#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/10/2011 10:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΚΚΕ οι μετανάστες και ο ΜαρξΗ τεράστια σε παλμό και όγκο συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική δεν είχε προηγούμενο. Χτες κατέβηκαν στη διαδήλωση εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οργανωμένοι κα ανοργάνωτοι, εργάτες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, φοιτητές αλλά και πολλοί μετανάστες.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα την φωτογραφία που βλέπετε. Μέσα στο μπλοκ του ΠΑΜΕ, φαίνεται καθαρά ομάδα μεταναστών, ασιατικής καταγωγής, οι οποίοι μάλλον απέκτησαν ταξική συνείδηση μέσα από τη διαδικασία της σοσιαλιστικής πρωτοπορίας των φωτισμένων επαναστατών του ΚΚΕ και με υψωμένες γροθιές διαδηλώνουν εναντίον της αντιλαϊκής κυβέρνησης Παπανδρέου. (Αχαριστία θα μου πείτε μετά την ψήφιση του λαθρονόμου).

Μια και στη χώρα μας η αποβιομηχάνιση και το πολύ μικρό μέγεθος των μεταποιητικών βιοτεχνιών αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες για τη δημιουργία προλετάριων, η εισαγωγή απελπισμένων ανθρώπων από τρίτες χώρες, φαίνεται ότι αποτελεί μια λύση και για τα κόμματα της λεγόμενης Αριστεράς αλλά και για το μεταπρατικό ελληνικό κεφάλαιο. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι σύγχρονοι Έλληνες κεφαλαιοκράτες έχουν αριστερό παρελθόν. Ας δούμε όμως την άποψη του Μαρξ για την εισαγωγή αλλοδαπών εργατών στην Αγγλία:

Στις 3 Μαΐου 1866, ο Μαρξ έλαβε από την Επιτροπή των Γερμανών  ραφτεργατών του Λονδίνου, υλικό σχετικά με Γερμανούς ειδικευμένους ράφτες που χρησιμοποιούνταν ως απεργοσπάστες από Ολλανδούς και Βρετανούς εργοδότες.

Στις 4 Μαΐου, έγραψε το κομμάτι "Μια Προειδοποίηση" και το έστειλε στον Λήμπκνεχτ, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, για να δημοσιευθεί σε Γερμανικές εφημερίδες:


Μια Προειδοποίηση

 Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν' ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ' αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας.

 

Οι εργοδότες κοίταξαν πώς θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ' το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία.  Πάνω σ' αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε. Αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν' ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ' τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%.

Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ' τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η Πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί.

Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας.

Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ' τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία.

Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν' αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών
Καρλ Μαρξ, Λονδίνο, 4 Μαΐου 1866.

(Το αγγλικό κείμενο έχει δημοσιευτεί εδώ ενώ το ελληνικό έχει δημοσιευτεί  εδώ.)

Αλλά και ο Ένγκελς στη μπροσούρα του «Η κατάσταση της εργατικής τάξης στην Αγγλία», αναφέρει τα εξής σε σχέση με τη μετανάστευση Ιρλανδών εργατών στην Αγγλία:

Έχουμε ήδη αναφερθεί, με άλλες ευκαιρίες, στους Ιρλανδούς που έχουν μεταναστεύσει στην Αγγλία και θα πρέπει τώρα να ερευνήσουμε περισσότερο τις αιτίες και τα αποτελέσματα αυτής της μετανάστευσης.

 

Η ραγδαία επέκταση της αγγλικής βιομηχανίας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εάν η Αγγλία δεν είχε στην διάθεση της, σαν εφεδρεία, τον πολυάριθμο και εξαθλιωμένο πληθυσμό της Ιρλανδίας. Στην πατρίδα τους οι Ιρλανδοί δεν είχαν τίποτα να χάσουν, ενώ στην Αγγλία είχαν πολλά να κερδίσουν. Και απ’ την ώρα που έγινε γνωστό στην Ιρλανδία ότι στη ανατολική ακτή του καναλιού του Αγίου Γεωργίου προσφέρεται σταθερή δουλειά και καλό μεροκάματο για γερά χέρια, χρόνο με το χρόνο το διαβαίνουν στρατιές Ιρλανδών.

Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο έχει ήδη μεταναστεύσει, και συνεχίζουν ακόμα να περνούν κάπου πενήντα χιλιάδες το χρόνο, και σχεδόν όλοι κατευθύνονται στις βιομηχανικές ζώνες, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, συγκροτώντας την πιο παρακατιανή τάξη του πληθυσμού. 120.000 φτωχοί Ιρλανδοί ζουν στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ 40.000, στο Λίβερπουλ 34.000, στο Μπρίστολ 24.000, στην Γλασκόβη 40.000, στο Εδιμβούργο 29.000. Αυτοί οι άνθρωποι, που μεγάλωσαν σχεδόν χωρίς πολιτισμό, εξοικειωμένοι απ’ την νεαρή τους ηλικία σε κάθε είδους στερήσεις, απελέκητοι, αχαλίνωτοι και αδιάφοροι για το μέλλον, φέρνουν όλες τις βάναυσες συνήθειές τους μέσα σε μια τάξη του αγγλικού πληθυσμού που, είναι αλήθεια, λίγο κίνητρο έχει να καλλιεργήσει τη μόρφωση και την ηθική. Ας ακούσουμε τον Τόμας Καρλάιλ πάνω σε αυτό το θέμα:

«Σε όλους τους μεγάλους δρόμους και τις παρόδους σας υποδέχονται πρόσωπα με τα άγρια «μιλεσιανά» (εννοεί κελτικά) χαρακτηριστικά, που σας κοιτάζουν κουτοπόνηρα, παράξενα, ανήσυχα, , μίζερα, και χλευαστικά. Ο Άγγλος αμαξάς, περνώντας με τ’ αμάξι του αστράφτει στον Μιλεσιανό μια καμουτσιά, τον καταριέται με την γλώσσα του και ο Μιλεσιανός προτείνει το καπέλο του για να ζητιανέψει. Αντιπροσωπεύει το χειρότερο κακό που έχει να πολεμήσει αυτή η χώρα. Ντυμένος στα κουρέλια του και γελώντας πρωτόγονα είναι έτοιμος ν’ αναλάβει κάθε δουλειά για την οποία δεν χρειάζεται παρά γερά μπράτσα και ράχη, για ένα μεροκάματο που φτάνει μόνο ν’ αγοράσει πατάτες. Για καρύκευμα του αρκεί μόνο το αλάτι, κοιμάται πανευτυχής στο πρώτο χοιροστάσιο ή σκυλόσπιτο που θα του τύχει, κουρνιάζει σε κάποια αποθηκούλα, και φορά ένα κοστούμι από κουρέλια, που το να το φορέσει κανείς ή να το βγάλει από πάνω του λέγεται ότι είναι μια δύσκολη επιχείρηση, που αναλαμβάνεται μόνο σε γιορτές ή σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Ο Σάξονας, αν δεν μπορεί να δουλέψει μ’ αυτούς τους όρους δε βρίσκει δουλειά. Ο απολίτιστος Ιρλανδός, όχι χάρη στη δύναμή του, αλλά χάρη στο αντίθετο της δύναμης, εκτοπίζει τον ντόπιο Σάξονα και καταλαμβάνει την θέση του. Έτσι συντηρείται στο χάλι του, την αθλιότητα, και τον παραλογισμό του, στην απάτη και τη βία του μεθύστακα, έτοιμη μαγιά ξεπεσμού και αναταραχής. Οποιοσδήποτε με δυσκολία αγωνίζεται να σταθεί κολυμπώντας στην επιφάνεια, μπορεί τώρα να γνωρίσει ένα παράδειγμα πως ο άνθρωπος μπορεί να υπάρξει όχι κολυμπώντας, αλλά βυθισμένος ... Γι’ αυτό οι συνθήκες ζωής στα κατώτερα στρώματα των Άγγλων χειρωνακτών εργατών προσεγγίζουν όλο και περισσότερο σε αυτές των Ιρλανδών, καθώς ανταγωνίζονται μαζί τους σε όλες τις αγορές εργασίας: Έτσι κάθε εργασία, που απαιτεί μόνο δύναμη και ελάχιστη ειδίκευση πρέπει να γίνει, και γίνεται, όχι με το αγγλικό μεροκάματο αλλά με ένα μεροκάματο που ξεπερνά το ιρλανδικό, που το ξεπερνά δηλαδή τόσο όσο χρειάζεται κανείς για να λιμοκτονεί τρώγοντας πατάτες για τριάντα εβδομάδες το χρόνο, μα που κάθε ώρα που περνά, με την άφιξη κάθε νέου ατμόπλοιου, τείνει να εξισωθεί εντελώς».

