#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ καταργεί το μονοπώλιο της ΔΕΗ και το δίνει στους ... ιδιώτεςΉρθαν να μας πάρουν και τα… σώβρακα οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και θα το κάνουν θέλουμε δε θέλουμε. Πέρα από τα μέτρα που επέβαλαν και αυτά που έρχονται, θέτουν μια σειρά από θέματα τα οποία είναι αδύνατο να μην υποκύψει η κυβέρνηση διότι το Ταμείο απειλεί ότι δεν θα δώσει τα υπόλοιπα χρήματα του δανείου.

Μια από τις απαιτήσεις της είναι και η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με ουσιαστικό τερματισμό του μονοπωλίου της ΔΕΗ. Όχι ότι είμαστε τρελά ευχαριστημένοι από τη ΔΕΗ, αλλά το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι ζητούν να σπάσει η εταιρεία στα δύο, στα δίκτυα και τη διαχείρισή τους και στις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας.

Στόχος, δήθεν των τεχνοκρατών είναι να αναπτυχθεί ο υγιής ανταγωνισμός μέσω της απελευθέρωσης.

Κρυφή επιδίωξη, όμως, είναι να μπουν ιδιώτες στην ενέργεια, αρκετοί ευρωπαίοι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Με τη βοήθεια… προθύμων από την Ελλάδα ετοιμάζονται για το μεγάλο φαγοπότι. Άλλωστε, Μυτιληναίος, Μπόμπολας, Περιστέρης, Ιωάννου και πολλοί άλλοι έχουν ήδη πάρει θέση στον ενεργειακό στίβο.

Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλώς παρίσταται, άλλωστε ΔΝΤ παρόντος πάσα αρχή παυσάτω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 20/05/2010 09:14:12

  Νομίζω ότι το παρακάτω άρθρο τα λέει όλα:

  ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

  «...Αν προς στιγμήν δεχτούμε χάριν συζητήσεως το παραμύθι ότι τα μέτρα του ΔΝΤ και της Ε.Ε. επιβλήθηκαν ως τιμωρία κατά των Ελλήνων επειδή ο Καραμανλής είπε ψέματα για το πραγματικό ύψος του ελλείμματος, γιατί πρέπει να κοπεί τώρα το επίδομα παιδιού που έδινε εφάπαξ για κάθε νεογέννητο η ισπανική κυβέρνηση;

  Γιατί πρέπει τώρα να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση στη Γερμανία; Γιατί πρέπει να παγώσουν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία και στην Πορτογαλία; Ολα αυτά τα προκάλεσαν οι στατιστικές λαθροχειρίες του Καραμανλή;

  Οχι βέβαια! Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Πενήντα χρόνια ολόκληρα υπάρχει το κράτος πρόνοιας στην Ευρώπη, τώρα τους ήρθε να το αμφισβητήσουν; Γιατί; Το άντεχε η κατά πολύ φτωχότερη Ευρώπη του 1960, του 1970, του 1980, και δεν αντέχει το κόστος του η ζάπλουτη Ευρώπη του 2010; Ποιος κοροϊδεύει ποιον σε αυτή την ιστορία;

  Υπάρχει ένα ακόμη κρισιμότατο ζήτημα που δεν θίγει κανείς: Τι συνέβη και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (και στις ΗΠΑ) το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε δέκα και είκοσι εκατοστιαίες μονάδες ή και περισσότερο μέσα στα μόλις δύο τελευταία χρόνια;

  Σε καμία απολύτως χώρα της Ευρωζώνης δεν δόθηκε η ελάχιστη πρόσθετη κοινωνική παροχή στους εργαζόμενους ή στους συνταξιούχους αυτή τη διετία. Πουθενά δεν δόθηκαν σημαντικές ή έστω αξιόλογες αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και στις συντάξεις. Πού πήγαν λοιπόν τα λεφτά και αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε βαθμό που να πρέπει οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. να κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να μπορέσουν υποτίθεται να το εξυπηρετήσουν;

  Η απάντηση είναι απλή: τα λεφτά πήγαν στους απατεώνες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι οποίοι αφού διασώθηκαν με κρατικά χρήματα, τώρα απειλούν τα... κράτη με χρεοκοπία και "γδέρνουν" τους λαούς της Ευρώπης! Χάριν αυτών κόβονται μισθοί και συντάξεις!»

  Αυτό τα λέει όλα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Ο Ιθαγενής 20/05/2010 09:27:16

   Ειναι γεγονος οτι αυτο ισχυει για τις περισσοτερες χωρες.Οχι ομως για την Ελλαδα.Η Ελλαδα δεν χρειασθηκε να διασωσει καμμια τραπεζα απο τοξικα ομολογα και να αυξησει το χρεος της οπως οι ΗΠΑ ή η Αγγλια ΄΄η αλλοι.Η Ελλαδα ειχε δημοσιο χρεος ΗΔΗ ΜΕΓΑΛΟ απο παλια.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ ψυχραιμια 20/05/2010 09:39:22

    Γιατί το ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ είναι ΕΙΣΟΔΗΜΑ για τους πολιτικούς μας....(παλαιότερη ανάρτηση του Φάκτορα).

