#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/03/2011 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τους φτύνουν, κι αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζειΌταν ήμουν μικρός, στην Ελλάδα είχαμε χούντα. Μας κυβερνούσαν κάτι σοβαροφανείς κουστουμάτοι και απλησίαστοι «εθνοσωτήρες».

Η μόνη επαφή που είχε μαζί τους ο απλός πολίτης ήταν μέσα από τα ασπρόμαυρα επίκαιρα της εποχής, όταν κάποιος απ αυτούς κατέθετε στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ή απηύθυνε κάποιο «βαρυσήμαντο» διάγγελμα στη πλέμπα. Έτσι ήταν η εξουσία, και έτσι θα έπρεπε να είναι…

 

Μέχρι που πήγα στην Αμερική. Και έπαθα πλάκα.

Διέσχιζε το δρόμο η προεδρική κατάμαυρη λιμουζίνα, με τους σκληροτράχηλους πράκτορες του secret service, σκαρφαλωμένους στους  μασπιέδες, και …. τα αυγά έπεφταν σύννεφο. Έτσι ακριβώς.

Περνούσε ο ισχυρότερος  άνθρωπος του δυτικού ημισφαιρίου, και οι αποδοκιμασίες έδιναν και έπαιρναν. Δεκαετία του `60, και Βιετνάμ γαρ!

Και το κυριότερο; Καμία προσπάθεια καταστολής των αποδοκιμασιών (ή της ρίψης αυγών) από πλευράς των δεκάδων αστυνομικών της προεδρικής συνοδείας. Μάλιστα, το χέρι του προέδρου συνέχιζε να κουνιέται, χαιρετώντας δεξιά και αριστερά, μέσα από τα αλεξίσφαιρα και βαμμένα από αυγά τζάμια της λιμουζίνας.

Έτσι ήταν η δημοκρατία, και έτσι θα έπρεπε να είναι…

 

Το θέμα είναι όμως, πως παρά τα αυγά, παρά τα πλακάτ, παρά τα βρισίδια, ο πρόεδρος συνέχιζε τη περιπέτεια της χώρας του στο Βιετνάμ (και όπου αλλού ήθελε), χωρίς να πτοείται. Το σύστημα (στρατιωτικό, βιομηχανικό, κλπ) έκανε αυτό που ήθελε, και ο «χρήσιμος ηλίθιος» έπαιζε πειστικά το δημοκρατικό  ρόλο που του είχαν αναθέσει. Όλα καλά και άγια δηλαδή, ενώ η επίφαση της δημοκρατίας, κάλυπτε τα πραγματικά συμφέροντα, και τους πραγματικούς σκοπούς αυτών που πραγματικά κυβερνάνε (πίσω από τη κουρτίνα).

 

Κάτι ανάλογο βλέπουμε τελευταία και στη χώρα μας. Συγκεντρώσεις (αυθόρμητες ή μη) έξω από σπίτια πολιτικών. Αποδοκιμασίες τους, όπου τους πετύχουν. Σε εστιατόρια, ταβέρνες, βιβλιοπωλεία, ακόμη και σε εμφανίσεις τους στο εξωτερικό Είδαμε μέχρι  και χειροδικίες. Η λαϊκή οργή φουντώνει και απειλεί τους πολιτικάντηδες.

 

Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Άλλαξε κάτι; Παραιτήθηκε κανείς, αντιλαμβανόμενος την λαϊκή κατακραυγή; Όχι. Το σύστημα συνεχίζει να βαδίζει ολοταχώς προς επίτευξη των στόχων που (του έχουν) έχει θέσει. Και κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι», δέχονται τη λοιδορία, την απαξίωση, τα αυγά, αλλά πέρα βρέχει. Τα κέρδη τους είναι μάλλον τόσα, που αξίζει το κόπο να φάνε και κανένα αυγό που και που.

 

Το μόνο ουσιαστικό συμπέρασμα από αυτή τους τη στάση, είναι το ότι είναι χοντρόπετσοι, και αποδεικνύουν περίτρανα αυτό που λέει ο λαός: Ότι μπήκαν στη πολιτική, για τη πάρτη τους. Ποια εθνικά ιδεώδη, και ποια προσφορά στο τόπο τους; Σαχλαμάρες.  Υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος, που προσφέρει ανιδιοτελώς στο σύνολο, που αισθάνεται την ευθύνη αυτού που κάνει, και που παραμένει στη θέση του όταν τον αποδοκιμάζουν οι πάντες; Οποιοσδήποτε γνήσιος πολιτικός, με στοιχειώδη τσίπα, θα παραιτούνταν αμέσως, μόλις έβλεπε πως η «προσφορά» του δεν αναγνωρίζεται, από το λαό. Οι δικοί μας όμως τι κάνουν; Τίποτα. Απλά ψάχνουν να βρουν τη πίσω πόρτα από το βιβλιοπωλείο, όπως ο Άρης καλή του ώρα, για να γλιτώσουν τις φάπες.

