01/04/2010 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το «Ζειν» του Ελληνισμού απαιτεί Εθνικό Ηγέτη

Την στιγμή που η Ελλάδα χειμάζεται, πάσχει στο πείσμα των οποιωνδήποτε μεγαλόστομων πολιτικών προγραμμάτων και οραμάτων της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή μου έρχονται στο μυαλό μου αυτά που μου έλεγε η αγαπημένη μου καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο για τους πολιτικούς του τόπου μας.

Όταν ο «πολιτικός» βασίζεται στο παρελθόν και αποβλέπει στο παρόν, είναι μικροπολιτικός, αυτό που ανέκαθεν εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε: «Δημαγωγός».

Όταν ο «πολιτικός» βασίζεται στο παρελθόν,  αποβλέπει στο Μέλλον και στοχεύει στο Παρόν, τότε είναι Πολιτικός Ηγέτης.

Όταν ο Πολιτικός, βασίζεται στο παρελθόν, ατενίζει το Μέλλον και διαμορφώνει το παρόν στοχεύοντας στο Μέλλον, τότε, και μόνο τότε, είναι Εθνικός Ηγέτης.

Ο Αντώνης Σαμαράς βασίζεται στο Παρελθόν, ατενίζει το Μέλλον και διαμορφώνει το «Παρόν» στοχεύοντας στο Μέλλον.

Το «ευ Ζειν» των Ελλήνων τώρα ͘η μία επιλογή.

Το «Ζειν» του Ελληνισμού διαχρονικά ͘ η άλλη επιλογή.

Όταν συμβαίνει, να πρέπει να πάρουμε αποφάσεις πάνω στην προτεραιότητα της μιας επιλογής έναντι της άλλης, τότε αυτό που βαρύνει την απόφασή μας είναι το «ζειν» του Ελληνισμού. Τέτοιες επιλογές δεν τις κάνει μια απλά πολιτική συνείδηση αλλά ανήκουν μόνο σε Εθνική Συνείδηση.

«Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων όχι μόνο στη διαχείριση των οικονομικών αλλά και στα θέματα ασφάλειας και άμυνας» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και τόνισε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι αντιαναπτυξιακά και κοινωνικά άδικα υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την υιοθέτηση άλλων μέτρων που θα τραυματίσουν την ψυχολογία της αγοράς και θα δημιουργήσουν πρόσθετα κοινωνικά προβλήματα. Και συνεχίζει…

«Όμως δεν πρόκειται να κλείσω τα μάτια όταν βλέπω τα αδιέξοδα της Κυβέρνησης.

Δεν βοηθάω την Οικονομία έτσι…

Τους ζητώ επίμονα να πάρουν μέτρα-ανάσες, μέτρα τόνωσης. Ώστε να ορθοποδήσει η Οικονομία, για να αντέξει τις αυξημένες ανάγκες.

Ώστε να μην κλατάρει η αγορά.

Ώστε να μη χαθεί μέσα στα χρέη και στη μαυρίλα της αρνητικής ψυχολογίας ο μικρομεσαίος.

Ώστε, έστω και τραυματισμένοι, να περάσουμε τον κάβο…»

Ο κάθε καλόπιστος πολίτης και κάθε πατριώτης δεν μπορεί να διαστρεβλώσει αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση πάνω σε υψίστης σημασίας Εθνικά οικονομικά ζητήματα.

Ούτε είναι δυνατόν να κωφεύει σε αυτές τις Προτάσεις – Θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, πάνω στα Εθνικά Θέματα. Προτάσεις και Θέσεις κρυστάλλινες ͘ καθαρά προϊόντα συνειδήσεως με συγκρότηση δημοκρατική, υπερευαισθήτου στα μηνύματα και τις επιταγές των καιρών και άκρως Ελληνοκεντρικής.

Τα μεγάλα Εθνικά Θέματα θέλουν Εθνική Ομοψυχία. Όχι μικροκομματικούς υπολογισμούς, που, εν κατακλείδι, δρουν ενάντια στο συμφέρον του Ελληνικού Λαού και της Ελληνικής Πατρίδας. Για το λόγο αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς…

* «Βάζει πλάτη» και στηρίζει κάθε σωστή κυβερνητική απόφαση, έστω και καθυστερημένη.

