#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2012 23:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τους ελεύθερους σκοπευτές για τους διαδηλωτές τους θέλουν;Ηθικόν δίδαγμα από τις φετινές παρελάσεις: Αν τολμήσεις να κατέβεις στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθείς στους πολιτικούς για τη μαύρη σου τη μοίρα, έχεις πολλές πιθανότητες να φύγεις με καμιά σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή.

Μας είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, αλλά αν είναι αληθινά τα σενάρια που λένε ότι οι παρελάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής «προστατεύτηκαν» από ελεύθερους σκοπευτές που φρόντιζαν να κυλήσουν όλα ομαλά, τότε η ελληνική Δημοκρατία έχει πάει περίπατο.

Αλλά ακόμη και το γεγονός πως μια εθνική επέτειος κατάντησε να μετατραπεί σε μετεμφυλιακή γιορτή ή σε εκδήλωση των ταραγμένων χρόνων της δεκαετίας του ’60, θα πρέπει να μας κάνει όλους να ντρεπόμαστε.

Κι εμάς τους πολίτες, που αφήνουμε μια δράκα ανθρώπων να αποφασίζουν να βάλουν ελεύθερους σκοπευτές γύρω από το Σύνταγμα ή να ρίχνουν στους δρόμους 7.000 αστυνομικούς. Έχουμε δημοκρατία ή όχι; Διότι άλλο να προστατεύεις τη χώρα από τους εχθρούς κι άλλο από τους απλούς πολίτες που θέλουν να ρίξουν κανένα γιαούρτι.

Διαβάστε τι είπε στη ΝΕΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Λευτ. Οικονόμου: «Ασφαλώς και θα υπάρχουν όπως πάντα ελεύθεροι σκοπευτές στο Σύνταγμα. Δεν είναι για τους πολίτες. Πάντα υπήρχαν για αντιτρομοκρατικούς λόγους και προστατεύουν την πολιτική, στρατιωτική και διπλωματική ηγεσία της χώρας που είναι συγκεντρωμένη εκεί για την παρέλαση», τόνισε.

Βρισκόμαστε στο Βιετνάμ ή στη Ρωσία του Πούτιν που δεν τολμούν να διαδηλώσουν;

Μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου νους στην Ελλάδα του 2012 να υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές; Ποιος σχεδίασε αυτά τα μέτρα; Ο Χρυσοχοϊδης;

Το κράτος που δεν μπορεί να διασφαλίσει τις περιουσίες των πολιτών από τους μπαχαλάκηδες τα βάζει με ανθρώπους που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν να φάνε; Που ήταν ο Παπουτσής και ο Χρυσοχοϊδης όταν οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν πλιάτσικο κι έκαιγαν την Αθήνα;

Τώρα θυμήθηκαν το δόγμα της μηδενικής ανοχής; Με ανθρώπους που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν; Ή με αυτούς που ήθελαν να φωνάξουν αίσχος για τη χώρα που παραδίδουν οι πολιτικοί της υποτέλειας;

Ποιος να το έλεγε ότι η Ελλάδα θα βίαζε τόσο βάναυσα την ιστορική μνήμη βάζοντας ελεύθερους σκοπευτές να φυλάνε τις παρελάσεις.

Κατά τα άλλα, συγχαρητήρια στον Παπαδήμο που κατάφερε να βγάλει το Σάββατο χωρίς απώλειες από την εμφύλια σύρραξη των παρελάσεων. Άντε και του χρόνου, αν συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός, ίσως να δώσει διαταγή να βάλουν νάρκες γύρω από τη Βουλή και μόλις περνά κανένας διαμαρτυρόμενος να σκάει η βόμβα και να τον σκοτώνει. Τι θα θέλει να ζήσει ο άθλιος που τολμά να τα βάζει με τους πολιτικούς;

Ντροπή. Μίκρυναν την Ελλάδα. Τώρα της βάζουν και μανδύα δημοκρατικής… δικτατορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/03/2012 23:38:04

  Ποια Ρωσία του Πούτιν ρε παιδιά; Με το ζόρι μάζευαν οι πορτοκαλί κάτι εκατοντάδες πληρωμένους με πακτωλό από τα σοροϊδρύματα και διαδήλωναν συνεχώς, ώσπου την ήπιαν με το 60% και το βούλωσαν. Δεν άκουσα για snipers πάντως για αυτά τα πληρωμένα νούμερα.

