#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/07/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ ανακάλυψε προώθηση της ... ανάπτυξης στην Ελλάδα !!!Πρόοδο στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών στη χώρα μας, η οποία συνοδεύεται από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης, διαπιστώνει στην ενδιάμεση έκθεσή του για την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σημειώνεται ακόμη ότι καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου το βάρος της προσαρμογής να διαμοιραστεί σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και να προστατευθούν οι πιο αδύναμες ομάδες (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1844015)

Την προσπάθεια αυτή πρέπει να την ανακάλυψε ντετέκτιβ...

Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι προχωρά βάσει προγράμματος. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή σχετικά με τις δαπάνες των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και των ΔΕΚΟ, που, όπως αναφέρεται, δεν ελέγχονται άμεσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν φταίει η καλή σας κυβέρνηση Έλληνες ιθαγενείς... Ο Καραμανλής φταίει ως συνήθως με την κακιά δεξιά

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη ότι η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται, όπως αναμενόταν, λόγω των περικοπών των δημοσίων δαπανών, ενώ ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος του αναμενόμενου, καθώς, όπως αναφέρει το ΔΝΤ, οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους δεν έχουν απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις.

Το ξέραμε ότι θα πεινάσετε αλλά βρήκαμε  τους κακούς...

Για το ασφαλιστικό σύστημα, η έκθεση αναφέρει ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος περιλαμβάνει σημαντικές μειώσεις στο μελλοντικό κόστος των συντάξεων. Δεν είναι, ωστόσο, ξεκάθαρο, κατά το ΔΝΤ, αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να το μειώσει το εν λόγω κόστος από 12,5% του ΑΕΠ που ήταν πριν τη μεταρρύθμιση σε 2,5% του ΑΕΠ σε «ένα βήμα», όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα.

Θα δούμε δηλαδή αν θα σας βασανίσουμε ... απλώς, ή αν θα βάλουμε και σαδομαζοχιστικά στοιχεία στις πολιτικές

Πιέσεις συνδεόμενες με τη ρευστότητά τους αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι τράπεζες, αν και επισημαίνεται ότι οι εν λόγω πιέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια της ΕΚΤ. Προστίθεται δε ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα από τα ελάχιστα απαιτούμενα.

Καλή θα ήταν μια συγχώνευσή. Στις 2  συγχωνεύσεις θα λάβουμε και έπαινο..

Θετική είναι η αποτίμηση για την προώθηση του «Καλλικράτη», που, όπως αναφέρεται, θα μειώσει τον αριθμό των τοπικών αρχών και κατ' επέκταση τις δαπάνες, ενώ επισημαίνονται οι πρόνοιες του νέου νόμου για την αποκέντρωση εξουσιών.

Τα κεφάλαια για τις 7 Γενικές Διοικήσεις δεν τους τα δώσαμε μεταφρασμένα, σε αντίποινα των σημείων του μνημονίου που δεν μας έδωσαν αυτοί.

Ανάλογα σχολιάζονται και κινήσεις όπως η προσπάθεια εξυγίανσης του ΟΣΕΣτο σημείο αυτό παραιτούμαι της ανάγνωσης της έκθεσης, θέλοντας να διαφυλάξω τα όποια υγιή εγκεφαλικά κύτταρα μου έχουν απομείνειΜικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 09:48:47

  Οσοι σχολιαστές δεν έχουν ψυχολογικά προβλήματα και κατέχουν την Αγγλικήν γλώσσαν μπορούν να μελετήσουν την έκθεση εδώ:
  ΄
  h**p://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10217.pdf

  Προσωπικώς θα τους συνιστούσα μια βόλτα στην παραλία.
  Άλλως τε ο Μικρός Οδυσσέας Κώνστας, μελετά ήδη εμβριθώς το αγγλικό κείμενο (υπό την επιτήρηση ειδικού ιατρού) και θα μας ενημερώσει περαιτέρω.