* «Βάζει πλάτη» και υποδεικνύει στην κυβέρνηση μέτρα και ενέργειες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

* «Βάζει πλάτη» και δεν υποκινεί, ούτε υποδαυλίζει κοινωνικές εντάσεις και εκρήξεις.

* «Βάζει πλάτη» και μάχεται στο εξωτερικό για τα συμφέροντα της Ελλάδας και για τη στήριξη της Οικονομίας μας.

Δρομολογητής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 01/04/2010 18:33:20

  Η στάση του αρχηγού της Ν.Δ. απέναντι στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, αναδεικνύουν έναν πρωτόγνωρο Πολιτικό Πολιτισμό.

  Μέχρι τώρα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας, μας είχαν συνηθίσει στην άσκηση στείρας αντιπολίτευσης, τη λεγόμενη και «δομική»! Το «όχι σε όλα» αποτελούσε σχεδόν πάγια πρακτική τους. Γι’ αυτό και κάποιοι, λίγοι θέλω να ελπίζω, τον έχουν ήδη κατηγορήσει για δήθεν σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ! Είναι μια λανθασμένη εκτίμηση που αδικεί κατάφορα τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ασκεί σοβαρότατη αντιπολίτευση στα κυβερνητικά λάθη και παράλληλα καταθέτει προτάσεις ανάσας, με βάση την κοινωνική ευαισθησία και το συμφέρον του τόπου!

  Με τον Αντώνη ανατέλλει μια άλλη πρακτική αντιπολίτευσης, η οποία εκπορεύεται ασφαλώς από τον υγιή πατριωτισμό του! Ξέρει πως αν, σε κρίσιμα για την Πατρίδα ζητήματα, δεν βοηθήσει την κυβέρνηση να πετύχει το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, έχει εμμέσως ενεργήσει και εκείνος εναντίον της. Τα μεγάλα προσωπικά χρέη όταν καταλήγουν να μην μπορείς να τα διαχειριστείς, τότε η υποθηκευμένη σου περιουσία συνήθως χάνεται. Στην παρούσα λοιπόν οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η αδυναμία της διαχείρισης του τεράστιου χρέους, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια και στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Είδαμε εξ άλλου προσφάτως τις ορέξεις της κας Μέρκελ και της «φίλης» χώρας της, όπως είδαμε και τις υποχωρήσεις μας, τόσο στην παραλαβή του προβληματικού υποβρυχίου όσο και στην παραγγελία δύο νέων, εν μέσω μάλιστα μιας τέτοιας οικονομικής κρίσης.

  Με την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, στην αρχηγία της Ν.Δ. θεωρώ πως ξαναγύρισε η άσκηση υπεύθυνης πολιτικής στον τόπο μας! Αργά; Ίσως ναι, ίσως και όχι! Τίποτα όμως δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να ελπίζουμε, πως το «Ζειν» του Ελληνισμού, εκείνος δείχνει να το έχει σε πρώτη προτεραιότητα και να το παλεύει παλικαρίσια!

