#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2013 19:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υποτίμησε τη ζημιά που προκάλεσε η λιτότητα στην ελληνική οικονομία!!!Έγγραφοβόμβα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίος καταφέρεται κατά του ιδίου αλλά και ολόκληρης της τρόικας, αποκαλύπτει το Dow Jones Newswires λέγοντας ότι θα δημοσιευτεί πιθανότατα αύριο στη Wall Street Journal. Η ανάλυση που κάνει το ΔΝΤ έρχεται για δεύτερη φορά να παραδεχθεί ότι όλα όσα έγιναν για την Ελλάδα ήταν λάθος, μετά την παραδοχή που είχε γίνει σχετικά με τους συντελεστές για το χρέος.

Ουσιαστικά στο άρθρο περιγράφονται οι λανθασμένες πολιτικές σχετικά με τη βιωσιμότητα ή όχι του ελληνικού χρέους κι ότι το σχέδιο διάσωσης που επελέγη ήταν τελικά εκτός τόπου και χρόνου κι έβλαψε περισσότερο την Ελλάδα αλλά ωφέλησε την ΕΕ γιατί κέρδισε χρόνο. Είναι μια έκθεση η οποία έρχεται σε συνέχεια της προ ολίγων ημερών παραδοχής της Μέρκελ ότι με τα μνημόνια ουσιαστικά κερδίζεται χρόνος.

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη. Θυσιάστηκε δηλαδή ο ελληνικός λαός για να μην «μολυνθεί» όλη η Ευρώπη.

 

Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους του τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο, καθώς η χώρα δεν ικανοποιούσε τρία από τα τέσσερα κριτήρια του ΔΝΤ για παροχή βοήθειας.

Ο Διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι ήταν περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι έπρεπε για τις προοπτικές ανάκτησης της πρόσβασης της ελληνικής κυβέρνησης στη χρηματοδότηση της αγοράς αλλά και την πολιτική της ικανότητα να εφαρμόσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

Περιγράφεται επίσης η αβεβαιότητα γύρω από την ελληνική διάσωση ως «τόσο σημαντική που το ΔΝΤ αδυνατούσε να εγγυηθεί πως το δημόσιο χρέος ήταν βιώσιμο ως αρκετά πιθανό σενάριο».

Όπως λέει το Ταμείο, η μείωση του φορτίου του χρέους πριν το Μάιο του 2012 ήταν «πολιτικά δύσκολη» λόγω της αντίστασης που προέβαλλαν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, οι τράπεζες των οποίων διακρατούσαν σημαντικό μέρος του ελληνικού χρέους. Οι χώρες αυτές ανησυχούσαν παράλληλα πως το «κούρεμα» του χρέους θα έκανε την Ελλάδα να χαλαρώσει ως προς την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και πίστευαν πως το υψηλό χρέος ήταν ο μοχλός που θα πίεζε την κυβέρνηση να δράσει.

Το ΔΝΤ παραδέχεται επίσης πως η δική του ανάλυση για την μελλοντική εξέλιξη του χρέους ήταν λανθασμένη «κατά ένα μεγάλο βαθμό», καθώς η ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους συμπεριλάμβανε εκτιμήσεις για τα stress tests, οι οποίες αποδείχτηκαν στη συνέχεια επιεικείς σε σχέση με τα πραγματικά αποτελέσματα των τεστ.

Συμπερασματικά, το απόρρητο έγγραφο περιγράφει ένα σχέδιο που έγινε προκειμένου να γλιτώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες που διακρατούσαν ελληνικό χρέος. Μόλις το ξεφορτώθηκαν, αποφάσισε το ΔΝΤ να… ανοίξει το στόμα του και να πει πως ότι έγινε, η σκληρή λιτότητα και το καταδικαστικό για τον ελληνικό λαό πρόγραμμα έγινε προκειμένου να μην πάθουν ζημιά οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κι έχει το θράσος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν να απαιτεί από την Ελλάδα ανήκουστα πράγματα. Μήπως θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτούς τους άθλιους ερασιτέχνες που έπαιξαν με το μέλλον ενός ελληνικού λαού;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 05/06/2013 19:59:23