  Τον Πούτιν τον λατρεύουν οι Ρώσοι.
  Βλέπετε αντιστοιχία;...

  Στην Αργεντινή snipers έριξαν στο πλήθος και σκότωσαν 35.
  Αυτά στην πρόσφατη ιστορία.

  Μην πάμε και πιο πίσω ακόμα...

  • Μάνια avatar
   Μάνια @ αλλενάκι 25/03/2012 01:03:44

   ΣΩστή αλλενάκι
   ΜΗν γραφουμε και οτι λεει το CNN και η ΚΛιντον για την Ρωσία.
   Λιγη προσοχη

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ αλλενάκι 25/03/2012 11:47:12

   Σωστή! Χρόνια πολλά και βοήθειά μας η Παναγία.

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 24/03/2012 23:50:30

  Μέσα στην πολυτάραχη ιστορία του εθνικού βίου, πολλές φορές ό εορτασμός της 25ης Μαρτίου, πήρε δραματικό χαρακτήρα διαδήλωσης υπέρ της ελευθερίας.

  Οι πιο σημαντικές εκδηλώσεις τέτοιας μορφής στα νεώτερα χρόνια, ήταν αναμφισβήτητα, εκείνες του 1942 στην καρδιά της σκλαβωμένης Αθήνας.

  Στίς 24 Μαρτίου 1942 το πρωί, μικρές ομάδες φοιτητών μαζεύτηκαν στην πλατεία Εξαρχείων. Ήταν ειδοποιημένοι από την οργάνωση τους, το σπουδαστικό τμήμα του ΕΑΜ Νέων, που κατηύθυνε τον αγώνα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  Οί περισσότεροι έρχονταν κατευθείαν από το φοιτητικό συσσίτιο, όπου επί ώρες περίμεναν κάθε μέρα με τα κατσαρολάκια τους για να πάρουν μια κουταλιά μπλιγούρι ή νεροζούμι με λιγοστές φακές, για να κρατηθούν στα πόδια τους.
  Λίγα άτομα ήταν στην πλατεία, όταν ακούστηκαν τα πρώτα χειροκροτήματα. Ήταν κάτι το απροσδόκητο. Κάτω από τη μύτη των Γερμανών καί των Ιταλών, ένας φοιτητής ανέβηκε σε μια καρέκλα, καί με βιαστικά λόγια, μίλησε για τους αγώνες καί τίς θυσίες των προγόνων μας του '21, «πού μας δείχνουν καί σήμερα το δρόμο για να λευτερωθούμε από τους καινούργιους τυράννους...».
  Τα βαθουλωμένα από την πείνα μάτια του νέου, πετούσαν φλόγες καθώς υπογράμμισε με έμφαση τίς τελευταίες αυτές φράσεις.

  Συγχρόνως εκατοντάδες νεανικές φωνές άρχισαν να τραγουδούν το «Μαύρη είναι ή νύχτα στα βουνά». Τα γύρω παράθυρα άνοιξαν, καί οί σκλάβοι Αθηναίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Χειροκροτήματα ακούστηκαν από παντού. Κάποιος κρατούσε μπροστά μια ελληνική σημαία, καί ή φάλαγγα των διαδηλωτών, συνεχώς μεγάλωνε. Προχώρησαν όλοι, κι έφτασαν στο Κολωνάκι, στην πλατεία Ξανθού, για να στεφανώσουν το άγαλμα του Φιλικού.


  Τα πρώτα σύννεφα φάνηκαν λίγο αργότερα. Στήν οδό Σόλωνος, κοντά στη Νομική Σχολή, δύο ζώνες αστυφυλάκων, προσπαθούσαν να φράξουν το δρόμο. Το κύμα όμως των διαδηλωτών ήταν τόσο ορμητικό, πού έσπασε τον κλοιό. Ένας από τους φοιτητές, πλησίασε τον επικεφαλής αστυνόμο καί του υπενθύμισε ότι κι αυτός ήταν Έλληνας καί δεν θα έπρεπε να εκτελεί τίς εντολές των Ιταλών. Εκεί στο Κολωνάκι, μια φοιτήτρια σκαρφάλωσε καί πέρασε το στεφάνι στην προτομή του Ξανθού. 'Από τίς παρόδους όμως είχαν ήδη κάνει την εμφάνιση τους οί Ιταλοί.

