#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2008 19:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «Μέγαρο», ο «ΕΤ», ο Έβερτ και ένα δισεκατομμύριο

Χθεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μουσικής χαρακτηρίζει «κακόβουλο και συκοφαντικό» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο  η Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής πήρε ως ενίσχυση 50 εκατομμύρια ευρώ από την «Κοινωνία της Πληροφορίας». Και όπως αναφέρει στην πραγματικότητα πήρε από τον ίδιο φορέα «798.000 € για την ψηφιοποίηση του Αρχείου του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ελλήνων μουσικών».

Μόλις διάβασα για «βιβλιοθήκη» και «Μέγαρο» θυμήθηκα πως και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ είχε συμβάλει παλαιότερα με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό στο κοινωφελές έργο αρχειοθέτησης των πολιτιστικών μας κειμηλίων (όπως ο κ. Θεοδωράκης) που συντελείτε εκεί. Βρισκόμαστε λοιπόν γύρω στο Νοέμβριο του 1994, σε συνεδρίαση του ΔΣ του «Ιδρύματος Τύπου», στο οποίο ανήκε τότε η εφημερίδα. Εμφανίζεται ξαφνικά στη συνεδρίασή του ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ , πρόεδρος τότε της ΝΔ, αλλά και ισόβιο μέλος του Ιδρύματος ,σύμφωνα με τη διαθήκη του Άρη Βουδούρη. Και τι έκανε σε μια από τις σπάνιες φορές που πάτησε το πόδι του εκεί; Πρότεινε να προσφέρουν ως «δωρεά» στο Μέγαρο Μουσικής ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο δραχμές από την κληρονομιά που άφησε ο Άρης Βουδούρης να διαχειρισθεί το ίδρυμα. Η πρόταση πέρασε φυσικά χάρις και στην αμέριστη συμπαράσταση του γνωστού για την αντικειμενικότητά του δημοσιογράφου κ. Γ. Κύρτσου. Άλλωστε δεν τα έδιναν από την τσέπη τους για να δυσκολευθούν. Από την τσέπη του μακαρίτη του Βουδούρη τα έκαναν δώρο στο Μέγαρο του γνωστού λιμπρετίστα κ. Χρ. Λαμπράκη.

Γιατί τα θυμήθηκα τώρα όλα αυτά; Ως γνωστόν δεν τον πάω καθόλου αυτόν τον χοντρό «γιαουρτο-εισπράχτορα» (θυμάστε στην «Ε») που παριστάνει τον εκδότη και καυγαδίζει σαν Κατίνα με τον πρώην στενό φίλο και συνεργάτη του. Πάει πολύ όμως να μας μιλάνε για διαφθορά και διαπλοκή οι κατοικοεδρεύοντας στο Μέγαρο των Χορηγιών. Γιατί δεν κάνουν άραγε και μια ανακοίνωση με όλους εκείνους τους μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες που έσπευσαν (ήθελαν δεν ήθελαν) να υποκλιθούν στην καλλιτεχνική αυθεντία τους και να καταθέσουν τον οβολό τους υπέρ της πολιτιστικής ανόρθωσης του τόπου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης avatar
  Γιάννης 22/01/2008 20:47:39

  Μπράβο!!!
  Χρειάζεται θάρρος και κάποιες αλήθειες πρέπει κάποτε να λέγονται και κυρίως να γράφονται.

 2. Le canard avatar
  Le canard 22/01/2008 21:41:15

  Ρε παιδιά εντύπωση μου κάνει: Τη μιά μέρα βγάζει θέμα για τον ... Θέμο το ΒΗΜΑ και την επομένη το βγάζει ο Μάκης. 'Η και το αντίθετο. Χτές για παράδειγμα έβγαλε τα χαρτιά της ΒΝΡ για την κατάθεση του Θέμου (5 εκατομμύρια) ο Μάκης και την επομένη το πρωΐ το'δαμε το θέμα στο ΒΗΜΑ. Τα ίδια έγιναν και την προηγούμενη εβδομάδα. Τι τρέχει. Ο "Ρομπέν των Δασών" τα'κανε πλακάκια με τον κακό Ιωάννη (κυρ Σταύρο, ελληνιστί); Τελικώς, ποιός "διέρρευσε" (σιγά τη διαρροή) το χαρτί της ΒΝΡ; Η Τράπεζα ή κάποιοι από το ΣΔΟΕ με άνωθεν εντολή; Διότι, αν διαβάσω ανάποδα αυτά που λέει ο Μάκης (και έτσι πρέπει να τον ακούμε, αν θέλουμε να δούμε που λέει αλήθεια και που ψέμματα), τότε πιστεύω ότι, όταν λέει πως ο Κλαδάς (ΣΔΟΕ) του έστειλε φίλο του βουλευτή για να του πεί "θάψε την υπόθεση Ζαχόπουλου για να σβήσω την παρανομία του Θέμου", μάλλον εννοούσε ότι ο Κλαδάς του'στειλε τον βουλευτή για να του προτείνει να μπεί προμετωπίδα εναντίον του Θέμου.

 3. Left Foot avatar
  Left Foot 22/01/2008 22:40:10

  Εκείνη την εποχή , ο κ. Κύρτσος , με την υποστήριξη του Μιλτιάδη Έβερτ, είχε επίσης φροντίσει να πουληθεί το 10% των μετοχών του «ΕΤ» στον γνωστό έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο. Γιατί τον θυμηθήκαμε τώρα αυτόν; Προσέξτε τις υπόγειες διαδρομές : Εκτός από κουμπάρος του κ. Έβερτ, ο Θ. Λιακουνάκος ελέγχει μεταξύ άλλων και κάποιο «Διεθνές Επιχειρηματικό και Πολιτιστικό Κέντρο ΑΕ», το οποίο ασχολείται με μετακλήσεις καλλιτεχνών και παρόμοια θεάρεστα έργα. Μεταξύ των μελών του ΔΣ αυτού του επιχειρηματικού κέντρου βρίσκουμε και τον Σταύρο Ψυχάρη του Παναγιώτου. Κουμπαρός του Εβερτ ο Λιακουνάκος, κουμπάρος του Κόκκαλη ο Ψυχάρης. Πηξαμε δηλαδή στις κουμπαριές.

 4. giorgos avatar
  giorgos 26/01/2008 15:47:10

  Koυμπαροκρατία!Το πολίτευμα της χώρας. Να πεδίο δόξης λαμπρό για Βουλή και αναθεώρηση Συντάγματος.Οι συνταγματολόγοι τι γνώμη έχουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.