  Ε, αφού το παραδέχονται, ας μας διαγράψουν τώρα, που χάρη σε μας σώθηκε η Ευρώπη, το υπόλοιπο χρέος σαν ελάχιστη αποζημίωση για τις θυσίες μας . Άλλωστε τα 2/3 περίπου του χρέους δημιουργήθηκαν απο περιπτώσεις Τσοχατζόπουλου, Χριστοφοράκου, Μαντέλη, Τσουκάτου κλπ, εν αγνοία του λαού, ακόμα και των συνδαιτημόνων του Πάγκαλου...Εικονικό χρήμα είναι. Δεν δημιουργήθηκε με ιδρώτα...

 2. euagelos avatar
  euagelos 05/06/2013 20:06:08

  Αφήστε τους να λυσσάνε. Μην τους δίνετε σημασία, από τη ζήλια τους τα λένε. Όπου πάει το ΔΝΤ αφήνει καμμένη γη. Ξεπουλιούνται τα πάντα και οι λαοί εξαθλιώνονται. Αυτά οι Έλληνες πολιτικοί τα ξέραν και τους ξεγέλασαν. Γι' αυτό εμείς πάμε για success story και αυτοί μιλάν για δήθεν "λάθος".

 3. dioklis avatar
  dioklis 05/06/2013 20:15:24

  Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε , τόσα σχόλια γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί αυτού . Τώρα που έχουμε και επίσημη παραδοχή τι πράττουμε ως κοινωνία με τους εκπροσώπους που εκλέξαμε ? Νομίζω ότι με την πλάτη στον τοίχο τίποτα δεν αποκλείεται!

 4. Nick avatar
  Nick 05/06/2013 20:18:51

  Εύχομαι να καταρρεύσει η Deutsche Bank με τα τρισ. παραγώγων σαν προεκλογικό δώρο στη Μέρκελ!

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 05/06/2013 20:43:23

  Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι λένε. Άραγε, πότε θα παραδεχτούν την ζημιά που κάνουν στην ελληνική οικονομία όταν λένε και ξαναλένε ότι το ελληνικό χρέος "δεν είναι βιώσιμο" και επαναφέρουν συνεχώς - λες και μας έχουν συμπαθήσει - το ζήτημα του "κουρέματος" του χρέους μας; Η ζημιά που κάνουν λέγοντας ότι το χρέος δεν είναι δήθεν βιώσιμο είναι απείρως μεγαλύτερη από το όποιο όφελος θα μπορούσε μελλοντικά να φέρει ένα "κούρεμα".

  Αν έκανε ζημιά η υπερβολική λιτότητα και το ΕΝΝΟΟΥΝ αυτό που λένε, γιατί τώρα δεν δέχεται η Λαγκάρντη την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση; Κόντεψαν να δολοφονήσουν έναν ολόκληρο λαό, ένα ιστορικό έθνος, αν τα καταφέραμε (μέχρι στιγμής) είναι χάρη σε πολύ συγκεκριμένες ιδιαιτερότητές μας. Και τώρα αυτοί δεν θέλουν να δοθεί ούτε η πιο παραμικρή βοήθεια σε έναν ζωτικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας;

  Ας αναγνωρίσουν το λάθος τους και να τους πιστέψουμε. Αλλιώς, "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 05/06/2013 20:43:56

  Συγγνώμη, εννοούσα "να αναγνωρίσουν έμπρακτα το λάθος τους". Ξέχασα το "έμπρακτα".