  Οί καραμπινιέροι όρμησαν στο πλήθος καί χτυπούσαν με τα κοντάκια των όπλων τους, με σπαθιά, κι άρχισε αληθινή μάχη, ενώ ο σημαιοφόρος, ένα παιδί από τα Δωδεκάνησα αμυνόταν ηρωικά για να μην του πάρουν τη σημαία. Οί φοιτητές ξανασυγκεντρώθηκαν στη Δεξαμενή, όπου έγινε νέα εκδήλωση με καινούργιο ομιλητή, μέσα σε πέλαγος πατριωτικού ενθουσιασμού. Ξαφνικά, ακούστηκαν πυροβολισμοί καί όμοβροντίες. Οί φοιτητές σκόρπισαν χωρίς να καταλάβουν από πού τους χτυπούσαν, θα το συνειδητοποιούσαν λίγο αργότερα. Οί Ιταλοί από τον Λυκαβηττό έριχναν επιθετικές χειροβομβίδες καί πυροβολισμούς.

  Οί κατακτητές καί ή προσκυνηματική ψευδοκυβέρνηση, είχαν απαγορεύσει αυτές τίς εκδηλώσεις κι ετοιμάζονταν να... «τιμήσουν» οί ίδιοι την επέτειο, με τελετή στη Μητρόπολη καί στον "Αγνωστο στρατιώτη!.

  Οί αρχές Κατοχής ένιωθαν την οργή του λαού, καί προσπαθούσαν να τον κατευνάσουν ύποκρινόμενοι ότι σέβονται τίς εθνικές παραδόσεις. Νωρίς λοιπόν, στον Μητροπολιτικό Ναό, εμφανίσθηκε ο «πρωθυπουργός» Τσολάκογλου, με στολή στρατηγού καί εκπρόσωποι των γερμανικών καί ιταλικών άρχων, οπού παρακολούθησαν τη Λειτουργία. Αμέσως κατόπιν, ό Τσολάκογλου κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου, κατέθεσε οτεφάνι καί γονάτισε! Για να συμπληρωθεί ή «παράσταση», την ίδια ώρα πού ό Τσολάκογλου στεφάνωσε τον "Αγνωστο, ό «αντιπρόεδρος» της «κυβερνήσεως» ό Κ. Λογοθετόπουλος, πήγε στο μνημείο των Γερμανών στρατιωτών καί κατέθεσε δάφνινο στεφάνι πού έφερε ταινίες με τα... ελληνικά χρώματα! Παράλληλα, ό «υπουργός Οικονομικών», ό Γκοτζαμάνης μετέβη στο μνημείο των Ιταλών στρατιωτών για τον ίδιο σκοπό...

  Ό «Κουίσλιγκ», ό θλιβερός εκείνος «πρωθυπουργός» Τσολάκογλου, συνεπής προς την παράδοση πού εγκαινίασε έναν χρόνο νωρίτερα στη Μακεδονία, δεν δίστασε να απευθύνει «διάγγελμα» στο λαό καί να εκφωνήσει λόγο από ραδιοφώνου απευθυνόμενος προς την νεολαία, την οποία είχε το θράσος να καλέσει να σταθεί στο πλευρό των... «επαναστάσεων» του φασισμού καί του Έθνικοσοσιαλιομού, διότι «μόνον με τάς νέας ιδέας το έθνος μας δύναται να ευτυχήσει εντός της νέας ευρωπαϊκής καί μεσογειακής τάξεως»!

