#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/08/2010 23:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Αιγαίο και τα σενάρια για συνδιαχείριση

Εκτάκτως ερριμμένα


Δεν πρόλαβαν να σηκωθούν από το μεσημεριανό τραπέζι οι κ. Δρούτσας και Νταβούτογλου και το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Πιρί Ρεΐς» ξαναβγήκε βόλτα και πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ώστε να μην ξεχαστεί η πιστή εφαρμογή του τουρκικού νόμου της 14ης Ιουλίου 2010 για σεισμογραφικές τρισδιάστατες έρευνες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ των τουρκικών ερευνών περιλαμβάνουν υφαλοκρηπίδα, η οποία πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Περιλαμβάνουν όμως και τμήματα υφαλοκρηπίδας που είναι αποκλειστικά ελληνική, στην οποία η Ελλάδα, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, έχει αποκλειστικά κυριαρχικά και οικονομικά δικαιώματα.

ΣΥΜΦΩΝΑ με το Δίκαιο της Θάλασσας, οι σεισμογραφικές έρευνες σε υφαλοκρηπίδα ξένου κράτους είναι παράνομες και επιπλέον η ελληνική υφαλοκρηπίδα μπορεί να εκτείνεται και στα 200 ναυτικά μίλια (όχι μέτρα) από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΜΕ ΤΟ νόμο του Ιουλίου 2010, η Τουρκία αμφισβητεί, πέραν των άλλων, τα ελληνικά χωρικά ύδατα, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, ενώ παραλύει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και απαγορεύει τη δημιουργία ζώνης αλιείας.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ δηλαδή για ακόμα μία φορά και κυριαρχικά και οικονομικά συμφέροντα της Ελλάδας. Οι μέχρι τώρα διεθνείς αντιδράσεις της Αθήνας, στην πορεία των τελευταίων δεκαετιών, έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές και άσφαιρες και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αναστείλει το σχεδιασμό της Αγκυρας.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και είναι αναποτελεσματικές. Εκτός από τα ελληνικά διαβήματα διαμαρτυρίας, τα οποία η Αγκυρα συστηματικώς και επιδεικτικώς ρίχνει αμέσως στο καλάθι των αχρήστων, το ΥΠΕΞ ενημέρωσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ότι η Αγκυρα πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ ο ΥΕΘΑ δήλωσε ότι η χώρα δεν παραδίδει σπιθαμή κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΟΙ ΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ελληνικές αντιδράσεις δεν έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ επομένως που εγείρεται είναι μήπως έχει έλθει πλέον η ώρα να αναβαθμίσει η Αθήνα την αντίδρασή της. Και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η Αθήνα έχει το πλήρες δικαίωμα να καταγγείλει την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για παράνομες ενέργειες πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, που παραβιάζουν κυριαρχικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ στο Συμβούλιο Ασφαλείας και η καταγγελία της Τουρκίας καθίστανται, όσο περνά ο καιρός, επιτακτικές και για έναν επιπλέον λόγο. Επειδή ακριβώς η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί και κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν δέχεται ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, όσο καιρό η Αθήνα δεν καταγγέλλει την Αγκυρα για έρευνες στο Καστελόριζο και στις περιοχές της Θάσου, της Αλεξανδρούπολης, της Σαμοθράκης και της Λήμνου, αυτομάτως ενδυναμώνεται στην πράξη η θέση της Αγκυρας ότι τα νησιά στερούνται υφαλοκρηπίδας. Δι' αυτού του τρόπου ισχυροποιείται ο σχεδιασμός της να θέσει όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, αποκτώντας κυριαρχία επάνω τους, με αποτέλεσμα να επέλθει εθνικός και οικονομικός μαρασμός των νησιών αυτών.

ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12/08/2010&s=ektaktws-errimmena

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 13/08/2010 23:26:29

  Από την κυβέρνηση αυτή περιμένετε σοβαρή εξωτερική πολιτική?
  Εδώ οδηγούν τους Έλληνες σε οικονομική εξαθλίωση λόγω εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων. Το ίδιο πράττουν και στο Αιγαίο. Ασκούν εντεταλμένη υπηρεσία!
  Καληνύχτα Ελλάδα!