  • katerina avatar
   katerina @ Διογένης 06/06/2013 19:46:59

   Ναι, Θα το αναγνωρίσουν το ίδιο έμπρακτα όσο και οι δικοί μας φωστήρες αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Θυμήσου: με πρόσφατο νόμο δεν έχουν ευθύνη οι τραπεζίτες για το "λάθος" της έγκρισης θαλασσοδανείων προς κόμματα. Με παλαιότερο νόμο δεν έχουν ευθύνη οι υπουργοί για τα λάθη τους. Διογένη, βγες λίγο από το πιθάρι σου και δες τη μεγάλη εικόνα. Δεν πρόκειται ποτέ να σε προστατέψουν από απατεωνιές οι πρώτοι διδάξαντες.

 7. sceptic avatar
  sceptic 05/06/2013 21:31:54

  Εχει γεμίσει με αλεξιπτωτιστές η Ελλάδα , που πέφτουν από τα σύννεφα συνεχώς με αυτά που ανακαλύπτουν οψίμως...

 8. NEKK avatar
  NEKK 05/06/2013 21:53:06

  "Ελληνες, συγγνωμη για το λαθος, αλλα...καλα τα πατε! Αν και καταστραφηκατε, συνεχιστε ετσι! - Πουληστε τα ομως ολα γρηγορα, για να μπορειτε να δανειζεστε ελευθερα απο τις αγορες!"

 9. fe avatar
  fe 05/06/2013 22:13:27

  Σεισαχθεια φωναζαν οι λαικιστες το 2010 και εβγαζαν σπυρια οι πρετεντερηδες και οι μπαμπηδες.Τελος παντων αυτα ειναι γνωστα για αυτους που δεν ενημερωνονται απο τα γνωστα γκεσεμια.Το θεμα ειναι γιατι βγαζει το ΔΝΤ την "απορρητη" εκθεση την δεδομενη στιγμη.Για να ενημερωσει τον ελληνικο λαο; χαχαχχαχ καρφακι δεν του καιγεται.Ο στοχος ειναι η θεια στο βερολινο που εχει και κατι καλπες σε τρει μηνες.Λεει λοιπον στους γερμανους φορολογουμενους οτι αγορασατε χρεος απο μια χωρα που ποτε δεν θα μπορεσει να σας το δωσει πισω...το μονο που κανατε ειναι να σωσετε τις τραπεζες.Ο πολεμος αμερικης-γερμανιας ειναι σε εξελιξη.Η καρεκλα της θειας τριζει και μαζι μαυτην πολλες ευρωπαικες καρεκλες.

  • Αθώρ avatar
   Αθώρ @ fe 06/06/2013 07:30:32

   Πάντα κακοπροαίρετος και απαισιόδοξος εσείς πια!!! Οι άνθρωποι απλά ήταν απρόσεκτοι και τους ...παράπεσε το απόρρητο έγγραφο. Όσο για το ''τρίξιμο'' της καρέκλας, αυτό δεν είναι τρίξιμο! Μοιάζει με ουράνια ψαλμωδία. :-)

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ fe 06/06/2013 09:05:31

   Μακάρι να έτριζε η Καρεκλα τις, δεν φαίνεται πουθενά δυστυχώς. Η Αντιπολίτευση είναι χιλιόμετρα πίσω...

   • fe avatar
    fe @ Ιωάννης Ζέρβας 06/06/2013 17:30:38

    Και ομως τριζει.Η τελευταια δημοσκοπηση εχει μερκελ 39 vs spd+πρασινοι 42.
    Θα μου πεις τι διαφορετικο περιμενεις απο τον σημιτη της γερμανιας και τους ετσι και γκιουβετσι πρασινους.Σωστη ερωτηση και γω μικρο καλαθι κραταω.Αλλα θα ειναι μια μικρη νικη για ολους μας.Θα δουμε......

 10. ιάκωβος avatar
  ιάκωβος 05/06/2013 22:38:18

  Ωραία να την επισυνάψει την "απόρρητη" ο Σαμαράς στο Φεκ που θα μειώνει το ΦΠΑ στην εστίαση και την Φορολογία γενικότερα...

  • daresome avatar
   daresome @ ιάκωβος 05/06/2013 23:05:19

   Τι θα μειώσει ? Ναι ναι, γι΄αυτό όλο συνεδριάζουν τα επιτελεία για να σχεδιάζουν νέους φόρους ή τους παλιούς σε ... νέες βάσεις !!

