15/09/2008 22:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το Άγιο Όρος, οι εφοπλιστές, ο Θοδωρής και η κ. Γιάννα

Αυτός ο γαλάζιος διοικητής του Αγίου Όρους, Γιώργος Δαλακούρας, τι δουλειά κάνει εκεί πάνω; Γιατί τοποθετήθηκε εκεί, αν όχι για να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του Αγίου Όρους και της Πολιτείας; Ήταν εν γνώσει του όλα όσα έγιναν στη Μονή Βατοπεδίου. ή όχι;

Θεωρείται πάντως ότι διαθέτει στενές διασυνδέσεις στο Μαξίμου . Θα μου πείτε βεβαίως, θα' χε αλλιώς τοποθετηθεί διοικητής;  Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα, που ο κ. Κοτρώτσος ανέλαβε ως διευθυντής να σώσει τον «Ελεύθερο Τύπο», θυμήθηκα το ρόλο που είχε διαδραματίσει ο κ. Δαλακούρας στην αγορά του από την κ. Αγγελοπούλου. Για να δείτε ότι ορισμένα που φαίνονταν τότε ακατανόητα, εξηγούνται σήμερα.

Τον θυμάμαι που λέτε τον κ. Δαλακούρα, εκεί κατά το 2005, να προωθεί ένα ντηλ για να αγοράσουν εφοπλιστές την εφημερίδα. Όπως λεγόταν τότε  βρισκόταν σε ανοικτή γραμμή με τον Ρουσόπουλο, ο οποίος ήταν αποκλειστικός χειριστής του να φύγει ο Ελεύθερος Τύπος από τα χέρια του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και να πάει στα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων για την αγορά ήταν οι εφοπλιστές Νίκος Τσάκος (γιος του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου), Ευάγγελος Μαρινάκης (προσκείμενος στο Μητσοτακέικο) και Γιώργος Δαλακούρας. Άπαντες μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Ακόμα και το όνομα των Αλαφούζων είχε ακουστεί.

Τι συνέβη, τελικά; Οι εφοπλιστές αγόρασαν έναντι πινακίου φακής την εφημερίδα και μέσα σε μισή ώρα την είχαν πουλήσει στη Γιάννα Αγγελοπούλου.

Δεν είναι όμως πολύ περίεργο μια κυβέρνηση και ένα κόμμα να χάνουν μια εφημερίδα που ήταν αποκλειστικά δική τους και να την βλέπουν τώρα να προβάλει πχ τον Τατούλη και άλλους διάφορους; Κι αυτό με ενέργειες και πρωτοβουλίες του δεξιού ψάλτη, συγνώμη «χεριού», του Καραμανλή;

Για σκεφτείτε το λιγάκι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. saska avatar
  saska 15/09/2008 22:57:01

  Τότε που ο κόσμος -ο τύπος- ο σχολιαστής είχε μουγκαμάρα!!

  Από το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Κώστα Λαλιώτη, έστρεψε την προσοχή της ελληνικής Πολιτείας στο παραμελημένο από το κράτος Αγιον Ορος. Ηδη στο Αγιον Ορος εκτελείται ένα πρόγραμμα έργων ύψους 10 δισ., το οποίο σχεδίασε ο κ. Κώστας Λαλιώτης και χειρίζεται ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χ. Πάχτας, σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΚ και τις Μονές. Η πολιτική Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν ασχολείται με οικονομικά θέματα των Μονών αλλά φροντίζει για τη συνολική σχέση της Αθωνικής Πολιτείας με τις ελληνικές κρατικές αρχές. δεδομένου μάλιστα ότι η Αθωνική Πολιτεία τελεί υπό ιδιαίτερο διοικητικό καθεστώς αυτονομίας, κατοχυρωμένο και με την Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

  Η σημασία του Αγίου Ορους, πνευματική ­ κατ' αρχήν ­ ως θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και εθνική, καθώς συσσωματώνει τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θησαυρό του Ελληνισμού, έχει μεταβάλει το Αγιον Ορος σε έναν πολύτιμο πρεσβευτή της ελληνικής παράδοσης και της πνευματικής της δημιουργίας. Ρόλος της πολιτικής Διοίκησης του Αγίου Ορους είναι να συμβάλει τόσο στην απερίσπαστη ανάπτυξη της εσωτερικής ζωής των Μονών όσο και στη διευκόλυνση του Ορους στις σχέσεις του με τις πολυδαίδαλες και κουραστικές ­ για τους μοναχούς ­ υπηρεσίες του ελληνικού κράτους.