  Για να είμαστε δίκαιοι, στο αγγλικό κείμενο δεν αναφέρεται η λέξη Karamanlis

  • μικρός οδυσσέας avatar
   μικρός οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 11:58:15

   Επάρατος δεξιά, εξ γκόβερμεντ, τίποτα? Αλλά αφού τα διόρθωσε όλα η νυν κυβέρνηση είναι όλα καλά ας πάμε διακοπές, όσοι και όσο μπορούμε.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ μικρός οδυσσέας 17/07/2010 12:15:28

    Το Σεπτέμβριο έρχεται Social Relief Package. Ο Τιτανικός ανασύρεται από τα βάθη των ωκεανών σε πείσμα των μεμψίμοιρων δυσπιστούντων.

    Βιβλιοπρόταση για τις διακοπές εις την αγγλικήν:

    "The Globalization of Poverty and the New World Order"
    του Michel Chossudovsky

    Περιγράφονται αναλυτικότατα οι λειτουργίες των σοσιαλιστικών οργανισμών όπως το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

    Αν εμπίπτετε στα κοινωνικά μέτρα του Γιώργου αγοράστε το ηλεκτρονικά. Αν εμπίπτετε στους δυνητικούς πένητες υπάρχει και η gigapedia.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/07/2010 13:40:45

   Den παιζει το pdf !!! οπου και να το ανοιξα. Υπαρχει αλλου???

   ΠΠ

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/07/2010 13:46:03

    Μόλις το δοκίμασα και ανοίγει.
    Αλλιώς μπες στο site του IMF και στη μηχανή αναζήτησης μέσα στο site πληκτρολόγησε Greece και θα σου βγάλει ότι έχει σχέση με Ελλάδα. Θέλει λίγο ψάξιμο.

    Πάντως
    ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

 2. etsi_kai_allios avatar
  etsi_kai_allios 17/07/2010 09:58:03

  πάντως η δημοσκόπηση της "ΑΞΙΑΣ" σήμερα δείχνει πιο αληθινές μετρήσεις από ότι οι προηγούμενες. ΑΛλά πώς γίνεται ρε παιδί μου τη μια βδομάδα το ΠΑΣΟΚ να έχει 43% και την άλλη 35% είναι απορίας άξιον.

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 17/07/2010 10:15:38

  Και το Piri Reis που σουλατσάρει νότια-ανατολικά του Καστελόριζου σήμερα στα πλαίσια την ανάπτυξης είναι; και το έχουν κάνει όλοι γαργάρα;

 4. sos avatar
  sos 17/07/2010 10:21:12

  εδώ το μαύρο άσπρο συνεχίζεται κ είναι το πιό επικίνδυνο απο όλα
  -η αγοραστική αξία των πολλών μειώθηκε κ μειώνεται
  -στους εμπορικούς δρόμους τα ενοικιάζεται κάνουν πάρτυ
  -η ανεργεία τρέχει προς τα πάνω
  -τα μεγάλα κόλπα όπως ΟΣΕ,ΤΤ,ΕΘΕΛ κλπ στήνονται
  -μέτρα για τα λαμόγια μηδέν
  -δίκες των κλεφτών μηδέν
  -καταδίκες των κλεφτών μηδεν
  -μέτρα κατά των φοροκλεφτών κ εισφοροκλεφτών μηδέν
  -μέτρα για τα κοματικά τρωκτικά μηδέν
  -ασφαλιστικό πισωγύρισμα 35 χρόνων κ τα ΜΜΕ μιλιά
  -οι εθνικοί εργολάβοι συνεχίζουν να κάνουν πάρτυ
  -οι τιμές αναβαίνουν
  -οι πολιτικοί συνεχίζουν να συχνάζουν ατα ακριβά στέκια του κολωνακίου και προκλητικά να πείνουν απόγευμα γαλλική σαμπάνια με φρουτοσαλάτα........

