#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/12/2010 09:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ αποδομεί πλήρως όσα δηλώνει δημοσίως ο κ. ΠαπανδρέουΌποιος νόμιζε ότι καθάρισε με τα μέτρα που πήραμε μέχρι τώρα, με τον οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία, δυστυχώς γελάστηκε. Έρχονται νέοι σκληροί νόμοι, νέα μέτρα σε όλα τα επίπεδα, και στις μειώσεις εισοδημάτων, και στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό.

Το κείμενο της έκθεσης του ΔΝΤ με το οποίο μας δόθηκε η τρίτη δόση του δανείου είναι ενδεικτικό του τι μας περιμένει. Εκτός από τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που σίγουρα πια θα υπάρξει διορθωτικός νόμος Γενάρη ή Φλεβάρη, οι τροικανοί προαναγγέλλουν κι άλλα επώδυνα μέτρα. Στην έκθεση του ΔΝΤ, παρ’ ότι γίνεται λόγος για την προσπάθεια της Ελλάδας και τις αντοχές που επιδεικνύουν οι πολίτες, υπάρχουν πολύ σοβαροί αστερίσκοι αφού ανοίγονται παράθυρα για νέα μέτρα. Το ΔΝΤ ζητά να γίνουν μέσα σε 2,5 μήνες 180 διαρθρωτικές αλλαγές με βασικότερες την αύξηση των φορολογικών εσόδων καθώς το σύστημα είσπραξης θα είναι στα καλύτερά του, μειώσεις των δαπανών, αποκρατικοποιήσεις και πωλήσεις ακινήτων.

Σε ότι αφορά τους πολίτες άμεσα αφήνονται υπόνοιες για μέτρα στα εξής θέματα:

Θα ανοίξει και πάλι θέμα ασφαλιστικού, έξι μήνες μετά το νόμο Λοβέρδου. “Περιμένουμε τις αναλογιστικές μελέτες σε κάθε ταμείο” λένε στην Τρόικα. Αφήνουν δηλαδή ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν γενναίες περικοπές σε επικουρικές συντάξεις αλλά και σε κύριες συντάξεις όπου διαπιστώνουν πρόβλημα σε κάποιο ταμείο. Το γεγονός ότι οι ίδιοι μειώνουν τους μισθούς, επομένως και τις εισφορές ουδόλως τους ενδιαφέρει.

Ερχονται νέες περικοπές στις δαπάνες υγείας. Και φυσικά επειδή δε μπορούν να βρουν τα πιράνχας θα τα πάρουν από τον κόσμο με μειώσεις φαρμάκων που καλύπτονται, εισιτήρια στα νοσοκομεία, εξετάσεις που δεν θα γίνονται γιατί θεωρούνται “ακριβές” κ.λπ.

Νέοι φόροι οι οποίοι μέχρι το Μάρτιο θα οριστικοποιηθούν. Μπορεί δηλαδή ο Χρυσοχοϊδης επικοινωνιακά να παίζει ότι μειώνονται οι τιμές σε 600 προϊόντα, στην ουσία όμως ο ΦΠΑ έχει εκτινάξει τις τιμές. Επίσης, δεν αποκλείονται νέες έκτακτες εισφορές και αλλαγές στη φορολογία ακινήτων.

Σε ότι αφορά το χρέος της χώρας και τις δανειακές της ανάγκες το ΔΝΤ αποδομεί πλήρως την ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο ο οποίος έλεγε ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο το 2013. Μέχρι το 2015 η Ελλάδα καλείται να δανειστεί και να πληρώσει 352,3 δισ. ευρώ όταν η πρόβλεψη τον Σεπτέμβριο έκανε λόγο για 313,8 δισ. ευρώ. Θα πρέπει δηλαδή να δανειστούμε 38 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ότι σχεδιάζαμε. Που θα τα βρούμε αυτά; Από τις αγορές; Φυσικά και όχι, οπότε η επιμήκυνση είναι θέμα χρόνου. Και μπορεί αυτό να μην είναι κατ’ ανάγκη κακό αλλά με μια χώρα που δεν έχει... σάλιο, που οι αγορές δεν δανείζουν, που χρειάζονται πολλά περισσότερα χρήματα για την αποπληρωμή ποιοι θα είναι οι όροι της επιμήκυνσης; Μήπως θα είναι νέο δάνειο, νέο Μνημόνιο, νέα μέτρα;

Οπότε, ας μην ηρεμεί ο κόσμος και λέει πως ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Έρχονται πολύ χειρότερες ημέρες. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δύσκολα θα αντέξει η κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/12/2010 09:24:39

  Το θέμα είναι τι αντανακλαστικά θα επιδείξει ο λαός σε αυτές τις (αναπόφευκτες για την κυβέρνηση) εκλογές. Θα επιβραβεύσει τους επιβήτορές του, όπως έκανε στις τοπικές εκλογές, ή θα τους στείλει από εκεί που ήρθαν;

  Αυτονόητο είναι, ότι σε αυτή ειδικά την παράμετρο, καθίσταται κομβικός ο ρόλος της ΝΔ και κατά πόσον θα είναι διατεθιμένη να συγκρουστεί κατά μέτωπο (και χωρίς αβρότητες) με τους εντολοδόχους της τρόικας.