 

Το αγγλικό κείμενο υπάρχει εδώ και η ελληνική απόδοση του αποσπάσματος εδώ

 

Συνεπώς, όσοι προσπαθούν να αλιεύσουν ψηφοφόρους μέσα στους εξαθλιωμένους παρίες της Αφρικής και της Ασίας, ουσιαστικά ρίχνουν νερό στο μύλο του κεφαλαίου ενάντια στο οποίο υποτίθεται αγωνίζονται. Εκτός και αν επιδιώκουν συνειδητά και αυτοί την εξαθλίωση των Ελλήνων, για να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επανάσταση…

Γιάννης Φαίλτωρ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jk avatar
  jk 23/10/2011 10:42:34

  Έφερες τον Μαρξ και τον Ένγκελς στα δικά σου μέτρα...

  • egersis avatar
   egersis @ jk 23/10/2011 10:55:41

   Μάλλον οι ''κόκκινοι'' έχουν χάσει το μέτρο και τη μπάλα γενικότερα με την υποστήριξη των λαθρομεταναστών.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ jk 23/10/2011 16:59:01

   Δεν σου αρέσει αυτό γιατί σου καταρρίπτει την διεθνιστικη δικαιολογία (μύθο) για το δήθεν ανεκτό της αθρόας εισόδου των μεταναστών στη χώρα. Να καταλάβουμε ότι το μεγάλο κεφάλαιο ευνοεί τη νεοπροσφυγιά. Το χειρότερο για το μεγάλο κεφάλαιο είναι οι μετανάστες να γυρίσουν στις πατρίδες τους γιατί έτσι θα αναγκαστεί να μειώσει έστω τα κέρδη του από τους νεομεσαιωνικούς μισθούς και εργασιακές συνθήκες που επιβάλει σε ολα τα κράτη (και τησ Δύσης) με τους βραχίονές του ένας εκ των οποίων είναι και η λαθρομετανάστευση. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους . Παρά την οποία μονοδιάστατη ιστορικουλιστική θεώρησή του, καλά τα λέει Μαρξ

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 23/10/2011 17:00:30

    ιστορικοϋλιστική

 2. μητσοs avatar
  μητσοs 23/10/2011 11:31:00

  συνεπεστατο ειναι το κκε σε αυτο....
  ναι μεν ΚΑΙ η εισοδοs εξαθλιωμενων μεταναστων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ οπωs η φυση του καπιταλισμου οδηγει σε εξαθλιωση των εργατων ανεξαρτητωs εθνικοτηταs αλλα σαν κομμουνιστικο κομμα ωφειλει να υπερασπιζεται ΟΛΟΥΣ τουs εργατεs ανεξαρτητωs εθνικοτηταs.....
  οπωs υπερασπιζεται τουs εργατεs σε εργοστασια,καραβια,s/m,πολυεθνικεs,ξενοδοχεια ετσι υπερασπιστηκε τουs μεταναστεs εργατεs σε μανωλαδα,ν.μηχανιωνα,κολωνο,καλπακι και αλλου.....
  και επειδη καποιοs θα πεταχτει να πει για 902,τυποεκδοτικη θα προσπαθησω να εξηγησω με ενα καπιταλιστικο παραδειγμα την διαφορα....:
  ενα προιον στον καπιταλισμο αν μπορειs να το βρειs τσαμπα δεν το αγοραζειs σωστα?
  αν ο ριζοσπαστηστηs ηταν ....προιον εγω που τωρα ειμαι ανεργοs οπαδοs του κκε θα μπορουσα να τον διαβαζω τζαμπα στο ιντερνετ...
  αντι αυτου τον αγοραζω καθε μερα ητοι 40 ευρω τον μηνα γιατι δεν ειναι ....προιον αλλα κομματικο μεσο ενημερωσηs.....
  αρα την επιβιωση του δεν την αντιμετωπιζειs με κανονεs αγοραs...
  και επειδη ....μπλεξατε με θεματα που καινε,οποιοs πραγματικα ενδιαφερεται να καταννοησει-ασχετωs αν συμφωνει ΄η διαφωνει-με την λειτουργια του καπιταλισμου αs διαβασει απλα το κεφαλαιο.....
  τραγικα επικαιρο....
  ευχαριστω για την φιλοξενια