 11. mara M. avatar
  mara M. 05/06/2013 22:49:31

  Βρήκαν και τα έκαναν. Πόσο καιρό λέμε κάποιοι εδώ μέσα ότι όλα γίνονται για να σωθούν οι τράπεζες κι οι τραπεζίτες. Να δω σε πόσα ακόμα θα δικαιωθούμε.

 12. Zame avatar
  Zame 05/06/2013 22:52:33

  Oσοι έπαιζαν μικροί βόλους θα θυμούνται το
  απ'τ'ολας & σκουντήματα στην πιθαμή σου..
  & 'καθάρισαν.. ?
  πάνε για το νέο παιχνίδι.. ?

  Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία)
  *Δηλαδη όπως λέμε η απόλυτη έντεχνη αναντιστοιχία της επιβληθείσας αθλιότητας.. προς όφελος της κερδοσκοπίας ?

  ενώ παράλληλα
  (Θυσιάστηκε δηλαδή ο ελληνικός λαός για να μην «μολυνθεί» όλη η Ευρώπη) *θεμελιώθηκαν αξιώσεις αποζημιώσεων & αποκατάστασης..
  της ανήκεστης βλάβης..?

  & το οτι το ΔΝΤ παραδέχεται ότι παρέβη τους ίδιους του τους κανόνες για να κάνει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας να φαίνεται βιώσιμο..!
  *δεν το κάνει λιγότερο ΕΝΟΧΟ πού ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ περαιτέρω
  από την -μελλοντική εξέλιξη του χρέους που ήταν λανθασμένη
  «κατά ένα μεγάλο βαθμό»

 13. mara M. avatar
  mara M. 05/06/2013 23:17:17

  Λέει κι άλλα η εκθεση του ΔΝΤ, ότι τα βάρη του μνημονίου μοιράστηκαν δυσανάλογα στην κοινωνία με τους αδύναμους να πληρώνουν τη νύφη και ότι ιστορικά δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο μέγεθος περικοπών και φορολογικών αυξήσεων.
  Τώρα που υπάρχει κι η δική τους παραδοχή ποιος θα πληρώσει για την καταστροφή αυτής της χώρας που συντελέστηκε με εντολές Γερμανίας και κομισιον απο υπάκουους εντολοδόχους;

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 05/06/2013 23:27:40

  «Χλιδάτο πάρτι στο ΔΝΤ»
  http://www.antinews.gr/2012/12/19/196336/

 15. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/06/2013 01:03:22

  Θέλουν νά κόψουν τό χαράτσι καί ἔπρεπε κάπως νά τό δικαιολογήσουν...
  Ἄς ἔχουν τό κρίμα στό λαιμό τους ὅλων αὐτῶν πού αὐτοκτόνησαν ἐξαιτίας τῶν ''λαθῶν τους''...

 16. drider avatar
  drider 06/06/2013 01:06:03

  Για να μην περιμένετε την αυριανή WSJ
  h**p://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2013/cr13156.pdf

 17. kostas.k avatar
  kostas.k 06/06/2013 01:27:18

  κι αναρωτιόμουν αν αυτό το αποκαλυπτικό 'στριπτίζ' θα κατέληγε σε πάρτυ με ..ζα ή σε τίποτα έκτροπα...

 18. δημης avatar
  δημης 06/06/2013 01:35:50

  "Κι έχει το θράσος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν να απαιτεί από την Ελλάδα ανήκουστα πράγματα. Μήπως θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει απέναντι σ’ αυτούς τους άθλιους ερασιτέχνες που έπαιξαν με το μέλλον ενός ελληνικού λαού;"...
  Καλά να το ξανασκεφτούμε λίγο καλύτερα τον τρόπο και χρόνο "αντίδρασης"...
  μας βλέπω μα το που θα υπάρξει υποψία σκέψης για αντίδραση με καμιά χούντα μεσανατολικού τύπου...