 2. anonymous avatar
  anonymous 01/04/2010 19:01:34

  http://www.youtube.com/watch?v=fzNBleP9C9U&feature=video_response

 3. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 01/04/2010 21:57:02

  Πολλές φορές το μυαλό,παίζει άσχημα παιχνίδια.Το ίδιο και οι καθρέφτες.Το καταμεσήμερο στην έρημο,βλέπεις την άμμο αυλακωμένη απ'τα χαμσίνια και θαρρείς πως η λίμνη είναι δίπλα σου.Ελα όμως ,που όσο περπατάς,τόσο αυτή απομακρύνεται.Τα χείλη ξεραμένα , το πετσί σταφιδιασμένο και τα πέλματα πυρακτωμένες πληγές.Ζεστός ο αέρας που αναπνέεις,παραλύει ανελέητα κάθε αισθητική απόληξη,στους αεραγωγούς σου. Κι αυτό στο βάθος τί ν'άναι;Μιά συστάδα φοίνικες,μιά ονειροπαρμένη καμήλα ή κάποιος μαρμαρωμένος βεδουίνος;Συνεχίζοντας την βασανιστική σου πορεία, με θλίψη βλέπεις, πως οι σαύρες,τα φίδια και οι ανέραστοι ασπάλακες,τρυπώνουν όπως-όπως στις φωλιές τους. Τα σκελετωμένα όρνεα,πετούν μακρυά σου κι αυτά.Σούρχεται να κλάψεις,μα δεν κυλάει το δάκρυ,έτσι άνυδρος που είσαι.Θέλεις να φωνάξεις,μα η καυτή άμμος,σχηματίζει αλλεπάλληλλα στρώματα στο στόμα σου.Λίγο πρίν αποκάμεις,λίγο πρίν σωριαστείς,βλέπεις ξανά τη λίμνη.'Δίπλα μου είναι' λές 'ένα βήμα μόνο'.Αλλά σ'αυτή τη λίμνη δεν θα φθάσεις ποτέ.Τι κι άν εμφανισθεί μπροστά σου η κοκκινοσκουφίτσα καβάλα στο σβέρκο του Ανταίου,τί κι άν η τόσο απαράμιλλη,όσο και μνημειώδης Ειρήνη Παππά σου γνέψει να πάς κοντά της γιά να σε περάσει απέναντι.Υπολόγιζες στο έλεος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας,αλλά τα βάσανά της ήταν πολλά και σε προσπέρασε κι αυτή.Ούτε που σ'είδε.Η πρώτη σταγόνα της βροχής ή το δάκρυ της Παναγίας,ήταν αυτό που σ'έκανε να καταλάβεις,πως η λίμνη ήταν πολύ πιό κοντά σου απ'όσο νόμιζες;Πως η λίμνη ήταν πάντα μέσα σου;Γι αυτό φίλε μου ξεκίνα και πάλι απ'την αρχή,ξεκίνα απ'την ψυχή σου. Την λίμνη αν θα την βρείς,δεν το γνωρίζω.Το μυστικό,ένας μονάχα το γνωρίζει.Κι αυτός δεν είναι άλλος,απ'αυτόν που είναι πλάι σου.Κι ας μην τον είδες ποτέ.

 4. sim avatar
  sim 01/04/2010 21:58:03

  είναι πλέον ώρα ένα νέο πρόσωπο εκτός πολιτικής να έλθει και να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
  το υπάρχον δυναμικό των πολιτικών σήμερα είναι αδύναμο και η κομματική εξάρτηση δεν επιτρέπει την απαιτούμενη υπέρβαση.
  ο Βγενόπουλος στην συνέντευξη με τον Χατζηνικολάου είπε αλήθειες οι οποίες αντι να προβληθούν ,θάφτηκαν.
  η κυβέρνηση βάζει φόρους ,κόβει μισθούς κλπ εισπρακτικά μέτρα αλλά την ίδια ώρα κλέβει τους πολίτες
  δεν επιστρέφει φόρους και φπα Σε εταιρείες που το δικαιούνται ή τα επιστρέφει άτοκα όταν γουστάρει ή όταν μεσολαβίσει κάποιο λαμόγιο
  το δημόσιο αγοράζει αέρα υλικά και υπηρεσίες και μετά δεν πληρώνει ,ασχέτως που ο δημοσιονομικά αυτό απαγορεύεται.
  η ασυλία των δημόσιων υπαλλήλων που αποφασίζουν για άδειες ,συμβάσεις,αξιολογήσεις ,αναθέσεις τους καθιστά άτρωτους και πλούσιους.......
  μιλάμε για φόρους και όχι για διαφάνεια και σεβασμό των πολιτών
  ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ
  ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
  ΒΓΑΛΤΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
  ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΒΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΔΙΚΕΙ Ή ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
  Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟς ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΎΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΔΟΣΑΝ ΝΕΡΟ ,ΡΕΥΜΑ ΚΛΠ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΟΥΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ..................
  ΘΕΛΕΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.............

 5. vardarskian avatar
  vardarskian 01/04/2010 23:02:11

  "ζην"

 6. MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  MΑΝΩΛΗΣ Μ 02/04/2010 14:02:02

  Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πρώτος μεταπολιτευτικός ηγέτης που εγκαινίασε την εποικοδομιτική αντιπολίτευση χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις. Γι' αυτό τον εμπιστεύτηκε ο λαός το 2004. Ο Αντώνης Σαμαράς, ακολουθεί σε αυτό το σημείο την ίδια ορθή τακτική. Αυτό όμως δεν αναιρεί τη δυνατότητα ριζοσπαστικοποίησης της αντιπολιτευτικής τακτικής. Μια πολύ δυναμική (πρωτόγνωρη για τη ΝΔ) αντιπολίτευση δεν είναι απραίτητο να είναι στείρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.