 3. Κάποιος avatar
  Κάποιος 23/10/2011 12:26:11

  Πάντα οι παραπομπές στον Μαρξ και στον Ένγκελς είναι χρήσιμες.
  Αναρωτιέμαι όμως που βρίσκεται η αναντιστοιχία των θέσεων του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο θέμα.
  Η θέση του ΚΚΕ είναι σαφής.Παραθέτω αποσπάσματα από ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη συζήτηση στη Βουλή για την ιθαγένεια και τη μεταναστευτική πολιτική.

  "Και βεβαίως ο Μαρξ - όχι μόνο ο Μαρξ - επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Οι μετανάστες εργάτες χρησιμοποιούνται για να πέσει η τιμή της εργατικής δύναμης στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες και μετά συνολικά. Αυτό δεν είναι καινούριο. Αλλά ο Μαρξ είπε και κάτι άλλο, το οποίο επίσης έχει επιβεβαιωθεί. Ποιο είναι αυτό που θα βάλει μαχαίρι σ' αυτή την αντιπαράθεση; Η συνείδηση της ταξικής ενότητας. Η ενιαία ταξική συνείδηση. Ανεξάρτητα το γένος, τη φυλή, τη θρησκεία, το χρώμα. Κι' απ' αυτή την άποψη τοποθετείται το ΚΚΕ.

  Κι εδώ τώρα ακούσαμε τη δηλητηριώδη πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ., και άκρως επικίνδυνη, πρόκειται για δηλητήριο. Αλλά να σας πω την αλήθεια, μισή έκπληξη ένιωσα, δεν μπορώ να πω ότι ήμουν κι εντελώς ανέτοιμη, κι απ' αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς. Εδώ γίνεται άμιλλα. Η ενσωμάτωση στην Ελλάδα πρέπει να βγάλει από πάνω της και τον πολιτισμό. Δεχόμαστε δηλαδή τον πολιτισμό των άλλων, στο βαθμό που δεν αντιστρατεύεται το δικό μας πολιτισμό. Ο λαϊκός πολιτισμός δηλαδή των γειτονικών χωρών και όλου του κόσμου πού αντιστρατεύεται το λαϊκό πολιτισμό της Ελλάδας;

  Δηλαδή ενσωμάτωση σημαίνει αυτός που θα πάρει την ιθαγένεια να ξεχάσει ότι είναι Αλβανός, Πακιστανός; Σοβαρά; Δηλαδή οι Ελληνες όπου έχουν πάρει την ιθαγένεια έχουν ξεχάσει ότι είναι Ελληνες; Αλλά εμείς είμαστε γένος, οι ομογενείς. Και έχουν περισσότερα δικαιώματα οι ομογενείς που λείπουν 50 και 100 χρόνια απ' την Ελλάδα και που είναι παρατρεχάμενοι του Σβατσενέγκερ και του Μπους και του όποιου Μπους, οι οποίοι δεν ξέρουν ελληνικά - ούτε το ψυγείο δεν ξέρουν πώς λέγεται ελληνικά γιατί όταν έφυγαν απ' την Ελλάδα δεν υπήρχαν ψυγεία, και σου λένε πέντε ελληνικές λέξεις και το ψυγείο αμερικάνικα. Δεν τους κατηγορώ τους ανθρώπους καθόλου, όταν πας και ζήσεις 50 χρόνια σε μια χώρα, πρέπει να ενσωματωθείς στη χώρα στην οποία δουλεύεις.