 19. Απλός χαζός αστός avatar
  Απλός χαζός αστός 06/06/2013 02:02:17

  Και με το success story τι γίνεται ρε παιδιά?

 20. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 06/06/2013 02:20:38

  Μου θυμίζει το εξής: Να σε πιάσω από τους γιακάδες, να σου ρίξω ένα μπερντάκι περιποιημένο και μετά να έρχομαι κάθε 2 ημέρες να σε δέρνω. Αφού σε δείρω κανά δυό χρόνια μ' αυτό το ρυθμό και δεν σου έχει μείνει κόκκαλο άσπαστο επάνω σου, να σου πω "Κοίτα παληκάρι! Λάθος! Εγώ νόμιζα ότι με το ξύλο θα έφτιαχνες κορμί. Λάθος ανάλυση"! Κι αφού το παραδεχτώ ότι έκανα λάθος, να συνεχίσω το ξύλο (μιας και το συνήθισες)...

 21. Αθώρ avatar
  Αθώρ 06/06/2013 07:16:23

  Με τόσα ''λάθη'', με τόσα αισχρά ψέματα κι εκβιασμούς, με τόσες τρικλοποδιές, με τόσους λυσσασμένους τοκογλύφους να μας πετσοκόβουν στο βωμό της αισχροκέρδειάς τους, ΕΜΕΙΣ, καταφέραμε χωρίς καμιάν αντίσταση, χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς κανένα πρόγραμμα, απλά εκτελώντας τις ΛΑΘΟΣ εντολές, να μεγαλουργήσουμε!!!! Ε, αυτό δεν είναι από μόνο του ένα ΘΑΥΜΑ; Το δηλητήριο τελικά, για μας απεδείχθη ελιξίριο. Φανταστείτε να ήτανε σωστές κι οι οδηγίες! Πλανητάρχες θα ήμασταν σήμερα!! Γι αυτό αδέλφια, μην τους λαμβάνετε στα σοβαρά υπ΄όψη σας τους πονηρούς τους ΔουΝουΤάδες. Να σας ...μπερδέψουν πάλι προσπαθούν. Εσείς, συνεχίστε απτόητοι ότι κι αν λένε, στο δρόμο που χαράξατε μαζί τους. Με συνέπεια, με υποταγή, μ΄ερμητικά κλειστά τα μάτια και το στόμα, μέχρι να γράψουμε και τους 120 τόμους της ιστορικής μας επιτυχίας. Εξάλλου μας το είπε καθαρά ο ποιητής : ''Το κατά λάθος λάθος, μπορεί να σε οδηγήσει και σ΄άλλα επόμενα, ΔΕΝ σε επαναφέρει όμως ποτέ στο σωστό. - Ο.Ε ''
  Α, και τώρα που θα βάλουν στο τραπέζι οι φίλοι-τοκογλύφοι-εταίροι-το τρίτο το μνημόνιο το.....σωστό, που θα....πετύχει, μην τυχόν διεκδικήσετε τίποτε και μετανοιώσουν, μας βγάλουν απ΄το ευρώ και καταστραφούμε; Ξέρετε. Σαν χθές, σαν προχθές, όπως πάντα. Χωρίς αντίσταση. Ναι σε όλα.

  • Aρχιμήδης avatar
   Aρχιμήδης @ Αθώρ 06/06/2013 09:26:56

   Ετσι είναι δυστυχώς αγαπητή μου Αθώρ.
   Απο τους Τσολάκογλου τι αντίσταση να περιμένεις?
   Αλλωστε αυτοί όταν τρώνε δεν μιλάνε...

  • Rainbow avatar
   Rainbow @ Αθώρ 06/06/2013 15:32:59

   Ετσι ακριβώς,ναι σε ολα.Και ας διαλύεται μια χώρα ολοσχερώς και με μη αναστρέψιμες συνέπειες.Οι τράπεζες και οι Μπάμπηδες να είναι καλά.......