 2. μαρκος avatar
  μαρκος 14/08/2010 00:03:13

  Τα είπαμε, τα βρήκαμε, τα μοιράσαμε, δικά μας είναι, σιγά μην σας ζητήσουμε και την γνώμη σας!!! Ο Κύριός μας ο Ομπάμα συμφωνεί και μας συγχαίρει!!!Παγκοσμιοποίηση εδώ και τώρα, Γκιαούρηδες!!!!
  ΓΑΠ.

 3. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 14/08/2010 00:04:12

  H Τουρκία για τις ενέργειές της αυτές, είχε ένθερμο υποστηρικτή τον κ. Σημίτη, ο οποίος το 97’ υπέγραψε την κατάπτυστη για τα ελληνικά συμφέροντα συνθήκη της Μαδρίτης. Όταν αναγνωρίζεις ζωτικά συμφέροντα της γείτονος στο Αιγαίο, είναι επόμενο να αποθρασυνθεί εντελώς, μέχρι του σημείου να το θεωρεί και να το διεκδικεί ως «κοινό μας σπίτι»!
  Ο ΓΑΠ παίρνοντας το «θαμπό» δακτυλίδι και αφού κατάφερε ψευδόμενος ασύστολα να γίνει μέχρι και πρωθυπουργός, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να καταγγείλει τις τουρκικές προκλήσεις! Θα λέει δε ανερυθρίαστα πως «υπερασπίζεται» την ειρήνη, έστω και αν χρειαστεί να παραχωρήσει το μισό Ελληνικό πέλαγος, συνεχίζοντας την ενδοτική πολιτική του τότε πρωθυπουργού. Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως εκείνος ευχαρίστησε θερμότατα τους Αμερικανούς, όταν με την αμοιβαία αποχώρηση από τις ελληνικές βραχονησίδες Ίμια, επισφραγίστηκε το γκριζάρισμα του Αιγαίου!
  Έρμη Πατρίδα, που έδωσες ποτάμια αίμα για τη λευτεριά σου και που κατάφερες να σε κυβερνούν άνθρωποι χωρίς ίχνος εθνικής συνείδησης, πιστοί και συνεπείς εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων!

 4. The Saint avatar
  The Saint 14/08/2010 04:43:04

  Oλα σχεδιασμένα απο τους Αμερικανούς χρησιμοποιώντας τους "ανθρώπους τους στην Ελλάδα" (σιγά μην είναι μόνο ο ΓΑΠ...) στο κατα πώς τους βολεύει βεβαια, και αυτό που τους βολεύει, απο τη στιγμή που ετοιμάζονται γιά εκμεταλευση του πετρελαίου του Αιγαίου, είναι να μην υπάρχουν εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Και αφού οι Τούρκοι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση (γεωγραφικά) και το ξερουν, εκμεταλευονται με τη σειρά τους τους Αμερικανούς, οι οποίοι προκειμένου να πετυχουν το σκοπό τους, χρησιμοποιούν "ανθρώπους τους" γιά να τελειώνουν με το θέμα.

  Το ότι υποβαθμίζεται, ξεφτυλιζεται, απαξιώνεται γενικώς και αορίστως ένας ολόκληρος λαός, η ιστορία του, κλπ κλπ, ποσώς τους ενδιαφέρει... Εμείς τι κάνουμε με τους ΓΑΠαρους που μας βρήκαν... μ@λ@κ€$

  σ.σ. Πώς φαίνεται όμως σιγά-σιγά ότι ο Παπαντρέας ηταν και διαβασμένος, για το ΤΙ έπρεπε να κάνει, ΠΩΣ έπρεπε να το κάνει, και ΠΟΤΕ ακριβώς να το κάνει, γιά να βολέψει τα σχεδια όλων αυτών που εξυπηρετεί...
  Που έχουμε πέσει ρε παιδιά?

 5. Alex avatar
  Alex 14/08/2010 11:18:52

  Δειτς ποιπον σημερα πως σιγα σιγα μερα με τη μερα ΄΄δινονται΄΄απαντησεις και αρχιζει νε ος κυκλος προπαγανδας και ενδοτικοτητας.....