  Ο νέος πολιτικός Διοικητής του Αγίου Ορους κ. Σταύρος Ψυχάρης, με επιστολή του προς την Ιερά Κοινότητα, υπογραμμίζει ότι σκοπός του είναι ακριβώς αυτός. Ο κ. Ψυχάρης προσέθεσε στην επιστολή του ότι η θητεία στη Διοίκηση του Αγίου Ορους δεν μπορεί να σχετίζεται, στην περίπτωσή του, παρά μόνον με προσφορά ανιδιοτελούς έργου.

  Εν τω μεταξύ από το υπουργείο Εξωτερικών εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ:

  «Σχετικά με τον διορισμό του Διοικητού του Αγίου Ορους κ. Σταύρου Ψυχάρη, σημειώνονται τα εξής: Ο διορισμός του Διοικητού του Αγίου Ορους είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.

  Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης είναι διακεκριμένος δημοσιογράφος, διευθυντής μιας των εγκυροτέρων ελληνικών εφημερίδων και έχει συμμετάσχει στον δημόσιο βίο της χώρας επί μακρό χρονικό διάστημα. Διαθέτει τα τυπικά προσόντα τα οποία ορίζει ο νόμος, ως μέλος διδακτικού προσωπικού Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

  Ο Διοικητής δεν διαμένει κατά παράδοση στο Αγιον Ορος αλλά το επισκέπτεται συχνά. Στο Αγιον Ορος κατοικεί ο Υποδιοικητής.

  Επειδή διατυπώνονται διάφοροι ανεπίτρεπτοι υπαινιγμοί, αποσαφηνίζεται ότι ο Διοικητής του Αγίου Ορους δεν έχει καμία διαχειριστική αρμοδιότητα. Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που αφορούν προγράμματα σχετικά με τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Αγίου Ορους ανήκει στις Μονές σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

  Ο ρόλος του Διοικητού είναι να εμπνέει πνεύμα ομονοίας, συνεργασίας και προόδου ώστε να αξιοποιείται το Αγιον Ορος ως θησαυρός που ανήκει σε ολόκληρη την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.

  Ο κ. Ψυχάρης έχει ειδική ενασχόληση εδώ και πολλά έτη με το Αγιον Ορος, το οποίο και επισκέπτεται συχνά. Συγκεντρώνει δε όλες τις προϋποθέσεις ώστε η τοποθέτησή του να τύχει της ευμενούς αποδοχής και αγαστής συνεργασίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μοναστικής Κοινότητος».

  Σήμερα στον Factorx τα απλά πράγματα φαίνονται περίεργα φανταστείτε αν έγραφε και σχολίαζε τότε τι τίτλους θα έπρεπε να δώσει.
  ΜπουαααααΆ

 2. Περιοδεύων avatar
  Περιοδεύων 16/09/2008 02:08:11

  Yπάρχει μπόλικο ροζ στο Άγιο Όρος
  το βρήκα στο press.gr


  Η "Βίκυ", η "Ζωζώ", η "Αλίκη"...


  ...ο "Χομεϊνί" και ο "Δαλάι Λάμα". Αρχισαν, δυστυχώς, να διαδίδονται και οι ροζ πτυχές του σκανδάλου του Βατοπεδίου!
  .
  Γράφει ο Ορφέας Κωνσταντίνου
  .
  Μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχει και το "ρόζ" της υπόθεσης Βατοπεδίου!!!
  Αρχισαν κάποιοι παλιοί Αγιορείτες των Καρυών, που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, να ανασκαλίζουν παρελθούσες ιστορίες με ρόζ αποχρώσεις...
  Επανήλθαν τα ψευδώνυμα για το Βατοπέδι και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους!!!
  Ποιά είναι η "Βίκυ", η "Ζωζώ", η "Ανθούλα", η "Αλίκη";;;
  Ποιός είναι ο "Χομεϊνί", ο "Δαλάϊ Λάμα";;;
  Ετσι για να αποφορτίσουμε λιγάκι την τεταμένη ατμόσφαιρα... αλλά πάντα με αληθινά στοιχεία!

  # posted by press.gr

 3. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 16/09/2008 04:28:27

  Αυτός ο Δαλακουρας τη σχέση έχει με την περιοχή Χαλκιδικης .Μήπως γνωρίζει κανείς .Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως με τον Ψυχάρη .Λέω .Δεν παραβιάζεται και εδώ ο σχετικός Νόμος .

 4. rs avatar
  rs 16/09/2008 07:29:41

  Ρε παιδιά...Βαρθολομαίος πού είναι;
  Σ΄αυτόν δεν ανήκουν οι άγιοι επιχειρηματίες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.