Από κει και πέρα, συνεχίζουν ακάθεκτοι το πολιτικό τους έργο, και την ανιδιοτελή τους προσφορά. Χα χα χα.

 

Strange Attractor

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος- Θησείο avatar
  Γιώργος- Θησείο 11/03/2011 16:12:14

  Όλοι οι πολιτικοί είναι χοντρόπετσοι, στην προκειμένη κατάσταση όμως δεν έχουμε να κάνουμε με αυτή την κάστα ανθρώπων. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε δόλιους υποκριτές, που τον τελευταίο χρόνο, έμαθαν να σπελίζουν τη λέξη πατρίδα, και στο όνομά της καταφέονται εναντίον του ελληνισμού στο σύνολό του.
  Περισσότερο στην παρούσα φάση, θα ήθελα να σχολιάσω τη φωτογραφία του άρθρου. Δεν ξέρω εάν εκφράζω το γενικότερο λαϊκό αίσθημα, αλλά προσωπικά η φυγή του Παπανδρέου και τοθ Παπακωνσταντίνου (τουλάχιστον αυτών των δύο, για να μη γενικεύσω), δεν μπορεί να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα και την οργή που με έχουν κυριεύσει, για τα όσα δεινά προξένησαν αυτοί ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ στην πατρίδα μας. Νιώθω κάπου μέσα μου, ότι μόνο ένα νέο Γουδή τους αξίζει. Τίποτε λιγότερο. Γι΄ αυτό δεν πρέπει να τους αφήσουμε να φύγουν νύχτα. Σε ένα μόνο πράγμα ελπίζω. Έστι δίκης οφθαλμός...!

  • Michal.V. avatar
   Michal.V. @ Γιώργος- Θησείο 11/03/2011 19:46:08

   Βλέπεις Γιώργο, ότι κάποιοι άλλοι φρόντισαν, πριν απ' αυτούς γι αυτούς, να μην υπάρχει πλέον πιθανότητα, να ξαναστηθεί Γουδί. Αυτό το είχα ξαναγράψει και εγώ, με τη διαφορά ότι εγώ ζητούσα λαιμητόμο στο Σύνταγμα για μερικούς, προδότες. Γιατί περί εσχάτης προδοσίας πρόκειται. Και όταν το GAP μιλάει για πατρίδα εμένα μου σηκώνεται η τρίχα στο σβέρκο κάγκελο.

   • zbignew brezinski avatar
    zbignew brezinski @ Michal.V. 11/03/2011 22:03:58

    Νομίζω ότι μια μεγάλη και συνεχής παγίδα που θα μπορούσαμε επί τέλους να ξεπεράσουμε, είναι αυτά τα "αποκλείεται", "ψηφίσανε νόμο, τί να κάνουμε;", κλπ.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 16:18:35

  ωραίο άρθρο Strange!

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 11/03/2011 16:19:44

  Οσον αφορά στη φωτογραφία, το πρόβλημα δεν είναι αν θα φύγει νύχτα.
  Το δύσκολο θα είναι να αναγκαστεί να φύγει ....μέρα!

  • popolaros avatar
   popolaros @ Κώστας Ροδινός 11/03/2011 19:38:59

   Θα έλεγα να φροντίσουμε να μην φύγει καθόλου.
   Η παρουσία του είναι απαραίτητη για το ειδικό δικαστήριο.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 11/03/2011 17:16:38

  Δεν ήταν και τόσο απρόσιτοι οι συνταγματάρχες, S.A. Μεταφέρω άμεση εμπειρία από το 1969:
  Το 1969 επισκέφτηκε την πόλη μου ο Μακαρέζος και είχε επαφές με τους τοπικούς φορείς. Μέλη του Εμπορικού μας Συλλόγου τον ενημέρωσαν ότι ο εισαγωγέας πασίγνωστης εταιρείας τροφίμων, που αντιπροσώπευε ευρύτατα, τότε, καταναλούμενο γάλα σε κονσέρβα, τους εξεβίαζε να αγοράζουν παράλληλα και άλλο, όχι δημοφιλές, προϊόν του, άλλως δεν το παρέδιδε. Η τακτική αυτή ήταν, τότε και τώρα, παράνομη.
  Τρεις μέρες μετά, ο ίδιος ο εισαγωγέας (!) πήρε έναν-έναν τους διαμαρτυρηθέντες στο τηλέφωνο, ζήτησε συγνώμην, απέδωσε σε ζήλο υπαλλήλων το πρόβλημα και υποσχέθηκε να μην ξανασυμβεί.
  Ξανασυνέβη όμως: Πέντε-έξη χρόνια μετά την πτώση της Χούντας!
  Χάθηκε και ένας δημοκράτης πολιτικός, να κάνει, κάποτε, το ίδιο;

