φοροσκούφης είναι συμμαθητής του Κύρτσου που είπε το αμίμητο:αν ξέραμε ποιός είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά της Ελλάδας έπρεπε να αλλάξουμε χώρα..

 12. spikol avatar
  spikol 30/08/2008 13:31:38

  ΑΚΥΡΟ ΤΟ 14
  @FACTOR Ούτε ο Νοστράδαμος να ήσουν. Για να καταλάβεις πόσο μακρυά είσαι από την πραγματικότητα, σου παραθέτω το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝτολη Ν'ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΩΠΑ. ΠΡΩΤΑ ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Τώρα πώς γίνεται να μένει έξω από το κάδρο ο Καραμανλής, μόνο εσύ ένας ΑΝΤΙ-καραμανλικός μπορεί να το καταλάβει. Εμείς που διαβάζουμε τα πάντα, και δεν φοράμε γιαλιά σαν τα δικάσου καταλαβαίνουμε περισσότερα.

 13. Greek citizen avatar
  Greek citizen 30/08/2008 16:17:47

  Καλες οι αναλυσεις σας αλλα δεν εχετε προβλεψει "εξωτερικους παραγοντες" και πως αυτες θα επηρεασουν τον Κωστακη και το κομμα του... αναμενονται εξελιξεις τον Οκτωβριο και Νοεμβριο....πρωτου παμε για εκλογες το 2009!

 14. Rosa avatar
  Rosa 30/08/2008 22:04:24

  Αγαπητοί κύριοι συμπατριώτες εγώ έχω να πω ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Αλογοσκούφης για αυτά που υποφέρουμε. Φταίτε εσείς που τους ψηφίσατε με πλειοψηφία. Και αν ξαναγίνουν εκλογές πάλι θα τους ψηφίσετε. Τι άλλο πρέπει να δείτε και να ακούσετε για να ξυπνήσετε? Και τα χειρότερα έπονται....Όλη η κυβέρνηση είναι ένα μάτσο πεινασμένοι που με το που εκλέχθηκε ρίχθηκε στο φαί.Ούτε προσχήματα κρατούν ούτε τσίπα τους διακρίνει. Ήρθαν για να φάνε...και θα φύγουν όταν πια δεν θα έχει μείνει τίποτα...Ποτέ πριν Πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός με την πάταξη της Διαφθοράς και ποτέ πρίν δεν κυβερνούσε Τοοοόση Διαφθορά. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρει?
  Αλλά και πάλι δεν φταίνε αυτοί που είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ και ΑΔΗΦΑΓΟΙ φταίτε Εσείς που τους ψηφίζετε. Η Ελλάδα χρειάζεται έναν Πούτιν. Αλλά που είναι?

 15. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 31/08/2008 12:08:22

  Rosa,

  καλά τα λές. Πρέπει όμως, για να είναι αποτελεσματική η δουλειά ενός εκλογικού σώματος στις εκλογές, να μήν προκύπτει ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όταν το αποτέλεσμα μετράει Λευκά περισσότερα απο το 50%.

  Διαφορετικά θα βγάζουμε και εμείς κυβέρνηση με το μισό και λιγότερο των ψηφοφόρων, όπως βγάζουν Πρόεδρο και οι Αμερικανοί.

  Αγώνας λοιπόν ....

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.