  Αντιγραφω απο Καθημερινη....(Δυστυχως για αλλη μια φορα)

  Αλήθειες και ταμπού

  Tου Αλεξη Παπαχελα

  Ο πρωθυπουργός θα ήθελε πολύ να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Τουρκία που θα ρύθμιζε τις ελληνοτουρκικές εκκρεμότητες. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος, και ο Κ. Σημίτης και ο Κ. Καραμανλής οραματίσθηκαν κάτι ανάλογο. Φαίνεται πάντως πως έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τις οποίες διεξάγει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης ένας εξαιρετικά έμπειρος βετεράνος διπλωμάτης. Οπως πάντα, όμως, το ερώτημα είναι αν οι δύο κυβερνήσεις θα έχουν την πολιτική βούληση και ισχύ να προχωρήσουν σε μια συμφωνία. Ο κ. Παπανδρέου διατρέχει έναν σημαντικό κίνδυνο: να χάσει με μια τέτοια συμφωνία την επαφή με ένα κομμάτι του «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει ήδη απομακρυνθεί ψυχικά από το κυβερνών κόμμα μετά το Μνημόνιο και το οποίο θα μπορούσε να γοητευθεί από το (βέβαιο) «Οχι» του κ. Σαμαρά. Ενα κομμάτι της κοινής γνώμης, που είναι ήδη θυμωμένο με το πολιτικό σύστημα, ενδέχεται να πεισθεί πως μια ελληνοτουρκική συμφωνία συνιστά μια «ταπείνωση» που συνδέεται με την οικονομική αδυναμία της χώρας. Η οικονομική κρίση, άλλωστε, πάντοτε ενισχύει τη ροπή προς τη συνωμοσιολογία.

  Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ μια δίκαιη και σοβαρή διευθέτηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων αν οι πολιτικοί, οι ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης δεν μιλήσουν ειλικρινά για αυτά τα θέματα. Δύο γενιές Ελλήνων ανατράφηκαν με το μαξιμαλιστικό, λαϊκιστικό δόγμα που θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει παντού δίκιο. Οποιοι επιχείρησαν, όπως ο μακαρίτης Βύρων Θεοδωρόπουλος ή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, να εκστομίσουν κάποια ψήγματα ρεαλιστικών προτάσεων, λοιδορήθηκαν. Πρέπει, όμως, κάποια ώρα να λεχθούν αλήθειες για το αν μπορείς να έχεις διαφορετικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αν το FIR είναι ζωτικός εθνικός χώρος ή διεθνής χώρος που η διεθνής κοινότητα έχει αναθέσει στην Ελλάδα να επιτηρεί, αν οι αποφάσεις για την υφαλοκρηπίδα λαμβάνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας κ. λπ., κ. λπ. Μέχρι τώρα το μονοπώλιο αυτής της συζήτησης έχει ένα λόμπι που απλώς επιχειρεί να βάλει τους έχοντες άλλη άποψη στην κατηγορία του μειοδότη ή του πράκτορα. Τώρα, όμως, που τελειώνει ο υστερικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης, καλό θα ήταν να σοβαρευθούμε και στη συζήτηση των εθνικών μας θεμάτων. Λιγότερο πατριώτης δεν είναι, άλλωστε, ο λιγότερο φωνακλάς ή μαξιμαλιστής, αλλά αυτός που φλερτάρει με την ανευθυνότητα και δεν καταλαβαίνει τα ρίσκα που εμπεριέχουν οι υπερβολές.

  Είναι, ακόμη, σημαντικό σε αυτήν τη διαδικασία να ρίξουμε μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία μας και να δούμε πού μας οδήγησαν κινήσεις που φαινομενικά ήταν εντυπωσιακές. Τα μεγαλύτερα λάθη των τελευταίων 36 ετών ήταν, κατά σειρά, η αποχώρηση της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, η άνευ λόγου πρόκληση της κρίσης του 1987 που οδήγησε τελικά σε απώλεια κυριαρχίας, καθώς από τότε η Ελλάδα μπορεί να κάνει έρευνες μόνο εντός των χωρικών της υδάτων και τέλος, η άλογη κλιμάκωση της κρίσης των Ιμίων με την τοποθέτηση επίσημης σημαίας χωρίς κανείς να σκεφθεί την επόμενη μέρα. Κάποιοι επιμένουν ακόμη και σήμερα πως το λάθος ήταν ότι δεν κάναμε πόλεμο το 1996 στα Ιμια. Οι πιο σώφρονες έχουν καταλάβει από τότε πως η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ελλάδα είναι να μην πέφτει σε παγίδες που μπορούν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση και σύγκρουση.