  • popolaros avatar
   popolaros @ ΠΗΛΕΑΣ 11/03/2011 19:49:57

   Αλήθεια πόσο ήταν το χρέος της Ελλάδας τότε?

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ popolaros 11/03/2011 22:22:44

    Μηδέν. Και αν σκεφτείς και ότι χάρισαν ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι στα λόγια, τα χρέη των αγροτών, υπήρχε σοβαρό πλεόνασμα. Μετά ήρθε η "πετρελαϊκή κρίση" και το '73 βγήκε με ένα πολύ μικρό δανεισμό.
    Μετά, ήλθε ο Κοινοβουλευτισμός.
    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ακόμα και αφελείς, άπλοϊκοί ή ημιμαθείς, μπορούν να κουμαντάρουν την χώρα. Αρκεί να μην είναι δόλιοι, ξενόδου

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ popolaros 11/03/2011 22:25:23

    Μηδέν. Και αν σκεφτείς και ότι χάρισαν ΣΤ'ΑΛΗΘΕΙΑ, όχι στα λόγια, τα χρέη των αγροτών, υπήρχε σοβαρό πλεόνασμα. Μετά ήρθε η "πετρελαϊκή κρίση" και το '73 βγήκε με ένα πολύ μικρό δανεισμό.
    Και μετά, ήλθε ο Κοινοβουλευτισμός.
    ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Ακόμα και αφελείς, άπλοϊκοί ή ημιμαθείς, μπορούν να κουμαντάρουν την χώρα. Αρκεί να μην είναι δόλιοι, ξενόδουλοι και ιδιοτελείς.

 5. Misha avatar
  Misha 11/03/2011 17:16:53

  S.A.

  O γερο Καραμανλής και η Φρειδερίκω είχαν βγάλει νόμο που αθώωνε τους ναζί εγκληματίες, αυτούς που έκαψαν τα χωριά μας και έστησαν στον τοίχο χιλιάδες έλληνες, προκειμένου «να εξομαλυνθούν οι σχεσεις μας με τη Δ.Γερμανία», όπως υποστήριξε και ο ψυχραιμίας εδώ.

  Μη τη ψάχνεις τη δουλειά λοιπόν. Δεν είναι απλά χοντρόπετσοι.Είναι στο έπακρο φιλοτομαριστές και δυστυχώς ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ στην υπηρεσία αλλότριων , πλην των ελληνικών, συμφερόντων.

  Το κατάντημα μας οπτικοποιείται στην εικόνα του βουκεφάλα καταδότη του Οτσαλάν.

 6. kiki avatar
  kiki 11/03/2011 18:06:35

  Ειναι η καταντια μας και η ξεφτιλα μας να μας κυβερνουν αυτα τα ανδρεικελα.
  τιποτα δεν τους αγγιζει τιποτα δεν αντιλαμβανονται, χοντροπετσα τρωκτικα , και ας εχουν εμφανιση Δανδη, και καλλιεργημενου.
  Ο Αρουλης γιατι δεν αναχωρει για ΝΥ, να μας απαλαξει .
  Αμ ο αλλος ο Γερουλανος, που μαζι με τον γοητευτικο Νικητιαδη και τον αλλον του Αιγαιου, Διαμαντιδη που περιφερονταν σε κρουαζιερες με πληθος παρατρεχαμενων στην Καραιβικη, και αφου ξεκουραστηκε μας ανακοινωσε οτι θα κανει καλλιτεχνικες εκδηλωσεις στην Αθηνα , ενα φεστιβαλ Gay και χαρηκανε ολοι , μια και ολα τα ειχαμε το φεστιβαλ του αδελφατου μας ελειπε.
  αυτο μηπως ειναι ρατσιστικο.
  χοντροπετσα τρωκτικα

 7. Misha avatar
  Misha 11/03/2011 18:09:15

  Δεν τον θυμήθηκε, του τον θύμισαν ...

  h--p://www.antinews.gr/2011/03/02/88565/#comment-650712

 8. effie B. avatar
  effie B. 11/03/2011 19:02:07

  εχω δηλωσει φαν προ πολλου!!!!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ effie B. 12/03/2011 00:36:14

   Με κάνεις και ντρέπομαι....
   Θένκς.

