#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/04/2012 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΔΝΤ άρχισε την αντιπολίτευση στη ΝΔΜετά τη χθεσινή δήλωση – απάντηση της ΝΔ στους εκβιασμούς του Ταμείου για τις εκλογές, από την Ουάσιγκτον διαρρέεται τώρα μια... ενόχληση για τον Γ. Μιχελάκη και την επιθετική απάντηση της ΝΔ.

Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Ράις  δήλωσε χθες για τις εκλογές: “Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ως εξής: «Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού.  Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου.  Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας.  Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά.  Και αυτό θα γίνει άμεσα».

Τώρα, λοιπόν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ (φυσικά) στο ΔΝΤ εμφανίζονται ενοχλημένοι διότι, λένε, ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κ. Ράις κι ότι δεν ανησυχούν για το αποτέλεσμα της κάλπης αλλά προβληματίζονται για το πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας.

Επειδή τόλμησε η ΝΔ να υποστηρίξει τα αυτονόητα, οι δανειστές μας θέλουν να μας βάλουν και χέρι. Αντί η κυβέρνηση να βγει ξεκάθαρα και να πει ότι οι εκλογές είναι ελληνική υπόθεση και δημοκρατική διαδικασία, κάνουν την πάπια.

Κλιμακώνουν τις πιέσεις

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι δανειστές μας φροντίζουν να μας υπενθυμίσουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο.

Για αβεβαιότητα στις αγορές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις εκλογές, κάνει λόγο ο Τσ. Νταλάρα. Για τον κίνδυνο χρεοκοπίας που δεν έχει εκλείψει, μιλά η Λαγκάρντ. Για πηγή αβεβαιότητας οι κάλπες, λέει το ΔΝΤ ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Σόιμπλε κι όχι μόνο, έχουν αρχίσει και πάλι να πιέζουν και να εκβιάζουν την Ελλάδα.

Φανταστείτε. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές και από το εξωτερικό οι ωμές παρεμβάσεις έρχονται εν ριπή οφθαλμού.

Μιλώντας στο CBS η Κ. Λαγκάρντ δηλώνει ότι ενόψει των ελληνικών εκλογών, είναι αναγκαίο να υπηρετηθεί με συνέπεια το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και αναφέρει ότι δεν είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και την υποχρεωτική έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό συμβαίνει σε αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης, συν στην Ιρλανδία», διαμηνύει η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Τσ. Νταλάρα από την πλευρά του, μιλώντας στον Σκάι τονίζει ότι: «οι εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητα και κάποια ανησυχία στις αγορές. Είναι σημαντικό ότι πλέον το πολιτικό προσωπικό της χώρας συνειδητοποιεί την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα" δηλώνει και προσθέτει με τρόπο ότι "η παρούσα κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί πρέπει πάση θυσία να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής".

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις ενοχλήθηκε από τον επιθετικό τόνο και επισημαίνει ότι δε θέλει να εμπλακεί στην πολιτική κατάσταση της χώρας. Φυσικά δεν διαψεύδει ότι στελέχη του Ταμείου θεωρούν ρίσκο τις εκλογές και θα ήθελαν πολύ να αναβληθούν αυτές.

Θέλουν να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, οι εκβιασμοί θα πληθαίνουν. Και ο λόγος είναι απλός. Θέλουν να δεσμεύσουν και την επόμενη κυβέρνηση να ακολουθήσει την λανθασμένη συνταγή της τρόικας. Δε θέλουν σε καμιά περίπτωση απόκλιση από το σχέδιό τους, αν και βλέπουν ότι το χάος στην Ελλάδα έρχεται, πιθανότατα και μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν το Φεβρουάριο ότι με το νέο Μνημόνιο θα σωθεί η χώρα, και που τώρα δεν αποκλείουν χρεοκοπία της.

Ολοι αυτοί, λοιπόν, συνασπίζονται για να ποδηγετήσουν τον ελληνικό λαό, να του δείξουν το δρόμο προς την κάλπη που αυτοί θέλουν. Σε λίγο θα μαζευτούν άνθρωποι του ΔΝΤ και θα δίνουν ψηφοδέλτια στις γριούλες στην επαρχία με τον υποψήφιο που θέλουν.

Γλιτώσαμε από τους κομματάρχες της δεκαετίας του '60 και μας προέκυψαν οι κομματάρχες του ΔΝΤ.

Μήπως, αφού κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα να φτιάξουμε ένα ψηφοδέλτιο της τρόικας και να το ψηφίσουμε «δαγκωτό»;

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 06/04/2012 13:54:55

  Τό ψηφοδέλτιο τῆς Τρόϊκας ἒχει ἢδη φτιαχτεῖ καί δέν περιμένουν,δυστυχῶς,νά τό ψηφίσουμε ἀλλά μᾶς τό ἐπέβαλλαν βιαίως. Τώρα,ὃσον ἀφορᾶ τίς πιέσεις,τίς παραινέσεις καί τίς δῆθεν φιλικές συμβουλές πρός τήν κυβέρνηση,περιμένω,κάποια στιγμή,ἡ ἀναβολή τῶν ἐκλογῶν νά χρησιμοποιηθεῖ ὣς μέσον πίεσης γιά τήν καταβολή ἢ ὂχι,κάποιας ἀπό τίς ἐπόμενες δόσεις τοῦ δανείου,μέ τήν ἀπειλή τῆς χρεοκοπίας καί τῆς ἐξόδου ἀπό τό εὐρώ βεβαίως...

 2. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 06/04/2012 14:38:32

  Γιατί ο κ. Μιχελάκης δεν βάζει χέρι και στην κυβέρνηση;Φοβάται μην παραιτηθεί ο Παπαδήμ(ι) ος και πάμε σε εκλογές;

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 06/04/2012 15:12:03

  Greece & the IMF (International Monetary Fund)

  October 6-7, 2009:
  Statement by Honorary George A. Provopoulos,
  Governor of the Fund for Greece (!!!)
  at the Joint Annual Discussion, Turkey
  http://www.imf.org/external/am/2009/speeches/pr21e.pdf

 4. Perry avatar
  Perry 06/04/2012 21:39:53

  Φταίει ο κ. Μιχελάκης που πίστεψε την ανταπόκριση του Σκάι. Ηταν μία ψεύτικη ανταπόκριση και σκόπευε να κτυπήσει τη Ν.Δ. Να δείτε το video. Το ΔΝΤ ζητά εκλογές, δεν είναι εναντίον εκλογών.
  http://www.imf.org/external/mmedia/index.aspx#

  Πηγαίνετε εδώ: Λεπτό 19: 36 και 07:48

  • factorx avatar
   factorx @ Perry 06/04/2012 21:44:21

   Την χθεσινή δήλωση του ΔΝΤ την διάβασες; να μην γράφουμε ό,τι θέλουμε:

   http://www.antinews.gr/2012/04/05/154909/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.