01/11/2010 11:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ στην υπηρεσία του… Γιάννη Σγουρού

Το ΔΝΤ στην υπηρεσία του… Γιάννη Σγουρού ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν επιθυμεί εκλογές και ότι κινδυνεύει η Τρίτη δόση του δανείου, για ορισμένους εκλήφθηκε ως φρένο του ΔΝΤ στα σενάρια πρόωρωνεκλογών. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση το σκεφτόταν για κάλπες αλλά ήλθε ο Στρος Καν και τους μάζεψε.

Μήπως μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί; Μήπως δηλαδή ο Παπανδρέου πέταξε το σενάριο των πρόωρων εκλογών για να τρέξει ο κόσμος να ψηφίσει όπως θέλει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής προκειμένου να μην κινδυνεύσει το δάνειο; Μήπως πρόκειται  για ξεκάθαρη και προσυμφωνημένη μπλόφα ώστε να δοθεί στην κυβέρνηση πράσινο φως να συνεχίσει το έργο της;

Πιέζει δήθεν το ΔΝΤ να μη γίνουν εκλογές βάζοντας το δικό της δίλημμα. Ή πάτε σε εκλογές και κινδυνεύει το δάνειο, οπότε οι μισθοί, οι συντάξεις κ.λπ. ή ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ που σας έχει βάλει στον ίσιο δρόμο.

Γιατί να πιστέψουμε ότι οι εκβιασμοί Παπανδρέου δεν περνάνε στο εξωτερικό, λίδύσκολο. Πιο εύκολο ήταν να τους ρώτησε αν πρέπει να κάνει τη μπλόφα στο σκληρό πόκερ που παίζεται.

Ετσι το ΔΝΤ με τον τρόπο του βάζει πόδι στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

«Ψηφίστε τους πράσινους υποψηφίους αλλιώς χρεοκοπείτε την άλλη μέρα». Ιδού το νέο δίλημμα. Και ο κόσμος θα είναι εγκλωβισμένος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. koinos_nous avatar
  koinos_nous 01/11/2010 11:23:13

  «Ψηφίστε τους πράσινους υποψηφίους αλλιώς χρεοκοπείτε την άλλη μέρα». Ιδού το νέο δίλημμα.
  Ε και ;
  Εχεσθη η φορβας εν αλωνιω.

 2. bromoskylo avatar
  bromoskylo 01/11/2010 12:25:42

  Kανείς δεν είναι εγκλωβισμένος. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν πρέπει να εκλεγεί κανένας μνημονιακός περιφερειάρχης.

 3. loretta avatar
  loretta 01/11/2010 12:51:08

  αλλη μια φορα επιβεβαιωνετε ο ΣΑΜΑΡΑΣ....!! το ΔΝΤ μας την εριξε την βομβα....!!

  • loretta avatar
   loretta @ loretta 01/11/2010 12:55:32

   το ΔΝΤ ,δηλαδή ο Στρος Καν, προτείνει παράταση της αποπληρωμής των δανείων που θα δώσει στην Ελλάδα, κατά πέντε χρόνια και συγκεκριμένα από τα 3 στα 8 έτη.....!!!

 4. armageddon avatar
  armageddon 01/11/2010 12:53:32

  ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ
  ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ.Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΡΧΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ
  1981 ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΗΝΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΙΣ ΤΟΥ
  ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ....

 5. TASSOS avatar
  TASSOS 01/11/2010 12:56:20

  Κύριοι και κυρίες, η διαχείριση των μαζών είναι εξαιρετικά ντελικάτη επιστήμη. Βασίζεται κυρίως στο ότι ο μέσος πολίτης δεν αντέχει πολλά βάρη σε αυτά που είναι να έρθουν ( ιδίως όταν είναι ήδη τόσο επιβαρυμένος) και λειτουργεί ΠΑΝΤΑ συναισθηματικά. Το βασικότερο συναίσθημα χειραγώγησης είναι ο φόβος. Και είναι σίγουρο ότι οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία παραγωγής φόβου είναι απόλυτοι επαγγελματίες.

 6. zackii avatar
  zackii 01/11/2010 13:54:07

  Κανένα ΔΝΤ δεν είναι στην υπηρεσία κανενός. Εμείς τους καλέσαμε, γνωρίζοντας τι επιβάλλουν στα κράτη που εμπλέκονται. Τώρα τα κανάλια προσπαθούν να ξεχαστεί το ποιός τους κάλεσε, και όλο στρέφεται ενάντια σε τρόικες -απρόσωπα- λες και εισέβαλλαν στη χώρα με το έτσι θέλω.
  Οι Αμερικάνοι έφταιγαν που εισέβαλαν στη Γιουγκοσλαβία η τα Ευρωπαικά τους εξαπτέρυγα που τους κάλεσαν να επέμβουν στο έδαφός τους?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.