 9. φοίνικας avatar
  φοίνικας 11/03/2011 20:02:43

  Μήπως έχουμε παραπάνω Δημοκρατία απο αυτήν που αντέχουμε ? Μήπως αυτή η ΄΄Δημοκρατία΄΄ μας κατήντησε έτσι ?

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/03/2011 20:44:56

  Εμενα μ απασχολει το φτυσιμο που τρωμε εμεις, ο λαος απο δαυτους.
  Τις μαζευω τιε ροχαλες(sic) και εν καιρω θα φορτωσω το μπεκ....!!

  ΠΠ

 11. Γιώργος- Θησείο avatar
  Γιώργος- Θησείο 11/03/2011 21:46:31

  Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί ομοϊδεάτες, που διακατέχονται από τα ίδια αισθήματα οργής γι' αυτούς τους κυρίους, που μας κυβερνούν. Το γεγονός αυτό, προσωπικά μου δημιουργεί πολύ αντιθετικά συναισθήματα. Κάτι σαν μια βυζαντινή χαρμολύπη. Από τη μια χαίρομαι που υπάρχουν συμπολίτες μας με ζωή μέσα τους, αλλά και από την άλλη λυπάμαι που τόσος πολύς κόσμος έχει φθάσει σε επίπεδα οργής, έχει φθάσει δηλαδή σε κατάσταση, που να διακατέχεται από σφοδρά συναισθήματα, έστω και αρνητικά γι΄ αυτούς. Γιατί κατά την άπόωή μου αυτοί οι κύριοι δεν αξίζουν ισχυρά συναισθήματα, έστω και αρνητικά! Για την φάτσα τους δεν αξίζει τόσος πολύς λαός , να χαλάει τη ζαχαρένια του. Κι αυτή είναι μία νίκης τους, που έστω κι έμμεσα δεν θα ήθελα να τους τη δώσουμε.

 12. skeptiki avatar
  skeptiki 11/03/2011 22:41:02

  Αναρωτιέμαι πόσο κοστολογείται το φτύσιμο. Πόσα κερδίζεις για να φας μια σφαλιάρα και να νομίζεις ότι σκόνταψε ο διπλανός!!!!! Πολύ καλό το αρθρο

 13. Κάποιος avatar
  Κάποιος 11/03/2011 23:26:36

  Ξεχνάς κάτι SA.
  Οτι τελικά οι ΗΠΑ έχασαν τον πόλεμο στο Βιετνάμ και από το εσωτερικό μέτωπο και ότι η χούντα των συνταγματαρχών και οι κολαούζοι τους απαξιώθηκαν ηθικά και πολιτικά στα μάτια του ελληνικού λαού, εξαιτίας του Πολυτεχνείου και της δράσης κάποιων αγωνιστών, όπως ο Παναγούλης.
  Αν και στα δύο αυτά παραδείγματα η κοινή γνώμη ήταν συντριπτικά υπέρ και όχι κατά των "καθεστώτων", η ιστορικά έκβαση αυτών των γεγονότων μπορεί να ήταν διαφορετική.
  Εξάλλου ο Παπαδόπουλος και αντίστοιχα οι Τζόνσον και Νίξον φαγώθηκαν με εφαλτήριο την λαική δυσαρέσκεια.

 14. TsTsTs! avatar
  TsTsTs! 12/03/2011 15:41:45

  Πάλι ξεχνάς!!!Εκείνα που δεν θέλεις να θυμάσαι!
  Δεν έρριξε την χουνδα οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου! Εφεραν την άλλη την καλλιτερη την πιο στο νταρντάνα! Αν θυμάσαι! Αυτή που δημιουργησε ότι ακριβως χρειαζόταν για να γίνει η εισβολή στη Κυπρο! Φυγαν οι υποψιασμένοι και ήρθαν οι βλάκες!
  Και αν -που δεν- θυμάσαι, ο στρατηγος Γκιζίκης παρέδωσε και ολη η πολιτική ηγεσία παρέλαβε! Την κυβέρνηση την ώρκισε η στρατηγάρα!
  Και οταν πέθανε κανένας δεν έκανε λαμπογιαλλο τον τάφο του!
  Οσο για κάτι Τσογάνηδες Αραπάκους και Μπονάνους μια χαρα τους ανέχτηκαν οι παραλαβόντες!
  Που συνεργάστηκαν και συνέβαλαν όσο μπορουσαν στην δουλεία που ολοκληρώνεται στις μέρες μας!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.