 22. Αθώρ avatar
  Αθώρ 06/06/2013 07:22:48

  Σίγουρα θα έχουν εφιάλτες τη νύχτα. Όλοι οι σαν αυτούς, έχουν αφυπνισμένη συνείδηση που τους ελέγχει.... Βέβαιααααα!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Αθώρ 06/06/2013 07:58:40

   Ὄοοχι τή νύχτα,τήν ἡμέρα νά τούς ἔχουν,ὁλοζώντανους!
   Τήν καλημέρα μου.

   • Αθώρ avatar
    Αθώρ @ Κυθήριος 06/06/2013 08:15:05

    Καλή σας ημέρα αγαπητέ μου Κυθήριε.
    Αυτοί είναι ζόμπι. Δεν έχουν ψυχή κι έτσι δεν υποφέρουν από τίποτε.

 23. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/06/2013 09:09:09

  Μετά από αυτά, έχω δύο παρατηρήσεις να κάνω:
  1. Τα νεοφιλ παπαγαλάκια (με τον Σκάι σε πρώτη θέση) διατείνονταν περίπου ότι το πρόγραμμα ήταν κάτι σαν θέσφατο, μονόδρομος, κλπ. Εδώ το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η συνταγή ήταν σε μεγάλο βαθμό, ίσως και εσκεμμένα, μη κατάλληλη για την ασθένεια.
  2. Πόσο αξιόπιστες είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στην επιστήμη της οικονομίας;

 24. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 06/06/2013 09:21:25

  Λύσσαξε ο Μπαρμπα Σαμ και αφού τα ντόπια τσιράκια του αποδεικνύονται κατώτεροι του μισθού τους, αφού οι παγκόσμιοι οικονομικοί φωστήρες τύπου Κρούγκμαν, Ρουμπινί, Μπαρουφάκη και Λαπαβίτσα έβαλαν την ουρά στα σκέλια, είπε να βάλει μπρός τα μεγάλα μέσα. Άκουσον άκουσον: Αυστηρά εμπιστευτικό(;) έγγραφο του Δ.Ν.Τ δημοσιοποιεί η αμερικάνικη φυλλάδα!!! Παραδέχεται το Δ.Ν.Τ το λάθος του!!! Έμμεσα όμως καρφώνει την ευρωζώνη και δη τη Γερμανία με την οποία και ασφαλώς είναι η κόντρα. Λες να ξανακάνει το λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ και να χρησιμοποιήσει τα καρφιά των αμερικάνων ως επιχείρημα εσωτερικής κατανάλωσης; Εάν το κάνει θα κατρακυλήσει στο 15% στην επόμενη δημοσκόπηση.

  • euagelos avatar
   euagelos @ MantisKalhas 06/06/2013 10:49:57

   Ε, μα είναι φανερό ότι θέλουν να εκτροχιάσουν το σαξσές στόρυ.

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 06/06/2013 10:53:15

   ....Βρε λές; Aν κάνει τέτοιο λάθος, πράγματι στο 35% θα πάει Ο Δημήτρης Πιατάς και η Χρυσή Αυγή του.

  • Φαύλος Ενάρετος avatar
   Φαύλος Ενάρετος @ MantisKalhas 06/06/2013 10:58:19

   ....Βρε λές; Aν κάνει τέτοιο λάθος, πράγματι στο 35% θα πάει Ο Δημήτρης Πιατάς και η Χρυσή Αυγή του. Μιλάμε για θρίαμβο!

 25. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 06/06/2013 09:42:03

  Κάλχα δεν μας τα λες καλά...15% δεν πέφτει ότι και να κάνει. Κοίτα γύρω σου και άσε τις προφητείες. Αν εκμεταλλευτούν σωστά αυτή τη βόμβα που έσκασε από το ΔΝΤ, άνοδο θα έχουν, όχι πτώση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αθωος Περαστικος 06/06/2013 18:41:02

   Ανοδό λόγω του ότι θα τους πιστέψει ποιος; Ούτε οι του σύριζα δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα πλέον...