  Το παράδοξο με όλα τα παραπάνω είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών κ. ά. συμφωνούν ότι είναι καιρός να λεχθούν αλήθειες και να σπάσουν μερικά ψευδή ταμπού. Συμφωνούν όμως πίσω από κλειστές πόρτες γιατί μόλις ανάψουν οι κάμερες επιδίδονται σε πατριωτικές κορώνες της δεκάρας, φοβούμενοι μήπως κατηγορηθούν για «προδοσία». Ο φόβος αυτής της ρετσινιάς, που είναι τόσο σύμφυτη με την αρνητική πλευρά του DNA μας, έχει εμποδίσει εδώ και χρόνια οιαδήποτε λογική συζήτηση για την εξωτερική μας πολιτική.

 6. armageddon avatar
  armageddon 14/08/2010 12:15:31

  ΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ...

  • Alex avatar
   Alex @ armageddon 14/08/2010 12:38:01

   Λογικοτατη οσφυοκμαπτικη κινηση εγω λεω λοιπον αν εχεις μια πηγη στο σπιτι σου μεσα και εγω μενω απεναντι να ερθω να την συνδιαχειριστουμε με ισους ορους να τα μοιρασουμε ολα βρε παιδι μου....

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ armageddon 14/08/2010 12:46:39

   Αγάπη μου ΠΑΣΟΚτσή, αριστερέ, ανάρχαμ οτιδήποτε.
   Μη φας θα σφάξουμε γλάρο.
   Και να ήθελαν οι Έλληνες υπάρχουν κολλήματα με το Ισραήλ και τη Κύπρο.
   Εκει ζητάν πετρέλαια οι Τούρκοι.
   Πρώτον, νομίζω οτι εκεί τους βολεύει καλύτερα απο άποψη υπάρχουσας υποδομής (αλλά αυτά θα τα ξέρετε εσείς οι ψαγμένοι ή δικτυωμένοι αριστεριστές καλύτερα απο εμένα μιας και ο χρηματοδότης σας και καλός φίλος του ΓΑΠ και μάλλον και του Ενρτογάν αγόρασε την υποδομή της Βραζιλίας για κάτι τέτοια ενδεχόμενα, άντλησης πετρελαίου σε μεγάλο βάθος)
   Όμως..however που λένε.
   Η Κύπρος τα έχει βρεί με το Ισραήλ, και καλά έκανε βεβαίως βεβαίως..και δεν επιθυμεί Τούρκικες πλατφόρμες εξόρυξης στις ακτές της.
   Οπως φυσικά και το Ισραήλ, κοντά στο χώρο ευθύνης του ο οποίος είναι ολόκληρος ο τομέας Ανατολικά της Κύπρου, ακριβώς μπροστά στο ψευδοκράτος.

   Άντε να σας δω να πείθετε εμάς, που με το λίγο μυαλό που διαθέτουμε ίσως μας πείσετε. Τους Δημόσιους βολεμένους υπαλλήλους δηλαδή.

   ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ.
   ΤΣΑΜΠΑ ΓΛΕΙΦΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΙ Ο ΣΟΡΟΣ!

   Νομίζω οτι δεν μπορεί να γίνει κάποιος ποιό σαφής επι του ζητήματος. Αυτά.

  • Ολντ Τραφορντ avatar
   Ολντ Τραφορντ @ armageddon 14/08/2010 12:58:13

   Βγήκε λοιπόν και μας χρεοκόπησε το ΠΑΣΟΚ με στόχο να φάει τα πετρέλαια με τους εργολάβους, τους Τούρκους και τον υπερατλαντικό φίλο του.
   Οχι ούτε μια πετρούλα δεν θα κουνηθεί απο τη θεση της επειδή είναι άχρηστος ο ΓΑΠ και εσύ αρμαγεδόνα θες να κρατήσεις το κόμμα σου στην εξουσία.
   ΑΝ διαρραγεί υπο τις παρούσες συνθήκες το μέτωπο Ελλάδας Κύπρου, εκτός απο το οτι μπορεί να προκαλέσει ενα πολύ βαθύ ρήγμα. θα επισύρει πρόβλημα και με τη Κρήτη, καθώς στη συνέχεια η Τουρκία θα γλυκαθεί και θα ζητήσει εκμετάλευση λίγα ναυτικά μίλια Δυτικότερα, δίπλα στη Κρήτη. Επίσης θα επισύρει πρόβλημα και με εναν αξιόλογο σύμμαχο το Ισραήλ, που θα μας χρησιμεύσει παρα πολύ στο μέλλον.

   Οπότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
   Αλλα με τη διαραγή του εθνοτικού ιστού της χώρας μας.
   Κύπρο, Κρήτη και στην αναμπουμπούλα Μακεδονία.
   Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η Τουρκία λύνει μονίμος το πρόβλημα της και μπορεί ελεύθερη απο τα Δυτικά της να απειλήσει το Ισραήλ και αν χρειαστεί κάποτε ΚΑΙ τη Ρωσία και κάποια λαμόγια κερδίζουν τρισεκατομμύρια, ενω ο Ελληνικός λαός παύει να έχει Γη δική του.

   ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΑΣΟΚτσή (γενικά για τους ΠΑΣΟΚτσήδες) και είτε κάνεις οτι δεν το καταλαβαίνεις είτε ΔΕΝ ΣΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ!

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ armageddon 14/08/2010 13:02:31

   Λογική;

   Το έχει κάψει τελείως; Στα δικά σου χωράφια θα έβαζες συνδιαχειριστή;

   Ο σοσιαλιστικος νεογενιτσαρισμός δεν έχει όρια πόσο μέσα ακόμα στα βοθρολυμάτα θα χωθείτε;

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 14/08/2010 14:38:39

  Κα Αδάμ, δεν προκειται να καταγγείλουν την Τ. στο συμβούλιο ασφαλείας διότι θα ήταν άκρως αντιφατικό. Με τι λογική; όταν οι ίδιοι "συρουν" το αμάξι της για είσοδο στην ΕΕ; Δλδ, όταν οι ίδιοι "καταργούν" τα σύνορα της Ελλάδας; πρόκειται για την πλέον επικίνδυνη αλτ που είχαμε ποτέ.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 14/08/2010 14:39:30

  Το "για την πλέον επικίνδυνη αλτ" να διαβαστεί "για την πλέον επικίνδυνη αλήτ".

 9. Dimi avatar
  Dimi 14/08/2010 15:31:27

  Κωνσταντίνος Παύλου, Yποστράτηγος E.A., για το ∆ιπλωµατικό Περισκόπιo:

  ΕΛΛΑΔΑ – ΑΙΓΑΙΟ – ΤΟΥΡΚΙΑ

  Αιγαίον Πέλαγος είναι η θαλάσσια λωρίδα της Β.Α. λεκάνης της Μεσογείου που σχηματίζεται από την Ελληνική Χερσόνησο και την Μ. Ασία. Τούτο διά της Προποντίδος ενώνει την Μαύρη Θάλασσα με την Μεσόγειο.

  Το Αιγαίον έχει 2800 νησιά, τα οποία διά της συνεχούς, συμπαγούς και αλυσιδωτής διατάξεώς των, δίνουν βάθος στον Ηπειρωτικό Κορμό της Ελλάδος και προσδιορίζουν το νησιωτικό έδαφος της Χώρας μας. Τα μεγαλύτερα εξ αυτών, κατοικούνται επί τρεις και πλέον χιλιάδες χρόνια υπό αμιγώς Ελληνικού πληθυσμού.

  Λόγω της σπουδαιότητος της γεωγραφικής του θέσεως, σε σχέση με την Ευρώπη Ασία και την Μεσόγειο, το Αιγαίον έγινε κατ’επανάληψη, θέατρο σφοδρών συγκρούσεων διά μέσου των αιώνων.

  Παρά ταύτα όμως, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ εκ των κατακτητών αυτής της περιοχής αμφισβήτησε την Ελληνικότητα των Νήσων και του Πληθυσμού των.

  ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΗΣΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αναλόγως της γεωγραφικής τους θέσεως, διακρίνονται από πλευράς Νομικού καθεστώτος, σε τρεις κατηγορίες:

  Α’
  Bόρειο Αιγαίο: Λήμνος, Σαμοθράκη, ανήκουν στην Ελλάδα
  Ιμβρος - Τένεδος, ανήκουν στην Τουρκία

  Πρώτη συμβατική ρύθμιση, μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, διά της Συνθήκης Ειρήνης των Σεβρών, της 10-7-1920. Με την εν λόγω Συνθήκη ΟΥΔΕΜΙΑ Διεθνής δέσμευση αποστρατικοποιήσεως επεβάλετο.

  Την ανωτέρω Συνθήκη αντικατέστησε η Σύμβαση της Λωζάννης, της 24-7-1923. (Περί καθεστώτος των Στενών). Με αυτή, επιβάλλοντο μέτρα αποστρατικοποιήσεως – Στενών και Νήσων (Προς εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή και της ελευθέρας διόδου και ναυσιπλοϊας δια των Στενών).

  Την Σύμβαση αυτή κατόρθωσε η Τουρκική Διπλωματία να ανατρέψει, με την Συνθήκη του MONTREAUX το 1936. Βάσει αυτής η Τουρκία πέτυχε – και με την δική μας συναίνεση – να αναλάβει εκ νέου την απόλυτη κυριαρχία των Στενών.

  Δυστυχώς η Ελλάδα δεν μερίμνησε να γίνει ειδική μνεία, επ’αυτής, γιά την Λήμνο και την Σαμοθράκη. Εφ’όσον όμως όλα τα μέλη της προηγούμενης Συνθήκης συνομολόγησαν νέα συμφωνία γιά το ίδιο αντικείμενο, με μοναδική πρόθεση να διέπεται τούτο από αυτή, η προηγούμενη παύει ισχύουσα.

  Β’
  BορειοΑνατολικό Αιγαίο: Λέσβος – Χίος – Σάμος – Ικαρία

  Απελευθερώθηκαν κατά τους Βαλκανικούς πολέμους, παραχωρήθηκαν οριστικά στην Ελλάδα μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με την Συνθήκη των Σεβρών, άνευ ΟΥΔΕΜΙΑΣ δεσμεύσεως αποστρατικοποιήσεως. Αντιθέτως, η Συνθήκη της Λωζάννης της 27-4-1923, διά του άρθρου 13, επέβαλε δεσμευτικούς όρους μερικής αποστρατικοποιήσεως.

  Τούτο έγινε κατόπιν αξιώσεως της Τουρκίας, φοβούμενης επιθετική επιστροφή των Ελλήνων στην Μικρά Ασία. Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της Συνθήκης, η Μη Αμοιβαιότητα και η μονομέρεια ως προς την αποστρατικοποίηση.

  Γ’
  ΝοτιοΑνατολικό Αιγαίο: Δωδεκάνησα: Μέχρι το 1912 ευρίσκοντο υπό Τουρκική κυριαρχία, από το 1912 μέχρι και το 1943 υπό Ιταλική.

  Μετά την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατά την Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (των Νικητριών Δυνάμεων, συμμετείχαν 21 Κράτη.
  (ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ) απεφασίσθη να εκχωρηθούν από την Ιταλία στην Ελλάδα - Εν Πλήρη Κυριαρχία §1 Αρθρο 14 - και υπό την δέσμευση της πλήρους αποστρατικοποιήσεως §2 του ιδίου Αρθρου της Συνθήκης των Παρισίων της 10-2-1947.

  Η κραυγαλαία αυτή αντίφαση μεταξύ των δύο Αρθρων προήλθε από την απαίτηση της τότε ΕΣΣΔ και αφορούσε μόνο τις δύο υπερδυνάμεις.

  Συνεπώς, η αποστρατικοποίηση ή, όχι των ανωτέρω νήσων ούτε είχε ούτε έχει σχέση με την Τουρκία. Σήμερα με την αυτοκατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού, ΟΥΔΕΜΙΑ δέσμευση υφίσταται.

  Η Ελλάς, παρά τις ατέλειες, παρερμηνείες και τον μονομερή χαρακτήρα των Συνθηκών που διέπουν το νομικό καθεστώς των Νήσων, σεβάστηκε και τήρησε απόλυτα τις υποχρεώσεις της, μέχρι το 1974, όταν η Τουρκία εκμεταλλευόμενη τον ρόλο της εγγυητρίας δυνάμεως γιά την Κύπρο, εισέβαλε, κατέλαβε και έκτοτε κατέχει το Βόρειο Τμήμα της Μεγαλονήσου.