    ΥΓ

    Να μην σου θυμίσω 43 δις στις τράπεζες (που αυξάνει το χρέος), ανάληψη ασφαλιστικών υποχρεώσεων τραπεζών από το κράτος, εθελούσιες κλπ για να μιλήσουμε μόνο από για τις τράπεζες...

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 20/05/2010 09:48:57

  Ενα μονοπώλιο που έπρεπε να είχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες!

 3. ataktos avatar
  ataktos 20/05/2010 11:04:41

  Οι .Δανέλης ,Τσαρούχας ,Πανέτας κλπ ..να είναι καλά και να τους χαίρονται στο ΠΑΣΟΚ !!!!!

 4. Βασίλης avatar
  Βασίλης 20/05/2010 11:06:34

  Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών έχει αποφασιστεί από τους ηγέτες της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια.
  Από ελληνικής πλευράς υπέγραψε ο πρωθυπουργός Ανδρέας Γ. Παπανδρέου.
  Η αιτιολογία ήταν οτι το ιδιωτικό κεφάλαιο, μετά τον Β' πόλεμο προτιμούσε να προβεί σε πιο αποδοτικές επενδύσεις (πχ αυτοκινητα κλπ) και όχι σε επενδύσεις βασικών υποδομών, που δεν είχαν τότε ικανοποιητική απόδοση και έτσι αυτές τις ενέλαβαν τα κράτη. Στις σημερινές εποχές αυτό συμφέρει και είναι οι ιδιώτες διατεθημένοι να επενδύσουν σ' αυτές, έτσι δηλώθηκε απο τους ηγέτες μας.
  Αυτά προκύπτουν από τα πρακτικά και την πληροφόρηση της ΕΕ.
  Ας μη ξεχνάμε και το προπέρσινο βίντεο στο site της ΡΑΕ, που μας καλούσε να επιλέξουμε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για το σπίτι μας, αν και δεν υπήρχε άλλος από τη ΔΕΗ και κατά δήλωση της χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

 5. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 20/05/2010 12:19:39

  Θα μπορέσει κανείς να εξηγήσει το παρακάτω;

  http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_1389.html

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/05/2010 17:26:18

  Η ΔΕΗ ήταν κάποτε το διαμάντι της Ελληνικής βιομηχανίας, και αυτό που μερικοί εύχονται να εξαφανιστεί, δεν είναι η ΔΕΗ αλλά τα μετά το 1981 κατορθώματα. Η επάρκεια και το κόστος του ρεύματος είναι καθοριστικός παράγων ευημερίας. Την ΔΕΗ την βραχυκύκλωσαν οι πολιτικοί, για λογαριασμό κρατικοκοδίαιτων παρασίτων, με την άφθονη στηριξη των μήντια, και την συμπαιγνία ορισμένων συνδικαλιστών. Σε κάθε ΔΕΚΟ, η ίδια ιστορία. Μην μπερδεύουμ την ιδιοκτησία της ΔΕΗ με την ρυμθιστική αρχή που θα έπρεπε να την εποπτεύει. Εδώ είναι μία συλλογή από ιδιωτικά φέουδα, και η ΡΑΕ το ίδιο. Για αυτό μιλάνε οι Πασόκοι και οι φίλοι τους για ...ΑΠΕ, και για αυτό θα εισάγουμε ΚΑΙ ρεύμα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ archaeopteryx 20/05/2010 17:38:00

   Ηταν Αρχαίε...Ηταν...
   Και η ΡΑΕ είναι όπως το λές.
   Και για τα άλλα έχεις δίκιο.
   Ομως, δε νοείται κρατικό μονοπώλιο στην ενέργεια.
   Οπως δεν ενοείτο και κρατικό μονοπώλιο στις τηλεπικοινωνίες

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Κώστας Ροδινός 20/05/2010 17:50:24

    Η ΔΕΗ δεν είναι τηλεπικοινωνίες. Η ιδιωτικοποίσηση της ΔΕΗ θα σημάνει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΕΣ αυξήσεις του ρεύματος. Ως ιδιωτική πλέον δε θα δεσμεύεται από περιορισμούς στην τιμή [διατίμηση] όπως η ΔΕΗ.
    Θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ το άνοιγμα της αγοράς στο ρεύμα.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 20/05/2010 17:52:33

    Ενώ τώρα,έχουμε φτηνό ρεύμα και εισάγουμε από την Αλβάνία!
    Τα ίδια λέγανε και για τις τηλεπικοινωνίες και οι εταιρείες σκοτώνονται ποιά θα κάνει την καλύτερη προσφορά!

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Κώστας Ροδινός 20/05/2010 18:01:23

    Επαναλαμβάνω ότι το ρεύμα δεν είναι τηλέφωνο. Είναι ένα μεγάλο φιλέτο που προσφέρεται στους πιστωτές για μια γερή μάσα και μετά φτύσιμο του κόκαλου.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ.

    Για ρίξε μια ματιά:
    http://www.dei.gr/Default.aspx?id=4693&nt=18&lang=1

  • Koreli avatar
   Koreli @ archaeopteryx 20/05/2010 17:55:13

   Αρχαίε, θα εισάγουμε ρεύμα από τη Τουρκία,ώστε τα ακριτικά νησιά να γίνουν υποπόδιο της Τουρκίας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.