  Κι αυτοί έχουν περισσότερα δικαιώματα απ' αυτούς που αποφάσισαν να ζήσουν στην Ελλάδα μόνιμα, αλλά δεν αποφάσισαν να ξεχάσουν ούτε την εθνική τους ταυτότητα ούτε την πολιτισμική τους ταυτότητα. Βεβαίως δέχονται να είναι Ελληνες πολίτες, αλλά αυτό είναι πρωτοφανές και ξεφεύγει απ' τη ρατσιστική αντίληψη... "

  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/h_omilia_ths_gg_ths_ke_toy_kke_al_paparhga_sth_syzhthsh_sth_boylh_gia_thn_ithageneia_kai_th_metanasteytikh_politikh

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Κάποιος 24/10/2011 12:49:30

   Δεχόμαστε ...Αλέκα μου δηλαδή τον πολιτισμό των άλλων, στο βαθμό που δεν αντιστρατεύεται το δικό μας πολιτισμό, αλλά πιο κάτω μπαίνεις στο ψητό, που δεν είναι άλλο παρά η πολυπολιτισμικότητα.
   Νομίζω πως με τον Καρατζαφέρη πλέετε στο ίδιο καράβι ο ένας στην πρύμνη και ο άλλος στη πλώρη του.
   Είναι απλά μαθηματικά δυστυχώς...
   Η συνεκτικότητα και η συνέχεια ενός πολιτισμού αλλοιώνεται μέσω κοινωνικών ζυμώσεων, όπως αυτές που επιφυλάσσετε όλοι εσείς με ευλογοφανή επιχειρήματα αλλά ξεκάθαρα αποτελέσματα.
   Δηλαδή τι υπονοείτε;
   Ότι σε 10-20 χρόνια από τώρα η ελληνική κουλτούρα θα είναι αυτή που ξέρουμε σήμερα;
   Δεν βλέπετε;
   Δεν έχετε αντίληψη;
   Σε γυάλινο πύργο ζείτε;
   Το έχετε καταλάβει ότι ρίχνετε νερό στον μύλο των όποιων καρατζαφέρηδων εσείς σχολιάζετε ελαφρά τη καρδία;
   Για μένα η ξενοφοβία με την ελληνοφοβία αποτελούν τις δυο διαφορετικές -και αλληλοσυμπληρούμενες όψεις- ενός ίδιου νομίσματος.
   Η εξέλιξη της Θράκης, ακολουθεί την εξέλιξη του κυπριακού και η εξέλιξη αυτών λειτουργεί σαν παρακαταθήκη για την υπόλοιπη επικράτεια, όπου ήδη εγκολπώνεται μια ακραία φονταμενταλιστική θρησκεία στα σπλάχνα της χώρας και αυτό δεν θα έχει γυρισμό.
   Θεωρώ τρομερά υποκριτική τη ρητορική σας και εξαιρετικά επικίνδυνη.
   Προβλέψιμη αλλά καλά στηριγμένη από αυτούς που έχουν τα γένια και τα χτένια.
   Όχι ψευτοφιλανθρωπίες λοιπόν που μας υποτιμούν όλους.
   Οι μετανάστες δεκτοί, άνθρωποι είναι και αυτοί, αλοίμονο, δεκτές και οι πεποιθήσεις τους, αλλά σε ένα καθεστώς ανοχής και όχι υποχωρητικότητας, ενδοτικότητας και περίεργων εμμονών...
   Τα είπα και ξέσπασα!

 4. Απορία avatar
  Απορία 23/10/2011 12:29:51

  Πολύ ωραίο Γιάννη Φαίλτωρ. Έτσι είναι τα πράγματα.

