#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/11/2009 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΚΚΕ βγαίνει ανοιχτά στην κόντρα με … «ΟΠΛΑ»

 Πολλά και διάφορα, άλλα σοβαρά και άλλα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, γράφονται στον σημερινό, κυριακάτικο Τύπο, για την τρομοκρατία και την τελευταία αιματηρή επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγ. Παρασκευής. Κτύπημα, το οποίο ανέλαβε –εφόσον πράγματι αποδειχθεί αυθεντική η προκήρυξή της- μια νεοεμφανιζόμενη ομάδα, η …ΟΠΛΑ (βλέπε Με τσιτάτα του …Ζαχαριάδη (!!!) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση). Πάντως, το σοβαρότερο θέμα από τον σημερινό Τύπο είναι το πρωτοσέλιδο θέμα του Ριζοσπάστη με τίτλο «ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προβοκατόρικη προκήρυξη σχετικά με την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής»  (http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5333218&publDate=31/10/2009).

 Με αυτή την πολύ σκληρή ανακοίνωση το ΚΚΕ βγαίνει ανοιχτά στη ρήξη με τις διάφορες ομάδες, κέντρα και παράκεντρα που, είτε πράγματι είναι τρομοκρατικές οργανώσεις, είτε είναι ταμπέλες που χρησιμοποιούνται από παρακρατικά κέντρα. Στο κείμενο αναφέρεται: «Η «προκήρυξη» αυτών που πλαστογραφούν ονόματα και σύμβολα των λαϊκών αγώνων, όπως το όνομα της ηρωικής αντιστασιακής Ο.Π.Λ.Α., και που δηλώνουν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση του ΚΚΕ ότι αυτές οι ενέργειες είναι έργο σκοτεινών και ύποπτων μηχανισμών. Ότι το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού, λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του. Επιχειρούν να ταυτίσουν την προβοκατόρικη δράση μηχανισμών με το μαζικό λαϊκό επαναστατικό αγώνα που πραγματικά στρέφεται κατά του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος, που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων».

Αναλυτικό θέμα για το κτύπημα και τη θέση του ΚΚΕ έχει ο Ριζοσπάστης στη διεύθυνση http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5333387&publDate=1/11/2009. 

Το ΚΚΕ βγαίνει ανοιχτά στην κόντρα με … «ΟΠΛΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 01/11/2009 18:08:59

  Πάλι το ΚΚΕ θα μας σώσει..ως πατρίδα και κοινωνία...

  πριν βγουν οι διάφοροι περιεργοι στα κανάλια...

  Θα αρχίσει πάλι ο Τσιπρας και οι υπόλοιποι πως είμαστε κατά της βίας των πολέμων make peace not war και άλλα τέτοια...ο αόριστος πασιφισμός...

 2. parsifal avatar
  parsifal 01/11/2009 22:51:33

  Ορθώς το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα ιερά και τα οσια του και η ΟΠΛΑ υπήρξε ενα απο αυτά. Ωστόσο το ερώτημα παραμένει : Εχομε να κάνομε με μια νέα εκδοχή του εξωκοινοβουλευτικού αριστερού χώρου, "μπλανκιστές" σταλινικούς που θεωρούν οτι εφθασε η ωρα του ξεκαθαρίσματος με το ΠΑΣΟΚ - ειδικά του Παπανδρέου ενσαρκούμενο απο τον νέο Χρήστο Λαδά - Χρυσοχοίδη - οπου και πάλι το Κέντρο, οι ελληνες αστοί - η δεξιά δεν είναι αστοι, είναι ενας παλαιολιθικός συρφετός καθυστερημένων , θρησκόληπτων αγροτικών και παρασιτικών στρωμάτων, μαυραγοριτών, δωσιλόγων κλπ - θα αντιπαρατεθούν με το πιό βολονταριστικό και ιστορικά κουφό και τυφλό κομμάτι της αριστεράς ? Υπάρχει ακόμη ενα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που δεν συμβιβάζεται με την συντριβή των ανταρτών στο Γράμμο και το Βίτσι και θέλει 4ο γύρο ? Πιστεύουν οτι μπορεί ννα υπάρξει αυτό σε μια χώρα της ΕΕ τον 21ο αιώνα ?Εάν ολα αυτά φαίνονται υπερβολικά, τότε εκτός απο την εμπλοκή της ψυχιατρικής επιστήμης δεν μένει παρά η εκδοχή του ΚΚΕ, η προβοκάτσια και η "manipulation" απο ξένες υπηρεσίες, οι εγχώριες είναι απολύτως ανίκανες για τέτοιας εμβέλειας παίγνιο...Εδώ κλέβουν οι γύφτοι τα περιπολικά...στην διάρκεια ελέγχου !

 3. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 02/11/2009 00:34:57

  Μια καλή αφορμή για να καταργήσει ο Χ. και τα περιπολικά...

  • Πονοκέφαλος avatar
   Πονοκέφαλος @ καθρέφτης 02/11/2009 01:08:37

   Δεν υπάρχει λόγος να καταργηθουν.

   Όπως τα - κατά Χρυσοχοΐδη - αστυνομικά τμήματα είναι κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών, έτσι και τα περιπολική μπορούν να μετατραπούν σε οχήματα εξυπηρέτησης των πολιτών. Τώρα, μάλιστα, με τις αυξήσεις στα ταξί, είναι καλή ευκαιρία να στηριχθεί έμπρακτα ο σοσιαλισμός (για τον οποίο αγωνίζονται όλοι, όπως είπε παλιότερα ο Παπαντωνίου), με τη δωρεάν πρόσβαση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις αστικές περιπολικές συγκοινωνίες.

   Κάτω τα κλειστά επαγγέλματα!

 4. parsifal avatar
  parsifal 02/11/2009 18:51:58

  @καθρέπτης : η να ξεκινήσει απο το μηδέν : Δεν αφήνομε ανεπιτήρητο το οχημα με τα κλειδιά στον κινητήρα, αλληλοκαλυπτόμεθα σε ορθές γωνίες, ενημερώνομε το Κέντρο οτι διενεργούμε ελεγχο... Α και κάτι αλλο : Αξιοποιούμε την δυνατότητα vehicle locating του ΤΕΤΡΑ, που το πληρώσαμε χρυσό στον κ. Χριστοφοράκο και τους συν αυτώ για να καταντήσει ενα απλό δίκτυο UHF !

 5. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 02/11/2009 18:57:22

  Φυσικά αστειευόμουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.