  και εσείς μιλάτε για δημοσκοπίσεις ΚΑΙ ΠΡΟΏΘΗΣΗ ΤΗς ΑΝΆΠΤΥΞΗς ,,,,,ΚΛΠ ΠΑΠΑΡΙΕΣ


  ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ

 5. spiros avatar
  spiros 17/07/2010 10:50:27

  Ας μην ξεχναμε ότι οι προστάτες μας ενδιαφέρονται για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας προς αυτούς. Ο σκοπός αυτός μάλλον επιτυγχάνεται. Όταν το "παιδί" θέλουμε να διαβάσει πρέπει να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα . Αυτό κάνουν στην ενδιάμεση αξιολόγοηση. Δεν σημαίνει όμως ότι πιάσαμε και τον στόχο.!!!! Όταν θα δείτε τα αποτελέσματα του ΦΠΑ Ιουνίου θα εκπλαγείται και τότε για ποιές επιτυχίες θα λέμε;
  Επιτυχία είναι να βγαίνεις στις αγορές και να καλύπτεις τα ομόλογα και να μην αναγκάζεις τις Ελληνικές Τράπεζες να απορροφήσουν τα ομόλογα. Οι ξένοι θεσμικοί παρά τα καλά λόγια αποφεύγουν να αγοράσουν.
  Τεχνιτή είναι και η πρόταση της Πειραιώς. Διότι, ένας υπερχρεωμένος παίκτης,ο οποίος απέκτησε 4 δις ρευστότητα υπό την εγγύση του Κράτους εντός τριών μηνών , πως πάει για εξαγορά ; Μήπως ζητά ηρωική απορρόφηση για να φύγει από την αγορά ή μήπως ζητά να γίνει το ίδιο με την ΕΤΒΑ άλλη παλαιόθεν κρατική..........;

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/07/2010 11:03:21

  Η έκθεση είναι κόλαφος ουσιαστικά.
  Δεν ξέρω που τη βρήκε την αναπτυξη το δημοσίευμα που παραθέτετε στο λινκ αλλά ο Όργουελ θα έσκιζε τα γραπτά του.

  Στις πρώτες σειρές το τονίζουν, ότι η έκθεση περιέχει τα συμπεράσματα της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ επιτροπής που διεξήγαγε την αναθεώρηση.

  Διατηρούν το δικαίωμα απαλοιφής ευαίσθητων δεδομένων της αγοράς [The policy of publication of staff reports and other documents by the IMF allows for the deletion of market-sensitive information]

   Η οικονομική δραστηριότητα ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ όπως αναμενόταν, και η συρρίκνωση θα ΕΝΤΑΘΕΙ στη διάρκεια της χρονιάς.
  ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΛΑΜΕ;
  Η συρρίκνωση οφείλεται στις περικοπές των δημόσιων δαπανών και στη ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ... καθίζηση [έτσι το λέμε τώρα] της ιδιωτικής κατανάλωσης, στις αυξήσεις του ΦΠΑ, ο πληθωρισμός τρέχει ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ από ότι αναμενόταν γιατί οι αυξήσεις των έμμεσων φόρων δεν έχουν απορροφηθεί, ούτε ΚΑΝ ΜΕΡΙΚΩΣ.
  Αντίθετα το μοναδιαίο κόστος εργασίας ΜΕΤΡΙΑΖΕΤΑΙ... σημαντικά και αυξάνεται η ανεργία...

  Οι τράπεζες έχουν πρόβλημα ρευστότητας, οι ιδιωτικές καταθέσεις είναι soft.
  Oι αγορές δεν δείχνουν εμπιστοσύνη και τα σπρεντ ειναι πολύ υψηλά.
  Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο παραμένει υψηλό, η ανεργία στο 10.8 το Μάρτιο, ο πληθωρισμός στο 5.3 τέλος Μαίου.

 7. anonymos avatar
  anonymos 17/07/2010 22:28:03

  Το κόλπο είναι καλά στημένο τους λέμε ότι πάνε καλά για να τους δώσουμε κι άλλα δάνεια να μην μπορούν να βγουν και να τους πάρουμε και τα σώβρακα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.