 5. Y. avatar
  Y. 23/10/2011 12:49:59

  Μπράβο Φαΐλτορ για την ανακάλυψη των κειμένων. Τελικά οι μα΄γκες ήταν ένα καλό δίδυμο. 150 χρόνια μετά, και είναι επίκαιροι

 6. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/10/2011 13:33:56

  Επειδή έχω μιλήσει με ασιάτες λαθρομετανάστες, σας πληροφορώ ότι ούτε εξαθλιωμένοι, ούτε απελπισμένοι αισθάνονται. Αυτή τη στιγμή, ο μέσος Πακιστανός
  1. κερδίζει πολύ περισσότερα από έναν Έλληνα με αντίστοιχες δεξιότητες με τη δική του, διότι δεν έχει τις κοινωνικές υποχρεώσεις που έχει ο Ελληνας
  2. ζει πολύ καλύτερα από όσο στην πατρίδα του, καθότι το δυαράκι στο Αιγάλεω που το μοιράζεται με άλλους 3 είναι, όπως και να το κάνουμε, πολύ καλύτερο από την τσίγκινη καλύβα με τα 10 άτομα μέσα, ενίοτε και καμία κατσίκα, και τη βροχή να μπαίνει από παντού.
  Κατά τα άλλα, το άρθρο του Φαίλτωρα είναι πολυ καλό και ξεμπροστιάζει τον εθνομηδενισμό της ακροΑριστεράς, στην οποία υπάγεται φυσικά και το μπολσεβικικό-σταλινικό ΚΚΕ.
  Να το καταλάβουμε: Ψήφος σε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ισοδυναμεί με ψήφο στην πακιστανοποίηση της Ελλάδας, κυριολεκτικά.

  • Y. avatar
   Y. @ ΒΙΣ 23/10/2011 13:38:18

   Δλδ εναλλακτικά, να ψηφίσουν πασόκ?

   • Απορία avatar
    Απορία @ Y. 23/10/2011 13:42:36

    Όχι, να ψηφίσουν ΝΔ.

    • Y. avatar
     Y. @ Απορία 23/10/2011 14:03:11

     ..ε, τότε γιατί δε το γράφει

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΒΙΣ 23/10/2011 13:53:01

   Ακόμα χειρότερα τα λέει "δηλαδή αυτός που θα πάρει την ιθαγένεια να ξεχάσει ότι είναι αλβανός, πακιστανός. Σοβαρά;"...

   Αφού δεν θα ξεχάσει, τι τη θέλει την ξένη ιθαγένεια τότε;

   Είναι και προκλητική προς τους ομογενείς ("παρατρεχάμενους του μπους και του σβαρτσενέγκερ" τους αποκαλεί)

   Και γιατί να αισθάνεται απελπισία ο πακιστανός;
   Απελπισία αισθάνεται για την πατρίδα του κανείς, όχι για οντότητες που του είναι ξένες...

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ αλλενάκι 23/10/2011 14:12:10

    Απελπισία όπως αυτή που αισθάνονται οι "πατριώτες" έλληνες εφοπλιστές;

    "Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" οι εφοπλιστές προχωρούν στη ναυπήγηση 654 πλοίων, ωστόσο προτιμούν κυρίως τη Ν. Κορέα και την Κίνα. Ακολουθούν με μεγάλη διαφορά η Ιαπωνία, η Ινδία και οι Φιλιππίνες.
    Στο εύλογο ερώτημα, και πού βρίσκονται τα ελληνικά ναυπηγεία, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Εντελώς έξω από το παιχνίδι.
    Μόνο ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων ναυπηγείται στη χώρα μας με ότι αυτό σημαίνει για τις θέσεις εργασίας σε περίοδο μάλιστα που η ανεργία αυξάνεται δραματικά."

