#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2012 15:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ επιμένει να οδηγεί την Ελλάδα στην ύφεση και την καταστροφήΔύο εξαιρετικά σημαντικές ειδήσεις, έβγαλε χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η μία για την Ελλάδα διαψεύστηκε απλά για να διαψευστεί, η άλλη επιβεβαιώνεται και αφορά την παγκόσμια οικονομία.

Σε ότι αφορά τη χώρα μας, αξιωματούχοι του ΔΝΤ φέρεται να έχουν ζητήσει νέες μειώσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, πέραν πάσης λογικής. Χαρακτηρίζουν μάλιστα όσες μειώσεις έχουν γίνει μικρές και επομένως χρειάζονται περισσότερες προσαρμογές.

Σε έκθεσή του το Ταμείο επισημαίνει συγκεκριμένα για την Ελλάδα: «Βελτιώστε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από τη μεταρρύθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Μας ζητούν λοιπόν κι άλλη ευελιξία στην αγορά εργασίας πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μειωθούν οι τιμές, να δουλεύουν περισσότερο και με λιγότερα λεφτά οι εργαζόμενοι, να επεκταθεί η εκ περιτροπής εργασία, να κοπούν οι αποζημιώσεις για απολύσεις που θα είναι ανεξέλεγκτες. Γενικώς να γίνει η εργασία φθηνή στην Ελλάδα ώστε οι εργοδότες να κάνουν ότι θέλουν.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το ΔΝΤ δεν έχει έλεος, επιμένει να οδηγεί την Ελλάδα στην ύφεση και την καταστροφή καθώς μια ακόμη παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα θα οδηγούσε σε δραματική συρρίκνωση της καταναλωτικής δύναμης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ, επίσης, τονίζει το Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί κατά γράμμα και σημειώνει πως η δημοσιονομική προσαρμογή τη διετία 2012 - 2013 θα ξεπεράσει το 3,5% του ΑΕΠ, ήτοι τα 7 δισ. ευρώ (εφόσον ληφθούν τα μέτρα).

Συστήνει τέλος τα εξής:

Καθορίστε και ψηφίστε τα υπολειπόμενα μέτρα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου.
Προχωρήστε σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων και εστιάστε στην πρόληψη της συσσώρευσης καθυστερούμενων υποχρεώσεων εκ μέρους του Δημοσίου.
Οριστικοποιήστε τη στρατηγική για την ανακεφαλαιοποίηση των βιώσιμων τραπεζών και καθορίστε το χρονικό πλαίσιο για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Ολοκληρώστε τα σχέδια για την επίλυση του θέματος των κρατικών τραπεζών με τον οικονομικότερο δυνατόν τρόπο, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των καταθετών.

Έλεγχος παντού

 

Από την άλλη, εξαιρετικά σημαντική είναι η απόφαση που λήφθηκε για αλλαγή του καταστατικού του ΔΝΤ. Το Ταμείο θα μπορεί πλέον στις χώρες που έχουν σύνδεση μαζί του (όχι μόνο όσες είναι σε Μνημόνια) να ελέγχει την οικονομική τους κατάσταση, πως δηλαδή είναι τα δημοσιονομικά τους και να προβαίνει σε συστάσεις. Μέχρι σήμερα ο έλεγχος ήταν προαιρετικός.

Ουσιαστικά το ΔΝΤ αποκτά ρόλο παγκόσμιου οικονομικού χωροφύλακα, κι αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι απορίας άξιο πώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία αποδέχονται αυτό το καθεστώς. Πώς δηλαδή επιτρέπουν στον αμερικανικό παράγοντα να παρεμβαίνει στα οικονομικά τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 19/07/2012 15:50:01

  Αν τους αφήσουμε αυτούς σε λίγο θα επαναφέρουν και το δικαίωμα της πρώτης νύχτας.

  Όσοι μιλούσαμε προεκλογικά για νέα μεταπολίτευση δεν είχαμε ακριβώς στο μυαλό μας την αντικατάσταση της παπανδρεϊκής λαίλαπας με χυδαίο και απάνθρωπο νεοφιλελευθερισμό.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Τιγράνης 19/07/2012 16:13:00

   ". . .της παπανδρεϊκής λαίλαπας "

   Prerequisite for WORLD GOVERNANCE!!!

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 19/07/2012 16:32:54

  Όταν κάποιοι φώναζαν πως μας οδηγούν στην Παγκόσμια Χούντα-κυβέρνηση, είμασταν υπερβολικοί! Τελικά όλοι οι υπόλοιποι είσασταν (εύχομαι να μην είστε ακόμη) τουλάχιστον αφελείς!!!

 3. Dal avatar
  Dal 19/07/2012 16:41:52

  To μνημόνιο 1 προέβλεπε για το τέλος του 2012:
  Χρέος/ΑΕΠ: 149%. Ανεργία:15%. Έλλειμμα Τρεχουσών Συναλλαγών(ΕΤΣ):5%,
  Έλλειμμα Προϋπολογισμού(ΕΠ):7%. Αθροιστική Υφεση:5,5%

  Θα έχουμε: Χρέος/ΑΕΠ 165%, μετά από "χάρισμα" 105 δισ. Ανεργία 23%.
  Είχαμε το 2011 ΕΤΣ 9,8% και ΕΠ 9,1%.

  Η Αθροιστική Ύφεση θα ανέλθει φέτος στο 22% του χρόνου στο 30% και έχει ο Θεός(ας σημειωθεί η Αργεντινή είχε σωρευτική ύφεση μόλις(;)19,5% και μετά απογειώθηκε με 8% μέση ανάπτυξη). Για μας πότε θα έλθει η ανάπτυξη είναι άγνωστο. Η ανεργία δε θα ξεπεράσει το 25%.

  ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΣ.

  Το απώτερος σκοπός είναι η διάλυση του Έθνους κράτους και η εξαγορά των πάντων σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία επ' αυτού. Αναλόγως πράττουμε

 4. ο Αρης avatar
  ο Αρης 19/07/2012 16:50:32

  Το ΔΝΤ κάνει προφανώς τη δουλειά που το συμφέρει, και την κάνει καλά.
  Εμείς; Ξέχασα, πρώτα θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιβάλει και μετά θα επαναεπαναδιαπραγματευθούμε. Αλλά καλά, όχι αστεία (εννοώ να εφαρμόσουμε τα μέτρα)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.