 26. Α avatar
  Α 06/06/2013 10:30:58

  Παιχνίδια στου κασσίδη το κεφάλι!
  Ο κασσίδης είναι η Ελλάδα, όλοι εμείς.
  Τι περιμένουν από μας μετά την δημοσιοποίηση του εγγράφου;
  Να πουμε ΑΙΣΧΟΣ και να βγούμε στους δρόμους; Να στραφούμε εναντίον της Γερμανίας που έχει εκλογές ; Μήπως να βγούμε από το μνημόνιο μόνοι μας; Μήπως τελικά βρε παιδιά να βγούμε και από το ευρώ ; Στο φινάλε δεν διαλάμε και την ΕΕ;

  Η γνώμη μου είναι να πούμε εντάξει κάνατε λάθος, διορθώστε το, τώρα, άμεσα χωρίς περιστροφές.

  • euagelos avatar
   euagelos @ Α 06/06/2013 11:03:40

   Ο κασσίδης να μάθει να προσέχει τις παρέες του, να μη χάφτει ότι του πασάρει ο κάθε απατεώνας και να αρχίσει να διαφεντεύει το σπίτι του. Αλλιώς θα βρεθεί νηστικός στο δρόμο .

   • Α avatar
    Α @ euagelos 06/06/2013 14:34:53

    ποιες παρέες είναι καλές; να τις προτιμήσουμε.

    • euagelos avatar
     euagelos @ Α 06/06/2013 17:18:38

     Δεν υπάρχουν καλές και κακές. Απλά να τις προσέχει. Δε χρειάζεται να τις δίνει τα κλειδιά του σπιτιού όσο καλές και να φαίνονται, όσα δώρα κι αν τάζουν.

 27. Φαύλος Ενάρετος avatar
  Φαύλος Ενάρετος 06/06/2013 11:01:03

  @ Κάλχας : ....Βρε λές; Aν κάνει τέτοιο λάθος, πράγματι στο 35% θα πάει Ο Δημήτρης Πιατάς και η Χρυσή Αυγή του.

 28. leak avatar
  leak 06/06/2013 11:35:33

  Ελα μωρέ, για ένα λαθάκι τύπωσαν ολόκληρη έκθεση...

 29. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 06/06/2013 11:46:00

  Παραδεχεται , ξεπαραδεχεται , ετοιμαζονται σιγα σιγα οι κατασχεσεις στις περιουσιες των Ελληνων που με ευθυνη δικη του εφθασαν εδω που εφθασαν .
  Να χαιρεστε την "δημοκρατια" και την "αναπτυξη" σας .

 30. αναξιμανδρος avatar
  αναξιμανδρος 06/06/2013 12:24:34

  τετοια λεει το δντ και θα φτασει τη χρυση αυγη στο 30%...

 31. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 06/06/2013 12:29:15

  Καλά νέα!
  Προετοιμάζουν το νέο κούρεμα.

  • drider avatar
   drider @ Φυγόκεντρος 06/06/2013 17:10:51

   Κακά νέα... Αφενός παραδέχονται ότι θα ήταν καλύτερα για την χώρα να γινόταν το κούρεμα στην αρχή του προγράμματος (Μάιος 2010) αφετέρου τα ρίχνουν στους Ευρωπαίους (και κυρίως στους Γερμανούς) ότι αρνούμενοι αρχικά αυτή την επιλογή, για να σώσουν τις τράπεζες τους, δώσανε χρόνο στους ιδιώτες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά ομόλογα και κατά συνέπεια να φορτωθούν τα αντίστοιχα κόστη διάσωσης ο επίσημος τομέας και οι Ευρωπαίοι πολίτες.

   Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για εμάς; Με δεδομένο ότι μας έχουν "γραμμένους" και το ΔΝΤ αλλά και οι Ευρωπαίοι (νοιάζονται φαίνεται μόνο για τους πλούσιους στην Ελλάδα) και με 2ο δεδομένο το προηγούμενο της Κύπρου, τότε μπορώ με αρκετή ασφάλεια να υποθέσω ότι το "κούρεμα" των δανείων του προγράμματος (όποτε αυτό θα γίνει) θα συνοδεύεται και από αντίστοιχο κούρεμα των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών.