    Η θέση του ΚΚΕ είναι υπέρ της ταξικής συνείδησης και πάλης.
    Οποιος συμφωνεί με τις θέσεις του το ακολουθεί και το ψηφίζει, όποιος όχι, ακολουθεί την ιδεολογική παράταξη που τον εκφράζει καλύτερα.
    Η ιστορία πάντως έχει δείξει ότι οι κεφαλαιοκράτες σπάνια έχουν εθνική και κοινωνική συνείδηση.
    Κι αν κάποτε υπήρχαν στην Ελλάδα κάποιοι εθνικοί ευεργέτες που συνέβαλλαν είτε από αλτρουιστικούς και ιδεαλιστικούς ,είτε από ιδιοτελείς σκοπούς στο έθνος και στην κοινωνία, σήμερα δεν υπάρχει κανένας.

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 23/10/2011 13:45:34

  Πολύ καλό Γιάννη Φ., όπως και οι διαπιστώσεις της τελευταίας παραγράφου...
  Στο ''να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επανάσταση'' χωράει αρκετή συζήτηση...

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 23/10/2011 13:59:40

  Τα πάθη της “ελληνικής” (ο Θεός να την κάνει…) Αριστεράς:

  * Κοντόφθαλμη, καιροσκοπική ψηφοθηρία
  * Έλλειμμα εθνικής (ελληνικής) συνείδησης – περίσσευμα “διεθνισμού“ - αθεία (για τους Έλληνες, για τις θρησκείες των άλλων δουλάκι...)
  * Πασοκ (αριστερά είναι και αυτό) και η υπόλοιπη αριστερά -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- εκτός από αμερικανολιγούριδες και ευρωλιγούριδες (μέσα έξω από το ευρώ, η γνώμη αλλάζει αναλόγως του μήνα, μονά-ζυγά), αραβοφέρνουν.
  Η βασική αριστερά στην αρχή, προπολεμικά και στον εμφύλιο ρωσόφερνε φυσικά, βουλγαρόφερνε, αλβανόφερνε, γενικά βαλκανιόφερνε, ένα “εκτραπέν” τμήμα της ευρωλιγούρεψε, και τώρα αραβο-αφρικανο-ασιατοφέρνει εξώφθαλμα και επικίνδυνα…

  Είναι πολλοί οι ψήφοι, Άρη… και το προλεταριάτο έτοιμο… και εισαγόμενο.
  Που να τρέχεις να ζυμώνεις τον Έλληνα, δεν ψήθηκε 100 χρόνια σε ποσοστό πάνω από το αρχικό δοτό. ΠΑΜΕΕΕ!!!

 9. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 23/10/2011 14:54:11

  Δε θα ασχοληθώ με τα θεωρητικά των Μαρξ και Μαρξιστών διότι σε τελική ανάλυση όχι μόνο εργαλεία ανάγνωσης αλλά και υποστήριξης του Καπιταλισμού είναι.
  Η φωτογραφία τα λεέι όλα από μόνη της.
  Η προσπάθεια της κοινωνικής νομιμοποίησης των λαθρό και του ισλαμοφασιστικού ορυμαγδού περνάει από την κάθε λογής Αριστερά στο πλαίσιο του τάχα μου διεθνισμού της.
  Πιάσε τ' αυγό και κούρεφτο.

 10. crisis avatar
  crisis 23/10/2011 15:03:49

  για ολα τα προβληματα του πλανητη φταιει η ελλαδα .....

  • Y. avatar
   Y. @ crisis 23/10/2011 18:08:55

   ...από τους εκτός, και η ΝΔ από τους εντός

 11. κανένας avatar
  κανένας 06/06/2012 12:50:43

  Μην ξεχνάμε οτι ο Μαρξ είχε συγγένεια με τους Ρότσιλντ (οικογένεια μεγαλοτραπεζιτών δλδ καπιταλιστές του κερατά που έχει μεγάλη δύναμη ακόμα και σήμερα) και σε ΚΑΝΕΝΑ βιβλίο του δεν τους αναφέρει και δεν τους κατηγορεί
  ενω ήταν οι μεγαλύτεροι καπιταλιστές της ευρώπης εκκείνη την εποχή.
  "Αν ελεγχω τα οικονομικά ενός έθνους δε με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους του" Νέιθαν Ροτσιλντ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.