  Είναι γεγονός μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση ότι η Τουρκία αποσκοπεί σε αυτή την φάση – με την έκτοτε και μέχρι σήμερα προκλητική εναντίον μας συμπεριφορά της – την ανατροπή του Status Quo στο Αιγαίο.

  Ετσι, έχει επιδοθεί σε ένα όργιο ψευδών, προκλήσεων και κατηγοριών εις βάρος της Χώρας μας, επί καθημερινής βάσεως, και σε όλα τα επίπεδα. Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκει να δημιουργήσει νόμιμα προηγούμενα ανοχής, προκειμένου σε επόμενη φάση να απαιτήσει την τεκμηρίωση ανύπαρκτων δικαιωμάτων της.

  Ο επανοπλισμός λοιπόν των νήσων, αποβλέπει στην αυτοάμυνα της Πατρίδος μας και είναι νόμιμο δικαίωμα κάθε χώρας να λαμβάνει οποιοδήποτε μέτρο επιβάλλεται γιά την προστασία της, από κάθε εχθρική επιβολή. Τούτο άλλωστε προβλέπεται και από τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

  Η Στρατηγική Αξία του Αιγαίου γιά την Επιβίωση της Ελλάδας ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ!

  ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!

  Η Τουρκία έχει σαν στρατηγική της επιλογή, την κάθοδό της προς Δυσμάς. Γιά να το επιτύχει, της είναι αναγκαία η κυριαρχία επί του Αιγαίου.
  Εάν το κατορθώσει σε συνδυασμό με το τεράστιο πλεονέκτημα που της παρέχει η Μικρά Ασία, σαν χώρος συγκεντρώσεως μεγάλων δυνάμεων, στρατευμάτων, της επιτρέπει να ενεργήσει επί της στρατηγικής κατευθύνσεως – ΑΣΙΑ – ΑΙΓΑΙΟΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ – και να προσβάλει, διά τριών τουλάχιστον αξόνων επιθέσεως κύρια Στρατηγικά Κέντρα της Χώρας μας: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΟΛΟ – ΑΘΗΝΑ – ΚΡΗΤΗ.

  Το Αιγαίον διά την Αμυνά μας, είναι ο Μόνος Ζωτικός Χώρος (Ζ.Χ.) γιά απόκρουση επιθέσεων από Ανατολάς προς Δυσμάς και τούτο διότι λόγω του μικρού εύρους του, δεν επιτρέπει οργάνωση διαδοχικών γραμμών αμύνης.

  Παράλληλα, προς Βορράν, το Αιγαίον δίδει βάθος στην άκρως ευπαθή Περιοχή της ΘΡΑΚΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ καθώς επίσης και την δυνανότητα στον κατέχοντα, πλευρικής προσβολής οιουδήποτε επιχειρήσει κάθοδον προς Δυσμάς!

  ΠΡΕΠΕΙ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΟΤΙ:

  Α) Σαν Εθνος είμαστε ανάδελφοι και σαν Χώρα περιβαλλόμεθα από εχθρούς.

  Β) Ολοι οι διεκδικούντες Τμήματά μας, απειλούν όταν αισθάνονται ότι δεν απειλούνται. Δηλαδή, όταν πιστεύουν ότι είμαστε αδύναμοι ή, δεν προτιθέμεθα να αντιδράσουμε (Το υπέστημεν στην Κύπρο).

  Γ) Η Τουρκία επιδιώκει, την αποστρατικοποίηση των Νήσων, διότι τότε μόνο θα μπορέσει να τα κτυπήσει. Εχει Σωβινιστική Εθνική Στρατηγική αλλά και υπομονή. Ενεργεί την κατάλληλη στιγμή, όταν το κόστος γι αυτή Μηδενίζεται. Μέχρι τότε, προβάλλει ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, και εξαπατά τους πάντες. Το ίδιο έκανε και με την Κύπρο.

  Δ) Θα πρέπει να καταστήσουμε, σαφώς κατανοητό σε Ολους ότι, ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

  ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ – ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΡΩΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!