  Καί κατέληξε με την υπόσχεση, δτι «συντόμως θα είμαι είς θέσιν να αναγγείλω την άνάπλασιν των θεσμών μας καί την προσαρμογή των είς το νέον πνεύμα, το όποιον ενσαρκώνει ή Γερμανία του Χίτλερ καί ή Ιταλία του Μουσολίνι. Καί τότε θα καλέσω τους νέους να αναλάβουν είς χείρας των την διεύθυνσιν της Ελλάδος είς όλους τους τομείς...».Σ' αυτήν την προκλητική ομιλία, ή νεολαία απάντησε στον Τσολάκογλου με τον εορτασμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Ό καθηγητής Δημ. Ζακυνθινός εκφώνησε έναν ενθουσιώδη πατριωτικό λόγο, πού τέλειωνε με τα λόγια του Ρήγα:
  «Ακόμα ταύτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες...». Το τι έγινε, είναι δύσκολο να περιγραφεί με τη θύελλα των χειροκροτημάτων και' των ζητοκραυγών, ενώ ό χώρος είχε περικυκλωθεί από τους καραμπινιέρους καί τα ελληνόφωνα όργανα τους.

  Οι νέοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της αδούλωτης Αθήνας, με πρώτους τους ηρωικούς ανάπηρους του πολέμου στην Αλβανία. Λευκοντυμένες νοσοκόμες κυλούσαν τα καροτσάκια τους, ενώ ό κόσμος τους χειροκροτούσε. Φοιτητές, εργάτες, υπάλληλοι καί χιλιάδες λαού ακολούθησαν εκείνη τη μαχητική διαδήλωση.

  Οι Ιταλοί πάνω στ' άλογα με γυμνά τα ξίφη, πέσανε πάνω στο πλήθος καί τραυμάτισαν πολλούς, αλλά η διαδήλωση δεν διαλύθηκε. Οί νέοι κατέθεσαν στεφάνι στον Αγνωστο, καί μετά στεφάνωσαν τίς προτομές των ηρώων στο Πεδίο του ΄Αρεως, ενώ μια ατέλειωτη ουρά από μαυροντυμένες γυναίκες πού είχαν χάσει τους δικούς τους στο Μέτωπο, κατευθύνθηκαν με λουλούδια στον "Αγνωστο Στρατιώτη
  http://lerakis.blogspot.de/2011/03/25-1942.html

 3. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 24/03/2012 23:54:43

  Εαν για τη γιορτη της Ελληνικης Επαναστασης εχουμε ελευθερους σκοπευτες, για τη γιορτη της "Δημοκρατιας" του Πολυτεχνιου, να βγαλουμε τα τανκς.

 4. Orestios avatar
  Orestios 24/03/2012 23:56:12

  Μαγάρισαν την γιορτή του έθνους μας.

  Το αστυνομικό Κράτος θυμίζει ολοκληρωτισμό, που είναι αντίθετος με το πνεύμα της Ελληνικής Επανάστασης.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Orestios 25/03/2012 00:40:50

   Είπαμε: μόνο με την τελευταία παρέλαση στο Ανατολικό Βερολίνο (7/10/1989) θα μπορεί να συγκριθεί η αυριανή. Και ο θυμόσοφος λαός μας, το λέει κάπως αλλιώς: "όταν ψοφάει ο γάιδαρος..."

   • Orestios avatar
    Orestios @ Αυριανιστής 25/03/2012 01:24:33

    Ήταν ο Αραφάτ εκεί τότε

 5. 114 avatar
  114 25/03/2012 00:02:20

  Εγώ πάντως γνωρίζω ότι την τελευταία φορά που ακροβολίστηκαν ελεύθεροι σκοπευτές στην πλατεία Συντάγματος ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 1944 , ημέρα Κυριακή.
  30 νεκροί , 100-150 τραυματίες και το τι ακολούθησε γνωστό....

 6. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 25/03/2012 00:25:00

  Επικίνδυνοι και αδίστακτοι......

 7. CST avatar
  CST 25/03/2012 00:53:30

  Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η ανάπτυξη ειδικών ομάδων ελευθέρων σκοπευτών προερχόμενων από αντιτρομοκρατικές μονάδες αποτελεί διεθνώς διαδεδομένη πρακτική όταν υπάρχει τέτοια συγκέντρωση της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και διπλωματών. Και στο Παρίσι γίνεται στις 14 Ιουλίου, και στη Μόσχα στις 9 Μαΐου, και αλλού.

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ CST 25/03/2012 01:27:06

   Να προσθέσω οτι στις ΗΠΑ κάνουν το ίδιο και σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Εδω τα έχουμε ισοπεδώσει όλα, αλλά δικαιολογημένα αφού έχουμε ένα γελοίο κράτος.

