09/04/2010 15:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ επί θύραις

Μετά τις αγορές και οι ξένοι οίκοι ωθούν την Ελλάδα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Χθες ήταν οι Goldman Sachs, Fitch σήμερα είναι η UBS η οποία, πιο ηχηρά πλέον μιλά για ενεργοποίηση του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ εντός των επόμενων ημερών. Μάλιστα, αφήνει ανοικτό παράθυρο για προσφυγή ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Πιστεύουμε πως μια παρέμβαση κατά το Σαββατοκύριακο είναι ένα από τα ενδεχόμενα», τονίζει ο οικονομολόγος της UBS, Stephane Deo. Επίσης, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά απίθανο το σενάριο της πτώχευσης, ωστόσο, μήπως πτώχευση δεν είναι άμα προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Απλά δεν θα το λέμε...

Τέλος, έκθεση των Bank of America-Merrill Lynch με ημερομηνία 9 Απριλίου, αναφέρει ότι το δίκτυο ασφαλείας για την Ελλάδα και η ώρα να ζητήσει βοήθεια είναι πιο κοντά απ' ότι πριν το Πάσχα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 09/04/2010 16:23:25

  "στόσο, μήπως πτώχευση δεν είναι άμα προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Απλά δεν θα το λέμε…"

  Δηλαδή όπως λέμε ότι η Τζούλια είναι τραγουδίστρια και όχι...

 2. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 09/04/2010 16:39:40

  Zήτω το Εθνικό Κεραμυδαριό !~~~

 3. ataktos avatar
  ataktos 09/04/2010 16:43:03

  Την πόρτα για την είσοδο αυτών των κερδοσκόπων στη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους άνοιξε η ίδια η κυβέρνηση(!!!) με τις δυο εκδόσεις ομολόγων 7ετούς και 20ετούς διάρκειας την Μεγάλη Δευτέρα και Τρίτη. Η κυβέρνηση με την έκδοση του 7ετούς ομολογιακού δανείου των 5 δις ευρώ, που μόλις και μετά βίας κάλυψε χάρις κυρίως στις ελληνικές και κυπριακές τράπεζες, οι οποίες επωμίστηκαν πάνω από το 40% της προσφοράς, όπως και με το 20ετές όπου αντί για ένα 1 δις ευρώ, που ζητούσε, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μόλις 390 εκατ. ευρώ, έσπειρε τον πανικό στις αγορές ομολόγων. Με τον τρόπο αυτό το μήνυμα που φρόντισε η κυβέρνηση να περάσει στις αγορές είναι ότι η Ελλάδα αδυνατεί πλέον να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια. Έτσι, αρκετοί κάτοχοι ελληνικών ομολόγων καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας έτρεξαν να ξεφορτωθούν όπως-όπως τους τίτλους τους στη δευτερογενή αγορά, δημιουργώντας κατάσταση ενός «μίνι» κραχ. Γι’ αυτό και τα spread άρχισαν να καλπάζουν από την επομένη των δυο εκδόσεων.
  Την κατάσταση αυτή επιδείνωσε δραματικά και η επίσημη ανακοίνωση ότι προς τα μέσα Απριλίου η χώρα θα επιχειρήσει να εκδώσει ομόλογα δολαρίου, ώστε να επιχειρήσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

 4. Κρης avatar
  Κρης 09/04/2010 16:43:34

  Προς άντληση 1,2 δισ. ευρώ το ελληνικό δημόσιο στις 13 Απριλίου

  ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ; ; ; Το σκέφθηκαν καλα ; :-)

  http://www.capital.gr/News.asp?id=941838

  #@#@#@

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κρης 09/04/2010 18:05:18

   Ιδέα του ...Μητσοτάκη θα ήταν!

 5. GreenHorses avatar
  GreenHorses 09/04/2010 17:18:38

  392μβ τα σπρεντ, αναστροφή κλίματος.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ GreenHorses 09/04/2010 17:23:30

   Δάνειο 20-25 δις ευρώ με επιτόκιο euribor + 275 μονάδες βάσης ή επιτόκιο 3,4% θα χορηγήσουν ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε στο Λονδίνο και άλλαξε άρδην το κλίμα στο χρηματιστήριο το οποίο κατέγραψε κέρδη 3,5% ενώ το spread μειώθηκε κατακόρυφα στις 386 μονάδες βάσης.

   Από bankingnews.

 6. ΑΙΑΣ avatar
  ΑΙΑΣ 09/04/2010 17:28:11

  Μια ριμάδα ψυχή εάν είναι να βγει E ας πάει στον διάολο να τελειώνουμε αυτό το μαρτύριο της σταγόνας δεν αντέχετε αντέ στα σιχτίρια !! άχρηστοι ,Εγκληματίες ,Τυχοδιώκτες ,Λαμόγια,Ρουφιάνοι Ντροπή σας! έμεινε η Πατρίς στο έλεος του Κάθε Κλέπτη,Διεφθαρμένοι. Υ.Γ. Ας μου συγχωρεθη η Βία της άποψης μου όμως όλα πια έχουν ένα όριο .

 7. rage@40 avatar
  rage@40 10/04/2010 19:00:15

  Πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης

  Άμεσα πρέπει να ξεκινήσει μια πλατιά και ανοιχτή πολιτική καμπάνια με σύνθημα τη στάση πληρωμών και την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Καμία άλλη δανειοδότηση, και ας πάνε τα spread στις 2000 μ.
  Να μπει τάξη στις υπέρογκες δαπάνες του προϋπολογισμού: κατάργηση όλων των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων και μείωση των στρατιωτικών δαπανών στο 1% του προϋπολογισμού. Καμία επιπλέον πρόσληψη στο στρατό και την αστυνομία και άμεση αύξηση του εργάσιμου βίου στα όρια που ισχύουν και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  Ανώτατο πλαφόν στους μισθούς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου στα 3000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου, βουλευτών, δικαστικών, διοικητών κάθε είδους οργανισμού, όπως επίσης συνδικαλιστών και άλλων που με διάφορα κόλπα φτάνουν να αμείβονται με 100 χιλ. το χρόνο. Καμία επιπλέον αμοιβή για επιτροπές και άλλου είδους σπατάλες.
  Οποιοσδήποτε χρηματισμός, φακελάκι, μίζα και ρεμούλα να οδηγεί άμεσα σε απόλυση, δήμευση της περιουσίας, ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
  Βασικό μισθό σε όλους τους κληρικούς όλων των βαθμών. Σε κάθε άλλη περίπτωση δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας εφόσον αμείβονται από το κράτος, και δημιουργία ανεξάρτητου οργανισμού για την αξιοποίησή της προς όφελος του κρατικού προϋπολογισμού.
  Επαναφορά όλων των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων στους μισθούς προ των μέτρων και με πλαφόν πάντα τα 3000 το μήνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.