  Ουδείς συνεκμεταλλεύεται ή, μοιράζεται κάτι που του ΑΝΗΚΕΙ. Την συνεκμετάλλευση ζητάει ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, αυτός που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ! ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ, για να τα παζαρεύονται, να παίζονται, να διακυβεύονται ή, να εκχωρούνται, γιά οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

  Θα πρέπει τα παραπάνω, να γίνουν αντιληπτά από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ώστε να εγκαταλείψουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τον φθοροποιό ευδαιμονισμό και τον «Δεμεμελισμό» που μάς διακατέχουν τα τελευταία χρόνια.

  Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ!

  Εχουμε μπροστά μας πολύ δυσκολότερες ημέρες και αν δεν συνέλθουμε –ΗΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ – Θα Θρηνήσουμε γιά Πολλά.

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ!

  Με αυτό έγραψε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ – που δυστυχώς τώρα – αμφισβητούν μερικοί ψευτοκουλτουριάρηδες – των τριών χιλιάδων ετών και εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα. Οχι με συνεχείς υποχωρήσεις, συμβιβασμούς, άσκοπες συζητήσεις και παχειά λόγια, που σε τελική ανάλυση, καταλήγουν εις βάρος μας και μάς εκθέτουν τυπικά και ουσιαστικά, Διεθνώς.

  George.Sekeris.org/ellinotourkika

  ***
  Σήμερα, Σαββάτο, 14/8/2010, Παραμονή της Γιορτής της Παναγιάς μας, ως ελάχιστη ένδειξη Μνήμης και Σεβασμού μας, στον ΓΕΡΟ! Βρεθήκαμε (κόσμος πολύς), στο Α’ Νεκροταφείο, στον Οικογενειακό Τάφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Γιά να τον καθαρίσουμε, να τον Τιμήσουμε, γιά να τελέσουμε το Ειδικό Τρισάγιο στη Μνημη του Ελευθερωτή του Γένους.

  Με έντονη συγκινησιακή φόρτηση, ψάλλαμε «Τη Υπερμάχω». Και τον Εθνικό μας Υμνο!

  Ενας επισκέπτης, είπε: «Πατέρα μας, Λύτρωσέ μας! από τα σκυλιά που κύκλωσαν την Ελλάδα.»
  ..

  «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πώς δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε:

  “Πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;”, άλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας ή επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι, εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

  ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Aπό την ομιλία του στην Πνύκα 7/10/1838.

 10. The Saint avatar
  The Saint 14/08/2010 23:54:41

  Δεν γνωριζω πότε εστάλει αυτη η επιστολή, ένα έχω να πώ, μακάρι το πνευμα που διακατέχει τον συγγραφέα του, να το διακατειχε τους μισούς απο εμάς σημερα. Αλλα βλέπετε, το συστημα έχει φροντισει υπομονετικά, με τη συνδρομή των διαφόρων ΓΑΠ, και των υπαλλήλων αυτών όπως η Δραγώνα, να αλλοιώσουν σε τετοιο βαθμό τη συλλογικη συνείδηση του λαού, που κανει το παραπάνω άρθρο να φανταζει ώς φωνή βοόντως εν τη ερήμω....

  Ουαί τοις ηττημένοις

  • Dimi avatar
   Dimi @ The Saint 15/08/2010 06:44:19

   Έκτορας κι Ανδρομάχη

   Από το Τρωικό κάστρο η Ανδρομάχη
   στον Έκτορα που κίναγε στη μάχη
   φώναξε με φωνή φαρμακωμένη

   Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει
   όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει

   Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει
   στρατιώτη μου, για πόλεμο δεν κάνει

   Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει
   στρατιώτη μου, τον πόλεμο τον χάνει

   Έτσι και μένα η κόρη του Γαβρίλη
   σαν έφευγα στις είκοσι τ' Απρίλη
   μου φώναξε ψηλά από το μπαλκόνι

   Στρατιώτη, αν θες τη μάχη να κερδίσεις
   μια κοπελίτσα κοίτα ν' αγαπήσεις
   Όποιος στο γυρισμό τον όρκο του δεν κάνει
   στρατιώτη μου, τον πόλεμο τον χάνει.

   ~Μάνος Χατζιδάκις

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.