 8. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 25/03/2012 04:19:55

  Δεν ξέρω για σκοπευτές. Εγώ 19χρονους δόκιμους έβλεπα.

 9. Ανεμος avatar
  Ανεμος 25/03/2012 08:44:08

  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1942

  Οδ. Ελύτη ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΡΙΤΟ
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ
  Τις ημέρες εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά και λάβανε την
  απόφαση, επειδή τα κακά μαντάτα πλήθαιναν στην πρωτεύουσα, να
  βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες, με το μόνο πράγμα που τους
  είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ’ ανοιχτό πουκάμισο, με
  τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. Όπου είχε κράτος
  κι εξουσία η Άνοιξη.

  Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθειο να γιορτά-
  ζει τον άλλο Σηκωμό, τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο.
  Και νωρίς εβγήκανε καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου
  απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που

  τους έλεγαν αλήτες. Και ακολουθούσανε άντρες πολλοί, και γυναί-
  κες, και λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες
  άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές, που ‘λεγες είχανε περάσει
  μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα.

  Τέτοιας λογής αποκοτιές, ωστόσο, μαθαίνοντες οι Άλλοι, σφό-
  δρα ταράχθηκαν. Και φορές τρεις με το μάτι αναμετρώντας το έχει
  τους, λάβανε την απόφαση να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες,
  με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μία πήχη φωτιά κάτω
  απ’ τα σίδερα, με τις μαύρες κάννες και τα δόντια του ήλιου. Όπου
  μήτε κλώνος μήτε ανθός, δάκρυο ποτέ δεν έβγαλαν. Και χτυπούσανε
  όπου να ‘ναι, σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση. Και η Άνοιξη
  ολοένα τους κυρίευε. Σαν να μην ήτανε άλλος δρόμος πάνω σ’ ολάκε-
  ρη τη γη για να περάσει η Άνοιξη παρά μονάχα αυτός, και να τον εί-
  χαν πάρει αμίλητοι, κοιτάζοντας πολύ μακριά, πέρ’ απ’ την άκρη της
  απελπισίας, τη Γαλήνη που έμελλαν να γίνουν, οι νέοι με τα πρησμέ-
  να πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και οι άντρες, και οι γυναίκες, και
  οι λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια.

  Και περάσανε μέρες πολλές μέσα σε λίγην ώρα. Και θερίσανε
  πλήθος τα θηρία, και άλλους εμάζωξαν. Και την άλλη μέρα εστήσα-
  νε στον τοίχο τριάντα.

 10. S.P. avatar
  S.P. 25/03/2012 09:39:13

  Και να σκεφτείτε ότι φοιτητής τα έβαζα με την επταετία (ναι έτσι την λέω τώρα και όχι αλλοιώς, και σε όποιον αρέσει).
  Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!!!

  • dirty harry avatar
   dirty harry @ S.P. 25/03/2012 09:52:01

   Εσυ παλι καλα. Εισαι εδω και υποφερεις. Που να δεις κατι αλλους φοιτητες που τα βαλανε με την επταετια και σημερα ειναι στις Βρυξελλες και καμαρωνουν !!!!!!!

   • S.P. avatar
    S.P. @ dirty harry 25/03/2012 10:02:30

    Έχεις απόλυτο δίκιο!!!

    • juliet avatar
     juliet @ S.P. 25/03/2012 10:20:21

     Καλημέρα,
     κοίτα ειρωνία ..τότε με κατηγόρησαν κάποιοι και κάποιες που σήμερα είναι και στη βουλή ...παιδιά του γυμνασίου τότε ,για παιδί της χούντας γιατί είπα αυτό λέγεται εμφύλιος.Δεν μπορούσα να φανταστώ να κτυπήσω κάποιον που έχει τη ίδια πατρίδα μ΄εμένα ...τώρα εδώ έχω αλλάξει .
     Και όπως είπε και ο φίλος καμαρώνουν κιόλας ...τελικά φίλοι σ΄αυτή την Πατρίδα είσαι ότι δηλώσεις την κατάλληλη στιγμή.
     Δεν έχω μετανοίωσει ...όλοι μαζί υποφέρουμε ,είναι εγωισμός να τρως και ο λαός σου να πεινάει ,να σκοτώνει ,να εκλιπαρεί .
     Τελικά δίκιο είχε αυτός που είπε ''Στις πυραμίδες αναρριχώνται η φίδια ή αετοί'' και τούτοι ήτανε πεινασμένα ερπετά.
     Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση στην Πατρίδα μας ,την δική μας Ελλάδα.