   • Φυγόκεντρος avatar
    Φυγόκεντρος @ drider 06/06/2013 17:51:15

    Μπα, δεν νομίζω! Αυτό θα είναι ένα κούρεμα ...συγνώμης! Δεν υπάρχουν πιά στο κάδρο οι τεμπέληδες Έλληνες που πρέπει να τιμωρηθούν.

 32. cp avatar
  cp 06/06/2013 12:44:23

  Λάθος κάνετε όλοι!
  Η μικρή Ελλάδα κατάφερε για μια ακόμα φορά να βάλει τα γυαλιά σε όλη την οικουμένη και να ζει σήμερα ένα πρωτόγνωρο και μεγαλειώδες οικονομικό θαύμα.
  Οι Έλληνες απέδειξαν πως, ακόμα και με λάθος συνταγή, μπορούν να φτιάξουν το τέλειο φαγητό.

 33. theo1611 avatar
  theo1611 06/06/2013 17:15:15

  Το ΔΝΤ παραδέχεται ότι παραβίασε τους κανόνες του γιατί θεώρησε ότι με βάση τη στάση της ΕΕ και της ΕΚΤ υπήρχε κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας από default της Ελλάδας.

  Το ΔΝΤ επίσης λέει ότι τα μέτρα που έλαβε η overregulated Ελλάδα (ως σοβιετία θα προσέθετα) εξαντλούνται. Πρέπει να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές άμεσα για να καλύψει το χαμένο χρόνο, αν και αναγνωρίζει ότι είχε υποεκτιμήσει την ισχύ των λίγων κατεστημένων συμφερόντων της χώρας στο να τις τραινάρουν, ή να τις ακυρώσουν ή να επιχειρήσουν να επωφεληθούν ακόμα περισσότερο κατά την κρίση, ώστε να εξέλθουν όχι μόνον αλώβητα αλλά και ενισχυμένα.

  ΥΓ: Μία άλλη ανάγνωση με το ποτήρι μιοσογεμάτο αντί μισοάδειο για το τι μάλλον πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα, σύμφωνα με το ΔΝΤ! Εμείς βέβαια στοχοποιούμε το ΔΝΤ γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να είχαμε κάνει (τα μη σοβιετικά θα προσέθετα) και μάλλον θα υποχρεωθούμε να κάνουμε άμεσα, εκτός και αν καταφέρουμε πάλι να τα μπαλαμουτιάσουμε προσωρινά με την ΕΕ, ώστε στο τέλος να οδηγηθούμε αυτοβούλως στην έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ (τώρα μάλιστα που όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ η ΕΕ δεν διατρέχει τους κινδύνους και τις χασούρες που διέτρεχε όταν όλα ξεκίνησαν!!!)

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ theo1611 06/06/2013 19:57:28

   Πού στηρίζετε την πρόβλεψή σας για έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.; Από την ευρωζώνη το κατανοώ, αλλά από την Ε.Ε. γιατί; Σε τι θα αποσκοπούσε, ποιο το όφελος για τη χώρα ή για την Ε.Ε.;

 34. miden_agan avatar
  miden_agan 06/06/2013 19:38:11

  Για άλλη μια φορά σχολιάζουμε κάτι που δεν έχουμε διαβάσει. Ο drider παραπάνω έβαλε το link για το έγγραφο του ΔΝΤ.

  Ακόμη και από το executive summary προκύπτει ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά παραβίασε τους κανόνες του για να ΄βοηθήσει τη χώρα δεδομένου ότι αποτελούσε συστημικό κίνδυνο. Δηλαδή κανονικά θα έπρεπε να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε.

  Για άλλη μια φορά αντί να κάνουμε κάτι ως κράτος και λαός προκειμένου να σταματήσουμε να παράγουμε ελλείματα ψάχνουμε κάπου να ρίξουμε το ανάθεμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.