  • Xrhstos Theocharis avatar
   Xrhstos Theocharis @ Αυριανιστής 20/12/2010 13:05:45

   Θα στο θέσω απλά, έστω κι αν δεν μπορώ να ψηφίσω μιας και δεν ζω στην Ελλάδα... Αν ήμουν από εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και διάβαζα το σχόλιό σου (όπως και άλλα αντίστοιχου ύφους, απλά σε βρήκα πρώτο) θα κατέληγα στα εξής συμπεράσματα:
   1) Ο δείκτης ευφυίας μου είναι σαφώς μικρότερος από τον δικό σου.
   2) Ακόμα δεν έχω ενηλικιωθεί διότι χρειάζομαι κάποιον να μου υποδεικνύει τι πρέπει να κάνω και τι όχι.
   3) Έχεις σίγουρα καλύτερα επικοινωνιακά χαρίσματα από μένα διότι με αυτού του είδους πειθώ, μπορείς να κάνεις τη διαφορά (τουλάχιστον μέσα στον κύκλο των επαφών σου) ώστε στις επόμενες εκλογές η Ν.Δ. να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο ποθούμενο.

   Εντελώς φιλικά, Χρήστος

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Xrhstos Theocharis 20/12/2010 13:27:20

    Επί της ουσίας του σχολίου μου, έχεις κάτι να πεις, αγαπητέ;

    Όσο για τη (διαχρονική) στάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αυτή έχει πολλές φορές αναλυθεί εδώ μέσα, αλλά και χαρακτηριστεί αρμοδίως ήδη από το 1990, με το γνωστό άρθρο του Πάνου Λουκάκου στην Ελευθεροτυπία.

   • Δημήτρης avatar
    Δημήτρης @ Xrhstos Theocharis 20/12/2010 13:59:26

    O σαρκασμός δεν είναι επιχείρημα ούτε δείχνει ευφυΐα. Μάλλον όντως δεν έχεις ενηλικιωθεί.

    • Xrhstos Theocharis avatar
     Xrhstos Theocharis @ Δημήτρης 22/12/2010 15:01:24

     αυτοσαρκασμός Δημήτρη, αυτοσαρκασμός... έχει διαφορά, τι σε μαθαίνανε στο σχολείο;

 2. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 20/12/2010 09:40:21

  Τα πρόβατα οι βουλευτές του πασοκ τι λένε τώρα?
  Οι ψηφοφόροι του πασοκ τι λένε?

 3. Rotarmist avatar
  Rotarmist 20/12/2010 10:09:06

  HAIR CUT 700 ΕURO. ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Rotarmist 20/12/2010 10:44:13

   Φαντάζομαι πως όταν λες "hair cut" δεν εννοείς το μεταφορικό "κούρεμα" που έπρεπε να είχαν ήδη υποστεί οι "δανειστές", αλλά το κυριολεκτικό κούρεμα του ΓΑΠ, της συμβίας του και της κοράκλας του, που συνολικά τού κόστισε 700 ευρώ.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/12/2010 11:32:11

  ο ΓΑΠ συνεχιζει το ρολο τπυ μπαμπα του. Τα πηρε, για να μιλαει στα ορνια.. τσαμπα στον αερα... αλλα μεχρι ενος οριου προκαθορισμενου απο τους Δανειστες.

  Οπως ο μπαμπας του τα πηρε τα 100εκ Δολλ απο τον Ροκεφελερ για να φτιαξει το ΠΑΣΟΚ αλλα υπεγραψε μνημονιο στο τι θα λεει και στο ποσο θα το "τραβαει"...

  ΠΠ

 5. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 20/12/2010 11:50:58

  352 δις μέχρι τι 2015 ? σε μερικούς μήνες θα γίνουν 380! Μιά χαρά είμαστε, γι αυτό ασχολούμεθα με ... άλλα σοβαρά θέματα.

 6. Antilogos avatar
  Antilogos 20/12/2010 12:34:14

  Αυτό ακριβώς σχολίαζε η χθεσινή ανάρτηση...
  Eγκρίθηκε και τυπικά η τρίτη δόση του δανείου από το Δ.Ν.Τ ...
  Τα ψέματα τελείωσαν...
  Τώρα ΠΡΕΠΕΙ να βάλει χέρι στους ΔΙΚΟΥΣ του ...

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/12/2010 13:50:41

  Η μόνη δουλειά του ΓΑΠ είναι παραπληροφόρηση, αποπροσανατολισμός και αναισθησιολογία. Και να κόανουν τις δουλίτσες τους οι παρατρεχάμενοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.