     • S.P. avatar
      S.P. @ juliet 25/03/2012 11:25:00

      Το παρακάτω σημείωμα είναι απάντηση σε σας.

 11. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 25/03/2012 10:54:35

  Εγώ πάντως θα ήθελα μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με αρχές που θα τηρούνται από όλους και πρώτα απ’ όλα από την ίδια, ώστε να μην χρειάζεται αστυνομοκρατία για να γιορτασθεί η Εθνική Επέτειος.

 12. giorgos avatar
  giorgos 25/03/2012 11:02:24

  Καλημερα! χρονια πολλα! Παρολου που δεν θα δημοσιευθει το σχολιο μου.. απλως να πω. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
  Ο ΓΑΠ την τελειωσε!

 13. S.P. avatar
  S.P. 25/03/2012 11:08:45

  Έχετε αλτρουισμό και σωστή κοσμοαντίληψη. Εγώ οργίζομαι αρκετά με αυτά που βλέπω και δεν πρέπει.
  Πριν 35 - 40 χρόνια είμασταν μάλλον σε "αντίπαλα στρατόπεδα".
  Όμως η οικογενειακή μου αγωγή δεν μου επέτρεψε να προσβάλλω ποτέ οποιονδήποτε είχε αντίθετες απόψεις από μένα ακόμη και τότε που ήταν της μόδας.
  Τώρα γίναμε όλοι σοφότεροι (τουλάχιστον οι άνθεωποι καλής θελήσεως).

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 25/03/2012 11:55:15

   Φίλε ,ήτανε ζούγκλα ,ξέρεις τι μ΄έσωσε ...το παρουσιαστικό μου και οι τρόποι μου,θέλανε όλοι βιτρίνα για να ντύσουν την γύμνιά τους.
   Οταν πρωτοπήγα στη Κεφαλλονιά ,στα 8 μου δεν είχανε ρεύμα είχανε λάμπες ,ήτανε για μένα τι να σου πω ...μετά από λίγα χρόνια με την άνοδο της επταετίας ,πάω ένα καλοκαίρι και ακούω τη νόνα μου να λέει,ο Θεός να τους δίνει καλό .....είχανε ρεύμα .Για να πας στο Φισκάρδο χωματόδρομος .....φτιάξανε δρόμο.Ετσι και εγώ σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να είναι όλα σκάρτα ,διορθώσεις θέλουν ..Εκείνο που δεν μπόρεσα να συγχωρέσω είναι η Κύπρος ....ίσως κάποτε μάθουμε την αλήθεια.Αλλά σε περιόδους διχόνοιας ο εχθρός τρίβει τα χέριά του ,εγώ το ανάθεμα πάντα θα το ρίχνω στους προδότες της Πατρίδας μας απ΄όποιο χώρο και αν προέρχονται.

   • S.P. avatar
    S.P. @ juliet 25/03/2012 12:29:22

    Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!!

 14. Λευτέρης avatar
  Λευτέρης 25/03/2012 13:41:45

  Πώς να αισθάνονταν μέσα στη σιδερόφρακτη απομόνωσή τους από το Λαό; Σαν σπερματοζωάρια σε αποστειρωμένο περιβάλλον και πολύ τους πάει;

 15. manolis avatar
  manolis 25/03/2012 19:49:54

  Ευτυχως μας εσωσε η αστυνομια !!!!!!
  Αν πετουσαν καποιοι θερμοαιμοι γιαουρτια ή νεραντζια προς την πλευρα των επισημων θα ειχαμε μερικες δεκαδες νεκρους απο τα πυρα των ελευθερων σκοπευτων
  Τι θα λεγαμε τωρα ? ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ η προστατες τις δημοκρατιας οι κυβερνοντες ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.