#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2009 14:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυο τον … δικομματισμό

Στο προηγούμενο post (http://www.antinews.gr/?p=6605) κάνουμε μια όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμη καταγραφή του προεκλογικού αγώνα (από εμάς τουλάχιστον) με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα.

Οι ερμηνείες δικές σας.

Η δική μας πάντως είναι ότι με τα παπαγαλάκια ο ένας και τους βαρβάρους ο άλλος, οι δυο ξεπερασμένοι δεινόσαυροι της πολιτικής σκηνής αλληλοβοηθούνται για να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη απαξίωσή τους στην κοινωνία.

Και ό,τι και να λένε οι παπαγάλοι στην τηλεόραση, τα ...παπαγαλάκια έκαναν τη δουλειά τους, επειδή δεν απευθύνονται σε εσάς και σ΄ εμάς αγαπητοί αναγνώστες. Όπως φυσικά την έκαναν και οι βάρβαροι, οι οποίοι επίσης απευθύνονται στην κουρασμένη και απογοητευμένη κομματική πελατεία αμφοτέρων

Το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο  και τα δυο τον ... δικομματισμό

Σε αυτό βοηθάει φυσικά και η απόφαση του Αλέκου να υποβαθμίσει τον Αλέξις παραμονή εκλογών - δεν ξέρουμε ακόμα αν αυτό βοηθάει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ.

Οι Οικολόγοι αποτελούν ένα ακόμα σχήμα διοχέτευσης της λαϊκής αγανάκτησης, όπως και άλλοι προηγουμένως για να μην λέμε ονόματα.

Κατά τα άλλα οι ευρωεκλογές αποτελούν απλώς το πρελούδιο της επόμενης εκλογικής μάχης, εκείνης για τις εθνικές εκλογές που θα είναι και η αποφασιστική.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 26/05/2009 14:59:41

  Γι' αυτό στόχος σ' αυτές τις εκλογές είναι να μειωθεί το ποσοστό των άκυρων και λευκών και να μετατραπούν σε ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια μικρών κομμάτων. Έστω, οποιωνδήποτε μικρών κομμάτων.

  Εγώ θα στραφώ στο ΠΑΜΜΕ Παπαθεμελή/Ζουράρι.

 2. ataktos avatar
  ataktos 26/05/2009 15:02:12

  Τα Ευρωπαϊκά θέματα απουσιάζουν από την πολιτική αντιπαράθεση.

  Ακόμη και το θέμα του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών δεν θίγεται από κανένα. Ο σημερινός τρόπος είναι παρωχημένος και αντιδημοκρατικός, αφού οι ευρωβουλευτές μας δεν αναδείχνονται με την ψήφο των πολιτών-τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπο-, αλλά με την επιβολή των επιλογών του κάθε αρχηγού ή της κάθε φορά κομματικής πλειοψηφίας, στο ψηφοδέλτιο του κάθε κόμματος.

 3. η αποχη avatar
  η αποχη 26/05/2009 15:21:09

  Από τη στιγμή που δεν βλέπουμε, στην πράξη, “μετατόπιση” της εξουσίας δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε…
  Κατά πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα για τον απλό πολίτη;

 4. Αθανασιος Ι avatar
  Αθανασιος Ι 26/05/2009 15:30:50

  • η αποχη-ΑΥΤΑ κατάλαβες τεκνό μου ευλογημένος να είσαι ….

 5. theo1611 avatar
  theo1611 26/05/2009 16:35:36

  Οι αλλαγές μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας (δηλαδή της εκλογικής) είναι, κατά τη γνώμη μου, αργές και επίπονες.

  Στον οίστρο, τη μαεστρία, την ικανότητα, τη διορατικότητα, την ανυπομονησία του ενός (καθενός από μας δηλαδή) έρχεται και προστίθεται η άλλη οπτική γωνία, ο άλλος οίστρος, η άλλη μαεστρία, η διαφορετική ικανότητα, οι διαφορετικοί ρυθμοί του άλλου (καθενός από μας), των άλλων δηλαδή που είναι συντριπτικά περισσότεροι από τον καθένα μας ξεχωριστά.

  Το τελικό αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων είναι η συνισταμένη σοφία τους, που σε καθέναν ξεχωριστά όσο και αν την ψάξεις δεν μπορείς να την βρείς.


  Όσο λιγότεροι συμμετέχουμε τόσο η συνισταμένη αποκλίνει από αυτήν της καθολικής συμμετοχής, ιδιαίτερα όταν οι απέχοντες έχουν κοινή άποψη για τα πράγματα, εκ διαμέτρου μάλιστα αντίθετη των συμμετεχόντων.

  Αν αγαπητοί φίλοι είναι οι αργοί ρυθμοί της δημοκρατικής διαδικασίας που σας ενοχλούν, οργανωθείτε να κάνετε την επανάσταση, όχι να πάτε στην παραλία!!!

 6. kourkoutis avatar
  kourkoutis 27/05/2009 19:55:05

  Έλεος μπουχτίσαμε στους παπαγάλους,πότε θα δούμε πραγματικό διάλογο?
  Δεν νομίζω ότι πρόκειται για θέμα υποβάθμισης,μάλλον για επαναφορά του Αλαβάνου θα έλεγα,ο οποίος σίγουρα βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Και οι οικολόγοι μπορεί να εκφράζουν την οργή,αλλά είναι σίγουρα θετικό για την κοινωνία η άνοδος τους και κατά συνέπεια η άνοδος των οικολογικών απόψεων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.